Namewee Perlu Minta Maaf Secara Terbuka

Tuesday, December 14, 2010Wira Perkasa tetap mahu Namawee minta maaf secara terbuka kepada rakyat Malaysia menerusi media utama dan cipta lagu serta klip video untuk tujuan sama.

Ketua Wira Perkasa, Arman Azhar Abu Haniffah berkata, walaupun Namewee sudah memohon maaf kepada Rakyat Malaysia dan menyuarakan kekesalan terhadap perbuatannya dalam pertemuan dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Nazri Aziz di parlimen, baru-baru ini, ianya tidak mencukupi.

“Walaupun dia dah minta maaf kepada kerajaan dan Menteri, kami mahu dia buat secara terbuka di akhbar-akhbar utama kerana tak semua orang tahu hasil pertemuannya dengan Nazri dan tidak semuanya dilaporkan.

“Kalau dia boleh cipta lagu dan klip video yang kontroversi itu, mengapa pula dia tidak boleh cipta lagu dan klip video minta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia, terutama bangsa Melayu,” kata Arman kepada Agendadaily selepas mengadakan pertemuan dengan Nazri di parlimen, Isnin.

Dalam pertemuan dengan Nazri yang bermula 4.30 petang dan berlangsung selama sejam setengah itu, Arman ditemani oleh tiga orang ahli Wira Perkasa dan tujuh orang blogger.

Namawee atau nama sebenarnya Wee Meng Chee, 27 mencipta nama dari kontroversi klip video rentak rap lagu Negara Ku dan klip video berjudul 'Namewee F*** Racism Malaysia Nah!!!

Minggu lalu Namewee mengadakan pertemuan dengan Nazri di parlimen untuk memberi penjelasan terhadap tindak tanduknya yang menurutnya telah disalahertikan oleh sebilangan rakyat Malaysia, terutama orang Melayu.

Sementara itu, Arman berkata beliau turut bertanya kepada Nazri mengenai permohonan Namawee untuk mendapatkan geran bagi membiayai penerbitan filemnya yang bertemakan 1Malaysia.

“Saya beritahu Nazri sekiranya Namawee boleh diberikan geran, kami (Perkasa) pun mahu memohon geran kerana kami juga merancang membuat filem bertemakan 1Malaysia,” katanya.

Bagaimanapun kata Arman, Nazri memberitahu bahawa Namawee dan Wira Perkasa harus melalui proses yang biasa seperti penerbit-penerbit filem yang lain, iaitu menerusi Finas atau Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan.

Arman juga memberitahu Perkasa akan mengadakan satu perhimpunan Wira Negara Revolusi 1Malaysia di Bukit Jalil pada 1 hingga 9 Januari tahun depan.

Katanya perhimpunan itu akan mengumpulkan kumpulan belia yang sering dikatikan dengan budaya gangsterism, mat rempit, mat lepak dan penari jalanan. – 13/12/10

Sumber Agenda Daily

Read more...

Terkini - Blogger Wangsa Maju Bikin Anwar Kecut PerutAnwar Ibrahim akan mengadakan ceramah HARAM di Wangsa Maju! Dan kami Blogger Wangsa Maju menyambut Anwar dengan Banner Banner menarik buat kedatangnya di sini!

Syabas Blogger Wangsa Maju yang berkerja keras dalam menghasilkan Bena sebegini buat Anwar Al Juburi!

Blogger Wangsa Maju juga memasang Banner Banner ini di Lokasi Ceramah Anwar Brahim! Memang Hebat Blogger Wangsa Maju! Gua Respek sama lu All!

Syabas Blogger - Blogger Wangsa Maju di ketuai Gelombang Wangsa Maju. Gelombang Rakyat, Badut Rakyat dan Malay Delima

Anwar Ibrahim???

Can I FUCK U Today?

Read more...

Tan Sri Musa Hassan Penasihat Sultan Kelantan! Anak Kelantan Ke Dia Ni?Majlis Penasihat Raja Kelantan yang baru ini adalah dianggotai oleh:
1. Kebawah Duli Yang Maha Mulia al-Sultan Kelantan, Sultan Muhammad Ke-V
2. Yang Teramat Mulia Tengku Mahkota Kelantan, Tengku Muhammad Fa-iz Petra
3. Nik Mohd Shafriman Nik Hassan (Setiausaha Sulit Sultan Muhammad Ke-V)
4. Dato’ Mohamad Shukri Mohamed (Dato’ Mufti Kerajaan Negeri)
5. Dato’ Tengku Abdul Halim Almarhum Sultan Ibrahim (Tengku Laksamana)
6. Dato’ Tengku Rozan Almarhum Sultan Yahya Petra
7. Dato’ Tengku Salwani Almarhum Sultan Yahya Petra
8. Tengku Rozanna Petri Tengku Mohamed Nasrun
9. Dato’ Khairi Mohamed
10. Dato’ Daud Muhammad (Dato’ Aria Diraja)
11. Dato’ Nik Abdul Kadir Nik Mohamad
12. Dato’ Mohamed Apandi Ali
13. Leftenan Jeneral (B) Dato’ Seri Mohamed Daud Abu Bakar
14. Tan Sri Musa Hassan
15. Dato’ Zulkifly @ Ibrahim Abdul Rahman

Gomo tidak tahu mengenai lain lain individu yang ada di dalam Majlis Penasihat Raja Kelantan, cuma Gomo agak tertarik dengan hadirnya Tan Sri Musa Hassan Bekas Ketua Polis Negara. Apakah Tan Sri Musa Hassan anak KELANTAN???

Mengikuit penjelasan yang telah di berikan oleh Ku Li tempoh hari Ahli Majlis Penasihat Kelantan mestilah terdiri daripada anak Kelantan yang mana Lahir di Kelantan darul Naim. Apakah Musa Hassan lahir di Kelantan dan merupakan anak Kelantan?

Apabila Gomo membuat semakan melalui Wikipedia mendapati Tan Sri Musa Hassan di nyatakan sebagai:
Musa lahir pada 13 September 1951 di Kuala Lumpur

Kuala Lumpur dan bukanlah Kelantan Darul Naim. Macam mana anak Kuala Lumpur boleh menjadi Penasihat Sultan Kelantan? Takpalah Kehendak Sultan Kelantan maka kita akur.....

Emmm isu yang agak Sensitif dan Gomo juga tak lah nak melawan arus dengan menderhaka kepada Kesultanan Kelantan Darul Naim. Gomo anak Jati Kelantan yang Lahir di Kelantan.

Apa pun harap dapat Tonton Video Ini yang mana waktu ini Tuanku Ismail Petra Sultan Kelantan yang SAH......
Tahniah Tan Sri Musa Hassan Bekas Ketua Polis Negara

Psssttt...Gua sedih dan pilu dengan Video ni...

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Kenapa Kak Wan???

Pergh.... Kak Wan Pun tak sanggup nak Cium tangan Anwar Ibrahim!!! Sah sahlah tangan Anwar Brahim ni bau Kunyit kuat sangat sampai Isteri sendiri pun menolak kepimpinan suaminya dalam keluarga!!!

Hua hua hua!!!

Anwar Ibrahim? See U tonight at Wangsa Maju

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP