Terkini - Kak Wan Di Tampar Anwar Ibrahim Ekoran......

Wednesday, December 8, 2010
Assalammualaikum

Dengan Izin dan limpah kurniaNya, saya telah selamat pulang ke tanah air beberapa hari lalu setelah berada di tanah suci selama 42 hari bagi melaksanakan Rukun Islam yang Ke-5 iaitu Ibadah Haji. Syukur Alhamdulillah!

Saya mengiringi nenek tersayang dan saudaranya. Nenek sudah berusia, memerlukan sokongan kerusi roda untuk berjalan jauh. Kami ikut pakej Muasasah Tabung Haji. Syukur Alhamdulillah, Allah SWT telah mempermudahkan segala urusan sepanjang kami disana. Dan yang paling manis, saya dan Nenek selamat menunaikan Rukun Islam yang Ke-5 dan selamat kembali ke tanah air. =)

Pelbagai ilmu dan pengalaman berharga saya perolehi sepanjang berada disana. Walaupun bukan pertama kali ke tanah suci, namun pengalaman menunaikan Haji jauh lebih mencabar dan menarik berbanding Umrah Ziarah. Suasana dan nikmatnya jauh berbeza. Akan saya kongsi, jadikan permata dan bekalan untuk masa akan datang hingga ke akhir hayat.

Ramai juga kenalan baru dikalangan jemaah yang saya perolehi. Rata-rata memberikan respon yang positif, semangat, nasihat, mendoakan saya dalam perjuangan untuk menegakkan kebenaran dan masa hadapan.

Kesempatan dan peluang berada di tanah suci saya gunakan dengan secukup-cukupnya untuk beribadah, berdoa dan memohon pada Allah SWT. Antara tempat-tempat mustajab yang saya berpeluang untuk berdoa; Wukuf di Arafah, Mina, Makam Rasulullah, Raudah, Multazam, Rukun Yamani, Gua Hira' Jabal Nur dan banyak lagi.

Antara doa yang dipohon; agar terus diberi kekuatan untuk Istiqamah dalam menegakkan kebenaran, diampuni dosa-dosa, kesejahteraan dan keselamatan keluarga, Agama, umat, bangsa dan tanah air tercinta. Juga, mohon Rakyat dibukakan Hijjab agar diperlihatkan yang HAQ dan dilenyapkan segala yang batil!

Sudah dua tahun setengah saya menanti agar Kebenaran dan Keadilan dapat ditegakkan. Walaupun ia belum lagi selesai, namun saya redha dan bersyukur dengan segala bantuan yang Allah berikan. Banyak hikmah disebalik kelewatan, penangguhan demi penangguhan. Mungkin ramai yang telah dapat lihat hikmah disebaliknya. Itulah kebesaran Allah. Dia Maha Berkuasa lagi Maha Mengetahui.

Saya tidak mempunyai apa-apa kekuatan, kuasa, pengaruh, wang untuk berjuang, hanya Allah SWT tempat saya mohon dan mengadu. Walaubagaimanapun, saya akan terus berdoa, istiqamah dan bersabar, tidak sesekali saya akan menyerah kalah! Kebenaran pasti akan bangkit jua akhirnya.Akhir kalam, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada semua yang telah banyak mendoakan, membela dan membantu saya selama ini. Doakan untuk kalian semua tidak pernah saya lupakan, hanya Allah SWT yang dapat membalas segala budi dan jasa anda sekalian.

Salam Maal Hijrah!

Yang Hak Pasti Berdiri,

Yang Batil Pasti Jatuh!

SAIFUL BUKHARI AZLAN


GOMO: Syukur allhamdullilah Saiful Bukhari selamat dalam mengerkajakan Fardu Haji di Makkah! Saiful Bukhari berani kerana Benar dan itulah yang di lakukan nya! Amin....

Tapi Anwar Ibrahim??? Toksah nak kata bersumpah di Makkah di Malaysia ni pun dia masih lagi kecut Telor! Hahaha

Anwar Ibrahim pernah ke Makkah??? Tak pernah lagi lihat mahupun dengar Anwar Ibrahim menunaikan Haji!!!!

Anwar Al Juburi Harus Bertaubat!!!

Read more...

Budaya GAY Makin Menular Di Malaysia Kerana Anwar IbrahimSHAH ALAM - Jangan pandang budaya kelab 'gay' atau seks songsang remeh kerana ia boleh mencalarkan imej Malaysia sebagai negara Islam.

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Wan Mohamad Datuk Sheikh Abdul Aziz berkata, ancaman itu sangat berbahaya lebih daripada gejala najis dadah.

"Budaya seks songsang itu bagaikan virus yang cepat merebak disebabkan didominasi golongan profesional yang kehilangan hala tuju dan jati diri.

"Mereka sebenarnya menjadi mangsa yang terperangkap dengan pemikiran songsang yang diimport daripada luar negara," katanya dalam kenyataan media kepada Sinar Harian, semalam.

Wan Mohamad berkata, rakyat perlu bersatu dalam menyekat budaya itu daripada terus menular merosakkan akhlak dan jiwa rakyat negara ini
Sumber Sinar Harian

GOMO: Emmm ni memang subjek yang Gomo suka! Hehehe GAY!!!

Tapi adalah mustahil untuk menyekat budaya Gay ni dari terus menular kepada rakyat Malaysia memandangkan Ketua kepada Gay Gay Semalaysia masih lagi Bebas dan bermaharajalela dengan aksi aksi Gay nya di hadapan Rakyat.

Anwar Al Juburi Kepala GAY Semalaysia masih belum menerima Hukuman atas kegatalan Kotenya yang rakus membaham Jubor mangsa anak anak muda. Saiful Bukhari yang mana mangsa Liwat nya juga belum mendapat keadilan yang sewajarnya. Bila akan berakhir?

Jadi bagaimana nak hapuskan gejala GAY dari Malaysia? Emmm mustahil......

Psssttt... Saiful Bukhari Bersumpah di hadapan Kaabah! Anwar Brahim bila?

Read more...

PANAS - Hassan Ali Terkantoi Atau Di Kantoikan?Sejak akhir akhir ini, banyak penyelewengan Kerajaan Negeri Selangor di dedahkan oleh Pemimpin dan juga sahabat sahabat blogger yang. Banyak juga maklumat demi maklumat baru yang dapat dikenalpasti.

Dalam hal ini patut kita tanya di mana Exco Selangor yang mewakili PAS Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali? Sudah lama tidak nampak beliau dalam mana mana program yang dianjurkan Kerajaan Negeri Selangor dan Pakatan. Malah pada PRK Galas yang lalu juga kelibat Hassan Ali tidak kelihatan! Apa sudah jadi?

Hahaha.... Kerajaan Perpaduan? Emmm apa pun meh layan apa yang berlaku antara Hassan Ali dan Kerajaan Pakatan Selangor!!!

KLIK Link ini
http://gelombang-rakyat.blogspot.com/2010/12/hasan-ali-isytihar-boikot-program.html


Psssttt.... Hassan Ali sudah Istihar Boikot? Hahaha jahanam jahanam.....

Read more...

Apa Menatang SYABAS Ni?

SYABAS dimiliki oleh Syarikat Puncak Niaga yang sahamnya berjumlah 70% dan 30% dimiliki oleh kerajaan negeri Selangor melalui KDEB dan juga Kumpulan Perangsang. Malangnya SYABAS seolah-olah telah dianak tirikan oleh rejim MB Khalid serba tak tahu sehinggakan syarikat ini dijadikan "kambing hitam" dalam agenda politik kotor PKR.

Ketika SYABAS mengambil alih pentadbiran air daripada PUAS pada 2005, kita dapat lihat bagaimana pengurusan air di Selangor ketika itu agak kurang memuaskan. Dengan kutipan berjumlah hampir RM300 juta yang tidak dikutip daripada pengguna kita boleh mengambarkan ianya seperti rumah yang uzur menunggu sesiapa yang sudi datang membaiki rumah tersebut.

Selepas pengambilalihan, SYABAS telah melakukan perubahan besar dengan menambah bilangan pekerja daripada 1500 orang kepada 3000 orang dalam menjaga kepentingan 7 juta pengguna di Selangor.Penstrukturan semula hutang juga dilakukan dalam menjamin perniagaan kontraktor ketika itu tidak bermasalah dan hampir kesemua hutang yang ditanggung oleh PUAS ketika itu sudah berjaya diselesaikan oleh SYABAS termasuklah hutang mencecah 500 juta untuk kontraktor paip yang tertunggak.

SYABAS juga telah membelanjakan sejumlah wang untuk mewujudkan konsep mesra pengguna dengan mewujudkan sistem perkhidmatan pelanggan yang dipanggil PUSPEL yang menggunakan sistem P Water untuk menyalurkan aduan-aduan terus kepada kawasan yang bermasalah. SYABAS juga telah mewujudkan Pelan Tindakan Kecemasan dalam menangani sebarang masalah yang memerlukan tindakan segera dalam memastikan rakyat Selangor menikmati kemudahan dan perkhidmatan yang terbaik.

Program Tabung Budi anjuran SYABAS dilihat sebagai satu program yang baik dalam menunaikan tanggungjawap sosial kepada rakyat Selangor khasnya. Program ini juga dilihat dapat membantu rakyat miskin Selangor yang tidak dapat menikmati kemudahan air percuma walaupun rejim MB Khalid Serba tak tahu sentiasa berbangga dengan program air percuma...!!!

Sumber Juragan Malawati..

Psssttt.... Khalid Gagap nak jaga Air? Nak bagi Bangkrap?

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

GEMPAR - Nik Ajis Di Masukkan Ke Hospital
Tuesday, 07 December 2010 23:58

.

Oleh Farah Deeba

Ini satu berita gempar yang Farah terima tengah malam ini...dimaklumkan seorang rakan dari Kelantan bahawa Nik Aziz sakit tenat malam ini dan terpaksa dibawa ke hospital.

Punca dikatakan kerana sesak nafas.

Nik Aziz dikatakan dibawa menggunakan ambulan malam tadi.

Setakat ini tidak banyak maklumat yang diperoleh namun keadaan beliau dikatakan tenat dan beliau ditempat di wad rawatan rapi Hospital

Sakit beliau ini dikatakan ada berhubung kait dengan sakit dialami ketika mengerjakan haji tahun ini. Beliau dikatakan gagal menyempurnakan ibadah berkenaan dan terpaksa membayar Dam (denda).

Nampaknya sakit mengikut beliau sehingga ke negara ini...

Walaupun mungkin berlainan haluan politik, mari bersamalah kita mendoakan kesejahteraan beliau.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP