Nazri Aziz Tepat Dalam Merungkai Keputusan Pemilihan PAS Tak Mustahil Haji Hadi Bakal PM Malaysia

Tuesday, June 7, 2011




Gomo setuju 100% dengan kenyataan Dato Seri Nazri Aziz dalam ulasan nya mengenai keputusan Muktamar PAS yang baru berakhir kelmarin.


"Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz menggambarkan PAS dan presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai oportunis dengan cuba meletakkan dirinya sebagai pengganti kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bakal perdana menteri.

Nazri berkata, keputusan pemilihan PAS Sabtu lalu merupakan petanda bahawa pemimpinnya, terutama Hadi, sedar bahawa mereka perlu berusaha menguasai Pakatan Rakyat.

"Jika Hadi fikir mereka boleh tawan Putrajaya, maka dia (fikir) akan jadi PM kerana Anwar sekarang dalam masalah," kata Nazri, merujuk kepada perbicaraan tuduhan kes liwat dan video seks yang dikaitkan dengan ketua pembangkang itu.

Sabtu lalu, ramai calon bukan ulama menang dalam pemilihan parti itu. Selepas 20 tahun, perwakilan juga memilih calon bukan ulama Mohamad Sabu sebagai timbalan presiden PAS yang baru.

barisan kepimpinan baru PAS menunjukkan kesedaran bahawa mereka tidak mampu mengambil alih tampuk kekuasaan tanpa sokongan bukan Melayu.

Sementara itu, mengulas ucapan dasar Hadi dalam muktamar PAS yang menyebut parti itu kini memfokuskan kepada agenda negara kebajikan berbanding negara Islam, Nazri berkata, ia tidak banyak berbeza dengan yang dijuarai Umno sekarang.

"Saya rasa Hadi rasa beliau boleh menjadi PM, walaupun saya sendiri rasa beliau tidak mampu untuk itu. Beliau cuba meyakinkan DAP bahawa harimau bintang sudah menukar tompoknya," katanya. - Sumber Malaysiakini

Apa yang di katakan oleh Dato Seri Nazri Aziz benar sama sekali dan itulah yang mungkin tidak ramai orang UMNO melihat secara halus apa yang di lakukan oleh PAS pada pemilihan Muktamar kali ini.

Semua tahu Anwar Ibrahim akan GAGAL dalam pembelaan dirinya dalam kes Liwat dan Haji Hadi serta kepimpinan PAS yang lain tahu Anwar Ibrahim sudah tidak mampu mengalas tanggungjawap bagi memimpin Pakatan Rakyat bagi menghadapi PRU13 kelak.

Justeru dengan itu satu ikon baru perlu bagi menggantikan Anwar Ibrahim di dalam mengalas tugas Ketua Pakatan Rakyat dan orang yang paling layak waktu ini adalah Haji Hadi kerana beliau Presiden PAS.

berbalik kenyataan nazri Aziz yang menyebut PAS sudah tidak lagi menyebut Negara Islam dan beralih kepada Kebajikan memberikan petanda kepada kaum kaum Cina terutama DAP bahawa PAS layak menerajui Pakatan rakyat jika DAP ingin kuasa apabila menang pada PRU 13 kelak.

Gomo ada dengar desas desus pada pemilihan Muktamar yang Haji Hadi dan Mat Sabu sudah plan awal dalam memastikan siapa yang menang dan siapa yang kalah. Maka sebab itulah juga Mat Sabu yang terpalit dengan skandal Khalwat dan bukan lulusan Universiti di angkat menjadi Timbalan Presiden bagi memberikan kekuatan Vokal dalam memastikan PAS lebih lantang selepas ini.

Umum mengetahu Azmin Ali di lihat calon terbaik menggantikan Anwar Ibrahim namun bibit bibit pertengkaran di antara PAS dan Azmin Ali sebelum ini sebenarnya telah memberikan PAS satu tamparan bahawa mereka tidak lagi boleh bergantung harap dengan PKR dan kerjasama di antara PAS dan DAP perlu bagi memastikan Putrajaya dapat di tawan.

PAS sedang mengatur langkah bagi menjadi Kuasa Dominan dalam Pakatan Rakyat dan dengan sokongan DAP yang mempunyai agenda Tertentu maka tidak mustahil PAS akan menjadi lebih lantang dan Kuat berbanding sebelum ini.

Anwar Ibrahim waktu ini sebenarnya sudah tidak lagi memberikan Faedah buat Pakatan rakyat dan ini kita semua harus sedar apabila DAP proksi yang selama ini di belakang Anwar Ibrahim turut senyap sunyi dalam isu Video Seks dan Liwat.

Haji Hadi bakal PM Malaysia dan ini semua adalah tidak mustahil kerana sokongan Cina amat kukuh kepada DAP dan Melayu pula sudah berpecah pecah dan dengan perubahan kepimpinan PAS menjadikan PAS lebih berupaya menarik sokongan Pengundi Melayu.

CINA + MELAYU = Undi kepada PAS
MELAYU = Undi UMNO
INDIA = ???

Jika India mengundi UMNO sekalipun maka tidak berupaya juga UMNO untuk menang kerana Majority di setiap Dun ataupun parlimen lebih kepada pengundi Cina dan bukan India.

Psssttt... Apa salahnya Haji Hadi jadi PM? Melayu juga kan? Bangkitlah UMNO Woi !!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

45 comments:

Anonymous,  June 7, 2011 at 9:09 AM  

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=409802&page=21

inilah yg diidamkan DAPigs selama ini.melayu yg benci pada sultan dan agong.melayu yg mempermainkan agamanya sendiri.

ajai62 June 7, 2011 at 10:17 AM  

Assalam Bro

Aku ingat Mat Sabu jadi PM kot... Hj. Hadi penakut macamana nak jadi orang no satu Negara....hehehee Tak pun Nik Aziz jadi Presiden...heheheee

Anonymous,  June 7, 2011 at 10:31 AM  

Memang le tak salah kalau Haji Hadi jadi PM sebab dia Melayu, tapi 'reading the finer line", kalau jadi PM Melayu Boneka nak Buat apa.

Apa yang di katakan oleh Tun M dalam entry terbaru beliau tu lagi tepat, yang berjaya dalam Muktamar PAS kali ni adalah Karpal Singh, sebab dia dah berjaya memuujuk PAS mengugurkan Perkataan Islam dalam perjuangannya.

Kau ni GOMO, kan aku dah kata tahap kau tu isu-isu sex aje, lain-lain tak yah sentuh kalau setakat Cut and Paste aje..

Nazri Aziz tu pun macam lalang, dia memang anti Tun M dalam komen-komen yang lalu, kau lupa ke.

Namewee Pandikuty tu pun dia boleh sokong, fikir kan le...

Anonymous,  June 7, 2011 at 10:46 AM  

Pssstt... GOMO, Nizar Jamaludin tu pun Melayu kan? Lupa ke?

Elok kau ungkit kisah perupuk yang kau kata ada bukti dulu.. ni dah kira lari konti ni kau punya blog..

Anonymous,  June 7, 2011 at 10:50 AM  

Inilah kehalusan yang mungkin orang2 melayu tak nampak. PAS dan pemimpin2nya sanggup gugurkan Negara Islam dalah kerana kebulur kuasa bukan kerana jihad.
Kesanggupan PAS itu kini kemenangan kepada DAPigs khasnya si Karpal Singh kerana pemimpin2 PAS tak sanggup nak langkah mayat bengali murtad tu tapi sanggup mengkianati ahli2 PAS yang percaya perjuangan mereka ke arah Islam.
Harap semua yang berbangsa melayu bersatu kembali wa'ima apa jua fahaman politik demi survival bangsa kita.Usah kita bertelagah yang akan merugikan bangsa kita. Cita2 DAPigs dah tercapai dengan kejatuhan maruah PAS yang menggugurkan perjuangan negara Islamnya. Apa bezanya apa yang telah UMNO laksanakan selama ini pun negara berkebajikan jugak dan keamanan terjamin.

Anonymous,  June 7, 2011 at 10:58 AM  

mat sabu tu lulusan universiti la bahalol woi...dia lepasan diploma, sama taraf dengan presiden perkasa si katak nuh...bahkan dia yg sama2 berjuang dgn anwar waktu zaman kebangkitan siswa dulu...

hang tu yg x da kelulusan apa2 pon...meniaga uptown, makan duit fitnah haram...geli aku tgk hang

Anonymous,  June 7, 2011 at 11:08 AM  

zaman kebangkitan siswa? ke bangkitan anu dia?

Anonymous,  June 7, 2011 at 11:10 AM  

Oii Mat Sabu tu tak lulus ITM. Bekas pelajar art and design la.. BAHLUL

Pergi le check kalau tak percaya..

Anonymous,  June 7, 2011 at 11:28 AM  

betul lah tu, dia lepasan itm, dengan kata halus dilepaskan ITM

Anonymous,  June 7, 2011 at 11:33 AM  

boleh tahan jugak PAS nih... boleh pandang jauh... diaorang tahu yang anwar semakin tak relevan lagi... kalu PAS nak jadi negara kebajikan, bergabung ajer dengan BN, lebih cerah lagi masa depan PAS dengan BN berbanding dengan DAP... umat Islam dapat dijaga dengan baik berbanding dengan sekongkol dengan DAP... aper DAP tahu pasal keagungan orang2 Islam... ini sepatutnya visi PAS bukannya jadi lalang untuk DAP...

Mohd June 7, 2011 at 11:36 AM  

Pakatan Rakyat sudah sedar bhw rakyat tidak akan menyokong mereka kerana track record mereka adalah sangat buruk di Penang, Selangor, Kedah dan Kelantan jika dibandingkan dgn Kerajaan Barisan Nasional.
Utk melalui jalan pintas ke Puterajaya pihak pembangkang yg diketuai oleh Cina DAP akan menganjurkan satu demonstrasi besar2an.
Mat Sabu yg terhutang budi dgn Lim Guan Eng dan DAP Penang akan dikerahkan utk mengetuai demonstrasi lebai2 PAS beramai2. Mat Sabu memanglah seorang pakar dlm melakukan demonstrasi. DAP akan membiayai demonstrasi dan melihat dari jauh kaldai2 tungangan mereka berdemo.
Sudah tentunya akan tercetus rusuhan di antara yg berdemanstrasi dgn pihak keselamatan Kerajaan.
Jangan lupa yg Armada Amerika sudah siap sedia menunggu dekat Singapura kononnya utk mengadakan latihan tentera dgn Singapura.
Apabila tercetus saja rusuhan, tentera Amerika akan masuk kononnya utk menjaga keselamatan sekutunya Singapura dan menyokong pihak perusuh utk menentang tentera Kerajaan Malaysia. Senario yg sama spt yg berlaku di negara2 Arab akan berulang di Malaysia. Kerajaan yg memerintah akan ditukar atas dasar rakyat inginkan perubahan kononnya.
PAS tak usahlah bermimpi utk ke Putrajaya. Kebanyakan dpd pemimpin2 mereka akan terbunuh atau ditangkap atas kesalahan mencetuskan huru-hara.
Yang berkuasa nanti adalah Cina DAP dgn sokongan penuh Singapura dan Amerika. Maka terbentuklah Republic of Malaysia dan akan bermulalah mimpi ngeri bagi kaum Melayu yg tidak sedar diri.
Ingat kata2 Lim Kit Siang apabila BN mengadakan perhimpunan belia satu Malaysia, dia kata Najib patut ingat lebih ramai rakyat akan mengadakan perhimpunan spt yg telah berlaku di Tahrir Square di Mesir.
Kan jelas hasrat Pakatan Rakyat utk mengadakan rusuhan?
Hishamuddin yg lembab janganlah leka lagi - asyik2 memberi amaran demi amaran yg tidak sudah2.
CEGAH SEBELUM PARAH.
MELAYU MUDAH LUPA ...........

Anonymous,  June 7, 2011 at 11:42 AM  

anon 9.09(kat atas sekali) sape yg benci raja & agong melayu dan mempermainkan agama islam...cuba check balik ungkapan ini 1) "kami nak deris natang" 2) zaman nabi sbb tak cukur sbb xde gillette . itu baru dua contoh klasik kalo nk disenaraikan terlalu panjang boleh penuh blog sampah ni x payah HIPOKRIT LA UMNO!!!

PasPening,  June 7, 2011 at 12:04 PM  

Macam tu saja ka standard Timbalan Presiden PAS? Mat Sabu? Kerja maki-hamun, mencarut, fitnah. Kena tangkap khalwat lagi. Orang macam ni nak diangkat jadi Timbalan Perdana Menteri kalau PAS menang? Memang gelak lah!! Cina tengok puak melayu, senyum aje. Ape lah bodoh benor melayu-melayu ni.

Anonymous,  June 7, 2011 at 12:27 PM  

Ugama islam diturunkan bukan untuk dipolitik kan..Ugama Islam adalah untuk dianuti. Sesuailah Malaysia jadikan Islam ugama rasmi Malaysia.Yang pak lebai Pas ni gila nak memerintah ala Islam lah kononnya rasanya dah salah pendekatan.Cuba lah tengok kegagalan oleh Pak Arab sendiri. Apa dah jadi kat Mesir,Libya, Afganistan,Iraq,Yemen dan Palestien.Hancur semua pak lebai oi.Ini semua disebabkan Pemimpin Ala islam la konon gagal memimpin.Tak payahlah taksub sgt dengan ala2 Pak arab. Bangsa paling x boleh pakai dlm dunia ni Arablah..Sbb tu lah nabi dilahirkan dari Bangsa Arab sbb nak betul kan Bangsa Kerbau ni.Jangan hancurkan bangsa Melayu. Allah S.W.T jadikan aku bangsa Melayu aku bangga dgn adab budaya Melayu. gi mampuslah adab budaya Arab.Hidup Melayu..Hidup UMNO.Kan manis Hadi tu jadi Mufti ke, Ulama ke,Imam ke,Guru sekolah Ugama ke.Ceciter bangsa yang berbunuh sama sendiri? kat Iraq,pakistan,Afganistan..malu beb..sesama islam. Tolonglah jgn sampai mcm ni.Kesian anak cucu kita nanti.Ni lah sebab punca salah pendekatan. Isam untuk dianuti bukan untuk dipolitikkan.Apa yang UMNO bawa tu amat tepat sekali.

LedZeppelin,  June 7, 2011 at 12:31 PM  

Baghal Keldai Amno hoi!! woi si Kerismudin dgn adik dia berkomplot apa selama ni utk menipu wang pembayar cukai woi..korang tak baca laporan The Age Australian semalam ke bahlol baghal! pagi siang petang malam hari-hari kena tipu pun masih tak sedar2 lagi..bahalol nama2Lim Guan Eng-Karpal Singh- Elizabeth Wong- Husam Musa-Nik Aziz-Hadi Awang- video fitnah seks-liwat, setakat itu yg paling tinggi korang boleh ketengahkan..now aku dah yakin bahawa United Malays National Organisations ni proksi kpd tak sampai 2 peratus Melayu yg merembat harta awam..now aku semakin yakin bahawa U.M.N.O itu sememangnya hanya Untuk Melayu No Otak! Woi bahalol keldai..IPP itu binatang apa bahalol? korang baca tak wawancara dgn Tan Sri Ani Arope dlm The Star pagi ni..jgn buat2 bodoh tak tahu dan beri 1000 alasan menyokong keputusan Najib padahal korang tahu apa sebenarnya yg terjadi.!All morons hate it when you call them a moron. - J. D. Salinger BODOH BAHALOL PERIOD!

Anonymous,  June 7, 2011 at 12:35 PM  

walaupun aku penyokong BN tapi aku juga penyokong penyatuan UMNO+PAS.
aku rasa tak risau sangat kalau sekiranya BN kalah nanti asalkan kuasa masih di tangan melayu. mungkin ada yang anggap PAS boneka dalam pakatan, tapi suara majoriti pastinya berpihak kepada PAS nanti. boneka atau tidak, kalau dah suara majorit di tangan PAS aku kira selagi PAS rasional hal2 yang berkaitan agama dan hak2 melayu masih boleh dipertahankan. sekarang ni memang PAS nampak cam bahalol je, tapi siapa tau dah dapat kuasa nanti, majorit pulak tu dalam pakatan, PM pun dari PAS, selamatlah hak2 melayu.
lagipun kalau BN dah jadi pembangkang, UMNO+perkasa pasti akan pertahankan sehabis keringat hak melayu. cuma satu je aku mau, BN kalah takpa asalkan PAS dominan, dan hak melayu masih dikekalkan. dalam kes ni, win or lost still malay win!

apapun aku masih harapkan penyatuan UMNO+PAS walaupun angan2 mat jenin je. DAP dan PKR memang haram jadah, aku kalau PAS takde hal.

Anonymous,  June 7, 2011 at 12:42 PM  

maaf nak aleh tajuk sikit.

bila kes saman Umi Hafilda terhadap Aljuburin, Kapal poosing, Wan Azizah akan mula didengar. Polis dgn AG dok buat apa tu.

kes video seks pun AG n Polis dah senyap.

Anonymous,  June 7, 2011 at 12:55 PM  

Dengar sini metut2 anon bn dan pembangkang, apa2 isu dibangkitkan diblog ini dan commentor ketengahkan, anuar akan masuk penjara atau tidak masuk penjara, siapa siapa pun boleh jadi PM, belum ada kepastian, tapinya yang pastinya pm kita akan ke tali gantung dalam tempoh 18 bulan ini.

Anonymous,  June 7, 2011 at 1:00 PM  

mcm mana nak dengar, kes aljubori pun panddy kutty asyik nak delay bodoh hoi.

Anonymous,  June 7, 2011 at 1:07 PM  

Bukan PM patut kena gantung..aljubori panddy kutty yg patut d gantung.Geli aku kalau aljubori,al chinadol jadi PM. Bagi aku kalau org luar cuba mengganggu gugat Negara Kita patut pun kena bom.Jepun menjajah Malaya dia pancung je kepala org Melayu..bodoh. Ko syg sgt ke AlKentutya tu.

Anonymous,  June 7, 2011 at 1:17 PM  

tak payah berangan nak jadi PM la hadi oii..masa jadi MB t'ganu dulu pun mu banyok tido aje masa meeting

Anonymous,  June 7, 2011 at 1:44 PM  

HAHA...PUAK UMNO SIBUK PASAL PEMILIHAN PAS.

KALAU ANAK JANTAN SURUH LA NAJIB BUAT PEMILIHAN UMNO.

MENYIBUK JE JAGA TEPI KAIN PAS.

DAH TAK LAKU KE PEMILIHAN UMNO??

Anonymous,  June 7, 2011 at 1:52 PM  

siapa memerlukan siapa? kenapa sekarang umno nak sangat kat pas cakap pasal perpaduan dulu masa pas solo siapa yang tembak org melayu di baling? siapa yang kata pas komunis? masa ops lalang bangsa apa yang kena ISA? tanah rizab melayu siapa yang gadai? bahasa melayu apa jadi? yang jadi mat rempit bangsa apa? dan byk lagi....penyelesaiannya mudah orang melayu wajib sokong pas bernaung dibawah parti yang memperjuangkan keadilan semua rahmatanlilalamin ulamak jadi PM

Anonymous,  June 7, 2011 at 1:59 PM  

Oi bodoh si LedZeppelir..yang ko baca The Age Australian tu wat apa? Pengarang dia bangsa Apa? Dah tentu dia jelous Malaysia ni Aman Damai nak porak peranda kan Malaysia..Baik Hang baca KOmik Upin n ipin lagi bagus..bodoh lembu.Ko marah kat UMNO tu pasal apa..UMNO tu bukan individu nama pun pertubuhan Melayu.KO maki bangsa ko sendiri. Itu pun x tahu nak beza, ada hati nak baca The Age Australian. Padan Lah PR ni bangan,bongok,bahlul.Ko ni SRP/PMR pun kantoi kot.Entah2 Atok,Bapak ko boleh hidup sampai sekarang sbb jasa UMNO.Mak kau beranak kat ko pun Hospital Kerajaan,haqqq tuih.Aku ingat kopral singh dgn guang Eng sambut masa mak ko lahirkan ko.HIDUP UMNO.

Anonymous,  June 7, 2011 at 2:08 PM  

UMNO suh PAS bodoty ckp pasal perpaduan sebab kesian org Melayu pas Di kuda oleh Kopral Sing,Lim KIT siang siang, Guang Eng dan pelendir Panddy Kutty..UMNO sygkan Bangsa Melayu. Bodoh bahlul.Masalah nya pemimpin Pas,PKR memecahkan org Melayu..anak2 muda tak ketahuan tengok Pak lebai pun gila kuasa keduniaan.Ulama jadi PM. hmmmmm..KO bg satu Negara Islam yg ulama jadi PM..bodoh..bodoh..bodoh..

Anonymous,  June 7, 2011 at 2:17 PM  

Orang2 PR ni kalau yahudi ckp pasal keburukan org2 bukan satu team dgn mereka pun diorang percaya bulat2 mcm si LedZeppelir tu....Dah tak kira dah betul ke salah....Soal hukum Islam hanya terpakai oleh puak2 bukan PR saja....Org2 PR boleh memfitnah,maki hamun,putar belit ayat Quran dsb tanpa perlu memikirkan dosa kerana diorang confirm masuk syurga sebagaimana yg dijanjikan oleh pemimpin mrk....Cubalah beli cermin yg bosar sikit supaya diorang boleh cermin diri sendiri dulu....

Anonymous,  June 7, 2011 at 2:17 PM  

Wow Anon June 7, 2011 12:55 PM. Ni cerita bagus ni patut disiasat. Apa kata GOMO track nunmber IP dia ni dan kasi kat MCMC dan cari dia ni. Ni dah kira jenayah ugutan ni..

Boleh blah le kalau Hadi tu nak jadi PM. Dia tu la yang dulu mengkafirkan sesama Islam, sampai Ibrahim Libya Mati katak dalam peristiwa memali.

Nak jaga kebajikan rakyat Malaysia? Tabung anak yatim memali pun tak tahu mana pergi ni nak urus tadbir kewangan negara? Allah selamatkan le Malaysia ni dari manusia Munafik seperti beliau.

La ni kata pulak tak ada negara Islam dalam Al Quran? Hadi hadi hadi.. jenuh esok nak jawab kat bawah sana..

Pencacai-pencacainya pun bahlul semacam. Kata Parti Islam SeMalaysia tapi yang duk buat khalwat dengan bini orang pun di lantik jadi timbalan president...

GOMO pun sama bangang, buat kenyataan tapi tak buat research lebih dulu...Dah dikata jangan tulis isu lain selain sex sebab kau tak layak nak ulas isu lain tapi masih degil lagi..

Anonymous,  June 7, 2011 at 2:30 PM  

Aku nak suggest la agar kerajaan check balik pensyarah2 kat Al-Azhar ni. Sebab bnyk sgt melayu lepasan sana jadi anti kerajaan. Aku pun ada dengar khabar2 angin bnyk pensayarah sana berbangsa yahudi...check balik x salah pun.TU tuhan tunjuk hancur Mesir tu,setiap yang berlaku ada hikmahnya.Double Check..untuk kebaikkan.Sampai ada pelajar sana x reti berterima kasih pun kat kerajaan.Harap betul lah Khabar angin tu.

LedZeppelin,  June 7, 2011 at 3:11 PM  

Mmg bangang class A+ bahalol2 UMNO yg tak cukup sifat ini. Jelas spt mana yg Datok Bahaman beritahu dulu, pembesar Melayu tajaan British dan jangan sekali-kali kau percayakan mereka (Pembesar Melayu). Bahalol gerombolan! Hosni Mubarak tu dlm IC dia tertera apa? Islam atau Budhha? IC Islam tapi bahalol sekalian tahu tak apa yg dia pernah lakukan terhadap penduduk Palestine? Begitu jugak dgn Ben Ali, Mahmoud Abbas dan ramai lagi pemimpin Arab yg Islam pada nama. Diorang ni kalau bahalol sekalian tahu, bukan saja pergi semayang Jummat malah mengerjakan haji dan ada yg biasa masuk keluar Kaabah tapi para bahalol saksikan apa yg mereka buat tak? Bahalol tonton TV3 ke atau AL-Jazeera? baca Utusan ke atau Al-Akhbar?. Jangan taksub sangat dgn ketuanan bangsa. Istilah ketuanan bangsa ini hanya dimonopoli oleh Yahudi bodoh! Jewish Supremacist! aku ulangi JEWISH SUPREMACIST!! Oh bahalol mangkok hayon tak tahu apa yg berlaku di luar negara. Sekarang baru bukak mata..baru sedar kepentingan revolusi terhadap pemimpin korup. Baru cuba panas2kan bontot utk demo..kahkahkah. Itu lah tuhan dah tunjuk kat bahalol sekalian iktibar yg perlu diambil dr apa yg berlaku di Timur Tengah. Bukan tuhan saja2 hukum diorang tapi utk kau juga ambil sebagai pelajaran..pengetahuan am! Oh Arkib Utusan bertarikh 05/02/2009 ini dia tulis apa bahalol? wartawan Utusan ni Yahudi jugak ke baghal? Koperal Sirul Azhar Umar beberapa kali sebak dan menangis ketika membacakan kenyataannya di Mahkamah Tinggi di sini hari ini terutama apabila menyentuh mengenai bekas isteri di samping mendakwa, dirinya hanyalah sebagai kambing hitam dalam kes bunuh Altantuya Shaariibuu. http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0205&pub=Utusan_Malaysia&sec=Mahkamah&pg=ma_03.htm Sekian laporan dari Utusan utk baghal2 yg kekeliruan maklumat.

Anonymous,  June 7, 2011 at 3:27 PM  

LedZeppelin.. Lu mmg kelas la bro..

Macai2 UMNGOK.. Ko orang mmg bodoh lagi membodohkan la. Ayat tak power. Macam makan nasik takda lauk. Banyak sayur je.

Anonymous,  June 7, 2011 at 3:28 PM  

Pencacai PAS dan PKR apa hal?

Anuar dapat tajaan Yahudi dan jasdi agen Yahudi.

Pas berkerjasama dengan DAP

tu kau tak nak jawab ke?

Anonymous,  June 7, 2011 at 3:32 PM  

Ledzepelin = Kah kah kah ..tahap teknology gas hidrogen yang terbakar dan terkubur dalam sejarah sebab berangan atas angin. Itu je la yang selayaknya kau...

LedZeppelin,  June 7, 2011 at 4:16 PM  

Aku jarang masuk blog ni cuma terpanggil utk berkomen setelah membaca respon di livefeed Facebook rakan aku tgh hari tadi dan atas kesedaran aku utk menghalang proses pembodohan yg jelas lagi nyata ke atas Melayu yg berlaku secara tersembunyi. Aku percaya baghal2 ini bukan terdiri drp individu2 yg biasa memberikan komentar di MsiaKini atau Sarawak Report. Bukan aku nak cakap apa, kau letak 100 baghal berhujah dgn aku sampai esok pagi pun aku tak kisah cuma pada aku ia membazirkan masa yg amat. Ko nak buat kajian pemikiran diorang ni senang jer tambahan dlm isu menangani isu sejagat di Palestine cthnya. Kumpulkan 5 UMNO dan 5 orang aktivis PR khususnya PAS dan pecahkan kpd 2 kumpulan A dan B. Ko bersoal jawab dgn setiap seorang berkenaan konflik Palestine-Israel dan akhir sekali kau akan dapati kumpulan A (UMNO) akan berpandangan menyebelahi rejim tua PLO Fatah yg korup lagi pengkhianat di Palestine manakala kumpulan B yg terdiri drp PR mengemukakan hujah yg baik dan bernas mengapa mereka menyokong perjuangan Hamas yg didokongi kumpulan pragmatik, bijak lagi dinamik AKP Erdogan Turkey. Boleh buat secara rambang di Facebook. Utk suka-suka..ok Adios..last komen di blog ni

ROSAFID,  June 7, 2011 at 4:24 PM  

Saya Kata!Malam tadi baru terjumpa kat you tube video ceramah Uztaz Abu Anas Madani bertajuk 41 kelebihan Rasullulah.Dalam salah satu segment ceramah beliau ada mengatakan bahawa di akhirat kelak akan terjadi satu peristiwa di mana Nabi Muhammad saw akan menghalau umat manusia yang beliau kenali sebagai umat beliau berpandukan daripada wajah, tangan serta kaki mereka bercahaya daripada berwuduk serta bersolat semasa berada di dunia dahulu daripada meminum air dari telaga beliau yang bernama Haudh terletak berdekatan dengan titian sirat.Sesiapa yang dapat meminum air dari telaga Baginda ini tidak akan merasa dahaga lagi selama nya sehingga dapat menyeberangi titian sirat ( Dengan Izin Allah ).Jibrail a.s. telah memberitahu kepada junjungan Nabi kita bahawasa nya umat mu ini adalah orang2 yang mengambil wuduk serta mengerjakan solat namun pada waktu yang sama mereka2 ini juga adalah orang2 yang telah mempelekeh, menokok tambah, memutar belitkan ajaran suci beliau demi untuk kepentingan peribadi didunia.Perjuangan untuk membentuk sebuah NEGARA ISLAM selama berpulah tahun di bakul sampahkan demi untuk mengejar kuasa mutlak di negara Tanah Melayu ini.Agama Islam dipermain2 kan dan diputarbelitkan semata2 untuk meraih kemenangan serta kemewahan duniawi.Apakah fomula yang mereka ada untuk memastikan kekuatan bangsa melayu tetap terpelihara apabila mereka ini berkuasa kelak. Apakah mereka ini tidak nampak dan sedar bahawa mereka sedang dipergunakan oleh tangan2 ghaib yahudi laknatullah yang bedepankan bangsa cina sial untuk menghapuskan Melayu dan ISLAM di negara ini waimah di seluruh dunia ini. Mengapa kah mereka2 ini begitu taksub dan buta mata hati sentiasa mengagung serta membenarkan kata2 serta tingkah laku sonsang ketua2 mereka.ALLAHUAKBAR, ALLAHUAKBAR, sedarlah wahai bangsa ku akan keadaan bahaya yang kita sedang hadapi sekarang ini.Bersatu lah kita demi Agama dan Bangsa untuk mempertahan kan HAK HAK kita di tanah air yang tercinta ini tanpa mengira fahaman politik tetapi demi BANGSA MELAYU dan AGAMA ISLAM. Maha suci ALLAH berikan kami semua akan taufik hidayah serta petunjuk Mu untuk bersatu padu demi menghancurkan musuh kafir Mu.Wallahua'alam. Wassallam.

Anonymous,  June 7, 2011 at 4:54 PM  

Pehhh LedZeppelir..Ko tengok lah bahasa ko..camnilah org Pas...Setidak2 nya Malaysia ni aman..ko faham x bodoh....kalau ko pandai sgt aku nak tanya ko..ko belajar tu Sekolah Kerajaan ke sekolah pondok...?

Anonymous,  June 7, 2011 at 5:05 PM  

Aku respect ko ROSAFID..tp aku takut kalau Jadi mcm kat Iraq..terlebih Islam ..sama2 islam berbunuh.Islam pun suh belajar sampai ke negeri Cina.Dia x suh sampai Arab Saudi..renung-renungkan.

Anonymous,  June 7, 2011 at 6:06 PM  

Pencapaian matlamat perjuangan lebih penting daripada habuan jawatan.

InsyaAllah. Allah akan menyempurnakan janjiNya kepada yang beriman, beramal, berjuang dan ikhlas.

Bila dah menang nanti, sebagaimana sirah Rasul SAW semasa Futhul Makkah, bukan setakat jawatan ketua negara di Hijjaz, tetapi Allah anugerahkan dua empayar besar Rom dan empayar Parsi milik para pejuang Islam & rakyat mustadhaifin.

Yang penting kita bersatu & berjuang sehingga tertolak segala kemungkaran dan kezaliman masakini yang didokong oleh mustakbirin UMNO/BN.

Anonymous,  June 7, 2011 at 6:28 PM  

Ya ka Anon June 7, 2011 6:06 PM? Ce citer Ce citer apa yang berlaku kat Kelatan La ni.. Dah 2o tahun dah... yang ada patung budha terbesar diAsia ke Dunia..

Rumah mampu milik rakyat tak mampu buat tapi Stadium yang besar nak buat?

Masjid? haram satu pun tak ada yang dibina

Air? Kus semangat nak minum pun geli

Ce citer Ce citer

Anonymous,  June 7, 2011 at 7:22 PM  

anon 6:06 pm = munaafiqun

Anonymous,  June 7, 2011 at 10:59 PM  

Apa tolol punya analisis cina akan sokong pas dan hadi akan jadi PM bak kata kapal sink apa crita langkah mayat aku dulu laaa slama ini dap boss pas tahap kuli saja.

Bila anwar nanti tadak pas akan take ober, si mangkuk azmin, nurul sama jijah mau taruk mana depa nih lebih condong pada dap, depa pun sudah biasa kontrol pas puak depa pun lebih akademik dari puak pas boss takan mau angkat kuli jadi boss, si nazri botak ni congak tang mana.

Jatuhnya puak ulama dalam pas maknanya pas akan kiok tak lama lagi, slama ini agama adalah senjata utama pas tapi skang pas sudah tak boleh berhujah pasai agama lagi dah, pasai depa sendiri buang ulama so apa kes mau gebang agama.

Predict botak si yes man dolah gomo pun telan sama, bukak crita seks saja lah gomo hang pi sambung blajar politik dulu 10 tahun lagi baru mai crita politik.

Anonymous,  June 7, 2011 at 11:58 PM  

amboi aii sirah nabi dorang dok guna lagi. kata takde negara islam dlm alquran. korang check le sejarah. masa nabi dia memang le semua boleh. di asuh ngan alquran. dia nasihat agar jgn jadi ulamak yg ngampu umarak. ko paham tak. islam tu sendiri ada yg patut jadi umarak dan patut jadi ulamak.imam mazhab besor pun ada amir dia, imam sufi lari jauh dari umarak. dorang tau keja dorang utk mengajor umarak. ni ulamak tok guru ajaran sesat pas pulak dok perasan mampu jadi umarak. apa yg dorang boleh tau membangun negara. bila org pertikai guna ayat alquran utk takutkan org. buat fatwa tak cium bau surga. jadi le macam osama mayat pun campak kelaut. taliban tu org tak bejangut pun kena hukum, last2 jual dadah. somalia tu jadi lanun. tak malu ke kena tangkap nama abdul ape entah. nama islam jadi lanun. umno le yg tebaik. negara kecik org tak ramai mana, majmuk pulak tu. islam kat malaysia dipuji dunia. cuma yg buat terhina org2 pas aje. maki hamun, pakaian janggut muka serabai macam taliban baring kat kereta pegang bendera. tu ke yg diharap printah malaysia ni. camne le boleh perasan menang pru13 nanti. bodoh org pas ni.

Anonymous,  June 8, 2011 at 12:42 AM  

11:58..setuju..bravo..Aku pun meluat tengok Orang Pas. Aku dah bg tahu semua org nak ikut sifat Nabi tapi tetap bukan Nabi.Mcm hang kata pakai serban kepiah janggut berserabai baring kat kereta Pegang Bendera.Pastu maki hamun,sumpah seranah,tuduh org UMNO kafir.Nabi kalau tengok pun menyumpah dia org ni.Nabi tak ajar pun lagu tu.

zaki June 8, 2011 at 5:54 PM  

Anonymous aku juga meluat depa yg kaya raya sbb pupu poyang depa duk jaga kantung duit cukai tanah mak bapak melayu depa.Bagi lah macam2 kontrak buatlah jual beli utk rakyat ambik sikit commision guna OSA dan bunoh jika perlu

Anonymous,  June 8, 2011 at 9:31 PM  

Susoh Adi nok jadi PM.Nampok takdo stamina,mcm Pak Lelah,asyik tido dlm majlis.Tapi stamina kat bilik tido kuat kot,bini tok silap 3, keje kuat mlm2 walaupun kencing manis.Kalu kat US, nak jadi Presiden kene lulu medical chekup.

Anonymous,  June 8, 2011 at 9:33 PM  

Takut nanti jupe pemimping2 luar negara asyik kate anta kapir ke.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP