AWAS - Borang BR1M Palsu Sedang Diedarkan Oleh Agen Pakatan PAS, DAP, PKR Kepada Rakyat Malaysia

Thursday, December 15, 2011




Jika tidak Fitnah maka tidak sahlah sebagai Pakatan Pembangkang. Apa sahaja pekara baik yang dilakukan kerajaan BN mesti disulami dengan Fitnah dan rekayasa jahat agen agen pembangkang PAS, DAP dan PKR.

Gambar diatas merupakan borang PALSU yang telah diedarkan oleh agen Pembangkang dalam mengelirukan rakyat Malaysia terhadap Permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M). Borang ini dikesan telah diedarkan dibanyak lokasi dalam menjadikan rakyat sebagai mangsa yang kemudiannya akan mencalarkan imej kerajaan BN.Hebat modus operandi Pakatan Pembangkang yang dikepalai Anwar Ibrahim ini.



Diatas ini pula Borang BR1M yang ASLI dan minta agar setiap pembaca menyampaikan maklumat ini kepada yang lain agar tidak tertipu dengan Konspirasi Jahat Pakatan Pembangkang.

Pemohon Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) tidak perlu memberi nombor akaun bank semasa membuat permohonan bantuan tersebut, kata Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim Siang Chai.

Beliau berkata, kementerian itu telah menerima aduan orang ramai tentang munculnya borang palsu BR1M yang meminta mereka memberi nombor akaun bank.

"Kementerian hanya mahu butiran seperti nama penuh pemohon, nombor kad pengenalan, nombor telefon dan pendapatan bulanan dan bukannya nombor akaun bank mereka,” katanya pada sidang akhbar di ruang legar Bangunan Parlimen di sini hari ini.

Donald berkata, sindiket penipuan sudah cuba mengaut keuntungan segera menerusi pemalsuan borang BR1M, dan pemohon diingatkan supaya lebih berhati-hati.

Mereka boleh menghubungi talian Hotline BR1M di 1-800-222-500 untuk mendapat kepastian untuk mengelak daripada menjadi mangsa sindiket penipuan, katanya. – BERNAMA


Psssttt.... Mereka Pakatan Pembangkang tidak akan pernah berhenti untuk bermain taktik kotor keatas Kerajaan BN

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

20 comments:

Anonymous,  December 15, 2011 at 4:18 AM  

Owner blog ni tak ilmiah la, otak kolot macam zaman 60an. Ooo..peniaga pasar malam rupanya, mmm..patut penulisan low class.

Anonymous,  December 15, 2011 at 6:39 AM  

Orang bangun pagi pagi solat tahajud, kau bangun buka blog...Lepas tu komen plak blog oramg tak bagus. Yang kau bertenggek kat sini buat apa? Bangang punya orang.

anjing December 15, 2011 at 7:12 AM  

Anon 4:18 ni yang tak ilmiah, bengong, bangang, kuda kayu, lahanat..
owner blog ni dedah hati busuk pembangkang, kenapa dikatakannya otak kolot macam zaman 60an...awak kot yang kolot, janghanlah nak menghina peniaga pasar malam pula dek keran anda yang bangang...awaklah penulis low class...komenlah secara adil dan berakal seperti manusia muslim....

Jai December 15, 2011 at 7:23 AM  

To : Anonymous, December 15, 2011 4:18 AM
Owner blog ni tak ilmiah la, otak kolot macam zaman 60an. Ooo..peniaga pasar malam rupanya, mmm..patut penulisan low class.


Aku : Agak2 la nak samakan ngan peniasa pasar malam.. Hina sangat ke org berniaga pasar malam?? Bodo sangat ke orang jual kat pasal malam.. BENGONG!!! Tulis jangan pakai lutut, fikir jangan pakai nafsu bodoh tu...

Anonymous,  December 15, 2011 at 7:43 AM  

Lembu kul ^4:18
cukuple puak puak UMNO jadi lembu..hang pun lembu...hang kalu bukan UMNO lebih masuk UMNO...lembu punya Melayu...
ilmiah kepla hotak hang...Gomo pedulikan lembu ni.

Anonymous,  December 15, 2011 at 8:08 AM  

90 peratus rezeki datang dari usaha perniagaan. Carilah rezeki di mana jua asalkan ianya halal.

Berniaga di pasar malam mencari rezeki yg halal jauh lebih mulia dari jadi ahli politik yang gila kuasa kerana mengejar projek,komisen dan betina. Apatah lagi yang hidup dgn menipu.

Saya orang Sabah bah!! December 15, 2011 at 8:28 AM  

Terima Kasih kepada PAPA GOMO kerana info ini.

Harap teruskan lagi membongkarkan apa yang PR lakukan.

Berhati-hati aa kepada pemohon. Pakatan sekarang sanggup melakukan apa saja demi menjatuhkan kerajaan.

Sama-sama kita mencari info..
bayausbh.blogspot

Anonymous,  December 15, 2011 at 8:46 AM  

Biasanya melibatkan no account ni melibatkan pelaburan,pinjaman,money laundry dan urusan pembelian menerusi online. Ditakuti bahawa pihak pembangkang menggunakanya utk sabotaj data2 rakyat Malaysia utk menyalurkan ke pihak ketiga untuk kepentingan peribadi.Mungkin banyak data2 account 1Malaysia dan rahsia2 kerajaan Malaysia telah disalurkan keluar negara untuk mencairkan aset Negara. Dan Pakatan masih dgn definisi Islam dan sama rata dlm perjuangan cuma diatas kertas sahaja yang mana ideology dan sculpture politiknya masih conventional iaitu untuk kepentingan peribadi dan masih menidakkan yg benar kerana dirantau Asia Tenggara kita adalah sebuah negara Islam yg kaya dgn minyak dan Polar kepimpinan Islam dan ekonomi kita sukar digugat oleh mana2 pihak luar.

Anonymous,  December 15, 2011 at 8:57 AM  

Anon 4:18 : ko berikan aku satu nama blog ilmiah dari pencacai bangsat pakatan....yg yg pengunjungnya juta2 macam blog gomo nih......ko tu yg lembu asal celik mata jer...xder lar keje lain selain dari menghina & memfitnah....

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:09 AM  

sungguh babi anon 4.18 kerana menghina sluruh pniaga pasar malam semalaysia.satu kerjaya perniagaan yang dimonopli melayu.berilmiah sungguh macam pukimak

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:14 AM  

Anon 4.18 tuh bini dia period.... tu yg metoyan tak pon baru tonggeng ngan atok tuo dia... pekena syabu nak mbayangkan atok tuo tuh braf pitt... tu yg lalok...post merapu cam org gila...vongox kau jahh

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:18 AM  

Blog milo basi ilmiah aper.... hehe..blog syok sendiri... tu yg juak2 suka lepak kt bog gomo... panad bontot la atok tuo.... jage2 kau milo ...atok tgh geram tuh... get ready wt more ky jel...

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:29 AM  

Otak pon tak der nak cakap pasal ilmiah.... poorahhhh

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:31 AM  

Otak atok tuo kat totey.... tu pasalla....

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:31 AM  

betul ke gomo nie peniaga pasar malam biasa..? yg aku tau gomo nie dah jadi pembekal.. bisnes juta2.
nampak aja peniga padsar malm naik van buruk,tapi rumah banglo 4 tingkat.

maharajelala,  December 15, 2011 at 9:52 AM  

camano gomo boleh taw ni pembangkang buat? sindiket penipuan indon pun boleh buat borang ni...at least bg la bukti konkrit sket..macam borang tu di print dekat pejabat pas ke..softcopy die dijumpai kt rumah lim guan babeng ke, nuar BRAhim tgh edarkan borang tu ke..bru la syok sket bace..

Anonymous,  December 15, 2011 at 9:58 AM  

Biasanya melibatkan no account ni melibatkan pelaburan,pinjaman,money laundry dan urusan pembelian menerusi online. Ditakuti bahawa pihak pembangkang menggunakanya utk sabotaj data2 rakyat Malaysia utk menyalurkan ke pihak ketiga untuk kepentingan peribadi.Mungkin banyak data2 account 1Malaysia dan rahsia2 kerajaan Malaysia telah disalurkan keluar negara untuk mencairkan aset Negara. Dan Pakatan masih dgn definisi Islam dan sama rata dlm perjuangan cuma diatas kertas sahaja yang mana ideology dan sculpture politiknya masih conventional iaitu untuk kepentingan peribadi dan masih menidakkan yg benar kerana dirantau Asia Tenggara kita adalah sebuah negara Islam yg kaya dgn minyak dan Polar kepimpinan Islam dan ekonomi kita sukar digugat oleh mana2 pihak luar.

Anonymous,  December 15, 2011 at 10:01 AM  

Usually involves no accounts These involve investments, loans, money laundry and purchasing through online. Feared that the opposition of the people using them for sabotage data2 channel to Malaysia for a third party in the interest of many data2 account peribadi.Mungkin rahsia2 1Malaysia and the Malaysian government has passed out of the country to liquidate assets. And the PR is still with the definition of Islam and equality in the fight only on paper only which ideological and political Sculpture is still conventional for personal gain and is still denying true for our Southeast Asian region is a country rich with oil of Islam and the Islamic leadership and the Polar our economy mana2 difficult disrupted by outside parties.

Anonymous,  May 16, 2012 at 8:03 AM  

margeemar: pro umno mca is anti buddhist in malaysia
敬爱的佛教伩徒,
有关马來西亜,吉隆坡,甲洞帝沙再也 (暹寺) 三宝寺 Samnak Sambodhi Buddhist Association No.19-21 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia. 所发生的纠纷, 经过阅读了,Venerable Phra Piya Thammo 和尚及叶金福律师 (Yip Kum Fook) 的双方书信之后, 再经实地旁听了觧,做为中间人,我要客观实事的说:
1.当一个和尚、初出道 (小学生),在修行, 若有缺点, 那是难免.他马华公会鹅唛區会主地席叶金福律师(Yip Kum Fook),却心眼看不顺,就电招警万到耒佛教之圣地要扣畄和尚耒耻唇出家人, 这是绝对不许可, 除非是殺人放火之大罪悪.
2.他身为马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook),却反其道而行, 在佛寺不依佛法而軽视佛教的精神, 以傲慢的手段,帶领一般黑社会的人耒挑衅和尚打架, 这也是不该有、更不是佛教修行者的行为.
3.佛教的圣地, 其主要的目地, 是让眾生修佛道, 不是政治争執的地方. 他马华公会鹅唛区会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook), 却利用佛教之圣地当政治活动的场所。如此果敢冒犯佛陀的教誨,更是大大的罪悪。
囯有囯章,彿有佛法,家有家规. 如果出家人有何不对之处, 他叶金福律师 (Yip Kum Fook), 为何不向主持和尚投?让出家人自依和尚的條规处理、却强权一味要显示他是马华公会鹅唛区会及三宝寺理事会主席, 无法无天的应用霸道手段践踏佛教之圣地.为什么。。。。。为什么.
至今, 他叶金福律师 (Yip Kum Fook),不当不歉愧,还要狡辩, 这又证明了他说一套, 做的又是另一套, 囗是心非, 所谓的两舌, 相当阴险. 身为律师, 受高深教育, 却应用如此悪毒, 横蛮无礼的作风污辱和尚, 相等于是耻辱佛教伩仰者。他叶金福律师(Yip Kum Fook)不向主持和尚投诉, 却自承英雄,电招外耒者.请问,身为將近20年的三宝寺主持和尚兼顾问,也是第一位 自筹建寺的大功臣,在大马南傳泒中,是闻名遐邇的高僧.其脸要放在那裡?同样的,要是台湾星雲大师的佛寺沙彌犯錯, 理事会没有礼貌自作主张,电招警方要扣畄其沙彌.我敢请问!星雲大师的自尊是怎样的感受?他叶金福律师(Yip Kum Fook)是后耒者,担任理会主席也不久, 竟敢应用如此,目无尊長的方式对待住持,间接的就是告大家,强迫住持和尚必远離,雀巢鸠要佔。这种用心不良, 有老千之谋, 的确令人不敢恭维。
縱观以上几项重点,我不是盲目的護持三宝, 而是要坦白的说;他叶金福律师 (Yip Kum Fook) 身受高深教育, 为律师者,本应通情达理才是,但遗憾的是, 却令人惊觉, 他厡耒就是彿书裡所讲的狡猾且残忍的此颣人。他叶金福律师 (Yip Kum Fook),利用他的专业知識, 懂得包裝自己的道德守則,以宗教为幌子手,到处募款,商业经营, 政治活动为重, 并没依循佛教宗教守则行事, 也没对人道作出任何貢献, 只不过借宗教之名捞取权和私利而己。
在此, 我奉劝, 他马华公会鹅唛区会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook), 好自为之, 免因果報应.

Anonymous,  May 23, 2012 at 11:19 AM  

敬爱的佛教信土:
我是甲洞三宝寺 (暹廟) SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION NO: 19-21 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA. 的理事, 当任此职多年, 对内的事務也一清二楚。

最近, 在网络上看了PHRA PIYATHAMMO和尚和马华公会鸱唛区主席叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)律师的双方信件, 使我的内心久久不能平伏, 良心受到很大的譴責, 不吐訢不痛快, 所以我要誠恳的説:他叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)侓师叫外来的流流氓到三宝寺(暹廟)挑衅和尚打架及电招警方人员扣捕沙彌, 其嘲笑手法, 不外是要显示其权力, 而鞏固其职位, 以达到权力就是一切, 好让住持难堪, 自动離开, 方便行事……这种举动, 已间接的表逹其含意, 住持和尚兼顾问, 都无能为力,你们这些信徒能做什么?即使告马耒西亜佛教总会又能为难什么?这种心态, 的硧令人反感, 不是一个正信佛教者应有的行为。

至今, 三宝寺的理事成员多数是其親戚, 这是实事, 加入会员需交RM100元费用,同时,必须经过叶金福(Yip Kum Fook)律师的同意,否则免談, 所以会员也不多。

马华公会鹅唛区主席叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)律师,自控制三宝寺之後,把三宝寺(暹廟)当着私人產業,聘用和尚賺钱,利用佛教的道地为政治活动埸所,而处理三宝寺的钱财也不透明?这点,值得信众追问。马来西亚地擴人多,和尚也不缺乏,为什么不用本地和尚当任住持化缘,却偏偏劳心劳神,浪费签证费,交通费? 还要烦劳梹城佛总的推荐信, 向文化不同, 而語言又不通之千哩外囯缅旬和尚求助? 为什么….为什么? 只要我们用头脑想一想,便一日了然, 不必晝虎添足。

叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak )律师说:欢迎任何人如有意见,可以电话03:62762369/0122039700 Email: YIPKUMFOOK@HOTMAIL.COM 戓到其马华公会鹅唛区会甲洞三宝寺及以下地圵:NO.2,B JALAN 53 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 SELANGOR, MALAYSIA.討論, 我要老实的提醒大家, 最好不要一个去見他, 因为这个人狡滑, 笑裡藏刀, 很阴险, 出家人都不放在眼裡, 連TAMAN DAYA 52100 KEPONG, KUALA LUMPUR. 众人的印度廟也敢放火燒, 利用权势把场地佔为己有, 由此可见, 他是何等的心毒? 还有现在三宝寺内, 各处都按裝计孔监视来人一举一动。

目前, 三宝寺很多信徒及当地居民, 已经对叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak )律师不满, 但也不能做什么。他计划把三宝寺主席的职位轉给其子YIP JIUN HANN律师, 续承皇朝. 想近一部了觧詳情, 可上网得知。

再说, 根据前理事在网络上给叶金福(Yip Kum Fook, MCA Gombak)律师的批評, 説他懂得包裝自己的道德守则, 以宗教为幌子手, 到处募款, 啇業经营, 政治活动为重, 并没依循佛教守則行事, 也没对人道作出貢献, 只不过借三宝寺宗教之名捞取权和私利而己, 其言也不为过, 是实事。

在此, 我恳切希望, 廣大的佛教信仰者, 给予关注, 并共創義举, 弘扬佛教. 谢谢。

Mr Lim Sok Chia敬啟
Ms Yap

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP