Bapak Terima 20 Aduan Dari Si Anak Durhaka

Tuesday, November 30, 2010KUALA LUMPUR, 29 Nov – Gabungan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) hari ini menyerahkan 20 kes pertama kepada Biro Aduan Peneroka Kebangsaan (Bapak), yang ditubuhkan baru-baru ini oleh pertubuhan bukan kerajaan yang pro-Barisan Nasional (BN).

Ia diserahkan oleh Pengerusi Anak, Mazlan Aliman kepada Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan, yang bertanggungjawab ke atas Felda, di bangunan Parlimen petang ini.

Ketika ditemui kemudian, Mazlan mahu kesemua aduan peneroka yang diserahkan itu diselesaikan segera seperti dijanji timbalan menteri itu sebelum ini kerana kesemua kes tersebut sudah lama berlaku.

“Sebanyak 20 aduan ini hanya sebahagian kecil dari aduan yang banyak kita terima yang berkait langsung dengan dasar Felda.

“Kita harap mampu dikendalikan oleh Bapak,” kata Mazlan yang juga ahli jawatankuasa kerja PAS pusat.

Antara masalah yang dikemukakan termasuklah isu peneroka yang disingkir, isu hutang dengan Felda sehingga mencecah RM80,000 dalam masa tujuh tahun, dan permasalah pembahagian pusaka oleh generasi kedua Felda.

Sumber Bernama
GOMO: Hoi Mazlan Aliman bakal Calon PAS Kubang Kerian, betul betul biawak hidup lah hang ni. Hang memang kaki Kencing dan auta sana sini. meh sini nak khabar kat hang sikit.

Mazlan Aliman sebelum ini menyerang Felda dengan bermacam macam isu besar dengan dakwaan FELDA bangkrap, FELDA muflis, FELDA Songlap duit dan macam macam lagi. Namun sampai sekarang segala pendedahannya masih lagi tiada bukti. Emmm macam mana tu Mazlan Aliman?

Dalam kenyataan Akhbar di atas juga Mazlan Aliman menyatakan menghantar 20 aduan dari ANAK kepada BAPAK. Mazlan Aliman juga turut mengakui aduan aduan tersebut terdiri dari masaalah peribadi peneroka itu sendiri.

Mazlan Aliman jelas menyatakan:
"Antara masalah yang dikemukakan termasuklah isu peneroka yang disingkir, isu hutang dengan Felda sehingga mencecah RM80,000 dalam masa tujuh tahun, dan permasalah pembahagian pusaka oleh generasi kedua Felda."

Walaupun ianya masaalah peribadi namun FELDA tetap membantu dengan apa yang ada dalam menyelesaikan masaalah peneroka FELDA ini. Kerana sudah bertahun lama FELDA memberikan bantuan dan sokongan kepada para peneroka.

So mana aduan yang PANAS PANAS tu Mazlan Aliman? Mana aduan yang kata Felda Bangkrap? mana aduan yang kata FELDA bawak lari duit? Mana semua tu Mazlan ALiman? Hang cakap sana sini bukan main, Fitnah pandai sekarang bila nak cakap TAKUT pula.

Kita mintak Mazlan Aliman sebagai pengerusi ANAK menghantar aduan berkenaan Salahlaku FELDA dan penyelewengan FELDA kepada mana mana agensi siasatan dengan kadar segera. he he he...kalau masuk dalam paper cakap itu ini aku pun boleh buat....harap Mazlan Aliman laksanakan!

Hang ni memang betul betul Gila nak jadi Calon PAS pada PRU13 ni lah, Hang ingat si Salahuddin Ayob Din Puduraya tu boleh tolong ke? He he he....Usah bermimpin lah hang akan menang PRK13 nanti. Orang dah kenal Mazlan Aliman Kaki KENCING!!!


Psssttt...Jelas Rakyat di tipu oleh si Mazlan Aliman ni...gila pakatan ni..semua nak menjatuhkan D.S.Najib...

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

GEMPAR - Pengerusi Barisan Nasional Selangor Di Umumkan Malam Ini
Apa??? Dato Seri Noh Omar Pengerusi Barisan Nasional Selangor?

Pengumuman Akan di buat Malam ini???cakap-cakap kedai kopi : Ahmad Said- Pengerusi Bdn Perhubungan UMNO Terengganu, Mukriz Mahathir-Kedah, Pulau Pinang- Azhar Ahmad, Wilayah Persekutuan- Tengku Adnan dan Selangor- Noh OmarBaca selanjutnya Di Sini http://bit.ly/bxEoBO

Read more...

PANAS 18 SG - Zahid Mat Arip Penceramah SSDE Terlibat.........Zahid Mat Arip satu nama yang tidak asing lagi sebenarnya dalam arena politik teruatama di Selangor ini. Bekas orang kanan Anwar Al Juburi yang sekarang ini sudah bertaubat dan bersama sama dengan UMNO.

Dapat laporan kata Zahid Mat Arip ini telah melakukan....... Isy seram nak cerita..Meh baca sini KLIK DI SINI

Psssttt,,,apa pun Gomo sokong Zahid Mat Arip..Penceramah Yang sejiwa dengan Gomo orang muda.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Jika Dulu PKN Ketuanan Melayu tetapi Sekarang PKR Ketuhanan Lubang NajisBanyak kali dah Gomo cerita bahawa kewujudan PKR sebenarnya adalah bermula dari PKN parti Keadilan Nasional! Perlembagaan parti ini berlandaskan ketuanan Melayu pada mulanya. Namun setelah Anwar Ibrahim keluar dari penjara maka dasar perlembagaan ini di rombak bagi menarik sokongan orang orang Cina dan India kepada PKN dan nama PKN di tukar kepada PKR.Kenapa Anwar merombak PKN dengan dasar Ketuanan Melayu? Kerana Anwar Ibrahim tahu orang Melayu tidak akan menyokong PKN kerana UMNO yang membawa Ketuanan Melayu iaitu Raja raja Melayu. jadi atas sebab itu Anwar cuba menarik sokongan orang Cina dan India untuk bersama PKR.Dan terbukti rombakan Perlembagaan PKN telah membawa kepada kejayaan PKR apabila ramai orang Cina dan PKR yang terbuang dalam Parti parti MCA,GERAKAN,DAP,PPP,MIC menyertai PKR.Kesan yang jelas dapat kita lihat apabila Kongress PKR di adakan yang mana perwakilan Cina dan India memenuhi Kongress tersebut. Ahli PKR Melayu semakin berkurangan dan ianya jelas kelihatan.Kenyataan Wan Azizah sebagai Presiden PKR sebenarnya adalah kenyataan Anwar Ibrahim, dan ianya tidak lain dan tidak bukan semata mata untuk menarik Sokongan Kaum Cina dan India menyertai PKR.Gomo tidak mahu mengulas panjang hal ini namun meminta anda semua membaca kenyataan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Isnin yang bertitah:


Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Isnin bertitah baginda sedih dan dukacita kerana ada segelintir individu yang berhijrah ke negeri itu, terutama orang Melayu, sanggup mempersoalkan peranan institusi Raja Melayu serta kedudukan dan hak keistimewaan bangsa Melayu.

Baginda bertitah golongan itu turut mempersoalkan kerelevanan institusi Raja Melayu serta peranannya dalam sistem pemerintahan negara ketika ini.

"Matlamat mereka agar sistem Raja Berperlembagaan ini disemak dan dikaji semula atas alasan negara telah menjalani arus pemodenan, dan sistem yang diamalkan sekarang ini sudah tidak bersesuaian, adalah amat tidak bertepatan," titah baginda pada majlis pembukaan Wacana Raja Berperlembagaan - Perspektif Sejarah, Kini dan Masa Depan di Shah Alam.

Bernama melaporkan Sultan Sharafuddin bertitah terdapat juga suara lantang di kalangan orang Melayu sendiri yang meminta perkataan 'Melayu' dihapuskan daripada ungkapan 'Raja-Raja Melayu'.

Titahnya, baginda percaya perbuatan itu dilakukan golongan berkenaan untuk kepentingan diri sendiri atau kepentingan politik mereka.

Sultan Sharafuddin bertitah adakah orang Melayu kini tidak berbangga dan megah dengan bangsa sendiri sehingga ada yang sanggup menggadaikan perkataan 'Melayu' untuk dikuburkan serta lenyap daripada mata dunia.

Baginda bertitah kisah sejarah yang ditulis oleh orang Inggeris juga tertera perkataan 'Tanah Melayu' dan 'Raja-Raja Melayu' dan ini menunjukkan penulis Barat berkenaan mengiktiraf bangsa Melayu yang memulakan sejarah di negara ini.

"Beta berasa sedih dengan generasi sekarang yang malu untuk mengaku diri mereka seorang Melayu.

"Di sini beta ingin menyatakan bahawa bukanlah tujuan beta untuk menyalakan api perkauman, tetapi ingin menyatakan kepada kita semua bahawa kita mesti berbangga dengan negeri Selangor yang terdiri daripada rakyat berbilang kaum iaitu kaum Cina, India dan Melayu, serta kaum-kaum yang lain," titah baginda.

Titahnya, keamanan di Selangor boleh dibanggakan kepada dunia luar kerana negeri itu mempunyai tamadun yang maju dengan kepesatan ekonomi terbina atas keharmonian ketiga-tiga kaum.

Sultan Sharafuddin juga mahu rakyat Selangor memahami sejarah negeri itu supaya tidak timbul syak wasangka di antara satu sama lain.

"Kepada rakyat Melayu, beta ingin menyedarkan bahawa rakyat Melayu tidak akan hilang begitu sahaja kerana negeri ini adalah tanah tempat tumpah darah kita, dan di tanah bertuah ini juga tempat kita dikuburkan," titahnya.

Baginda bertitah sejarah yang tercatat sejak beratus tahun lalu menunjukkan bahawa Raja-Raja Melayu telah membuka serta membangunkan negeri-negeri di Tanah Melayu sehingga menjadi sebuah negara maju selain menempa peristiwa membanggakan sehingga mampu bersaing dengan negara lain di dunia ini.

"Oleh itu, dengan mengetahui sejarah, kita dapat menilai betapa susah payahnya kita berjuang untuk mencapai keamanan yang kita peroleh sekarang," titah baginda yang sukacita dengan langkah kerajaan menjadikan sejarah sebagai mata pelajaran wajib di sekolah.

Titahnya, baginda percaya arahan itu akan membuka minda serta memberi kefahaman kepada rakyat mengenai sejarah tanah air.

Sultan Sharafuddin bertitah institusi Raja Melayu merupakan benteng terakhir mengawal dan membanteras anasir yang ingin memecah-belahkan perpaduan rakyat serta keutuhan kerajaan.

"Seandainya pada satu ketika timbul pergolakan politik di negara ini, institusi Raja Melayu akan tetap berdiri utuh sebagai satu badan bebas yang boleh menyatupadukan rakyat agar tidak terus berpecah-belah," titahnya.

Baginda bertitah perkara itu terbukti baru-baru ini apabila Majlis Raja-Raja Melayu mengeluarkan sembilan ketetapan mengenai isu semasa yang menyentuh perpaduan dan keharmonian rakyat.

Titah baginda, kejayaan sesebuah negara membawa kemakmuran kepada rakyat bergantung kepada tahap ilmu yang dimiliki pegawai dan kakitangannya, termasuk mengenai konsep pemerintahan Raja Berperlembagaan di negara ini sejak merdeka.

Wacana sehari anjuran kerajaan negeri itu turut menampilkan beberapa penceramah, antaranya Dekan Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi Universiti Teknologi Mara (UiTM) Datuk Profesor Dr Ramlah Adam serta Profesor Kanan Fakulti Undang-undang UiTM Profesor Emeritus Datuk Dr Shad Saleem Faruqi.-29/11/2010

Sumber Agenda Daily

Psssttt......Melayu dalam PKR tu Melayu ke? Khak Ptuih...Babi je.............

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP