GEMPAR - Lagi Aksi ROGOL Berjaya Di Rakam

Monday, November 29, 2010Tu dia...aku dah kata dah...memang dah kata banyak kali...Tak jugak puak PAS Gila ni nak dengar!!! Sekarang dah kena lagi sekali dan kali ini lagi jelas penyelewengan berlaku! Depa sedar ke tidak lagi ni?

Kali ini Anak KELING PARIA PKR menghina ayat Al Quran di dalam Kongress Parti Koyak Rabak Baham Jubor PKR. Dengan bersahaja dan juga si saksikan seluruh rakyat melalui berita TV 3 tadi jelas lah Islam semakin di Lacurkan oleh Pakatan Haram ini.

Apa ulasan Nik Ajis Wali Terompah? Kalau Anwar pernah kata Nik Ajis Wali Terompah pun Nik Ajis Halalkan apatah lagi dengan penghinaan ke atas ayat suci Al Quran. Memang BABI TAHAP GABAN Nik Ajis ni!

Harap sangat aksi ROGOL ISLAM yang di lakukan Pakatan Haram ini kita semua Koleksikan dan edarkan kepada seluruh Umat Islam terutama puak PAS yang kononya tidak kisah sama ada ISLAM di Rogol atau tidak!


Meh layan Artikel Lengkap si Keling Paria MABOK KEPUNDEK ini: KLIK DI SINI

Psssttt.....Aku harap Malaysia selamat dari Bala Bencana...Amin


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

LIVE - Sidang Media Wira PERKASA "Wan Azizah Pelacur Politik"
Sidang Media Wira Perkasa Malaysia

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Kepada Rakan2 Media Yang Saya Hormati.

Kenyataan Presiden PKR Seperti Kacang Lupakan Kulit Dan Ibarat Buta Sejarah. Bila Menolak Ketuanan Melayu Boleh Disama Tafsir Menolak Dan Mempersendakan Perlembagaan Negara Dimana Terdapat Fasal2 Yg Sudah Termaktub Terhadap Kepentingan Melayu/Bumiputra Melalui Fasal 152 Dan 153 Secara Tegas Dasar Affirmative Action. Yang Jelas Kini Kenyataan Ni Satu Kenyataan Terdesak Untuk Pkr Meraih Simpati Dan Sokongan Kaum Cina Dan India Untuk Kepentingan Politik Sempit Yg Dibawa Oleh Mereka, Mereka Sebenarnya Membawa Politik Sempit Kerana Jelas Kearah Politik Yang Menjurus Kearah Perkauaman.

Kini Presiden PKR Yg Dilihat Kurang Bijak Itu Mempertikaikan “Ketuanan Melayu”, Lupakah Mereka Kerana Ketuanan Melayu Ramai Orang Melayu Berjaya Dipuncak Menara Gading, Dengan Ketuanan Melayu Ramai Melayu Kini Sudah Mempunyai Pendidikan Tinggi Sehingga Ketahap Phd, Dengan Ketuanan Melayu Sebahagian Besar Orang Melayu Dalam Sector Perkhidmatan Awan, Dengan Ketuanan Melayu Wujud Banyak Usahawan-Usahawan Orang Melayu Kini Yang Berjaya.

Dan Dengan Ketuanan Melayu Juga Presiden Pkr Wan Azizah Membolehkan Beliau Menjadi Dr Serta Dengan Ketuanan Melayu Lah Ramai Pemimpin-Pemimpin Pkr Menjadi Bijak Pandai Tapi Sayang Kerana Perasan Bongkak Dan Gila Kan Untuk Memdapat Simpati Dan Undi Sanggup Memprtikaikan Kembali Dasar Yg Membantu Diri Mereka. Ini Lah Sebenarnya Contoh Terbaik Melayu Mudah Lupa.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia Memberikan Tanggungjawab Kepada Yang Di-Pertuan Agong Menjaga Hak Keistimewaan Orang Melayu Dan Penduduk Asal Malaysia, Secara Kumpulannya Dirujuk Sebagai Bumiputera. Artikel Menjurus Bagaimana Kerajaan Pusat Melindungi Kepentingan Kumpulan-Kumpulan Ini Dengan Mendirikan Kuota Kemasukan Ke Dalam Perkhidmatan Awam, Biasiswa Dan Pendidikan Awam. Ia Juga Biasanya Dianggap Sebagai Sebahagian Daripada Sosial Kontrak, Dan Biasanya Dikatakan Sebagai Pertahanan Legal Bagi Ketuanan Melayu.

Kamus Dewan Mentakrifkan Istilah ‘Ketuanan’ Sebagai Membawa Maksud Hak Menguasai Dan Memerintah Sama Ada Sesebuah Negeri, Daerah Dan Sebagainya.

Istilah ‘Ketuanan’ Juga Dirujuk Sebagai Kedaulatan. ‘Ketuanan’ Berbeza Dengan Perkataan ‘Tuan’ Yang Membawa Maksud Orang Tempat Menghambakan Diri.Istilah Ketuanan Melayu Ini Merujuk Kepada Sejarah Bahawa Negara Ini Pernah Diperintah Sultan Dan Raja-Raja Melayu, Yang Merupakan Tuan Kepada Tanah Melayu Yang Sudi Memberikan Kuasa Mereka Kepada Rakyat Melalui Penerimaan Sistem Raja Berperlembagaan, Memandangkan Mengikut Perlembagaan Negara, Sultan Dan Raja-Raja Melayu Adalah Simbol Kepada Ketuanan Melayu Di Negara Ini, Seperti Mana Di Negara-Negara Barat Lain Yang Mempunyai Raja.

Memperhambakan Sejarah Sendiri Membuktikan Bahawa Melayu Tidak Pernah Memperhambakan Kaum-Kaum Lain Pada Bila-Bila Masa Sekali Pun. Melayu Berjuang Membebaskan Tanah Air Daripada Belenggu Penjajah Bukan Demi Kepentingan Melayu Semata-Mata. Hasil Kemerdekaan Dan Kemakmuran Tanah Melayu Dikongsi Dengan Kaum-Kaum Lain Demi Memastikan Perpaduan Dan Kemakmuran Sentiasa Terjalin Dengan Kukuh Serta Sentiasa Bertolak Ansur Dan Beralah Demi Menjaga Hati Saudara Yang Bukan Sebangsa Yang Menjadi Rakyat Di Negara Ini.

Mungkin Benar Mata Pelajaran Sejarah Diberi Pendedahan Seluas-Luasnya Dan Mesti Diwajibkan Di Semua Peringkat Dan Aliran, Supaya Rakyat Lebih Memahami Apa Makna Sebenar Ketuanan Melayu.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia Memberikan Tanggungjawab Kepada Yang Di-Pertuan Agong Menjaga Hak Keistimewaan Orang Melayu Dan Penduduk Asal Malaysia, Secara Kumpulannya Dirujuk Sebagai Bumiputera. Artikel Menjurus Bagaimana Kerajaan Pusat Melindungi Kepentingan Kumpulan-Kumpulan Ini Dengan Mendirikan Kuota Kemasukan Ke Dalam Perkhidmatan Awam, Biasiswa Dan Pendidikan Awam. Ia Juga Biasanya Dianggap Sebagai Sebahagian Daripada Sosial Kontrak, Dan Biasanya Dikatakan Sebagai Pertahanan Legal Bagi Ketuanan Melayu.Kamus Dewan Mentakrifkan Istilah ‘Ketuanan’ Sebagai Membawa Maksud Hak Menguasai Dan Memerintah Sama Ada Sesebuah Negeri, Daerah Dan Sebagainya.

Istilah ‘Ketuanan’ Juga Dirujuk Sebagai Kedaulatan. ‘Ketuanan’ Berbeza Dengan Perkataan ‘Tuan’ Yang Membawa Maksud Orang Tempat Menghambakan Diri. Istilah Ketuanan Melayu Ini Merujuk Kepada Sejarah Bahawa Negara Ini Pernah Diperintah Sultan Dan Raja-Raja Melayu, Yang Merupakan Tuan Kepada Tanah Melayu Yang Sudi Memberikan Kuasa Mereka Kepada Rakyat Melalui Penerimaan Sistem Raja Berperlembagaan, Memandangkan Mengikut Perlembagaan Negara, Sultan Dan Raja-Raja Melayu Adalah Simbol Kepada Ketuanan Melayu Di Negara Ini, Seperti Mana Di Negara-Negara Barat Lain Yang Mempunyai Raja.Memperhambakan Sejarah Sendiri Membuktikan Bahawa Melayu Tidak Pernah Memperhambakan Kaum-Kaum Lain Pada Bila-Bila Masa Sekali Pun.

Melayu Berjuang Membebaskan Tanah Air Daripada Belenggu Penjajah Bukan Demi Kepentingan Melayu Semata-Mata. Hasil Kemerdekaan Dan Kemakmuran Tanah Melayu Dikongsi Dengan Kaum-Kaum Lain Demi Memastikan Perpaduan Dan Kemakmuran Sentiasa Terjalin Dengan Kukuh Serta Sentiasa Bertolak Ansur Dan Beralah Demi Menjaga Hati Saudara Yang Bukan Sebangsa Yang Menjadi Rakyat Di Negara Ini.Catatan Dalam Artikel 153 Perlembagaan Malaysia Juga Bukanlah Bermakna Sepenuhnya Kuasa Veto Itu Terletak Di Tangan Bangsa Melayu, Dalam Menyediakan Hak Istimewa Kepada Ketuanan Melayu, Bangsa-Bangsa Lain Juga Bebas Memperjuangkan ‘Ketuanan’ Mereka Masing-Masing Samada Dari Aspek Politik, Ekonomi Dan Sosial. Mereka Bebas Untuk Mengamalkan Budaya Dan Cara Hidup Sendiri, Bebas Dalam Meningkatkan Taraf Ekonomi Kaum, Bebas Beragama, Bebas Meneruskan Sistem Pendidikan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Dan Tamil Dengan Mengekalkan Pengajaran Bahasa Ibunda Masing-Masing Dan Sebagainya. Faktor Ini Membuktikan Bahawa Konsep Ketuanan Melayu Itu, Bukanlah Satu Konsep Yang Mengiktiraf Bahawa Bangsa Melayu Itu Menjadi Tuan, Sementara Kaum-Kaum Lain Menjadi Hamba Kepada Bangsa Melayu.

Negara Mana Yang Memberi Kelonggaran Seluas Ini Sedangkan Bukankah Orang Yang Mendatang Mesti Menyesuaikan Diri Dengan Negara Yang Dikunjunginya.Selain Itu, Kita Wajar Mengakui Bahawa Melayu Dominan Dari Segi Politiknya Dan Hak-Hak Melayu Dilindungi Di Sisi Perlembagaan, Tetapi Sejauh Mana Benarnya Istilah Ketuanan Melayu Bermaksud Menghambakan Kaum Lain Mesti Dijawab Oleh Pihak Yang Berkenaan.

Kita Tidak Pernah Terlepas Pandang Bagaimana Harmoninya Rakyat Malaysia Yang Terdiri Daripada Pelbagai Kaum Menjalani Kehidupan Seharian. Keharmonian Ini Mesti Dizahirkan Secara Jujur Dan Ikhlas, Agar Tiada Wujud Rasa Sangsi Dan Iri Hati Sehingga Istilah Ketuanan Melayu Yang Telah Digunakan Turun Temurun Itu Pun Mendatangkan Masalah.Mungkin Benar Mata Pelajaran Sejarah Diberi Pendedahan Seluas-Luasnya Dan Mesti Diwajibkan Di Semua Peringkat Dan Aliran, Supaya Rakyat Lebih Memahami Apa Makna Sebenar Ketuanan Melayu.Bangsa-Bangsa Lain Masih Ada Ketuanan Di Negara Asal Mereka Tetapi Melayu Inilah Negara Tanah Tumpah Bangsa Melayu. Tiada Dua Jauh Sekali Tiga, Oleh Itu Kekalkan Istilah Ketuanan Melayu.

Disini Ingin Saya Jelaskan Kepada Kaum-Kaum Lain, Mereka Tidak Perlu Risau Dan Khuatir Tentang Hak-Hak Sah Mereka Didalam Perlembagan Negara Telah Dijamin Dan Termaktub Didalam Perlembagan Persekutuan Dan Peruntukan-Peruntukan Yang Terkandung Didalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Di Malaysia Yang Telah Terkndung Didalam Perlembagaan Negara.

Dikalangan Rakyat Malaysia Yang Menghormati Perlembagaan Negara Dipahami. Kerana Perkasa Mahu Wujudkan Satu Situasi Dimana Kita Hidup Dengan Aman, Harmoni, Semangat Perpaduan Serta Hormat-Menghormati Satu Sama Lain Diantara Seluruh Rakyat Malaysia Agar Dapat Mewujudkan Ketenteraman Dinegara.

Perkasa Bukan Pertubuhan Racist, Perkauman Dan Haluan Kanan , Tetapi Pertubuhan Yang Menghormati Perlembagan Negara Dan Mahukan Hak-Hak Pribumi Dihormati Oleh Seluruh Warganegara Malaysia. Teruskan Transformasi Penyatuan Pribumi Negara .Sekian

Yang Benar
Arman Azha Hj Abu Hanifah
Ketua Wira Perkasa Malaysia

Read more...

PAPADIVA - Maybank Di Tipu AC Mizal?

Dalam artikel sebelum ini Gomo ada jelaskan isu mengenai Syarikat AC Mizal yang di rundum malang bila di lemparkan tomahan demi tomahan kerana di katakan telah menjalankan satu perniagaan Menipu rakyat.

Syarikat AC Mizal di katakan menjalankan perniagaan sestem MLM yang menipu pengguna dan rakyat. Namun Gomo tidak bersetuju dengan penjelasan Blogg AIDID yang sebelum ini cukup lancang menemplak Syarikat AC Mizal. Apakah kerana AC Mizal seorangg Artis maka perlu di serang? ataupun kerana Ac Mizal usahawan Bumiputera maka usahawan sebegini patut di nyahkan?

Gambar di atas merupakan Brosur Katalog MAYBANK yang mana syarikat AC Mizal dan Maybank menjalankan kerjasama dalam perniagaan Gelang magnetic ini. Di sini jelas membuktikan Syarikat Ac Mizal di terima secara rasmi oleh syarikat Koporat yang besar dalam perniagaan tersebut.

Ops....andai kata anda mengatakan Syarikat Ac Mizal masih lagi menjalankan Penipuan perniagaan apakah ini juga bermaksud Maybank sebuah nama besar dalam Malaysia dan serata dunia juga bersubahat dalam menjalankan penipuan ini?

Emmmm harap kita bersama fikirkannya.....

Maybank sebuah nama yang besar dan kita juga tahu setiap sudut Maybank di penuhi dengan pakar pakar dalam menentukan sama ada sesebuah syarikat itu layak atau tidak dalam menjalankan kerjasama dan membuat urusan perniagaan bersama Syarikat Koporat.

Apakah Pakar pakar di dalam Maybank ini tidak cekap dalam membuat urusan dengan Syarikat AC Mizal sampaikan meluluskan kerjasama antara Maybank dan Syarikat AC Mizal?

Gomo akan sampaikan bukti dan penjelasan dalam kemelut ini di lain waktu namun dalam artikel kali ini Gomo mohon mereka yang meluahkan perasaan ke atas Ac Mizal memberikan Komen kepada Gomo. Gomo akan menyemak setiap komen bagi di rujuk kepada Ac Mizal sendiri.

untuk makluman AC Mizal telah memberikan Gomo dokumen dokumen yang di perlukan bagi menjelaskan kepada semua yang masih tidak jelas dengan Syarikat Ac Mizal dalam perniagaan nya. Gomo juga meminta bantuan pembaca yang mana ingin bertanyakan sesuatu agar memberi komen dalam blogg ini ataupun boleh menghantar emel kepada Gomo.

Bila melayu berniaga dan mula maju ke hadapan di katakan Peniaga Melayu itu Penipu dan macam macam hal lagi. Bila Cina meniaga mahal bagaimana sekalipun namun tetap di katakan peniaga itu peniaga yang terbaik.

Samalah juga dengan senario ini:

Beli barang di kedai Melayu di katakan Mahal, Peniaga melayu ambil riba, barang tak berkualiti, palsu dan sebagainya. Tapi:


Beli barang di kedai Cina di katakan barangnya Murah, berkualiti, harga terbaik, Tulen dan syarikat yang boleh di percayai.

Namun itu lah lumrah dalam perniagaan, walaupun Gomo peniaga pasar malam namun Gomo banyak pengalaman perniagaan di akar umbi ini. Sudah lama berniaga sejak di Uptown Lama Damansara lagi. Dan selama ini juga tidak pernah menyertai mana mana Jualan langsung MLM kerana Gomo tidak berminat akan perniagaan tampa barang jualan di tangan.

Artikel sebelum ini yang berkaitan dengan Ac Mizal KLIK DI SINI

Psssttt....Aku bersumpah Waulahi Wabilahi Watalallahi Demi Allah, Satu Sen Pun Saya Tak Terima Daripada AC


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Blogger Firaun Pun Ada? Apa Jenis Firaun Ni?
Bloggers ’Firaun Kecil’ ini suka menyangak dan menyamun ... aka Penyangak bin Penyamun! Mereka bergerak secara berkumpulan. Lebih dikenali sebagai bloggers elite! Bukan sebarangan bloggers yang mampu duduk semeja dengan mereka. Hanya yang ada title rating tertinggi, blog hits mencecah langit, dan followers yang begitu ramai … seramai penduduk di Malaysia.

Bloggers nyamuk … jangan harap dapat duduk semeja. Nak berborak pun mungkin dipandang atas bawah terlebih dahulu. Elite lah katakan!

Pemimpin yang sarat koceknya adalah sasaran utama. Inilah visi dan misi kelompok terhebat ini. Mana mana isu dan kelemahan peribadi pemimpin yang boleh di’spark’, kesemua mereka akan memainkan isu tersebut serentak, sehingga pemimpin ini panas juburnya ... menggelegak otaknya!

Selagi pemimpin tersebut tidak membuat ’panggilan emas’ ... selagi itulah isu peribadi dan kelemahan pemimpin tersebut akan dimainkan di dalam blog ... nonstop! Pemimpin tersebut perlu sujud kepada ’Firaun Kecil’ ini.

Selesai sahaja 'jual beli’ di antara pemimpin dan ’Firaun Kecil’ ini, lantas timbul artikel menyentuh segala jasa dan kebaikan yang pernah dilakukan oleh pemimpin tersebut ... terhapus segala dosa, timbul pahala! Mak aih! ... macam malaikat.

Modus operandi ’Firaun Kecil’ ini juga berubah mengikut situasi dan kesesuaian. Mana mana pemimpin yang mahu menjatuhkan pemimpin lain akan menggunakan khidmat professional mereka untuk meyerang peribadi lawan ... bloggers for hire!

Seperti situasi berikut ... pemimpin .......... KLIK DI SINI artikel Penuh Firaun Firaun.....


GOMO: Gomo bermula dari blogger yang tiada apa apa kepakaran pun, Tulisan ntah apa ap[a, maklumat pun sekadar lihat blogg blogg lain. Tu dulu masa mentah dalam dunia Blogger. Dan sekarang dah boleh lah buat itu ini. Syukur.

Tapi Blogger baru yang ada? Takkan lah kita pulak nak menyisihkan mereka? Sepatutnya kita lah yang bersama mereka dalam memberi tunjuk ajar agak suatu hari nanti mereka pula akan memberikan ilmu yang sama kepada blogger yang lebih baru.

Takkan lah dalam dunia Blogger ni hanya yang RANGKING sahaja layak manakala yang tidak mempunyai RANGKING yang baik harus di sisihkan?

Susah juga kalau semua Blogger nak jadi Panglima Perang, Habis tu Askar macam mana? Kita kena seimbang antara Panglima dan juga Tentera....biar semua ada dan kedua dua nya cukup penting.

Gomo harap Blogger yang mewar warkan mereka patut di berikan keistimewaan itu ini tu semua jeling jeling lah Blogger yang lain ni. Kami ni semua penting. Tidak ada yang penting pun. Jangan ingat hanya Blogg kamu yang orang baca dan Blogg Blogger lain tidak di baca.

Blogger Elitis vs Blogger Nyamuk

Dua dua pun Penting wooo.........

Gomo di maklumkan satu budak Blogg rangking pun takda tapi menyalak pada malam tu:
" Cuba bayangkan kalau meja ni, tak payah meja lain lah, tapi meja ni sahaja lompat masuk sebelah sana. Apa akan jadi pada BN"

SERIUS BEB...ni ayat PEMBUNUH!!! Blogg ntah apa apa, nak gebang kuat pulak! Khak Ptuih!!! Takda prinsip Sayangkan UMNO langsung. Atau mereka ni memang bukan ahli UMNO??? Harap Pantau le...takut jadi RACUN!!!


Psssttt....Kalau Gomo ada malam tu SAH ada persengketaan! Nasib baik............


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP