CYBER WAR - Hanya Pro UMNO Yang Berjuang, Di Mana Komponen Parti Yang Lain? MCA? MIC? GERAKAN?

Monday, April 18, 2011
Selesai sudah Pilihanraya Negeri Sarawak maka banyaklah rumusan rumusan yang di keluarkan oleh ramai pihak baik dari Pemimpin Politik, NGO, Penganalisis, Rakyat ataupun sesiapa sahaja yang meminati perjalanan Politik Malaysia ini. Para Blogger juga tidak lari dari rumusan dan pandangan mengenai perjalanan Politik Tanah Air.

Untuk makluman semua Perang Media Cyber semakin hebat kebelakangkan ini yang mana merupakan salah satu dari Faktor yang menyumbang kepada Kemenangan dan Kekalahan sesebuah parti yang bertanding. Ini telah di tunjukkan dalam banyak Pilihanraya Kecil yang di adakan sebelum ini.


Faktor Kemenangan
Barack Obama Merebut Jawatan Presiden Amerika
Kerana Media Baru Nya

Di sebelah Pakatan Pembangkang di lihat jentera Cyber PAS dan PKR menguasai pentas utama dalam mewakili Pakatan Pembangkang. Walaupun demikian DAP juga menngunakan sebaik mungkin peluang yang ada dalam Perang Cyber ini dengan Jentera nya yang banyak menggunakan para pelajar dalam menggunakan medium Tweeter dan juga Facebook untuk menyebarkan dakyah dan menarik rakyat menyokong Pakatan Pembangkang.

Gomo lihat di sini DAP menyedari akan kekuatan Media Baru dan oleh itu mereka pimpinan DAP boleh di katakan semua pemimpin nya menggunakan laman Tweeter dan juga Facebook dalam menyebarkan Propaganda Anti Kerajaan BN. Ini di susuli pula dengan petugas petugas yang mana di punyai DAP seperti Media Rakyat.

Setiap Ceramah yang di adakan DAP turut di rakam dan kemudianya di sebarkan melalui You Tube dan di linkkan ke dalam Tweeter dan juga facebook buat rakyat melihatnya. Ini merupakan satu kaedah yang di amalkan DAP dalam meluaskan pengaruhnya terutama kepada pengundi pengundi Muda Kaum Cina.

Di Sebelah Barisan Nasional kita dapat lihat hanya Jentera Cyber Pro UMNO sahaja yang ada. Malah ianya semakin berkembang pesat menjadikan waktu ini Blogger Pro Kerajaan Mendominasi Medan Tempur Cyber walaupun pada satu ketika yang lalu Media Cyber Pakatan Pembangkang Menguasai seluruh Medium.

Media Cyber pro UMNO ini di lihat semakin Agresif menggunakan peluang yang ada sama ada melalui penyebaran di Blogg, Forum, Portal, Tweeter, Facebook, You Tube dan lain lain. Usaha ini juga di lihat membantu kepada kemenangan Barisan Nasional dalam mendekati para pengundi Muda yang rata rata mereka ini melayari Internet.


Tumbangnya Mubarak Turut di Sebabkan
Pengaruh Media Baru yang Mengapi Apikan Sentimen
Anti Mubarak

Pada Gomo di sebelah pihak UMNO tidak mempunyai masaalah dalam peperangan Cyber. Namun agak mengecewakan di sebelah parti Komponen BN yang lain seperti MCA, MIC, GERAKAN dan lain lain.MCA, MIC, GERAKAN di lihat tidak mampu untuk berperang dalam Media Cyber apatah lagi untuk mendekati para pengundi muda menyokong Parti Mereka.

Sebagai Contoh MCA parti kaum Cina terbesar dalam Komponen Barisan Nasional di lihat lebih selesa dan tidak mampu untuk menandingi DAP yang mengunakan peluang yang ada cyber War alaf Baru ini.

Malah jika di bandingkan dengan DAP hanya beberapa kerat sahaja kepimpinan MCA yang melayari Tweeter dan itu pun hanya sekadar melaporkan Program yang di hadiri mereka dari masa ke semasa. Lebih dari itu amatlah jarang sama sekali.

Bagaimana MCA ingin menarik kembali sokongan para pengundi Cina kepada mereka jika di dalam Cyber War juga mereka Tewas kepada DAP? Sokongan pengundi Muda Cina amat di perlukan oleh Kerajaan Barisan Nasional dan jika hal ini pun MCA Gagal melaksanakannya adalah besar kemungkinan bahawa waktu ini dan akan datang MCA hanya akan di warisi dengan Orang Tua dan bukan lagi pemimpin Muda.

MCA, MIC dan GERAKAN di lihat seolah oleh tidak mempercayai kepentingan Media Baru yang wujud pada hari ini. Barangkali di atas faktor tersebut menjadi penyebab mereka kurang faham apa kehendak para pengundi di bawah dan suara anak anak muda yang ada.

Dalam Politik Tanah Air yang ada hari ini adalah sewajarnya semua parti Politik menggunakan peluang yang ada dalam memastikan agar Parti yang mereka wakili lebih di percayai dan menjadi pilihan rakyat. Gunakan apa sahaja kaedah yang ada dalam hal ini termasuk lah Media Baru yang di lihat semakin berkesan peranannya dalam menentukan kemenangan sesebuah parti yang bertanding.


Media Baru Penting Dan Jangan Di Pandang Remeh
Peranan Yang Mampu Di Laksanakan nya

MCA, MIC dan GERAKAN Harus ingat bahawa di dalam Komponen Barisan Nasional bukan hanya UMNO sahaja yang perlu membuat kerja dalam memastikan Kemenangan Barisan Nasional pada PRU13 akan datang. Setiap parti Komponen perlu Menjalankan tugas yang ada dan mengambil inisiatif dalam menarik Rakyat untuk bersama BN.


* Untuk makluman Media Baru yang Gomo maksudkan dalam Artikel Ini bukanlah Media Baru UMNO di bawah Tun Fuckzal........ Ramai Pejuang Cyber bergerak atas Inisiatif sendiri.


Psssttt...Besar harapan Dato Seri Najib terhadap kita semua para pejuang Cyber........


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

47 comments:

YB Raz April 18, 2011 at 3:08 PM  

gerakan dan mca mana kisah pasal ni bro..kalau bn kalau dorang boleh join dap..walaupun dorang berlainan kem tapi matlamat tetap sama iaitu hanya mengangkat kepentingan bangsa sendiri..sebab tu mca dan gerakan tak kisahpun kalau dap menang.

mic ni bengap..tu pasal orang india benci mic.

Gelombang Wangsa Maju April 18, 2011 at 3:08 PM  

WARGH WARGH WARGH! ... TUN FUCKZAL! ... ADA CERITA PANAS NAMPAKNAY DISINI!

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:17 PM  

Media yg menyokong kerajaan pun patot disebar luas di internet ini kerana untuk memantap dan menstabilkn penyokong2 kerajaan, kerana pembangkang hanya tertumpu menyebarkan fitnah2 kotor melalui internet dan bnyk jgk di internet yg kita tgk pembangkang dpt mengusai,ITU PUN DI KATA KERAJAAN BANYAK SEKAT MEDIA!,walhal pembangkang dpt melontarkn suara2 kotar mereka melalui internet dan akhbar mereka!
(nak ape bende lg korang ni pembangkang!!)

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:26 PM  

MCA sedang lena diuli intan, yelah ada Universiti, The Star, duit mencurah-curah masuk, tido pun tak pe, patut ada dua parti cina, sama ada DAP/MGP - MCA, Gerakan, supp

headbomb April 18, 2011 at 3:29 PM  

YUP MEMANG BETUL... KITA PERU BERJUANG DIALAM CYBER DEMI KEMENANGAN BN PRU13 NNTI.. BOLH LINK KE BLOQ SAYA...

http://headbomb.blogspot.com/

wira perkasa,  April 18, 2011 at 3:42 PM  

Kat gerakan, saya hanya nampak Tan Keng Liang yg aktif kat twitter & facebook. Kat Mca saya nampak YB Wee Ka Siong & Tilianker di twitter & juga facebook. Tapi mana pula menteri-menteri lain?

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:43 PM  

konpirm masa PRN sarawak aku tak nampak pu mic, gerakan dan mca turun ... memang haram jadah ....

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:46 PM  

saya harap semua bloggers pro kerajaan teruskan perjuangan..untuk parti, negara dan agama.

Anti Jumud April 18, 2011 at 3:48 PM  

MEMANG TIDAK DINAFIKAN BAHAWA MEDIA ALTENATIF DARIPADA KAUM CINA UNTUK BERHEMPAS PULA MENANGKIS DAKYAH AUTA BELIT PIHAK PEMBANGKANG DILIHAT AGAK LESU DAN TIDAK ADA KESUNGGUHAN.

SITUASI INI SEOLAH-OLAH MEMBERTI LAMPU HIJAU KEPADA PARTI DAP UNTUK TERUS MENGHENTAM KERAS KERAJAAN YANG SEDIADA. MUJURLAH ADA PIHAK-PIHAK TERTENTU YANG MASIH KOMITED UNTUK BERSAMA-SAMA DENGAN KERAJAAN MEMBANTU SERANGAN PROPAGANDA 'CYBER WAR' DARIPADA PIHAK PEMBANGKANG..


ANTIJUMUD (Salam papa gomo, saya nak mtk tlg saudara link kan blog saya pada link blog saudara untuk berkongsi maklumat. Kerana saya sudah linkkan blog saudara di blog saya di http://antijumud.blogspot.com

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:54 PM  

WOI GOMO...KO NAK SPIN ISU VIDEO KA?

POLIS MENGESAHKAN ANWAR TDK TERLIBAT..BAHKAN DATUK T (TEMBERANG) PULAK SIAP2 NAK KENA TANGKAP..

KO MEMANG PENIPU SUNGGUH LA...KO MEMANG KAFIR LA GOMO...

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:59 PM  

Bro gomo, btul ke polis dah conclude bukan anwar dlm video? Kalu btul camana ni bro? Nak kena gi mintak maaf tak ngan nuar ni? Aku dah maki nuar kaw2 aritu.

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:59 PM  

UMNO MEMANG BODOH DAN LEMBU...DIA SAJA NAK PIKUL MCA, KIC, GERAKAN, DLL BN..

SEDANGKAN YG LAIN TENGOK DR JAUH DAN LAKON JER..UMNO LAH YG NAK PUTUS URAT LEHER KEMPEN UTK MCA, MIC, GERAKAN, SUPP, DLL..

BODOH...JD HAMBA...PRU 13 LG DASAT BRO!!!

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:04 PM  

MANA ZUL LEMBU KULIM..DIA YG KATA 110% LELAKI DLM VIDEO TU NUAR...

SEDANGKAN POLIS SAH BUKAN NUAR..


MANA MUKA MAU TARUK OSTAD? CAMPAK JER LA KOPIAH KO TU DLM TAIK NAJIB!!!

zxc April 18, 2011 at 4:04 PM  

entah la. persatuan pun diorang tak boleh yakinkan, suratkabo pun diorang tak conqer..
jangan lepas ni mintak kerusi majoriti melayu untuk menang dah la. kawasan majoriti melayu tak payah kasi diorang la. ambik balik. kasi senator cukup.

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:05 PM  

Salam

Anda benar PPGM, hanya bloggers seperti kita bertungkus lumus menegakkan kebenaran dan perjuangan bangsa Melayu, MCA, Gerakan malahan MIC, sangat berkurangan, malahan jika dibaca blog MCA dan Gerakan, secara halus mereka menghentam UMNO dari belakang senada DAP, tetapi secara halus.

Baca juga surat khabar The Stars dan Sun, anda semua akan faham maksud saya.......

MCA, Gerakan dan MIC bukan bermimpi tetapi mungkin secara diam percubaan menghapuskan kuasa politik UMNO........kita orang Melayu UMNO yang bermimpi sebenarnya seolah olah mereka sokong 100% UMNO..

g4umno.blogspot.com

hangkedee April 18, 2011 at 4:11 PM  

Apa guna susah payah lepas ni ramai Tok jib lantik senator.Apa So Kun buat??? meyemak sja.dalam diam undi Dapig.

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:21 PM  

NASIB KO LA UMNO...DAH DITAKDIRKAN JD BARUA KPD TUAN MCA, GERAKAN, MIC, SUPP, PPP, PBS DLL....JADI HAMBA ABDI..

MAMPOSLAH KO...LEMBU PUNYA AMNO!!!

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:24 PM  

umno kuli mca mic gerakan..umno beri apa saja cina keling tu mintak.ujud lagikah umno 10 tahun akan dtg??? umno kerja keras nak menang .tapi bari kuasa dan harta benda pada cina keling yg pemalas tu..akhirnya umno jagi ngok .

umno sememangnya parti melayu yang bodoh..mana ada kuasa didunia nak berkongsi kuasa dgn kaum lain.tenguk thailand,filipina spore,indon..umno yg ngok saja offer kuasa dan harta pada cina keling.

umngok memang selamanya umngok.parti paling bodoh dlm dunia..apa umngok buat tk pernah fikir panjang .tenguk apa jadi..mendaulatkan bahasa melayu.tapi sekarang mendaulatkan bahasa cina..melayu jadi kayu.
kalau 45 tahun dulu umgok memaksa menjadikan satu bahasa,satu sekolah tak kan berlaku perkara buruk mcm sekarang.
memang umngok bodoh selamanya..

lord ried,  April 18, 2011 at 4:32 PM  

ELOOOOO BEWAK2 PEJUANG MELAYU KEDARAH TAIK........

AKU MAI BUKAN NAK BACA PE GOMO TULIH. BLOG DIA NI STANDART JAMBAN TAIK. PE YANG DIA TULIH SEROPA KETULAN TAIK JE. AKU MAI NAK TUMPANG BERAK JE LA.

HE HE HE.....SEMOGA PE YANG AKU BAK MAI NI BULIH HANGPA YANG MAI( LALLAT IJAU ) IDU N MAKAN SEKALI LA.

TAK RETI BAHSA BETOI GOMO NI SAPA NAK BACA STANDART PALA HOTAK DIA TU SEBAGAI PENEGA PASAR MALAM. MANER ADA BULIH WAT PANDUAN.

MAI LA SUMA KITA BERSATU UNTUK MENYEPAHKAN TAIK2 KAT MANGKUK JAMBAN GOMO NI HA HA HA.

he he he
gurau ngan kapiaq gomo

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:33 PM  

4:24

Laaa..ko baru tau ker UMNO ni bodoh...aku dah lama tau dah..sebab tu aku tak sokong umno...

apa2 pun posting ko memang terangkat bro!!!

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:36 PM  

Medium berpolitik satu hal tetapi kesedaran tentang siapa musuh dan siapa lawan adalah satu hal yang lain. Dan ini perlu jelas kalau-benar-benar sesebuah parti ingin bersaing dengan sebuah parti yang lain.

Contohnya. Ameno dan Pasngok adalah sedara seagama tetapi dalam konteks politik Pasngok menganggap Ameno adalah musuh yang perlu dihapuskan. Malah lebih dari itu Pasngok sanggup pergi ke tahap ini: kalau terjumpa Dapig dan Umngok dalam keadaan tersepit, lepaskan Dapig!

Dalam konteks yang sama Mca dan Dapig adalah sedara seagama. Cumanya apakah dalam bab berpolitik Mca masih menganggap Dapig seperti abang long (Ah Laong) yang harus dihormati yakni tak boleh dikritik di kecam, dihina dan apa lagi disentuh?

Makanya dalam merealisasikan misi PR, kalau Pasngok sanggup lakukan apa saja terhadap Ameno asalkan ia memberikan kelebihan kepada PR, makanya dalam konteks yang sama apakah Mca dan Mic sanggup lakukan apa saja terhadap Dapig/Pkrindian demi mempertahankan Bn?

Fikir-Fikirkan

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:38 PM  

KAH..KAH..KAH..BARU KAU TAHU SEBENARNYA UMNO HANYA JADI KUDA TUNGGANGAN MCA...PEMIMPIN DAN PENCACAI UMNO TERPEKIK TERLOLONG MEMBELA BN TP MCA CINA HANYA SYOK KAUT DAN TIPU DUIT RAKYAT MALAYSIA...CONTOHNYA SKANDAL PKRZ...BAKUN...CINA MCA TAHU NANTI PENCACAI UMNO YG AKAN BELA MEREKA..KAH..KAH..KAH...

lord ried,  April 18, 2011 at 4:40 PM  

ELO BEWAK2 PEJUANG MELAYU.....


HANG MASUK LA BEBERAPA RAMAI STATEMEN2 DAGHI PIMPINAN PAS, KAWAJIPAN MELAKSANAKAN HUDUD TAKLEH
HANG PERTIKAIKAN, APA LAGI KALU NAK CERCA MACAM MAHDIAQ. KALU HANG
KATA TAK WAJIB, MISTI AKIDAH HANG GHUSAK BINASA. BULIH LA AKU PANGGIL HANG SEBAGAI KAPIAQ GOMO.
KECUALI KALU HANG BULIH GABUIH SUMA
AYAT2 BERHUBUNG KEWAJIPAN LAKSANAKAN HUDUD TU.

MEH NAK HABAQ.......
KENYATAAN DEMI KENYATAAN YANG KELUAQ DARI MULUT PIMPINAN PAS, BUKAN BERERTI NIK AZIK, HJ HADI,MAT DAUD IRAQI, NIZAR DAN LEIN
TOLAK HUDUD SEBAGAIMANA PUAK BEWAK PARTI JAMBAN.STATEMEN2 DEPA BUAT SABIK KEPERLUAN DARI SEGI MASA KAWAN DAN SETRU POLITIK PADA MASA KINI LEBIH KOMPLEKS. BERANI KA HANG WAT KENYATAAN DEPA IAITU PIMPINAN PAS TOLAK HUDUD?

KALU HANG KATA KARPAL SIGH, LIM KIT SIANG DAN LEIN2 PIMPINAN DAP TOLAK HUDUD..... AKU PON KATA LAGU TU. CUMA AKU NAK TAMBAH SIKIT....
KARPAL SIGH, LIM KIT SIANG DAN SUMA PIMPINAN PARTI JAMBAN TERMASUK BEWAK TOLAK HUDUD....
APA MACAM BETUI KA LAGU TU?

SEJAK PAS DIASASKAN TAUN 61, PARTI ITU KESERANGAN, PATUT LA NIK AZIK WAT KENYATAAN LAGU TU. UNTUK NAK KEROYOK GERGASI UMENO TAKLEH PAS NAK LAWAN SORANG2 SABIK AMENO ADA SEDARA DEPA MIC DAN MCA. MASA TU PUAK2 BEWAK DOK UGUT MCA DAN MIC KALU PAIH MENANG DEPA AKAN SUNATKAN
PUAK2 CINA NGAN KELING. BUKAN BEWAK2 NI NAK MBERI PAHAM ISLAM KAT CINA NGAN KELING TU.

NAK KEROYOT PARTI BEWAK KE TAHAP AYAM KENA KONGKET KAT BEGHOK.....
TERPAKSA LA PAS BERKONGSI TENAGA NGAN DAP SUPAYA AMENO DAN BN AKAN LUMPUH SELUMPUH2NYA SEROPA NGAN BATANG PELIAQ DIGHENDAM AYAQ BATU.
SABIK TU STATEMEN2 PIMPINAN PAS SEMAKIN LEMBUT...... TAPI INGAT...
HUDUD TETAP PERINTAH ALLAH, DAN SENTIASA SUBUQ DALAM PALA OTAK OGHANG2 PAIH.

NAK HABAQ KAT BEWAK DALAM BAHSA YANG BULIH HANG PAHAM.....
KALU NAK KAIL IKAN HARUAN YANG BESAQ...... KITA BULIH SANGKUT UMPAN KATAK. NAK MAMPUIHKAN AMENO BULIH KAWAN DAP.

LEPAIH UMENO DAH HANCUQ JADI TAIIIIIIIIIIIIIKKK.....LEBIH SENANG UNTUK MELAKSANAKAN LANGKAH SETERUSNYA, SEBAB PENGHALAN HUDUD ADALAH AMENO. KITA BULIH TERANGKAN KEBEIKAN HUDUD KAT CINA, PUJUK DEPA HATTA KALU ADA PELUANG BULIH PAKSA DEPA LAKSANAKAN HUDUD. LAGI PON CINA DAN KELING BULIH IDUP NGAN UNDENG LORD RIED..... BUKAN UNDENG2
AGAMA DEPA. APA SALAHNYA DEPA BERNAUNG PULAK DI BAWAH UNDENG ISLAM.

* UNTUK BEWAK2 YANG NAK JAWAB, JAWAB BETUI2..... BACA PERABIH DULU.

he he he
gurau ngan puak2 bewak sambil memberi nasihat yang berguna

Anonymous,  April 18, 2011 at 4:47 PM  

UMNGOK DAN PASNGOK ADALAH PARTI YG MENJUAL MELAYU..MENANG SORAK KAMPUNG TERGADAI..KEDUA DUANYA JADI TUNGGANGAN CINA KELING KAPIR HARBI..UMNGOK DAN PASNGOK BANGSA MELAYU YANG MENJUAL MELAYU TERMASUK ANAK BINI SENDIRI.PKRKERA PULA TK BOLEH PAKAI .SAMA MELACURKAN MELAYU...MELAYU JUAL MELAYU..KAU ORG TENGUK 10 TAHUN LAGI MELAYU JADI PENGEMIS..KENA BERAK KENCING CINA KELING..TAK ADA KUASA TAK ADA HARTA JADI MANUSIA HINA DINA.

TU PU MELAYU UMNGOK DAN PASNGOK SERTA PKRKERAN MASIH TK SEDAR DIRI LAGI DOK JAGA PELIR SENDIRI ..TAK SEDAR DIRI LAGI..SAMPAI BILA SINGOK NGOK NI NAK SEDAR...

||Aku Pemikir|| April 18, 2011 at 5:37 PM  

Salam bro,

aku dah kembali dalam dunia blog setelah tinggalkan sebentar

minta di letakkan link aku kembali dalam blog taiko, thx byk bro

http://khairul-hafidz-alkhair.blogspot.com/

Anonymous,  April 18, 2011 at 5:40 PM  

hehe..tu seme puak puak yang tak dapat langsung kerusi..sian..nak marah marah kat sini pulok.

Anonymous,  April 18, 2011 at 5:44 PM  

perkara yang kena pikir..

ada org cina sokong bn? takdak..kalau ada mesti blh menang kawasan bandar

ada org cina sokong pas? takdak...kalau ada mesti tak lingkup 5 kerusi

apa lagi yang korang cari wahai umno dan pas? bersatulah demi agama bangsa dan negara. sudah sudah la tu..

Anonymous,  April 18, 2011 at 6:10 PM  

Gian ka sial ka Lorid itu dia punya pasal. Taw2 pemimpin piarr dah tentu setuju lantik Baru Gian jadi CM Sarawak yang baru. Suma wolly trimphah dari pasundal, pemimpin parti kotel renyut (pakear) apatah lagi dapig sangat setuju untuk terus berpelukan. Taw2 (tapi ada sorang ostat tu suma tak taw) chita itu tak jadi kenyataan.

Pencacai len tu suma bulih ikut sama jeliq makan teik bewok pasiq kat negeri pantai timoq tu.

KUCING COMEL April 18, 2011 at 6:21 PM  

MEMANG PATUT PON TAKYAH LETAK CALON KELING DAN CINA BUKIT NI UTK PRU13 NANTI, BUANG BOREH JA. BUH MELAYU JA SEMUA, PADAN MUKA CINA BUKIT NGAN KELING, TAKDAK WAKIL DEPA DLM KERAJAAN...

Anonymous,  April 18, 2011 at 6:38 PM  

Woii anon April 18, 2011 4:04 PM..hahaha..bila masa polis kata peakon porno yang menutuh amoi -cina doll bukan nuar..hahaha

Bangangnya hangpa juak fuckatan..baca betoi2 woii..jgn percaya lat malaysiakini tu...Polis cuma kata mereka dah cam siapa pelaku video seks tue...dah serahkan kes kepada peguam negara...hahaha...

Awatnya che'...polis baru cakap dah knelapasti pelaku ja, xcakap pun pelaku bukan nuar hangpa dah meloncat2 mcm kera...hahaha...

Weii anon...lain kali selidik dulu..jgn percaya bulat kat portal malaysiakini yang tongong tue...hahahaha....mapuih la hampa..

Mampuih sekali sama dengan Nuar al juburi..kes dah masuh mahkamah....

lord ried,  April 18, 2011 at 7:02 PM  

ELOOOOO BEWAK2 PEJUANG MELAYU KEDARAH TAIK........

AKU MAI BUKAN NAK BACA PE GOMO TULIH. BLOG DIA NI STANDART JAMBAN TAIK. PE YANG DIA TULIH SEROPA KETULAN TAIK JE. AKU MAI NAK TUMPANG BERAK JE LA.

HE HE HE.....SEMOGA PE YANG AKU BAK MAI NI BULIH HANGPA YANG MAI( LALLAT IJAU ) IDU N MAKAN SEKALI LA.

TAK RETI BAHSA BETOI GOMO NI SAPA NAK BACA STANDART PALA HOTAK DIA TU SEBAGAI PENEGA PASAR MALAM. MANER ADA BULIH WAT PANDUAN.

MAI LA SUMA KITA BERSATU UNTUK MENYEPAHKAN TAIK2 KAT MANGKUK JAMBAN GOMO NI HA HA HA.

he he he
gurau ngan kapiaq gomo

Anonymous,  April 18, 2011 at 7:11 PM  

Persediaan PRU 13, umno perlu melatih ribuan tentera siber demi survival kerajaan BN. Lengkapkan tentera-tentera siber ini dengan senjata-senjata cangkih seperti bom berangkai dan peluru-peluru berpandu yang mengenai sasaran tepat. Ayoh...jangan berlengah lagi. Serangggggg......pembangkang. Gedebom...

Gelombang Wangsa Maju April 18, 2011 at 7:22 PM  

HIDUP LAGI SI LORD REID NI RUPANYA ... DAH HABIS BELAJAR KE DI UPSI?

JANGAN KANTOL DAH LE YEK! SIA SIA DUIT MAK BAPAK HANTAR PEGI MENUNTUT!

Anonymous,  April 18, 2011 at 8:09 PM  

hehehehehehehehehehe

pro umporno je yang berjuang??

hehehehehheheheheheheh

mic?mca?gerakan?kimma??

heheheheheheheheehehheeh

goyang kaki je kot???

heheheheheheeheheheheheheh

umporno jadi balaci je la

heheheheheheheheheeheh

jadi tukang angkat najis

macam pas dan keadilan

heheheheheeheheheheheheheheh

Anonymous,  April 18, 2011 at 8:16 PM  

pekmoh dah jadi km semula

hehehehehehehehehehehehehe

lantik secara tergesa-gesa

hehehehehehehehehehe

takut ada orang potong q

heheheheheheheheehehehehhe

memerintah untuk berapa tahun lagi tu??

hehehehehehheehehehehehhe

30 tahun lagi ke??

heheheheheheheeheheheheheheh

emmmmm..80+30=110 tahun

fuyoooo..tua bangka giler..

heheheheheheheheheheheheheheh

perintah sarawak sampai mati

heheheheheehehehehehhehehehe

curi tanah orang walaupun dah duk dlm tanah

heheheheheheheheheheheheheheh

hidup pekmoh
hidup babi negara
hidup wanita lubnan
hidup dhab
hidup gambir sarawak
hidup umporno

ehhhh..silap..umporno tak tanding kat sarawak

heheheheheheeheheheheheheheheh

Anonymous,  April 18, 2011 at 8:37 PM  

KAUM C*** TUE DAH KAWAL EKONOMI.DIORG DAH X KISAH PASAL PEMBANGUNAN DAH SEKARANG MEREKA NAK KUASA POLITIK PLAK....LEPAS NIE KALAU DIORG DAPAT JADI MACAM SINGAPORE LAH MALAYSIA NIE...

Anonymous,  April 18, 2011 at 9:02 PM  

SESUAI SUNGGOH LORD REID PANGGEY BEWAK.ARUAH P.RAMLEE DLM. PENDEKAR BUJANG LAPOK KATA ALIF MIN NUN WAU.....SARKIS.

NAK MARAH KAT MCA,GERAKAN & MIC BUAT APA.1 M NAK LETAK TANG MANA.

SEBENAQNYA HAMPA TU UMporNO BYK. BUAT KEROSAKKAN.

gc

Anonymous,  April 18, 2011 at 9:23 PM  

ramai jugak sesumpah pro pembangkang baca papagomo ye...kihkihkih.

Anonymous,  April 18, 2011 at 10:17 PM  

Diharap lebih ramai lagi orang2 seperti papagomo dalam memperjuangkan agenda bangsa dan negara..kita sedia maklum MCA..GERAKAN..satu kapal dengan DAP depan cerita lain belakang cerita lain apa yang perlu adalah pejuang2 Cyber seperti gomo lebih proaktif dalam menangkis segala tomahan dan merungkai segala isu2 yang melibatkan kepentingan Agama..Bangsa dan Negara..teruskan perjuangan walau apa pun rintangan..PAS dan PKR seperti yang kita semua maklum adalah PENCACAI atau pun BALACHI DAP..mereka tidak kisah pun apa yang akan terjadi pada negara ini..apa yang penting bagi mereka adalah MEMECAH BELAHKAN kita semua..kepada PENCACAI-PENCACAI PAS dan PKR masih belum terlambat untuk anda semua berpatah balik..untuk Nik Ajis dan Hj Hadi sudah-sudahlah MENGKAFIRKAN orang-orang UMNO..Syurga dan Neraka bukan kerja kamu jangan masuk campur URUSAN TUHAN anda berdua dah pun TUA ..ingat-ingatlah MATI dan buatlah sesuatu yang mendatangkan kebaikkan pada negara ini jangan asyik mencari salahnya aje..CELAKA sungguhlah orang2 serupa kamu berdua dan kepada papagomo serta rakan2 teruskan perjuangan jangan GENTAR..

Anonymous,  April 18, 2011 at 10:27 PM  

aku rasa mcm mmg sengaja nak sabotaj umno..kalo tak benda tak jd mcm ni...bkn ker dorang ni rajin bekerja tp nape bila pilihanraya dorang jd malas n tak der semangat..di letak kan semua kat umno?adakah ada agenda yg tersembunyi antara mca ngan dap ni?kalo dorang ni rasa nak memerintah msia mcm spore jgn harap lah..dorang akan dpt..aku sanggup berkorban apa sajer tuk tanah air ku dan agama ku

anak omak,  April 19, 2011 at 11:55 AM  

Kita dah terima baik mereka semua di negara ni tapi apa yang kita dapat? Pengkhianatan! Bangsa pendatang ni mmg tak pernah sedar diri. Macam Belanda, dapat sikit nak banyak. Macam hanjing, dilepaskan dari tersepit, digigit tangan kita balik. Kalau duduk negara asal mereka belum tentu dapat hidup senang dan aman macam di sini.Kalau dah bangsa komunis, komunislah juga!Kalau dah bangsa pariah, pariah la juga!

Anonymous,  April 19, 2011 at 10:57 PM  

Balu lu tau itu lu punya lakan kongsi

Anonymous,  April 19, 2011 at 11:05 PM  

Itu yang dikatakan Smart Partnership

nonbal April 20, 2011 at 12:58 AM  

Nak saja aku tulis panjang-2 balun lord reid ni, tapi aku rasa dia ni budak2 yang tak cukup akal, jadi buang masa pulak aku rasa.
Lord reid, banyak lagi yang hang x khatam ngan politik Malaysia, terutama penipuan PAS dan ularmak PAS. Hang takkan dapat tahan jika aku hujah kat hang.

nonbal April 20, 2011 at 1:15 AM  

Lord reid, apa hang ingat DAP tu bodoh macam hang, macam pemimpin PAS kah? ooo nak lembut dulu takut depa takajuit ngan hudud? lembut kena kat hangpa, cakaplah takut, bahlol.
Ni nak tanya, zaman khulafak Ar-Rasyidin, depa guna demokrasi yahudi ka nak tegakkan hudud? jawab, Hudud ni ciptaan Allah, mana standard nak ditegakkan dengan cara demokrasi yahudi, dah tu nak lawan pilihanraya kena berjudi letak RM 5000 setiap calun, apa klas nak laksana hudud? dari caranya pun Allah dah tolak, inikan pula nak laksana. Lepas tu hukum orang lain kapir sebab tak setuju dgan ulamak PAS berjudi meletakan agama untuk di PERTANDINGKAN, DEMI NILAI DUNIA YANG SEDIKIT. HAAA JAWAB, TU BARU SIKIT, MANGKOKK

Hang Tak BErtuah,  April 20, 2011 at 4:26 PM  

parti melayu korang sebenarnya di PERKUDA oleh bangsa lain .. tu pasal bangsa lain naik lemak ..bagi muka macam2.. ko ingat sebodoh2 indon tu dia bagi muka kaaa??.. ada kaa????... bodohhh punya melayu !

melayu semakin MAMPOSS dan MAMPOS sebab2 puak2 korang lah.. bangsa2 tu tunggu masa jer .. nt korang dah goyang diorang pakat2 buat taik tinggal korang sorang2.. korang tgk la nanti .. padan muka ko dan padan muka aku sebagai melayu ...

bagi muka lagi 53 tahun memerintah .. kuasa punya pasal melkayu mampossss... selamat lenyap la sedikit masa lagi kaum melayu ... hhahahah padan muka ko dan aku ..

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:47 AM  

Nampaknya tajuk2 depan yahoo malaysia mcm pro-pmbangkang je....

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP