Perlukah Keluar UMNO Demi Kebebasan Blogger Meluahkan Pendapat?

Saturday, July 23, 2011
Syukur akhirnya Tun Faizal EXCO Pemuda UMNO Malaysia yang merupakan pengerusi Unit Media Baru UMB yang juga pegawai Khas kepada Menteri KDN Dato Seri Hishammuddin telah menulis diBlogg nya berhubung pertelagahan diantara Papa Gomo dan dirinya.

Gomo tidak mahu nak mengulas apa yang beliau nyatakan diBlogg peribadinya kerana ianya tidak lebih dari luahan emosinya menyerang peribadi Papa Gomo. Gomo hanya nak menceritakan dan bertanyakan serba sedikit kepada Tun Faizal.

Tun Faizal sehingga ke saat ini masih lagi menafikan bahawa beliau tidak pernah sama sekali meminta untuk Gomo dikenakan tindakan Disiplin dari parti UMNO. Beliau menafikan bahawa beliau melaporkan hal tersebut kepada pihak Menteri KDN.

Gomo minta bahawa beliau FOWARD ke dalam Blogg beliauLaporan SMS yang beliau hantar meminta Papa Gomo diambil tindakan oleh parti dan beberapa pekara lain yang beliau nyatakan didalam laporan nya.

Kata Tun Faizal: Terserah kpd pegawai yang buat laporan d pelbagai peringkat,yg penting penyelesaian kena ikut:Tun Faizal kata: U pemuda Wangsamaju, U ada ketua Bhg, kita guna saluran parti.....

Kenyataan dari Blogg Beliau:

"Papagomo merasa tidak puas hati apabila saya melaporkan tweetnya berkaitan Menteri Dalam Negeri dan KDN kepada Setiausaha Politik. Ini adalah rutin biasa seorang pagawai dan saya telah mencadangkan kepada Setiausaha Politik untuk menegur Papagomo melalui saluran parti, iaitu melalui Ketua UMNO Bahagian Wangsamaju memandangkan Papagomo adalah ahli Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Wangsamaju"


Apakah kenyataan Tun Faizal diatas tidak mengambar apa apa kepada kita? Jika sudah jelas disitu bahawa beliau menyatakan akan saluran Parti jadi untuk apa beliau berdolak dalih? Sewajarnya beliau Fowardkan sahaja Laporan SMS yang beliau hantar untuk mengadu Gomo itu bagi Rakyat menilainya.

Tun Faizal juga menyatakan Papa Gomo tidak perlu menggunakan Blogger lain jika tidak berpuas hati dengan nya.

Nah Gomo sekarang ini berseorang menentang Tun Faizal yang Korup dan tidak meminta mana mana Blogger untuk turut sama dalam membalun beliau. Kerana apa yang Gomo lakukan ini adalah atas faktor Tun Faizal melanggar perjanjian damai yang dimeterai di Restoran Kayu Nasi Kandar yang disaksikan Dato Razali Ibrahim, dan rakan rakan Blogger lain. KLIK DISINI

Jika Tun Faizal anak Jantan sudah pasti beliau menjawap apa yang Gomo nyatakan dalam artikel sebelum ini mengenai perjanjian yang dimeterai. Perjanjian yang telah dipersetujui oleh beliau dan Papa Gomo.

Tun Faizal seharusnya tidak bertindak persis seperti Pondan apabila mengaitkan Ketua Bahagian UMNO dan Pemuda UMNO Wangsa Maju dimana Gomo ahlinya. Jika Tun Faizal anak Jantan mengapa tidak hanya menghantar laporan keatas Papa Gomo sahaja? Kenapa mesti dikaitkan dengan ketua Bahagian dan juga Pemuda UMNO Wangsa Maju?Tun Faizal kata : Ko tu pemuda UMNO Bhg Wangsa Maju, Dia tu supol Ketua bahagian, terikat dengan peraturan parti : )

Untuk makluman Papa Gomo membina Blogg pada tahun 2008 lagi, dan pada itu bukanlah seorang ahli UMNO. Gomo dan angkatan Blogger lain berjuang bagai nak gila dari hari ke hari walaupun bukan ahli UMNO.

Hujung tahun 2009 Gomo masuk UMNO Wangsa Maju kerana merasakan adalah lebih baik berjuang didalam UMNO bagi menguatkan UMNO dari dalam. Ramai rakan rakan Blogger menegur Papa Gomo dan menasihatkan tidak Usah masuk UMNO kerana penulisan kita akan dikawal dan boleh dikenakan tindakan Disiplin.

Gomo ada berfikir hal tersebut namun kerana sayangkan Agama, Bangsa dan Tanah air Gomo menyertai UMNO Wangsa Maju dan sehingga ke hari ini masih kekal sebagai Ahli UMNO Wangsa Maju.

Tidak ada satu Projek mahupun Jawatan yang Gomo raih selama mana Gomo ahli UMNO, boleh tanya sesiapa sahaja pemimpin, VVIP ataupun Ahli UMNO Wangsa Maju sendiri apa yang Gomo lakukan didalam menjadi ahli UMNO. Matlamat Gomo hanya satu iaitu berjuang menentang pakatan pembangkang.

Namun benarlah bagai dikata rakan rakan Blogger lain sebelum ini kemasukkan Gomo ke dalam UMNO pasti akan mengundang rasa tidak puas hati dikalangan orang umno sendiri. Dan ianya terbukti apabila Tun Faizal telah menghantar Laporan SMS kepada Menteri KDN untuk Gomo diambil tindakan parti atas sebab Gomo mengkritik Institusi.

Laporan Tun Faizal:

"saya melaporkan tweetnya berkaitan Menteri Dalam Negeri dan KDN kepada Setiausaha Politik"


Soalan Gomo yang nyatakan dalam Twiiter adalah seperti berikut :

"Adakah KDN Lembab Dalam Melaksanakan Tugas?"

Soalan ini menjadi penyebab Tun Faizal menghantar laporan aduan kepada parti. Apakah soalan begini ditakrifkan sebagai Mengkritik Institusi UMNO? Apakah soalan ini melanggar ektika Parti?


Tun Faizal Kata : Guna saluran parti bukan mcm u dahla x beretika serang institusi


Jika soalan sebegini pun tidak boleh para Blogger, facebooker, pelayar Twiiter luahkan maka adalah satu pekara yang amat dasyat berlaku kepada UMNO.

Apakah lebih baik KELUAR DARI UMNO dan meneruskan perjuangan dari Luar parti sahaja. Gomo tidak mahu apa yang Gomo luahkan di Blogg, Twiiter dan facebook mendatangkan Masaalah kepada Ketua Bahagian dan juga Pemuda UMNO Wangsa Maju.

Jika Gomo berada diluar parti UMNO mungkin adalah lebih baik buat Gomo bergerak dan meluahkan pendapat kepada mana mana pemimpin yang tidak betul landasannya. Kita mengkritik demi kebaikkan dan bukan kita menghentam pemimpin membabi buta.

Sebenarnya apa yang Tun Faizal lakukan ini sebenarnya adalah atas faktor CEMBURU dan IRI HATI dengan apa yang Gomo ada hari ini. Ramai dikalangan pemimpin UMNO tahu Gomo dan juga rakan rakan Blogger lain lebih bernilai dari Tun Faizal.Banyak tugas yang memihak kepada kami selama ini dan tidak pada Tun Faizal.

Isu Tun Faizal mengadu kepada Parti mengenai Papa Gomo ini disebabkan satu kejadian yang berlaku pada sehari sebelum Demo BERSIH yang mana beliau ada mengeluarkan artikel dalam blogg peribadinya. Blogger yang hadir malam itu tahu apa yang membuatkan Tun Faizal benar benar panas punggung dan tidak berpuas hati.

Malah untuk makluman ada lagi beberapa pekara yang Tun Faizal laporkan kepada Supol menteri KDN berkaitan Gomo dan minta Papa Gomo diSINGKIRKAN . Pekara tersebut SULIT untuk Gomo dedahkan disini tapi itulah dia Tun Faizal yang BUSUK HATI dengan apa yang Blogger jalanan usahakan dalam memastikan BN menang PRU13.

Buat Tun Faizal Exco Pemuda UMNO Malaysia, Gomo tidak pernah ingin mengambil kedudukan anda sebagai Pengerusi Unit Media Baru. Didalam bahagian UMNO Wangsa Maju pun Gomo tidak mempunyai apa apa jawatan kerana Gomo tidak suka untuk bermain Politik tinggi.

Apa yang menjadi keutamaan Gomo adalah berjuang sampai ke titisan Darah yang Terakhir menentang pakatan Pembangkang dan musuh utama iaitu Anwar Ibrahim.

Bak kata Tun Faizal di dalam blogg nya: "Cuma saya dimaklumkan bahawa Papagomo hanya berpendidikan menengah dan terpaksa menyara hidup dengan berniaga di uptown"

Semoga Tun Faizal seorang EXCO Pemuda UMNO yang belajar Tinggi sehingga ke menara Gading dan berjawatan tinggi baik dalam UMNO mahupun Kerajaan agar dapat menilai perjuangan nya didalam UMNO adalah untuk tujuan apa.


BLOGGER Bukan Cari Projek Tender Macam Tun Faizal Cari Makan, Kami lebih tahu apa itu perang Media dan Cywar berbanding anda yang hanya tahu Cari Publisiti.Sepatutnya bila sudah menang Exco Pemuda Buatlah kerja yang terbaik
untuk parti. Bila diamanahkan tugas maka amahlah dengan jujur


Psssttt...... Sedang mempertimbangkan Untuk Keluar UMNO


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

236 comments:

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:13 AM  

Gomo bermasaalah dengan individu bukan parti. kenapa harus keluar parti.
Buat referandum bahagian, usul tendang tunfaisal , kalau tak dapat sambutan atau tak dilayan peringkat atasan,jadilah ko blogger bebas seperti RPK, gomo boleh hentam siapa saja?
Umum akan lebih menghargai dan menghormat kamu dari buat kerja2 membodek kepimpinan.
Salahlaku ketua pun tak dapat tegur macam mana nak maju ni? Macam mana nak jadi manusia berprinsip dan beretika.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:19 AM  

Papagomo, lantak dia la.kalo belajar tinggi tapi otak tak cerdik tak guna jugak.bila dah jadi exco mestila berbakti pada negara.kalo takleh buat benti je laa,bagi orang len.ramai lagi yg lebih layak!

YB Raz July 23, 2011 at 10:21 AM  

x kisahlah sama ada dalam umno atau tak..yang penting nawaitu kita bro

BALAK BINI GOMO,  July 23, 2011 at 10:23 AM  

kah kah kah

x ubah macam PONDAN la hang dengan tun faisal ni...adeh

PONDAN MACAM SEPOL...HAHAHAHA

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:27 AM  

APELA KORANG NIE.. DALAM BLOG PUN NAK TUNJUK JAGUH SESAME SENDIRI DALAM PARTI... CARI LAA JALAN PENYELESAIAN DI LUAR.. BILE KORANG BERBALAH DALAM BLOG KORANG...

PEMBANGKANG CIPAN TU BERJOGET SAKAN TWNGOK KORANG BERPERANG SESAMA SENDIRI...

FIKIOR2 LEE YOP...!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:34 AM  

mau keluar, keluar lah...mampos pon org tak kesah....ingat gomo hebat sangat ke...

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:36 AM  

"Cuma saya dimaklumkan bahawa Papagomo hanya berpendidikan menengah dan terpaksa menyara hidup dengan berniaga di uptown menjual barangan tiruan."....tun faizal..

kakakakakakaka....ape barang tiruan tu...dvd lucah lah......

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:36 AM  

ok ape berbalah...aku leh tau yg tun faizal tu kaki bodek dan kaki kipas,,its ok bro gomo...walaupun blajar tahap rendah...tindakan dn pemikiran dn kewarasan anda..lebih baik dr tun faizal tu...dr mana dpt tun tu??tun tun buk ke???heheheh...
bro...u r my leADAR...

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:38 AM  

TUN FAISAL DAH DEDAHKAN KREDIBILITI GOMO,

HAHA BLAJA PON X HABIS NK MGAJAR ORG YE GOMO?? FITNHA KARUT SEMUA KO NI,

GOMO BLOGGER UPAHAN KAH3, GOMO BLOGGER PENGEMIS DUIT DR KERAJAAN RUPENYE

GOMO HINA GOMO SAMPAH MASYRAKAT.

TU LAH X HABIS2 MEROSAKKKAN NAMA ORANG LA NI KO PLAK KENA DGN TUN FAISAL KAH3

HABIH LER KO GOMO XDEK ORG NK BAYAR DUIT GAJI KAU DAH, KAH3 PERGI LA TEPI2 JALAN JUAL BRG TIRUAN PLAK KAH3, KAH3

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

BACA2 JOM BACA RAMAI2.

PADA AKU UMB LEBIH BAGUS DR UMNO NK BLAWAN NG PR LAWAN SECARA PROFESIONAL XDAK BURUK2KAN ORG

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:39 AM  

"Bagi saya Papagomo sudah terlalu bongkak dan merasakan dia sentiasa betul, tetapi penakut dan bacul. "....tun faizal.....

PENAKUT DAN BACUL GOMO NI......MEMANG....PON....TAK MALU KE GOMO

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:41 AM  

"Papagomo berjuang tanpa dibayar? Sangat kelakar bila dia mengatakan perkara ini. ".....tun faizalINI LAH YANG PALING LAWAK...GOMO..KALAU KO TAK DIBAYAR..KO JUAL VCD LUCAH TIRUAN JE KAT PASAR MALAM TAU.....

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:42 AM  

"Sukar sebenarnya hendak memberi tugasan kepada Papagomo semasa PRK kerana dia tidak boleh mematuhi disiplin tertentu. Misalnya, dia akan sibuk menghurungi VIP sebab jika dia pergi menghurungi VIP, dia tahu dia akan mendapat sesuatu daripada mereka. "........tun faizal.....HAHAHAHAHA.....GOMO, KO NAK MINTAK JADI CALON ATAU KO NAK MINTAK PROJEK......ATAUPON SAJE NAK BODEK NGAN PAK MENTERI PONDAN TUH.....SIAPE YG KAKI BODEK????GOMO

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:43 AM  

JIka diamati pertelingkahan ini mirip kpd soal-soal peribadi, tetapi jika dilihat dari sudut tersirat ada agenda tersembunyi dibelakangnya. Perjuangan utk apa ni ? Sebagai Exco Pemuda nampak jelas ketidakmatangan politik beliau dlm menangani isu ini, manakala PG sebagai blogger pula musuh senantiasa memasang perangkap utk menjerat. Ramai kalangan anak muda masa kini tidak mengambil iktibar dari sejarah silam, benarlah kata Tun Mahadir, Melayu mudah lupa, Lupa dalam pelbagai perkara. Ramai dikalangan anak muda masa kini (termasuk Pemuda UMNO) jika diajukan persoalan siapakah Sidiq Ghaus, agak terpinga-pinga utk menjawabnya, ini bermakna mereka masih buta mengenai sejarah politik tanah air. Tidak cuba untuk mengenali siapakah petualang, subversif dan pengkianat bangsa, agama dan tanah air, sedangkan mereka ini terdiri dari orang-orang disekeliling kita yang dianggap rakan dan sahabat.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:43 AM  

"Papagomo tidak ada peruntukan semasa di Sarawak? Satu lagi cerita kelakar..."....tun faizal....INI DAH CHECKMATE PAPAGOMO BOHONG...GOMO HANYA PERJUANG UNTUK POKET DIE JE...SHITTTTTTTT

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:45 AM  

"Nasihat saya, jika telah menerima peruntukan, tetapi masih gagal melaksanakan tugas dengan baik semasa Perhimpunan Haram Bersih, walaupun dilengkapi dengan peralatan yang begitu canggih, Papagomo kena jadi berani dan tampil ke depan untuk memikul tanggung jawab. Jangan yang baik-baik saja claim credit, peruntukan sudah diambil tetapi tidak berani menanggung kelemahan. Bila sudah gagal, memfitnah dan menunding jari ke arah UMB sedangkan UMB tidak menerima keistimewaan seperti yang Papagomo terima. Papagomo, anda blogger sepenuh masa dan berbayar, buatlah tugas sebaik-baiknya.".....tun faizal.....


KANTOILAH GOMO PASAL FAIZAL....HEHEHE

AIYA....TUN FAIZAL NIE PON SATU....APASAL MAU BONGKARKAN SEMUA PERKARA SULIT NIE.....NANTI GOMO MANE ADE MUKA MAU TUNJUK ORANG....

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:46 AM  

"Saya sudah cukup bersabar dengan kerenah Papagomo yang suka berbohong dan memfitnah. Jika berterusan saya terpaksa mendedahkan lebih banyak kebenaran."MANE ORG LAGI NAK CAYE NGAN GOMO LAGI...BOSS PON LABEL DIE SBG ANJING YG TAU BOHONG DAN FITNAH JE....


HIDUP TUN FAIZAL...

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:46 AM  

Papagomo..

Lebih baik keluar parti supaya senang bergerak dan tak terikat dengan undang2 yang menyekat kebebasan untuk bersuara demi bangsa/agama/negara.

Keluar parti juga bukan bermakna kita akan stop berjuang tetapi menjadi titik permulaan untuk meningkatkan dan mempertahankan bangsa kita dengan pemimpin YES SIR.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:49 AM  

most of 'them' think UMB is just bout blogging... just about figures on the blog rank... neva think how 'far' NEW MEDIA takes part in political psywar nowaday... onlined & offlined. 'they' should SHUT THE FAK UP if they just know nutting~!

stupid is always as stupid does!

SELAMA NI DIE YANG MENYERANG DAN MMBURUKAN NAMA BAIK DAN PERIBADI ORANG HARINI DIA NK WAT TOUCHING PULAK MAT GOMO NI!!! July 23, 2011 at 10:49 AM  

kah3 gomo stupid!!!!


SELAMA NI DIE YANG MENYERANG DAN MMBURUKAN NAMA BAIK DAN PERIBADI ORANG HARINI DIA NK WAT TOUCHING PULAK MAT GOMO NI!!!

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

tun faisal dah bongkar habis dah pasal ko gomo, dia baik lagi dr ko x letak gambar kau, kau tu pgecut

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:50 AM  

Salam bro gomo..apa yg penting sangat u nak lyan mangkuk jamban ni..jgn risau la Bro takan ada tindakn yg akan kena kat kau la..mangkuk tu ingat ini parti DAP ker.tegur terus kena singkir.Mangkuk ni sorang jer bermentaliti camgitu sedangkan yg lain2 di peringkat tertinggi lebih terbuka.Pedulikan la dia bro..macam gitulah perangai orang2 yang takut pada bayang2 dia sendiri.Pengacau macam dia ni tak lama lagi aku yakin dia ni akan tersungkur kerana niat dia tak ikhlas.Yakin la bro..orang ramai lebih memerlukan org2 cam kau lebih dari si mangkuk jamban tu yg tau hanya berpolitik dan camana nak kukuhkan kedudukan dia.JANGAN PATAH SEMANGAT BRO..KEDAULATAN DAN KEMAKMURAN NEGARA NI LEBIH PENTING DARI MANGKUK JAMBAN TU.
Terusakan berjuang bro.kami ada di belakang kau.


P/S Pandai belajar sampai ada 10 ijazah tak guna jugak kalau tak cerdik.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:50 AM  

salam papagomo! i harap u teruskan perjuangan ini,BERANI KERANA BENAR.kepada tunfaisal u kena ingat "attitude" mcm awak ni lah yg membuat RAKYAT MELUAT sampai tolak BN dlm PRU lepas! terus terang saya katakan BAHAWASANYA KAMU TUNFAISAL...TIDAK LAYAK UNTUK MENJADI PEMIMPIN!!!! harap anda bermuhasabah..jika anda benar2 nk memperjuangkan nasib anak bangsa!

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:50 AM  

http://harimau-menaip.blogspot.com/2011/07/papagomo-adalah-pelacur-tahap-pariah.html


ini terbaek....

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:52 AM  

Jika inilah stlye Pemuda UMNO menangani permasalahan, nampak gayanya UMNO akan diwarisi pemimpin yang bakal meruntuhkan Bangsa, Agama dan Negara. PRU13 akan menterjemahkan segala tindak tanduk orang sebegini yg memualkan pengundi atas pagar mau pun penyokong UMNO sendiri. Tidak mustahil berulang tragedi PRU12, kemungkinan lebih parah dari itu.

Aspirasi July 23, 2011 at 10:53 AM  

Salam bro

Lantaklah tun faisal tu.. Apa kita nak kisah.. Mula-mula kita berjuang dan jadi blogger jalanan tiada siapa pun kisah kita.. Tapi bila kita dah dikenali barulah ada pihak terhegeh-hegeh nakkan kita... Tapi tu semua ada udang sebAlik mee.. Lebih baik kita fokuskan musuh yang menentan musuh agama.. Kalau nak ikut UMNO.. Asyik nak berbalah sesama sendiri je...

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:56 AM  

"Cis! Pelacur blog rupanya mamat barua ni. Pelacur hanya akan kangkang apabila kita bayar. Sama senarionya dengan Papagomo. Mana datangnya mamat tak sekolah dan bekas penjual barangan tiruan ni boleh beli Blackberry dan bayar domain "dot com" kalau "ehem ehem" tak bagi duit.

Rasa-rasa, kalau "ehem ehem" tak bayar mamat ni 3 bulan, mau dia sokong Lim Kit Siang ni.

Sekarang, rasa hormat gua lagi tinggi pada Anjing jiran gua dari rasa hormat gua pada Papagomo. PAPAGOMO , LU SUDAH DI CHECKMATE KAN!. "......http://harimau-menaip.blogspot.com/HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA......ADUIIIIII...PELACUR GOMO....HAKKKKKKKK

DONT BITE THE HAND THAT FEED YOU GOMO July 23, 2011 at 10:57 AM  

PAPA GOMO, SEBAB KAU DAH BURUKKAN NAMA PEMUDA UMNO,

GOLONGAN PEMUDA NK BGTAHU SATU JE, KALAU KO NK BYAK KOMEN NYAH KAU DR UMNO!! SESAMA PARTI PON KAU NK JATUHKAN KE??

PASAL PERUNTUKAN UTK BLOGGER PON NAK BISING??

KAU DAH LEBIH GOMO, BAGU BETIS NK PAHA, BG PAHA NK KOTE PULAK! ADOI GILA SEKS BETOL GOMO NI BLAJA PON X HABIS!

JGN JD LIABILITI PADA UMNO!!! BENGONG TAHAP GABAN NK JATUHKAN PEMIMPIN SDIRI!


~DONT BITE THE HAND THAT FEED YOU!

PKMPL July 23, 2011 at 10:59 AM  

JATUHKAN PEMIMPIN PROJEK DAN SUBSIDI. BIAR AHLI BIASA, YANG PENTING KITA LEBIH MULIA DALAM PERJUANGAN INI.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:59 AM  

Ini lah cara UMNO, tak betul kena tegur dan x ada nak cover2,korang dari pakatan jahanam boleh buat cam ni ker?.Ketua korang yang paling rendah nilai moral dah sampai tahap anjing kurap pun korang nak cover lagi..lagi ada hati nak kutuk orang.Jalan daa

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:02 AM  

"Cis! Pelacur blog rupanya mamat barua ni. Pelacur hanya akan kangkang apabila kita bayar. Sama senarionya dengan Papagomo. Mana datangnya mamat tak sekolah dan bekas penjual barangan tiruan ni boleh beli Blackberry dan bayar domain "dot com" kalau "ehem ehem" tak bagi duit.

Rasa-rasa, kalau "ehem ehem" tak bayar mamat ni 3 bulan, mau dia sokong Lim Kit Siang ni.

Sekarang, rasa hormat gua lagi tinggi pada Anjing jiran gua dari rasa hormat gua pada Papagomo. PAPAGOMO , LU SUDAH DI CHECKMATE KAN!. "......http://harimau-menaip.blogspot.com/

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:05 AM  

salam bro, kita TIDAK memerlukan parti untuk hidup tetapi partilah yang memerlukan kita untuk hidup... saya nak bagitahu kat sini, adalah SILAP BESAR bila Tun Faisal cuba memburuk-burukan papagomo.

hidup blogger,  July 23, 2011 at 11:06 AM  

GOLONGAN BLOGGER DEMAND TUN FAISAL MINTAK MAAF SCARA TERBUKA KEPADA BLOGGER KERANA TELAH MENGGANGU PERIUK NASI KAMI!!

PERGI MAMPOS LU TUN FAISAL!!! SATU2NYA PONDAN DALAM UMNO!!

TAK HARGAI LANGSUNG PERJUANGAN BLOGGER!!!

sharinashudirman July 23, 2011 at 11:07 AM  

sy sokong and always behind u.tok soh peduli tun faisal dan pencacai dia dlm komen ni..teruskan perjuangan anda menentang aljuburi dan PR.kritikan anda pd ahli umno dan vip umno adalah selaras utk menaikan reputasi BN.jgn takut pd pencacai,berpegang teguhlah pd kebenaran..sabar itu separuh dr iman..

tun faizal July 23, 2011 at 11:09 AM  

"Cis! Pelacur blog rupanya mamat barua ni. Pelacur hanya akan kangkang apabila kita bayar. Sama senarionya dengan Papagomo. Mana datangnya mamat tak sekolah dan bekas penjual barangan tiruan ni boleh beli Blackberry dan bayar domain "dot com" kalau "ehem ehem" tak bagi duit.

Rasa-rasa, kalau "ehem ehem" tak bayar mamat ni 3 bulan, mau dia sokong Lim Kit Siang ni.

Sekarang, rasa hormat gua lagi tinggi pada Anjing jiran gua dari rasa hormat gua pada Papagomo. PAPAGOMO , LU SUDAH DI CHECKMATE KAN!. "......http://harimau-menaip.blogspot.com/

tun faizal July 23, 2011 at 11:10 AM  

"Cuma saya dimaklumkan bahawa Papagomo hanya berpendidikan menengah dan terpaksa menyara hidup dengan berniaga di uptown menjual barangan tiruan."....tun faizal..

kakakakakakaka....ape barang tiruan tu...dvd lucah lah......

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:11 AM  

TUN FAISAL..ORANG2 CAM KO NI LAH YANG BAYAK MEMBUSUKAN NAMA UMNO SELAMA NI..AKU RASA KAU DAH TERSILAP LANGKAH DALAM MAINAN POLITIK KAU..KAU SENDIRI MEMBUAT LUBANG BESAR DEPAN JALAN YG KAU AKAN LALUI.NAMPAKNYA KAU AKAN MENGULANGI SEJARAH ANAWAR IBRAHIM,NAK MEMUSNAHKAN ORANG AKHIRNYA DIA SENDIRI YG MUSNAH.

tun faizal July 23, 2011 at 11:11 AM  

"Sukar sebenarnya hendak memberi tugasan kepada Papagomo semasa PRK kerana dia tidak boleh mematuhi disiplin tertentu. Misalnya, dia akan sibuk menghurungi VIP sebab jika dia pergi menghurungi VIP, dia tahu dia akan mendapat sesuatu daripada mereka. "........tun faizal.....HAHAHAHAHA.....GOMO, KO NAK MINTAK JADI CALON ATAU KO NAK MINTAK PROJEK......ATAUPON SAJE NAK BODEK NGAN PAK MENTERI PONDAN TUH.....SIAPE YG KAKI BODEK????GOMO

tun faizal July 23, 2011 at 11:13 AM  

"Papagomo berjuang tanpa dibayar? Sangat kelakar bila dia mengatakan perkara ini. ".....tun faizalINI LAH YANG PALING LAWAK...GOMO..KALAU KO TAK DIBAYAR..KO JUAL VCD LUCAH TIRUAN JE KAT PASAR MALAM TAU.....

tun faizal July 23, 2011 at 11:15 AM  

"Papagomo tidak ada peruntukan semasa di Sarawak? Satu lagi cerita kelakar..."....tun faizal....INI DAH CHECKMATE PAPAGOMO BOHONG...GOMO HANYA PERJUANG UNTUK POKET DIE JE...SHITTTTTTTT

tun faizal July 23, 2011 at 11:20 AM  

"Dalam PRN Sarawak, apa sahaja posting Papagomo? Paling kelakar semasa orang sibuk menyerang pembangkang dan mempertahankan BN, Papagomo khayal dangan kisah dia ditahan polis. Seolah-olah dia pula selebriti; mengalahkan PM dan menteri-menteri lain la pulak. "....tun faizal


ouiiii...gomo, lu ingat ko siape....ko hanye la penjual dvd tiruan saje....

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:20 AM  

Tun faisal,ko ni tak ada tokoh langsung nak jadi pemimpin,jiwa kecik kena tegur sikit terus melenting.tak boleh ke kalau tak puas hati panggil orang tu bersemuka..bagi penjelasan dan cari jalan nak selesaikan masalah.Kau tu ada jawatan dalam parti sedangkan gomo hanya ahli biasa je,patut nye senang2 je ko boleh panggil dia.Nampaknya kau dah bgi isyarat kat ahli bawahan terbanyak kau memang tak layak nak jadi pemimpin.
LU FIKIR LA SENDIRI APA LU PATUT BUAT...

NasrulSafiq,  July 23, 2011 at 11:21 AM  

Salam PG, teruskan usaha. Artikel PG Ada nilai yang tinggi.

ftg,  July 23, 2011 at 11:23 AM  

ORG MCM TUN FAIZAL NI LE YG MEROSAKKN UMNO DAN BANGSA MELAYU

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:23 AM  

"Saya sudah cukup bersabar dengan kerenah Papagomo yang suka berbohong dan memfitnah. Jika berterusan saya terpaksa mendedahkan lebih banyak kebenaran."


jangan gentar gomo pondan....lu main , i pon blh jugak..

tun faizal July 23, 2011 at 11:25 AM  

"Sukar sebenarnya hendak memberi tugasan kepada Papagomo semasa PRK kerana dia tidak boleh mematuhi disiplin tertentu. Misalnya, dia akan sibuk menghurungi VIP sebab jika dia pergi menghurungi VIP, dia tahu dia akan mendapat sesuatu daripada mereka. "........tun faizal.....HAHAHAHAHA.....GOMO, KO NAK MINTAK JADI CALON ATAU KO NAK MINTAK PROJEK......ATAUPON SAJE NAK BODEK NGAN PAK MENTERI PONDAN TUH.....SIAPE YG KAKI BODEK????GOMO

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:26 AM  

TO ALL BLOGGERS! MARI KITA PASTIKAN ORANG SEPERTI TUN FAIZAL SERTA PUAK2 PEMBODEK BELIAU NI DISINGKIR TERUS DARI BARISAN KEPIMPINAN UMNO! ORG2 MACAM NI LAH YG MEROSAKKAN UMNO SRTA ORANG MELAYU! MEMANG BANGSAT LU TUNFAIZAL!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:27 AM  

TUN FAISAL DAH DEDAHKAN KREDIBILITI GOMO,

HAHA BLAJA PON X HABIS NK MGAJAR ORG YE GOMO?? FITNHA KARUT SEMUA KO NI,

GOMO BLOGGER UPAHAN KAH3, GOMO BLOGGER PENGEMIS DUIT DR KERAJAAN RUPENYE

GOMO HINA GOMO SAMPAH MASYRAKAT.

TU LAH X HABIS2 MEROSAKKKAN NAMA ORANG LA NI KO PLAK KENA DGN TUN FAISAL KAH3

HABIH LER KO GOMO XDEK ORG NK BAYAR DUIT GAJI KAU DAH, KAH3 PERGI LA TEPI2 JALAN JUAL BRG TIRUAN PLAK KAH3, KAH3

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links

BACA2 JOM BACA RAMAI2.

PADA AKU UMB LEBIH BAGUS DR UMNO NK BLAWAN NG PR LAWAN SECARA PROFESIONAL XDAK BURUK2KAN ORG

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:28 AM  

"Cis! Pelacur blog rupanya mamat barua ni. Pelacur hanya akan kangkang apabila kita bayar. Sama senarionya dengan Papagomo. Mana datangnya mamat tak sekolah dan bekas penjual barangan tiruan ni boleh beli Blackberry dan bayar domain "dot com" kalau "ehem ehem" tak bagi duit.

Rasa-rasa, kalau "ehem ehem" tak bayar mamat ni 3 bulan, mau dia sokong Lim Kit Siang ni.

Sekarang, rasa hormat gua lagi tinggi pada Anjing jiran gua dari rasa hormat gua pada Papagomo. PAPAGOMO , LU SUDAH DI CHECKMATE KAN!. "......http://harimau-menaip.blogspot.com/

BLOGGER UMNO KALAU NK DUIT LETAK LA IKLAN NUFFNANG. NI TAK, MGHARAP DUIT KERAJAAN JE ,, MAMPOS LER GITU KERAJAAN PON KUTIP CUKAI DUIT RAKYAT. July 23, 2011 at 11:29 AM  

kah3 mat barua gomo ni dah marah org kacau peruntukan duit utk dia


papagomo skolah pon x habis , dlu x bongkak mcm ni bila dah naik terus angkuh demand nk upah tggi dr umno!!

ko igt rakyat pcaya ke blog taik ko ni?

pemuda umno July 23, 2011 at 11:32 AM  

"Cuma saya dimaklumkan bahawa Papagomo hanya berpendidikan menengah dan terpaksa menyara hidup dengan berniaga di uptown menjual barangan tiruan."....tun faizal..Ehhh, apesal gomo tak berani sebut pasal die jual barang tiruan dlm artikel die..............hahahaahahahaa

dankuala.com July 23, 2011 at 11:34 AM  

STEADYLAH BRO,

PEMUDA UMNO NI MEMANG KENA BALUN SESEKALI. APA PUN TAK DIBUAT MELAINKAN MENJAGA DIRI SENDIRI.

TANYA KAT DIAORANG BERAPA RIBU PENGUNDI BARU DAH DIDAFTAR ?

TAK ADA. SESEKALI KENA TERIMALAH KENYATAAN. PEMUDA UMNO MEMAMNG DAH GAGAL !

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:34 AM  

Kita semua harap Gomo beristiqamah dan teruskan perjuangan pendekar demi agama, bangsa dan negara. Species2 dan parasit2 dalam parti harus dilondehkan dan harus diberikan pelempang 10jari. Biar ahli2 Parti buat penilaian sendiri. Yg batil, pengecut, bacul, gunting dalam lipatan dan Si Kitol harus di dedahkan habis habisan dan di sepak teranjang kija perlu. Keparat2 dan parasit2 tidak ada tempat dalam Parti. Saya syorkan kepada parasit2 dan keparat2 dalam Parti, jadilah anak jantan, bukan bacul dan bapok siam. Kalau sudah bersalah tak payh lah dalih 1001 malam macam Pak Sheikh BABI terkutok. Keluar lah dari parti kerana mencemar nama baik UMNO dan menghabiskan kan beras saja. Kecik2 sudah harus mampos, bila dah tuak menyusahkan kepada keluarga, agama dan bngsa saja. Teruskan Gomo demi tanah tumpah darah mu.

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 11:35 AM  

gomo, ko ade stock ape lagi....i mau beli la....jepunke, mat salleh ke ade stock tak.....berape harga sekeping??? .......hahahahahahaha

DEMI BANGSA DAN AGAMA July 23, 2011 at 11:37 AM  

bro ape crte ni buruk2 kan pemuda umno ni bro???

korg igt blogger bagus sgt ke??
ape yg korg tulis semua betul ke??

senang2 nk burukkan nama pemuda. kalau takdak kami yg mggalas tggungjawab pelapis2 utk Umno sapa lagi?

kalau betul lah golongan pemuda umno ada buat salah x patut kau nk rosakkan imej kami macam ni. settlelah baik2 dgn organisasi.

ni tak, sesama umno pon nk mjatuhkan?? mcamana kita nk bangkit? sokongan kepada patriot pon korang x beri ape crta?

skarang ni bro kau fikir gini la, kitorg pemuda sbagai ahli rasmi dan jawatan official dalam umno, tapi kau aku x nafikan blogger memainkan peranan dalam menanam persepsi masyrakat tp kau bukan ahli official so nk settle , settle baik2.

ni haram jadah buruk2kan nama sesama sdiri. gomo lu pikir sbelum buat boleh? jgn sebab ikut emosi mencalar nama sendiri.

psssttt ig sapa bayar gaji lu, gua x kira lu gomo ka, budak x habis sekolah ka, blogger jalanan ka, ini UMNO gua pegang! hakpttuuih ludah kat muka ko gomo!

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 11:38 AM  

"Misalnya, dia akan sibuk menghurungi VIP sebab jika dia pergi menghurungi VIP, dia tahu dia akan mendapat sesuatu daripada mereka. "........tun faizal.....terbongkar muslihat jahat si gomo anjing gile

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:38 AM  

Tun Faisal harus bersikap lebih profesional dan matang sesuai dengan jawatan yang dia miliki dan bersemuka dengan papagomo. Dalam politik ni kita tidak boleh sombong dan angkuh terhadap ahli UMNO kerana UMNO ni bukan milik individu. Cara ini akan melemahkan parti. Siapa yang akan untung kalau Tun Faisal terus menghentam papagomo??? Tun Faisal harus faham, Ramai blogger dibelakang papagomo dan sanggup mempertahankan beliau. Anwar Ibrahim sudah mula tersenyum melihat kelibat Tun Faisal untuk menghentam papagomo. Sudahlah!!! mohon maaflah! titik!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:42 AM  

Lantak je dgn budak tu GOMO..mereka bukan mcm Pemuda zaman dulu..mereka ni jenis tau kejar projek utk diri sendiri..mereka ni tiada Alif..Ba..Ta dalam jiwa mereka.Tp kalau dengar pemimpin tertinggi sampai & ada peluang serta kepentingan mereka..merekalah yang paling ke depan..lepas tu minta projek..konon nya nak jaga pemuda di bawah..kelentong je..dah dapat.. perkara pertama..kereta besar. Teruskan perjuangan kamu..GOMO.

pemuda umno July 23, 2011 at 11:43 AM  

klu takde pemuda umno, awal awal si gomo gile dah disumbat dlm jail......jangan sombong bila dilayan baik sikit...

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 11:45 AM  

ko org dah hebat sgt sekarang....baik...bila korang dibawah ke mahkamah pasal ape yg korang tulis....jangan nak cari tun faizal pulak...ingat...

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 11:48 AM  

blogger blogger yang menentang tun faizal harus diingat kalau tanpa pertolongan tun faizal, korang blh lagi duduk depan laptop utk melempar fitnah kepada tun faizal ke....pikir pikirlah...

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:51 AM  

tun faizal adelah expert dlm IT dan Komputer....korang belajar pon tak habis....tapi mau tunjuk hebat pulak...ingat cyberwar hanya pasal blogger je ke...bengong

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 11:51 AM  

tun faizal adelah expert dlm IT dan Komputer....korang belajar pon tak habis....tapi mau tunjuk hebat pulak...ingat cyberwar hanya pasal blogger je ke...bengong

whiteorange July 23, 2011 at 11:53 AM  

Masalah peribadi dah nak dijadikan masalah negara?

Pada amnya kedua dua puak ni berbalah atas perkara perkara remeh.

Tapi cuma satu aku nak ingatkan pada UMNO terutama Pemudanya...

Pengundi senyap melihat telatah korang ...

Papa gomo tak akan rugi apa apa kalau pengundi memilih mana mana calon,

TETAPI UMNO berisiko besar untuk kehilangan undi jika tersilap langkah

Yang berpendidikan rendah tak semstinya bodoh, yang berpendidikan tinggi tak semstinya cerdik.

Jangan lupa , merendahkan pelajaran seseorang boleh mengakibatkan orang lain yang rendah pelajaran terasa juga, dan mereka ini adalah pengundi majoriti.

Tun Faisal, sebagai pemimpin yang berpelajaran tinggi, anda harus lebih cool dan waras melayan golongan golongan picisan ini, keegoan dan kebongkakan kamu boleh menjejaskan sokongan orang kepada parti... sebagai pemimpin "berpelajaran tinggi" cara kamu melayan rakyatsekarang, hanya akan merendahkan martabat kamu sahaja .. more stupid then idiot

Tun Faisal

Lu cuba check kelulusan Abu Juling alias Maju ekspress, Lu check kelulusan Lim Goh Tong, Robert Kuok, TS Mokhtar,!!! Tolong ya !!!

Papa Gomo, nothing is free !!! nothing is wrong to demand !! itu hak lu, teruskan perjuangan yang ikhlas !!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:59 AM  

Jual brg tiruan pon cr rezeki dgn tulang 4kerat.org2 yg kecoh tu pon mcmla xpenah beli brg tiruan..kuar je la dr umno tu gomo.org nk baca benda yg betul bkn nk baca yg umno nk tapis

tun faizal July 23, 2011 at 12:01 PM  

Isu si gomo ni tak penting kpd umno....tengok ape die mase prn sarawak...orang suruh lawan pembangkang tapi die tunjuk keHEROan die dgn tangkapan polis...tak ade kesan langsong...ramai orang can done a better work than him...gomo, kalau ko tak nak sokong pemuda pon tak ape...ko bukan hebat pon sangat...tapi jika ko dibawah ke mahkamah, jangan nak cari pemuda...

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 12:05 PM  

ramai blogger dlm UMB boleh buat kerja lebih baik drpd gomo gile ini...takan ade kesan pon terhadap sokongan pemuda umno....orang pon dah mula jijik dengan blog ni..

PUTRA HEIGHT,  July 23, 2011 at 12:07 PM  

Gomo.. persetankan dengan apa yg dia orang kata, dalam hal ini memang ada orang yg suka bodek dengan orang yg rapat dengan menteri terutama pegawai khasnya. Apa yg gomo buat selama sy mengikuti blog gomo adalah untuk kepentingan parti bukan untuk individu semata mata, bukan untuk melobi projek.Teruskan perjuangan mu demi Agama Bangsa da Agama..... sy telah menjadi ketua cawangan UMNO selama 30 tahun memang nampak kepincangan sebegini dari awal lagi. Hudup UMNO Hidup Melayu Hudup Islam.... ALLAHUAKBAR!!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:11 PM  

papagomo x rugi apa2 kalau org x undi umno
?? bullshit punya statement. kalau umno kalah sapa nk bayar gaji gomo??

geramsungguh July 23, 2011 at 12:13 PM  

Tun Faisal.. Melayu Kelas 1.. Tapi otak kelas 3.

pemuda umno July 23, 2011 at 12:15 PM  

Warning untuk gomo gile....kalau ko asyik nak kritik tun faizal lagi...nanti ko kena ISA pemuda takan tanggung...pikir pikirlah

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:19 PM  

Penyokong Tun Faisal
Setiap perkataan yg dipaparkan, memperlihatkan kedengkelan pemikiran dan keidakmatangan menangani isu. Rakyat menilai keperibadian dan kepimpinan melalui undi, jika inilah kaedahnya Pemuda UMNO menangani masalah kecil ini, pasti PRU13 BN dan UMNO akan tersungkur. Sokong membawa rebah adalah paling tepat untuk melabelkan Pemuda UMNO yang rakus sebegini. Baru dapat sedikit kuasa, udah menjulang riak di langit, jika diberi kuasa melangit, bersyaitan dimata beraja dihati lah nampaknya generasi ini.

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:20 PM  

gomo,

gomo jgn tak gomo...tp jgn over.

Tfaisal,

kau mengaku pandai,kerja/jawatan hebat,jawapan-jawapan engkau memang menyakitkan hati sesiapa saja yang membacanyas.tak ada wibawa jadi pemimpin.menghina org berpelajaran rendah...pemimpin begini bisa sangat kita jumpa dalam umno.

whiteorange July 23, 2011 at 12:22 PM  

anon 12:11

Gua percaya! Gomo orang yang biasa susah!!! boleh hidup walau dalam batu!

So what ? kalau UMNO kalah lu ingat orang lain tok leh cari makan? yang tak leh cari makan bukan gomo tapi orang UMNO!! lu lihat di Selangorlah, orang orang UMNO macam cacing angau sebab tak leh cari makan lagi...

bullshit punya statement!!!!

to pemuda UMNO!!!

sejak bila Pemuda UMNO jadi Robin Hood???

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 12:27 PM  

Hahaha, korang ingat dgn beberape kerat tulis dlm blog saje orang akan tak sokong UMNO....gile betol...orang sokong UMNO pasal pemimpin peminpin yg ade sekarang, bukan dgn beberapa kerat cam gomo gile....jangan besar kepala sangat dgn blog nyamuk korang tu....baru puluhan orang layar ingat hebat sangat....bodoh betol

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:31 PM  

to penyokong tun faisal

"Tun faisal expert dalam IT"

1. Expert dalam IT tidak bermakna expert dalam politik

2. Expert IT bermakna expert dalam ilmu putar alam! Lu kenal Aman Shah? gua ingat zaman tu lu orang pun belum lahir, just kerani bank tapi boleh sedut duit juta juta dan boleh beli ferrari

3. Dalam mail hari hari gua dapat iklan boleh cepat kaya melalui IT. Inilah mentaliti Melayu yang suka bnak cepat kaya tanpa susah susah berusaha, just like pemuda UMNOlah, ada modal sikit, beli undi, pas tu boleh bawa fail dan sakau projek sana sini

Bullshitlah pandai IT

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:33 PM  

A classic case of washing dirty linen in public...what a shame to see educated people stoop so low.

LOW CLAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSS..

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:34 PM  

selama nih org tak pernah tahu pon psl blog di bwh umb nih...tak popular pon...saper yg tringin nak baca...

tetiba jer menyalak mcm hebat sgt...

aper pon kredit to u papa gomo...
cuma jgn la berselisih paham ngan blogger jalanan yg lain cam brader parpu...

dgn yg lain tuh...ko taruh cukup2...kaki bodek...

hidup blogger jalanan!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:35 PM  

teruskan perjuangan bro, byk info lu betul dan tepat, berguna utk org2 lain, perselisihan lu dgn org umno ni menyebabkan "distraction' dlm perjuangan lu, penjilat mmg gemar mengadu domba & menyusahkan org lain, moga niat baik lu di nilai oleh Allah shj

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:35 PM  

baru puluhan orang layar ingat hebat sangat
INI TERBAIK

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:36 PM  

HAH?? Tun Faizal??? Sapa tu?? Haram tak kenal pon?? Biasalah GOMO, dia tu cemburu kau tu lebih top pada dia, alaahh biarkan je, dia bukannya pentingpun. Susah2 bagi je kat Bang Nuar, boleh jadi anak ikan dia yang baru.

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:38 PM  

to penyokong tun Faisal

gua ahli UMNO tapi gua meluat tengok perangai UMNO macam lu. Jenis lulah yang sebabkan kami ahli ahli UMNO, apatah lagi yang diatas pagar, benci pada UMNO.

Betul lu kata, kalau setakat orang macam gomo, apa nak ditakutkan, tak kan kalah punya UMNO. UMNO tak akan kalah, tapi pemimpin pemimpin yang macam lu dewa dewakan tu yang akan kalah

Kalaulah PAS itu lebih berkredibiliti , kalaulah PAS itu boleh diyakini, gua gerenti next PRU nyamuk nyamuk macam gua pasti pangkah PAS.

Kekuatan UMNO lebih bergantung kepada kelemahan Pembangkang !!!

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 12:40 PM  

Anon 12.38

ko pengkhianat ke pe...nampak bodoh sangat

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:41 PM  

Penyokong Tun Faisal
Orang sokong UMNO pasal kepimpinan yang ada kredibiliti , bukan dgn beberapa kerat cam Penyokong Tun Faisal ni. Riak melambung mcm UMNO ni dia yg punya, ramai dah meluat dgn telatah orang mcm kauorang ni.

pemuda umno July 23, 2011 at 12:43 PM  

Gomo, jangan ingat suruh ko orang mencaci tun faizal, korang boleh mintak allowance yg lebih ke atau projek dr kerajaan....korang tak layak...

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:47 PM  

penyokong tun faisal!!

mungkin lu masih lagi mengalami penyakit "denial syndrom"

Pemuda UMNO is just like" katak dalam perigi buta" mereka dengar macam macam cerita yang baik baik dari ketua mereka, tanpa mereka sedari diluar perigi itu ramai orang sedang membicarakan tentang keburukan mereka ......

Gua tak sokong PAS, walaupun mereka macam lembu, tapi gua respek semangat juang mereka, pekik aja, ribuan datang berduyun.

Lu cubalah suruh pemuda UMNO pekik, lancau kalau korang keluar, tapi kalau jerit "duit, duit, duit, projek, projek, projek" berempuh rempuh lu orang berkerumun,

bullshitlah

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:50 PM  

PEMUDA2 UMNO INGATLAH KAMU TU MEWAKILI PARTY,GOMO HANYA BLOGER YANG MEMANG PATUT PUN DIUPAH KERANA MENYOKONG PARTY KAMU.DAN SILAPNYA GOMO KENAPA KAMU MASUK DALAM UMNO, ADALAH LEBIH BAIK KAMU JADI BLOGER BEBAS. KAMI PEMBACA BLOG LEBIH SUKA KAMU YANG DULU. FIKIRAN DAN PENDAPAT KAMU TIDAK DIKONGKONG SERTA BEBAS MENGELUARKAN IDEA..TEERIMA KASIH.... makciksal

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 12:51 PM  

korang ingat senang ke jawatan yg dipegang oleh tun faizal...die lah general perang cyber..kena atur strategy betol betol..mane ade masa layan korang...bukan cam korang..dudk kat depan laptop dan tulis ayat ayat yg bohong je...takde hotak ke korang...

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:51 PM  

pemuda UMNO!

kata kata lu buat gua makin nak sokong gomo!

Lu ingat semua orang berjuang macam lu, kehulu kehilir bawa tempurung minta sedekah pada pemimpin?

Cakap lu menggambarkan mentaliti lu sebenarnya.

Budaya projek ni dimulakan sejak zaman Nuar lagi, tak kiralah pink form ke, kontrak ke, bekalan ke, just to buy votes, jadi budaya ni dah terbiasa dengan orang orang UMNO ... tu sebab puak puak UMNO suka kalau ada pertandingan, sebab lagi banyak pertandingan lagi banyak boleh rompak,

bullshitlah

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:53 PM  

KJ pewaris Anuwar

satu contoh pemuda UMNO itu bullshit

PAPA GOMO July 23, 2011 at 12:54 PM  

Terima kasih pada yang menyokong Gomo. Gomo selama ni pun rezeki utama adalah berniaga. Cukup semua tu buat tampung keluarga.

Blogger yg kenal Gomo tahu perjuangan Gomo dan siapa gomo yg sebenar.

whiteorange, gua setuju beb. Jangan ingat tahap spm je seseorang tu maka dia tak pandai.

Kalau ikut gua dengan si fuckzal ni gua rasa gua lagi cedik. Hehehe

apa pun perjuangan akan tetap di teruskan.


Buat yg meroyan tu pi jilat tun fuckzal mana tahu dapat ipad hehehe

pemuda umno July 23, 2011 at 12:54 PM  

gomo marah dengan tun faizal pasal tun faizal tahu muslihat jahat si gomo gile ini.....jangan ko blogger lain nak pertahankan die pulak.....tak de otak utk fikir ke...

whiteorange July 23, 2011 at 12:55 PM  

to demi bangsa dan agama

Gua ingat, nasihat itu lebih baik lu lemparkan kat Tun Faisal

Dia pemimpin, dan dia yang wajib kena tunjuk contoh yang baik !!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 12:58 PM  

Biasalah kalau dah perasaan orang lain ada kelebihan daripada dia nak kan pula hanya kelulusan sekolah menengah saja dan berniaga pasar malam dia rasa jijik apabila ditegur.Maklumlah kan dia EXCO UMNO ,berpelajaran tinggi pulak tu ..dia hendakkan Papagomo jilat buntut dia baru dia rasa seronok tambahan pula ranking papagomo pun no.1 ..pedulikan saja siperasan tu Gomo..ramai ahli UMNO yang sokong Papagomo..Matlamat utama hapuskan semua pengkhianat Negara ..Saya sokong Gomo walaupun saya bukan ahli umno dan ramai lagi rakan saya menyokong Blog Papagomo yang berani..inilah rakyat mahukan ..tanpa selindung..Kalau UMNO nak singkir pun Papagomo tidak menjadi kudis.

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:00 PM  

Ramai gak yang sakit hati dan rasa dengki hati dengan ko ni yer GOMO.Ambil kesempatan buat Fitnah dengan ko dan tulis mcm2 komen. KOOL ar bro orang camni bersepah kat luar ni.Teruskan apa kata hati ko fikirkan selama ni .Tun Faisal tu tolak tepi specis mcm dia ler yang buat UMNO kalah dalam PRU.

whiteorange July 23, 2011 at 1:02 PM  

anon 12:51

"korang ingat senang ke jawatan yang dipegang oleh tun faisal"

JAWAPANNYA

SENANG kalau tun faisal cerdik dan tahu nak handle human beings

SUSAH kalau tun faisal bodoh dan handle orang macam lembu

bullshit questions!!!!!

samalah macam lu

bullshit

pemuda umno July 23, 2011 at 1:06 PM  

Gomo hebat sangat suruh die bertanding dalam pemuda...ckp je yg kuat...tengok boleh dapat sokongan tak

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:07 PM  

penyokong tun faisal

Kami bukan pengkhianat tapi penyelamat. Kami bukan bergerak atas kepentingan individu. Kami bergerak atas kepentingan Islam, Melayu dan Negara. Sudah lama kami cuba menyedarkan orang orang UMNO macam kamu, sudah lama kami mahu membersihkan UMNO daripada orang orang macam kamu, malangnya segelintir orang UMNO terus gila glamour dan buta menilai yang sebenar ...

Kamu sebenarnya pengkhianat parti, kerana kamu terus mendokong pemimpin yang tidak berkredibiliti, mungkin kamu masih terlalu mentah melihat sekeliling ..

ahli yang baik adalah ahli yang pandai menegur
Pemimpin yang baik adalah pemimpin yang boleh ditegur

asawaku@yahoo.com July 23, 2011 at 1:08 PM  

assalamualaikum

Pada mulanya luahan en gomo ini menyebabkan saya 'bengang' kerana ia tidak lagi fokus kepada mendedahkan kejahatan sebenar pemimpin pembangkang yg selama ni asyik memburuk2kan pemimpin2 negara.

Namun setelah 2-3 hari perkara ini berterusan, saya mula memberikan perhatian.

Terus-terang saya katakan di sini, sebelum ini, walaupun saya penyokong UMNO tetapi saya amat memandang tinggi kepada pemimpin2 pembangkang terutamanya DS Anwar. Ini kerana saya menganggap segala pertuduhan dan cerita2 mengenai DS Anwar adalah tipu, bohong, dan semata2 plot untuk menjatuhkan imej DS Anwar dan pemimpin2 pembangkang yg lain termasuk dr PAS.

Pendedahan yang bersistematik dan tersusun oleh En Gomo lah yang telah membuka "mata dan minda" saya mengenai siapa Anwar dll pempimpin parti pembangkang yang sebenarnya. Terima kasih en gomo.

Saya dan juga pembaca2 blog ini yang telah menjadi penyokong UMNO 150% setelah membaca artikel2 en gomo dengan ini memohon kepada Saudara Tun Faisal dan pengikut2 saudara, agar dapat mengenepikan segala pertelingkahan peribadi dan seterusnya menumpukan kepada usaha memantapkan lagi usaha kearah kemenangan BN di PRU13!!

Mengenai en gomo yg dikatakan berpelajaran menengah dan hanya menjual brg2 tiruan... di sini saya ingin mengucapkan TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH dan rasa hormat yg tak terhingga kerana rupa2nya en gomo ini seorang pejuang melayu sejati.... walaupun tidak mendapat habuan projek yang lumayan.. atau sebarang emolumen tertentu.... beliau sanggup meluangkan masa dan tenaga berjuang untuk nasib masa depan orang Melayu! Ini lah pejuang melayu yg genuine. Salute en gomo!

Saya berharap en. gomo teruskanlah perjuangan saudara...... I m ur no 1 fans. Hari2 saya akan baca ur blog dan akan share artikel yg menarik di fb saya untuk dikongsi bersama all my frieds di fb.

Sekian, ikhlas dr saya

kepada En papagomo ... teruskan perjuangan saudara!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:10 PM  

Apa punya mentaliti ni, kami otai-otai Pemuda UMNO gak dulu, tapi tak lah mentaliti dan kurang sopan mcm Pemuda UMNO skrg, cubalah guna ayat berhemah sikit dik oiii, apa yg kita cerca kat orang yg sebenarnya itu lah cermin diri kita

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:10 PM  

Apa le sangat jasa tun faizal tu dalam perjuangan UMNO ni GOMO, baru ni la dengar nama die naik. mcm artis la pulak, mamat tu cari publisiti hapa??? kuatkan semangat n teruskan apa yang kau perjuangkan. Insyaallah, yakin Allah bersama org2 ya benar... banyak benda dah kau keluarkan dan kali ini kelemahan pihak UMNO sendiri. Syabas... byk org seperti pencacai2 PR seboleh2 akan melindungi pemimpin/ketua mereka walaupun dah nyata SI KAKI BONTOT tu MELAYU PALING BANGSAT KAT MALAYsia ni tapi kau tidak. Kita tak suka pada pemimpin bukan pada bangsa dan agama kita. Pemimpin boleh kita gulingkan kalau kita satu suara. Sejarah UMNO dah buktikan.
Betul jugak cakap org, makin terpelajar manusia ni kebanyakkannya makin jadi BANGANG! Buktinya posting2 pencacai2 PR kat atas ni. Mcm budak sekolah bertekak. Kadang nak tergelak pun ada baca hehehe.
Apa pun teruskan GOMO. Marah pada ketua yang tak boleh pakai tapi jangan tinggalkan parti. Sebab dalam parti ada anak bangsa kita yang perlu kita ajar supaya jangan jadi BODOH bila diaorg dah pandai nanti. Wasalam...

UMNO Johor

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:13 PM  

to pemuda UMNO

lu masih "in denial syndrom"

apakah kemenangan dalam pemilihan UMNO itu tanda lu hebat?

GUa nak tanya lu, lu pernah bertanding ke?

Kalau lu pernah bertanding, gua nak tanya dan lu jawab jujur, berapa besar kocek lu rabak, atau berapa banyak wang lu rabak?

Kalau tak pernah, berapa banyak tempurung yang lu sediakan untuk kutip wang? Berapa banyak makan free yang dah lu sumbat dalam tembolok lu? berapa helai kain baju yang lu dapat?

kalau TF hebat suruhlah dia bertanding dikawasan majoriti China? amacam??

bullshit!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:15 PM  

takpa gomo..
inilah lumrah kehidupan..
adakala kita happy sgt adakala kita dilanyak plk..
apapun jdkan ini sbg peringatan agar kita tidak lalai..
jika betul niat tu baik dan ikhlas kita tak kan rasa lemah..

ada plk sekor yg cuba menangguk diair keruh..

nama pun dah harimau..mmg blh agak dah orgnya cmne..biasanya yg tajuk hebat cmni..klu tak budak2..mesti spesis pembodek takdak teloq..
kuat berkhayal..

PAPA GOMO July 23, 2011 at 1:15 PM  

Terima kasih banyak bro asawaku. Gua terharu dengan sokongan sebegini. Memang matlamat kita para blogger nak berjuang dan ini kita lakukan tampa arahan dari mana mana pihak.

Gua akan terus ganyang pakatan haram sampai lumat. Terutama anwar al juburi.

Tq bro. U make me stronger. Sikit sikit le ckp omputih pasal gua spm je hehehe

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:16 PM  

asawaku

gomo yg jual barang tiruan dah takde....dulu memang die susah...tapi tengok sekarang hidup die mewah...tinggal di rumah yg cantik...pakai blackberry.....mampu ke klu seorang penjual brg tiruan mampu....semua yg dia ade hari ade dr umno....jangan pulak nak serang balik pula

DEMI BANGSA DAN AGAMA July 23, 2011 at 1:18 PM  

sepatutnya ahli UMNO support pimpinan sendiri.

pimpinan yg dilantik sendiri oleh kalian. NAJIB, MUHYIDIN, KHAIRY JAMALUDIN semua pimpinan UMNO.

gomo kalau nk kritik ada cara dia nk kritik golongan muda. stakat aku baca apa dia tulis kat Tun Faisal ,, itu bukan kritikan mmbina itu cacian dan hinaaan kepada kewibawaan pemimpin.

kalau blogger pon tak taat pada pemimpin ko igt pemimpin perlukan blogger ???

kepimpinan pemuda UMNO memilih jalan perdebatan utk melawan pembangkang. bukan dgn cara gomo mfitnah dan politik lucah.

tp gomo x minat gomo minat cara jalananan sebab tu gomo kutuk kepimpinan muda.

bak kata tun faisal "biarkan gomo dgn cara jalanan nya"

papaggomo harus bertaubat. mintak maaf kembali pada pemimpin umno!

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:21 PM  

harimau menaip sambil mengaum ..eeee garangnya....kikikikikik..

ada lg spesis melayu cm ni eerk
?...kikikik

ini mesti harimau belaan tun fizal..kikikik
mengaum mcm pondan..

Sokong Papagomo,  July 23, 2011 at 1:31 PM  

Aku pun adalah ahli UMNO. Tapi pada masa yang sama aku jugak mengkritik kepimpinan UMNO yang seolah2 nampak mcm beku jer. Bila aku kritik, aku tengok diaorg langsung tak ambik apa2 tindakan. Masih lagi lembab dan enggan menerima pendapat org lain. Sejak tulah aku boikot mesyuarat parti walaupun aku masih sayangkan UMNO.

Jangan disebabkan mereka, UMNO akan menerima akibatnya. Sedangkan PRU-13 tak lama lagi. Kalau mcm nilah, aku pun sokong dan setuju sgt2 500% Gomo kluar aje dari UMNO. Dulu ayahanda Tun M pon penah wat benda yang sama. Jangan takut, jangan gentar. Kita semua berada di landasan yang sama walaupun terpaksa berjuang di luar parti.

Bagi aku, Papagomo adalah ketua kepada semua bloggers Pro-BN dan bukannya Pemuda UMNO. Hidup Papagomo!!!...Teruskan perjuanganmu...

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:32 PM  

Papagomo berniaga uptown tp mampu sewa 2 unit apt, kira hebatlah income dia. Sewa Satu apt lebih kurang rm 1200. Aku pun tak mampu bro nak sewa 2 apt kat area papagomo tue.

Anonymous,  July 23, 2011 at 1:37 PM  

Gomo,

Hampir semua,kalau tak semua pun,puak atas2 dlm Pemuda Umno ni kelakuan mereka hampir serupa.Memandang rendah kepada orang lain.Maklumlah semua mereka adalah OKB.Sembang pun tentang projek sahaja.Kereta besar,rumah besar.Golongan elit lah katakan.Nak kawan pun tengok kelulusan dulu ataupun restoran mana yang selalu pi makan.Dalam 7-8 tahun in,beginilah kelakuan mereka.

TokMoo(anon 12.20)

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:00 PM  

teruskan perjuangan papagomo, setakat tun faisal tu apa la sangat.. lebih berada dalam UMNO dari dituduh lalang atau PR.. prinsip mu yang kami respek! jangan kerana sikit ujian camni, dah nak mengalah.. lain la kalau UMNO yg buang mu, tu lain cite.. teruskan usahamu, kami yang follow akan tetap support!!! :)

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:03 PM  

Cis! Pelacur blog rupanya mamat barua ni. Pelacur hanya akan kangkang apabila kita bayar. Sama senarionya dengan Papagomo. Mana datangnya mamat tak sekolah dan bekas penjual barangan tiruan ni boleh beli Blackberry dan bayar domain "dot com" kalau "ehem ehem" tak bagi duit.

Rasa-rasa, kalau "ehem ehem" tak bayar mamat ni 3 bulan, mau dia sokong Lim Kit Siang ni.

Sekarang, rasa hormat gua lagi tinggi pada Anjing jiran gua dari rasa hormat gua pada Papagomo. PAPAGOMO , LU SUDAH DI CHECKMATE KAN!.

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:04 PM  

papagomo..

bila tengok ko becakaran dengan tun faizal, teringat kat kawan serumah aku yg di arah letak jawatan sebab komplen pucuk pimpinan tertinggi tahun lepas. dia sanggup lepaskan jawatan tp x bermakna dia keluar parti. dia terus berjuang dari bawah dengan caranya yang tersendiri sebab dia tahu mana hala tuju dia lepas ini. ko taw ke?

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 2:05 PM  

nampak degil sangat orang yang pertahankan gomo gile.....selagi tun faizal....jangan lah harap gomo boleh jadi calon utk pilihan raya nanti...

tun faizal July 23, 2011 at 2:08 PM  

korang akan tahu ape macam perangai si gomo ni....bila masa sampai....jangan paksa kami bongkarkan sesuatu depan musuh kita...

GOMO SKARANG SUDAH BONGKAK, TUAN SENDIRI DIE NK GIGIT, DASAR ANJING KURAP July 23, 2011 at 2:08 PM  

TINDAKAN PEMUDA UMNO :

1 - MENGHALANG HIMPUNAN BERSIH DGN MGADAKAN PATRIOT

2 - BERJUMPA DGN SPR DAN BERBINCANG UTK MMPERBAIKI SISTEM.

3- KHAIRY SERING BERDEBAT FACE TO FACE DGN PKR.

ITU BARU TINDAKAN PEMIMPIN YG BETUL, BUKAN MCAM PAPAGOMO G BURUKKAN PEMUDA UMNO!!! PENAKOT RETI CAKAP BELAKANG JE
DGN BLOG TAIK YG PENUH FITNAH,

GOMO NI MACAM ANJING YG SANGGUP GIGIT TUAN DIE SDIRI, LEPAS NI ORANG X BG KO MAKAN DAH GOMO JD LAH ANJING KURAP DI JALANAN

pemuda umno July 23, 2011 at 2:14 PM  

korang bawahan ckp je kuat..kerja tak dpt buat...tau mntak ini minta itu....masa perhimpunan patriot...mana korang......lagi teruk dr pembangkang....serupa perangai perdana menteri firaun dulu...tau attack kerajaan saje

rakab,  July 23, 2011 at 2:16 PM  

Aku baru balik kerja. Apa hal meriah jer ni ?. Ada orang kahwin ke?.

rakab,  July 23, 2011 at 2:20 PM  

Hoi pemuda umno!, Lu cakap bekas PM yg mana satu ni? . gua punya hati dah mula panas ni.

asawaku@yahoo.com July 23, 2011 at 2:21 PM  

PATRIOT!!!!!

FACE TO FACE DGN PKR!!!

JOKES OF THE DAY.... LOL

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:23 PM  

rakab

Sudah terang lagi bersuluh....Mahafiraun mamak kutty tu lah

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:26 PM  

tun mahathir memang keturunan india tp jgan lah kutuk dia kita berjuang x mgira bangsa tetapi berasaskan perpaduan kaum.

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:30 PM  

Patriot menghalang perhimpunan bersih haha lu mmg buat lawak..penat2 polis,fru sume tu buat kije lu nk bg jasa kt patriot plak.polis dpt apa?dpt tohmahan polis kejam.
Lu lp kot rezeki ditentukn allah,bkn ditentukn oleh ko,tf or umno.
Sbg peminat blog papagomo aku sarankn gomo kuar dr umno.aku lg suka penulisan yg jujur.kebenaran biar allah yg tentukn.bila dtg kebenaran yg batil akan gugur.

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:31 PM  

mamak kutty adalah pariah kering....tak layak utk i hormat die...hanya bangsa ku yg layak pimpin kita

rakab,  July 23, 2011 at 2:40 PM  

Pemuda Umno jangan bongkak, kami dah berjuang semenjak kamu masih berhingus lagi. Bila nak jawatan menyembah merayu mintak undi. Kerja baru seciput dah nak senaraikan kat orang. Nak mengutuk
bekas PM dulu pulak.

Anonymous,  July 23, 2011 at 2:47 PM  

Gomo apa kata ko wat sumpah laknat je utk menafikan ko ni dibayar...ada berani?
Cakap kosong je x guna bro, sape pon xkan ngaku mcm ape ko wat skrg....namanya HELAH BELA DIRI...hahaha..selama ni aku tgk tun diam je ko hina n pijak2 maruah die, mana tahan bro, kalau sampai 2-3 artikel ko jatuhkan imej die....sekarang ko rase la plak org balas ko....ko jgk cari pasal, elok2 die x balas artikel ko, lama2 sapa tahan bro....apa aku nak cakap ialah PADAN MUKA GOMO...inilah karma namanya....hanya kerana duit? -aku yg meluat baca artikel asik2 yg sama ko sampai bape ari mmg sngaja cari gadoh!

rakab,  July 23, 2011 at 2:54 PM  

Pemuda Umno pejuang barisan hadapan bangsa dan negara. Bakal pemimpin masa depan . Masalah datang dalam pelbagai rupa dan bentuk. Selesaikanlah secara rasional dan bijaksana, bukan macam gengster.

Orang tengah,  July 23, 2011 at 2:58 PM  

ape bendenye ni semua komen2 berkecamuk kat posting ni? tak paham bebetul aku.

klu ikut pandangan bebas aku, Pemuda UMNO ni termasuklah sesetengah exco2nya masih menjadi 'duri dlm daging' pada UMNO. aku dah banyak kali tulis panjang pendek kat beberapa blog pro-BN, entah ada org baca atau tidak itu lantaklah.

kpd Papa Gomo, teruskan perjuangan murni anda dgn sepenuh keikhlasan dihati demi Agama, Bangsa dan Negara. sekiranya anda rasakan perlu keluar UMNO demi perjuangan ini, lakukan tanpa ragu2. yg penting bukannya keahlian pun tetapi kemanakah undi kita akan kita berikan dlm PRU nanti.

dan kpg pencacai pembangkang, teruskanlah usaha anda utk merosakkan keharmonian hidup dan memecah-belahkan rakyat, kerana itu adalah qada' dan qadar yg telah Allah tentukan utk anda semua.

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:01 PM  

JANGAN BABITKAN AYAHANDA MAHATIR DENGAN PAPAGOMO DAN TUN FAISAL TAK DA KENA MENGENA DENGAN AYAHANDA ... PAPAGOMO KAMI TETAP SOKONG KAMU DAN JANGAN TERLEPAS ISU BARU DARI KL BOYZ KAMI MAHU BACA ARTIKAL DARI PAPAGOMO .TINGALKAN FAISAL TU.... ISU PANAS NI PELACUR MONGGOL TU ANWAR YANG PUNYA BARU PADAN MUKA. DULU LAGI AKU DAH SYAK APAPASAL ANWAR SANGAT2 AMBIL HAL SIPELACUR TU

rakab,  July 23, 2011 at 3:05 PM  

Gomo jangan mudah melatah dan hilang pedoman. Perjuangan parti kita junjung kerana kebenaran nya. Pemimpin boleh datang dan pergi. Bila sampai musim pemilihan kita kempen tukar peminpin yang lemah dan gagal.

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:10 PM  

Rilek gomo... yang marah2 kat ko tue jeles sebenarnyerr... bisnes dierang tak laku cam ko....

KALIMULLAH,  July 23, 2011 at 3:10 PM  

Bila sebut PEMUDA UMNO MALAYSIA je teringat balik sejarah 'KJ RASUAH! KJ RASUAH! KJ RASUAH!' dan bermacam2 lagi rompakan. Malas nak sebut.

Bila sebut KJ je teringat sejarah KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA menghantar paspot senyap2 pada ANWAR IBRAHIM. Suatu Pengkhianatan tak boleh di lupakan.

Bila sebut ANWAR je teringat sejarah MUHYIDDIN terang2 kata ANWAR adalah PENGKHIANAT BANGSA.

Yang seronoknya GOMO & TUN FAIZAL kedua-duanya PEMUDA UMNO MALAYSIA yg berketuakan perompak bernama KITOL JAMALUDIN si KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA yang senyap2 sanggup bersubahat mengkhianat menghantar paspot kat ANWAR IBRAHIM si PENGKHIANAT BANGSA.

Kesimpulan nye, perjuangan PEMUDA2 UMNO MALAYSIA adalah plastik, amat teruk, tak amanah, sungguh busuk dan membusukkan, tak boleh di harap dan tak boleh di percayai sangat.

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:17 PM  

"Tun Faizal melanggar perjanjian damai yang dimeterai di Restoran Kayu Nasi Kandar yang disaksikan Dato Razali Ibrahim, dan rakan rakan Blogger lain"


Bodo punya UMNO, asal meeting kat kedai mamak...ko ni memang pembela mamak, bukan bela melayu....bodossssss!

proud to be mamak,  July 23, 2011 at 3:21 PM  

woi anon 3.17 rasis gila kau kutuk2 mamak, aku pon keturunan mamak,

tun mahathir pon keturunan india. benci betol racist ni

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:26 PM  

TUN FAISAL...
U CALL YOURSELF CERDIK TAPI THE WAY U HANDLE THIS PROBLEM MACAM GOMO DARI PARTI PEMBANGKANG.

GOMO...
TERUSKAN MATLAMAT ASAL. KRITIK ADA 2 JENIS, YG MEMBANTU ATAU YANG MEROSAKKAN. PENGUNDI BOLEH MENILAI SEMUA TU. GOMO BANTULAH SIAPA YG MAHU DIBANTU. GOMO DAH CAPAI TAHAP NI DAN RAMAI FOLLOWER. TAHNIAH DAN TERUSKAN MENGUBURKAN AL-JUBURI.

rakab,  July 23, 2011 at 3:41 PM  

Kau org semua jaga-jaga, ada seorang pecacai cuba memanas dan melaga-lagakan kalian disini dgn mengutuk bekas pemimpin dan keturunan mamak.

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:55 PM  

rakab

mahathir adalah mamak kutty...die keturunan india....ini adalah fakta...bodoh....korang suka dokong india korang punye pasal...tapi i takkan sokong bangsa lain..tau...

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:56 PM  

Salam papagomo,

Saya bukan ahli mana-mana parti politik. Berminat membaca blog-blog politik. Blog gomo adalah antara yang terbaik dan wajib saya lawati di samping blog PK, RBF, GAP, badut rakyat dan banyak lagi. Memang diakui dan terbukti kepimpinan pemuda umno ( kebanyakan ) terlalu besifat elite. Terlalu bongkak, sombong, meninggi diri, kaki bodek, "MINTA DIHORMATI/DISANJUNG" sedangkan habuk pun tarak... Cari publisiti yang lebih. Tidakah mereka perasaan yang rakyat kebanyakan meluat dengan perangai mereka, apakah dengan jawatan dalam parti mereka sudah boleh tunjuk "terrer", berlagak lebih. Kadang - kadang sedih juga saya kalau masa menonton siaran tv khas nya berita bila ada kalangan rakan - rakan sekerja mengutuk individu tertentu dalam kerajaan. Orang yang di kutuk tu pula selalu di tegur dalam blog-blog pro BN. Tapi tidak serik/sedar diri. Perasaan diri di sokong. Bahlul tahap gaban.. Buat papagomo teruskan bjuang, pedulikan apa pengkritik/pecacai itu kata. Jika berada dalam UMNO itu mjadi beban untuk kita mengkritik kepimpinan parti, maka keluar lah dari parti. Berjuang lah secara bebas. Kami akan menyokong anda. Kepada Tun Faizal... Sedarlah.. Jangan terlena/'TERCANDU' dengan jawatan anda. Jangan terlalu memandang rendah akan orang lain.. Kerana akan ada orang orang yang buat perkara yang sama pada kita.. Tidak rugi merendah diri..
Buat papa gomo, skali lagi terus lah berjuang. Saya tiada kepentingan dalam politik. Saya ada kerjaya saya sendiri. Saya sangat "RESPECT" orang yang macam gomo sanggup meluangkan masa untuk menulis dalam blog dengan tujuan menyedarkan segelintir masyarakat kita yang dipengaruhi pemimpin pembangkang. Bagi saya BN masih pilihan terbaik untuk menerajui kerajaan Malaysia, walaupun sesetengah pemimpinnya "tidak layak" atau "lemah".


-eastside-

Anonymous,  July 23, 2011 at 3:57 PM  

rakab

ko ni mestinya jugak mamak kot....balik india je la...pasal ko si mamak kutty orang ckp pemuda semua dr mamak....mamak pundek..

Anonymous,  July 23, 2011 at 4:08 PM  

gomo i percaya lu ....dulu kini selama nya..apa depa nak kata..biar depa kataa...pemimpin besar umno yang mana tak betul..harus di tegurr...yang satu lagi aku nak tegurr...puak2 atasan ni jangan ego sangat..biar kita merendah diri...apakah kita ini terlalu bersih sangat ka..bagi saya tfaizal.kj.pak2 menteri, papa gomo. aku dan puak umno yang lain suka kita selesaikan peperangan ini dengan baik...aku mewakili papa gomo ingin memohon maaf atas apa yang berlaku..demi memperjuangan yang satu. ..gomo .biar kita beralahhh....sikit hari nak masok bulan ramadan..mula laa sakit gastrik aku berulang kembali...

Anonymous,  July 23, 2011 at 4:13 PM  

Sapa Tun Faisal ni? Tak kenal pun

Anonymous,  July 23, 2011 at 4:13 PM  

GOMO tak perlu keluar...dedah..dedah..orang macam di rosakkan parti

Sokong Papagomo,  July 23, 2011 at 4:13 PM  

Walaupun aku ahli UMNO, aku tak sokong Patriot anjuran Pemuda UMNO. Membuat demonstrasi dan berarak kat tengah2 jalanraya bukanlah cara UMNO. Buat apa nak ikut cara orang yang tak bertamadun.

Dalam dunia siber, UMNO memerlukan seorg bloggers yg berani seperti Papagomo dalam menangkis dakyah pembangkang. Adakah fitnah dan pembohongan dari mereka perlu dilayan secara berhemah ? Mungkin cara Papagomo ni nampak kasar sikit tapi sebenarnya lebih berkesan utk mengajar mereka.

Ramai bloggers Pro BN telah menjadikan Blog Gomo sebagai rujukan utama dalam penulisan mereka. Ini kerana fakta dan hujah yang disampaikan oleh Gomo benar2 berasas dan kukuh. Analisis yang Gomo lakukan benar2 professional dan sukar utk disangkal oleh sesiapapun.

Kepada Tun Faisal dan teamnya, tolong jangan ganggu Papagomo. Apa yang Gomo tulis, takde kaitan pun ngan UMNO kerana beliau adalah penulis bebas. Gomo menulis kerana Gomo percaya apa yang beliau tulis adalah benar.

Hidup Papagomo....Teruskan berjuang...

pemuda umno July 23, 2011 at 4:24 PM  

korang belajar pon tak habis...bahasa english lu orang pon faham beberapa perkataan saje..jangan lah berlagak sangat, gomo...pisau.net jauh lebih professional dari ko...ape yg tulis ni sebenarnya macam taik..hanya orang yang tak berlajar macam gomo saje yang suka sangat...bahasa kesat dilemparkan merata tempat...tu lah punca pemuda umno hilang sokongan dari pemuda sekarang pasal artikel biadap korang....Rujuklah cara artikel pisau.net...

asawaku@yahoo.com July 23, 2011 at 4:26 PM  

Tun Faisal???

kalau bukan papagomo yg dedahkan nama dia di blog, haram tak tau sape Tun Faisal

Tun Faisal kena berterima kasih kepada Papagomo kerana memperkenalkan beliau kepada masyarakat

Wak Long Man July 23, 2011 at 4:26 PM  

KALAU PAPAGOMO UNDUR DARIPADA UMNO .. AKU AKAN TURUT SERTA KELUAR UMNO.. MEMANG JELAS ORG YG ADA KEDUDUKAN /PANGKAT/ HINGGAKAN SEBAGAI KETUA CAWANGAN PUN DAH BONGKAK DAN SOMBONG. AKU PUN DAH JELAK DGN KARENAH KEPIMPINAN UMNO TERUTAMA DIPERINGKAT AKAR UMBI .. PILIH KASIH TAK BOLEH DITEGUR .. KITA DICAP PEMBANGKANG .. AKU TENGOK PEMUDA UMNO LEBIH BANYAK MAIN-MAIN .. DARI MEMPERKUKUHKAN PARTI .. AKU SOKONG PAPAGOMO ...

pemuda umno July 23, 2011 at 4:28 PM  

KJ adalah pemimpin yang berani bersuara, korang ni semua cakap tak nak yes men tapi tak sokong pulak...takkan korang suka sangat katak si ezam baru korang puas hati...

pemuda umno July 23, 2011 at 4:32 PM  

KJ dah tahu ramai orang marah pasal tahanan PSM tu dan die pon berani tampal ke depan untuk menyuarakan pandangan rakyat...tapi korang ahli dan blogger umno seekor pon tak tunjuk nak sokong...korang semua sampah tahu minta wang dan allwance saje dgn menulis artikel yg bodoh dan jijik

Anonymous,  July 23, 2011 at 4:38 PM  

teringat aku cerita ikan todak langar singapura....kerana kebijaksanaan seorang budak kecil...maka pencacai2 kianat lalu menghasut sultann...maka budak itu di bunohhh....harap cerita sebegini tak berulang lagii....gomo aku sokong kamu..bloger terbaik terkini.. tak macam blog pr...nak tegur peminpin depa yang telanjang pun terketar2 takut....jadahhhhhh....luv you gomooo......ummmuuuuhhhhhh

Penyokong Aidid Muaddib,  July 23, 2011 at 4:39 PM  

Setau aku takde mana2 bloggers pun yg mampu melawan hujah Papagomo. Kalau ada, dah lama diaorg saman Gomo. Setakat ni hanya seorg blogger jer yang boleh kalahkan hujah Gomo iaitu Aidid Muaddib. Selain Aidid, semuanya kalah ngan hujah Gomo.

Korang kalau nak tengok Papagomo kalah, ajaklah Aidid Muaddib berdebat ngn Gomo. Gerenti Gomo kalah punya. Setakat UMB dan MiloSuam, jangan haraplah nak lawan Gomo.

penyokong tun faizal July 23, 2011 at 4:44 PM  

wak long man

ko nak keluar, keluar saje lah..tak yah lapor kat sini pasal talak orang kesah pon....jawatan pon takde macam hebat nak heboh heboh

Anonymous,  July 23, 2011 at 4:46 PM  

Gomo, teruskan berjuang bersama UMNO, berjuang bersama visi DS Najib & TS Muhyidin kearah matlamat Negara Maju Wawasan 2020 ilham Negarawan Terbilang Malaysia Tun Dr Mahathir Mohammed.

Jangan asik TIDOR. Anak-menantu menipu menyamun hantar paspot pun buat2 TAK TAHU.

Anonymous,  July 23, 2011 at 4:51 PM  

alamak ... terlampau lama baca posting dan komen2 kat sini .... aduhhh .... milo suam aku dah basi dah .... ahhh

rakab,  July 23, 2011 at 5:25 PM  

Anony aka onani 3:57,
Aku tengok kau ni dari tadi asyik mengutuk keturunan mamak jer.
Pertama: Aku bukan mamak dan aku tak kisah pun bersaudara dgn mamak.
Kedua: Kalau ada sesudupun darah India dlm tubuh tun Mahathir, takkan kau nak marah semua keturunan India. Itu tandanya kau kurang waras, bahlol.
Ketiga: Memanglah kita berbangga dgn bangsa kita, tapi tak perlulah membenci bangsa lain tanpa sebab munasabah,..beruk!! Nabi Muhammad pun bukan berbangsa Melayu. Kesimpulannya , berhujah dgn fakta jangan hentam keromo dan emosi.

Anonymous,  July 23, 2011 at 5:25 PM  

g0mo
x kesah la ape cap parti pn lu pkai kt dahi pasni, kiblat mane pn lu pnye sujud, tp lu ttp kne ingat SETAPAK LU MELANGKAH, LU DAH TAK BOLEH BERUNDUR LG BAI! wa tataw la plak kalo lu goyang nk beradap dgn perang ciptaan lu sndri ni. -=aptb=-

Anonymous,  July 23, 2011 at 5:35 PM  

Saya tak kenal pun T.Faizal. Bila dia dapat gelaran Tun ni. Setahu aku yang selalu dapat gelaran ni semua sudah tua atau dah bersara. Malas nak layan orang yang ada gelaran/jawatan dalam Parti & lulusan U, tapi berlagak pandai & tak boleh di tegur.
Nampaknya, PapaGomo dah buat T.Faizal terkenal dengan sifat tamak. Inilah perangai UMNO, asyik cari popularity/publisiti saja. Mari kita sokong BEBAS, PRU13 ni.

RD

Anonymous,  July 23, 2011 at 5:46 PM  

Bersabar PAPAGOMO jangan keluar UMNO, tunggu setpol KDN atau ketua bahagian jumpa papagomo. Sementara menunggu mereka berkenaan panggil kata nak jumpa, kalau boleh PAPAGOMO jangan tulis lagi apa2 artikel yang boleh memanaskan bontot Tun Faisal.

Secara peribadi saya juga berpendapat semua ini berlaku disebabkan Tun Faisal rasa cemburu pada PAPAGOMO. Tun Faisal harus berpendirian terbuka menerima kritikan yang diberikan oleh PAPAGOMO mengenai unit media baru UMNO(UMB) atau mengenai kelembikan sikap Hishamuddin selaku menteri yang menjaga KDN.

Apa diperkatakan oleh Tun Faisal mengenai perlunya PAPAGOMO menggunakan saluran yang betul untuk menyuarakan kritikan atau rasa tidak puas hati itu harus PAPAGOMO terima dengan positif.

Saya cuma tidak dapat menerima sikap Tun Faisal cuba merendahkan imej PAPAGOMO dengan mengungkit tentang status PAPAGOMO. Sikap seperti ini tidak menunjukan golongan bangsawan dalam UMNO seperti Tun Faisal mempunyai pekerti yang mulia. Jangan Tun Faisal fikir dia dari golongan bangsawan merasakan dirinya mulia, kebal diri dari dipertanggung-jawabkan sekiranya melakukan apa2 kesilapan & kesalahan atau lebih tepat lagi ahli biasa tidak boleh menegur & mengkritik beliau.

Golongan bangsawan seperti Tun Faisal tidaklah ramai dalam UMNO, silent protest & rasa meluat dari sebahagian besar golongan orang melayu biasa yang menjadi penyokong & ahli UMNO boleh membuat golongan bangsawan seperti Tun Faisal tersungkur jika beliau tidak mahu membuang sikap suka menghina/mengungkit status ahli UMNO biasa seperti PAPAGOMO untuk tujuan memberi gambaran & cuba mempengaruhi orang lain bahawa dia sahaja yang mulia & betul.

Saya berharap ada pemimpin UMNO seperti Datuk Ahmad Maslan sudi menjadi orang tengah kepada perjumpaan itu nanti antara PAPAGOMO, Tun Faisal, setpol Hishamuddin atau ketua bahagian tempat PAPAGOMO menjadi ahli UMNO. Buatlah perjumpaan untuk mencari kebaikan bersama, buang yang keruh ambil yang jernih. Bincangkan tentang strategi & kerjasama bersama yang lebih berkesan antara UMB, PAPAGOMO & lain2 bloggers untuk memberi penerangan kepada rakyat terhadap isu2 yang diputar-belit & dimainkan oleh pakatan haram(PR).

Akhir kata, saya tidak rela melihat PAPAGOMO dikenakan tindakan seperti dilucutkan keahliannya dalam UMNO atau dikenakan tindakan undang2 kerana saya akan turut sama terasa sia2 sahaja menyokong & menjadi ahli UMNO yang telah bersusah-payah tanpa meminta balasan satu sen pun "membalun"(bersertakan fakta bukan cakap kosong) mereka2 yang memperlekeh & memfitnah bermacam-macam tentang UMNO & BN.

mustaqim July 23, 2011 at 5:57 PM  

salam bro...

dalam kes ni sbnarnya aku pun tatau sapa betul sapa salah....

tapi sbb dah ada pihak menyalak cam budak2 dalam blog nie dan menunnjukkan tahap mentaliti dia(pendidikan proove nothing laa)...malahan sbg ketua UMB...dia tidak menjalankan amanah diberikan padanya sbg ketua..

cara org berpendidikan bertelagah adalah berhemah, tertutup tp sbg pemimpin dia cam budak tepi jalan tak dapat main guli 2 biji....

sedih laa....mmg benar kata commentor orang spt ini lah membuatkan UMNO kalah....tun faisal memandang hina kepada golongan peniaga UPTOWN...so semua pengundi UPTOWN sila jangan undi UMNO kerana TUN FAISAL...

khas untuk TUN FAISAL.....kalau ko berpendidikan tinggi....cuba lihat rating ko ngn papagomo...aku peduli apa sapa salah...tapi bukan ke perjuangan parti atas perjuangan sendiri...tapi nampak perjuangan ko yg lebih penting dari parti....ko serang org byk penyokong byk rating cam papagomo....bodoh la ko nie baaik takyah g belajar...budak spm pun tahu apa akibat dia...sian pm najib nak rayu undi baru balik dari oversea terus ke sg buloh.....ko senang2 je buat undi orang kepada umno ditraik balik dengan memandang hine peniaga uptown...FUCK LA U TUN FAISAL...

pada papagomo..saya cdangkan kuar je dari umno...x berparti lagi senang tak terikat pada prinsip parti my assssssssssssssssssss

Anonymous,  July 23, 2011 at 6:03 PM  

gomo,saya sokong anda.siapa TONG faisal?presiden UMNO?atau TONG TAIK?

Anonymous,  July 23, 2011 at 6:04 PM  

banyakkan bersabar yer papa..

Anonymous,  July 23, 2011 at 6:05 PM  

gomo! teruskan perjuangan, ore2 mace ambo ni akan terus bediri di belakang....kebenaran itu hakiki

http://tunfaisal.blogspot.com/2011/07/papagomo-yang-lupa-daratan.html#links July 23, 2011 at 6:09 PM  

BUKTI PEMUDA UMNO GOLONGAN PENGGERAK!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0716&pub=utusan_malaysia&sec=Politik&pg=po_02.htm&arc=hive

UTUSAN MELAPORKAN PEMUDA UMNO BERJUMPA DGN SPR UTK MMPERBAIKI SISTEM PILHANRAYA.

BERBANDING BLOGGER PAPAGOMO YG BANYAK BERDALIH , PEMUDA UMNO BERLAKU JUJUR DALAM MMPERKUATKAN KEPERCAYAAN RAKYAT THADAP UMNO!!!

KETIKA KERAJAAN DISERANG BERSIH, PEMUDA MENGHIMPUN RAKYAT UTK MMBANTAH DGN HIMPUNAN PATRIOT, BERBANDING DGN GOMO YG HNYA MENIPU DI BLOG NYA.

PEMUDA UMNO BERSIKAP PROFESIONAL , SGGUP BERDEBAT DGN PIHAK PEMBANGKANG, TP BLOGGER PULA HNYA TAHU MENYERANG PERIBADI PEMIMPIN TERMASUK PEMIMPIN SENDIRI!

~DONT BITE THE HAND THAT FEED YOU GOMO

Anonymous,  July 23, 2011 at 6:17 PM  

Mamat sorang ini aku kenai sangat... dari Kementerian Pelajaran sampai la ke KDN ... mempunyai peribadi yang teruk ... kesian UMNO dapat orang macam ini yang mementingkan projek daripada perjuangan.. sanggup bersekongkol dengan orang cina untuk sakau projek kerajaan...

PAPA GOMO .. aku sokong hang keluaq dari UMNO ... bebas nak kritik kalau menteri buat tak betui.. kritik untuk kebaikan semua orang melayu .. jangan kritik macam pembangkang sudah la ..

BLOGGER KALAU NK DUIT LEBIH BUAT LAH IKLAN NUFFNANG , JGAN LER MENGHARAP PERUNTUKAN DR KERAJAAN JE~ APE DAAA DUIT KERAJAAN AMIK DR DUIT RAKYAT GAK July 23, 2011 at 6:36 PM  

papagomo cukup angkuh smpai sggup menghina golongan Tun,

silap2 satu hr nnt gomo makin bongkak tun mahathir pon die nk cari gadoh.

igt gomo dulu siapa yg naikkan kau, pemimpin2 umno jugak bantu kau masa kau susah dulu, bg laptop bg broadband subsidi bil internet lagi, komisen lagi, duit kopi lagi,

tp bila potong peruntukan sikit dah ko bising? ape hal ni gomo??

bsabar lah kalau kerajaan potong sikit peruntukan utk blogger! keadaan ekonomi global effect kan pdapatan negara. negara perlu dahulukan pkara yg penting dulu tpaksa lah potong sdikit subsidi pada blogger. cuba paham tu gomo jgn emosional sgt tiba2 nk kutuk pemimpin sdiri.

gomo bsyukurlah , sesungguhnya walaupun segala subsidi yg kerajaan bekalkan kepada BLOGGER, pdapatan korang masih ok BERBANDING BLOGGER NEGARA LUAR!!

SABAR GOMO! jgn mudah emosi sebab ini semua. AMALKAN SIKAP BERJIMAT CERMAT, TUKAR GAYA HIDUP~ insyaallah apa yg kerajaan sedekahkan kat kau cukop utk kau suap anak2 bini cina doll kau makan.

gomo bersyukur lah!! kalau kau XNAK BSYUKUR JUGAK! KAU PERGI JD BLOGGER KAT NEGARA LUAR! RASAKAN MACAMANA SUSAHNYA BLOGGER2 NEGARA LUAR HIDUP!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 6:39 PM  

Papa Gomo: tak belajar tinggi tidak bererti bodoh dan belajar tinggi-tinggi pun tak bererti bijaksana.Sikap merendah-rendahkan org lain dh menunjukkan kita tak cerdik. Biar runduk berisi jgn mcm tin kosong. Biarkan aja org mcm Tun Faizal tu.Ramai yang mcm dia. Jgn dilayan.

Anonymous,  July 23, 2011 at 7:23 PM  

GOMO ! WAJAH LU KAT BLOG HARIMAU-SUDAH-MENAIP MACAM BARU LEPAS INJECT BOTOX LA. TENTU KHAIRY JAMALUDIN BELANJA KAN.

Anonymous,  July 23, 2011 at 7:30 PM  

Tun Faisal..budak USM buat Farmasi. Memang masa kat USM dah tinggi idung, smepena nama Tun katakan. Rumah nya kat Rapat Setia, Jalan dato Damanhuri....Setahu aku Syed Mokhtar pun x de la belajor tinggi gak. Tun..Tun..tobat-tobat la ko tu.

Pewaris Wasiat July 23, 2011 at 7:30 PM  

Alamak weeei...letih pulak aku tengok korang ni...Pembangkang tepuk tangan laaa weeei...Blgger dia org senyum dan mengilai cam Langsuir dahhh...!!! buat jer laa maner yang betol....buat utk Bangsa dan Negara....abis citer.. :) Rileeek Booooh...!!! :P

Anonymous,  July 23, 2011 at 7:33 PM  

ini la org2 atasan UMNO..bila tegur sikit,melentingnya mcm sial..kalo mcm ni la,UMNO akan bungkus..xpe PapaGomo,terus perjuangan utk org bawahan UMNO je..

Anonymous,  July 23, 2011 at 7:58 PM  

gomo.....aku ikut hang....lawan tetap lawan...hoi..jangan hina kami peniaga..kecil2lan cari makan....gomo aku terasa juga..bila dia hina kita....gomo leh jumpa..aku nak oder barang kat hang utk niaga di lorong kulit penanggg.....selamat puasa buat semua umat islamm...umno forewerrr

Anonymous,  July 23, 2011 at 8:44 PM  

GOMO MARAH NI DUIT POKET DIE KENE POTONG NAK JAWAB APE NGN BINI NK MTAK TUKAR PERABOT RAYE NI KAH3

Anonymous,  July 23, 2011 at 8:47 PM  

papagomo kami masih perlukan andaa.....tlong jgn lpewkan perjuangan ini...kami masih perlukan anda.........kerana parti kita masih cetek dlm bidang ini......hidup papagomo......

mk July 23, 2011 at 9:12 PM  

Papagomo tak perlu lah nak melayan si bodoh sombong ni,dah la bodoh,sombong angkuh pulak tu. Dia ingat dia berkelulusan tinggi jadi orang macam kita ni yang tak berpelajaran setinggi dia ni semuanya bodoh macam dia..silap banyak mamat bodoh ni...

whiteorange July 23, 2011 at 9:29 PM  

Gua pernah cakap UMNO ni dah macam listed company

UMNO Sdn Bhd, ada bos ada kuli!!

UMNO ni adalah dianggotai oleh ahli seramai 3 juta orang. Kalau ada 100k pemimpin, maknanya ada lagi 2.9j ahli yang boleh menentukan untung nasib pemimpin

So apa yang nak bongkak sangat jadi pemimpin!!!

Pemimpin datang dari ahli, bukan ahli datang dari pemimpin

Mamat TF dan follower dia ni memang dungu n bangang !!!

Kalau lu orang ingat UMNO ni listed company Sdn Bhd, gua yakin satu hari UMNO pasti akan Bankrap !!!

anon anon pemuda UMNO yang bangang!

Pemuda lebih bergayut pada karisma Ezam, Lokman dan bekas bekas penganut PKR lainnya..

Gua cabar lu kalau TF boleh tarik crowd ... pundekutty lah

Anonymous,  July 23, 2011 at 9:36 PM  

Bro gomo,

mangkuk mangkuk hayun TF kata blog lu cuma boleh tarik puluh orang je!!!

suruh dia orang kira berapa yang bantai lu dan berapa orang yang bantai TF, itu pun kalau dorang tau kira!!!

kalau gua tolak UMNO, belakang gua ada 3 lagi, kiri kanan gua ada 20 hingga 30 lagi, kalau campur puak puak yang menentang TF, lu kira kira banyak tak yang akan tolak UMNO ...

So budak budak TF jangan terlebih sudu .... TF kena ingat, UMNO bukan mak bapak dia punya, sapa sapa ahli parti boleh jumpa mana mana pemimpin , dan tak perlu sekat sekat ... suka mak bapak kitalah nak jumpa sapa pun ... kalau gua minta duit kat pemimpin pun, itu bukan duit mak bapak lu..

umnosokmo,  July 23, 2011 at 9:37 PM  

Kepada Tun Faisal..
Macam ini ke pemimpin Umno akan datang.. Tak boleh kritik terus melatah.. Aku seorang ahli umno sejak umur 18thn lagi dan sekarang umur aku dah 41thn dan masih lagi pegang ketua pemuda cawangan.. Aku pun dah meluat tengok sesetengah spesies pemuda macam kau.. kami peringkat bawahan tak pernah mengharap apa2 habuan kerana Alhamdulillah rezeki yang Allah bagi dah mencukupi untuk menyara keluarga kami..Kau jangan berlagak kerana hidup mewah kau pun kerana kau pandai mengambil peluang diatas jawatan kamu sebagai Exco pemuda UMNO... Sampai menghina orang yang menjual barang tiruan.. sudah kes teruk ni.. Kau kena ingat.. rezeki yang kau dapat hari ini adakah 100% halal..
setakat pemerhatian aku kalau setakat gaji pegawai khas boleh ke.. kita hidup seperti jutawan..dan mungkin bukan termasuk kamu le... dan aku bukan nak tuduh.. ini kenyataan?????..

MAFIABOSS July 23, 2011 at 9:37 PM  

"Cuma saya dimaklumkan bahawa Papagomo hanya berpendidikan menengah dan terpaksa menyara hidup dengan berniaga di uptown menjual barangan tiruan."....tun faizal..

LEBIH MULIA BERNIAGA DI UPTOWN DARIPADA MASUK UMNO HANYA DENGAN NIAT UNTUK MENJADI JUTAWAN SEGERA DAN MENJADI PEMIMPIN YANG KORUP..
TERLALU RAMAI PUAK-PUAK YG BERPERANGAI MACAM TUN FAISAL INI DIDALAM UMNO DAN BN..SIANG DAN MALAM HANYA TERTUMPU UNTUK MENGEJAR PELUANG DAN PROJEK UNTUK MENGKAYAKAN DIRI SENDIRI TANPA MENGHIRAUKAN ASAS PERJUANGAN SEBENAR UNTUK MEMBELA NASIB RAKYAT AMNYA DAN ORANG MELAYU KHASNYA.

Anonymous,  July 23, 2011 at 9:50 PM  

UMNO selagi simpan kerbau ni..kompom lingkup.dari pengamatan aku ramai yg komen negetif kat kerbau ni. Jgn ingat lu exco lu nak pandang rendah ahli biasa...kalau lu x betul lu belah la.Lu boleh naik atas sebab ahli biasa yg sokong..tapi bila dah naik atas lu sembang bnyk besar.
Aku jamin x lama jer lagi lu berambus lah dari exco pemuda..aku x nampak langsung lu ada sikap seorang pemimpin.Akal x ada..macam bebudak main facebook...

Anonymous,  July 23, 2011 at 9:54 PM  

kalau la mukhriz yg memimpin pemuda UMNO...pasti akan dipandang tinggi...tak mcm skang...tak tentu arah!!!

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:08 PM  

aku x nampak dah PEMUDA sekarang ni berwawasan...DS Najib kena ambil tindakkan segera. Bnyk bersikap bongkak,angkuh...kesilapan paling huduh aku tengok 9 julai...otai2 UMNO pasti sokong pendapat aku. Dah tahu demo Bersih tu x menguntungkan..kenapa perlu ikut sama..Orang tunjuk samseng jalanan..x kan kita pun nak tunjuk samseng jalanan?..budusss.
TF ni pun satu..kalau seorang Pemimpin menerima keritikkan dari ahli sendiri x kiralah cara apa pun,menerima cara negetif itu bukanlah seorang pemimpin.Sepatutnya terimalah cara POSITIF..ko kena faham TF..UMNO bukan perjuangan peribadi.KO ada kat exco tu bukan ko pilih diri ko..ahli yg pilih...kalau lah mcm ni cara ko..x layak ko kat situ.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:11 PM  

anon 9:54

aku sependapat dgn ko...terpancar wajah pemimpin kat Mukhriz..Mohon DS NAjib buat tindakkan...PEMUDA aku nampak bnyk kepada nak menjahanam kan UMNO.Lebih kepada perjuangan Peribadi..

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:20 PM  

betul juga kata kau baik mukriz...aku sokong..sokonggggg....aku tak kenal tf niii...baru ni baru dengarrr....apa dia buat utk kepentingan partii..tengok gomo cabar anuu...direc....mana peminpin lain.....berani kaaaaa???? siap suroh samannnn lagi..sangop korban jiwa dan raga ..sanggop membahayakan diri dan keluargaa demi mertabatkan umno dan bangsa melayuu....ada pemimpin berani macam gomoo????kerana gomo lah aku sedar sekarang siapa si anuu tuuu.....yang duduk di kerusi hempok selama ini..janganlah bangga sangatttt.....ingattttt....

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:28 PM  

aku tetap sokong KHAIRY JAMALUDIN!

mukhriz keturunan india xkan nk pimpin melayu????

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:29 PM  

aku bukan nak kempen...aku pro UMNO..korang compare lah ..jgnkan keperibadian..ko compare muka sudahlah...KJ dgn Mukhriz..aura seorang pemimpin kita boleh nampak...Dan kita tengoklah sendiri prestasi PEMUDA..aku x nampak perjuangan yg berkesan hingga ke hati sanubari Rakyat oleh PEMUDA.Banyak kepada politik jalanan shj yg ditunjukkan.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:32 PM  

Tahap pemikiran Mukhriz dgn KJ antara langit dan bumi.

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:34 PM  

anon 10:28

aku nampak kj lagi mcm india dari mukhriz...barisan pemimpin PEMUDA dibawah KJ bny mamak...lu citer apa?

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:35 PM  

PALA OTAK KAU LAH PERJUANGAN PEMUDA X BERKESAN!

HIMPUNAN PATRIOT BUKTI JELAS BUAT SELURUH RAKYAT MALAYSIA UMNO MAMPU MENENTANG BERSIH!

Anonymous,  July 23, 2011 at 10:36 PM  

Sampai sekarang pun ramai yang memegang jawatan dalam UMNO masih tidak faham-faham bahawa cara biasa mereka melayan ahli UMNO dan rakyat biasa akan mengundang padah. Lupakah mereka siapa yg meletakkan mereka ditempat mereka sekarang? kenapa masih sombong? masih tak boleh ditegur?, masih menjauhkan jarak?
Saya bertuah dapat membaca bahan-bahan dari papagomo, kalau tidak, pasti jadi penyokong buta tuli PAS atau penyokong tegar PKR!
Papagomo, sila teruskan perjuangan,memang ramai kaki busuk dalam UMNO, dan saya pasti pemimpin paling atas sangat sedar mengenai perkara ini, tetapi faham dengan bahaya pengkomplotan diantara penyangak-penyangak UMNO ini.
Kita perlukan pejuang UMNO yang tulin bukan pemimpin politik UMNO bercita hartawan! Demi bangsa, Agama, dan Negara!

hidup nashman anak najib! ganti KJ!,  July 23, 2011 at 10:38 PM  

JAP2 AKU RASA AKU ADA CALON TERBAIK LAGI DR DUA ORANG TU!!!

NASHMAN BIN NAJIB BIN ABDUL RAZAK!

calon terbaik doeee!!!

nashman anak najib? sokong????? cucu tun razak doe!!!

anon 10.34 sokong x????

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:05 PM  

anon 10:35

Macam ni lah mentality PEMUDA UMNO.
rosak UMNO.
Melenting lepas tu fikir pakai kepala lutut. SAtu Malaya tahu KJ pun kena tangkap bahlul..yg betul mengagalkan BERSIH PDRM.
Kalau lu org x ada 9 julai kan lagi cantik Nama UMNO.TOTALY hormat titah DYMMYDA..Sultan Selangor..PDRM..dan Perintah Mahkamah. Najib berucap siap bg tahu sy dah larang tapi KJ nak buat juga...x ke langgar perintah Presiden.

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:08 PM  

anon 10:38pm

buat masa ni aku rasa DS NAJIB x mcm Pak lah. faham yer.

PAPA GOMO July 23, 2011 at 11:23 PM  

terima kasih atas sokongan rakan sekalian. Gomo akan teruskan perjuangan menghentam dan membogelkan pakatan haram ni terutama anwar ibrahim.

takpalah sekarang ni ada yang busuk hati sebab dia memang dah busuk sangat pun. blogger semua tahu siapa dia ni.

buat pembangkang dan penyamar yang dok provoks tu harap hentikan je lah memandangkan hangpa semua dah nak padam.

aku akan teruskan perjuangan sehingga ke titisan darah yang terakhir

tq Guys

darasijebat July 23, 2011 at 11:32 PM  

comment oleh 'penyokong tun faisal' ::

'blogger blogger yang menentang tun faizal harus diingat kalau tanpa pertolongan tun faizal, korang blh lagi duduk depan laptop utk melempar fitnah kepada tun faizal ke....pikir pikirlah...'

hek eleh....

konon2 pegawai khas menteri amaran boleh coverkan bloggers dr tindakan mahkamah la??
pegi mampus...

blogger2 pas byk yg langgar etika SKMM dan akta hasutan...tak penah kena tangkap pun?byk je fitnah menteri2 termasuk perdana menteri..tak pernah kena saman pun....kelakarlah ugutan ko tu 'penyokong tun faisal'....!..kalau betul la menteri ko tu buat kerja...malaysia dah lama aman sentosa...semua bloggers sgt berhati2 dgn apa yg ditulis!

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:35 PM  

Papa gomo, kalau boleh jangan keluar dari umno, teruskan perjuangan seperti biasa, saya selalu baca dekat blog papa gomo ni, bagi saya blog papa gomo, ruang bicara faisal, parpukari, medan info kita dan yang lain-lain, lebih mendapat tempat di hati pembaca yang pro kepada kerajaan..agak malang bagi parti umno kerana tidak menghargai perjuangan blogger seperti saudara. apakah pencapaian tun faisal? blog dia pun saya tak tahu apa alamatnya..

karl_urban July 23, 2011 at 11:40 PM  
This comment has been removed by the author.
PEMUDA PERANG,  July 23, 2011 at 11:44 PM  

perjuangan PEMUDA UMNO cukup gelap.

mana tak gelap, KETUA nye Kitol Beruk pun gelap.

Anonymous,  July 23, 2011 at 11:57 PM  

AKU LANGSUNG TAK BOLEH MEMAAFKAN TUN FAIZAL KERANA MEMANDANG HINA ORANG YANG BERPENDIDIKAN RENDAH!!!! Adakah TF gambaran sebenar sikap dan perangai org2 atasan UMNO yg langsung tak boleh ditegur??? Membuak-buak benci aku pd sikap org macam TF ni...Kerana ada blog Papagomolah aku dan ramai kawan2 aku tahu ttg perangai buruk pakatan pembangkang..Kalau papagomo keluar UMNO aku dan kawan2 aku juga akan turut serta..sudah jelak dgn cerita2 kesombongan org berpendidikan tinggi dalam barisan tertinggi UMNO ni...egoistik.

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:02 AM  

diorang nih tak lebih dgn AMARAN! AMARAN! AMARAN!!!!!!!!wakakaka

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:12 AM  

aku tengok komen penyokong TF dgn PEMUDA UMNO sakan...mcm takut sgt TF ni lingkup...mcm ada udang sebalik Batu...
KJ tu still boleh kita kenal..tapi TF ni sapa? aku dengar ramai yg x kenal dia ni.Ni ka rupa bakal Pelapis?
Aku lebih respect gomo..hidup meniaga kat UPTOWN..korang hina dia pun dia still perjuangkan UMNO dgn cara dia..dia x kisah apa pun...Tapi lu org PEMUDA nak putus urat tekak..nampak sgt takut hilang jawatan...anak buah TF sakan...tu tandanya korang semua kejar jaga jawatan..sebab tu x boleh kena tegur sikit pun..mcm gampang aku tengok.Lagi lu org tegang urat..lagi terserlahlah apa yg lu kejar....langsung x nak dengar kritik ahli biasa...sial lah lu ..kompom kaki bodek..nak projek..nak jawatan. dengarlah juga kritik kan dan teguran ahli dgn positif sial .Lu org ingat lu orang ada jawatan nak dongak yg atas jer ker...belajar2 lah tunduk kat bawah juga sial.Lu ingat lu jer UMNO...standard lu pun sama jer ahli UMNO..ckp besar...ko hina gomo meniaga kat UPTOWN..ko tahu sial boleh katakan melayu yg bnyk meniaga kat UPTOWN..korang ada jawatan ,ada bnyk duit jgn hina lah org meniaga kat UPTOWN.Aku mintak sgt najib terajang TF ni...bangsat punya Melayu.

Anonymous,  July 24, 2011 at 12:24 AM  

go gomo...dia org sembang jer TF pakar IT..pakar computer.lulusan tinggi tp hakikatnya x cerdik..Blog ko juga rangking no 1...tandanya TF tu kurang cerdik dari ko.Jgn peduli langau2 pembodek hentam ko..aku rakyat biasa aku tahu beza...yg penting UMNO tetap kita perjuangkan..perabih beras je ko layan diaorg.

darasijebat July 24, 2011 at 12:30 AM  

dr segi teknikalnya, jawatan dlm kerajaan dan jawatan dlm umno adalah dua perkara berbeza....

gomo hentam Menteri Amaran,
Apsal plak Tun Faisal nak kena mengadu kt MT UMNO dan minta gomo disingkirkn dr menjadi ahli UMNO?....lainlah kalau gomo kerja under Kementerian Dalam Negeri....!

mcm kelakar jer..!
takde kena mengena langsung...

takkanlah org berpelajaran tinggi takleh differentiate between those two position?...

dont mix up two different matters, wahai pegawai khas yg berpelajaran tinggi..!

if i am hishamuddin, i would be embarrass if ada pegawai aku main perang2 dlm blog dan twitter tembak org sepasukan..bodonya!

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP