Siapa Yang Gagal? Najib Razak @ Anwar Ibrahim?

Tuesday, July 19, 2011


Bapa Kegagalan Pakatan Pembangkang


GAGAL itu lah yang kita boleh berikan kepada Pakatan Pembangkang sejurus sahaja selesai Demo Haram BERSIH yang diadakan di Kuala Lumpur pada 9 Julai lalu.



Gomo katakan Gagal kerana selesai sahaja demo mereka pakatan pembangkang bertungkus lumus menjelaskan kepada rakyat bahawa mereka telah berjaya pada Demo Haram tersebut. Kehadiran yang lebih kurang 10 Ribu orang dicanang oleh mereka ke serata duni bahawa Rakyat Malaysia menyokong BERSIH walhalkan semua tahu rakyat Malaysia berjumlah 27.6 Juta orang.


Keganasan Pendemo yang Tidak Di tunjukkan Media Pembangkang

Selesai demo haram BERSIH mereka terus menumpukan serangan ke atas pihak PDRM dengan bermacam rekayasa dan adu domba kepada rakyat bahawa pihak PDRMN kejam dan tidak berperikemanusiaan dengan mengambil tindakan agresif ke atas para pendemo.




PELAKON KONSPIRASI PAKATAN PEMBANGKANG


Video video, gambar gambar di sebarkan ke setiap medium yang ada dengan kata kata pencetus bagi menaikkan sentimen benci nya rakyat Malaysia ke atas pasukan Polis dan juga kerajaan Malaysia.Malah aksi lakonan Suhardi yang kononya Mati di mainkan berulang ulang kali secara meluas sampaikan boleh Gomo katakan ramai yang terpengaruh dengan Video Klip Berkenaan.

Selang beberapa hari mereka Pakatan Pembangkang menukar strategi apabila melihat bahawa Kegagalan mereka pada demo Bersih telah membusuk sehinggakan rakyat Malaysia menolak apa yang mereka bawa pada 9 Julai lalu.


Fitnah Pakatan Pembangkang

Strategi seperti biasa di lakukan oleh mereka Pakatan Pembangkang apabila cuba membunuh Karaekter Datin Seri Rosmah dengan isu Rekayasan Fitnah pembelian cincin Rm24.4 Juta. Hebat mereka dengan hal sebegini kerana D.S.Rosmah lebih bernilai untuk di serang berbanding Dato Seri Najib Razak.




Dokumen Sahih Isu Cincin 24.4 Juta

Tak sampai 2 hari serangan ke atas Fitnah nya mereka pada Datin Seri Rosmah sekali lagi KEGAGALAN menghantui mereka Pakatan Pembangkang apabila blogger blogger serta Facebooker Pro Kerajaan mengeluarkan Bukti Dokumen yang mengesahkan pekara sebenar dan menjelaskan kepada rakyat akan penipuan mereka pakatan pembangkang.



Propaganda mereka Pakatan Pembangkang yang mengeluarkan satu Keratan Akhbar berkepala Utusan Malaysia akhirnya memakan diri apabila rakyat berjaya menghidup bau bau hanyir yang di mainkan Pakatan Pembangkang dalam isu Fitnah Cincin Rm24.4 juta.

Turut menyusul pada yang sama adalah Fan Pages facebook mendesak Dato Seri Najib berundur dari jawatan yang di sandang " 100,000 People Request Najib Tun Razak Resignation" memang benar tidak sampai seminggu mereka Pakatan Pembangkang berjaya mengumpul lebih kurang 200 Ribu pelayar FB untuk bersama menyertai Fan Pages tersebut dan ini melihatkan mereka berjaya diatas apa yang dilakukan.

Bagaikan ayam masuk reban kecoh dibuatnya mengenai kejayaan mereka Pakatan Pembangkang dengan jumlah 200 Ribu pelayar FB menyokong agar Dato Seri Najib meletakkan jawatan. Tapi apakah benar mereka berjaya?

12 Juta di anggarkan pelayar Facebook di Malaysia dan dengan angka ini menunjukkan bahawa mereka Pakatan Pembangkang sebenarnya telah sekali lagi GAGAL dalam agenda mengila kuasa yang mereka dambakan. 200 Ribu berbanding 12 juta rakyat Malaysia yang melayar FB satu bukti kegagalan yang amat nyata.

Terkini kecoh dengan isu D.S.Najib berjumpa dengan Pope Vatician yang di mainkan oleh jentera Cybertroopers Pakatan Pembangkang dengan bermacam macam cerita. Itu begitu begini direkayasa mereka tampa memperdulikan Syurga dan Neraka.

Ini lah tekanan yang membuatkan mereka begitu terdesak untuk menyerang Kerajaan Barisan Nasional. matlamat mereka untuk menghasut rakyat mungkin dilihat berjaya tetapi dengan Rakyat Malaysia yang sudah semakin celik dan matang dalam karenah politik tanah air pastinya sudah menghidu bangkai yang akan membusukkan Malaysia.

Percayalah mereka Pakatan Pembangkang akan terus GAGAL dan GAGAL.Itu yang akan berlaku selepas ini apabila jentera Blogger dan Facebooker serta pelayar Tweeter memainkan peranan yang cukup efektif dalam membantu kerajaan Malaysia.

Gomo dalam hal ini mengucapkan syabas dan terima kasih kepada seluruh jentera yang ada dalam membantu kerajaan Malaysia mematikan langkah Pakatan Pembangkang dalam menjahanamkan Malaysia dimata Dunia.

Buat rakan seangkatan Blogger Blogger, Facebooker, Pelayar Tweeter, Pengkomen di Blogg, FB dan mana mana medium Cyber sekalipun percayalah jika kita teruskan langkah kita yang begini maka mereka akan terus GAGAL.

Kita sudah semakin hampir kepada PRU13 dan diharapkan momentum kita dalam membantu Kerajaan Malaysia yang ada pada hari ini dapat diteruskan walaupun bermandi Darah sekalipun. Ingatlah kata kata Tun Mahathir.....


Allah Selamatkan Malaysia


PERJUANGAN BELUM SELESAI


Psssttt...Jelas dan semakin jelas mereka sudah semakin tertekan dengan sokongan rakyat ke atas kerajaan.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

74 comments:

Anonymous,  July 19, 2011 at 10:16 AM  

Hrmmmm.. pasal isu cincin tersebut.. pakatan ini memang pandai memanipulasi sesuatu isu..

Isu yang dimainkan adalah isu yang half truth...

Sebagai contohnya CINCIN.. mereka mainkan perkara berkenaan borang pengisytiharan pelepasan kastam mengenai kemasukan sebentuk cincin bernilai jutaan ringgit ke dalam negara yang 'diperiksa ' oleh Rosmah.. walhal mereka tidak pernah menyentuh langsung perkara berkenaan borang pengisytiharan kastam yang mengesahkan bahawa cincin tersebut telah dihantar pulang kepada pemilik asalnya empat hari kemudian..

Apa tujuan mereka ???

Sendiri mau ingat, jangan lupa tagline mereka - MEMFITNAH DENGAN FAKTA..

Ingat ye, memfitnah secara berfakta..

UMNO lucah,  July 19, 2011 at 10:17 AM  

wah, Najib buat umrah, inilah contoh pemimpin yang kita nak.

gomo ni, ko tulis artikel ni, macam ko nampak jer semuanya kan?

macam gaya penipu jer...

Anonymous,  July 19, 2011 at 10:24 AM  

PR laknatullah ni sedap sangat menuduh penyokong kerajaan ni kaki menfitnah terutamanya bab video Nuar tapi tak sedar apa yang dikatakan fitnah itu ada bukti nyata sedangkan sebenarnya merekalah kaki fitnah busuk. Apa yang mereka cuba tunjuk bukti terbukti diada-adakan.Semoga PR laknat ini dihancurkan Allah.

Anonymous,  July 19, 2011 at 10:32 AM  

Contoh lain memfitnah dengan fakta half truth..

Semasa 'RUSUHAN' Bersih 9 Jul, memang berlaku kematian, tetapi kematian yang disahkan dan dimaksudkan berlaku di Evenue K, KLCC..

Tetapi apa yang ironinya, rakaman orang tua sewel berpura-pura kojol di puduraya telah dipergunakan bagi mengaitkannya dengan kematian di Evenue K demi kononnya untuk memperlihatkan kekejaman polis yang menganiaya mangsa..

Dalam kes sebegini... pihak manakah yang akan memperoleh manfaat politik melalui kaedah memfitnah dengan fakta half truth tersebut ??

Sendiri mau ingat..

Anonymous,  July 19, 2011 at 10:33 AM  

Anon 10.17am, habis dah ada gambar rasmi Najib gi UMRAH nak menipu apa? Kalau si juburi ada berani ker nak letak gambar pi UMRAH??? Kalau takde gambar rasmi pun, cubalah buat gambar edit ker, print screen ker??? ADA BERANI KE PENCACAI2 JUBURI NAK BUAT??? Yang lain boleh lah nak menipu separuh2...kalau rasa2 gomo nyer artikel tak cukup sahih lagi, takpe akan datang lagi berpuluh2 bukti sahih yer

P/S: Tengah tunggu TAYANGAN VIDEO DARIPADA PDRM...amacam pencacai2 juburi, dah sedia ker...???

Anwar Dah Checkmate,  July 19, 2011 at 10:36 AM  

Anwar akan berhadapan dengan perbicaraan kes liwat II pada 8 Ogos nanti iaitu jatuh pada Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Nanti kita lihat sama-sama, adakah Nuar sanggup berbohong di bulan puasa yang mulia.

Tukang Spin,  July 19, 2011 at 10:43 AM  

Setakat ini aku belum pernah jumpa mana-mana gambar Nuar pegi Umrah atau Haji. Selain Najib, yang pernah sampai kat Mekah ialah Saiful dan Azmin. Aku teringin nak tengok gambar Nuar kat Mekah, tapi hampa sebb memang takde pon.

latol,  July 19, 2011 at 10:45 AM  

kita tunggu PRU 13 dan kita tunggu akhirat..

TERBAIK SAAT INI!!:
UMNO Sudah Mengambil Alih KFC Holding??
Video Najib Dimalukan Di London!!

Anonymous,  July 19, 2011 at 10:45 AM  

"berbohong ni mcm makanan die laa..klu sehari die x berbohong die akan lapar"...(memetik petikan dlm berita)

klu bln puasa mst lapar..klu x bohong bertambah2 lapar la die nnt..hehe

Anonymous,  July 19, 2011 at 10:51 AM  

Nak mengaitkan PM dengan Altantuya.. kemukan SD (Statutory Declaration) tanpa mengemukakan sebarang bukti untuk mengukuhkan dakwaan..

SD (Akuan Berkanun) digunakan sebagai bahan bukti ???

Mampus.. apabila 'hearsay' sahaja sudah cukup untuk mendakwa seseorang sabit atas kesalahannya dengan tuduhan yang dikemukakan tanpa mengemukakan sebarang bukti kukuh..

Sekali lagi - memfitnah dengan menggunakan fakta 'hearsay/rumour' adalah amalan biasa mereka..

WTF..

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:02 AM  

Gomo,

Saya rasa pakcik aka pelakon "Berani Mati" tu patut dikenakan tindakan undang-undang atas dasar fitnah dan propaganda yg mengelirukan rakyat dan negara terutama negara luar.

Harap Pakcik samdol tu bertaubat lah dan byk mengucap kalimah syahadah takut kan tidur malam mengigau terus meninggal kerana "penipuan" yg beliau lakukan.

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:13 AM  

Hrmmmmmmm... memfitnah melalui fakta yang separuh benar adalah merupakan satu kaedah berkesan untuk memainkan persepsi rakyat terutamanya penyokong tegar mereka..

Hebat kaedah yang dimainkan..

Pak liwat berguru dengan siapa semua kaedah propaganda ini ?

Berguru dengan komunis ? ke berguru dengan zionis ??

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:13 AM  

Bersih telah meng'confirm'kan kita bahawa fuckatan memang suka politik jalanan. Cara mereka mengatasi masalah adalah di jalanan.

Sangat bahaya. Negara kita tidak aman kalau diperintah oleh fuckatan yg suka politik jalanan. Ekonomi jatuh dan tiada pekerjaan. Maka jadilah kita seperti rakyat negara jiran yg berhijrah ke negara orang mencari rezeki. Sekarang ni orang berhijrah sebab tak suka dgn kerajaan. Esok2 berhijrah sebab tak boleh cari makan lagi.

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:16 AM  

...Khalid Samad masuk gereja Umngok bagi gelaran "khalid Gereja" Najib pergi jumpa Pope kat Vatican City UMNGOK x nak bagi gelaran ke?

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:21 AM  

Anwar jumpa POPE macam mana pula ??

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:29 AM  

Dalam kita mangatakan Bersih 2.0 dan DSAI tu ... GAGAL

Kita kena ingat ... dunia telah melihat 'kekecohan' berlaku pada 09/07/11 ... kan Kerajaan dah GAGAL !

Jika perhimpunan tu tak jadi ... tiadalah 'kekecohan' ... kan Kerajaan dah GAGAL !

Mengapa baru semalam (Isnin 18/07/11) Tim KPN kata ... minta semua yg ada video serahkan kpd PDRM ... lepas 9 hari baru 'minta' ... tak ke PDRM baca blog & internet ... tak ke PDRM ada authority panggil blogger utk dapatkan bukti ... kan Kerajaan dah GAGAL !

Ini semua membuktikan ... kebanyakan penjawat awam hanya ikut SOP ... kebanyakan akan menjadi lewat jika tidak terlalu lambat ... hingga bara dah jadi abu ... kan Kerajaan dan GAGAL !

Jika saya ... pada hari Isnin 11/07 ... PDRM dah dapatkan 80% video & gambar yg perlu ... gunakan IT PDRM utk keluarkan video utk sanggah video & gambar diblog PR ... gunakan blog pro-BN utk feedback & improvement ... pada pagi Sabtu 16/07 ... tunjukkan video itu kpd Kabinet ... kemudian kepada Diplomat Asing ... kemudian kepada Media tempatan dan Luar Negara.

SOP lama perlu diubah ... seperti tuntutan kpd SPR ... jika tidak ... Kerajaan PASTI ... GAGAL !

Yg inginkan perubahan yg memberi kebaikan.

Org Cheras

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:33 AM  

AI BALUN CINA DOLLLLL TU LAGU MANO PULOK?

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:37 AM  

Huh, jgn harap POPE nak jumpa si juburi.....siap POPE jauh2 lagi taknak dekat nanti juburi dok kat belakang dia....kahkahkahkah...

Apa nak panas Najib jumpa POPE??? Malaysia kan ada orang kristian...manatau orang Malaysia yang kristian minta PM sampaikan permintaan orang2 kristian Malaysia...Pelik aku pencacai2 juburinie...jeles lah tu...Pasni, kalau Najib jumpa Dalai Lama pun nak dijadikan isu besar.....Pelik tol pencacai2 yg akal singkat nie...PM jumpa dengan jemputan dan diterima jemputan. PM kita beradab dengan semua orang, hormat semua pemimpin dunia. Patutnya kita bersyukur PM kita diterima semua pemimpin. Tak macam juburi makan karipap pun tak pandai ada hati nak jumpa pemimpin agama lain. Pemimpin lain pun taknaklah jumpa si juburi, tangan dia bau busuk taik kuning sarung kunyit...basuh 1000 kali pun tak ilang....si juburi tangan berkuman "e-coli" (Ekolai - kuman taik)...sapa nak salam dia...sapa cium tangan dia nasib ler...keturunan dia kena kuman tu..

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:44 AM  

Najib ke Vatican.. bertujuan untuk membawa mesej keamanan dan kesederhanaan tetapi sebaliknya 'our brother' Samad dan Nuar gereja ke GEREJA adalah bertujuan untuk melakukan urusniaga untuk melacurkan nama ALLAH..

Tu aje bezanya..

Muahahahahahahah..

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:49 AM  

Orang Cheras..

Tu je la matlamat korang yang sebenar.. untuk menjatuhkan martabat Malaysia di mata dunia..

Pihak polis minta tu bukan sebab apa, dah kata ada bukti penganiayaan dari pihak berkuasa..

Buktikan la.. itupun susah nak beri kerjasama.. apa raaahhh.. memekak dekat blog bleh la.. suruh ke depan kecut.. poda la dei..

SAMADLELONG July 19, 2011 at 11:57 AM  

TU LA ANAK HARAM JADAH NI PANDAI COPY PASTE, COPY PASTE, COPY PASTE, TANGKAP PEGAWAI KASTAM YANG PANDAI PRINT SCREEN PALSU TERSEBUT, DAH BUAT POLIS REPORT KE BELUM???, TANGKAP JANGAN TAK TANGKAP, HARAP PAGAR, PAGAR MAKAN PADI INI LAH MANUSIA ANAK HARAM JADAH.

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:01 PM  

Puak2 juburi memang gitu...dorang bencikan keamananan....dorang lebih suka keganasan, suka hidup cara songsang cam si juburi juga. Orang doakan yang baik2, dorang doakan kemusnahan orang. Kalau PM bawa mesej keamanan dorang busuk hati rasa jeles lah. Bukan Malaysia jer yang penah gi Vantican city jumpa POPE. Negara-negara yg majoriti penduduk Islam lain seperti Indonesia, Iran, Iraq, Pakistan, Bangladesh, Jordan, Turki, Mesir, Libya, Liga Arab dan majoriti anggota Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) ada juga jumpa POPE. Yang tu takde plak kita dengar rakyat dorang jeles sampai nak kutuk2 pemimpin dorang. Malah dorang hormat. Kalau kita nak orang hormat kita, kita kenalah hormat jemputan orang kan tak kiralah dari agama apa sekali pun. Tapi, si juburi memang tak patut dihormati sebab dia nie orang yang nabi tak mengaku umat buat apa nak hormat dengan PELIWAT TEGAR NEGARA.

P/S: Hah, Datuk Rais Yatim dah menang kes RM300,000. Juburi ada berani nak saman ker??

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:04 PM  

orang semakin benci kat kerajaan adelah......sekarang termasuk anak mahathir pon anti kerajaan...ape lagi blh ckp?

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:07 PM  

gomo, hang jangan cuba tipu sendiri lagi laaaa....u cuba layar kat youtube, twitter, facebook dan sebagainya,...kebanyakan komen komen tu adelah memihak kpd pihak lain, bukan kita....kene fikir cara lain utk lawan die orang dah......cara sekarang tak blh pakai lagi kot.....

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:13 PM  

Takpelah....yg biasa bg komen kat youtube, twitter gan facebook guna hp jer takde laptop kot...hihihihihi...sebab dorang tak suka membaca...dorang suka baca separuh jalan jer takpun baca tajuk jer....org taknak ilmu memang akal pendek...Yang penting blog gomo blog ranking no. 1...TERBAEKKK PUNYA.....

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:27 PM  

gomo, hang bih tolong kodamkan web nie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=vCetbFLceFI
tu puak pakatan haram keluarkan komen komen yg betol brtol urang ajar...tolonglah gomo buat sesuatu...klu tidak, kita akan kalah pasal video nie.....

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:29 PM  

anon2 bengap PR....

Perlu di ketahui Vatican bukan bertaraf sebuah Gereja tapi sebuah negara.Negara ini mempunyai tentera,kabinetnya,duit nya sendiri dan bermacam2 lah untk di iktiraf sebagai sebuah negara.Selain itu negara Vatican juga menjalinkan hubungan diplomatik dengan lebih 140 negara termasuklah negara2 islam!

Najib kesana dalam rangka lawatan
delegasi kerajaan disertai ketua padri dan menteri yang bertangug jawab mengenai hal ehwal islam dan beberapa menteri kabinetnya.

Oleh kerana Pope adalah ketua tertinggi dan paling berpengaruh keatas gereja2 khatolik seluruh dunia,penerangan keatas penerimaan
kristian di Malaysia perlu mendapat
gambaran jelas seperti yng termaktub di dalam Perlembagaan Malaysia bagi menagkis serangan ketua Pelirwat negara yng telah memburuk2kn negara ini setiap kali memberi ceramahnya di luar negara. Di samping provokasi
yng tercetus di dlm Malaysia seperti tuntutan oleh IFC.
Pertemuan ini akan meredakan salah tanggap yng boleh memberi kesan buruk ke atas Malaysia.

Kepada anon2 pr diatas jng jadi lembu banyakn membaca kurangkan memfitnah!

SAMADLELONG July 19, 2011 at 12:29 PM  

KUALA LUMPUR 19 Julai - Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memerintah supaya blogger Amizudin Ahmat membayar RM300,000 kepada Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim kerana bertanggungjawab menerbitkan perkataan fitnah terhadap menteri itu.... Berita Penuh

===================================

BERANI BUAT BERANI LA TANGGUNG

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:30 PM  

ini pon lagi satu...
http://www.youtube.com/watch?v=Dd9slh1Y4Ug
Bolehke kerajaan ambil tindakan terhadap puak nie yg upload video nie....gomo tolonglah....

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:34 PM  

Eleh puak2 UMNGOK/BEEND tak habis2 dengan gambar Najib kat Mekah. Kita orang pon boleh pos gambar Anwar kat Mekah tau. Nanti kita orang Photoshopkan.

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:42 PM  

gomo, hang bih tolong kodamkan web nie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=vCetbFLceFI
tu puak pakatan haram keluarkan komen komen yg betol brtol urang ajar...tolonglah gomo buat sesuatu...klu tidak, kita akan kalah pasal video nie.....


kakakahhhh....bodoh betul anon nie....baru tau mau takut haaaaaa

Anonymous,  July 19, 2011 at 12:46 PM  

POLIS POLIS NIE PON SATU.....APESAL SOMBONG DAN KASAR SANGAT??????SEKARANG SEMUA ORANG SALAHKAN KERAJAAN BN KITA.....POLIS NIE TOLONGLAH SMART SIKIT LAIN KALI...JANGAN SUSAHKAN KITA ORANG...SIA SIA SAJE USAHA SELAMA KITA NIE....ORANG SEKARANG MARAH SEMULA KERAJAAN BN PASAL POLIS POLIS NI......

UNCLE,  July 19, 2011 at 12:49 PM  

Errgggghhhhhh ! Creettttt !! Arghhhh... Lega. Meh sini budak2 PAS & Pencacai Anwar. Ambik ni sikit2 sorang taik berak aku. Jangan gadoh2 ye. Uncle takde duit nak bagi korang. Bersyukur lah ye. Dapat jugak sikit sorang makan taik berak Uncle.

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:04 PM  

gomo, hang bih tolong kodamkan web nie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=vCetbFLceFI
tu puak pakatan haram keluarkan komen komen yg betol brtol urang ajar...tolonglah gomo buat sesuatu...klu tidak, kita akan kalah pasal video nie.....


AHHHHAHAHAHA.....sudah gentar oiiiii.....takpelah...kau orang blh terus syok sendiri cam gomok kat blog ni....hehehehe.....

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:05 PM  

POLIS POLIS NIE PON SATU.....APESAL SOMBONG DAN KASAR SANGAT??????SEKARANG SEMUA ORANG SALAHKAN KERAJAAN BN KITA.....POLIS NIE TOLONGLAH SMART SIKIT LAIN KALI...JANGAN SUSAHKAN KITA ORANG...SIA SIA SAJE USAHA SELAMA KITA NIE....ORANG SEKARANG MARAH SEMULA KERAJAAN BN PASAL POLIS POLIS NI......


Puak umngok pon salahkan polis jugak......lawak betol.....

UMNO@Bebal,  July 19, 2011 at 1:12 PM  

Mat Monggol isteri Si Rosmah le yang berjaya ...AlJuri bakal pindah sg buluh....Satu lagi yang berjaya Tn Hj Saifool Albontot 2 hari tak berak...berjaya jaga lubang jubor 8 kali kena tibai tapi tak rabak...

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:14 PM  

gomo, hang bih tolong kodamkan web nie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=vCetbFLceFI
tu puak pakatan haram keluarkan komen komen yg betol brtol urang ajar...tolonglah gomo buat sesuatu...klu tidak, kita akan kalah pasal video nie.....


AHHHHAHAHAHA.....sudah gentar oiiiii.....takpelah...kau orang blh terus syok sendiri cam gomok kat blog ni....hehehehe.....

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:15 PM  

First Christian penetration, then communist and now Jewish. What next? Umnoporno is certainly very desperate!

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:22 PM  

Sejak kali pertama sebahagian bukti mengenai belian RM24.45 j itu didedahkan bukan sedikit puak-puak pengampu Imelda Rosmah muncul untuk membuat pembelaan.

Antara pembelaan ‘segera’ yang dihamburkan ialah

* gambar screen komputer itu kononya palsu dan dah diubah suai
* A. Krishnan tidak wujud
* tidak ada belian semahal RM24.45 j

Namun apabila SAMM tampil membuat laporan SPRM dan SPRM bertindak dengan ‘menahan’ individu yang namanya terdapat dalam sistem komputer tersebut, ini telah membuktikan bahawa pendedahan itu bukan palsu. Maka ‘pengampu’ terpaksa memasuki episod baru membuat pembelaan mengampu untuk membuktikan mereka membuat kerja.

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:23 PM  

Kita juga harus faham bukan sedikit yang dilaburkan oleh regim atau bagi pihak regim dalam memenangi perang cyber ini.

SPRM telah menahan A.Krishnan dan siasatan berkisar kepada bagaimana belian tersebut boleh dibawa masuk dengan cukai ‘RM0′ sahaja. Nampak sangat SPRM tidak membuat kerja rumah dengan betul. Memang menurut undang – undang yang telah dipinda oleh Najib dalam membentangkan belanjawan belian, perhiasan serta pakaian (termasuk yang mewah) tidak lagi dikenakan cukai. Adakah pindaan cukai itu untuk memenuhi selera individu tertentu ? Namun sesuatu yang amat berharga diperolehi dari tindakan SPRM ini ialah SPRM membuktikan bahawa data dari sistem kastam mengenai belian RM 24.4 j itu benar wujud dan bukan palsu.

Sebaik sahaja siasatan SPRM bermula maka sistem kastam di Kargo, KLIA telah ‘down’ hampir 3 jam. Kakitangan agen pengurusan kargo tidak lagi boleh mengakses sistem kastam seperti biasa selepas itu, perbagai ‘syarat’ dikenakan semuanya dijalankan secara ‘manual’. Satu perkeliling ditampal mengenai perkara ini di papan kenyataan di Kargo, KLIA tetapi hanya beberapa jam dan ditanggalkan kembali mungkin kerana tidak mahu ‘arahan rasmi’ ini bocor. Ramai kakitangan agen pengurusan kargo marah kerana kerja yang seharusnya boleh selesai dengan mudah tetapi kini susah seperti mahu menyelindungkan sesuatu.

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:24 PM  

Kami telah menjangkakan sebelum ini pun data dalam sistem ini mungkin saja akan dipadamkan atau dipinda untuk menjaga Imelda Rosmah. Bayangkan dalam kes lebih serius iaitu kes pembunuhan Altantuya rekod imegresen pun boleh dipadamkan.

Najib pernah bersumpah dengan nama Allah bukan sahaja tidak pernah jumpa malah tidak pernah kenal dengan Altantuya, tetapi sehingga kini masih berdiam dengan cabaran YB Saifuddin Nasution Ismail yang mencabar Najib menafikan yang Najib pernah bersama naik satu penerbangan dengan Altantuya.

Kini selepas sistem kastam ‘down’ hampir 3 jam, semalam muncul pula borang asal (hanya boleh dicetak oleh pegawai tinggi kastam atau agen pengurusan terlibat) transaksi membawa masuk belian RM 24.45 j tersebut dan muncul juga kononya borang 2, kastam yang kononya membuktikan belian itu dibawa keluar ke Singapura 4 hari selepas belian itu masuk.

Kononya belian itu hanya untuk pameran belian yang dibuat di rumah VVIP sahaja dan kemudian dibawa keluar semula ke Singapura.

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:24 PM  

Menurut sumber dalaman kita yang meragui mengenai kewujudan borang kedua tersebut menyatakan

kalau tengok kat borang 2 Kastam yang muncul selepas sistem kastam ‘down’, belian tersebut keluar guna hand carry dan borang secara ‘manual’ keluar ke Singapura…cuba lihat betul-betul kenapa FOB tak sama!!! sedangkan FOB adalah nilai sebenar barang mengikut invoice…mustahil atau tidak barang yg keluar nie barang lain sikit (yg murah sikit)…lagi satu cuba tgk maklumat asal yg kita dapat no invoice tak sama!!! Nombor daftar ROC Jacob & co pun tak sama!!! Sepatutnya jika barang masuk untuk pameran dan sebagainya seharusnya ada terma ikrar, tetapi sebaliknya dalam sistem kastam ketika belian itu masuk lansung tidak wujud sebarang terma ikrar hanya untuk pameran dan akan dibawa keluar semula.

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:25 PM  

Kini mungkinkah mereka sedang bersungguh – sungguh ingin mencari rumah VVIP mana yang akan direkayasa sebagai tempat konon telah diadakan pameran ‘sulit’ tersebut. Sudah tentu akan disusun tetamu-tetamu sulit untuk membuktikan telah diadakan pameran sulit tersebut.

Kalau tak betul hari pertama lagi Imelda dah muncul nafi. Sekarang ini dijemput Imelda Rosmah tampil untuk menyatakan sepatah dua kata mengenai perkara ini.

Bagaimana pula dengan gelang ‘zebra’ dan jam ‘zebra’ yang juga keluaran Jacob & co yang jelas ada gambar Imelda Rosmah menggunakannya ? Adakah Jacob & co hanya bagi pinjam kerana dia terpulih menjadi duta produk Jacon & co ?

Anonymous,  July 19, 2011 at 1:25 PM  

gomo, hang bih tolong kodamkan web nie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=vCetbFLceFI
tu puak pakatan haram keluarkan komen komen yg betol brtol urang ajar...tolonglah gomo buat sesuatu...klu tidak, kita akan kalah pasal video nie.....


AHHHHAHAHAHA.....sudah gentar oiiiii.....takpelah...kau orang blh terus syok sendiri cam gomok kat blog ni....hehehehe.....

Anonymous,  July 19, 2011 at 2:00 PM  

TERKINI...TERKINI....

populariti anwar makin jatuh mendadak..survey terbaru menunjukkan anwar dan PR sahamnya merudum..patut la muka semua makin kelat je..korang semua perasaan tak...perhimpunan haram bersih menemukan kegagalan total..emm aku rasa sbb target 100 000 orang lebih dan impak dan response rakyat malaysia tak capai kot..dalam PR la ni pun tengah bergelora..tunggu dalam 1,2 bulan ni cerita panas beb...tapi pak anwar akan buat serangan abis2 an...tak tau la aku

note: survey dan post mortem dari geng PR sendiri..gunting dalam lipatan member aku ni

Anonymous,  July 19, 2011 at 2:03 PM  

TERKINI...TERKINI....

populariti anwar makin jatuh mendadak..survey terbaru menunjukkan anwar dan PR sahamnya merudum..patut la muka semua makin kelat je..korang semua perasaan tak...perhimpunan haram bersih menemukan kegagalan total..emm aku rasa sbb target 100 000 orang lebih dan impak dan response rakyat malaysia tak capai kot..dalam PR la ni pun tengah bergelora..tunggu dalam 1,2 bulan ni cerita panas beb...tapi pak anwar akan buat serangan abis2 an...tak tau la aku

note: survey dan post mortem dari geng PR sendiri..gunting dalam lipatan member aku ni


Bagos....teruskan syok sendiri.....hehehehehehehe

Anonymous,  July 19, 2011 at 2:07 PM  

Eeee... ramainya toyol yang trolling kat sini.. biasanya orang yang dah ketandusan idea dia orang akan sembang macam shit serta akan lari dari tajuk yang sedang menjadi perdebatan..


Hebat sungguh cara fakta half truth aka hearsay evidence aka rumours aka gossip ini dimainkan..

Baharudin serta Altantuya mati tu betul.. tetapi sekiranya merujuk kepada kes altantuya, berdasarkan cerita2 mulut, maklumat bahawa PM dan isteri terlibat dalam pembunuhan tersebut telah saya terima dari pak liwat yang telah mengaitkannya dengan individu2 tertentu..

Maka saya buatla akuan berkanun ini apabila pak liwat telah memberikan lampu hijau kepada saya..

Bukti tiada, yillek maka nak fitnah orang secara sah gunakanlah akuan berkanun sebagai topeng.. kemudian nak cuci tangan - cabut ke luar negara.. maka secara tidak langsung maka terbuktilah bahawa kerajaan sedang menekan individu ini pada kotak pemikiran pendukungnya..



Maka tersebarlah gosip bahawa PM dan isteri telah terlibat secara langsung dalam kes tersebut..

Cuma satu je la nak tanya : akuan berkanun boleh diguna sebagai bukti di mahkamah ke ??

Sampai ke hari ini kisah ini dijadikan modal untuk menutup kisah kegiatan gelap pak liwat..

Muahahahhaha.. hebat2.. kaedah mengalih perhatian mereka agak berkesan.. hebat..

Nak tutup agenda tersembunyi, buat perhimpunan yang kelihatan suci matlamatnya.. walhal kotornya ??

Anonymous,  July 19, 2011 at 2:15 PM  

Satu lagi kaedah pengikut liwat nak cucuk jarum, tunjukkan sedikit sokongan terhadap polis tetapi pada waktu yang sama blame polis serta kerajaan..

Apa nak jadi la.. sian tol dengan dia orang ney..

Dah lama dah otaknya tu kena liwat..

Isk.. sian.. sian..

SAMADLELONG July 19, 2011 at 2:29 PM  

TERKINI...TERKINI....

populariti anwar makin jatuh mendadak..survey terbaru menunjukkan anwar dan PR sahamnya merudum..patut la muka semua makin kelat je..korang semua perasaan tak...perhimpunan haram bersih menemukan kegagalan total..emm aku rasa sbb target 100 000 orang lebih dan impak dan response rakyat malaysia tak capai kot..dalam PR la ni pun tengah bergelora..tunggu dalam 1,2 bulan ni cerita panas beb...tapi pak anwar akan buat serangan abis2 an...tak tau la aku

note: survey dan post mortem dari geng PR sendiri..gunting dalam lipatan member aku ni

July 19, 2011 2:00 PM

=================================

HALO BRO! KALU PKR LINGKUP LEPAS NI TAKPA SEBAB NIK NAJIS, HADI WANG DAN MAT SABUN TETAP TERIMA ALJUB MASUK PARTI SYAITAN NERAKA.

Anonymous,  July 19, 2011 at 2:39 PM  

bodoh tul pencacai PR ni...

dah hari2 korang keluarkan berita fitnah...sape nak caya lagi...orang mati hidup balik la..cincin 24 juta pakai pos la...meh aku ajar lain kali nak buat certa biar logik,pelan-pelan ceritanya jgn gopoh sangat,bila umpan dah dimakan baru lah bangkai gajah ko keluarkan...ni tak dah jd macam cerita kartun..sapa korang puye mastermind yg mangkok sngt ni...cerita ko kat fb,twitter jd bahan lawak je ....memalukan kaum la..jgn ko tengok member2 ko puye fb je memang la side ko bahlol...

Anonymous,  July 19, 2011 at 2:46 PM  

puak2 pakatan ni puak2 tak reti bersyukur je..

jgn dilayan org2 mcamni..ni la golongan2 dajjal akhir zaman

Anonymous,  July 19, 2011 at 3:15 PM  

aku wat masa ni x minat citer2..statement2 gomo...yg aku nak tahu bila PAria tu nak kena ngap...bosan terhegeh2 dgn menteri amaran.

Anonymous,  July 19, 2011 at 3:30 PM  

..sejak aku mengikuti blog ni dapat disimpulkan ini blog syok sendiri cari makan dengan grup cybertrooper bagi komen juga syok sendiri! kalo ada pandangan lain akan dimakihamun seakan mengacau periuk nasi diorang lagaknya!...cerita pun bnyk merapu x kira orng boleh terima atau tidak... mamat umngok mana yg upah diorang ni bodoh sgt le!

Anonymous,  July 19, 2011 at 3:44 PM  

Anonymous said...

gomo, hang bih tolong kodamkan web nie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=vCetbFLceFI
tu puak pakatan haram keluarkan komen komen yg betol brtol urang ajar...tolonglah gomo buat sesuatu...klu tidak, kita akan kalah pasal video nie.....

July 19, 2011 12:27 PM

Anonymous said...

ini pon lagi satu...
http://www.youtube.com/watch?v=Dd9slh1Y4Ug
Bolehke kerajaan ambil tindakan terhadap puak nie yg upload video nie....gomo tolonglah....

July 19, 2011 12:30 PM
===================================
ohh kawan, x usah la gelabah biawak kat sini. jangan risau rakyat x percaya punya ngan puak pembangkang ni.rakyat kampung sana mana ada komputer nak tengok, pedalaman sabah sarawak tu lagi la, elektrik pon xdak, apetah lagi komputer mahupun internet. nanti kita ulang siar banyak kali video porn teragung tu kat tv, rakyat mesti percaya ngan benci pada itu pembangkang. bile PRU13 dah dekat nanti kita bagi la jalan kat diorang, bagi atap zink kat diorang, mesti diorang undi kita punya

Anonymous,  July 19, 2011 at 3:52 PM  

Aduhai. Parah parah pakatan rakyat jap g. Dah la blogger pr kena saman 300 ribu sebab memfitnah rais yatim lepas tu pulak polis akan siarkan rakaman himpunan bersih yg ditipu oleh pr. Lepas tu mahkamah akan menyiarkan keseluruhan perbicaraan kes teoh beng hock. Perghh.. Siapa yg kena bersih nih?. Cair cair bontut pr dan blogger2 pr. Sekarang semua dah masak penipuan PR termasuk blogger2nya. Semua pihak termasuk polis diminta buktikan dakwaan yg diprovokasi oleh pakatan. Tanpa membuktikan rakyat akan mudah tertipu dakyah buruk yg mereka buat. Tahniah kerajaan dan blogger2 yg menyokong kerajaan. Mereka sedang kepanasan. Dgn ceqgu bard pun kena sebard.

Rakyat,  July 19, 2011 at 4:09 PM  

comel rosmah pakai tudung, sejuk hati tengok. camni kan lagi bagus dari rambut kembang2 tu.

aku tau ramai datin suka ngan rambut kembang2 tu. tapi x payah la ikut stereotype datin2 tu sume.

kata First Lady, lead la datin2 tu pakai tudung, bukan ikut gaya diorg rambut kembang2.

permaisuri agung kan sentiasa bertudung. cantikkan?

Anonymous,  July 19, 2011 at 4:25 PM  

Tapi sayanglah warisan baju tradisi melayu iaitu baju kebaya. Yg telah lama diwarisi nenek moyang kita bertahun lamanya. Memang ia tidak sesuai diperagakan dgn bertudung sebab baju kebaya ternampak ketat dan membentuk tubuh sipemakai. Pesan org tua2 dulu2. Biar mati anak jgn mati adat. Org arab pakaian tradisinya kita boleh nampak yg lelaki dgn jubahnya dan wanita dgn jilbab dan bertudung labuhnya. China dgn chiongsamnya. India dgn sarinya. Jika kita buang kebaya apa lagi yg boleh kita kekalkan jika baju tersebut tidak lagi sesuai untuk dipakai?. Kita marah jika bahasa ibunda kita tidak dimartabatkan. Tetapi kita lupa baju kebaya juga baju ibonda kita seiring dgn naiknya bahasa ibonda kita.

Anonymous,  July 19, 2011 at 4:34 PM  

Orang yang kat pendalaman tu ada letrik la bingai.. pakai genset dan solar sebagai bekalan tenaga alternatif..

Astro pun ada tau.. jangan ingat dia orang tu ulu sangat..

Kalau macam kaum penan tu lain la.. dia orang rata2nya tidak suka menetap pada satu tempat.. gemar berpindah randah..

Anonymous,  July 19, 2011 at 4:36 PM  

Jangan kata Astro - PARABOLA pun ada tu..

Anonymous,  July 19, 2011 at 4:45 PM  

Amboi marah tul geng2 pencacai nuar jubori....

pungkoq penuh taik berkokok je lebih... memang bangsa haramjadah...entah ape2 la...hang minat kat gay hang puye pasal la..kita lelaki sejati he he

Anonymous,  July 19, 2011 at 6:04 PM  

oit anon bengap 12:30..x yah nak wat lawak kempen video murahan tu.
Video auta x ada maknanya...takat mcm tu...gelak jer org tengok...video nak meraih simpati...ko gi kat mesir...bukan gas lagi..peluru hidup lagi..bukanya meriam,pistol air..tu standard bebudak main perang2 je.Nak meraih simpati biarlah sampai kepala x ada, terburai perut.tercabut belalai..baru lah betul..chet! video murahan. Best lagi video china doll.

Anonymous,  July 19, 2011 at 6:43 PM  

entah le, yang aku peratikan kat sini banyak sangat comment seolah penyokong gomen menyalahkan agency kerajaan sebagai contoh agar segera mengambik tindakan keatas pendemo. boleh mencetuskan persepsi kerajaan campur tangan hal ehwal makamah sedangkan najib sendiri mengaku kerajaan mendokong kebebasan makamah. ada tu yg menyalahkan polis macam ada ajenda tersirat agar nampak penyokong gomen ada conflict ngan polis dan beberapa isu lain. bukan ape, sejak gomo tunjukan bukti kematian tu yg penuh fitnah aku dah tak pecaya langsung ngan org pr ni. anak aku yg dah belajar kat uitm tu aku larang dia nak dekat pun ngan sesape yg sokong pas, anak aku yg akan masuk u bulan sembilan tu aku dah warning, jgn campur ngan org pas ke pr ke. dorang nak claim dorang pejuangkan islam pun aku tak benarkan, sebab org muda yg kurang pengalaman mana tau beza islam yg hakiki ngan islam ala pas sesat lagi menyesatkan. buat bepalih anak aku macam ninja tu. terhina islam dek org2 macamni.

Anonymous,  July 19, 2011 at 6:53 PM  

A half-truth is a whole lie..

Anonymous,  July 19, 2011 at 8:49 PM  

aku ni bukan la pro BN/PR. bagi aku semua ahli potilik/berkuasa/berpengaruh semua perangai nya sama. gila kejar kuasa, pangkat, byk perempuan, minum arak dll tu memang benda lumrah. nak compare BN ngan PR ni better choose BN la. walaupon corrupt tapi lagi corrupt PR ni. Lagi satu kalau tgk kan perjuangan PKR ni da mcm lost. nampak mcm perjuangan dia bukan utk rakyat tapi more kepada utk diri anuar sendiri. yelah suppose jawatan PM tu kan dia punya. dia nampak mcm desperate gila nak jadi PM. takkan rakyat malaysia tak nampak lagi kot apa anuar nak? DIA CUMA NAK JADI PM SAHAJA. HAL2 LAIN DIA TAK KESAH. DIA AKAN PASTIKAN DIA JADI PM MALAYSIA TAK KIRA GUNA CARA BERSIH ATAU KOTOR. sedarlah kalau anuar jadi PM, rakyat malaysia pon tak maju ke mana. masih di takok lama jugak.

lagi satu nak ckp jgn la terperangauh ngan dakyah2 pembangkang ni hanya merugikan org melayu. (ni bukan racist) tempat keja aku 95% cina, since aku ni jenis open minded dan tak ambik pusing sgt. cina2 kat situ tak kesah cakap apa pon depan aku. kita tau kan DAP skang dah lebarkan pengaruh dia dalam PKR. three things yg cina paling benci sgt dengan melayu ni 1. agama rasmi malaysia 2. Uitm 3. ASB <-- ini lah yg diorg tak puas hati sgt dgn apa yg melayu ada. Uitm: sebab anak2 diorg kena bayar ribu2 utk belajar tp uitm baru 300 je yuran. ASB: dia saving menggunung tapi takda satu saving pon dividen setinggi ASB. sedar lah kalau anuar naik umpama DAP yg berkuasa. kita tak kaya mcm diorg kalau 3 benda ni da takda apa lagi yg tinggal utk org melayu? mana anak2 nak buat degree kalau yuran da makin mahal. Masuk Uitm pon kena kena bersaing ngan bangsa asing. pikir2kan lah..

sekian

Anonymous,  July 19, 2011 at 9:38 PM  

yg peliknya ds najib belum lagi berangkat ke rom masa tu masih kt london,,gmbr ds najib dah kluar konon di baptis kan oleh pope,,,hehehehhe

mcm pakatan ni tak sabar2 fitnah org,,,fitnah seakan ruji dan rutin hidup dorg hehehhehe,,,

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:01 PM  

Menghairankan anon yang beria-ia cerita pasal kastam punya prosedur. Satu saja yang nak tanya kalau Rosmah nak beli cincin berpuluh juta tu buat apa dia nak pakai kurier melalui pemeriksaan kastam kurier segala? Agaknya Rosmah tak ada duit nak pergi USA beli sendiri, tu pasal dia buat order on-line macam kita ni dak? Panjang lebar punya cerita, benda paling logik dia tak dapat jawab. Akai ada ka?

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:16 PM  

Mangkuk Candran tu kena siasat pasal nak tahu macam mana dokumen kastam yang sepatutnya P & C milik syarikat dalam simpanan syarikat kurier dan rekod kastam dapat bocor digunakan pihak tertentu untuk sebar fitnah, tu yang betul. Oh lupa pulak, apa saja barang pameran (tengkoran Mancu Picu ke, hantu jenglot dari Indon ke, pedang replika milik baginda Rasulullah ke) tidak akan dikenakan sebarang cukai = nil, sifar, zero, 0.

Anonymous,  July 19, 2011 at 11:48 PM  

Pada anon 1.24

Jika cincin itu milik rosmah pengimpotnya mestilah nama rosmah bukan nama syarikat lain c/o rosmah mansur. Dlm hal kastam ia tiada kaitan dgn rosmah kerana ia diuruskan oleh forwarding agent. Melainkan jika rosmah menguruskannya sendiri. Itu bab masuk. Bab keluar pula. Apa bila barang sudah masuk kenegara kita. Secara outomatik invoice asal tidak boleh diguna pakai lagi. Pemiliknya sudah jadi negara pengeluar dan harga. Incoice menjadi tidak sama dgn yg asal. Munkin ko kurang jelas. Ok aku ambik contoh singgapura membeli buah rambutan dari malaysia. Kemudian mereka mengekpot keluar negara dan di packing atas produck from singapura. Mereka juga akan mengguna invoice baru mengikut harga mereka. Fob yg asal mesti akan berubah. Hand cary juga boleh dibuat melalui borang k2 kerana jarak malaysia dan singapura terlalu dekat berbanding dari us. Aku sebagai forwarding agent percaya tiada apa kesalahan yg boleh disabitkan pada rosmah. Yg tak paham saja yg berlagak faham. Kalau ko kurang jelas juga tolong bagi tahu. Aku akan jawap. Tq

Anonymous,  July 20, 2011 at 12:15 AM  

Barang untuk pameran tidak sama dgn barang yg sudah dijual. Jika rosmah sudah beli takkan setiap kali jika beliau mahu pergi keluar negara dan masuk balik kemalaysia cincinnya akan sampai kemudian utk diikrar dlm borang kastam terlebih dahulu?. Apakah ini sesuatu yg logik?. Jika utk pameran mmg logik diterima akal. Bila dibuat pameran ia akan dipertikai bagaimana cincin boleh dipamerkan dari luar negara dibawa masuk?.

Anonymous,  July 20, 2011 at 10:09 AM  

Anon 11.48 pm, anon 1.24 pm tu aku rasa kastam yang dah susah masyuk pasal sprm sedang hangat beroperasi. Tu yang dia sakit hati. Kastam ni tahun-tahun kerajaan rugi RM160 billion lepas tu bos diorang pulak kata bukan masalah serius. Tu yang dah masuk jalan bawah tu aku tak heran kalau orang dah mambuk harta dunia boleh senang2 bunuh diri. Nauzubillah.

Urang kita,  July 20, 2011 at 11:30 AM  

ANON BODO manalah yg cakap Sabah Sarawak ni takda letrik dan kemudahan komunikasi?

Hakikatnya, walau terpencil, kami menggunakan perkhidmatan perhubungan satelit atau SATCOM secara berkelompok (Yg komen tu ada berana mo pakai kah?). Pancaran TV RTM 1&2 mudah diterima, bagaimanapun sebagai alternatif kepada ASTRO yg selalu 'gagal fungsi' pada waktu hujan, kami gunakan 'digital receiver' atau parabola yg jauh lebih stabil (dgn kebenaran SKMM). Minta maaflah kalau kami ckp, kamu orang sebenarnya lagi teruk, tahap ASTRO saja kelas kamu. Kami tenaga elektrik menggunakan teknologi terkini, teknologi hibrid SOLAR-BATTERI-HYDRO-GENSET yg dikombinasi utk menjana letrik 24jam dan meminumkan impak alam sekitar. Fakta kami tipu? Bohong? Kami bukan spesis monyet idola PR iaitu Anwar Ibrahim. Kami masyarakat Kg Pangapuyan, Kota Marudu.

Tabasan,  July 20, 2011 at 11:39 AM  

Setuju tuh orang kita. diaorang ingat org Sabah Sarawak ni tiada karan. Kalu kasih masuk sini itu PKR, lagi jahanam lah kita!!! Mampos kana liwat lagi!!! Diaorang bangga lah konon tu diaorang dgn 3g, 4g dsb. Sini berkat pertolongan BN melalui inisiatif projek jalur lebar kebangsaan, kami dpt perkhidmatan Unifi. Laju dari streamyx lah beb... tapi kami nda lah mendonload atau mengupload benda2 bodoh mcm kaum2 PKR tu selalu buat!!!

Anonymous,  July 21, 2011 at 5:38 PM  

Pendemo? Tweeter? Vatician? Evenue K? kehkehkeh. boleh perbetulkan ejaan kau tak sblum tunjuk pandai keluarkan fakta? sakit mata aku.

-wny

orang johor,  July 21, 2011 at 7:09 PM  

haha..memang2..200,000 tu sket sgat..klau 1 juta pun aku rse PAPAGOMO kate sket..

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP