KJ & DRI Berganding Bahu Dalam Memenangkan Barisan Nasional Di Galas

Wednesday, November 3, 2010


Ketua Pemuda BN Khairy Jamaluddin
Bersama Ketua Pemuda UMNO Gua Musang
Saudara Bazlan Baharuddin
Bersama Menteri Pelancongan
Dato' Sri Dr. Ng Yen Yen
dan penduduk Kg Bharu Cina
bandar Gua Musang
Peserta Program JOM Jelajah One Malaysia
Menerima Plag tanda Sumbangan BN
Khairy Jamaluddin bersama Ahli Parlimen PAS
Wan Abdul Rahim Wan Abdullah (Kota Bharu)

3 November Galas: Petang tadi kira kira jam 6 petang bertempat di Kg Cina Bandar Lama Gua Musang satu program Walkabout telah di jalankan oleh Pemuda BN yang di ketua oleh saudara Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda BN dengan di temani Ketua Pemuda UMNO Gua Musang saudara Bazlan Baharuddin.

Program yang mana mengambil masa kira kira sejam mensasarkan lawatan ke rumah rumah kaum Cina yang terdapat di sekitar kawasan ini. Lawatan yang di jalankan ini amat memberangsangkan dan mendapat sokongan dari kaum Cina dan mereka menyambut baik kedatangan para jentera BN yang meraih undi buat hari terakhir ini.

Dalam lawatan tersebut Saudara Khairy Jamaluddin juga sempat mengunjungi sebuah rumah milik warga Emas yang mana rumah tersebut telah di pilih dalam mendapatkan bantuan penyelenggaran rumah dari Program Pemuda iaitu JOM Jelajah One Malaysia.

Selesai mengadakan Lawatan ke rumah rumah kaum cina dalam meraih Undi barisan Pemuda BN singgah minum di sebuah restoran yang berhampiran dan duduk semeja dengan Ahli Parlimen PAS Wan Abdul Rahim MP Kota Bharu.

Dalam duduk sembang ini saudara Khairy bertanyakan kepada MP Kota Bharu ini akan apa yang berlaku dalam isu Ladang Rakyat. Wan Abdul Rahim dengan sepontan menjawap:

" Kawe tok tahu, Demo keno tanyo dengan Hussam Musa kes Ladang rakyat ni. Kawe takdo gapo dalam tu"


Erk??? Lain macam punya jawapan lah ni beb.....lain macam...memang lain macam....

Sebelum program Walkabout bersama Khairy Jamaluddin tadi satu Karnival Sukan 1 Malaysia telah berlangsung di Kompleks Kesedar Taman Wangi. Program yang mana telah di rasmikan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan Dato Razali Ibrahim pada jam 5.00 petang.

Karnival sukan ini berjaya menghimpukan seluruh anak anak muda sekitar Dun Galas dan juga Gua Musang dalam menyertai pelbagai acara dan sukan yang di anjurkan. Antara sukan yang berjalan tadi, Bolasepak, Futsall, Bola Jaring, Sepak takraw, tarik Tali dan pelbagai acara lain.

Penyertaan dari kaum Cina juga amat memberangsangkan dan tidak lupa dari kalangan masyarakat orang Asli di dalam Dun Galas ini.

Dato Razali Ibrahim dalam ucapan perasmiannya jelas menyatakan bahawa kerajaan Barisan Nasional tidak hanya mengadakan program Sukan ini bila tiba Pilihanraya sahaja. Malah sebelum pilihanraya lagi kita sudah laksanakan pelbagai program buat belia yang ada. Malah jika kita lihat Atlet atlet kita yang ada sekarang ini sudah setaraf dengan atle Luar negara dan Antarabangsa.

Banyak program untuk belia yang telah di laksanakan Kerajaan BN, ini lah bukti bahawa kerajaan BN peka kepada belia belia dan juga prihatin dengan segala aspek yang di minati oleh para belia Malaysia.

Program Karnival Sukan tersebut selesai kira kira jam 7.00 malam.
Align CenterAntara belia yang hadir petang tadi


Di Antara Kaum Cina yang turut menyokong
karnival Sukan 1 Malaysia ini


Ucapan Dato Razali yang banya menekankan
Kejayaan BN dalam membantu anak muda
Berjaya dalam bidang yang di ceburi
Program Yang Membina Belia Malaysia

Psssttt....Nampaknya sokongan pemuda kepada BN di Galas semakin meningkat bila dua oraang pemimpin UMNO turun padang ke Galas ini. MANTAP !!!

BUANG POLITIK CUCUK SATAY

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

LIVE - Cabang PKR Wangsa Maju Lumpuh Apabila Ahli PKR Keluar Parti Beramai Ramai


Dato Shafei Abdullah Ketua UMNO Wangsa Maju
Menerima Borang Keahlian UMNO
dari saudara Mohd Nasir Husin
Bekas Pemimpin
Kanan PKR


HIDUP UMNOBaru sebentar Tadi 200 orang Ahli PKR mengumumkan Bertindak Keluar Parti Keadilan Rakyat ini dan menyertai UMNO atas dasar perjuangan PKR sudah tidak relevan dan pemimpin PKR yang di lihat sudah lari dari matlamat asal iaitu perjuangan Keadilan.Penyerahan Borang keahlian UMNO itu di lakukan di pejabat Bahagian UMNO Wangsa Maju dan borang tersebut di serahkan oleh Bekas Ketua PKR Cabang Wangsa Maju Mohd Nasir Husin kepada Dato Shafei Abdullah Ketua UMNO/ Pengerusi Barisan Nasional Wangsa Maju.Satu lagi tanda bahawa Parti Koyak Rabak PKR sudah tidak Relevan dan kepada mereka yang masih berada di dalam PKR harus sedar bahawa PKR sudah Musnah!Dengan ini jelas bahawa Cabang PKR Wangsa Maju telah LUMPUH!!!

Read more...

LIVE PRK GALAS - PERKASA Membuat Laporan Polis Terhadap Nik AzizPERKASA buat laporan polis terhadap Nik Aziz

PERKASA sedang membuat laporan polis terhadap Menteri Besar, Datuk Nik Aziz Nik Mat berhubung pemberian wang zakat kepada tiga mualaf Orang Asli semalam.

Laporan tersebut dibuat oleh naib ketua wira PERKASA, Irwan Fahmi Ideris di balai polis Gua Musang.

Beliau masuk ke balai polis tersebut pada kira-kira jam 3.05 minit tadi dan masih berada di dalam.

Difahamkan, bekas ADUN Tendong, Fauzi Muhammad turut membuat laporan polis yang sama terhadap Nik Aziz.

Beliau juga dilihat masuk ke dalam balai polis tersebut pada masa yang sama


MAKLUMAT SEMASA:


Fwd from 0194422685>>

Calon pas galas akan membuat 1 lpran polis terhadap ketua pemuda umno g.musang&umno online jam 3.30ptg rabu di balai polis g.musang berhubung fitnah khalwat ke atasnya & akan bersumpah cara islam selepas solat asar di masjid tg faez g.musang bg nafikan semua fitnah ke atasnya, serta diikuti sidang media slps itu utk menyaman umno online.

Psssttt....Aku harap sangat Calon PAS ni Bersumpah dalam isu Khalwat!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Harakahdaily Kecut Perut Enggan Keluarkan Gambar Nik Ajis Beri RASUAHGambar di atas merupakan gambar Nik Ajis merasuah pengundi masyarakat orang Asli di Dun Galas. Gambar yang mana jelas menunjukkan Wang Tunai bertukar tangan di antara satu sama lain yang mana jelas ianya satu Sogokkan.

Petang semalam Artikel sogokan tersebut telah di mainkan oleh semua blogg pro Kerajaan malah hari ini juga terdapat akhbar akhbar yang mengeluarkan Gambar sogokan tersebut.

PAS menyatakan ianya adalah Sedekah kepada Orang Asli yang baru memeluk Islam. Itu merupakan sumbangan dan bukannya RASUAH.

Kalau lah sumbangan mengapa Di Dalam HARAKAHDAILY tidak mengeluarkan gambar gambar Sogokan Wang tersebut? Mengapa?Gambar di atas merupakan Gambar yang di telah di keluarkan Portal Utama PAS harakahdaily dengan tajuk

Tok Guru Islamkan 3 Orang Asal

Dalam artikel tersebut tidak ada langsung Gambar gambar Nik Ajis sedang memberikan wang kepada Orang Asli di situ. Kenapa tidak keluarkan gambar tersebut dan mengapa tidak di jelaskan hal tersebut?

Hari ini dalam Harakahdaily tajuk utamannya pula adalah:

Orang Asal diberi wang zakat selepas masuk Islam

Namun agak mengecewakan kita bila Tajuk tersebut hanya di isi dengan kata kata sahaja dan tidak langsung mengeluarkan Gambar yang menunjukkan Nik Ajis sedang memberikan Sedekah sebagaimana yang di nyatakan Harakahdaily dan pemimpin PAS.

Kenapa masih lagi enggan mengeluarkan gambar tersebut?
Kenapa???

Jelas di sini mereka Harakahdaily takut mengeluarkan kebenaran dalam isu ini. Harakahdaily tahu bahawa gambar tersebut merupakan Bukti yang nyata Nik Ajis merasuah masyarakat Orang Asli di Galas ini.

HARAKAHDAILY
Elok lagi baca
HAPRAKNEWS

Psssttt....Tahu pulak mereka takut bila dah kena batang hidung!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

BUKTI - Nik Ajis Kata Bukan Rasuah Tapi Sedekah Dari Kerajaan. HALAL?


SIJIL PENEMPATAN ( RM1)


Sijil, Jacket, Sampul Berisi Wang Tunai Rm 300

Sama Macam Gambar Di Atas
Tetapi Tak Dapat Jacket

Juak juak Pakatan PAS melalak melolong lolong bila Gomo dan rakan blogger yang lain mengeluarkan Artikel Gambar Nik Ajis sedang beri rasuah. He he he....Depa kata kita ni Jahil lah, kita ni kafir lah dan macam macam lagi. Emmm nak buat macam mana, mulut orang bukan senang kita nak kawal. tapi takpa lah......

Tapi apa pun memang Nik Ajis MERASUAH Pengundi Di Galas ini.

Gomo nak sampaikan RASUAH yang banyak berlaku dalam PRK Galas ini. RASUAH yang semua orang tahu Nik Ajis dan Ahli PAS Lakukan dalam meraih undi dalam memastikan kemenangan HARAM mereka ini.

Tu dia gambar di atas yang mana semua tahu Orang Asli di Galas ini di nafikan Hak Tanah mereka dari Kerajaan PAS. tanah milik nenek moyang mereka sampai sekarang masih lagi di nafikan Hak dalam mendapatkan Geran tanah kepada setiap Keluarga.

Dah bertahun masyarakat Orang Asli di sini menuntut HAK mereka namun di nafikan Kerajaan PAS dan sebaliknya berlaku apabila mereka Menggadaikan pula Tanah Kebun milik orang Asli ini kepada Tauke Tauke Cina Singapura.

Sebelum PRK ini Nik Ajis telah menafikan akan isu Ladang Rakyat yang di kaitkan dengan Tauke Cina ini tidak berlaku. Namun bila pendedahan demi pendedahan di lakukan oleh Para Blogger dan Jentera yang ada maka PAS menjadi BISU senyap sunyi.

Lalu mereka waktu ini mendapat satu Helah yang mana dalam fikiran mereka boleh memperdayai Masyarakat orang Asli di sini dengan memberi SIJIL PENEMPATAN kepada Masyarakat orang Asli di sini Tidak cukup dengan itu di RASUAH pula mereka itu dengan Wang Tuani Sebanyak RM300 seorang.

ITU LAH RASUAH YANG SEBENAR!!!

Mengapa sekarang waktu pilihanraya baru PAS hendak memberikan perhatian kepada Orang Asli? Kenapa hendak di berikan SIJIL PENEMPATAN yang mana hanya berharga RM1 itu? Untuk Apa Sijil berkenaan? Laku di bawa ke mahkamah? laku dalam sebarang urusan?

Petikan Artikel Blogg The Flying Kick:

Janji-janji yang dibuat kepada masyarakat Asli Gua Musang adalah pada 2006 iaitu apabila Ladang Rakyat hendak dimulakan. Sijil-sijil palsu telah pun dikeluarkan dan diserahkan kepada masyarakat Asli pada tahun 2007 dan pada 2010, upacara serta majlis berkenaan diulangi semula. Cuma kali ini, majlis tersebut diulangi tatkala sebahagian besar daripada tanah yang menjadi tanah adat dan tanah rayau Orang Asli telah pun menjadi milik Cina-Cina luar Gua Musang selain Cina-Cina Singapura serta kaum kerabat PAS termasuklah ADUN Galas yang sudah meninggal dunia kerana kanser usus itu!!!!

Itu lah RASUAH yang Nik Ajis lakukan dalam waktu terdesaknya PAS nak memenangi Pilihanraya. Itu baru di ulas akan RASUAH Sijil dan Wang RM 300. Macam mana pula isu PAS RASUAH Rm250 Seorang kepada Pengundi Gua Musang yang berada di Luar Kawasan ini.

Bayangkan lah kalau Rasuah RM250 x 1557 orang maka ianya berjumlah RM 389,250. Satu jumlah yang cukup besar semata mata untuk memanggil pengundi Pulang. Apakah ianya relevan pada keadan rakyat Kelantan ini?

Itu lah RASUAH namanya. RM250 itu adalah bentuk RASUAH. Jumlah sebanyak itu di keluarkan oleh kerajaan PAS Kelantan dan itu merupakan WANG RAKYAT . Jelas WANG RAKYAT Di Bazirkan sebegitu rupa dalam memastikan PAS Menang di GALAS.

Untuk apa Wang Ratusan Ribu itu bagi mempertahankan kerusi Dun Galas? Jika PAS kalah sekalipun bukan nya Kerajaan PAS yang ada ini tumbang. PAS masih lagi mentadbir Kelantan dan tak perlu nak di takutkan.

HE HE HE........

Tapi kita semua Bukan Bodoh, PAS nak kena menang di Galas ini kerana jika PAS tewas maka TEMBELANG Ladang Rakyat dan Rampasan Tanah Milik Orang Asli di Galas ini akan di Bongkar dan seterusnya akan membuktikan siapa yang telah mendapat hasil lumayan dari Rampasan Tanah milik orang Asli ini.

Itu lah sebabnya PAS menjadi gila dalam meRASUAH pengundi di Galas ini dengan menggunakan pelbagai bagai helah dan cara. SIJIL PENEMPATAN, WANG RM300 Kepada Orang Asli, RM250 Kepada Pengundi yang berada di Luar Kawasan, Dan RASUAH RASUAH Lain yang Jelas terdapat di Galas ini.

PAS RASUAH!!! NIK AJIS RASUAH!!!
FATWA NIK AJIS LAGU MANO?
DAH TENTU OK SOKMO........
HOK HARAM JADI HALAL,
BERES BELAKO,
BULEH MASUK SORGO

Psssttt...Terbukti PAS Rasuah....Gila babi depa ni...jahanam jahanam....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP