GEMPAR - Puaka Banjir Merasuk MB Kedah

Wednesday, November 10, 2010

Amat mengejutkan dan memalukan, itulah ayat yang boleh diberi kepada YB Dato Seri Dr Azizan Menteri Besar Kedah yang melenting dan menghamburankan kata-kata kesat kepada wartawan media hari ini. Beberapa bulan yang lalu peristiwa yang sama berlaku di dewan parlimen sewaktu wartawan cuba menemubual YB Dato Seri Anwar Ibrahim.

Melenting dan panas telinga adalah tanda orang yang bersalah.  Dr Azizan ternyata malu besar kerana gagal mengambil tindakan segera dalam membantu mangsa banjir. Jika ada pun mereka hanya memilih bulu, banyak laporan diterima menyatakan Pas merampas balik barang bantuan yang telah diberikan apabila menyedari mereka bukan daripada orang Pas atau penyokong Pas.

Lebih memalukan apabila Menteri Besar hanya memberi 48 tin ikan sardin dalam tin kepada mangsa banjir. Bayangkan 48 tin bukannya 4800 tin. Tidak hairanlah dalam kejadian bencana alam yang menimpa sebahagian penduduk Kedah di Daerah Sungai Petani awal Oktober lalu , beliau hanya memberi bantuan sebanyak RM 20 .00 sahaja. Inikah yang dibanggakan oleh Pas kononnya Pas adalah 'Parti Berkebajikan', sedangkan pada hakikat sebenarnya tidak berlaku sepertimana yang diwar-warkan. Pas hanyalah beretorik umpama cerita dongeng zaman 'Tok Nadoq'.

Kejadian hari ini ialah suatu helah untuk melarikan diri daripada disoal lebih banyak oleh wartwan, jalan yang paling mudah ialah dengan memaki hamun wartawan dan terus meninggalkan sidang media , jalan mudah untuk beliau lari daripada segala masalah yang bakal timbul.

Cuba kita lihat menteri-menteri Umno , adakah mereka memaki hamun wartawan? Mungkin semua wartawan akan menyatakan tidak pernah berlaku, Inikah pemimpin yang akan mentadbir negara kita, Presiden Bush yang kena baling kasut pun tetap cool menghadapi wartwan

Sumber Shanor @ DRI

Read more...

Ramalan Bomoh -Gunung Merapi Meletus Di Kaitkan Dengan Pemilihan PKRGempar bila Gunung Merapi di Pulau Jawa meletus dan telah mengakibatkan kematian seramai 151 orang setakat ini manakala 320 ribu orang terpaksa di pindahkan dari zon bahaya.

Itu bab Gunung Merapi yang meletus di Indonesia. Tapi Benda yang meletop dalam rumah PKR ni macam mana pula? Hehehe....

Gomo tergelak bila baca Kosmo ms 20 hari ini lihat karekatur kartun Senario Politik Kita dengan mempamerkan gambar seperti di atas tu. Memang tajam maksud yang cuba di sampaikan melalui gambar tersebut. Hehehe! Mantap!!!

Rumah PKR kecoh sana sini sejak dari mula pertandingan merebut kuasa dalam Kepimpinan PKR ini. Bermula dari cabang yang bertumbuk, aksi baling kerusi meja sampailah bendera PKR di bakar kerana calon yang di puja itu kalah ataupun tidak berpuas hati dengan keputusan yang jelas menunjukkan banyak penyelewengan

Itu dari cabang, tapi sekarang ini keretakkan PKR sampai lah kepada pucuk pimpinan bila Zaid Ibrahim tampil mendedahkan penipuan dan penyelewengan PKR dalam proses pengundian mereka! Setakat ini sudah 162 aduan penyelewengan kertas undi dan angka berkenaan di jangkakan akan bertambah sama sekali!

Emmm Gomo pun naik kesian dengan PKR ni! Nak buat macam mana Parti Kian Runtuh tambah pula di pimpin oleh seorang Peliwat! Lagi lah Jahanam!!! Hehehe

Apa pun selamat Berjaya kepada Ahli PKR yang ada ni! Semoga anda semua berjaya menegakkan Keadilan yang kononya di perjuangan PKR!

Hehehe!!! Gunung Berapi Meletus! Lubang Jubur Juga yang menjadi kegemaran Anwar Ibrahim!!!

Read more...

PANAS - Gambar Nik Ajis Hulur Pitih Yang Tiada Di Pasaran

Panas memang panas!!! Ni bersusun gambar Nik Ajis hulur Duit kat orang Asli di Galas yang lalu! Banyak gambar dalam ni tak keluar mana mana berita, Portal dan sebagainya!!!

Gomo simpan buat kenang kenangan! Nak buat Frame! Hahaha!!!

Kalau Gambar Nik Ajis menangis laku di lelong sampai Puluhan Ribu agak agak kalau Gambar ni aku lelong berapa boleh dapat? Hahaha!!!!

Simpan buat Modal akan datang!!! Hehehe

Read more...

PANAS - Bukti Bergambar Nik Ajis Songlap Duit Dan Tanah FELCRA


Mazlan PAS Totok

Petikan Malaysiakini:
PAS terus mengasak isu berkaitan peneroka dengan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung isu-isu berkaitan Felcra, antaranya projek ladang getah di sebuah pulau di Sabah yang didakwa bernilai RM167 juta. Pengerusi Lajnah Tanah dan Pembangunan Wilayah PAS Mazlan Aliman membuat laporan itu di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Putrajaya hari ini.

Menurut Mazlan (kanan), beliau mengadu supaya SPRM menyiasat projek agropolitan di Pulau Bangi, Kudat itu kerana disyaki terdapat unsur penyelewengan, antaranya didakwa dibuat dengan tergesa-gesa tanpa memgambil kira kesesuaiannya."

MAZLAN Bin ALIMAN!!! Isy isy isy....lepas buat ANAK dia buat BAPA pula. Semua untuk menfitnah agensi kerajaan yang mana matlamat si Mazlan ini tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menjatuhkan Kreabiliti FELDA dan FELCRA yang telah banyak membantu rakyat Malaysia ini.

Mazlan ini ketua Pemuda PAS Johor dan juga merupakan AJK Pusat PAS. Tapi mengapa si Mazlan tidak tanya kepada Kerajaan PAS Kelantan dalam isu tanah FELCRA yang mana telah terbukti dan siap ada gambar dan dokumen bahawa FELCRA menyerahkan tanah sebanyak 10, 500 Ekar kepada kerajaan PAS Kelantan berserta Wang sebanyak RM 10 juta.

Kenapa Mazlan yang kononya hendak menjadi jaguh tidak menjalankan siasatan terhadap isu berkenaan? Kenapa tak di buat sekali laporan kepada SPRM ke atas kerajaan PAS Kelantan? ini lah sikap yang telah di tonjolkan oleh mereka Keroni sepupu sepakat dalam Pakatan Haram.

Bila Tang Depa Semua HALAL, Bila Tang Kita Semua Haram!!!!

Gomo mencabar Mazlan Bin Aliman untuk menjalankan penyiasatan dan pembongkaran akan tanah sebanyak 10, 500 Ekar dan wang tunai RM10 juta itu dari kerajaan PAS Kelantan. Kalau ikut dari kenyataan Malaysiakini tu Mazlan menyatakan:

"Saya pergi ke sana sendiri pada 26 Oktober lepas, saya ambil gambar, pokoknya masih kecil. Sepatutnya selepas tiga tahun ditanam, ia sudah sebesar paha.

"Ini macam tak cukup zat," katanya sambil memberitahu menyerahkan gambar berkenaan kepada SPRM sebagai bahan bukti.

Si Mazlan PAS Totok boleh ke Sabah sendirian dengan menaiki Kapal Terbang dalam cuba mendapatkan isu yang sememangnya tidak ada sama sekali. Tambah pula si Mazlan kata dia punya bukti bergambar yang Pokok yang di tanam seperti tidak cukup ZAT.

Kau tak payah susah susah lah Mazlan, nak ke Kelantan tu naik kereta pun boleh, pi tengok dan cari mana tanah 10,500 Ekar yang FELCRA serahkan kepada kerajaan PAS Kelantan tu. Kau siasat apakah tanah tersebut sudah di tanam dengan Anak pokok ataupun sudah di jual atas nama persendirian bagi projek perumahan.lagi satu Mazlan, hang bagi kat SPRM gambar anak pokok. Ni aku bagi hang Gambar BUKTI yang Nik Ajis telah menerima perjanjian rasmi dari FELCRA tanah sebanyak 10,500 Ekar dan Wang tunai RM10 juta. Hussam Musa saksi kat belakang tu.

Hang ambil gambar ni hang pi report kat SPRM!!!
Aku Cabar hang Mazlan kalau betul hang membela nasib Peneroka!!!

Psssttt....Biar dia jawap isu tanah 10,500 Ekar ni..dia takut atau berani....he he he

Artikel berkaitan Tanah 10,500 Ekar dan Wang RM10 Juta
Sila KLIK DI SINI

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP