PAS Kelantan Islam? Tu Semua Bohong Belaka

Monday, November 21, 2011




MASALAH kegagalan penyediaan bekalan air bersih dan dirawat kepada keseluruhan penduduk Kelantan seolah-olah tidak diberi perhatian, tiada penyelesaian dan dibiarkan berlalu begitu sahaja.

Keadaan ini sangat berbahaya buat kira-kira 1.54 juta penduduk negeri itu. Ini kerana penggunaan air mentah dan tidak dirawat dalam kehidupan seharian bakal mengundang risiko kepada kesihatan.

Sepanjang dua bulan ini, Mingguan Malaysia telah melakukan pemerhatian dan siasatan secara klinikal di Kelantan malah mengambil sampel air dari semua jajahan untuk diuji kaji kualitinya di makmal bertauliah.

Hasilnya memeranjatkan. Selain bahaya air mentah yang tidak bersih dan tidak dirawat, ujian mendapati air yang dibekalkan ke rumah-rumah oleh Air Kelantan Sdn. Bhd. (AKSB) juga kurang berkualiti.

Malah air dibekalkan oleh AKSB itu khususnya di Bachok mengandungi logam arsenik dan besi yang boleh menyebabkan kanser dan juga komplikasi kepada hati serta jantung. Read more

Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kini berlagak seperti nabi seolah-seolah orang lain tidak Islam hanya orang Pas sahaja Islam.

Kehebatan Nabi palsunya semakin terselah apabila menuduh tiada faedah Umno menawan negeri ini daripada Pas kerana ia tidak selari dengan kehendak Islam.

Justeru timbul persoalan golongan muda Kelantan apabila Islam sangatkah Pas jika keperluan air untuk rakyat Kelantan sejak 21 tahun Pas memerintah perkara itu masih tidak selesai. Malahan kerajaan pusat telah memberikan peruntukan RM600 juta untuk bantu Kelantan selesaikan masalah air itu sejak 10 tahun lalu.

“Malangnya, sehingga kini masalah bekalan air oleh Syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) masih berlarutan. Kemana duit itu pergi?,” kata pekerja swasta Ahmad Azizi Rahman, 20.

Read more....


Tu lah masaalah rakyat Kelantan yang dah berpuluh tahun mengalaminya. Benar Gomo nyatakan kerana Gomo sendiri yang merupakan rakyat Kelantan cukup kecewa dengan pentadbiran Kerajaan Negeri yang hancur dalam mentadbir keewangan sehinggakan Hasil balak yang berjuta juta hilang entah kemana.

Semoga rakyat Kelantan sedar akan masaalah ini dan mengambil inisitif yang terbaik dalam memberikan anak anak dan cucu cicit kita kemudahan selaras dengan oeredaran zaman.


Psssttt... Keroni Keroni meraih hasil lumayan atas hasil Balak yang ada, rakyat juga yang menderita


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

28 comments:

Anonymous,  November 21, 2011 at 3:53 PM  

http://www.facebook.com/notes/nik-abdul-aziz-nik-mat/respon-terhadap-laporan-mingguan-malaysia-pada-20-november-2011-air-kelantan-ter/326086490742258 Respon Terhadap Laporan Mingguan Malaysia Pada 20 November 2011 "Air Kelantan Terkotor?"

-bobby-

Lagubestbest November 21, 2011 at 4:01 PM  

Ramai boring air sendiri di rumah. Tapi masalahnya disini, air boring ni pun walaupun nampak bersih dari air paip kerajaan (slow, karat, berbau), sah-sah tidak dirawat.

Anonymous,  November 21, 2011 at 4:13 PM  

Nik Aziz tanya "Mu nok air ko nok syurgo" ? (Mapuh smuo oghre kelate kena kelentong)

Anonymous,  November 21, 2011 at 4:37 PM  

Sungai air kat kelantan ni dah tercemar akibat proses membotakkan hutan2 simpan kelantan oleh menantu Tok Gurau Nik Aziz sama cina singapork.

Anonymous,  November 21, 2011 at 4:41 PM  

nik aziz kato,masaloh air takdok sebab bekale api TNB putus sokmo??

tapi royak dale ceramoh jah....

nok tipu ore kapong bulih la...

bakpo dale meeting jawatan kuasa pembangune takdok bangkit...

try tunjok bukti minit mesyuarat nok tengok?

neo sintok,  November 21, 2011 at 5:18 PM  

maka bangun melalak lintang pukang la puak pencacai pakatan menafikan siap beserta bukti negeri lain pun sama air kotor...
yang melalak tu suma puak pencacai yang tak duduk di kelantan pun...tapi balik sekali sekala jer..
takpa...biar ayah,mak,adik,abang,kakak tak cukup air..janji kito pakoh pas..

Anonymous,  November 21, 2011 at 5:30 PM  

bukti yg sebenar....UMNO N UTUSAN PENFITNAH NUMBER WAHID

https://www.facebook.com/notes/nik-abdul-aziz-nik-mat/respon-terhadap-laporan-mingguan-malaysia-pada-20-november-2011-air-kelantan-ter/326086490742258

PUIII
x sangka aku perak ngan pahang air lg kotor....lagi mau menfitnah kelantan

bertobatlah MAMAK

Anonymous,  November 21, 2011 at 5:43 PM  

atok tuo mesti tak suko dok klate sbb susah nak mandi junub....eh... atok tuo nandi junob ko... dlm bideo tuh terus jer pakai baju.... he he

Anonymous,  November 21, 2011 at 5:45 PM  

Haramkah tu gapo pulok.... dari nenatang mukosurat satu sampai habis... pitnah semato jah... ubat kuat tu pon samo pitnah ko ...

awe klate,  November 21, 2011 at 5:51 PM  

dale haramkah banyak ikle ubak kuak bate..nate kuak seks suggoh puok-puok pah neh!!!

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:00 PM  

Tiba masanya kerajaan kelantan harus ditukar.kuasa rakyat kelantan boleh mengajar pok nik PRU13 nnt.
Jgn pikir hari ini shj.pikirkan masa depan anak2 kelantan.

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:04 PM  

Engineer air kata kalau kualiti air kelantan teruk mesti ramai dah mati. Kalau mati terus, kebumi habis masalah. Yang jadi masalahnya ialah penyakit yang juga akan diturunkan ke generasi mereka. Contohnya bahan arsenic. Racun ni hanya menunjukkan kesan selepas satu tempoh dan kuantiti kepada organ dalaman.

Kalau e-coli tu bolehlah dimasak tapi kalau logam tu kena beli mesin penapis sendiri. Jenuh lah nak beli mesin harga beribu.

Teringat masa kecik2 dulu, budak2 mandi kat sungai, sakit dan meninggal. Orang kampung kata budak dah tersampuk penunggu sungai. Walhal budak tu tertelan e-coli dan logam beracun hehehe.

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:14 PM  

Lagi satu nak tambah, kualiti air yang bagus akan ditambah sejenis bahan (nama dah lupa) untuk tumbesaran gigi kanak2. Kalau tengok gigi budak2 macam mudah rongak dan reput tu makna takde lah tu.

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:24 PM  

PAS ni lebih 20 tahun dulu yg paling agresif dan lantang menentang projek PLUS yng dianggap tidak perlu dan membazir. Tapi sekarang apabila keadaan mendesak baru sedar pentingnya satu rangkaian lebuhraya walaupun bertol dibina di negeri kekuasaannya. Dah lebih 20 tahun baru tahu perlunya lebuhraya.. apa punya lembab la PAS ni. Ini macam ka mahu tadbir seluruh negara.. alamatnya lingkup selingkup lingkupnya

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:27 PM  

Pakatan Rakyat Telah BERSETUJU UNTUK TIDAK BERSETUJU HUDUD DIJADIKAN AGENDA PENTING DALAM PRU13 NANTI.. Bukan ke PAS ada dalam Pakatan Rakyat? Apa ni.. dah lebih 20 tahun PAS menjaja Negara Islam dan Hukum Hududnya, tetiba BERSETUJU UNTUK TIDAK BERSETUJU. Kalau tak tukar juga... terus kena tipu lah jawab nya. Tapi bila tanya pasal Memorandum bersetuju untuk tidak bersetuju tu.. Hulubalang PAS jawab nahe.. (Hindi lah pulak)

Pakcu Rantau Panjang,  November 21, 2011 at 6:33 PM  

Salam buat papa gomo.

Tak sah dok gegel bak air ni.Sebab kotor ko bersih ko..puak-puak Kelantan ni semuanya anti bodi kuat-kuat belaka.

Kalu air kuning pekat tu tanda BUMI Kelantan berkat.

Asal duduk bawah tadahan wahyu cukuplah......

Nasib ..lah LABU.....royat pun tak pakai....

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:56 PM  

SATU LAGI CONTOH POSTING PAPAGOMO YANG MEMBOKTIKAN BN SUDAH KEHABISAN MODAL DAN ISU....

Anonymous,  November 21, 2011 at 6:59 PM  

Mana pi puak-puak Parti Kencing Rakyat ni??? Ada berani komen ka?

Anonymous,  November 21, 2011 at 8:14 PM  

nate puak pas beruk sapa mapuh kito minum air telaga la jawabnyor

Anonymous,  November 21, 2011 at 9:01 PM  

Kenapa menteri JKR tak rancang programe bekalan air bersih memasuki kawasan pendalaman seluruh negara secara berperingkat dari 1% coverage sehingga 100% tahun 2030 misalan nya selaras dengan seranan WHO.
Projek ni mungkin tak penting sebab tak dapat rembat banyak tapi jadi isu besar dalam blog papagomo ni pulak.

Anonymous,  November 21, 2011 at 9:14 PM  

9.01...bangang. Peruntukan dah diberi lama dulu.

Anonymous,  November 21, 2011 at 9:24 PM  

1.600 ribu je untuk projek lebihkurang 1 juta penduduk kelantan!
2.250 juta untuk projek lembu 3 orang keluarga minah jamboi!!
3.hangpa pakat-pakat pikiaq tenguk!

Anonymous,  November 21, 2011 at 9:25 PM  

pembetulan!600 ribu diganti dengan 600 juta!

Anonymous,  November 22, 2011 at 11:55 PM  

tulah haramkah banyak iklan ubat kuat,sebab tu ADUN depa try power.try kat bini orang pulok tuuuu.
lepas buat bagi tau pada nik ajis nanti dia kata tuhan dah maafkan dah.tuhan yang mana satu ,ekkk?

Anonymous,  November 22, 2011 at 11:58 PM  

buat apalah buang suit kerajaan kat kelantan tu,kata duit pusat tu haram,kerajaan negeri generate lah income sendiri?tak malu undi PAS ambik duit kat BN ,

PAs-Party All Shits

Anonymous,  November 22, 2011 at 11:58 PM  

buat apalah buang suit kerajaan kat kelantan tu,kata duit pusat tu haram,kerajaan negeri generate lah income sendiri?tak malu undi PAS ambik duit kat BN ,

PAs-Party All Shits

Anonymous,  November 22, 2011 at 11:58 PM  

buat apalah buang suit kerajaan kat kelantan tu,kata duit pusat tu haram,kerajaan negeri generate lah income sendiri?tak malu undi PAS ambik duit kat BN ,

PAs-Party All Shits

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP