Papa Gomo Lupa Daratan Atau Buaya Darat?

Sunday, July 24, 2011


Petikan Artikel Tun Faizal


Gomo rasa tak perlu lah Gomo nak ulas lagi cerita penghinaan ke atas Papa Gomo yang Tun Faizal Exco pemuda UMNO, Pegawai Khas Menteri KDN, Pengerusi Unit Media Baru UMNO (UMB) Ketua Wira Perkasa Putrajaya, Yang Dipertua GPMS Putrajaya dan maybe lain lain jawatan dan pangkat yang Gomo tak diberitahu.

Gomo minta anda ataupun penyokong anda yang ada dan mana mana pihak membaca sendiri apa yang dinyatakan dalam blogg Melayu Atas Pagar ini yang menulis tampa Prejudis dan Pilih kasih.......


APA SEBENARNYA MASALAH U TUN FAIZAL ? KLIK LINK INI


Psssttt...Biar pihak ketiga jelaskan.......

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

44 comments:

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:10 PM  

tun faisal yang pukimak. macam2 masalah dia bagi. tukang kipas kj ngan hishamudin ni patutnya dah lama dipulaukan seangkatan dengan geng2 pak lah

rakab,  July 24, 2011 at 2:15 PM  

Dah le tu gomo, lu jangan lebih2 minta simpati la1 lama2 org pun bosan tau. lu punya mesej sudah sampai bukan? semua org dah bagi perhatian. enough is enough . Let's move on !.

Blogger Bebas,  July 24, 2011 at 2:23 PM  

Mana ada blogger yg kena ikut perintah atau ikut telunjuk orang. Itu namanya blogger cari makan. Blogger sepatutnya bebas dari kongkongan dan kawalan pihak-pihak tertentu. Di manakah kebebasan blogger dalam mengupas sesuatu isu jika jika dia diremote control?

Blogger adalah individu yang cukup berpengaruh di alam siber. Oleh itu, Pemuda UMNO seharusnya mengambil pendekatan berhemah apabila ingin menegur blogger. Bukannyanya dengan cara membuat provokasi atau menyerang peribadi blogger. Ingat blogger ni takde maruah ke?

Di kala pihak pembangkang memperkukuhkan benteng cybertroopersnya, Pemuda UMNO pulak mengambil tindakan yang kurang bijak iaitu dengan menyerang blogger. Sungguh memalukan jika sikap ini ada dalam Pemuda UMNO.

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:25 PM  

butuh r lu gomo, lu punya gdow UMNO dpt malu.. pukimak lu gomo.. dh tgok dh muke2 lu, dityang dri PAKATAN FUCK! sial lu gomo.. lu tgok blue byk.. ada hti nk jdi calon! puii!!<ludah atas muka gomo yg xhensem!

Anwar ejen Yahudi,  July 24, 2011 at 2:28 PM  

Ini lah antara punca kenapa orang Melayu marah pada UMNO. Yes tuan, Tuan hensem tuan, tuan wangi tuan..

Pada hari ini, kalau tak betul, kita tegur. Kita bukan macam penyokong PASngok atau Pakatan Harami yg taksub tahap cipan pada Anwar atau N.Ajis.

Tak betul, tegur. Perbaiki.

Pemuda UMNO yg suka tidur lena...bangun la woi...KJ, HIsham memang lah liabiliti bagi UMNO.

Lembap, dan kdg2 lebey2 nak tunjuk terer..Rimas aku.

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:31 PM  

GOMO BABI!! lu kuat main kote dri bg info kt sni.. GOMO BABI!! Bajet bagus.. lu ingat skit, sapa lu dlm UMNO, maw lawan boss ka?? GOMO BABI!

gentingsena,  July 24, 2011 at 2:32 PM  

Papa gomo dan Tun Faizal, kata dua2, ni, blooger pro kerajaan, klu dua2 mau perang habislah kerajaan. sape mau tolong, dacing daa..... harap bulan dah kena sabit.. hancurle. tapi klu dua2 berani jumpa tangmana lu orang sentle sendiri. tak payah bising dlm. blog kau orang nanti kita orang banyak cemuih.

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:38 PM  

butuh lu ar...

dah kata minum kopi tiap2 malam, kompom2 la die berpihak kat lu...g mampos la lu gomo, lu dah jd liabiliti kat umno lu tau...baik lu keluar umno n dok diam2 kat uptown meniaga benda tiruan...kalo dh tiruan kompom2 benda haram....fuck u gomo

kalo lu x keluar umno sndri pon, nnt kompom umno tendang lu...org mcm lu ni kalo simpan akan buat nanah kat umno...PEGI MAMPUS LA BARUAH

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:40 PM  

Thanks gomo x letak picture back ground biru tu..gomo ko pun dengarlah juga org yg sokong ko gomo...bnyk yg minta ko jgn lah layan TF ni.dengarlah gomo..x rugi nya.aku sokong juga ko keluar UMNO so bebas lah sikit.x semestinya bukan ahli kita x pangkah BN.Ini lah masalahnya kebanyakkan bila ada jawatan ckit pandang rendah kat bawah.biarlah dia nak menghina..rakyat semua ada mata ada telinga dan ada otak...tahulah menilainya.

Anonymous,  July 24, 2011 at 2:44 PM  

Gomo ,gua harap perkara ni xperlu d besar2kan..lama2 jadi boring la bro asyik cite pasal TF ni..

gua lagi suka lu cite pasal penipuan2 pihak fuckatan ni..kerana blog lu la,gua telah beralih arah dr PR ni kepada kerajaan..byk info dr PG y myakinkan aku..

biar la apa TF nk ckp pasal lu,gua tetap x ambil pot punye..

hydran,  July 24, 2011 at 3:01 PM  

kita kena dengar jugak teguran orang

Terhangat Dari Oven :
Penjelasan PDRM Mengenai Isu baharuddin Ahmad!!
Jangan Menyampuk !!

Anonymous,  July 24, 2011 at 3:03 PM  

Ini blog Gomo, ini masalah Gomo... biarlah dia...

Aku rasa masalah ini dah lama dipendamkan sebab tu Gomo dan ramai blogger lain tak puas hati. Kalau perkara kecik, mesti orang tak highlight punya. Terpulang pada Gomo dan TF lah untuk menyelesaikan masalah ini.

(Penjilat pakatan mesti suka sebab boleh ambil bahagian menyamar lagi, bagi gaduh lagi).

Apa2 pun al-juburi tetap pengkhianat negara....mampos ko.

Anonymous,  July 24, 2011 at 3:09 PM  

Bro,

Pesan kat dia, nanti kalau mati; masukkan sijil dia tu dalam kain kapan sekali. Boleh tunjuk kat malaikat & minta soalan yg setaraf walaupun soalan yang standard tu belum tentu boleh jawab.

AnNisbah,  July 24, 2011 at 3:27 PM  

Salam Gomo, kau dah mula nak buat silap. Ramai yang beri kau sokongan kerana percaya kau dapat memberi info kepincangan puak pkr, dap dan pas.

Kau sudah pun memberi teguran kepada si hisham yang pondan, dan faisal yang bodoh tu pun dah kena balun ramai pembaca kau. Aku rasa dah cukup persepsi yang bakal membawa jatuh kepada kedua melayu lupa daratan ini. Biar orang lain dan rakyat yang prihatin pula yang akan mengajar mereka. Hisham masih mempunyai peluang untuk baiki diri dalam masa 2-3 bulan ini.

Berkenaan dengan kau, ramai orang seperti aku tak berminat sangat buang masa dengar cerita sedih peribadi kau bergaduh berpanjangan. Kami mahu fakta yang boleh dibekalkan untuk menangkis fitnah dari manusia bangsat seperti lim kit siang dan anwar ibrahim. Ramai yang sudah yakin hadi tidak berintegriti untuk memimpin melayu islam. Org seperti mat sabu hanya layak jadi pelawak murahan. Pengikut pas pula memang sah jumud yang tak terhingga. Aku boleh sahkan kerana ada pekerja2 aku yg menghadiri perhimpunan haram bersih mengaku mereka terpedaya oleh nilai murni untuk pilihanraya yg telus tapi bila aku soal apakah mereka faham 8 isu itu mrk tak berapa jelas. Ada yg pengikut pas hanya ikut sebab hanya mengikut aje tanpa apa tujuan yg diperlukan. Ada juga yg penuh bersemangat berfikir mereka dijalan yang benar. Kesemua pekerja2 aku ni budak2 muda 20an tahun. Ada yang tak pernah dengar klinik 1Malaysia, peristiwa memali, pencetus 13 mei, dsbnya.

Disini kita boleh nampak ramai rakyat melayu kita yg begitu naif tapi dimanipulasikan oleh bangsat2 dari pkr dan dap. Aku masuk blog kau dan gap untuk cari point supaya boleh aku teliti dan jika rasional dan logik aku hebahkan kpd semua yang berdekatan aku.

Aku harap kau hentikan emosi kau yang tak menguntungkan semua. Kau dah memulakan sesuatu dan nampak ia dah mula berjaya. Mungkin disini rezeki kau dan amanah yang diwahyukan.

Aku dah kata tolong fokus kepada isu yg kita nak perjuangkan. Jangan ambil mudah perasaan org lain yang benar2 ingin berjuang untuk kebenaran. Kau pun bijak menapis antara fitnah dan fakta sebab itu ramai yang masih mengunjungi blog ni. Kita tak akan marah jika kau silap dalam fakta kerna disini bukan mahkamah.

Bila nak keluar umno? Jangan masuk perkasa juga sebab macam keluar mulut buaya masuk mulut harimau. Jadilah melayu yang neutral dan sampaikan luahan hati rakyat jalanan seperti kami yang tak mampu berpidato atas pentas.

Melayu kini, dulu dan selamanya.

Anonymous,  July 24, 2011 at 3:46 PM  

bro :lantak la si tf tu lu tulis je ape yg lu rs benda btol.kite skrg kene ade demokrasi yg sebenarnya..salah ttp salah benar ttp benar..so xde ape nk diherankan skrg bia la si tf tu nk kt ape yg penting lu kasitau sume followers u info2 yg mantap spy sume dpt maklumat ntk fight dgn PR dan al-juburi tu..papepu credit to papagomo

-passola_07-

Anonymous,  July 24, 2011 at 3:48 PM  

Gomo, peduli kan jer si pejal tu...tak payah kasi femes muka cam bagus sangat tu. Biarlah dia....Gomo buat jer apa yg Gomo rasa betul dan benar. Jgn berpaksikan mana2 ketua pun. Biar kita ikhlas buat keje untuk generasi kita juga. Lagipun aku boring tgk muka tak hensem si pejal tu. Meluat gak tgk. Tak pasal2 dia plak pemes....

P/S: Dahlah muka cam tak siap, perangai lagi huduh...toksah ikut org camtu Gomo....Dia nak kutuk Gomo, pedulilah..Gomo jgn ikut..buat diam jer. Kalau tak betul dia dapat dosa, Gomo dapat pahala...biar jer..toksah layannnn

Anonymous,  July 24, 2011 at 4:02 PM  

Gomo kalau keluar umno, dia dgn bebudaknya nak makan apa ? selama ini pon umno yang bagi duit.

Gomo marahkan tun faisal sebab duit yang diterima tak cukup.

punca masalah hanya duit.

Anonymous,  July 24, 2011 at 4:03 PM  

jangan risau gomo ada 2 juta yg sokong u. tun haram jadah 2 sekor je sokong.

Anonymous,  July 24, 2011 at 4:26 PM  

Hehehe... dulu bapak aku pernah kata... jika ada sekor anjing yg berlurap dan berkudis gok kat depan pagar rumah kita jgn dimarah kerna sekurang2nya pencuri dan peromak akan berasa takut sbb mungkin anjing tu tuan rumah punya. Klulah tetiba anjing tu menyalak bila ada org dtg, maknanya anjing tu tolong jaga rumah kita dan tidak salah jika kita CAMPAKKAN seketul makanan utknya. Klu anjing tu terus mahu menjaga keselamatan rumah kita (secara sukarela)...??? (fikirlah sendiri nak kasi makan ke tidak...). Moralnya???? (juga kena fikir sendiri....)

berjuang demi BANGSA dan AGAMA,  July 24, 2011 at 4:48 PM  

gomo kenapa nk gaduh ngn exco pemuda umno ni,

aku kesal dgn kau gomo, igt sapa bnyak bantu kau sebelum kau naik dulu, umno jugak la yg bg bantuan semua kat kau , bg komisen buat blog, bg duit kopi,

skarang bila kau dah terkenal dah rasa network kuat ko nak jatuhkan sesama sendiri??? dlu kau dgn tun faisal kamcing je, die yg bantu promote gerai kau jual beg tangan tiruan kat pwtc.

kalau ikut kelulusan pendidikan kau keje ape kau boleh dapat?? umno bg kau upah banyak utk hasilkan blog ni sampai kau boleh beli hosting mahal!


gomo TAATLAH PEMIMPIN UMNO, jgan lah bila dah rasa diri tu dah melangkah jauh nak tikam org dari belakang, kau kata kau nk komen die tp komen kau langsung x respect tun faisal dgn cacian dan hinaan.

aku bangga dgn tun faisal, die refuse utk letakkan gambar kau masa die dedahkan sapa sebenarnye kau,

kalau sekarang kau dah berani nk jatuh kan TUN FAISAL ISMAIL, lepas tu kau nk pulak jejaskan imeh KDN nnt silap2 ayahanda kita semua TUN MAHATHIR pon kau sanggup nk burukkan?????

gomo igt gomo DONT BITE THE HAND THAT FEED YOU. pesanan DS Najib buat semua. hormatlah pemimpin, nak tegur pemimpin ada cara dia, bukan dgn cara jatuhkan dia.

pemuda umno kesal dgn tindakan kau. semoga TUN FAISAL berlembut hati memaafkan kau.

p/s = jangan lupa diri gomo

baca apa tun faisal kata pasal kau semula tp dia x upload pon gmbar kau tau

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html


pemuda harapan bangsa dan agama

Anonymous,  July 24, 2011 at 4:49 PM  

terbaek bro 4:26pm
klu psl duit punya hal lantak enko org la..lu berebut la duit tu kelubang kubur..pas tu gigit-menggigit..mcm anjing berebut tulang..
tp pasal kebebasan bloger tu yg tak syiok..
klu umb nk guna cara lampau spt selama lebih 50thn ..
baik aku baca utusan lg bagus dari blog2 ni..blh jg syiok sendiri..

tuah,  July 24, 2011 at 4:55 PM  

woi pemuda umno haprak!!! berjuang demi bangsa dan agama kunun!!!

engko dgn khairy kj dgn semua beruk2 jalanan kene belajar hormat orang lagi lama dari kau!!

PG berjuang dalam umno masa beruk2 pemuda masih pakai lampin kau tahu!
orang makan garam awal dr die komen macam dia pulak garam lebih

pemuda korg sume dah malukan tanahair dgn himpunan patriot korg tu habis dgn mat2 bangladesh skali join pa ceghita? hangpa semua bloodyfooll

Puliiss kata JANGAN!!! beruk2 di jalanan memalukan. setakat ni aku x nmpak lagi kemajuan dalam golongan pemuda berjuang dalam umno ramai sibuk cari projek je

Ex-UMNO,  July 24, 2011 at 5:07 PM  

Pemuda UMNO taik kucing.

Mcm ni rupa pemuda UMNO kah? Dulu pemuda UMNO ni mana wujud!!! Lagi byk undi drpd skg. Tu KJ ngko suruh tadah air kencing bapa mertua dia. Najib kena berani, jgn mcm sepupu dia tu. Budaya pondan tu trademark Al Juburi. Kena hapuskan sblm rakyat yg menghapuskan.

Ha..ha..ha... Gomo, betul tak apa yg aku posting kat blog ngko dulu?

Anonymous,  July 24, 2011 at 5:08 PM  

FUCK U GOMO..

TF SUPPORTERS

malay,  July 24, 2011 at 5:17 PM  

sebenarnya korang x follow betul2 aktiviti pemuda umno jgn nk burukkan kami tiba tiba macam korang tu perfect.

blogger takat depan skrin je keje pemuda umno merantau sana sini berkempen ape korang tahu.

banyak aku tgok dalam pemuda umno berani dan semangat. kaum muda macam ni lah yg kita harapkan.

berbnding blogger yg x face to face berdebat KJ langkah kedepan berani berdebat dgn pembangkang.

hentikanlah kutukan terhadap pemuda, pemuda pon stop la condemn papagomo ni.. paham2 lah perangai gomo die dah rasa die tinggi sgt smpai boleh menghina pemimpin parti die sendiri boleh jalan la gomo

Anonymous,  July 24, 2011 at 5:24 PM  

Gomo kaki fitnah,bila lu mau jawab,kesian itu olang lu kasi fitnah.lu sama gang misti mau jwb lu tgk apa lu kasi tulis sini web http://wwwkelate.blogspot.com

Anonymous,  July 24, 2011 at 5:56 PM  

MALAY
Kau kata pemuda pergi ke merata tempat untuk berkempen... Boleh Blaaah laah... Rakyat bawahaan masih lagi tidak jelas isu bersih...Ramai dari mereka marah kenapa kerajaan menghalang perkara yang menambaik perjalanan SPR.. Korang hanya mengharapkan duit elaun sahaja..

LANANG HITAM

Khairy fans,  July 24, 2011 at 6:31 PM  

kenapa ssemua nk condemn pemuda umno???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


kami x perfect tp kami berusaha jd terbaek nk mnjadi pelapis kepimpinan negara! nak bg kepimpinan negara terlepas pada pimpinan muda pas kew kowg ni????????????

gadoh2 kat public?? x malu ke rosakkan nama parti umno???? koranglah antara manusia2 yg bg anak2 muda x nk join umno!!!

Anonymous,  July 24, 2011 at 7:11 PM  

kita cadangkan gomo menang anugerah brahim Ali

Anonymous,  July 24, 2011 at 7:19 PM  

GOMO!! GOMO!! TRY GOMO MASUK PAS PULAK KALAU ADA MASALAH NGAN UMNO.. GERENTI PUAK LEBAI MAAFKAN GOMO! HAHA.. LEBAI2 AKAN JILAT BONTOT GOMO PUNYA.. HAHAHAHA

rakab,  July 24, 2011 at 7:26 PM  

Saudara2 sekelian,

Pertama: Gomo tidak menentang parti. Kedua: Gomo bukan menentang pemuda Umno. Dia dan teamnya cuma berkelahi dengan Tun Faizal kerana tidak berpuas hati dengan perkara tertentu di dalam kerjaya siber mereka...Jadi janganlah kita meraban dan menokok tambah perkara-perkara yang tidak bersangkut paut dengan masalah mereka. Hanya akan memburukkan keadaan.

Anonymous,  July 24, 2011 at 7:33 PM  

BILE GOMO JEJASKAN IMEJ TUN FAISAL DULU DI BLOG, XDE PLAK GOMO SENTAP...TP PELIK BILE TUN FAISAL BALAS GOMO KATA TUN HINA DIE...haiyaaa pening aku gomo ni, die caci maki org boleh, ble org balas die kata penghinaan utk die...padahal 2-3 artikel die namakan TF ni TUN FUCKZAL, itu xmenghina ke? Pelik la ko ni gomo, ko yg cari pasal boleh, org balas ko kata hina ko pulak...BULLSHIT LA...jijik aku dgn sikap budak2 ko ni...lap hingus tu pi! Matangla sikit, sudah2la mntak simpati org..org dah muak ni...nyampah tau x!!!

Anonymous,  July 24, 2011 at 8:07 PM  

P.Gomo & T Faizal masing2 ada kelebihan yg disedari,tetapi, mungkin ada juga kelemahan yg x disedari,maka tersebarlah keburukan masing, secara x lansung ini amat menyedihkan kami penyokong gomo yg mempunyai niat murni mempertahankan BN dgn apa cara sekali pun utk mendpt maklumat tepat, biar pun di katakan menghurungi VIP2 di mana le, sebenarnya itu lah cara org yg benar2 berusaha, sanggup ketepikan apa jua tanggapan org yg cemburukan tengok org lain maju kedepan.

Pesanan saya teruskan perjuangan, ketepikan tanggapan remeh-temeh yg x menguntungkan.

Anonymous,  July 24, 2011 at 8:36 PM  

boring..boring..boring...tukar jadi blog debat UMNO lah.

Pendekar Siber July 24, 2011 at 10:07 PM  
This comment has been removed by the author.
Anonymous,  July 24, 2011 at 10:07 PM  

iye la, hentila cite pasat tun pesal ni , tak syok balon org sendiri..maa.

rasa mcm mau lali blok lain.

Pendekar Siber July 24, 2011 at 10:08 PM  

Salam,

Saya mempunyai pengalaman semasa berususan dengan UMB ini. Semuanya saya coretkan di http://blogpendekarsiber.blogspot.com/2011/07/umb-oh-umb.html

Mohon semua pembaca untuk link blog saya http://blogpendekarsiber.blogspot.com/ ke blog anda semua.

INSYALLAH saya akan buat perkara yang sama.

ROSAFID,  July 24, 2011 at 11:26 PM  

Saya kata!!!Kalau setakat Papa Gomo ni lah, seorang blogger picisan, maka tak kan sempat dia nak berlagak seperti mana tun fisal katakan. Malahan yang selalu saya nampak berlagak elitist, perangai hidung tinggi sampai mencecah dahi, dan lidah bercabang macam cicak menkarung adalah mahluk2 seperti tun fisal dan geng2 dalam UMNO yang seangkatan dengan dia.Meh kita mulakan gerakan untuk membersihkan UMNO daripada dikuasai olih jenis cicak2 mengkarung ni semua.
Wallahu'alam. Wassalam.

Anonymous,  July 24, 2011 at 11:34 PM  

Gomo,...GOMO gi.. sekali lakoh jangan pandang belakan... KUBUR LAIN-LAIN.......duli lah puok-puok KHAWARIJJ tu.....

Anonymous,  July 25, 2011 at 1:26 AM  

Aku vote Papagomo.

Tun Fuckzal pegi berjubo dgn nuar.

Anonymous,  July 25, 2011 at 6:41 AM  

"...dulu Papagomo menipu bertempat, sekarang sudah melampau..." lebihkurang gitulah kata TF.... hmmm...

Anonymous,  July 25, 2011 at 8:25 PM  

umno itu islam?? hahaha..

org melayu nak murtad = bn luluskan

org melayu nak mabuk todi = bn luluskan

org melayu nak wat zina= kena tgkp bayar bpe ribu je @ kena penjara 3 tahun ( bn redhakan )

org melayu nak judi sampai mampus kat genting = bn luluskan

org melayu merempat kat bumi sendiri = bn peduli hapa..

jadi xperlu bg statement umnoikkk ni islam..

--- wat malu je

akab,  July 25, 2011 at 8:50 PM  

Anon 8.25,

Apa yang kau meroyan ni ?.Kalau lapau , pergi le makan. Bengap!

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP