GEMPAR - Gambar Tan Sri Muhyiddin Yassin Meneguk Arak Pula Tersebar

Monday, November 22, 2010BALASAN KAMI DIATAS GAMBAR TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN YG DIEDIT UTK MENJATUHKAN MARUAH BELIAU...
GAMBAR TERSEBUT NAMPAK SGT DI SUPERIMPOSED KAN OLEH PAKATAN RAKYAT
KAMI JUGA BOLEH BUAT SEBEGITU RUPA MALAH LEBIH CANTIK...TP KAMI TIDAK TERDESAK UTK MELAKUKANNYA..DISINI KAMI HANYA INGIN MEMBALAS PERMAINAN KOTOR PAKATAN...DAN MEMBERITAHU DAN MEMBUKTIKAN BAHAWA GAMBAR TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN TELAH DI EDIT MENGGUNAKAN TEKNOLOGO PERTINDIHAN IMEJ...


Secara keseluruhan setelah analisa dilakukan, gambar ini didapati bukanlah gambar sebenar yang sudah diubah suai dan jelas nampak celanya dan kurang daya kreativiti serta pemahaman terhadap "Art of Lighting". Setelah gambar ini dibesarkan 817x702 (600px), inilah yang dapat disimpulkan. very bad job...
1.Warna tidak sekata antara tangan dan muka dan terdapat perbezaan density.
2.Anotomy botol yang tidak propotion dengan figure. termasuk kesan cahaya yang berbeza degan figure.
Juga propotion dan behaviour mulut tidak selaras degan aktiviti yang mahu ditunjukkan.
3.Kesan tampal yang tidak merge properly.
4.upper edge yang jelas menunjukan background di cantum daripada 2 gambar berbeza.
5.edge of the pixture sebelah kanan jelas
6.Contoh bagaimana komposisi sesuatu cantuman gambar yang memahami dari sudut lighting, skin tone, attitude dan almost perfect walaupun disiapkan dalam masa kurang dripada 15 minit (*gambar sebagai hiasan sahaja.)
*kepada yang menghasilkan buat kerja ni, come let me teach ou a lesson FOC and try harder...

Sumber Facebook Iskandar Jerung KLIK DI SINI

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

PANAS - Parti Baru Zaid Ibrahim Di Luluskan Oleh UMNO?
Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim akhirnya secara terbuka membidas Datuk Zaid Ibrahim kerana menimbulkan masalah dalam parti itu yang telah memberikannya pelbagai peluang dan keistimewaan.

NONEBercakap kepada pemberita di kediamannya di Cherok To' Kun, Pulau Pinang, Anwar berkata Zaid bebas untuk berundur dari PKR dan berhak mendirikan parti baru yang dicadang dinamakan 'Keadilan Baru'.

Menurut Anwar zaid merayu diterima masuk ke parti itu apabila beliau meninggalkan Umno pada 2008. Katanya, Zaid kemudian memohon peranan sebagai pemimpin dalam parti itu.

"Beliau juga minta dijadikan calon untuk Hulu Selangor (pilihan raya kecil parlimen) meskipun mendapat tentangan dari cabang yang membawa bantahan mereka kepada presiden.

NONE"Tetapi kami tetap berinya peluang dan apabila beliau kalah di Hulu Selangor, kita berinya peluang mempin PKR Wilayah Persekutuan,” kata Anwar.

Ketua pembangkang itu juga secara sinis berkata beliau jangkakan Zaid tidak akan menghadapi banyak karenah dalam mendaftarkan parti barunya itu kerana akan mendapat restu Umno.

"Kita tidak akan dapatnya (kelulusan segera) tetapi mereka yang disukai oleh Umno boleh. Seperti mana PERKASA dapat,” katanya.

Ops.......Setakat di sini sahaja Gomo putuskan ayat ayat seterusnya. Sebab apa? He he he....sebab Gomo nak ulas isu yang Anwar sebutkan di sini iaitu:

"Ketua pembangkang itu juga secara sinis berkata beliau jangkakan Zaid tidak akan menghadapi banyak karenah dalam mendaftarkan parti barunya itu kerana akan mendapat restu Umno. "Kita tidak akan dapatnya (kelulusan segera) tetapi mereka yang disukai oleh Umno boleh. Seperti mana PERKASA dapat,”

DAFTAR PARTI BARU!!! KELULUSAN SEGERA!!!

Memang menarik Anwar Ibrahim punya spin kali ni, dia nak salahkan UMNO jugak kot mana mana, dalam masa yang sama dia Tibai pulak PERKASA. Hu hu hu...Nuar nuar....kau ni memang nuar Berahi lah....

Kalau Zaid Ibrahim daftar parti baru apa pula kena mengena dengan UMNO yang nak meluluskan parti berkenaan? Apakah pendaftaran Parti Baru perlu mendapat kelulusan UMNO?

Kita tanya pula kepada Anwar Ibrahim, Haji Hadi dan Lim Kit Siang!!! Macam mana dengan pendaftaran Parti Pakatan Rakyat yang sibuk di canang canang oleh pemimpin Atasan Pakatan DAP,PAS dan PKR bahawa mereka akan mendaftarakan Nama Parti Pakatan Rakyat bagi menyaingi Komponen Parti Barisan Nasional.Dah setahun berlalu sejak Konvokesyen Pakatan Rakyat di Shah Alam hujung tahun lepas yang mana dalam persidangan malam terakhir mereka iaitu Anwar Ibrahim, Haji Hadi dan Lim Kit Siang bersepakat dan mengumumkan kepada ribuan ahli ahli Pakatan Rakyat Haram untuk mendaftarakan Parti Pakatan Rakyat ini sebagai sebuah parti yang sah yang mana apabila menjelang Pilihanraya maka Lambang PR akan di gunakan bagi menentang BN.

Tapi realitinya sekarang? Sejak Pilihanraya di Permatang Pauh sampailah yang terakhir di Dun Galas dan Batu Sapi tidak ada langsung bendera Pakatan rakyat yang kelihatan. Tidak ada langsung ulasan dari pemimpin Pakatan Rakyat Haram akan status pendaftaran nama Pakatan rakyat ini. Apa ada masaalah ka? Apakah benar sebagaimana yang di nyatakan oleh Anwar Ibrahim bahawa UMNO menghalang pendaftaran Pakatan Rakyat?

Ayat Anwar iaitu: "Kita tidak akan dapatnya (kelulusan segera) tetapi mereka yang disukai oleh Umno boleh. Seperti mana PERKASA dapat,”Jangan lah nak Bodohkan Rakyat wahai Anwar Ibrahim Al Juburi Al Suntuti, cukup cukup lah nak menfitnah UMNO. Apa kena mengena dengan PERKASA dan Kelulusan Segera?

Makkal Sakti di daftarkan dan sekarang sah menjadi sebuah parti politik. Parti Cinta Malaysia juga sah di daftarkan dan kini menjadi parti politik. Perkasa NGO dan sah di daftarkan begitu juga dengan mana mana kumpulan yang ingin mendaftarkan parti politik mahupun NGO yang mereka wakili.

Tidak ada sebab UMNO pula dalang kepada kegagalan Pakatan Rakyat di daftarkan. Tidak ada logik akal pendaftaran Pakatan Rakyat ini di halang. Anwar Ibrahim melalui mana mana pemimpin Pakatan Haram boleh terus pergi mendaftarkan nama Pakatan rakyat ini di ROS. Malah jika susah susah hendak mengambil borang pendaftaran tersebut GOMO boleh tolong ambilkan buat Anwar Ibarahim.

Rakyat Malaysia bukanlah Bodoh dan Buta Tuli dengan agenda Anwar Ibrahim yang kaki SPIN ni. Dah lama dan muak dengan pembohongan Anwar Ibrahim ini.

Kita di pihak Barisan Nasional mengharapkan agar DAP,PAS dan PKR segera mendaftarakan Parti Pakatan Rakyat agar pilihanraya umum 13 kelak akan menjadi medan tempur bendera Dacing dan Pakatan Rakyat.

Itu pun kalau Pemimpin Pakatan Rakyat HARAM Berani.......

Psssttt....sikit sikit salah umno, cibai punya Anwar Brahi kaki Jubor

Artikel Berkaitan Kegagalan Pendaftaran Pakatan Rakyat KLIK DI SINI

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

GEMPAR - BAPAK Sembelih ANAK Si Mazlan Aliman Lari Panggil BAPA Din Puduraya


"I Sanggup Tadah Jubor Untuk U DSAI
Asalkan I Di Pilih Menjadi Calon Pada
PRU 13 Nanti"

Mazlan Aliman Barua Salahuddin Ayob ( DIN PUDURAYA) terkedu bila Pak Timbalan Menteri Dato Ahmad Maslan mengumunkan kewujudan Biro Aduan Peneroka Kebangsaan (BAPAK) bagi memberikan alteratif dalam menyalurkan aduan dan pendapat untuk warga Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA).

Sebelum ini si Mazlan Aliman (Bakal Calon PAS Parlimen Kubang Kerian) menubuhkan ANAK bagi menentang FELDA atas faktor politik. Dan baru baru ini juga si Mazlan Kaki Bodek Nik Ajis menubuhkan pula BAPA bagi menentang FELCRA. Tu lah kerja si Mazlan Aliman anak Peneroka FELDA yang lupa asal usul. Kerjanya nak Hentam, Balun dan Jilat PAS.

Dalam sidang media semalan Dato Ahmad Maslan selaku Timbalan Menteri yang bertanggungjawap pada FELDA telah mengumunkan BAPAK sebagai biro di bawah Gabungan Wawasan Generasi Felda (GWGF) sangat dialu-alukan kerana ia boleh berfungsi untuk membantu menjelaskan dan menyelesaikan sesuatu isu itu dengan lebih cepat.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak merestui penubuhan BAPAK dan berharap ia memberikan faedah kepada semua warga Felda terutamanya menyelesaikan isu berbangkit atau dibangkitkan di kalangan warga Felda,' katanya dalam sidang media selepas merasmikan Bapak di Shah Alam hari ini.

Menurut laporan Bernama, Ahmad Maslan menjelaskan BAPAK dianggotai oleh 317 sukarelawan yang bersedia menerima aduan dan cadangan yang dikemukakan warga Felda tentang sesuatu isu dan berusaha menyelesaikan dalam tempoh paling minimum antara seminggu dan dua minggu hari bekerja.

menurutnya lagi BAPAK merupakan idea Pengerusi Gabungan Wawasan Generasi Felda Tan Sri Rozali Ismail yang turut berbesar hati menaja segala perbelanjaan yang diperlukan oleh biro berkenaan. Beliau berkata walaupun Felda mempunyai saluran aduannya sendiri, penubuhan BAPAK sangat relevan dalam menangani masalah lain yang dihadapi oleh warga peneroka seperti isu kebajikan dan pendidikan.

BAPAK yang akan beroperasi di Plaza SunwayMas di Seksyen 9 di Shah Alam, menerima aduan 24 jam sehari dan tujuh hari seminggu melalui pelbagai kaedah termasuk faksimile, e-mel, SMS, portal atau talian bebas tol 1-800-88-4943.

Ahmad yang juga ketua penerangan Umno turut mencadangkan supaya GWGF menjadi anggota gabungan BN agar sama-sama dapat berjuang dan menjaga kebajikan serta masa depan warga peneroka.

Sementara itu, Rozali yang juga Yang Dipertua Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor (DPMMS) berkata beliau akan menulis surat kepada Dewan Tertinggi BN agar GWGF menyertai anggota gabungan BN itu. Perdana menteri semalam mengumumkan bahawa Mesyuarat Dewan Tertinggi BN bersetuju meminda perlembagaan termasuk membuka penyertaan untuk anggota bersekutu, anggota bergabung, Kelab Sahabat BN dan Kelab Rakan Muda BN.

Kesian dengan Mazlan Aliman yang bercita cita nak menjadi Calon mewakili PAS pada PRU13 akan datang. Hu hu hu....Dengan tertubuhnya BAPAK ini menjadikan BAPAK,BAPA dan ANAK satu persaingan sengit dalam menjelaskan kepada rakyat mana satu yang boleh di percayai.


"Mazlan, sedarlah di mana engkau dilahirkan. Siapa yang membesarkan kau? Hasil pendapatan FELDA lah engkau dibesarkan. Dengan titik penuh ayah kau menyara hasil pendapatan FELDA."

Mazlan Aliman yang waktu ini kononya selama ini tertindas oleh FELDA nampaknya semakin kecut sampai Kena BUASIR bila pembongkaran demi pembongkaran akan dirinya semakin di ketahui warga FELDA dan seluruh rakyat Malaysia.

Lepas ni kami warga FELDA cabar Mazlan Aliman untuk menggunakan ANAK dan BAPA dalam menyerang FELDA dan FELCRA. Jangan lupa pulak bawak sekali si Anwar AL Juburi tu dan si Din Puduraya dalam melakukan serangan FITNAH jahat. Hu hu hu......

Mengungkap kata2 abang kepada Mazlan,
"Mazlan, kembalilah ke pangkal jalan."

Psssttt.....Ada hati nak jadi calon...hua hua hua...Pundek lu lah Mazlan Aliman


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP