Kecelakaan PAS Berpunca Dari pluralisme agama ala John Hick.

Sunday, December 26, 2010
KUALA LUMPUR 16 Dis. - Ahli politik yang menjadikan fahaman pluralisme agama sebagai senjata untuk menarik sokongan bukan Islam telah melakukan satu kesalahan yang amat besar kerana ia boleh merosakkan akidah.

Malah tindakan mereka itu jika dibiarkan boleh menyebabkan kedudukan Islam di negara ini terjejas kerana akidah yang selama ini menjadi tunjang serta asas kepada agama telah dimusnahkan.

Sehubungan itu, bekas Naib Presiden Pas, Datuk Nakhaie Ahmad mahu rakyat menolak kepimpinan ahli-ahli politik seperti itu agar kesucian Islam di negara ini terus terpelihara.

"Saya bercakap bukan atas dasar sentimen tetapi atas dasar seorang Islam yang terlalu sayangkan agamanya. Saya tidak mahu Islam di Malaysia rosak akibat wujudnya pemimpin-pemimpin yang seperti ini.

"Tidak salah untuk menarik pengundi bukan Islam untuk menyokong mana-mana parti tetapi bukan ini caranya. Cara ini amat bahaya kerana ia amat berkaitan dengan persoalan akidah. Fahaman pluralisme agama boleh merosakkan akidah,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan tokoh cendekiawan Islam, Dr. Muhammad Uthman El-Muhammady bahawa golongan yang mempertikaikan kedudukan Islam dan orang Melayu seperti mana diperuntukkan di dalam Perlembagaan Persekutuan merupakan mereka berfahaman pluralisme agama ala John Hick.

Justeru Muhammad Uthman mahu golongan tersebut ditentang kerana fahaman yang mereka anuti bertentangan dengan ajaran Islam yang dibawa oleh Rasulullah SAW.

Mengulas lanjut Nakhaie yang juga bekas pemimpin politik berkata, dalam kerakusan untuk mencari kuasa, beliau tidak hairan sekiranya terdapat seseorang pemimpin yang sanggup lakukan apa sahaja asalkan matlamatnya tercapai, termasuk sehingga peringkat menggadaikan agama.

"Saya amat berharap umat Islam sedar tentang kepincangan yang berlaku ini. Jangan beri ruang kepada ahli-ahli politik yang seumpama ini menjadi pemimpin kita. Islam di Malaysia kelak akan hancur.

"Menjadi kewajipan ke atas semua umat Islam menolak pemimpin yang berpegang kepada konsep 'matlamat menghalalkan cara.' Ini tidak betul kerana Islam tertakluk kepada hukum-hakam serta syariat yang telah ditetapkan seperti mana termaktub di dalam al-Quran, al-Hadis dan sumber-sumber hukum lain,'' katanya lagi.

Ketika ditanya mengenai kecenderungan Pas menjalinkan hubungan dengan ahli politik seperti itu, Nakhaie berkata, parti itu bukan dipimpin oleh orang agama sebaliknya orang politik.

"Bila disebut orang politik ia bermakna mereka tetap bermain dalam permainan yang serupa, sama seperti rakan-rakan sekutu politik mereka. Matlamat mereka hanya pengaruh dan kuasa.

"Oleh itu, tidak hairanlah fatwa mereka boleh berubah-ubah. Dahulu mereka kata haram berkawan dengan orang kafir tetapi bila kena pada Pas, mereka bolehkan pula,'' katanya lagi

Sumber Utusan Malaysia

GOMO: Dah banyak kali kata benda yang sama tapi apakan daya pengikut PAS ini banyak yang taksub sampai membawa kepada perpecahan Islam itu sendiri. Lihat sahaja peristiwa di Perak yang mana Ahli PAS sanggup berguling guling atas jalan kononnya mempertahankan kerajaan mereka yang tumbang. Walhal yang mentadbir Perak adalah DAP.

Tapi di mana DAP waktu ahli PAS berguling guling atas jalan? Mereka pimpinan DAP sampailah ahli nya hanya melepak di kedai Kopi membaca suratkhabar Cina dan menonton berita Awani sambil ada yang tergelak gelak melihat kebodohan ahli PAS yang berguling atas jalan.

Itu lah PAS yang kalau kita lihat makin lama semakin BODOH dan akan terus di perbodohkan DAP.

Apa pun semua boleh nilai apa perjuangan Parti PAS pada waktu ini. PASHIT!

Psssttt..Yang CELAKO si Nik Ajis tu, Bila Nak Mampos?

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

PANAS 18 SX - Kami Akan BOGELKAN Satu Persatu - Nadi Rakyat


Bogelkan Mereka

Semenjak dua menjak ini kita banyak di kejutkan dengan isu isu panas yang telah di bawa oleh Papa Gomo dan juga blogg blogg yang lain. Namun untuk pengetahuan semua para Blogger sebenarnya berkerjasama dengan Facebokers dalam perjuangan Cyber War ini. Buktinya boleh kita lihat di Galas yang lalu bagaimana Gambar Nik Ajis memberikan Rasuah kepada pengundi dapat di sekatakan oleh para Blogger dan juga Facebookers.

Jangan kata pro kerajaan sahaja yang menggunakan peluang dalam menggunakan Facebookers dalam medium FB ini malah Puak Pakatan Pembangkang lagi hebat dalam menggunakannya sampai semua isu di Fitnah bagai nak gila oleh mereka ini. Namun itu lah Cyber War dalam dunia politik hari ini.

Nadi Rakyat, ini lah nama yang telah meletopkan Bom Bom jangka dalam Medium Facebook jika kita lihat sejak PRK Galas yang lalu. Malah nama Nadi Rakyat ini semakin di kenali apabila mendedahkan isu Adun PAS Selising yang di tangkap Khalwat dalam Koch Kereta Api bersama Isteri seorang Guru. Rangkaiannya juga memainkan isu yang sama sepanjang hari, Siapa Mereka?

Mereka semuanya terdiri daripada para pelayar Facebook yang sayang kepada Agama, Bangsa dan Negara. Matlamat mereka Nadi Rakyat hanya menfokuskan kepada 3 pekara utama iaitu HANCURKAN PAS, HANCURKAN DAP dan HANCURKAN PKR. Itu lah matlamat mereka di dalam Nadi Rakyat ini.

Nadi Rakyat akan Membogelkan satu persatu mereka yang cuba menjadi Hero kepada DAP. Dan itulah matlamat kami di Nadi Rakyat. BOGEL kan mereka yang bersekongkol dengan DAP.
Gomo mengucapkan Ribuan terima kasih kepada para pejuang Faebookers Nadi Rakyat atas keikhlasan anda semua dalam berjuang dalam mempertahankan Agama, Bangsa dan Negara dari di hancurkan oleh Puak Pakatan Haram Zionis ini.

Masih jauh lagi perjalanan kita dalam Perjuangan ini dan ingatlah kita yang ada hari ini berjuang untuk kehidupan anak cucu cicit kita di masa hadapan. Gagal nya kita hari ini maka akan sengsara lah mereka di tangan DAP masa mendatang.

NADI RAKYAT
Misi Selamatkan Negara

Psssttt...Nadi Rakyat akan keluarkan isu Lebih panas tahun hadapan...Gambar Kote...he he he


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

GEMPAR - Wali Band Serang Serambi Makkah Jom Layan


Poster Konsert Wali Band Malam
tahun baru Di Kelantan

Hebat PAS sekarang ini, lebih hebat lagi PAS Kelantan!!! Kalau dulu di haramkan semua Konsert malah aktiviti tradisi seperti Wayang Kulit, Makyong juga di haramkan kerana di katakan Sesat dan salah di sisi Islam. Tu lah PAS dulu..semunya Haram. Yang kata itu ini Haram pun dari mulut Nik Ajis juga, tapi sekarang???

Lihat sahaja Gambar di atas yang di ambil oleh rakan facebook PAS Beruk sewaktu Gomo dan juga Azmy Awang ke Kelantan pada hari Khamis yang lalu. Agak terkejut juga melihat banner Konsert Wali Band ini di sepanjang jalan negeri Kelantan (SERAMBI MAKKAH).

Gomo tidak lah nak protes konsert Wali band ini kerana Gomo juga merupakan salah satu peminat kumpulan Wali band ini. lagu taubat Maksiat merupakan lagu kegilaan Gomo. he he he.

Namun Gomo nak mintak penjelasan dari Pemimpin PAS terutama si Nik Ajis Wali Terompah tu menyatakan pendiriannya berhubung menghalalkan Konsert demi Konsert di adakan di negeri Kelantan.

Gomo nak tanya kepada Nik Ajis dan Pemimpin PAS yang lain, bagaimana pula dengan FATWA terdahulu yang menyatakan Aktiviti sebegini adalah HARAM di sisi ISLAM?

Harap Nik Ajis dan Pemimpin PAS dapat menjawapnya!!! Dan Gomo juga nak berkongsi satu lagu dari kumpulan Wali Band khas buat Pemimpin PAS tak kira di mana sekalipun anda berada. terimalah lagu dari Wali Band bertajuk EMANG DASAR
Di harapkan agar Pemimpin PAS dapat menghayati Lirik lagu ini dengan jayanya.....Khas buat anda semua.......
Emang Dasar......
Emang Dasar......
Emang Dasar......

Dasar Kamu Banjingan.....

Psssttt....PAS For ALL Semua nya HALAL....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Bangunlah Bangsaku Bangunlah................


KLIK IMEJ UNTUK LEBIH JELAS

Emel Kiriman

Psssttt...Perhalusi tiap kata kata dalam gambar di atas!!!


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP