Ismail Sabri Buat Hal Apa Lagi Dalam Isu Minyak?

Sunday, July 24, 2011



Minyak Naik Turun yang pastinya akan mengusarkan kita rakyat Malaysia.
Tapi................



Menatang apa tu yang tertampal tu?
KLIK IMEJ

Sekali pandang macam iklan jawatan kosong, 2 kali pandang macam skim pinjaman along tapi yang sebenarnya itulah makluman mengenai Harga minyak dan juga Subsidi yang ditanggung oleh Kerajaan Malaysia.

Tidakan Kementerian Perdagangan dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan yang dipimpin Dato Seri Ismail Sabri meletakkan notis makluman subsidi minyak ini merupakan satu tindakan yang tepat dalam menyedarkan rakyat Malaysia yang mungkin lupa jasa dan pengorbanan kerajaan kepada mereka Rakyat Malaysia.

Dengan notis sebegini dipamerkan disetiap stesyen minyak seluruh negara turut memberikan satu tamparan kepada pembangkang yang selama ini tidak putus putus menyatakan Kerajaan merompak dan meminggirkan rakyat Malaysia.

Gomo dan rakan Blogger lain turut mengucapkan terima kasih kepada Dato Seri Ismail Sabri kerana dengan penampalan Notis ini maka mambantu juga kami para Blogger dan Facebooker dalam menyedarkan rakyat Malaysia yang mungkin lupa daratan.

Lepas ini kalau masih ada yang bising bising kami suruh sahaja orang itu ke Pam Minyak dan lihat sendiri subsidi yang kerajaan telah berikan dalam membantu rakyat Malaysia.

Kami juga berharap agar pihak Kementerian dapat meletakkan tanda harga Subsidi pada semua barangan yang telah kerajaan subsidikan. Bagaimana cara untuk mempamerkan harga subsidi tersebut terpulanglah pada pihak Kementerian fikirkan dalam memberikan rakyat pemahaman yang jelas akan dasar kerajaan yang terbukti membela Rakyat Malaysia.

Semoga Rakyat Malaysia akan menyedari bahawa kerajaan Malaysia yang ada hari ini bukanlah sepertimana kerajaan Pakatan Pembangkang yang bercakap sahaja lebih tapi Habuk pun tiada.


Harga Subsidi Lain lain barangan


Lagi Artikel PANAS KLIK DISINI



Psssttt.... Baru le Syok kita suruh puak pembangkang makan kertas notis tu..ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

75 comments:

Anonymous,  July 24, 2011 at 10:29 AM  

notis tu ada terlihat di stesen minyak esso. tapi tidak kelihatan di petronas dan shell.

Anonymous,  July 24, 2011 at 10:32 AM  

bagus..camtu..bagi sedor ckit..

Anonymous,  July 24, 2011 at 10:32 AM  

ada le bro. gua tgk kt petronas smlm

Anonymous,  July 24, 2011 at 10:46 AM  

paling BEST bab MAKAN KERTAS NOTIS tu
kwang kwang...pecah perut lawak pagi

rakab,  July 24, 2011 at 11:10 AM  

Perkara baik kita kena sokong.

Bilalah kedai rakyat 1Malaysia nak buka kat tempat aku...

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:22 AM  

subsidi minyak 88sen ja??

cukai rakyat dok bayar beratus malah beribu ringgit setiap tahun....

ptuihhh KERAjaan be end...tahu nak makan duit rakyat...
paling barua UMNO la, makan duit melayu sendiri....

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:26 AM  

harga minyak sudah berpatutan dgn pendapatan kita....

cuma penguatkuasaan kita yg lemah...
sbg contoh...sebuah saga aeroback mampu mengisi minyak sebyk rm200 di rantau panjang...mustahil keta tersbut dpt mengisi petrol sebyk itu...

tp rela yg bertugas di stesen minyak tersebut..hanya duduk tercongok... bersembang dgn 3-4 anggota yg lain...

yg ini patut kita amik tindakan utk diperbetulkan...tak serious!!!

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:27 AM  

anon 11:22 am... ko pastikanlah Pakatan kau tu menang...mana tau dapat minyak free kan kan kan kan?

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:28 AM  

Nanti penjilat fuckatan...(sapa lagi milobasi) kata 'eh, tu duit rakyat'. Orang muka tak malu memang akan cakap begitu. Macam banyak betul cukai yg dia bayar! ish ish..

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:32 AM  

Ntah2 tak penah bayar cukai tapi berlagak macam bayar cukai. hallo anon 11.22am, cermin diri tu dulu. Zakat wajib pun tak mampu nak bayar lagi berlagak konon bayar cukai ribu2...poodahlah dengan pemimpin peliwat tegar ko tu. Tak malu jadi pencacai jilat bontot juburi.

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:34 AM  

mmg sewajarnya hasil duit cukai,disalurkan kembali pd rakyat..ape yg nak dicanang2 kan sgt popegomo ni..bkn pkai duit ameno pun.

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:40 AM  

Oi 11.22....macam bagus...
Apa betul ko bayar cukai beribu setahun? Aku gaji RM4,000...4 orang anak, kena cukai RM300 je setahun. Dengan kerajaan mana ko bayar cukai beribu tu??...

Agak2lah kalau nak menipu pun.

n27 kpdnkk kedah,  July 24, 2011 at 11:43 AM  

alamak gomo...bru tgk ker notis ni...tu la sebok sgt dok tgk video lucah anuar al juburi...kami dh edar bnda ni bln 4 aritu lg tuk stsen myak tmpal dkt stiap pam...

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:44 AM  

Kalau dah pencacai juburi dan mat sabun, memang dasar kaki penipu pun.....berlagak jer lebih si anon 11.22 tu...

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:51 AM  

anon
July 24, 2011 11:22 AM

ni kepala butuh,dia mana tau.dia asyik dok meludah ja.aku sokong dengan anonJuly 24, 2011 11:32 AM dan yang lain.komen semua yang bodoh2.habis tu budak2 yang bersekolah tu sapa yang tanggung.

walaupon aku tak pernah membayar cukai sebab bekerja sendiri dan dpt duit ciput,tp aku tetap bersyukur dpt kerajaan macam malaysia.

hang tau tak kelmarin aku pergi thailand,apa rakyat dia kata...
tinggal di malaysia seronok la abang.aku tanya pasai apa..
dia kata baang semua boleh dikatakan murah.

ha tu hang nak kata apa lagi wahai pencacai pembangkang..

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:54 AM  

cukai bkn income tax aje. astro kena cukai. bil hp kena cukai. makan kfc, mcdonald, radix, kenny rogers, pizza dsb pun kena cukai. beli keta kena cukai. pakai keta pun kena cukai (road tax & lesen). highway kena cukai (tol). byr insurans kena cukai. rokok pun cukai. beli rumah kena cukai (stamping). cukai pendapatan tu x yah sebutlah. dan beribu lagi cukai nampak atau tdk namapak. tu pun korang ada hati lagi nak kecoh pasal subsidi x berapa sen tu.

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:01 PM  

baru je aku nak terangkan....nasib baik anon 11:54 dh habaq...

heran aku YG GAJI 4000 PON X RETI PIKIR PASAL CUKAI...hahahaha

4000 ke or 400 bang??
yela, org bodoh mcm hg nak dpt gaji 4000??keh keh keh

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:05 PM  

Katun betul 11.54
Kalau tak mampu bayar road tax, jgn pakai kereta bahlol. Kalau tak mahu bayar bil astro, potong je bangang. Kalau tak mampu bayar service tax mc donald, kfc, pizza yg tak berapa sen tu...jangan makan lah.

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:11 PM  

Inilah komen2 fuckatan yg paling bodoh aku baca, negara mana yg takde income tax, road tax atau service caj. Nak senang tapi tak nak bayar....haram jadah...

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:14 PM  

ha'ah la..betul kata2 ko anon 12:05pm

kalau tak nak kena cukai smeua tu..toksah beli rumah, toksah beli hp, toksah beli kereta..duduk je dlm gua beranak pinak kat sana..

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:16 PM  

WOI..MAT2 PR BANGANG YG KOMEN PASAL CUKAI TU..

KAD ATM YG KORANG DOK GUNA TU PUN KENA SERVICE CHARGE SETAHUN TAU TAK? KALAU LEBIH GUNA PUN KENA CHARGE TAU TAK? APASAL KORANG TAK KOMPLEN?

BANGANG PUNYA MANUSIA!

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:17 PM  

Dorang ni spesis nak makan yg free2 jer.....pegilah ceramah fuckatan tu...free juga makan rngan2 pastu nanti jgn lupa yer menderma utk PRU13 gan puak2 tu...PR buat ceramah free jer...buat khemah semua budget dalam RM10,000. dapat kutip derma RM100,000.sapa taknak buat ceramah kan...yg bodoh sapa kalau bukan pencacai2 juburi...kena tipu....

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:19 PM  

Oi 12.01...check mate...
Dah sah ko memang belum layak bayar cukai. Rate cukai pun tak tahu. Yang ko tahu mengangga je macam anak burung mintak makan.

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:26 PM  

tiba2 nak check mate org.....kah kah kah

sah gaji 400 je, otak bodoh mcm lembu rupanya....belajaq tahap sekolah mngh mcm gomo jgk ke??hahahaha

org mkn kfc sbb nak mkn kfc bukan nak bayo kat gomen...yg gomen buat cukai pasaipa

org langgan astro sbb nak tgk astro bukan nak bayo kat gomen...yg gomen buat cukai pasaipa

n yg lain pon supa mcm tu la

jadi kalo RAKYAT DH BAYAR CUKAI TU SO BALAS LA BALIK KAT RAKYAT BARUA2 OII....nak pedajai rakyat buat apa lagi

dasar barua...yg balaci2 tahap skolah menegah ni pon dok nganga...nampak sgt otak tahap low class....kah kah kah

ahLIPAS,  July 24, 2011 at 12:29 PM  

Anon July 24, 2011 11:54 AM

INI ADALAH KOMEN PUAK2 BERHOTAK liPAS YG SELALU MINUM MILO BASI ATO BACA ARTIKEL LUCAH KELDAIAN DAILY.

CUBA KO KUMPUL SUMA JUMLAH CUKAI YG KO KENA TERMASUK CUKAI TISU LAP BONTOT KO SELEPAS MENJUBUR CHINA DOLL...

SECARA PRO-RATE, KITA BANDINGKAN DGN NEGARA PELACUR YG PALING KO SUKA... (THAILAND)

DLM KES AKU, JUMLAH SEMUA CUKAI (TERMASUK I/TAX) SETAHUN = RM 11,410.00.

RAKAN AKU DI THAILAND YG RELATIFNYA SETARA DGN PENDAPATAN AKU, JUMLAH SEMUA CUKAI (TERMASUK I/TAX) SETAHUN = RM 17,887.00 SETAHUN.

SEMUA PENGIRAAN DIBUAT SECARA NISBAH SEBENAR DGN PENGUNAAN.

MINYAK THAILAND DAN I/TAX SGT MAHAL. HARAP MKN JA MURAH.

LAGI MO BYK CKP ANON2 YG PAKAI HOTAK MAT SYABU (MUKA SELALU STIM JE), HOTAK MAMPHOS BEAN DAN HOTAK PENIPU NO.1 DUNIA, AL JUBURI WAL LIWATI!!!!

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:38 PM  

Hahaha....ada lagi rupanya spesis macam 12.26....PEMALAS, SEMUA NAK PERCUMA, MEMBESAR HIDUP DGN SUBSIDI....

MEMANJANG TAK PUAS HATI DAN TAK CUKUP! KHAKS PTUII...

KERJA LAH KALAU NAK DUIT. TAHU MENTEKEDARAH FREE JE!

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:44 PM  

Bro,

Puak-puak PR ni semuanya otak selut. Berangan nak barang free konon, negeri yang depa memerintah pun tak dapat nak tunaikan. Tok sah kata minyak, air pun tak dapat nak bagi free (kat Selangor). Kat Penang pengguna dikenakan surcharge lagi kalau guna air lebih. Kalau depa mau teloq aku, aku boleh bagi free....nak...nak...nak.

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:46 PM  

Tak perlu lah dibesar besarkan subsidi tu wahai menteri perdagangan. Semua negara pun kasih subsidi kepada rakyat dia.
Katakan lah pendapatan tahunan gomo RM50k sedangkan perbelanjaan purata tahunan rakyat RM60k , kerajaan perlu tambah RM10k sama ada melalui kenaikan gaji atau tambah subsidi. kalau gaji tak seimbang dengan harga barang kerperluan harian tanpa subsidi dan gaji tambahan , itu bukan kawal ekonomi nama nya, itu jahanam ekonomi negara nama nya. Apa kena mengena nya Menteri perdagangan ni dengan subsidi ni?, Dia nak promosi diri Dia kah?kahkahkahkah

BAYAR CUKAI TANGGUNGJAWAB RAKYAT, ,,, KERAJAAN DAPAT HASIL SEMUA TU DR DUIT RAKYAT, JDI KENA SPEND BALIK KEPADA RAKYAT ITU NAMANYA TANGGUNGJAWAB KERAJAAN. PROVIDE HOSPITAL APE SUME PON TAANGGUNGJAWAB KERAJAAN SO X PAYAH LA NAK UNGKIT2,,  July 24, 2011 at 12:56 PM  

GOMO WEI KAU GI SAMBUNG BLAJA DULU BIDANG EKONOMI BARU KO BERCAKAP MACAM MENTERI

GAJI BLOGGER UMNO TINGGI, DAPAT SUBSIDI LAPTOP NGN BIL INTERNET LAGI , KAU MASA PERUNTUKAN KAT SARAWAK HARITU KO DPT SIKIT TERUS KO MGAMUK BAYANGKAN PERASAAN RAKYAT BILA KERAJAAN TARIK SUBSIDI

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:57 PM  

Penjilat al-Jubori x yah lah nak spin lebih2 pasal subsidi minyak..ikut jer hero tamil Mat sapu bini org naik moto jer.save kan minyak.siap pakai kain pelekat..x boleh bayang bila jatuh terkangkang..normah kalau ada nafsu terus berkobar2..mah..mah..sedap nye bau..he..he..he..

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:59 PM  

12.46..Apa salahnya promosi diri lepas buat kerja daripada promosi diri naik wheelchair....

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:01 PM  

Ada pun sedia maklum pendapatan bawah RM2500 tak perlu bayar income tqx. Yang gula naik 20sen tapi menyalak bagai nak gila, banner bentang sana sini tu...aku pikir pendapatan tentu bawah RM2500 tapi dlm poket paling koman ada blackberry.

Yang gaji RM4-5 ribu pun walaupun wajib bayar, tapi dah tolak itu ini, kerajaan BN bayar balik kat diorang.

Yang sebenarnya bayar cukai, dari kalangan rakyat cuma 7% sahaja. Yang betul2 bayar cukai dan cukai tersebut digunakan utk pembangunan negara adalah GLC. Tau tak berapa byk GLC kena bayar cukai? Takde GLC, boleh lumpuhb ekonomi negara ini.

Dan GLC itu hasil usaha siapa? Boleh tak aku cakap kat sini duit pendapatan tu sebenarnya duit BN?

Nak harapkan kedai dan perniagaan si mata sepet. MEreka ni pakar bab MENIPU tak kisah halal haram.. Dari RM100K, boleh jadi RM10K je. Padahal untung juta juta.

Kepada yg keje gaji kecik, pakai hp mahal, biar papa asal bergaya,lepas tu tak puas ati harga barang naik 2 3 posen dan meroyan dgn PAKATAN HARAM tak masal tu...cermin la muka tu sikit.

Apa jasa korang pada negara ini??

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:04 PM  

Akhirnya.....puak pembangkang setuju yang kerajaan BERTANGGUNG JAWAB dalam memenuhi kemudahan dan keselesaan rakyat.

(Teperangkap juga penjilat pembangkang....keh keh keh...)

ANON 1.01 JANGAN JADI BODOH July 24, 2011 at 1:08 PM  

GULA NAIK DOPOSEN MESTI LA ORANG MARAH BODO,

KUIH RAYA, MAKANAN MINUMAN SEMUA GUNA GULA MEMANG LA YANG LAIN PON NAIK HARGA

BARU NI HARGA LETRIK NAK NAIK LAGI KILANG2 YG GUNA LETRIK NK PRODUCE BARANG BTAMBAH KOS DIE DIE NAIKKAN HARGA BARANG DIE

HARGA TEPUNG NAIK JUGAK BHAI MUSIM RAYE PAHAM2 LER

KAU NK SURUH RAKYAT BERJIMAT CERMAT BOLEH!!!!

TAPI KAU SURUH ROSMAH DAN NAJIB UBAH GAYA HIDUP DIE DULU~

KALAU X KERANA RASUAH DAN PENYALAHGUNAAN WANG RAKYAT DALAM UMNO YG TERLAMPAU TERUK KERAJAAAN XKAN BANYAK HILANG DUIT RAKYAT

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:10 PM  

adei..terjilat ludah sendiri..terperangkap jugak korang ye pakatan harami.

wakakakakakaka..

Dengan kata lain, kerajaan BN/UMNO sudah sekian lama mengamalkan negara berkebajikan..

Pakatan? Baru terhegeh-hegeh.. tak malu ke woi..??

adeh..kena gedebush..gedebuk..malu..malu..

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:13 PM  

KEPADA JUAK2 PR. BENDA YG DIBINCANGKAN BUKANNYA NAK DIUNGKIT.HANYA UTK MINGINGATKAN WALAU PUN DINAMAKAN ITU T'JWAWB KERAJAAN. BANYAK PERKARA YG RAKYAT TIDAK NAMPAK JASA BN. CONTOH IJN. ANAK AKU PERNAH DIMASUKKAN IJN SELAMA 2BULAN DAN DBUAT PEMBEDAHAN KORONARI JANTUNG. KOS SEMUA DIANGGARKAN HAMPIR 50RIBU. TAPI BOLEH DIBAYAR 4RIBU SAJA. BAKI AKAN DITANGGUNG OLEH KERAJAAN.

Jika tidak ada IJN kos 50 ribu pun demi nyawa anak2 kita pasti akan lakukan apa saja. Dgn kemudahan yg dtg dari idea kerajaan bn segala galanya jelas terbesar jasa bn kepada seluruh rakyat malaysia. Hanya yg buta hati tidak mahu mencari kebaikan org lain.

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:16 PM  

Hoi mangkuk tingkat!

Minyak naik, gula naik 20sen..chain reaction teh tarik mamak naik, harga ayam naik, harga ikan naik..itu namanya chain reaction.

Sbb tu wujudnya subsidi untuk menampung kenaikan.

Kadang2 aku harap, 2-3 tahun cuba kerajaan test takde kan subsidi ni. Ikut je macam negara maju yg jadi pujaan hati puak pembangkang ni. Income tax tinggi melambung. Income tax dikenakan kepada semua org termasuk yg gaji RM700. Baru diorang tau langit tinggi rendah.

Nak rawatan perubatan, takde insurans jgn harap la nak dpt rawatan. Takde nya bayor RM1 dpt ubat harga ratus2. Padahal tak penah bayor income tax.

Nak sgt??

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:17 PM  

anon 1:08

mcm PM hujah ko...hehehehe...
perihatin pasal duit jer aku nampak
Ko ni awal2 dah mata duitan.

Lu sapa nak cerita pasal duit rakyat...Ko cari duit untuk anak bini ko sudahlah...bukan class ko nak cerita pasal rasuah,pasal duit rakyat.

ko pun bahlul x tahu mana yg menipu..mana yg peliwat..mana yg berzina...mana yg islam..ada hati nak cerita pasal duit rakyat..harqqqq tuiiih kat muka ko.

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:20 PM  

Tetiba teringat lak cerita Pursuit of Happiness lakonan Will Smith dgn anak dia. Itu kisah benar.

KAt US, miskin cemana pun, kerajaan dia boleh kaut duit simpanan dlm bank yg ciput mcm tu je utk bayor income tax.

Fuh..nasib baik aku RAKYAT MALAYSIA YANG DIPERINTAH OLEH BN/UMNO.

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:24 PM  

Gelanggang ni hanya dibuka kepada yang bayor income tax.

Kepada yg tak pernah bayor income tax kalau tak malu jugak...sila le menyibuk..


Kepada yang tak tau beza road tax dgn service tax pun boleh gak nak menyibuk..

kakakakakakakaka

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:32 PM  

JASA kerajaan BN/UMNO wujudnya GLC.

JASA kerajaan BN/UMNO GLC mampu bayar income tax sehingga berbilion ringgit.

JASA kerajaan BN/UMNO rakyat boleh menikmati subsidi harga barang keperluan ketika rakyat negara lain bergelut dengan kenaikan inflasi, dan dicekik oleh income tax yg sgt tinggi hasil usaha proksi kawan Anwar juga, iaitu gerakan Freemason Yahudinya.

Tanggungjawab kerajaan BN/UMNO utk menyediakan prasarana,, pendidikan, perubatan dan lain lain agenda pembangunan negara dan ekonomi rakyat jelata.

Setakat gula naik 20sen tapi boleh pakai blackberry, ok la tu....

kakakakakakakakakaka

anti hipokrit,  July 24, 2011 at 1:39 PM  

anon 1.08pm..

ye la.. kau je la yg pandai..

aku ibaratkan mcm ni je la. Pokok balak yang saiz 10 pemeluk kalau saiz tambah lagi seinci kita tak perasan..

Tapi kalau pokok taugeh, tumbuh seinci nampak bebeno le..

Itu la ibaratnya jasa BN/UMNO dgn perasan lebey Pakatan Harami...

Ye la...kau le yg paling pandai...Yeay..! ok? puas ati? heh.

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:44 PM  

Apa nak heboh2 psl subsidi, dh jd kerajaan semestilah kena buat sesuatu yg menyenangkan RAKYAT, apasal dok ungkit2. Yg aku kesah belanja kut lain yg tak sepatutnya, hanya ... dpt faedah - yg ni lah RAKYAT dok bantah. Apasal PG tak ungkit psl ... tu, dpt share jugak ke?

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 1:45 PM  

Oooh...anon 1.12pm cakap pasal tanggungjawab...

Boleh gak aku tumpang tanya apa jasa dan tanggungjawab PASngok memartabatkan Islam di mata dunia?

Di kala berbilion umat Islam negara lain ditindas oleh kafirun yg kaya ilmu dan ekonomi. Apa peranan PASngok?

Gelanggang dlm Malaysia je, lepas tu mendabik dada, bahawa dialah yg paling Islam, dia lah ahli syurga, orang bukan PASngok jahiliyah la..tak masuk syurga la..

Malaysia diangkat menjadi model negara ISlam sudah banyak kali. Itulah kerajaan BN/UMNO.

Cuma PASngok saja yg syok sendiri dgn kawan kawan kafir harbi nya.

Eh, dah masuk zohor, aku solat dulu.

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:47 PM  

Dia org nak Malaysia ni mcm KELANTAN.Aku harap kerajaan pusat tarik apa jua SUBSIDI kat negeri2 Pembangkang..Suruh Anugay pikirkan subsidi tempat pembangkang.Kompom lepas ni semua pangkah BN.

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:49 PM  

"Apa nak heboh2 psl subsidi, dh jd kerajaan semestilah kena buat sesuatu yg menyenangkan RAKYAT"

hah! ada sekor lagi org Pakatan Harami mengakui kerajaan BN/UMNO berbuat kebajikan walaupun kepada rakyat yg tak pernah bayor income tax.

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:50 PM  

Dah bg subsidi x puas hati lagi..nilah juak Al-jubori..dah depan nak belakang pulak...tarik jer subsidi kat negeri pembangkang..baru ada akai..suruh pemimpin dia pulak fikirkan subsidi.

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:56 PM  

Anwar ejen yahudi, semua negara pun buat lah bukan dimalaysia saja yang buat. Tak usah cakap jasa lah bro. Semua rakyat pun ada jasa lah.

Anonymous,  July 24, 2011 at 1:58 PM  

Apa puak PR nak bising ni. Kalau negara nak maju kena la tarik subsidi sikit2. ade ke negara maju bagi subsidi macam malaysia bagi? aku tambah lagi, ada ke negara membangun bagi subsidi macam malaysia bagi? Brunei? boleh la diaorang bagi banyak sebab negara kecik besar melaka je. askar pun berapa kerat je kat brunei.

aku dulu keje kat uk cukai paling koman 30%. ada yang sampai 40%. gula, pendidikan, hospital dan lain-lain mana ada subsidi. kalo ko demam duit dalam poket ada 10 pound jawabnya memang ko mampos je la kat rumah. memang kereta murah tapi ko tak tanya pulak minyak ngan insuran berape mahal? ferrari f45 baru 30 000 pound tapi insurans 50 000 pound setahun. takde pulak rakyat uk cakap kerajaan uk zalim. flat macam setapak tu kat uk 140 000 pound beb.

cakap bebanyak tak guna beb. korang research sendiri la. aku dulu dah merasa duduk uk. kalo setakat gaji 3000 pound tak kan mampu duduk uk. malaysia macam pak guard gaji rm 1000 pun mampu beli kereta lagi...

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:03 PM  

kepada puak fuckatan..
JANGAN TANYA APA BAKTI NEGARA KEPADA DIRI KO..KO KENA TANYA APA BAKTI DIRI KO KEPADA NEGARA..

p/s: kalo xpaham jumpa pakcik depan Sogo...tgk mcm mana pakcik tu balun korang nanti..hehe.

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 2:08 PM  

anon 1.56pm..

Memang semua negara buat. Dan mereka buat ikut kemampuan berdasarkan pendapatan negara.

Ini kalau dah ciput je rakyat yg bayor income tax, mana lagi kerajaan nak korek duit bagi subsidi kat makhluk yang tak pernah nak berterima kasih ni?

Sekali lagi aku nak highlight takde cukai yg dibayar oleh GLC, negara boleh hilang pendapatan.

YAng tak puas ati dgn subsidi ni, cuba cuba la merantau. Aku dok aussie sekejap dulu rasa pahitnya.

Rakyat yg berjasa adalah yang menyumbang kepada pembangunan negara. Pembangunan negara dari mana? Dari pendapatan.

Kalau setakat keje gaji kecik, keje lebey kurang, tangguh keje utk buat overtime, lepas tu kata berjasa pada negara...adei...

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:35 PM  

Hehehe...penjilat pembangkang kena belasah dengan Anwar Ejen Yahudi terus tersipu2 dan terkemaluan yg amat...

rakab,  July 24, 2011 at 2:42 PM  

Penyangak-penyangak pakatan ni memang tak sedau diri. Ada banyak faktor di luar sempadan Malaysia yang tidak dlm kawalan kerajaan. Takkan BN boleh arah OPEC turunkan harga minyak dunia.
.Aku cadangkan penyangak2 haprak ni pindah je ke hutan Papua New Guinea. Satu bil pun kauorang tak payah bayar.

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:49 PM  

anon 2.42

kalo x hutan..dalam gua pun boleh..

mana la tau terjumpa jin ahmad albab..

sah2 jadi kaya punye..

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:59 PM  

pencacai bangang dari pakatan sial ni asyik dok pikir cukai tu untuk sapot subsidi minyak je...bila minyak naik, dia dok ungkit cukai..cukai..cukai..kome ingat minyak je ke kena bagi subsidi? kome ingat gula je ke yg ada subsidi? kome tak pikir beribu barang lain yg kena bagi subsidi..betul2 bodoh mcm anjing..

L.B.M July 24, 2011 at 3:33 PM  

assalamualaikum..blog saya yang asalnya,,linkbloggersmalaysia.blogspot.com telah bertukar kepada kakigomo.blogspot.com

kerana dinasihat agar ditukar oleh rakan dalam mykmu.net

mohon jasa baik gomo letak link blog saya diblog gomo

kakigomo.blogspot.com

PAPA GOMO July 24, 2011 at 3:52 PM  

Akan dilinkkan nanti kakigomo. Tq

PAPA GOMO July 24, 2011 at 3:53 PM  

Aku suka puak penjilat pakatan masuk komen. I like it coz nampak kebebalan mereka ni. Hehehe

Anonymous,  July 24, 2011 at 4:12 PM  

Macam ni je la aku bagi bagi tahu secara detail kepada juak2 pantatan rakyat yg jahil bab kenaikan harga barang.

Aku bagi contoh la. Kita katakan harga barang takyah la naik. Ok jika ko masih bujang gaji 500 mesti cukup. Bila dah umur meningkat tiba masa gatal nak kawin. Bila dah kahwin 500 bukan utk seorang lagi. Duit itulah bayar sewa rumah makan minum utk berdua dan sebagainya jadi kos pun akan meningkat. Betul tak?.

Bila dah setahun berkahwin harga barang kita anggaplah masih tidak naik. Dlm setahun bedek punya bedek keluarlah cahaya mata dari 500 utk dua org tambah pula untuk 3 org. So kita bayangkanlah 500 dgn barang yg tidak naik adakah masih cukup?.

Mahu tidak mahu kenaikan harga barang terpaksa meningkat naik utk memenuhi semua keperluan. Kerajaan mahu kutip cukai utk membayar gaji kakitangannya. Yg syarikat terpaksa menaikan harga barang utk memenuhi kenaikan gaji pekerja yg makin lama makin tinggi.

Cuba kita lihat syarikat2 besar sekarang diseluruh dunia semuanya tengah mencari kos dan tenaga kerja yg murah. Jika kita lihat semua produk sekarang dibuat dari negara china. Sebab kosnya murah. Jgn kita terlalu memikirkan diri sendiri. Cuba kita lihat yg membuat rumah pun dimonopoli oleh warga indonesia sebab kosnya murah. Kita pun pandai juga mencari kos yg murah. Jadi usaha kerajaan BN jgn kita hanya pandai mempertikai tetapi tidak berusaha menkaji kenapa harga barang mesti naik dan sebagainya.

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 4:24 PM  

Mangkuk tingkat dalam pakatan haram ni sebenarnya macam burung kakak tua. Imam diorang cakap A. Maka A lah yang diorang telan dan salakkan tak abis-abis.

Tanpa homework, tanpa bukti, tanpa pengetahuan, main pukul rata je semua salah kerajaan BN/UMNO.

Nak demo bawak anak bini. Dah anak tu bodo belajar tak pandai,dah besor dpt keje tak best. Gaji kecik. Gula naik 20sen meroyan tak masal.Abis-abis, jatuh longkang punnnn nak salahkan kerajaan BN/UMNO.

Gaji kecik cukai pendapatan tak pernah bayor. Alih2 meroyan 'duit rakyat...duit rakyat..'. Padahal duit dia takde pun dalam tu. Yang dia tau, kerajaan BN/UMNO salah sbb tak mampu nak beli kasut tanpa tgk harga yg melekat belakang tapak kasut tu.

Heh.

Anonymous,  July 24, 2011 at 4:57 PM  

papagomo tak kisah sgt kerajaan kenakan cukai ke naikkan subsidi ke ape, umno bayar die tinggi gaji blog die~ sedap ler,

bil internet umno support~

Anonymous,  July 24, 2011 at 5:29 PM  

Jgnlah akal kita ibarat macam pemain bola. Bertahun main bola tapi masih ditakuk lama. Cara kita berfikir pun dlm menilai bukan berpandukan kekuatan sesuatu pasukan melaui jumlah jaringan tapi cara jaringan.

Sama juga macam kita menilai utk berniaga. Jgn kita sekadar pikir hanya kedai makan boleh untung. Yg patut difikirkan adalah masakan yg dibuat itu boleh diterima atau tidak.
Sebab itu rakyat harus banyak menggunakan akal untuk berjaya. Bukan dipergunakan akal utk berjaya. Kenaikan harga barang yg dilakukan BN mereka menggunakan akal yg bijaksana utk membantu rakyat. Sebab itu negara kita kekal menjadi destinasi rakyat asing untuk mencari rezeki dibumi yg bertuah ini.

Anonymous,  July 24, 2011 at 5:58 PM  

betul lah aku pun memang nak dapat barang murah.
tak sronok ke pakai kereta ferrari lepas tu ada banglo 10 tingkat siap ada kolam renang, ada kapal lagi yg boleh gi mancing. siap pergi mancing kat great reef lagi. bini ada 4 org, bapok aku tak nak.
kalu BN tak mampu bagi agak ko le puak penipu tu boleh bagi tak. kalu boleh aku pangkah siap seluruh keturunan aku paksa pangkah PR,
tapi bila tengok video kg pala tu, "kalu tak boleh tolong ni bukan anuar" korang boleh pecaya lagi ke.
JANGAN TANYA APA BAKTI NEGARA KEPADA DIRI KO..KO KENA TANYA APA BAKTI DIRI KO KEPADA NEGARA macam anom tu cakap tapi yg lebih penting APA BAKTI PR SELAMA HIDUP DIA TU.
yang aku tau MENIPU.
MUNAFIK ciri2 dia tu MENIPU.
bodoh org pas ni.

Anonymous,  July 24, 2011 at 6:46 PM  

Don't ask what you can do for your country but ask what country can do for you.

Itu je yang Pakatan Rakyat tau. Bagi je meehoon goreng percuma kat dema sorang satu lepas dapat mandi free. Mesti happy la la punya.

Buck Fersih 2.0. March of the Pigs.

Anonymous,  July 24, 2011 at 6:47 PM  

Sebenarnya jika PR mahu menang memang senang dan mudah. Cuma diorang saja yg menjadikan parti mereka sukar utk mencapainya.

Rakyat jika diikutkan sudah muak dgn BN kerana sudah terlalu lama bertapak. Tapi oleh kerana perangai pemimpin PR yg tidak tahu mengawal situasi dan terlalu angkuh segala perbuatan yg dilakukan memakan diri.

Bukan BN bukan rakyat yg harus disalahkan. Tetapi punca segala yg berlaku dibawa oleh mereka sendiri. Jika tidak terlalu kemaruk untuk berkuasa sehingga tercatat lebih awal tarikh kerajaan PR akan berkuasa 16sept. Sepatutnya mereka berusaha memenuhi dahulu janji yg telah mereka janji akan tunaikan seperti yg disebut dlm manifesto.

Sekarang makin lama makin kalut. Yg dulunya tidak jelas sekarang makin jelas pembohongan demi pembohongan yg berlaku untuk mengaibkan sendiri parti PR. Dulu anwar saja yg dikatakan menjadi mangsa penipuan kini mat sabu juga telah menambahkan parah yg berlaku. Tetapi seperti biasa yg jelas depan mata tetap dimanipulasi kononya kereta yg lanngar bukannya trak polis. Mula2 satu pembohongan apa bila dikatakan kereta yg melanggarnya telah mewujudkan 2 pembohongan. Bukan makin kurang makin menampakkan kebodohan sendiri.

rakab,  July 24, 2011 at 7:37 PM  

Wah! Ramainya pensyarah ekonomi pro BN kat sini. Kalau penyangak2 pakatan baca ulasan2 ni pasti lulus STP dgn cemerlang.
he!he!he!

gua xbijak,tapi gua xbodoh macam umngok,  July 24, 2011 at 8:52 PM  

adeh..geleng kepala aku tengok kebododah umngok..aku nk kata satu je..

ron97 tanpa subsidi rm2.8
ron95 tanpa subsidi rm3.2??

umngok dah kena tipu dek umno
ron95 mahal dari ron97 tapi ron95 kualiti kurang diberi subsidi

1malaysia kena tipu

rakab,  July 24, 2011 at 10:25 PM  

wei8:52 bahlol,

Memanglah 1Malaysia kena tipu. Kena tipu dengan Anwar Berahim. Tapi insan pro BN waras dan cerdik , sebab tu dapat tangkis temberang Anwar. Yang kena tanjul ialah lembu-lembu bengap macam kau ni.

Ada faham..../....tak faham jugak...hemmmm

Anonymous,  July 25, 2011 at 3:04 AM  

orang2 malaysia..
faham lah bahawa duit kerajaan adalah duit kita..kita yg membayar mcm2 jenis cukai..kita ni taxpayer

so kenapa kita nak berterima kasih pada kerajaan bila mereka bagi subsidi pada kita????padahal tu memang tanggungjwb mereka utk menolong rakyat yang telah memilih mereka..

jika tidak ke mana lagi duit cukai ataupun lebih mudah, duit taxpayer ni patut pergi?ke poket orang atasan kerajaan sendiri ke?

anda fikir2kan lah sendiri..kita yang pilih mereka untuk menolong kita..mereka yang patut berterima kasih pada kita.


DUIT SUBSIDI BUKAN LAH DUIT KERAJAAN, TAPI DUIT KITA!INGATLAH ORANG MALAYSIA..JANGAN TERUS BERADA DI TAKUK LAMA

Anonymous,  July 25, 2011 at 5:56 AM  

Bangang betullah anon 3.04am

Ko sepatutnya pikir adakah jika kerajaan lain yg mentadbir negara akan lebih baik pada hari ini?. Sebab itu aku cakap korang ni jenis maknusia yg tak bersyukur.

Memanglah subsidi hasil dari duit rakyat. Ko ingat dari duit rakyat tanpa kerajaan yg pandai mengurus kewangan keadaan kita boleh jadi macam ni ke?. Aku nasihatkan ko. Ko pergilah mana2 negara. Mejoriti negara lain rakyatnya yg menguasai ekonomi dinegara mereka sendiri. Jika ko lihat dinegara kita bangsa apa yg menguasai ekonomi?.

Sebab itu aku cakap bangsa kita pakar dlm bidang untuk membetulkan orang lain. Apa yg dinikmati sentiasa tidak cukup. Sdgkan bangsa china pernah cakap kenapa bangsa melayu mempertikai bangsa china kerana berjaya menguasa ekonomi. Diorang memang sudah tahu bangsa melayu kebanyakannya jenis pemalas. Begitu juga dgn warga indon yg menguasai perniagaan. Mereka juga cakap melayu bila org lain nampak maju barulah mereka sibuk memburukkan warga asing.

Tak payah kita nak mengkaji bab bangsa china dan indon kita lihat semangat bangsa melayu dlm perniagaan yg hanya memikirkan terlalu cepat mahu untung. Contoh perniagaan cacing, lintah, serai peha ayam, belut, keli dan tanaman jenis fretigasi. Angkara pendapatannya berlipat kali ganda riuh bangsa melayu hutang sana hutang sini sebab nak cepat kaya. Hasilnya kita boleh lihat ramai yg gulung tikar.

Inilah sikap bangsa kita yg terlalu tinggi pemikirannya dlm menilai masa depan dlm bidang perniagaan. Ramai yg lingkup dari yg berjaya. Sebab apa ramai bangsa melayu yg lingkup?. Sebabnya bangsa melayu memang terlalu mahir dlm bab bercakap dan cepat berangan. Ramai bangsa lain pernah katakan bangsa melayu kerja mahu sikit untung mahu banyak.

Ada tanah peninggalan org tua habis dijual. Dapat duit pampasan masuk pulak skim cepat kaya. Sepatutnya kita ubahlah minda kita. Tidak sepatutnya kita hanya mengharapkan kerajaan. Sebab itu saya selama hidup susah senang saya sentiasa meletakkan susah kerana diri sendiri. Jika bangsa lain boleh maju kenapa saya nak salahkan kerajaan jika hidup saya ditakuk lama. Kalau tukar kerajaan pun bukan boleh menyelesaikan masalah.

Sebab itu saya hingga kini tetap membuat pelbagai kerja tanpa mengharapkan bantuan dari kerajaan. Apalah ertinya hidup jika selama hidup sentiasa mengharapkan bantuan org lain. Ubahlah minda kita kerana bangsa kita telah jauh kebelakang. Malulah maruah bangsa kita. Dari dulu lagi bangsa lain mengatakan bangsa melayu pemalas.

Kerja kontrak bangsa kita ramai yg tidak tahan. Kerja ladang bangsa kita juga tidak tahan. Kerja jaga ramai yg tidak mahu sebab malu. Susah nak cakap ngan bangsa melayu. Samalah bab subsidi. Mereka terlalu pakar dari org lain.

bombastika,  July 25, 2011 at 8:53 AM  

Saya ada seorang kawan yang kaki bangkang kerajaan. Semuanya tak betul. Tapi dia sendiri makan gaji dengan kerajaan. Jadi pegawai kerajaan kat pulau pelancongan. Kat pejabat jarang ada tapi selalu membawa pelancong dengan kereta sewanya. Dia melihat kerajaan tak betul tapi apakah perbuatan dia sendiri betul. Waktu pejabat selalu dia koner buat cari makan luar, lepastu salahkan kerajaan tak naikkan pangkat dia... Orang macam ni yang banyak dalam pembangkang... Tak bersyukur dengan apa yang ada dan tamak akan harta dunia. Lepas tu dengki dengan bangsa sendiri yang berjaya.. Tapi kalau bangsa lain yang berjaya dia tak kisah pula...Nasib..Nasib...

Anonymous,  July 25, 2011 at 2:14 PM  

Bukan sikit kakitangan kerajaan yg kerja macam tu. Mereka tahu kerja dgn kerajaan kerja halal. Tapi diorang tahu ke duit yg diorang dapat tu halal?. Kerajaan bayar gaji untuk 8 jam kerja. Tapi kerja tidak amanah dan jujur. Waktu kerja banyak berborak dari buat kerja. Belum waktu makan ramai yg dah hilang.

Kita tahu ke tidak jika kerja tidak jujur dan amanah wang yg diberi belum tentu halal. Halal haram bukan berpandukan dari kerja pub kedai judi main judi dan sebagainya. Kerja halal pun jika tidak jujur dan amanah serta berbohong. Wang yg diberikan menjadi haram.

Anonymous,  July 25, 2011 at 8:43 PM  

firstly, aku nk bgtau, aku bkn pro pembangkang @ pro kerajaan...aku hanya memilih bnde2 yg memihak kpd rakyat....aku seringkali tgk org2 yg pro kerajaan, krg bfikir sblm ckp @ tulis sesuatu...cthnye, bnde kt atas ni r...wt ape nk kuarkn subsidi brg2 keperluan cmnie, sdgkn kite tau, rakyat bleh dpt lbih lg...rakyat bleh dpt b'billion2 subsidi kalo mngikut ekonomi skrg n kalo krajaan pndai mnguruskn wang...kalo nk tgk pemerintah 2 pndai x mnguruskn wang, mrk xleh lama2 sesuatu position 2...biasenye rasuah akan blaku sbb knal lg rmai org semasa die ade position....kalo nkkn perubahan pada negara, kite tukar sume org atasan dlm umno n ganti ngan org br @ kite tukar krajaan....br lah kite bleh tgk byk perubahan positif @ negatif...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP