PAS Disaman UMNO 10 Juta - Awat Sikit Sangat?

Thursday, September 15, 2011






UMNO Selangor memfailkan saman terhadap Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali, akhbar Harakah dan empat lagi yang didakwa memfitnah parti itu melalui satu artikel bertajuk 'Pas akan dedah bukti, UMNO main peranan operasi JAIS'.
 
Saman itu yang difailkan diperuntukkan di bawah Seksyen 9(c) Akta Pertubuhan 1996 dibuat oleh Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini
 
Beliau yang turut bertindak sebagai plantif menuntut ganti rugi sebanyak RM10 juta serta lain-lain perintah mahkamah berhubung penyiaran artikel itu dalam Harakah edisi 19-21 Ogos lalu.

Published with Blogger-droid v1.7.4

23 comments:

Anonymous,  September 15, 2011 at 12:03 PM  

Boleh lah start buat collection kat ceramah2 untuk tabung membiayai saman 10 juta...

Anonymous,  September 15, 2011 at 12:12 PM  

Saman jer, jangan tak saman...Kenapa sikit sangat? Saman la RM10 billion ker? Lagi banyak lagi bagus, biar tok hakim2 mahkamah Malaysia pening kepala - letak jawatan ramai2, sebab tak ada kes lain....saman, saman, saman....Malaysia tak ada hakim, yang ada - loyar buruk - kaki ampu.

Nanti Papa Gomo pun kena saman juga - sebar fitnah dan mencarut2 kotor dalam laman blog lucah dia ni...lol.

Anonymous,  September 15, 2011 at 12:27 PM  

Dah dapat menang saman RM10 juta tu nanti siapa pulak yang akan berjoli katak pulak? Masuk poket sendiri la..
Siapa yang akan pegang dan makan duit haram tu?

Anonymous,  September 15, 2011 at 12:54 PM  

RM10 juta tu cuma pengajaran je,kalau mentality tu masih tak berubah baru lah tindakan yg lebih berat, jgn terkejut kalau tindakan bukan duit je.

Anonymous,  September 15, 2011 at 1:37 PM  

Awat saman parti? Patut saman individu yang buat fitnah sampai muflis. Orang muflis tak boleh bertanding pilihanraya secara otomatik. Biar aman sikit suasana politik di Malaysia ni. Baru betuil..

Anonymous,  September 15, 2011 at 1:58 PM  

ko org tunggu je...nik najis keluar fatwa ja, umno bolelah gulung tikar.

hisyam September 15, 2011 at 2:07 PM  

pelik, PR kata hakim malaysia ni semua xboleh pakai.kalau mcm tu saman je trs 1b.kasik bankrap je.

Anonymous,  September 15, 2011 at 2:23 PM  

politik duit ni lah namanya...kalau kata marah...sana saman..sini saman...itu lah lambang sesuatu parti...bayangkanlah kalau memerintah duit depan mata...lu pikirlah sendiri.

Anonymous,  September 15, 2011 at 2:45 PM  

1.cukupla takat tu!!buat syarat jee!!boleh buat jambatanka!!bukan boleh makan duit dari umno ni!!duit rasuah belaka!!
2.kih!kih!kih!

Anonymous,  September 15, 2011 at 2:51 PM  

aduh pak...saya sangat malu tengok polotik dimalaysia...
macam bermusim...
1. musim fitnah
2. musim video lucah
3. musim komonis
4. musim lompat parti
5. musim saman menyaman

aduh dong di indonesia pun tidak ade musim sebanyak ini...

Anonymous,  September 15, 2011 at 3:21 PM  

hok elleh, 10 juta kacang putih jeww!! Hasil jual tanah rizab kuala Krai & Gua Musang kat tokey2 balak Cina Singapura dah dapat ratusan juta. 10 juta tu dekat baru sama nilai dgn projek ladang rakyat yang keng kong baru ni je tuu..

AAhh, sengkek sangatlah UMNO skarang ni..

Anonymous,  September 15, 2011 at 3:40 PM  

Kimak2 pencacai taik ni mula la nak spin cerita...perkara pokok tak nak cerita plak...FITNAH...Memang dasar Pakatan kaki fitnah...kena sama tau lak mengelupur...

Anonymous,  September 15, 2011 at 6:03 PM  

Anwar Ibrahim = AL JUBORI, Mat Sabu = AL PUKIKI wal JILATI. Ingat PAS ingat Zina, Ingat PAS ingat Kohalal, Ingat PAS ingat Jahiliyah!!!! Undi PAS adalah undi kepada tamadun Jahilyah. Undi PAS adalah menyokong membawa tamadun jahiliyah. Lihat lah di Kelantan setelah 20tahun di tarbiyah oleh Wali Terompah Jamban, Kelantan terus menerus mendapat musibah hingga ke hari ini. Harap ahlul2 sedar dn insaf, keluar lah dari menjadi ahli dan jangan lagi menyokong PAS yg sekarang sanggup menjilat dan mendewakan Lim Kit Sial anak beranak dan barua Yahudi zionist. Selamatkanalh bumi Tanah Melayu dari species2 keparat, bangsat dan lahanat

Anonymous,  September 15, 2011 at 7:05 PM  

1.mamat-mamat cai umno ni dok meroyan sebab jarum depa untuk tarik pengundi muda tak berkesan!!dok syok sendiri jee!!
2.lagipun depa dok teriak sakan sebab guan eng perintah penang!berpuluh kali ganda baik dari tsu kun!!itulah realitinya!!
3.mamat-mamat cai umno oiii!!kalaulah umno menang di penang nanti!!takdak faedahnya pun!!dok jadi kuli dan barua gerakan la jugak!!!bila timbul kes murtad dulu!!sapa yang mula-mula pertahankan puak kristian!!tsu kun la oiii!!siap bawak najib pi jumpa paderi kristian lagi!!musuh diluar!!senang ditembak oii!!musuh dalam selimut!!lagi bahaya!!!
4.akai ada ke oii!!

Anonymous,  September 15, 2011 at 8:09 PM  

7.05...takyah nak spin lah oi. Mcm baik sangat guang engong tu dok halau orang dari tanah yg puluhan tahun didiami, sampai tanah kubur pun kasi korek. Dah tu halau sehelai sepinggang bukan ada pampasan atau ganti rumah pangsa murah. Gerakan pun takde nak buat rakyat macam tu.

Ko ni banyak sangat ikut petua mat sabun sebab tu baghal.

Anonymous,  September 15, 2011 at 8:47 PM  

Mahkamah British bukan macam mahkamah kartun macam US.

Kat US jer boleh saman banyak banyak. Mahkamah British, komanwel dia realistik lagi. Ada perkiraannya.

So 10 juta itu sesuai. Macam Anuwar tu saman 100 juta dia melawak. Kalau pun dia menang tak dapat banyak tu. Ada perkiraannya. Entah entah dapat lah 3 juta.

Anuwar tu lebih kepada mat menipu. Nak publisiti awam jer.

Anonymous,  September 15, 2011 at 9:29 PM  

Makin lama aku follow blog haram jadah GOMO ni,semakin menyerlah kebodohan juak-juak UMporNO @ penyokong video lucah ni.Tidakkah juak-juak haram jadah ni faham bahawasanya rakyat Malaysia tendang BN bukan kerana mereka terlalu taksub dengan parti pembangkang.Masalahnya adalah kerana rakyat Malaysia dah muak dengan putar belit serta kejahilan BN @ penipu,penyangak,penyamun (PPP).Kalau aku tak undi BN,jadi aku akan undi pembangkang.itu saja.Kao ingat aku peduli ke siapa Anwar Ibrahim,Mat Sabu dll tu..Go To Hell BN..Lawan Tetap Lawan,kalau tak tukar,sampai bila kita tak tahu.Marilah kita ramai-ramai berhijrah....hehehe

Anonymous,  September 15, 2011 at 10:17 PM  

GO TO HELL, ANON 15/9-9.29.

Sekalipon engkau tak berpihak mana-mana, sebagai manusia normal misti ada haluan pemikiran. org istilahkan sebagai KAYU MATI dlm masyarakat jika tidak menilai kebaikan dan keburukan dikeliling kita///

Engkau jenis ini. kalau tak suka kerajaan yg ada, apa engkau nak pilih komunis memerintah? perangai kau sah kena penggal kepala zaman komunis, sekarang boleh lah cakap besar, kerana kerajaan yg ada anggap idea kau tu sebagai budak mentah tak cukup makan ubat pelali///

engkau tak terfikir, negara yg aman munkin menjadi huruhara, sekarang cukup makan malah ramai yg mati disebab terbanyak makan,
bencana besar belum melanda negara ini, munkin esok, akan datang. engkau akan jadi merempat, apa engkau nak lari kemana????

sudah lah engkau sombong, hingus melilih, puuui.

Anonymous,  September 15, 2011 at 10:23 PM  

Kesian aku tengok pencacai2 najis BABI dan penjilat2 jubor berkerak atok kote bengkok dok melalak kat Blog Gomo. Suka benor masuk kat blog Gomo, lepas tu comment macam budak terencat akal. Inilah sekor2 yg sanggup membela dan menegakkan kote bengkok atok terkutok. Sekor2 ini sudah harus kecik2 mampoi sebab dah berbulu menyusahkan keluarga, agama, bngsa dan negara. hidup menghabiskan beras je. Kesian kehiduoan sebagai pencacai2 najis BABI.

Tahniah Gerakan ANti ISA....,  September 15, 2011 at 10:39 PM  

Padan muka Gomo & geng pencacai UMNOvxx...hangpa pakat buang icon Kami suka ISA...kami pro ISA...ni slogan untuk MElayu bebal...DS Najib sebelah mata tak pandang hangpa punya kempen....bebal punya blogger
....

choc-mint,  September 16, 2011 at 12:22 AM  

lah..ingatkan 10jota seorg....

Tumpang Sekaki,  September 16, 2011 at 8:33 AM  

blog Papa Gomo adalah salah satu blog2 pro-BN yg jadi pilihan pencacai PR melepaskan gian syahwat dgn perkataan2 sumpah seranah yg berlendir, sbb tetap akan disiarkan walaupun komen tak ada isi apa pun.

Cuba pergi blog2 pro-PR, kalau kita tak sokong apa yg mereka fitnahkan, berilah hujah2 berfakta, sampai kiamat takkan mereka siarkan.

Anonymous,  September 16, 2011 at 11:11 AM  

baru menfailkan saman je..x menang ag?eh...mestilah menangkan pasal hakim, peguam n semua pun ikut telunjuk bontot UMNO

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP