Humanitarian Assistance Somalia - Video Ini Pasti Membuat Anda Menangis

Thursday, September 1, 2011



Akibat perang sesama sendiri kerana kerakusan kuasa politik mengakibatkan rakyat Somalia menjadi pelarian dan merempat dibumi sendiri. Kelaparan menghantaui mereka saban hari sehinggakan ramai yang mati akibat kebuluran ini.



Video diatas ini memaparkan seorang kanak kanak yang meneguk air dari paip yang ada dikem Badbadoo Mogadishu yang mana untuk makluman semua air yang ada di Somalia ini tidak terjamin akan kebersihannya.

Namun apakan daya itu sahaja yang ada pada rakyat Somalia dalam meneruskan kehidupan mereka demi hari hari mendatang.


Semoga Rakyat Malaysia mengambil iktibar dari segala yang berlaku di Somalia ini. Kerana perbedaan politik dan perebutan kuasa politik peperangan berlaku walaupun sesama mereka yang sebangsa dan seugama.

Kerana Politik dan Kuasa Bangsa dan Ugama tidak diperlukan lagi dalam diri. Semoga ianya menjadi iktibar jelas kepada orang Melayu agar jangan sampai kita merempat dibumi sendiri.


Lagi Gambar Menarik


Psssttt...Waktu dikem ni ramai doctor yang menangis.....sedih siot....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

7 comments:

Anonymous,  September 1, 2011 at 3:01 PM  

.


Marilah kita semua menjadi manusia yang bertanggungjawab , jujur dan amanah .



.

kingnek September 1, 2011 at 4:36 PM  

aku perhatikan, kurang syaitan dari Pakatan nak hina sesama Islam dalam UMNO ketika Gomo buat liputan menolong saudara Islam di Somalia. Pasal mereka tahu, Islam mereka adalah Islam subversif dari kumpulan secret society seperti Hizb Tahir, Ikhwanul Muslim, Al Qaeda dan lain2 di mana, pemimpin2 kumpulan tersebut sebenarnya adalah dibayar puak illuminati. Kumpulan digunakan untuk tujuan2 tertentu, termasuk menjatuhkan kerajaan Islam di Libya. Ghadafi mahu menggunakan Gold Dinar (wang bukan riba dan dilindungi emas) bagi United States of AFRICA yang telah dipersetujui banyak negara di Afrika kecuali Afrika Selatan, sebuah Illuminati state. Islam subversif ini kelihatan dalam agennya Anwar Ibrahim dan puak Islam dalam PAS yang jika diberi peluang, akan memanggil NATO untuk menyerang UMNO demi 'jihad'. Namun, jihad tersebut akan memakan diri kerana mereka berperang untuk pihak dajjal yang menguasai dunia melalui sister riba. Tapi cuba beritahu orang PAS atau PKR, mereka tidak faham kerana mereka tidak berupaya melihat, seperti Dajjal, mereka buta sebelah mata. Kita boleh nasihat sahaja, dan UMNO beruntung dapat pemimpin seperti Mahathir, seorang pejuang Islam. Selepas Mahathir, pemimpin berkaliber amat berkurangan, termasuk Najib. Maaf cakap, Nik Aziz bukan pemimpin Islam yang berkaliber, kalau dilihat sunnah, Nik Aziz tidak akan menyerang yahudi, dia hanya akan menjadi pemimpin yang akan membawa hukum Islam seperti keluarga Saud di Saudi Arabia, tetapi, akan menunduk pada yahudi, melawan sunnnah Nabi yang menghancurkan kuasa politik dan ekonomi yahudi di Arabia. Islam bukan hanya kerana janggut tebal, tapi dalam isinya, kalau setakat janggut tebal, kaum Sikh juga akan tergolong orang Islam alim.

Anonymous,  September 1, 2011 at 5:01 PM  

tak ketinggalan jugak si mat syabu syiah tu...A'AAAAAAAAAWU....WUUUUUUU...HUH....HUUUUUUUUUU

Jalut,  September 1, 2011 at 11:19 PM  

Aku cadangkan Khalid G atau M Sabun ambik budak ni jadi anak angkat..

choc-apple,  September 2, 2011 at 12:36 PM  

boleh gtau no akaun utk misi kemanusian ini...atau sama akaun ngan klfcw.....

Anonymous,  September 2, 2011 at 3:49 PM  

walau aku bukan org kaya, tapi lagi tragis tengok nasib dia org nie....sedih bro, apalagi time raya mcm nie

dampish_rasta@yahoo

emak@ayah mat sabu,  September 3, 2011 at 7:44 AM  

gomo x payah ambil hal sangat dgn mat sapu, memang dia dah murtad pd negara, dan anak luar nikah. DASAR ANAK LUAR NIKAH.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP