Mahfuz Omar PAS Kantoi Bila Gambar Aksi nya.......

Friday, April 8, 2011





Mahfuz Omar yang Bebal lagi bangang!!! Nak kata dia ni Bodoh memang lah dia ni Bodoh. Nak kata dia Cerdik memang lah sik ada langsung. Patutlah ramai yang kata si Mahfuz ni Mr Bean versi Malaysia. Ha ha ha

Semalam sewaktu Gomo, GAP dan PISAU singgah makan di Kota Samarahan terlihat lah si mahfuz Mr Bean ni dok melepak di kedai mamak bersama Juak Juak Kopiah Hijau nya. Dalam pemerhatian Gomo dan rakan GAP serta PISAU Gomo dapati si Mahfuz yang bangang ini telah masuk, duduk dan makan di dalam kedai 1 Malaysia.



Nampak sangat lah si mahfuz ni sokong 1 Malaysia, dan membantu memeriahkan lagi Kedai makan 1 Malaysia ini. Emmm tapi bukankah si Mahfuz ni tidak menyokong Gagasan 1 Malaysia? Kalau dia tak sokong dok pi makan buat apa dalam Kedai 1 Malaysia?



Ni lah nak khabar kat rakyat bahawa Pakatan Haram ni Saiko atau lebih di kenali dengan nama Gila Meroyan. Bila dalam parlimen bukan main hebat si Mahfuz ni balun 1 Malaysia kata Yahuid lah, APCO lah macam macam dia dok kata kat Kerajaaan BN dengan konsep 1 Malaysia ni.



Tapi rupa rupanya si Mahfuz ni Hipokrit atau pun mungkin dia ni Bingai sampai masuk duduk makan dalam kedai yang menggunakan nama dan Logo 1 Malaysia.

Rakyat boleh Nilai ini lah sikap pemimpin Pembangkang yang sebenarnya di dalam Parlimen depa menipu dan memperbodohkan rakyat sama sekali. Jika tidak suka dengan 1 Malaysia mengapa si Mahfuz ni dok nak makan di restoran 1 Malaysia?

Psssttt.....MAHFUZ ni memang lah bengap sikit sebab tu dulu dia ni hanya Penjual Cendol sahaja.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

98 comments:

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:05 AM  

sebab kedai tu ada ciri-ciri hijau kot tu yang dia masuk, 1Malaysia pun hantam je lah janji hijau.

Putra Melayu:: April 8, 2011 at 10:11 AM  

Itu belum cerita diorang jalan-jalan cuci mata kat REd-Lite street di Amsterdam.. Mungkin ketika sedang membuat lawatan kerja untuk proposal project 'Green street" kat Kota Bharu..
Jangan terpengaruh dengan aksi mereka di Parlimen kerana itulah kemahiran dan kelulusan yang ada; SPM= Sijil Pembangkang Malaysia! Takbiirr..!

Orang Kuching Kamek,  April 8, 2011 at 10:13 AM  

bengong la ko nie...1 malaysia tu dasar yang PM bawak..dasar tu la nak ditentang!!!!!setakat nak makan takda masalah la..nie dasar 1 malaysia PM bawak tu yang tak betul...bukannya kedai makan...ilmu takdak nak buat isu pulak...

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:15 AM  

kalau Mr Bean jadi penggilap kasut di Kota Samarahan tak akan ada orang yang kenal kerana Pas di Sarawak adalah sekadar 5 dari 71 kerusi iaitu tidak signifikan.

D,  April 8, 2011 at 10:16 AM  

Mungkin juga Mahfuz rase tak jadi hal nak makan kat kedai tu. Dlm hati dia kate "Aku bukan sokong pun 1 Malaysia.Takat singgah nak makan je."

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:17 AM  

kesian la kat dia.penat dan lapar tu.bagi can la isi perut.janji halal..hehe

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:19 AM  

hahahaha ayat lu bro bikin gua happy pepagi ni, aku tau la aku kampung dia, aku kenai la... mcm lu sebut ada 80% betoi, hahahahahahaha

Putra Melayu:: April 8, 2011 at 10:20 AM  

Bior teman jawab ke Org Kuching ni yer Gomo...
Ehem..kalau macam tu ngape agaknyer DAPig kat selangor arahkan PKR gagap membuat peraturan yang menegah kedai serbaneka 24jam dari menggunakan simbil 1Malaysia dulu tu..Kamek idak tahu ker..or buat2 lupa..apa kena jual barang dengan konsep !malaysia? bukan kena daftar jd BN member dulu baru blh beli barang.. Jangan takutt..Kita ada satu lagi dasar baru diperkenalkan - 1OMEGA.. Anwar diChinadollkan,Rakyat Dibodohkan.. Meh sokong..meh..!

The Ramones,  April 8, 2011 at 10:21 AM  

Orang Kuching Kamek said...

bengong la ko nie...1 malaysia tu dasar yang PM bawak..dasar tu la nak ditentang!!!!!setakat nak makan takda masalah la..nie dasar 1 malaysia PM bawak tu yang tak betul...bukannya kedai makan...ilmu takdak nak buat isu pulak...

Nak tentang, nak ganti apa pulak..1 Liwat? dah hilang akal?

Kesian pencacai..

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:24 AM  

Menu yang Mahfuz order...
Nasi Goreng 1Malaysia
Air Sirap 1Malaysia

Kan kan Gomo....

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:29 AM  

BODOH KE APA GOMO NIH!

MAHFUZ MAKAN SIGNBOARD KE MAKAN NASI?

MAHFUZ MAKAN NASI BUKAN MINUM TODI...


SEMALAM NAJIB KENA KATUK SEKALI KAT PASAR KASI ORG CINA BENDERA 1 MESIA..TP ORG CINA NAK DUIT BUKAN NAK BENDERA 1 MESIA..APA BARANG?

NASIB CINA TU DAH LUDAH BENDERA 1 MESIA TU DEPAN2 NAJIB!!!

KA..KA..KA..KA..

GOMO DAH MABUK TUAK PULOK!!!


....MANA VIDEO LUCAH GOMO...TAK KUAR PUN...ATAU KO DAH LETIH DAH!!!

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:31 AM  

bertaubatlah,cukup2 lah dengan fitnah yang ada.kalu setakat makan kat kdai pun nk buat fitnah,rentikan gomo.miker punya blog pn dah macam blog lucah dah.kalut nak ampu pun jgan lah orang beriman mcm DSAI di fitnah.pintu taubat untuk gomo masih terbuka,sujudlah mohon keampunan.takbirrrrr........

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:32 AM  

MAHFUZ PANDAI KE BACA TULISAN DI RESTORAN TU???

alif ya mim = buaya

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:35 AM  

Anon 10.31....WHAT?....

DSAI BERIMAN???? ARE YOU NUTS??

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:41 AM  

SARAWAK KAYA?

SARAWAK KAYA KER ATAU TAIB PAK PUTIH YG KAYA?

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:42 AM  

la..makan pun salah ke..??restoran tu rsenye bukn buat bisnes gne duit najib atau duit ko kn..??ini pn nk d jdikn isu ke gomo..??lainlah klu die togak beer mcm ko buat ari tu..at least die mkn makann halal..yg ko togak beer tu halal ke gomo..??

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:47 AM  

Duit bapak kau ke gomo yang kau nak sibuk?? ketandusan isu betui la..

Sahabat-Gunung April 8, 2011 at 10:53 AM  

bodohlah.... sape yang bodoh. orang-orang tertentu yang komen dalam blog Gomo nie sebab dia kata, mahfuz hanya makan di kedai 1malaysia sahaja, bukan makan signboard...

1Malaysia hanya dasar sahaja, kedai nie hanya bisness sahajaa ...

sedap je korang cakap yea....

habis tu yang Ronnie Liu kelam-kabut nak haramkan walaupun LOGO 1Malaysia kat Selangor tu buat apa ....

kesianlah kat korang nie.... cakap orang bodoh sedap ajer tapi tak sedar korang tu dibodohkan DAP, korang suka plak....

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:56 AM  

BENAR BRO..GOMO DAH KERING IDEA..NAK CITER VIDEO LUCAH DAH KENA WARNING DAN PENERAJANG KAT POLIS SEMALAM...

JADI PUSING2 LAH CARI ILHAM NAK KUTUK..LPS NI TENGOK AYAM BEROMEN PUN MESTI DIA NAK POSTING GAK, CUMA BADAN AYAM KEPALA TU ORG LA..

GITU LAH TAHAP MABUK GOMO DAN MACAI2 MONYET UMNO...

LBH BAIK KO BAWAK KALKULATOR KE SARAWAK TU, KO KIRA HARTA BENDA, HARTA KARUN TAIB MAHMUD...ADA GAK PEKDAHNYA...

LPS TU KO PEGI PLAK TUANG TUAK BERTONG2...PUNDEK PUNYA MAKNUSIA!!!

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:00 AM  

DAH LA TU, JGN GADUH.
MARI KITA TUNGGU APA RESPON RONIE LIU PULAK LEPAS TENGOK GAMABR NI OK..

chysta,  April 8, 2011 at 11:02 AM  

korang dah kira harta anuar al-jubori ker belum, harta azmin dan rakan-rakan yg sewaktu dengannya.

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:02 AM  

papagomol, makan kat kedai satu malaysia pon nak jadi isu. cam taik!

akula April 8, 2011 at 11:03 AM  

Ni lagi sorang pencacai @ sahabat gunung..asyik dok kat gunung je..sampai ketinggalan isu..

Apa salah makan kat restoran tu?? Janji halal dan bersih!! Setakat logo tak dak hal punya.

Ronnie liu punya pendapat tu peribadi dia. Macam juga dalam umno,ada juga yang berselisih pendapat..biasalah tu..

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:07 AM  

kwn ko yang tangkedarah air mabuk
kat kedai mana ek..
ko tak join ke..

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:19 AM  

releks releks... mahfuz tu.... dia dalam proses nak masuk BN tu yang berjinak-jinak kedai 1 malaysia tu... heheheheheheheheeheee....

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:26 AM  

TAK BEST LA GOMO..MANA VIDEO SEKS?

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:27 AM  

apa kebanggangnya pukitan ni yer.aku ni anak sarawak,mmg ada kedai 1 malaysia dan menu pun semuanya 1malaysia.contoh nasi goreng.nasi goreng 1malaysia.apa kes video anwar tu,korang semua dah tgk perut anwar ker sampai ndak percaya anwar ni..aduh,paloiiiii.....

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:27 AM  

mat sabu dulu kata masa kat u tu dia sepatutnye kebas kak jijah dulu tapi anwar cantas dulu.

Aku Lorr,  April 8, 2011 at 11:31 AM  

xde isu dah ea?? org tua mmg camni.. aku org muda ni pn meluat dgn isu2 bangang camni.. aishhh.. memang bangang..

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:32 AM  

GOMO..AKU NAK TANYA KO..

KALU BN MEMANG (HARAP KALAH LA) SAPA YG JADI KETUA MENTERI BARU?

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:41 AM  

Juak-juak PAS ISLE sedarlah awak semua telah dibodoh-bodohkan oleh pemimpin yang bodoh macam Mafuz

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:48 AM  

siol papagomo ni...bodo...tempat makan pon lu mau kira ka??

syafikah,  April 8, 2011 at 11:48 AM  

la,ingtkan isu apa td..nyesal pula baca blog ni.tahniahla krn bg ikutan yg baik kpd org muda.

Ironman,  April 8, 2011 at 11:48 AM  

Bukan apa,yg menyokong Fuckatan tu dh tak tau mana 1Malaysia yg mana bukan.Mrk dh gelong,tak tau apa prinsip/perjuangan mereka.Walaupun dasar 1Malaysia tak diterima Fuckatan itu mulut nya.Mrk akui kekuatan dasar 1Malaysia,tu pasal mrk takut.Biasa la ajaran Isle Pah kalau BN buat salah ,kena kat mrk o.k.Kot mrk kata ANUar Al Jubori tak pa main ngan AMOI,tu nafsu nya bukan dasar perjuangan FUCKatan.

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:56 AM  

aku pelik gak bile byk ahli pembangkang ske bace then ske komen merapu kat blog pro kerajaan..nmpk sgt depa mmg dalam hati nak tau ape yg terjadi sebenarnye kat parti depa

pssstttt...act ahli pembangkang ni dah cam lalang dah..bagus2..anytime leh masuk gomen balik..haha

Amru,  April 8, 2011 at 12:03 PM  

Gomo,
Kecik ati penjual cendol yg lain..
bukannya dorang bodoh, cuma dulu peluang nak belajar tinggi xbyk...

Lgpun jual cendol kan halal..
Next time if nak condemn tu, xyah la kait dgn apa2 profesion yg mencari duit halal.. ye ok?

Teguran Ikhlas, harap x amek hati la Bro..

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:05 PM  

kenape la gelap hati ko ni gomo..
wlaupon die bekas penjual cendol mcm yg ko kate 2..ko igt semua pemimpin umngok 2 lahir2 tros jdik menteri ke??silap2 ade gak yg penah rase idop susa smp x dpt mkn 1 ari..PAPABONGOK!!

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:08 PM  

anon 10:29,

"MAHFUZ MAKAN NASI BUKAN MINUM TODI..."

Komen:

Nampak ke? Ko bomo ke? Ko ni macam Milosuam. Gambo ayaq kencing PR dalam cawan diletakkan di atas blog! Senget ke apa otaknya tu?

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:11 PM  

Susah nak tengok golongan mamak dalam Pas kecuali mamak 1 Malaysia = Mr Bean. Sebab itu i 'mamak the king'. Jangan mare.

kah kah

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:18 PM  

Mungkin Mahfuz nak tempelak Ronie Liu atas kebebalannya menjadikan 1 Malaysia sebagai isu peribadi.

Dalam konteks media, tak tahulah macam mana Harakah akan spin isu Mahfuz masuk restoran 1 malaysia.

Harap-harap tidak ada pihak tertentu yang akan apa-apakan Mr Bean PR (insan yang dilindungi).

hik hik

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:19 PM  

GOMO punya NOtebook kena rampas polis sarawak sebab tunjuk video lucah.

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:21 PM  

Kamek Pas Sarawak sokong 1 Malaysia!

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:23 PM  

Jangan Kenjan gilak kitak lagik sekolah.

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:24 PM  

Papagomo,ko maafkan lah geng2 pakatan yang komen merapu kat sini.mereka x paham apa yang papagomo maksudkan...mereka x tahu macammana penentangan mahfuz terhadap dasar 1 malaysia ni dan makian mahfuz kepada BN dan Ds Najib apabila dasar 1 Malysia ini di perkenalkan...kepada penyokong pakatan saya nasihatkan dalami lah ilmu politik nada sebelum memberi komen merapu dan dangkal dalm blog2 pro kerajaan kerana saya kuatir diri anda akan diketawakan...gi komen kat harakah,malaysiakini lah kat sana anda sekepala

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:38 PM  

aku klau dah tak suka ngan konsep 1MALAYSIA tu usahkan nak makan nak lalu depan kedai pun aku tak sio.tapi org tua mahfuz ni mulut je kata tak suke@ x setuju tapi jauh disudut hati dia setuju ngan selogan 1MALAYSIA dia takut nak sokong secara terang2an he..he..he nanti tok guru nik ajis tak ampunkaan dosa dia kalau dia ada terbuat dosa2 besar nanti.

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:38 PM  

penyokong fuckatan rakyat suka isap peley anwar ibrahim..

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:40 PM  

After 40 years of milking Sarawak, now that white hair shark want to pledge to make Sarawak the richest state? You have made yourself so much richer than the state of Sarawak. You have put yourself before the interest of the people of Sarawak and made yourself a multi-billionaire. You have built a regime around you and now you are feeling guilty and want to redeem yourself and your family and cronies?
Let's say you are sincere. Would anyone in the right mind believe you? You are admitting now that all this while you have robbed the riches of Sarawak totally for yourself. Let's begin with the over 10 reports that have been made with the MACC to investigate Taib Mahmud.

People Power: BN wants to make Sarawak the richest by 2020? Why was this not done earlier? What has the BN been doing all this while? Sleeping? Now you want to do it in 10 years when you have failed to do so after 40 years but instead have been robbing the natives of their rightful inheritance?
You think we Sarawakians are stupid enough to believe you can do it in the next 10 years?

Anonymous,  April 8, 2011 at 12:43 PM  

To April 8, 2011 12:38 PM,

Penyokong BN, BABI NEGARA dan UMNpOrno suka main dengan bini GOMO dan Bik Mama.

Abu Garcia April 8, 2011 at 12:55 PM  

nak buat mcm mana .... kat sarawak tak dak restoran ladang rakyat ... yang serve batu dan kayu ... al maklumlah hasil tak dak ...

Anonymous,  April 8, 2011 at 1:51 PM  

Gomo tak baik kata mahfuz bangang!! sbb dia sudah jadi idola juak Pas,bangang pun banganglah asalkan masuk syurga buatan wali selipar nik aziz
kahkahkahkahakah....

lawan tetap lawan!!

sambil lawan balun pelacur china!!

kahkahkahkah....

Undi BN masuk syurga....,  April 8, 2011 at 2:18 PM  

Pope Gomo hari ni hang solat jumaat kat pub mana..? Tak nampak muka hang pun.

Pope Gomo.....cite makan kat restoran hang nak jadi isu...hang mabuk kot....biasa cite lucah hang suka.

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:32 PM  

sudah2le cite pasal makan tu...jom kite cite plak Suruhanjaya Pengurusan Rumah Mayat (SPRM) la plak... naaaaaaakk...

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:34 PM  

jumud nye pikiran ko gomo. patutla spesis ko ni senang-senang kena tipu oleh kerajaan 1rasuah malaysia. lain kali kalau nak kick tangkap la gambar mahfuz minum arak ker, macam ko n kawan ko si parpu buat selalu tu.

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:40 PM  

1malaysia pantat ko gomo

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:45 PM  

KAHKAHKAHKAH mahpus ni yg dok hentam 1 Malaysia apco yahudi lah itulah inilah... tp pi mkn plak kat restoran 1 Malaysia? Maknanya mahpus sokong yahudi jgklah ye x? BODOH!!!

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:50 PM  

kahkahkah isu bodoh ni pun nak amik sampai 5 keping gambar. itupun snap dari jauh. apa ko takut snap gambar mahfuz depan-depan dia ker gomo. takde telor la ko gomo. dalam blog bukan main ko hentam mahfuz tapi depan dia tak berani. kalau setakat amik gambar dari jauh pi mampos la ko.

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:51 PM  

ada polis 1malaysia backup pun ko takut ngan mahfuz ker gomo

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:53 PM  

tentu lutut ko terketar-ketar masa amik gambar tu kan gomo

Anonymous,  April 8, 2011 at 2:59 PM  

HAHAHA!! GOMO PENAKUT AMBIK GAMBAR JAUH-JAUH!! TAK MACAM POJI AND THE GANG!!..BERANI OOO!!! HAHAHHA

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:00 PM  

ai 5000 sebulan ni ja isu ko

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:05 PM  

artikel ni membuktikan gomo bukan setakat jahat malah bodoh, selama ni aku ingat ko jahat ja gomo x sangka pulak ko sebodoh ni,kalo org atas pagar baca artikel tidakkah dia akan benci dengan umno?
macam ni baik bagi aku ja rm 5000 sebulan tu

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:05 PM  

nak tunjukkan restoran mana kenalah ambil dari jauh. soalnya bukan takut tetapi bukti kukuh. kalau anu PKR boelh dirakamkan dari dekat apalah sangat merakamkan Mr Bean. Milosuam yang minum ayaq kencing (yang dilabel milo) tu ko kata berani? Hmm...

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:09 PM  

pengajaran drpd artikel gomo ni :
jgn pandang rendah org lain kerana mgkn kita sndr akan terlibat..
sama mcm 1malaysia tu la, punyala kutuk, smp lambang 1malaysia pun dianggap politik. last2 dikesan berada di tempat yg dikutuk2 tu jugak. tak ke malu?

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:10 PM  

kah kah kah

snap dari jauh depa percaya yang itu adalah Mahfuz

kah kah kah

tetapi

kah kah kah

video close-up depa spin kot lain pulak.

kah kah kah

apa pun Eskay memang hebat

kah kah kah

lebih hebat dari juak-juak PKR

kah kah kah

KUCING COMEL April 8, 2011 at 3:28 PM  

TAKYAH CAKAP BNYAK LA,, MR. BEAN IS MR BEAN,, NUFF SAID..

PS: NI SATU LAGI BUKTI JELAS ORG PR (TERUTAMA PAS) CKP TAK SERUPA BIKIN HUHU.. SIAN SAPER YG SOKONG..

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:48 PM  

aku lagi kesian tgk org umno yg miskin

Anonymous,  April 8, 2011 at 3:52 PM  

anon 3:48,

PKR sume kaya-kaya? tak yak kesian kat hangpalah nooo!

Anonymous,  April 8, 2011 at 4:39 PM  

Juak2 pr yang dalam seangkatan mmg hebat apa depa maw suma dapat

KUCING COMEL April 8, 2011 at 4:41 PM  

PUAK PR KAYA, PASAI SONGLAP DUIT RAKYAT, GANGSTER TERNAMA DAN KUTIP DUIT MASA CERAMAH. ITU PASAI DEPA KAYA, KITA RAKYAT BIASA NI KEJER MAKAN GAJI JA CUKUP, JANJI HALAL..

ISH ISH ISH, SEKALI LAGI AKU KESIAN KAT PNYOKONG PR NI SIAN,,SIAN,,,

Anonymous,  April 8, 2011 at 5:11 PM  

woi gomo, daripada ko amik gambar mahfuz makan kat restoran lebih baik ko ambik gambar rumah-rumah orang melayu miskin seberang waterfront kuching tu buat membuka mata penyokong tegar bn dalam blog ko ni. kpg lintang, kpg boyan, kpg gersik, kpg surabaya, kpg pulo semuanya seberang sungai bandar kuching jer. ko boleh snap gambar dari waterfront tempat pelancong selalu jalan-jalan tu. dah 40 tahun merdeka rakyat masih miskin, ada rumah kayu yg senget. satu masa aku nampak rumah papan hampir roboh betul-betul tepi sungai, aku nampak ada selipar anak kecik depan rumah tu aku hampir menangis tengok.

Anonymous,  April 8, 2011 at 5:16 PM  

malam ni kalau ko berada di kuching ko pegilah naik sampan dari jeti riverside ke kpg boyan tempat gerai makan yg ramai hujung minggu. ko pegi jalan dekat tebing yg ada tangga tu ko kan nampak remaja-remaja melayu parking motosikal ramai-ramai dan tegok arak. remaja-remaja perempuan pun ada sama. ini berlaku tiap malam. kalo ko pegi belakang gerai tu lepas 11 malam ko akan nampak org melayu main judi. inilah hasil pemerintahan kerajaan bn setelah 40 tahun merdeka. hidup melayu

PAPA GOMO April 8, 2011 at 5:18 PM  

Juak pencacai panaw punggung. Mahfuz kata 1 malaysia tu yahudi, apco tapi dia pi makan kat kedai tu buat apa? Hua hua hua.

Roney liu dap dan khalid gagap serta kerajaan pakatan selangor buang tanda logo 1 malaysia. Ni mahfuz sokong pulak. Hehehe

hahahaha jom kita ketawakan juak pakatan. Hehehe

PAPA GOMO April 8, 2011 at 5:18 PM  

Juak pencacai panaw punggung. Mahfuz kata 1 malaysia tu yahudi, apco tapi dia pi makan kat kedai tu buat apa? Hua hua hua.

Roney liu dap dan khalid gagap serta kerajaan pakatan selangor buang tanda logo 1 malaysia. Ni mahfuz sokong pulak. Hehehe

hahahaha jom kita ketawakan juak pakatan. Hehehe

KUCING COMEL April 8, 2011 at 5:19 PM  

YEAH HIDUP MELAYU KELANTAN! KELANTAN KO TAKMO CITER? ER CITER CER CITER WAKAKAKAKA.

Anonymous,  April 8, 2011 at 5:24 PM  

tu mmg standart mahfuz pun...buat dulu pikir kemudian (otak dia mana mampu pikir 2 benda sekaligus)

Anonymous,  April 8, 2011 at 5:41 PM  

klu camtu org bn/umno yg tinggal kat negeri yg diperintah oleh Pakatan Rakyat sila berambus dr negeri2 tersebut...klu korng masih tinggal disitu maknanya korang pun menyokong dasar Pakatan Rakyat....gitu?

toi...toi...toi...,  April 8, 2011 at 6:03 PM  

haa...xde sape yg sudi berambus ke?

atuk gomo,  April 8, 2011 at 6:06 PM  

ini pun jd isu? alamakk... come on la. prinsip xkan berubah kalau makan kat kedai tu. engko pergi balik kedai tu, tanya balik owner kedai tu punya kerakyatan. tgk dia jwb apa? Malaysian? dia guna nama 1Malaysia sbb nak perbodohkan org mcm ko ni GOMO. aku penyokong PAS dan aku boleh kata ari2 tapau kedai tu sbb kedai tu bersih, halal. penah aku tanya dia terangkan amenda 1Malaysia ni, dia senyum je..

Anonymous,  April 8, 2011 at 6:12 PM  

depa mana ade isu bro...so wat apa2 yg boleh utk menghangatkan keadaan...mmg org x pandai berpolitik camtu le

Anonymous,  April 8, 2011 at 6:30 PM  

Psssttt.....MAHFUZ ni memang lah bengap sikit sebab tu dulu dia ni hanya Penjual Cendol sahaja........lu lagi BENGAP, masuk kedai makan tu pun nak politik, abihtu kalo aku masuk 7eleven yg ade tan 1malaysia, adakah aku penyokong BN, kalo lu cakap aku penyokong umno...Lu memang BENGAP......dasar kariparpu

Anonymous,  April 8, 2011 at 7:00 PM  

so kalau aku makan MC'D automatik aku sokong yahudi la ea?? ..
bengong.. mcm x sekolah je bro?...

kononyer elite blogger.. tp artikel semua artikel sampah mcm budak x sekolah je.. .. mmg sesuai la dgn peyokong UMNO...

penyokong UMNO dgn INDON = SAME ..

LOW CLASS pemikiran

Anonymous,  April 8, 2011 at 8:03 PM  

itu menunjukkan org pas tak kisah dan cuba berbaik dengan org umno.tak dengki pon..tapi thread ni lagi menyuruh bergaduh lg ada la.

Anonymous,  April 8, 2011 at 9:07 PM  

Fuckatan @ Fuckteam dah panas ponggong hahaha ni bukan psl isu kedai mkn ni isu prinsip la pencacai Fuckteam bodo

Anonymous,  April 8, 2011 at 9:29 PM  

x sangka gomo sebodoh ni haha

Anonymous,  April 8, 2011 at 10:11 PM  

ini pun beleh dijadikan cita..pukimak gomo cari la cita sedap sikit berukkkkk

Anonymous,  April 8, 2011 at 11:38 PM  

SIAPAKAH YANG SESAT?
Untuk Renungan Kita Bersama

Terjemahan Hadith

Dari Abdullah bin Amru bin Ash, katanya dia mendengar Rasullulah SAW bersabda: "Alah tidak menghapuskan ilmu(agama) dengan cara mencabutnya dari dada seluruh manusia, tetapi dengan jalan mewafatkan para ulama. Apabila ulama sudah tiada, umat manusia mengangkat orang-orang b_d_h menjadi pemimpin mereka. Lalu mereka bertanya kepada para pemimpin yang b_d_h. Sipemimpin memberi fatwa tanpa pengetahuan, menyesatkan orang ramai, maka sesatlah mereka semuanya." (Sahih Muslim 2297)

Parti PAS mengaku bahawa mereka mempunyai ramai ulama. Ini bertentangan dengan maksud hadith di atas yang mengatakan di akhir zaman, tiada ulama atau ulama "sudah habis" diwafatkan. Menurut hadith, "Allah tidak menghapuskan ilmu(agama) dengan cara mencabutnya dari dada seluruh manusia, tetapi dengan jalan mewafatkan para ulama".

Kalau benar PAS mempunyai ramai ulama tentulah kita ingin tahu dari mana datangnya mereka ini semua. Menurut hadith di atas, Apabila ulama sudah habis, umat manusia mengangkat orang-orang b_d_h menjadi pemimpin mereka.

Oleh itu jelaslah yang parti PAS mengangkat orang-orang b_d_h menjadi pemimpin mereka. Apakah bukti bahawa mereka ini orang b_d_h? Menurut hadith di atas, Sipemimpin memberi fatwa tanpa pengetahuan, menyesatkan orang ramai, maka sesatlah mereka semuanya.

Kalau diteliti, ternyatalah kebenaran hadith dari Rasullullah SAW ini, kerana didapati bahawa Dato' Nik Aziz banyak mengeluarkan fatwa, yang sebelum ini tidak pernah dikeluarkan oleh ulama yang muktabar atau imam yang mujtahid seperti Imam Shafie, Imam Maliki, Imam Al Ghazali, Imam An Nawawi dan lain-lain lagi. Persoalan yang timbul ialah adakah kesemua imam-imam ini kurang alim, sehingga tidak dapat mendahului Dato' Nik Aziz mengeluarkan fatwa yang menghalalkan perbuatan memaki dan menghina sesama Islam?. Bagaimana pulakah fatwa Dato' Nik Aziz yang mengatakan Allah mencarut?.

Persoalan seterus ialah PAS berkata "Cuma ulama sahaja yang layak jadi pemimpin". Kalau begitu sudah tentu semua calon dari parti PAS, mestilah terdiri dari ulama. Masaalahnya ialah sejak bila Allahyarham Fadzil Noor, Mohammad Sabu dan Mahfuz Omar jadi ulama. Mereka semua ini mengaji kat mana?. Berapa juzuk Al Quran yang mereka hafal? Jangan-jangan mereka ini memang orang b_d_h yang diangkat oleh PAS sebagai ulama.

Ketahuilah! sesuatu yang disampaikan oleh Rasullullah SAW adalah benar dan sebagai orang Islam kita kena yakin dan percaya teguh kepadanya. Oleh itu marilah kita renung bersama-sama siapakah manusia yang dimaksudkan sebagai sesat dalam hadith di atas.

Anonymous,  April 9, 2011 at 12:29 AM  

siapa sesat...fikiran koo tu yg sesat...kalau pm umno ambil nasihat ulama tentu laa ulama adalah pemimpin...tapi umno ambil yahudi apco jadi penasihat sapa ulama skang nie fikir fikir laa..ulama umno tu jadi alas kaki je..

Anonymous,  April 9, 2011 at 1:08 AM  

orang bodoh yang di angkat sebagai pemimpin, mai aku bagi contoh terang punya bodoh ( nazri )

Anonymous,  April 9, 2011 at 8:39 AM  

hoii..1:08

Betul la bro,tapi jgn jadi bodoh,mahfuz ke tu,macam x clear je,mirip macam dia tapi bukan dia.xkan dah cepat melatah lak.gmbr jauh tu.heran,heran.Org x la sebodoh kau,kau lagi bodoh dan senang lak diperbodohkan.

Anonymous,  April 9, 2011 at 8:47 AM  

WOOOIIIIIIIIIIIIIIIIIN PAPAGOMO...APA AKU KISAH. BUTUHLAH KAU PAPAGOMO...

Anonymous,  April 9, 2011 at 9:48 AM  

klu nak tau umno camna...tgk la cite P.Ramlee...kehkehkeh

Anonymous,  April 9, 2011 at 3:46 PM  

bodohlah kau papagomo...bab makan pon jadi isu.

Anonymous,  April 9, 2011 at 5:09 PM  

eh eh eh sedapnya membengapkan orang.. sebenarnya engko tu yang teramat bengap... ada ke makan di Restoran 1 malaysia bermaka sokong satu malaysia..habih yang ko melantak kat KFC dan MacDonald tu maknanya ko sokong Amerika dan yahudi lah yer..

Kenapalah bodoh sangat Blogger UMNO nih..

Yang ko balik Kelantan tu maknanya ko sokong PAS ke?

Anonymous,  April 9, 2011 at 7:36 PM  

buang masa aku baca blog ko ni gomo. 5 minit hidup aku terbuang tak berfaedah. takde unsur ilmu langsung. membengapkan orang ada le.

Anonymous,  April 12, 2011 at 8:08 PM  

Giler bodoh punya isu. Nyesal aku bukak blog ni. BODOH!

Anonymous,  April 13, 2011 at 1:05 AM  

Nik Aziz pakai baju logo 1 Malaysia korang bising. Mahfuz makan di restoran 1 Malaysia korang bising. Aku rasa korang ni terlebih fobia tgk pembangkang ada kaitan dgn 1 Malaysia kot.. Lepas ni korang nak kata, "Ooo.. majoriti rakyat Malaysia sokong kerajaan Persekutuan, sbb mereka guna jln raya Persekutuan". Syok sendiri la korang...

Muhammad Isa Daud April 14, 2011 at 4:50 PM  

Hahahha...Gomo.... Aku tak faham...

Apa kaitan ngan mahkamah?? mahkamah malaysia hebat sangat ker??

Anonymous,  February 12, 2012 at 2:10 AM  

bodo gler... ni pon jd isu ke??? mcm owg xde ilmu...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP