A.Samad Said Lupa Norma Norma Kesetian Kepada Agama, Bangsa & Negara

Sunday, July 17, 2011


Jangan Bunuh Bahasa Ibunda
Gomo Sokong Part Ni.


A. Samad Said nama yang satu tika lalu cukup harum di persada tanah air kerana karya nya yang menyentuh hati kita rakyat Malaysia. Namun sekarang nama nya semakin membusuk sampaikan Busuk nya itu sudah memenuhi setiap rongga badan Pak samad Said.

Kerana perjuangan Bathil nya maka karyanya dahulu sudah tidak bernilai dan tidak membawa apa apa erti pada perjuangan orang Melayu itu sendiri.

Kata Kata Pak Samad Said:
"Ada perdana menteri Jepun tidak sampai satu penggal pun, (letak jawatan). Tapi di sini tentu, orang sangat mengidam kuasa," katanya sambil menambah kerajaan tidak lagi memerintah "


Pak Samad lupa siapa yang sebenarnya mengila gilakan Jawatan Perdana Menteri? Pak Samad lupa siapa yang bertindak untuk merampas Kerajaan melalui 16 September? Pak Samad lupa siapa yang merancang untuk menterbalikkan kerajaan bila mengadakan protes undi Bajet dalam Dewan Parlimen?

Atau Pak Samad lupa Siapa Pak Samad yang sebenarnya?


Berdemo Untuk Bersih atau Untuk Pakatan Pembangkang?

Gomo malas nak melayan orang Tua Kutuk ni lebih lebih tapi khas buat Pak Samad yang di lihat semakin Nyayuk dan hampir nak Mampos agar kembali ke pangkal jalan. Kalau benar Pak Samad memperjuangkan kebebasan adalah sewajarnya Pak Samad bertanya kepada rakan rakan dalam Pakatan Pembangkang Demokrasi apa yang mereka gunakan selama ini.

Pak Samad memang Tokoh yang terbilang dalam kesusasteraan tetapi bukan Politik tempatnya buat Pak Samad. Sekarang Pak Samad Said sudah Busuk bagaikan Kunyit Kunyit yang mengelilingi Kote Anwar Ibrahim ketika membedal Lubang Jubor anak muda yang di ratahnya.

Lagi menarik KLIK DI SINI

Psssttt..... Pak Samad Said........Bertaubatlah dan bawa lah beramal ibadat di hari usia tua ini.


DAP Minta Tulisan Jawi Di hapuskan
Pak Samad Said Lupa Atau Dah Kena
Nasi Kangkang Teresa Kok?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

106 comments:

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:41 PM  

" Pak Samad Said sudah Busuk bagaikan Kunyit Kunyit yang mengelilingi Kote Anwar Ibrahim ketika membedal Lubang Jubor anak muda yang di ratahnya. "

x rase mlmpau ke tulis cmni ? kesian die..

[ Lawak ] Syarikat Majalah Rugi Kerana Justin Bieber
[ 18 SX ] Pertandingan Payudara @ Tetek Tercantik Di Thailand
[ 18 SX ] Koleksi Gambar Perempuan ( Wanita ) Paling Seksi

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:49 PM  

PAK SAMAD MENUNTUT KEADILAN DLM SPR ITULAH NAMANYA WARGA YG SETIA KPD NEGARANYA..

BUKAN SETIA KPD UMNO...SETIA KPD UMNO NI JD LAH PAK ANGGUK...

PAK SAMAD SETIA DAN KASIH KPD NEGARA DIA, BUKAN SETIA KPD PENIPU UMNO...

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:49 PM  

pak samad ni masih tak sedar agaknya yg dia dipergunakan oleh sheikh anu-ghairah al porno. ada yg kata dia ni keciwa sbb gomen taknak beli buku tulisan dia. betui ke tak wallahualam

p.s. payah sangat pak samad buat amal aje mcm satu website ni. galak org baca buku free lps tu siap bagi royalti lagi. sedar-sedar dah lebih RM10 dia bagi, tak smpai 24 jam

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:51 PM  

copy paste..dari blog GAP

TAJUK : UNGGUN NEOROTIK DAN SOLOLOKUI

dulu pena ku tak berpangkat
lalu ku memuja dan memuji
mengampu disebalik janggutku
yang berjiwa busuk.
ketika penaku membuahkan hasil
hasil yang didokong oleh pemerintah
hasil yang dihargai oleh pemerintah
hasil yang membolehkan aku terus makan,hidup dan berkarya
di atas bumi ALLAH

kini pena ku dah tumpul
kering dakwatnya
otak ku kempis dan kontang
jiwaku dah sasau dan nanar
fikiranku dan solokui
hanya janggut ku semakin membusuk
bukan kerana sunnah
tetapi
hanya teringin gelaran maha penulis
khususnya di mata barat
yang dulunya ku kutuk
lewat pena ku

maafkan aku
kerana menjadi petualang bangsa
kerana dah mudah lupa dek sololokui
kerana dah sasau dek keinginan
angau mendalam ...
anugerah penulis antarabangsa
oleh dunia barat

maafkan aku
kerana akulah unggun neoritik
kerana akulah unggun sasau dan nanar
adakah aku bersalah ?
atau
janggutku yang bersalah
kerana menjadi tempat syaitan bergayut

maafkan aku
kerana akulah unggun malap
yang mengintai liang lahad.
July 16, 2011 11:14 PM
kredit untuk pengkomen blog gap
yang menyediakan sajak khas ini.
Posted by GAP KEMBALI at 12:00 PM 30 comments

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:51 PM  

SEPATUTNYA MAKIN TUA MAKIN BANYAK MENASIHATI ANK-ANAK CUCU BERBUAT BAKTI...SUDAHLAH TU PAK SAMAD TAKKAN LAH ORANG SEHEBAT PAK SAMAD TAK BOLEH MEMBEZAKAN ANTAR INTAN DAN KACA...TAKPUN INTAN PAK SAMAD TU DAH MAKIN PUDAR.
PAK SAMAD DARI DULU LAGI BANYAK SANGAT RAGAMNYA,JANGAN SEBABKAN BANGSA LAIN NAK JATUHKAN KUASA MELAYU PAK SAMAD TAK PERASAN.

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:55 PM  

Anonymous Anonymous said...

PAK SAMAD MENUNTUT KEADILAN DLM SPR ITULAH NAMANYA WARGA YG SETIA KPD NEGARANYA..

BUKAN SETIA KPD UMNO...SETIA KPD UMNO NI JD LAH PAK ANGGUK...

PAK SAMAD SETIA DAN KASIH KPD NEGARA DIA, BUKAN SETIA KPD PENIPU UMNO...
...

betul...aku boleh terima bukan kepada UMNO...tapi...

dengan Yahudi...pembiaya BERSHIT...setia dengan ambiga...loyer pro murtad lina joy...
bila kes interlok mana pak sasau ni...dap hina bahasa melayu...khususnya tulisan jawi mana pak sasau ni...
Royalti ..yang hari2 di telan pun hasil usaha dan penghargaan kerajaan BN...
apa kata kalau itu haram...????

Anonymous Anonymous said...

PAK SAMAD MENUNTUT KEADILAN DLM SPR ITULAH NAMANYA WARGA YG SETIA KPD NEGARANYA..

BUKAN SETIA KPD UMNO...SETIA KPD UMNO NI JD LAH PAK ANGGUK...

PAK SAMAD SETIA DAN KASIH KPD NEGARA DIA, BUKAN SETIA KPD PENIPU UMNO...

Anonymous,  July 17, 2011 at 4:57 PM  

KEPADA PAK SAMAD...DAP KALAU BERKUASA BUKAN SETAKAT BAHASA MELAYU AKAN TERPINGGIRKAN MALAHAN SEMUANYA TENTANG MELAYU AKAN LENYAP..MEREKA INI FOBIA MANA PERTUBUH ATAUPUN INSTITUSI YANG BERSANGKUT PAUT DENGAN KEKUASAAN MELAYU ....APALAH BODOH SNAGAT SITUA NIE

Anonymous,  July 17, 2011 at 5:00 PM  

hidup pak samad....kamu adelah bangsa melayu yang betol berakhlak tinggi.....Pak samad....lakukan ape yg kamu rasa betol...tak yah layan rejim si najis tu........

syujie,  July 17, 2011 at 5:03 PM  

UMNO tu ISLAM?? Jom pertahan ISLAM di kedah??

Anonymous,  July 17, 2011 at 5:09 PM  

siot je nk hapuskan jawi..sorg lg menegak bahasa ibunda,,mcm minum susu cmpor asam daaaa

Anonymous,  July 17, 2011 at 5:26 PM  

PAK SAMAD DAH NYANYOK DAH..TARIKH LUPUS DAH LEPAS LAMA DAH..BALIK RUMAH BUAT IBADAT LAH..INGAT TUHAN..NANTI KALAU TERJADI APA-APA HAL DAH SALAHKAN POLIS PULAK

Anonymous,  July 17, 2011 at 5:30 PM  

4:55

dengan Yahudi...pembiaya BERSHIT.

BUKAN KAH UMNO JUGAK MENGAMBIL APCO YAHUDI SBG CONSULTANT UTK MENAIKKAN NAMA NAJIB DGN BAYARAN RM 78 JUTA SETAHUN...

SIAPA YG MENJADIKAN YAHUDI TUAN DIA? BUKAN KAH UMNOAPCO?

Anonymous,  July 17, 2011 at 5:34 PM  

Aku tak suka nak komen pasal org tua nie. Biasalah umur dah meningkat nie macam2lah nak dikata selagi boleh. Takpelah, dia nak cakap apa pun cakaplah....kasi chance lah dia luahkan apa yang dia masih mampu...asal kita masih ada rasa hormat dengan orang tua. Lagipun, ada juga nak dikenang jasanya nanti. Aku masih nak hormat org tua nie sebab jasanya memang besar. Tapi, kalau si juburi sampai dia mampus pun akan ku pastikan keturunannya di hina sehina2nya..sebab PELIWAT TEGAR tak layak diingat sampai bila2...Jangan nak ingatkan jasanya yang tak penah ada, namanya pun akan ku pastikan tak akan didaftarkan terhadap setiap nama kelahiran generasi baru di Malaysia nie. Al juburi lah seburuk2 manusia yang nabi tak ngaku umat yang tak patut diingati lagi oleh generasi akan datang...Kita kena hapuskan nama tu dan biarlah juburi sajalah orang terakhir penah ada nama tu...gelaran PELIWAT & PENZINA TEGAR NEGARA akan melekat sampai bila2 dalam sejarah negara Malaysia...

Anonymous,  July 17, 2011 at 5:51 PM  

busuknya hati pak samad,,lupakah samad kerajaan skrg pilihan majoriti

apakah pak samad menilai demokrasi melalui demontrasi yg dihadiri oleh rakyat yg jumlahnya tidak sampai pun 1 peratus dari jumlah penduduk malaysia

pak samad dah gila,,,tak lama laagi mamposssssssss

Mat Belalai,  July 17, 2011 at 5:57 PM  

..bukan setakat terkena nasi kangkang Teresa tetapi nasi kangkang Anuwar Al Jub..kesian dia dah tua pun masih ada orang yg sggup pergunakannya..

SAMADLELONG July 17, 2011 at 6:01 PM  

dengan Yahudi...pembiaya BERSHIT.

BUKAN KAH UMNO JUGAK MENGAMBIL APCO YAHUDI SBG CONSULTANT UTK MENAIKKAN NAMA NAJIB DGN BAYARAN RM 78 JUTA SETAHUN...

SIAPA YG MENJA
DIKAN YAHUDI TUAN DIA? BUKAN KAH UMNOAPCO?

July 17, 2011 5:30 PM

===================================

ADA BUKTI KA APCO TU YAHUDI???

KALU GEORGE SOROS TU CONFIRM YAHUDI
KAWAN RAPAT ALJUBURI ANAK HARAM JADAH

Ayah Man,  July 17, 2011 at 6:03 PM  

A. Samad kata di Jepun ada tokoh politik jadi PM tak sampai setahun dah letak jawatan. Parti dia hilang majoriti Pak Samad.
Najib dilantik dan sah untuk menghabiskan pengalnya.
Anwar Ibrahim kata Raja2 Melayu dah bersetuju nak jadikan dia PM dan mengambil alih Putrajaya. Tak masuk akal.
Pak Samad ikut orang macam ini? Pak Samad ini masih siuman atau tidak? Dari personaliti dan rambut Pak Samad saya mula meragukan kesiuman dan keintelektualitian tuan. Terurus ke bila Pak Samad ambil wuduk. Maaf Pak Samad. Hari dah dipenghujung senja. Perjuangan kita ialah meikirkan alam roh atau alam Barzah.
Saya turut mengingati diri saya juga mengenai ini. Masa kita sama2 muda saya kagum dgn Pak Samad ini. Tapi tak lagi sekarang seperti sebotol air mineral yg terbuang ditelan pasir gersang; macam di Sahara.

UMNO lucah,  July 17, 2011 at 6:09 PM  

konon-konon UMNO bela bahasa Melayu lah yer? hahaha...

DAP kita boleh faham juga kenapa dia tak nak tulisan Jawi, yang UMNO ni kenapa dia tak suka Bahasa Melayu yer? hahahaha

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:34 PM  

borink lah blog ni.. rasis sangat.. macamlah melayu tu baik sangat..lebih2 melayu umno.. nama saja melayu umno islam..tapi penulis lebih dari orang jahilliah..sakit pantat mak kau beranak kat kau orang..huhu...

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:34 PM  

penganut pas n pkr ni ada darah si kitol n raja mandaliar ka??? sapa yg lebih jadi petualang n penderhaka kpd sultan???

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:39 PM  

umno is syaitan

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:40 PM  

Teringat al kisah nabi Musa bila diketahui Raja Fir'aun ttg keturunan nya maka Raja Fir'aun itu memerintahkan semua bangunan, tempat, jalan dan segala bentuk kemegahan dan keagungan , yang mempunyai nama Musa di padamkan agar memberi pengajaran kepada kaum Bani Israel ketika itu. Kini, kita dah jumpa seorang umat yang diagung2kan suatu ketika dulu iaitu Anwar Ibrahim. Elok dibuat sebegitu jugak. Buang dan padamkan dalam sejarah tamadun tanah air ini yang Malaysia mempunyai seorang penderhaka, pengkhianat, peliwat, penzina dan pelbagainya. Kita tak mahu sejarah tanah air kita mengingati kisah seorang bangsa Melayu yang mempunyai sejarah yang bagitu buruk.

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:41 PM  

la..ada juga media umno kat sini.. ingatkan memalak kat media anjing diorang je.. maklumlah org muda sekarang dah tak tgk tv..orang muda kata media najis..media maksiat..

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:44 PM  

salut untuk pak samat.. umno dah takot tu.. takot sejarah silamnya terbongkar..

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:48 PM  

umno babi najib takot bini
takde telur, bagi anjing makan dan satu buat masak kari..

Anonymous,  July 17, 2011 at 7:50 PM  

kenapalah kaorang dok kutuk2 umno kat sini..biarkanlah diorang nak melalak kat sini..kita baca media kita dah la..

Anonymous,  July 17, 2011 at 8:03 PM  

ya allah.. hinanya pak samad di mata papa gomo kerana dibayar oleh penguasa.. aku pon orang umno juga, tapi tak sanggup nak hina seniman yang banyak berjasa di negara ini..aku mulai bosan melayari laman ni.. selamat tinggal..

Terima Kasih Gomo,  July 17, 2011 at 8:04 PM  

PELUDAH WARNA

Kuasa gusar kini menggelegak murka;
warna kuning diisytihar racun terbisa.

Diragutnya baju-T segeram tenaga
dan diumum itulah busana bahaya.

Tapi, kita jahit semula perca kain,
menjadikannya panji terindah dan tulen

Warna kuning yang teramat tenang dan syahdu

kita kembalikan damai ke dalam qalbu.

Kini cahaya mentari mungkin diramas

dan sinar kuningnya juga mungkin dicantas.

Memanglah mereka kini peludah warna

sedang menghimpun lendir kahak sebanyaknya.

Kerana nikmat amat lama berkuasa,

kuasa pun seolah menjadi hartanya.

A. SAMAD SAID

Anonymous,  July 17, 2011 at 8:04 PM  

Orang tua kutuk ni tarafya dah sama dgn babi hutan...BUSUK

http://milosuam.blogspot.com/2011/07/najib-dikejar-gelombang-kuning-di.html July 17, 2011 at 8:09 PM  

KORANG MEMANG X GUNA GOMO CELAKA.

BILA ORG DALAM PIHAK KORG , KORG X BERANI KUTUK!

PAK LAH DAH KELUAR BARU UMNO BONGKAR SEMUA KES2 TIDOR DIE!!!!



KHIR TOYO DAH BERENTI BRU NK BGTAU KES RASUAH DIE!!!


BILA PAK SAMAD X BERADA DI PIHAK GOVERNMENT KO PANGGIL DIE TUA KUTUK????

MCM CELAKA X ADIL GOMO NI!!1


BERSIH MENUNTUT PERKARA YG MUDAH JE TP GOVERNMENT PUNYA TAKOT NK LAKSANAKAN!!!


1) HENTIKAN RASUAH!

2) AKSES MEDIA RADIO TV MALAYSIA YG ADIL


3) GUNA DAKWAT KEKAL UTK PILIHANRAYA!

BYAK DAH BUKTI ORG MENGUNDI BANYAK KALI!!!


GOMO BULLSHIT

Anonymous,  July 17, 2011 at 8:13 PM  

biaq pi la ambiga samad sasau ngan kafiroon fuckatan. org kalo frust ngan kerajaan BN mmg perangai mcm tu.

byk contoh org tidak diberi jwtan dlm kerajaan atau gagal jd PM akan memberontak/berdemo ber'shit'.

yg DAPigs cuba hapuskan tulisan melayu jawi, dia tak jd sasau pulak. agaknyer time tu ambiga samad tengah pegang teloq, takut2 teloq dia hilang kot?

tak usah melalut ambiga samad, la nie tak payah makan royalti dari kerajaan BN. Apa yg lu kata mesti dikota.

*ada sesape yg suka web pro BN, jgn la surf. jgn jadi munafik.
ha3
-PASBerg-

Anonymous,  July 17, 2011 at 8:13 PM  

jangan marah2 kawan.. ingatlah bahawa gomo menulis dalam keadaan mabok..mak sendiri di depan mata pon dia gomo kalau dah mabok..

Anonymous,  July 17, 2011 at 8:26 PM  

Biasalah tu UMNO, kan ke President UMNO ialah bapak Vatican di Malaysia ni....dia boleh ampun dosa GOMO beb.

Nak Najis Nak Nikmat,  July 17, 2011 at 8:53 PM  

sebenarmya, kuasa mengampun dosa di dunia ini ada pada dua org tersohor, Pope di vatikan dan Pork Nick di kelantan. Terbaeekkk!!!

Anonymous,  July 17, 2011 at 8:59 PM  

Woiii tirukah..copycat?..biasalah UMNOPORNO suka tiru...negara kebajikan, buku jingga semua dia nak tiru!..1Malaysia pun dia tiru 1Israel..carilah idea lain kalau nak tibai pun!..ishhhh!

Anonymous,  July 17, 2011 at 9:01 PM  

Pemimpin2 UMNO kalau ada kes rasuah memang di ampunkan oleh Bapk Vatican Malaysia, Najib. Sebab tu ada satu set undang2 utk rakyat biasa dan ada satu set undang2 lain lak untuk pemimpin UMNO dan juak juak nyer.

Anonymous,  July 17, 2011 at 9:22 PM  

Bukan tiru lah bodo!!! Kalu sindiran pun tak paham, baik pegi sekolah kanak2 istimewa dulu. Puak2 PR ni memang berhotak kat tumit kaki!!!

Anonymous,  July 17, 2011 at 9:34 PM  

Puak pencacai PR nie rasanya hidup x tenteram...buka TV rasa marah, buka blog nie pun rasa marah...kesian aku...diaorang nie cepat bakal kena kena darah tinggi, sakit jantung, kanser etc...bakal mati cepat sbb asyik nak maki hamun je hahaha

Anonymous,  July 17, 2011 at 9:36 PM  

teresa cock pantat dia berlendirkan lendir babi..itu yang mereka stim bau tu sampai terikut ikut.

pengembala,  July 17, 2011 at 9:39 PM  

Salam gomo

dulu aku ingat lagi masa tahun awal 90an aku masih lagi sekolah kat area Brickfields dan setiap kali aku balik sekolah aku akan jalan kaki lalu Jalan Ang Seng dekat dengan Jalan Kubur untuk lalu short cut pergi ke Bangsar,selalunya setiap pagi aku pergi sekolah kadang2 mesti tersempak dengan A.Samad Said,tapi bebudak sekolah aku slalu panggil dia Pak Said pasal dia selalu di undang ke sekolah aku untuk bagi ceramah untuk kami hampir tiap2 tahun jugak kalu x silap aku dulu dia datang,x silap aku masa tu aku form 3 dan dia di undang kerana dia ada menulis cerpen apa ntah tapi ada la menda tu masuk exam PMR,kami excited bukan sebab teruja pun baca cerpen tu tapi pasal pak samad masa tu dah macam ahli falsafah yang amat hebat untuk kami dengar nasihat beliau dan title beliau sebagai sasterawan negara amat di kagumi.

sekarang dah 2011 dan kini aku melihat apa yang diperjuangkan pak said amat aneh,selepas je aku tamat spm aku ambik aliran sains computer,semua coding macam html,c++,java,oracle ambik lah ape pun semua dalam bi,aku teringat lagi masa tu kat uitm masih lagi guna istilah laman sesawang(web site),tetikus(mouse),kayu ria(joy stick),kengkawang aku kat uitm semua mengeluh,kenapa la perkara berkaitan dengan sains komputer di dalam bahasa Melayu?kan menyusahkan

perjuangan pak Samad dalam ppsmi adalah tidak betul,aku menyokong sekiranya mata pelajaran sains dan matematik di dalam bahasa inggeris,kita bukannya menyokong bahasa Asing dan menimbus bahasa ibunda,tetapi untuk menjadi bangsa yang maju dan berdaya saing,adalah satu keperluan untuk kita menguasai teknologi untuk kita menguasai masa depan.

sastera adalah baik untuk kita hargai sbb ia menunjukkan budaya kita,tapi terlalu 'berada' di dalam sastera,kita mesti terlupa,betapa laju teknologi bergerak dengan masa

negara yang tidak mempunyai teknologi adalah negara yang mundur ,negara yang tidak mempunyai teknologi akan di buli

Anonymous,  July 17, 2011 at 9:45 PM  

Anon 7.34
Dah sah pantat mak ko dah berlubang terlalu besar sebab beranakkan ko tak sakit langsung. Kah kah kah..

Anonymous,  July 17, 2011 at 10:06 PM  

Dulu mogok seni sekarang meludah warna pulak. Orang tua ni apa fesyen dia la macam penjaga tokong cina pun ada aku tengok? bawak-bawak la mendalami islam tok samad dah senja sangat dah tu..

Anonymous,  July 17, 2011 at 10:11 PM  

Anon 9.39
Aku sebenarnya memang meluat tahap gaban bahasa inggeris nih. Paling aku benci sebab org barat dulu suka tindas umat islam contoh macam diIraq. Bila aku berjaya sedikit dalam bidang perniagaan kerja dlm bidang import dan ekspot. Aku langsung tidak minat mempelajari bahasa inggeris. Sikit tu tahu la. Aku cari bisnes ke india. Memang susah tahap gaban bab nak komunikasi dan menulis. Sampai kat imegeren di mumbai terkial kial dia tanya aku suh betulkan borang yg aku isi. bila lihat sekeliling aku tak rasa macam diindia he. Rasa macam kat batu caves. Pendekkan cerita aku bercakap macam ayam dgn itik. Aku pergi sana pun bersendirian kerana bila buat keje sendiri masa tak tentu. Kalau makan gaji senang boleh taget tarikh. Tapi aku nyesal jugak tak tahu bahasa inggeris sebab yg susahnya aku, org lain boleh cakap buat apa nak belajar BI. Benda yg tak dijangka siapa tahu. Tapi seeloknya bersedia dari awal tu lebih bagus. Lagi pun kita bukannya nak agungkan bahasa mereka.

Anonymous,  July 17, 2011 at 10:31 PM  

bolehke kita percaya dgn bangsa cina terutama kaum DAP, tak pernah org melayu pertyikaikan tulisan cina yg melambak lambak dimana mana.yg dia bencikan tulisan jawiapa halni.orang melayu cubalah ko bukak minda kau luas luas, strateji memperlekehkan ugama islamlah yang membuatkan PAP berjaya di Singapura.kenapa melayu masih tak sadar lagi atau memang suke cina perintah negara ini.dah tentu kaum ini sembah Jin,maka perangainya samelah dengan jin.lu fikirlah sendiri.

Anonymous,  July 17, 2011 at 10:36 PM  

conclusion: melayu mudah lupa

Cabai Utara July 17, 2011 at 11:01 PM  

Tahniah ...Papa GoMo kita tentang ja Orang Nyanyuk nie


http://cabaiutara.blogspot.com​/

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:11 PM  

Pak Samad dah sewel......

Pak samad sokong Ambabiga bermakna sokong murtad...pak samad sokong nuar
secara tak langsung menyokong gay..

Aduhaiii p.samad hoiiiii!!!!!

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:11 PM  

Biasalah bila dah tua, kita buang tabiat..

Macma Nik Aziz juga..

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:14 PM  

penganut pas jenis panas baran suka maki org umno.sama spisis syaitan

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:22 PM  

nama dah gomo, manusia berhati setan.. pemusnah keamanan negara..

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:24 PM  

Bro Cabai Utara, terima kasih kerana pendedahan isi mesyuarat DAP tersebut di blog Bro. Amat melukakan kerana pemimpin-pemimpin PAS seperti sengaja tidak mahu peduli.

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:27 PM  

Pak Samad, Pak Samad, masihkah Pak Samad enggan mengerti bahawa kami sebenarnya sudah mengatahui siapa sebenarnya manusia bernama Anwar Bin Ibrahim itu. Kami bukan Peludah Warna Pak Samad, kami sekadar Peludah Muka Anwar.

Anonymous,  July 17, 2011 at 11:58 PM  

Walaupun aku tak suka PAS, tapi aku atas kewajipan sebagai seorang Islam nak rehat sebentar bagi komen untuk memberi laluan supaya yang beragama Islam membaca Al-Fatihah dan yang bukan beragama Islam bertafakur sebentar untuk Allahyarhamah Dr. Lolo. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Al-fatihah...

sasteraone pale hotak dia,  July 18, 2011 at 12:21 AM  

aku dari dulu pon x ambil kesah karya2 nya..
bagi aku karyanya x lebih sekadar kertas buat bungkus nasi lemak jee..
buang masa je baca..sia2..xde faedah..

pssttt...gomo ko cakap ngan budak samad said tu..." jangan asik berkhayal aje ngan sajak2nya tu..x mati la kalo x bersajak.."

Anonymous,  July 18, 2011 at 12:23 AM  

x yah lah nak panggil Pak kat samdol ni..panggil jer hanjing tua jer....x reti bahasa ke kalau dah pakai baju kuning BERSHIT tu,dan tua kutuk ni lah salah seorang yg mengadap DYMMYDA dan tua ni lah yg juga menderhaka titah DYMMYDA.....Dah tahu dah dia lebih berterima kasih dan mengenang paria dan lupa jasa, pengharagaan yg Kerajaan telah bagi terhadap dia.Ini lah hanjing tua yg x reti berterima kasih...layak hanjing tua jer sebab hanjing lah satu2 nya yg dah di tolong gigit balik. Melayu mudah lupa dan ini lah salah sorang.

Anonymous,  July 18, 2011 at 12:25 AM  

wahai papagomo yang sangat setia pada umno..kenape perlu panik lagi pasal BERSIH?tak abis2 lagi cerita ke..orang pun dah makin bosan..kalau orang tak suke cara umno kendalikan kerajaan memang kau terus aim kan..tengok sikit negara2 maju..kalau kerajaan buat silap..terus mintak maaf takde masalah pun..malaysia ni je pemimpin bongkak..tak sedar2 diri diowg tu rakyat pilih nak jadi wakil diowg...ingat kebal sangat..


so papagomo..tak payah panik2 lagi ye...BORING..and baca supporters ko jugak pon naik kesian...mata tak terbuka lagi...kita mampu utk lebih maju dan kaya dari keadaan kita sekarang...

semoga kita semua dapat hidayah dan petunjuk untuk berubah.bukan sekadar dari buatan orang untuk mengubah pemikiran kita. amin .

Anonymous,  July 18, 2011 at 12:30 AM  

anon 12.23am

mengutuk orang ye..semoga dapat petunjuk untuk berubah..mana taw bini or parents ko yang berubah jadi "hanjing"...amal di dada tak cukup..ada hati nak mengutuk orang..

niat tak menghalalkan cara..semoga kau dapat petunjuk untuk berubah

Anonymous,  July 18, 2011 at 12:42 AM  

Saya sebagai seorang penyokong umno. Jgnlah kita terlalu hina sgt kat pak samad. Apa yg dibuat tidaklah sehina ulamak pas. Dia pun rasanya taklah hina bangsa melayu siap sebut nama sepolan sepolan. Ini juga bukanlah bermakna saya menyokong p samad. Cuma tahap beliau jgnlah kita terlalu marahkan dia sehingga tahap lebih jijik dari pemimpin pas. Tahulah bila perasaan marah menguasai diri. Kita bukan bencikan dia bezanya beliau telah masuk dlm arena politik. Benda ni semua tak lari dari kecaman. Apa pun nasihat saya jgn terlalu hinakan sgt pak samad atau sebaris hina dgn aljuburi dan nik najis. Peranan mereka memang layak dihina kerana sebab2 yg kita semua tahu. Jika kita lihat gambar diatas pun gomo juga mengatakan apa dibuat pak samad ada baiknya. So kira tahap dia taklah hina sgt atau terlalu buruk. Sekian dari penyokong setia umno dulu kini dan selamanya

Anonymous,  July 18, 2011 at 12:46 AM  

anon 12:30

tahu ko sakit hati...aku lagi sakit hati tengok hanjing2 mcm ko...nanti ko bela hanjing..tengok lepas tu dia gigit ko apa perasaan ko..sial lu.

mindreader July 18, 2011 at 12:55 AM  

Senang saja,orang melayu kena tanya diri sendiri...adakah PM dan kerajaan sekarang dapat menjadikan melayu lebih terbela dengan masa depan anak,cucu dan cicit terjamin atau lebih percaya kepada Anwar dan pembakang yang dapat menjaminnya!
fikirlah seikhlas2nya dan yunjuklah pada pilihanraya nanti.tak usahlah membuat kacau bilau yang merugikan semua.ingat masa depan mereka dan bukannya kita sahaja..

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:15 AM  

pak samad bukan lupa pada norma-normal, tetapi sudah gila tau sewel kerana terlalu banyak berkaria dan bermegah dengan apa yang ditulis.Dia lupa kebolehannya itu datangnya dari Allah.

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:45 AM  

Anon 12.55
Jika kita dlm malaysia ni bangsanya semua melayu dan berugama islam munkin tidaklah diherankan sgt. Masalahnya bila kita sebut pasal masa depan melayu, bangsa lain yg duduk sini pun memperjuangkan bangsa mereka juga. Tanpa usaha dari kita hari ini belum tentu anak cucu kita terbela. Terjadinya 13 MEi pun bukan kerana melayu dgn melayu. Tanpa melayu dulu belum tentu lagi kita pada hari ini. Perlu diingat melayu dulu pun bukan semua yg sokong ia lebih kurang sama apa yg berlaku pada hari ini. Melayu dulu yg menyokong kominis pun ada apa bezanya melayu yg ada kini. Kerana adanya golongan melayu sebeginilah bangsa melayu belum tentu terbela. Bukan bermakna bangsa lain naik melayu tidak terbela. Mana2 negara pun baik melayu singapura melayu tetap juga terbela. beza terbela tu maksudnya hak kita sebagai bangsa melayu ditanah air sendiri. Hak kita diagihkan semarata oleh bangsa lain. Sekarang ni jelas naiknya PR banyak perkara yg telah berani disuarakan. Sebelum PR berkuasa adakah mereka berani bersuara?. Lihat saja PAS yg menjadi pak turut kepada DAP contoh dlm isu dikedah.

Anonymous,  July 18, 2011 at 2:02 AM  

anon 1:45

kita nak buat mcm mana? dah Melayu PAS/PKR dah lupa asal usul mereka.sbb tu beria2 bersama DAP ..tu lah yg dia orng nak mcm kat KEDAH..hanya untuk hormati bulan Ramadhan itu pun terkial-kial bila DAP bg kata dua.X nak juga buka mata orang Melayu PAS/PKR. Sesungguhnya Allah SWT akan menggelapkan pintu hati kpd sesiapa yg dia x ingini.Kita Redha je lah.

Anonymous,  July 18, 2011 at 2:13 AM  

Sebab tu musuh utama umat islam di muka bumi ni DAJAL,lepas tu baru orang kafir...dari dulu aku dah kata kelahiran DAJAL ANUGAY. Porak peranda dibuatnya Orang islam kita kat Malaysia ni..berpecah belah..sampai tahap menghalalkan kafir mainkan hadis..Hebat DAJAL ANUGAY.

Anonymous,  July 18, 2011 at 2:23 AM  

Ko ingat rakyat bodoh dan senang di tipu ke? Bangang punya UMNOPORNO.

Anonymous,  July 18, 2011 at 4:14 AM  

anon 12.25

Ko baca plak mlysiakini..kat sana pun xhabis2 cite pasal bershit ni..hari2 kutuk kerajaan n polis zalim..aku lagi boring kalo baca mlyskini tu,x habis2 cite pasal tu..lain kali xpayah baca line sni..mcm kumpulan jambu..boleh tuju lagu..xpayah..

Anonymous,  July 18, 2011 at 4:16 AM  

anon 2:23 AM

ko yang kena tipu. siap ambik ayat nuar lagi "ingat rakyat bodoh?".

Anonymous,  July 18, 2011 at 4:20 AM  

dengan Yahudi...pembiaya BERSHIT.

BUKAN KAH UMNO JUGAK MENGAMBIL APCO YAHUDI SBG CONSULTANT UTK MENAIKKAN NAMA NAJIB DGN BAYARAN RM 78 JUTA SETAHUN...

SIAPA YG MENJADIKAN YAHUDI TUAN DIA? BUKAN KAH UMNOAPCO?

July 17, 2011 5:30 PM

----------------------------------

kebodohan melampau puak2 PR. orang dah bincang dah dalam parlimen isu APCO. ternyata isu APCO fitnah besar PR kat kerajaan. ada PR nak minta maaf kat kerajaan sebab isu ni?

suruh peliwat tu bersumpah dengan semua tuduhan dia buat kat kerajaan dulu, baru aku sokong PR. aku tak sokong kaki liwat, fitnah ni semua...

Anonymous,  July 18, 2011 at 6:56 AM  

Tok guru n.ajis dah tua kutuk 25 tahun mb kelantan lagilah gila kuasa. Kalau perform takpe (mcm Tun m). Kasihan rakyat kelantan 25 tahun hidup dalam kedaifan

Anonymous,  July 18, 2011 at 7:11 AM  

Sastrawan Negara yang BEBAL .... Kalau dia masih menerima habuan daripada kerajaan ... pulangkan sahaja ...

semakin tua semakin baral .........

AKU BENCI SAMAD KERANA PPSMI

Anonymous,  July 18, 2011 at 7:46 AM  

itu karpal singh mau parlimen dan mahkamah pakai bahasa inggeris 100%, ada orang tua ni komen?

hehehe...

bjuang demi bahasa konon. berjuang demi pembangkang sebenarnya!!

Pak Samad ni merajuk dgn Kementerian Rais Yatim sebab tak dibelai dan didodoi..!!

Anonymous,  July 18, 2011 at 8:55 AM  

7:46
KARPAL SURUH PAKAI BI DLM MAHKAMAH?
MEMANG LAH UNDANG2 MAHKAMAH CEDUK UNDANG2 PENJAJAH BRITISH...KENA PAKAI BI LA BODO!

KALU KO AMIK LAWYER PUN HAMPIR SEMUA UNDANG2 DLM BI...TAK APA LAH SEBAB CUMA DLM MAHKAMAH JER..TAK SEMUA RAKYAT BELAJAR DLM MAHKAMAH HARI2..

INI PPSMI BUAT DLM BI..APA KE JADAHNYA? DAH LAH TU GAGAL PULAK....

TAK BODOH NAMANYA TU...DUIT USAH CITER LA BERBILION DAH LINGKUP!!!

Anonymous,  July 18, 2011 at 9:06 AM  

Pak Samad ni abang ipar kak Ambiga tu...sbb tu satu kepala

Pak Pandir,  July 18, 2011 at 9:21 AM  

..ULAPOL PAS = BARUA DAP...Anuwar Al Jub = Liwat + Cinadoll

Anonymous,  July 18, 2011 at 10:21 AM  

PAS hari ini pun nak buat sesuatu siapa yg menghalang?. Ingat balik kata2 anwar. Dia kata seolah2 hanya umno saja mampu membela nasib org melayu. Cuba kita lihat apa suara anwar dlm isu di kedah. Adakah dia membela nasib melayu?. Atau depan melayu di hentam china belakang melayu dia cakap bodoh punya melayu.

Anonymous,  July 18, 2011 at 10:23 AM  

Anon 12.42 am Saya setuju dengan anda. Kita jangan terlalu menghina Pak Samad. Ingat karya-karya Pak Samad perihal baginda Rasulullah. Puisi Pak Samad mengenai Tun Mahathir dan isu-isu semasa dan bahasa. Semuanya indah dibaca dan menyentuh minda dan jiwa. Bagi saya Pak Samad bukan anti kerajaan. Pak Samad sekadar mahu sistem SPR diperbaiki iaitu intipati sebenar yang pada asalnyanya mahu dilaungkan itu, bukannya menyokong politik kotor parti-parti pembangkang dan Anwar Ibrahim.

Anonymous,  July 18, 2011 at 10:49 AM  

Anon 10.23
Marina mahathir pun dikatakan menyokong besih. Bukan bermakna marina menyokong bersih. Tetapi dia mahu menyelami apa yg dibuat bersih untuk melihat sendiri lakonan mereka2 yg menyertai bersih. Org bijak pandai untuk tidak mahu mendegar fitnah yg disampaikan bercanggah adalah lebih baik melihatnya sendiri. Bapak borek anak rintik. Itulah kempimpinan tun dr mahathir bin mohamad dlm mendidik anak2nya. Yg juak2 pr terus melabelkan anak mahathir pun menyokong bershit.

Anonymous,  July 18, 2011 at 11:17 AM  

dulu anaknya marina samad sekarang bapaknya pulak join pembangkang. keluarga ni memang tak kenang budi.

Samad Said Dunguk,  July 18, 2011 at 11:23 AM  

Anon July 18, 2011 8:55 AM

Ko lagi bodo, mungkin disebabkan sindrom juburey wal liwati...

Cuba cek, silibus Math dgn Sains tu cedok dari mana?

Harap Malaysia ada sumber2 ilmiah mcm ni ker kalu rakyat berhotakan tumit kaki seperti ngko!!!

Samad said si Hujan Pagi. Apa yg kau tentang teknologi? Apakah pernah kau terfikir, Shakesphere dapat memajukan ekonomi? Terlintas di kamar hatiku, kedunguan tahap tertinggi ala juak2 PR ....

Anonymous,  July 18, 2011 at 12:28 PM  

Anon 10:49AM memang bodoh dan kaki upahan umno sbg spinner!

Ko pergilah melawat blog marina mahathir bagaimana beliau menyokong bersih!!...unless u don't understand english, then that's too bad for your foolish and fucked up mind.

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:00 PM  

anon 12:28
blog marina kalau dia sokong BERSHIT apa masalah ko...lantaklah hak dia..wat apa kecoh2...Peliwat pun asalnya UMNO...TPM lagi..sekarang dia pembangkang ...x pulak ko kutuk Peliwat tu...ko dah x ada FAKTA lain ke yg nak jadikan isu bahlul.Walaupun dia anak PM sekalipun x semestinya dia berfikiran mcm PM.Jumud betul fikiran ko.

Apa ko ingat anak ko nanti semuanya ikut kepala ko.

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:25 PM  

Bodoh betul ko ni...itu jawaban untuk UMNO yg kata marina ikut bersih saja sja nak tau bersih macamana....bodoh tahap vatican betul puak puak umno ni!!!

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:28 PM  

Pak Samad menuntut keadilan bukan macam umnoporno yg nak kekal selama lamanyer.

Insaflah wahai umnoporno, yg kekal hanya kerajaan Allah jer. Berapa lama lu boleh bertahan?

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:36 PM  

BN yang berada dalam kedudukan panik merasakan kerajaannya kini terancam dan tidak mampu berfikir secara jelas lagi, kata anak sulung mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad,
Datuk Paduka Marina Mahathir.

“Mereka rasa terancam kerana memandang remeh BERSIH pada 2007 dan pada pilihan raya umum 2008 mereka hilang banyak kerusi di parlimen dan dewan undangan negeri. Dan oleh kerana kini dalam keadaan panik, mereka tidak boleh berfikir dengan jelas lagi. Apa di kepala mereka adalah hanya cara untuk menang pilihan raya.

“Awak boleh dapatkan semula sokongan orang ramai dengan hanya berbaik kepada mereka. Awak tidak boleh dapatkan sokongan dengan bersikap jahat. Awak tak boleh tuduh peserta perhimpunan itu semuanya kumpulan samseng, mungkin ada segelintir. Tetapi bukan semua mereka.

“Majoriti mereka adalah kumpulan professional. Kumpulan itu adalah berbeza-beza dan ia sebenarnya 1Malaysia, muda, kaya, miskin, setiap bangsa dan agama menyertainya,” kata Marina dalam satu wawancara dengan Malaysiakini.

Pada 9 Julai lalu, Marina juga mengambil bahagian dalam perhimpunan BERSIH 2.0. Beliau turun ke jalanan bersama anak dan rakan-rakannya.

Mereka bermula berhampiran Jalan Pudu (Berjaya Times Square) dan berarak sepanjang Jalan Hang Jebat di hadapan Stadium Negara menuju ke bangunan Majlis Olympik Malaysia.

Katanya, mereka yang turun pada hari itu begitu bangga dengan pertubuhan BERSIH 2.0.

“Saya mungkin tidak setuju dengan perjuangan mereka tetapi mereka melakukan perkara yang baik. Kami semua menjadi 1Malaysia.

“Sekarang kerajaan melabelkan kami dengan pelbagai nama. Biar saya beritahu, mereka kini kehilangan banyak undi.

Mereka mungkin beranggap mereka telah tewas tetapi biar saya beritahu, sebenarnya banyak yang masih di atas pagar dan sudah tentu (tindakan kerajaan itu) mereka akan menyokong pihak satu lagi. Saya lihat ini jelas dalam media sosial, terutamanya di emel, twitter dan blog,” kata Marina.

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:42 PM  

Anon 12.28
Ish ishh ishhh. Hilang pulak bab tudung bila marina anak mahathir menyokong bersih. Bila marina tolak bersih akan timbul pula isu tudung. Ko tanya la marina tu dia skong PR ke?. Keh keh keh.. Lawak lawak juak2 fuckatan rakyat ni. Bukan itu saja ratu britain pakai baju kuning pun sokong bersih. Dulu diorang kutuk polis asal nampak kuning tangkap. Sekarang diorang pulak yg lebih2 asal nampak baju kuning tandanya sokong bersih. Alahaii anak omak.

Anonymous,  July 18, 2011 at 1:56 PM  

Sebagai penyokong umno saya Ucapkan takziah pada dr lolo pemimpin PAS kerana telah pergi kerahmatullah mlm tadi. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

Kadang2 jawatan sebagai doktor perubatan pun tidak mampu menyembuhkan penyakit sendiri walau Dr fungsinya untuk menyembuhkan penyakit org lain. Itulah tandanya hidup kita pun kita belum tentu sihat walau pun bergelar seorang doktor. Samalah Amal ibadat yg dibuat pun jgn terlalu ego mengatakan aku lebih islam dari org lain atas nama parti islam. Kerana semuanya bukan jaminan berpandukan dari nama.

Anonymous,  July 18, 2011 at 2:14 PM  

pompuan berkelubong colour hitam tu...sebenarnya hitam tu lah melambang keperibadiannya bukan penutupan Auratnya Jelas sekali dgn Lakonannya..ditambah dgn ketaatan kehendak Ambiga.

Anonymous,  July 18, 2011 at 2:21 PM  

anon 1:36 pm tu dalam blog marina ke malaysiakini? kalau malaysiakini haram aku nak percaya... kes cincin 24 juta..??? malaysiakini syok sendiri..portal yang dikawal oleh kafir-kafir harbi yang ada udang disebalik batu..udang tu ialah nak menghapuskan keistimewaan bumiputera dan raja2 melayu serta kedudukan islam di malaysia

gathort,  July 18, 2011 at 2:40 PM  

blogger2 UMNO membesar dengan carut marut,caci maki dan kata2 lucah serta fitnah...itulah pejuang Islam sebenar...sedang mengkaji sunnah nabi mana blogger2 UMNO ikut..

Entry Terkini:Seni Sandwitch Yang Unik !!!

Nak Najis Nak Nikmat,  July 18, 2011 at 4:13 PM  

Encek gathort yh kuat kentot...

Ko tak rujuk tok guru Najis ke sblm kluar kanyataan???

Carut.. marut... tuhan samseng.. tu kan patwa Nik Najis...

Anonymous,  July 18, 2011 at 4:43 PM  

ORANG DAH EXPIRED.....
MCM NIK NAJIS LA JGK....
HMMMMMMMMM......

Anonymous,  July 18, 2011 at 5:13 PM  

kenapa taresa kongkek....lu nak buang tulisana jawi....mau ganti sama tulisan cina atau india....lu buat la kalu lu suka....ini lah kesan kalau DAP bekerjasama dengan pas....

UPIN,  July 18, 2011 at 5:36 PM  

Btol btol btol! Hahahaha.

Anonymous,  July 18, 2011 at 11:21 PM  

Saya kira UMNO sudah lupa bahawa mereka sendiri yang meluluskan Enekmen Hiburan Dan Tempat-tempat Hiburan 1997 yang mana di dalam dalam Jadual C, muka surat 150 dinyatakan dengan jelas syarat am no.8 seperti berikut: … Jenis-hiburan yang tersebut di atas tidak boleh diadakan pada bulan Ramadhan atau pada hari Jumaat (iaitu, antara jam 6 petang hari Khamis dan jam 2.30 petang hari Jumaat)kecuali izin bertulis daripada Pihak Berkuasa Negeri diperolehi. UMNO sudah lupa bahawa pada tahun 1997, mereka masih lagi menjadi kerajaan di Kedah dan sehingga tahun 2011 ia baru dikuatkuasakan di bawah pentadbiran Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak

UMNOXXX bodohkan MElayu...

Anonymous,  July 18, 2011 at 11:25 PM  

Saya menurunkan kata-kata Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam ketika mengumumkan perkara ini, “Keputusan ini diambil sebagai memenuhi permohonan pengusaha terbabit kerana mereka mendapat permintaan pelanggan yang sebahagian besarnya datang bercuti dan mahu berhibur hingga lewat pagi” (Lihat Utusan Malaysia, 8 Julai 2011).

Bangang punya Ketua Menteri...ini akibat amalan rasuah hati tertutup kepada perkara kejaikan ...bebal punya melayu

mudz July 18, 2011 at 11:41 PM  

Bebaskan diri anda dari kebebalan..
baca ni....

Hakikatnya, UMNO tidak pernah meletakkan akhirat menjadi agenda dalam perjuangan. Di mana-mana sahaja tempat UMNO berkuasa dan menjadi majoriti, tidak pernah agenda Islam menjadi keutamaan. Berbeza dengan PAS yang ditohmah menjadi alat DAP, PAS mengambil ruang dan peluang yang ada untuk sentiasa melontarkan dasar yang selari dengan Islam. Di Melaka, siapakah yang menjadi majoriti jika bukan UMNO? Jika PAS dikatakan menjadi alat DAP, UMNO alat siapa? Alat nafsu? Sayangnya, UMNO menjadi majoriti langsung tidak menguntungkan Islam. Barangkali itulah sebabnya tangan mereka sentiasa menggapai PAS. Saya katakan, turun sahajalah UMNO dari takhta kuasa, bertenggek di situpun tiada apa yang boleh ditumpang bakti.

Masih tak faham.....mintak diberi kefahaman....bebal punya Melayu

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:23 AM  

hahaha wahai mudz,hang ni mabuk ka??

sebelum hang nak sembang kemaih,baik hang tegur dan perbetui dulu parti hang yg takut nak mampus dengan kapal tu..

cuihh..

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:26 AM  

puak2 pas ni cukup takut dgn kitt sang dan kapal sin..

dasar pengecut!!!

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:44 AM  

mudz sasau 11;47pm

Alahaiiii......kamu orng yng tak terima hakikat Allah swt telah mengizinkan bn/umno menang dalam pru 12.Kata2 kamu menunjukan tidak dapat menerima hakikat rukun iman yng ke6 percaya pd qada dan qadar.Klu Allah tak meizinkn bn/umno menang maka kalah lah dia seperti kalahnya PAS di DUN Lanas.Jadi kenapa mesti umno perlu turun kerana ini demokrasi dan umno masih mendapat undi majoriti.
Sekadar contoh ,adakah PAS menjadi majoriti di kelantan telah menguntungkan orng2 islam?Adakah dngn berdirinya berhala melebihi masjid mengutungkn orng islam?Adakah negeri yng didakwa serambi mekah mempunyai kadar penceraian tertinggi,aidstertinggi,dadahtertinggi,penganggurantertinggi,kemiskinan tertinggi,prasarana menyedihkan,
penyeludupan tertinggi
mengungtungkan orng2 islam????

Adakah fatwa2 yng dikeluarkn ulamak
politik didalam PAS telah menguntungkn orng islam di Malaysia?Adakah sembahyng dua imam itu patut di banggakan ??Adakah perpecahan orng islam sesuatu kejayaan PAS yng amat terpuji????
Adakah memfitnah amalan yng mulia
bagi orng2 PAS??

Mudz kamu kena faham diri kamu sebelum melebel orng lain bebal,kerana bebal itu nanti jatuh keatas diri kamu.Nanti orng akn meletakan kamu bebal macm n.ajis..
sebab meberi pandangan berkawan dengan syaitan pun dia sanggup janji umno kalah.
Mudz berikan satu ayat dari kitab suci al quran yng kita ini di bolehkn berkawan dengan syaitan???
Klu ada ayat tu aku akn berbangga dengan ISLAM PAS!

Anonymous,  July 19, 2011 at 8:19 AM  

Ulamak Pas kata, selagi kita Pas, maka mengumpat musuh kita org umno, membuka seluar dlm umno di khalayak ramai, mencaci dan memaki pemimpin umno di pentas2 ceramah adalah harus(pdhal org umno tu solat, p haji, byr zakat, dll)kerana kita telah dijanjikan syurga dan syurga itu kita punya. Bagi Pas, tidak ada lagi dosa2 kecil ataupun besar dlm bab menghina sehina2nya dan mengkafirkan org umno.

FYR, aku adalah bekas PAS, menjawat jawatan dlm parti. Terima kasih kpd saudara2 umno yg mengajar aku nilai2 murni Islam pada diriku. seluruh keluargaku Pas, dan aku dididik sejak kecil supaya membenci umno. Dulu jiwaku kasar, skrg alhamdulillah, jiwaku lembut sesudah bertemu hidayah Allah.

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:20 PM  

UMNOPORNO yg kata macamtu..di katanyer ulamak PAS..fitnah jahat betul puak puak UMNOPORNO ni!!!

RAKAB,  July 19, 2011 at 11:09 PM  

Dah dua tiga hari bertekak, sekarang biarlah aku buat penggulungan. Setelah meneliti semua hujah dari berbagai pihak, kesimpulannya UMNO dan BN berada di pihak yang benar manakala pihak Pakatan HAPRAK MENUJU KE NERAKA.

Anonymous,  September 17, 2011 at 7:44 AM  

Kita bila dah tua banyakkan beramal & beribadat, nak buat apa libatkan diri dengan hal dunia, lebih-lebih lagi bab politik.

Bertaubatlah....

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP