WARNING - Metallica Live Kuala Lumpur 2 December Jangan Ada Yang Cuba Halang!!!

Friday, October 7, 2011




Kumpulan heavy metal Metallica yang ditubuhkan pada tahun 1981 dikhabar akan membuat kemunculan sulung mereka di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 2 Disember 2011 ( Menurut Sumber) . Metallica, terdiri daripada 4 ahli kumpulan iaitu James Heitfield (vokalis), Kirk Hammet (gitar), Robet Trujillo (bass) & Lars Ulrish (drum) pernah memenangi 9 anugerah Grammy Awards untuk kategori Best Metal Performance, Best Hard Rock Performance & Best Recording Package sepanjang pembabitan kareer mereka.

Gomo nak bagi AMARAN KERAS kepada mana mana pihak yang sibuk nak Berdemo Halang Konsert Metallica ni nanti terutama puak puak PAS Bingai tu. Jangan dok sibuk nak raih politik dan nak halang Rakyat terutama kami para peminat Metallica ni untuk menyaksikan Konsert yang julung julung kali nya dibuat di Malaysia. Apa pun ini pengumuman tak rasmi coz belum sahih kedatangan Metallica ke Malaysia.

Buat METALLICA FAN Kita akan Lawan sesiapa sahaja yang bikin kecoh halang Konsert Metallica jika ianya benar berlangsung. Gua tak kira Gua nak Bangging malam 2 hb tu nanti. Persetan sama Nik Aziz ke Haji Hadi ke sapa ke janji gua nak lepas gian.


Ingat puak puak PAS!!! Lu Langsi Lu Mati








Psssttt... Pergh tak sabar siot....ARghhhhhhhhhh


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

74 comments:

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:04 AM  

Belum confirm la Papagomo.

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:05 AM  

masya allah..

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:15 AM  

Metallica kurang Metal, Kreator ajak mali Malaya, Power Metal. Cam na pun aku minat DC (David Coverdale) layan rock cinta, jangan lupa WhiteSnake 30 Oct ni, baik punya gig "Foevermore" rock cinta lele.

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:17 AM  

‎8/31/2011 San Francisco, CA Moscone Center Sold Out
9/13/2011 New York, NY Hotel Packages Tickets
9/14/2011 New York, NY Yankee Stadium Tickets
9/25/2011 Rio de Janeiro, Brazil Rock in Rio Sold Out
10/28/2011 Delhi, India F1 Rocks Tickets
10/30/2011 Bangalore, India Bangalore Palace Ground - Main Palace Tickets
12/5/2011 San Francisco, CA The Fillmore
12/7/2011 San Francisco, CA The Fillmore
12/9/2011 San Francisco, CA The Fillmore
12/10/2011 San Francisco, CA The Fillmore
takde pun Malaysia??
www.metallica.com/tour_overview.asp

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:21 AM  

WhiteSnake 30 Oct kat Stadium Merdeka. 2 Nov kat Singapore.

PAPA GOMO October 7, 2011 at 12:23 AM  

metallica 2 hb December....

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:27 AM  

gomo cerita metalica live kl bulan ogos berlegar2 kat dunia maya..x de punya laa..ko p dekat official metalica mana ada mention kl pon..

headbomb October 7, 2011 at 12:28 AM  

korang tgklah fatwa juak2 nanti.. kekeke.. meroyan ooo aku pun mau pigi ini koncert

PAPA GOMO October 7, 2011 at 12:32 AM  

untuk makluman kita sedang cuba bawa ke Malaysia......

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:35 AM  

MasyaAllah. Bawa bertaubat papagomo. Dalam Islam ada mengajar seseorang itu mencarut. Kalau x suka pun cakap dengan baik. Jangan mengaku kita Islam tapi apa yang mungkar dan ditegah dalam Islam kita tetap buat. Ingat tu wahai makhluk ciptaan Allah

Enter Sandman,  October 7, 2011 at 12:37 AM  

penyokong pas dah mula dah anon 12.35am

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:39 AM  

Teringat concert aku tengok LIVE awal 80' an, Rainbow, Whitesnake, Black Sabbath, Quiet Riot, Scropion, Iron Maiden (opening untuk Rainbow), Bon Jovi (bru nak hidup main opening aje), Chicago Blues ... taubat, kat US concert satu stadium bau ganja. Tak tau sekarang ni bau apa pulak.

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:39 AM  

Sorry to say but poster for a concert of such scale without sponsor and details is just not reliable. It is still a rumor.
http://www.metallica.com/tour_overview.asp
no update there,dont really want to get my hopes up..nanti frust..kalu ada aku pon sanggup rm terbang

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:48 AM  

untuk makluman kita sedang cuba bawa ke Malaysia......

gomo cm syok sendiri je..hahaha

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:51 AM  

Video mana?

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:58 AM  

al hardy tukang besi tentu die hard fan metallica...sebabnya...al hardy berfatwa bahawa metallica itu jugak adalah besi...idop besi metallica...wacayalu...welpe por oll...kehkehkeh

gathort,  October 7, 2011 at 1:18 AM  

Kenapa tak jemput Yussof Islam?

[Klik Sini] Imej Hantu Berjaya Dirakam ?

Anonymous,  October 7, 2011 at 1:32 AM  

hari tu puak pakatan jemput carburator dung buat show nanyi lagu jilat takde hal pun... tak pulak jatuh hukum haram... selamba je hisham rais tukartiub bawa... jilat jilat jilat jerit carburator dung... puak2 pas banging semacam aje.... hilang dah haram... kah kah kah...

Anonymous,  October 7, 2011 at 1:38 AM  

Aku dah terasa TUA lah nak gi tengok METALLICA..

hehee..

malu kat bebudak..

Anonymous,  October 7, 2011 at 3:14 AM  

yeah..yeaaah!
aku puak pas pun naik angin weii..

aTan,  October 7, 2011 at 3:44 AM  

ada dua pilihan yg sgt sukar dibuat: pergi atau tidak.

Pergi: dpt enjoy, tgk live grup yg diminati sejak dr kecil, tapi join saham, bg mereka income dlm melalaikan umat seluruh dunia

tak pergi: pilihan yg sukar dibuat, once in a life time je ni, tp anda tahu jalan mana lebih diredhai Allah

bak kata syeikh imran hussein: akhir zaman, ujiannya adalah "extremely difficult"

dan anda sedang menghadapi ujian itu.

Anonymous,  October 7, 2011 at 6:14 AM  

belum apa2 dah meroyan si gomo ni

level ni ja org umno...mmg tahap tapak kaki aku ja la

kah kah kah

fulisiakantora October 7, 2011 at 6:58 AM  

Assalamualaikum, alamak... isu sensitif ni. Aku tak kisah metallica ni datang mesia sebab aku pun bekas hardcore jugak, skang da slow sikit. Tapi kena pastikan le diorang ikut SOP kat mesia, jgn ada arak2, dadah2, bogel2, cium2, lucah2, dll. Kalau tak payah jugak nak bawak masuk group lagenda ni. Tapi kalau metallica dtg pun aku rasa aku tak pergi kot sbb tak sesuai dgn pendirian. Kalau datang, SELAMAT MENONTON!!!

Anonymous,  October 7, 2011 at 7:15 AM  

Metallic tak main tak cukup power, wa mau Kreator.

Anonymous,  October 7, 2011 at 7:22 AM  

Metallica....I like . Wellcom to Malaysia...mesti tentangan dari puak puak pelampau...mintak Geng Otak Lembu dan pemuda UMNOxxx buat back-up.

Nameewee fuck utusan.....Melayu pemalas, kuat bodek....Jom fuck Namewee

fulisiakantora October 7, 2011 at 7:26 AM  

sebenarnya aku takdelah hardcore tapi sekadar hangguk2 kepala bila dgr lagu metalicca je, hu hu

cacamarba October 7, 2011 at 7:27 AM  

kalo tgk balik lirik metalica xda la maki2 ke ape..walopn diorg metalica tp diorg bkn la celaka..kalo bt mcm konsert metalica s&m,aku sggup la bli tiket..konpom..gomo,nnti kalo konpom,ko kasi advertise besar2 skit.nnti metalica dtg konpom salah BN jgk..haha..gasak korg la.

YB Raz October 7, 2011 at 8:04 AM  

gua support lu bro..walaupun gua rock kapak tapi gua memang anti sama PAS hahahaha

Anonymous,  October 7, 2011 at 8:07 AM  

gomo oh gomo...seronok laa..dunia ini kau dan kawan2 yg sewaktu dengannya yang punyer..buat lah..ada aku kisah..hidup sekali jer kan..buat..buat..seronok2.. fitnah2..maki2..lucah2..maksiat2..dunia nie kau yg punyer..tak kisah laa beb..

UMNO Johor,  October 7, 2011 at 8:44 AM  

Jangan kata PAS, kita org UMNO pun menentang konsert Mentalica ni tau. Jangan harap la nak dapat sponsor dr UMNO mahupun permit.

Majlis Fatwa Kebangsaan telah memutuskan pada 23 Januari 2006. bahawa black metal yg telah diasaskan oleh kumpulan spt Metalica hukumnya adalah haram disisi agama Islam.
Ianya diperstujui oleh Yang Dipertuan Agong, Ketua Agama Islam Msia.

Harap Papagomo faham. Kami sayangkan umat Islam dan rakyat Msia.

Anonymous,  October 7, 2011 at 8:46 AM  

Metallica? Biar betoi bang? KAlau betoi. wa datang.

Wa mengharapkan U2 atau Coldplay dtg Malaysia.

Anonymous,  October 7, 2011 at 8:53 AM  

wahai UMNO johor....

bila pulak metallica mengasaskan black metal?...

Anonymous,  October 7, 2011 at 9:03 AM  

JANGAN TERPEDAYA DENGAN HIBURAN DUNIA>> INGATLAH APA TUNTUTAN AGAMA

UMNO Johor,  October 7, 2011 at 9:20 AM  

Memang betul Metallica tidak mengasaskan black metal secara langsung. Namun kumpulan tersebut pelopor industri Heavy Metal sejak tahun 1980an yg mana subgendre seperti Black Metal.

Cuba kita amati lagu-lagu mereka@ Mtalica antaranya seperti 1. the god that failed, 2. the songs devils dance, 3. fixxxer, and 4. judas kiss.

Semuanya bertentangan dgn ajaran Islam yg menghormati semua agama dan percaya kepada tuhan yg maha esa. Tuhan kita, Allah tidak pernah gagal dan kita tidak layak mempersendakan tuhan. Kita juda tidak patut mendewakan syaitan@devil yg berusaha menyesatkan manusia.

Harap anda semua faham. Hidup UMNO. UMNO itu Islam. Kami sokong fatwa kebangsaan. Kami sokong Yang dipertuan Agong.

Anonymous,  October 7, 2011 at 9:50 AM  

ceramah mencarut, kutuk mengutuk, caci mencaci, hina menghina sesama muslim dan memuji kaum kafir sahaja yg dibenarkan..

kalu tidak, kami akan melakukan BERSIH 3.0, di tempat dimana konsert itu akan diadakan..

ketua penerangan PAS kawasan Siam

Pornchai AnuarKutuki..

Anonymous,  October 7, 2011 at 10:14 AM  

UMNO Johor Metallica bukan pelopor heavy metal tapi satu daripada kumpulan rock trash metal yang berpengaruh dan bukan aliran black metal. Memang ada lirik-lirik lagu kumpulan heavy rock ini yang negatif. Tapi kita boleh dapat megeneralisasikan mereka sebagai negatif. Tahukah anda bahawa artis-artis Malaysia juga tak lari daripada lagu yang mempunyi lirik-lirik yang berunsur negatif seperti Alleycats dalam album Kucing Lorong terdapat sebuah lagu yang liriknya menyatakan bahawa tuhan itu ada dua dan juga penyanyi A Ramli dan Maria Bacuk dengan lagu Bulu mereka. Metalicca telah lama mengubah aliran muzik mereka ke arah kemanusiaan dan keamanan seperti juga Scorpion.

Anonymous,  October 7, 2011 at 10:16 AM  

UMNO Johor Metallica bukan pelopor heavy metal tapi satu daripada kumpulan rock trash metal yang berpengaruh dan bukan aliran black metal. Memang ada lirik-lirik lagu kumpulan heavy rock ini yang negatif. Tapi kita TIDAK BOLEH dapat megeneralisasikan mereka sebagai negatif. Tahukah anda bahawa artis-artis Malaysia juga tak lari daripada lagu yang mempunyi lirik-lirik yang berunsur negatif seperti Alleycats dalam album Kucing Lorong terdapat sebuah lagu yang liriknya menyatakan bahawa tuhan itu ada dua dan juga penyanyi A Ramli dan Maria Bacuk dengan lagu Bulu mereka. Metalicca telah lama mengubah aliran muzik mereka ke arah kemanusiaan dan keamanan seperti juga Scorpion.

Anonymous,  October 7, 2011 at 10:46 AM  

justice for all

Anonymous,  October 7, 2011 at 10:54 AM  

LANTAK LA WEYYY...TAPI AKU PELIK LAA...DULU KALU TGK KONSERT METALLICA DLM ZAMAN VHS MMG TAK BERAPA ELOK LA PERANGAI DIORANG ATAS STAGE...TAPI SEJAK GROUP DIRANG HAMPIR NAK BERPECAH, SEMUA MCM DAH INSAF..(TGK DOKUMENTARI "SOMEKIND OF MONSTER") DAN KALAU KORANG TGK KONSERT DIORANG SEKARANG NI SOO APPROPRIATE DIORANG NI..X DE NK MENCARUT JEE...YANG AKU HERAN X MASUK2 GAK MALAYSIA..GROUP YG LGI SETAN PN LEPAS MAIN KAT SINI..TU GROUP SLAYER TUH..MAIN GIG KAT KELAB MAN NTAH AKU NMPK POSTER HARI TU...NI LAGI SATU..KORANG P OFFICIAL WEBSITE METALLICA..DIORANG NAK MAIN KAT UAE NGAN ABU DHABI TUU WOOIIII...APE GILEEEE!! SANA PUNYA ULAMA LAGIK FULLAMAK DRI SINI...TPI BOLE JE DOIRANG MAIN..

Anonymous,  October 7, 2011 at 11:07 AM  

layan 'fade to black' lah

UMNO Johor,  October 7, 2011 at 11:47 AM  

To Anon October 7, 2011 10:14 AM:

Xperlu la nak mempertikaikan Metallica bukan pelopor heavy metal atau tidak kerana memang hakikatnya mereka sendiri memang mengakui mereka kumpulan rock heavy metal dan sememangnya kita sedia maklum mereka dianggungkan ramai peminat heavy metal seluruh dunia.

Apa pun gelaran musik tersebut bkn persoalan utama.
Yg menjadi polemik ialah Metallica berulang kali mempermainkan isu ketuhanan bertentangan dgn Islam dalam banyak lagu dan album mereka. Mungkin ada artis Msia yg juga tersilap langkah namun tidaklah berulang-ulang kali banyak seperti mereka saban tahun. Tidak pernah mereka meminta maaf kepada ahli agama mahupun peminat dan lagu-lagu mereka juga tidak pernah ditarik balik.

Inilah salah satu kaedah barat untuk melemahkan akidah umat Islam yg mesti kita pertahankan. Jgnlah kita mudah terpedaya.
Masih banyak lagi cara berhibur yg dibenarkan Islam.

Hidup UMNO.

UMNO Johor,  October 7, 2011 at 12:04 PM  

Utk pembaca papagomo:

Metallica tidak pernah lari dari mempersendakan agama sehingga kini.

Sebagai contohnya: Album terkini "Lulu" yang bakal dilancarkan pada 31 Oct 2011. Contoh lagu "The view" yg mengandungi perkataan seperti:
i have no morals...
but i worship the young
and just formed angel...
worship
pain and evil have their place
sitting here beside me..
dan banyak lagi.

Bukankah ini sudah menjadi bukti mereka tidak pernah berubah sejak dulu lagi.

Sedarlah wahai Umat Islam.. Jgn biar maruah umat tergadai.

Anonymous,  October 7, 2011 at 12:34 PM  

Pengalak maksiat dan keruntuhan aklak.Islam apakah kamu.Bertaubatlah sebelum mati

Anonymous,  October 7, 2011 at 2:55 PM  

aku penggemar metallica sejak zaman 80an lagi...semua album metallica aku ada...tapi aku tak pernah terpesong...tak pernah terpengaruh dgn apa yg dibawakan oleh mereka...mereka jugak di menghasutkan utk menjadi jahat...

kebanyakan peminat di malaysia tidak langsung terikut-ikut dgn budaya negatif...mereka lebih menilai muzik itu dari segi produksinya...arrangement muzik...sound..melodi dan teknikal lagu itu...apa equipment..teknologi yg digunakan...itu sahaja...

ramai kawan2 aku...adik beradik merupakan penggemar metallica...tapi alhamdu lillah takde yg terpesong...tak tinggal solat...menjalankan tanggungjawab terhadap kerja...family dan sbgnya...

Anonymous,  October 7, 2011 at 3:19 PM  

best la papagomo post video youtube tu tu.... memang terbaik... ekkekek.... puak-puak fanatik paspispus sure tergoda iman...kkakakak....dalam dok hudud la bagai... aku rasa dia orang click tgk jugak video tu sampai habis... tu yang istigfar panjang tu.... kekekkeekk

Anonymous,  October 7, 2011 at 3:22 PM  

UMNO Johor lirik lagu kebanyakkan kumpulan rock dari barat masa kini seperti puisi ditulis untuk ditafsirkan. Daripada tajuk lagu daripada album terbaru Metalicca itu sendiri iaitu "The Views" kita dapat memahaminya bahawa ia merupakan "views" dan sangat berkemungkinan ia ditulis untuk menggambarkan keburukan orang yang mempunyai views tersebut dan bukan merupakan pendirian dan saranan Metalicca. Ingat, kumpulan rock ini adalah kumpulan muzik yang telah laman mencapai taraf mainstream iaitu digemari oleh semua lapisan masyarakat dan bukan segelintir cult follower dan mereka sering mendapat airplay di radio dan video muzik mereka banyak disiarkan di MTV dan Channel V untuk tontonan semua lapisan umur menandakan bahawa kumpulan muzik ini diterima semua.

Anonymous,  October 7, 2011 at 4:07 PM  

saat yg ku tunggu2 akhirnya akan tiba juga. start minat kt metallica masa form 3 bila black album kuar.
metallica the best ever! mana nk beli tiket ni?

Anonymous,  October 7, 2011 at 4:28 PM  

Umno johor...lu zapin ngan inang pun belum tentu tau beza, black metal dan heavy metal byk bezanya...ko kena check balik all the lyrics yg ko listkan tu..tgk dari context hetfield...depa dulu masa nak wat list haramkan black metal tu semua tak pernah dengar MetallicA, emmm lu ada semua album MetallicA? Dari kill em all sampai death magnetic? Kalau tak cukup baik diam, bikin malu org umno johor je..anyway aku pun org johor tp aku cuma ahli umno biasa2 je..cheers dude

UMNO Johor,  October 7, 2011 at 4:33 PM  

To Anon October 7, 2011 3:22 PM

Bukan sahaja lirik lagu rock, Mana-mana lirik lagu sekalipun asalnya ialah puisi. Penyanyi dan penulis lirik (Metallica & Lou Reed) juga berbeza. Pendapat mereka mungkin berbeza. Betul la tu.

Namun begitu, tanggungjawab dipikul bersama. Allah ini maha adil.
Xkira la penyanyi, penulis lirik, producer dll; semua amalan dikira dgn adil.
Tidak adil jika disalahkan penulis lirik semata-mata atas dasar ianya pendapat beliau seorg.

Kita umat Islam diharamkan menyanyikan lagu-lagu yang berunsur sedemikian mahupun memuja penyanyi lagu-lagu (bertentangan dgn ajaran Islam) tersebut. Ianya disebabkan perbuatan kita boleh menjejaskan akidah kita sedikit sebanyak disamping menjejaskan maruah umat Islam secara amnya.

Nyanyian dalam Islam asalnya hukumnya harus bknnya haram. Pakaian, perbuatan dan lirik nyanyian yg menyebabkan lagu boleh berubah hukum menjadi haram.

Metallica disini amat jelas mempersendakan ketuhanan, memuja kejahatan@evil dan syaitan@devil dalam banyak lagu-lagu mereka. Ini belum termasuk moral, sikap & perbuatan mereka semasa menyanyi yg jauh menyimpang dari sunah rasullah s.a.w.

Tepuk dada, tanya hati, teguhkan iman.

aduhai papagomo,  October 7, 2011 at 4:45 PM  

"Anwar kan buat maksiat lagi besar. jadi aku bolehlah buat maksiat yang tak seberapa ni," kata papagomo (dan pengikut-pengikutnya)

nanti kat akhirat akan dinilai perbuatan maksiat kamu kurang besar berbanding maksiat Anwar Ibrahim, sebab itu, kau tak masuk neraka... gitulah kot fikirnya papagomo dan pengikutnya ni..

Anonymous,  October 7, 2011 at 6:16 PM  

adun DAP leh baca 2 3 kerat ayat ok je..... bagi la metallica nyanyi lagu nasyid lak

Anonymous,  October 7, 2011 at 6:57 PM  

mantop jugak awek main dram nie... kote nuar yang bengkok leh tegak tengok niee.... heheheheheehee....

Anonymous,  October 7, 2011 at 7:22 PM  

PG,Kau dah tunjukan tahap MENTALiti kau yang sebenar.

Anonymous,  October 7, 2011 at 7:34 PM  

ORAG MACAM NI PUN ORANG SANJUNG .. DAH TERANG ISLAM TENTANG HIBURAN BERLEBIH-LEBIHAN. MACAM NI KE KATA UMNO TU ISLAM... ???? PENULIS MELAMBANGKAN JIWA UMNO UMNGUNGOK...
TIN YANG KOSONG SELALU BERBUNYI...

Anonymous,  October 7, 2011 at 7:46 PM  

HELLO BROTHER!

TUHAN DAH KASI MURAH REZEKI,BISNES DAD MAJU KAT DANAU KOTA, BLH PANDU BMW, RATING BLOG NI PUN NO.1,
KAU DAH LUPA DARATAN KE, ASAL ASUL MU?

AKU TAHU ASAL MU DARI KELANTAN, TAPI SIAPA YG MENJADIKAN MU?

TUHAN KAH ATAU KAU INGAT MAK BAPAK KAMU SHJ YG LAHIRKAN KAMU KEDUNIA INI?

PAPA GOMO October 7, 2011 at 8:57 PM  

tak pernah pulak aku dengar lagu metallica sampai nak bertukar ugama pun.

apa salah metallica tu nak buat konsert kat Malaysia? serius aku cakap sapa yang halang aku lawan habis habisan.

Rock To Never Die

Anonymous,  October 7, 2011 at 9:42 PM  

Ala kalo ada konsert Nasyid pun puak-puak PAShit yang kononnya "Islamik" ni bukan pegi pun, slogan je lebih

Entah2 time Beyonce datang dlu ramai puak-puak PAShit ni jugak yg dok menongong depan pentas

Gomo gua nak citer ni
Gua suka dok bantai puak-puak PAShit ni di Youtube, ada sehari tu tergeraklah gua nak bukak chanel sorang budak ni, dlm komen beriya-riya pasal hudud la, negara Islam la, bila gua tengok senarai favourites budak ni gua terkejut, banyak gila klip bikini Jepun, ada video seks India lagi tu
terus mamat ni kena bantai balik dgn aku, last2 ko tau dia cakap apa???..itu hal peribadi dia..hahahahhahaah, fuck PAShit, depa ni hipokrit ja


Gua sokong Metallica
Rock bebeh

Anonymous,  October 7, 2011 at 10:16 PM  

kalau la pejuang pejuang islam nabi muhammad ada lagi,kan bagus..tak sabar tunggu zaman kebangkitan islam.munculnye imam mahadi..memperjuangkan kembali hukum islam.seronoknye

pengembala October 8, 2011 at 12:28 AM  

Eleh,konon kalau metalica dtg memang jahat amat lah mcm dajal dtg malaya,kpd puak2 yg budget mulia dan islamic,apa kata anda pg ke sekitar bukit bntang,jalan p.ramlee atau brickfield

Anda ad dgar x lagu metal?xkn?lagu apa yg anda dgar?eh,sudah smpai ke maksiat di malaysia?kita kn negara baik2,negara mulia

Lancau

Brhenti la pura2 baik,menyampah la,baik kau halang rumah maksiat kt brickfield,tutup kelab malam kt bngsar n bukit bntang,kuman sberang laut khayalan nampak,dinosour mcm godzila kt dpn mata pun x nampak

Hipokrit

Anonymous,  October 8, 2011 at 1:38 AM  

setakat metallica xdela ekstrem mane pon.... bleh dikatakan setiap thn ade jek band oversea dtg malaysia buat live... korang jek xtau... for example ari tuh SUICIDE SILENCE... lagi main deathcore... lagi ganas dr metallica... haaaaaaaaa.... ade plak puak2 pakatan haram ni nak menyalak... xpyh nak tgk kuman seberang laut kat seberang laut laaaa.... tu bangkai gajah kat depan mata korang tuh... settlekan dlu...perangai puak haram ni baik sgt kew??? aq rase perangai org tgk metallica ni lagi baik... at least xde nak menjahanamkan org len... xmacam puak haram ni... aissssyyyyyyyyyy

Anonymous,  October 8, 2011 at 1:45 AM  

nak salahkan metallica sesat. abis yang puak2 harami tuh buat fatwa sesat xkorang marah plak....

Anonymous,  October 8, 2011 at 11:50 AM  

x kira parti la...klu nk stone..stone jugak

Anonymous,  October 8, 2011 at 12:04 PM  

UMNO Johor said...
Jangan kata PAS, kita org UMNO pun menentang konsert Mentalica ni tau. Jangan harap la nak dapat sponsor dr UMNO mahupun permit.

Majlis Fatwa Kebangsaan telah memutuskan pada 23 Januari 2006. bahawa black metal yg telah diasaskan oleh kumpulan spt Metalica hukumnya adalah haram disisi agama Islam.
Ianya diperstujui oleh Yang Dipertuan Agong, Ketua Agama Islam Msia.

Harap Papagomo faham. Kami sayangkan umat Islam dan rakyat Msia.



>> black metal pon xtaw beza.malukokram mum ni

Anonymous,  October 8, 2011 at 1:58 PM  

Aku setuju lah dgn anon 10/7-6:14

Who are U,Papagomo?

Feeling great and untouchable ke, sampai bagi warning semua orang?

Kalau lu suruh org ludah muka Namewee, gua blh suruh org ludah muka lu kerana runtuhkan akhlak orang2 Islam.

Ptuiiiih.

Anonymous,  October 8, 2011 at 2:32 PM  

cheyyyy...runtuhkan akhlak org islam konon. namewee dah mmg hina org islam apa ko dah buat?? sembang bagi kena tempat la bai.

Kalau Meytal Cohen atas tu nak ganti Lars Ulrich pun gua setuju.

Anonymous,  October 8, 2011 at 5:35 PM  

Gua Sokong Papa Gomo..Siapa Halang Gua Lawan Habis Habisan...!!!!!KILL EM ALL..YYEEAAAHH METALLICA!!

Anonymous,  October 8, 2011 at 10:30 PM  

bro...wa pon same lah...45 tahun tuggu coverdale whitesnake.....perform live..depan mate..harap-harap...dapatlah turunnnn

Anonymous,  October 9, 2011 at 3:05 AM  

Metallica!!

Anonymous,  October 9, 2011 at 5:06 PM  

pundek

METALLICA vs Nicky

mana lg bagus?

METALLICA still rockin'

CELAKo CELAKo CELAKo tak bagos

gua sokong METALLICA

Pencacai fuckatan can go to HELL

Anonymous,  November 2, 2011 at 1:15 PM  

DAP ANTI ISLAM??
PAS ITU MELAYU??
UMNO ITU ISLAM??

ADAKAH ISLAM MEMBENARKAN PERGAULAN LELAKI DAN WANITA@SEX BEBAS@ARAK???
ADAKAH ISLAM MEMBENARKAN UMATNYA HIDUP DALAM KHAYALAN??BEGINIKAH ISLAM YANG DITERAPKAN OLEH UMNO??KLO MACAM INI LAH YANG ISLAM ANJURKAN.PEGI MAMPUS SAMA ITU ISLAM.TETAPI ISLAM TIDAK SEPERTI INI.HANYA UMNO SAHAJA YANG MENGHALALKAN APA YANG HARAM.UMNO HANYA MEROSAKKAN NAMA BAIK ISLAM.ORANG SEPERTI PAPA GOMO INI SEPERTI TIDAK PERCAYAKAN KEWUJUDAN HARI AKHIRAT.AKU NAK TENGOK KAU WAHAI PAPA GOMO DI AKHIRAT NANTI DI MANA KEDUDUKAN KAMU JIKA KAU TIDAK BERTAUBAT.WALAUPUN AKU JUGA TIDAK SEMPURNA.TETAPI AKU TIDAK PERNAH MEMFITNAH DAN MENGHALALKAN APA YANG DIHARAMAKN OLEH ALLAH.

Anonymous,  December 29, 2011 at 1:47 AM  

weiii bodoh... celaker kau.. babi.. serupa itu anjing ah lu... kau nak tulis jgn tulis cerita palsu... mana lu punya metallica..?? 2 DECEMBER 2011?????????? sekarang sudah 28 DEC 2011!!!!!!!! pundek karma punya org... nak tulis cerita jgn tulis cerita menipu... lu mau head banging kat mana?? mau aku kasi hantuk kat dinding ka??? lancau lah ini org...aku tak mau main mana2 parti.. tp aku mau ckp diri lu sendiri nampak serupa anjing...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP