Kebebasan Bersuara Kata Anwar Ibrahim Tetapi Bukti Ini Bagaimana?

Saturday, December 17, 2011





Kebebasan Bersuara kata pembangkang, Ye ke depa ni amalkan kebebasan bersuara? Betul ke? Meh sini layan Bukti yang ada dibawah ni.


Facebook Anwar Ibrahim Ketua Pembangkang



Facebook Najib Razak Perdana Menteri Malaysia

Hangpa sendiri boleh nilai pihak mana yang amalkan kebebasan bersuara ni apakah ianya BN mahupun Pakatan.

Itu kita tak cakap lagi mengenai media arus perdana yang ada,pi tengok akhbar mereka macam haprak daily, Keadilan Sewel, Dap Cibai semua tu takda satu pun story pasal apa yang kerajaan lakukan untuk rakyat Malaysia. Tak habis habis Fitnah Fitnah Fitnah.

Cer anda baca pulak akhbar yang boleh kita kata pro kerajaan? Contoh Utusan Malaysia lah yang kononya kata pembangkang milik UMNO. Tiap hari ada artikel mengenai pembangkang walaupun hanya sebesar kotak rokok.

Itu bukti kebebasan bersuara yang diamalkan kerajaan berbanding dengan Kebenakkan Pakatan Pembangkang.

Moga rakyat Malaysia bijak menilai apa yang Gomo sampaikan ini. Kerajaan Barisan Nasional terbaik dalam memakmurkan Malaysia dan menjaga rakyat Malaysia berbanding Pakatan pembangkang yang sudah kehabisan Modal menfitnah Kerajaan BN.


Psssttt... Belum cakap lagi bab lain lain tu, memang celako lah Pakatan Haram ni


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

31 comments:

Anonymous,  December 17, 2011 at 11:11 AM  

HAPRAK-HAPRAK FUCKATAN MESTI TAHU PERBEZAAN KEBEBASAN BERSUARA DAN FITNAH, FITNAH, FITNAH.. DEPA PUN MACAM KETUA UMUM LAH JUGA SEMBERONO , SONDOL TAK TENTU HALA.

Anonymous,  December 17, 2011 at 11:14 AM  

kebebasan jubur adalah...

TokAyah,  December 17, 2011 at 11:30 AM  

Sifat munafik PR
FITNAH oleh HAPRAK DAILY dia kata fatwa yang perlu diikut.
Kebenaran oleh kerajaan dia kata FITNAH.
SEMUA MALA PETAKA YANG KENA PADA PR DIA KATA UMNO PUNYA KERJA.
Sampai bila dia nak salahkan diri sendiri dan muhasabah?
Modal terakhir mulalah keluar maki hamun dan perkataan popular UMNGOK.
Inikah sifat seorang Islam yang sebenar?

Anonymous,  December 17, 2011 at 12:01 PM  

UMNGOK tak guna! Apa salahnya liwat, sex sejenis dan perkahwinan sejenis! Pemimpin kami dah buktikan jubor kalau diliwat menggunakan KY jelly tak sakit macam kene geget semut je ekekekekeke.. Salam perjuangan LGBT! Huhuuuu..

Ambik kaw

Anonymous,  December 17, 2011 at 12:14 PM  

Ganyang UMNGOK.. Parti kuno, saya sokong pluralisme, lagipun apa yg salah kongsi nama tuhan dgn kristian lagipun kalau dia nak murtad itu dia punya pasal la!

Ambik kaw

Anonymous,  December 17, 2011 at 12:26 PM  

Anon 12.14PM,

Ye ker! Yaker ! Ya ker!
Ye ker! Yaker ! Ya ker!
Ye ker! Yaker ! Ya ker!

Anonymous,  December 17, 2011 at 1:05 PM  

Mana rakan2 ku dari P.R ni? Dah takde telor ke? Udah penat aku bagi sokongan kat Tuan Haji DSAI takde org support ke? MiloSuam dimana dikau? Kau tak tahu ke kita wajib ikut perjuang agungnya. Aku sanggup gadai juborku pada nya, tonggek pun tonggek la kengkang pun kengkanglah koyak pun koyak la demi PKR aku sanggup.. Hip hip hore, hip hip hore!

Ambik kaw

Anonymous,  December 17, 2011 at 1:46 PM  

Kebebasan bersuara tu ertinya pada Pkr ialah:
Bila sorang cakap lain diam dan ikut. Barulah suara itu bebas di dengar tanpa gangguan oleh bantahan.

Kesunyian yang total adalah untuk kebebasan suara yang total.

Kalau semua bercakap siapa pula nak dengar?

Cerdik beruk seorang banduan salah guna. kuasa.

Pastikan Anuwar di Sg Buloh di kawal. Bontot2 banduan2 di Sg Buloh juga berhak untuk di lindungi.

PAShit,  December 17, 2011 at 2:14 PM  

Banyaknya dosa dan penyelewengan yang telah di lakukan oleh Anwar Ibrahim sebelum ini.

Pokoknya, Anwar Ibrahim pada hari ini yang kononnya anti-rasuah, anti-kronisme, anti-salah guna kuasa sebenarnya pengamal korup, kronisme dan penyelewengan yang sangat teruk dan menjijikkan.

MiM percaya ramai yang termakan serta terpedaya untuk mempercayai kononnya Anwar Ibrahim 'suci dan bersih' daripada rasuah, kronisme, korup dan salah guna kuasa.

Kita perlu sedar dan diperingatkan lebih-lebih lagi keburukan moral Anwar Ibrahim jarang dibangkitkan untuk menyedarkan rakyat Malaysia.

MiM mudah. Anwar Ibrahim langsung tidak layak untuk berceramah serta menunding jari menyalahkan sesiapa sahaja dalam hal kroni, korup dan lain-lain kerana beliaulah kepala segala kejatuhan moral orang politik!

Anwar Ibrahim memang hanya layak disumbat ke dalam Penjara Sungai Buloh!

Rujuk di bawah:

1. Bapa Anwar Ibrahim, Datuk Ibrahim Abdul Rahman dan adik-beradik beliau yang memegang saham berjumlah lebih daripada 7.1 juta unit di dalam 3 syarikat besar.

a. Pada 2 May 1998, Dato' Ibrahim Abdul Rahman, telah memiliki 250,000 saham di dalam Pengkalen Holdings Berhad and 3,790,500 di dalam Nissan Industrial Oxygen Incorporated.

b. Farizon pula memiliki 250,000 saham di dalam Pengkalen Holdings Berhad. Marzukhi pulamemiliki 2,800,000 saham di dalam syarikat Penas Corporation.

c. Ibrahim Abdul Rahman turut memiliki 2,000,000 saham di dalamIndustrial Oxygen Incorporated Bhd pada tahun 1993.

Baca : KLIK

2. Terdapat pengakuan bersumpah yang mengatakan bahawa RM120 juta telah dibayar kepada Anwar Ibrahim, KRONI beliau dan organisasi yang digunakan untuk cita-cita politik beliau.

(1) to Anuar Ibrahim – RM50 million
(2) Dato Abdullah Ahmad (UN) – RM 5 Million
(3) Dato Nasaruddin Jalil – RM.10 Million
(4) Asia Pacific Policy Centre (APPC) – RM 38 million & Douglas H. Paal – (USD 10.0 Million)
(5) Institut Kajian Dasar – (IKD)RM5 Million
(6) Aliran & Dr. Chandra Muzaffar – RM5 Million
(7) ABIM – RM 5 Million
International Institute of Islamic Thoughts (IIIT) – RM 2Million
(8) A UK-based Islamic Foundation – RM 1 Million

PAShit

PAShit,  December 17, 2011 at 2:16 PM  

Aku nak cabar pencacai2 upahan sialan anak2 haram PR tolong jawab soalan ini...

korang rasa Kapal Sing ikhlas ke membela B.A.B.I. dalam mahkamah sedangkan dulu dialah yang mula2 sekali kecoh dlm Parlimen menggelar BABI peliwat?

korang tak rasa macam ada niat tak baik DAP babi ke dalam pembelaan ini?

Sedangkan semua peguam2 Islam dah tarik diri sebab tahu perkara sebenar?

Agak2 korang mungkin tak kalau BABI jadi PM (Nauzubillah...) DAP anjing akan genggam kote bengkok BABI dan kawal setiap perlakuan BABI dan BABI kena ikut telunjuk DAP?

fikir2 kan wahai pencacai2 sialan anak2 haram Penipu Rakyat.

PAShit

Anonymous,  December 17, 2011 at 2:43 PM  

Kesian aku tengok gomo ni. xde modal da nak spin :) senyum

Anonymous,  December 17, 2011 at 3:25 PM  

Anon 2:43

Ko nak kesian ke? Atau ko sebenarnya gugup giler bila gomo dedahkan hal ini.

Bagus gomo, masa ni lah blog hang tengah meletop akibat anwar sebut pasal hang.,promosi berganda.semua orang nak tengok blog hang, pro kerajaan dan pro pembangkang..masa ini adalah masa terbaik dedah isu betul2, sampai nuar xberani lagi..

jumbo,  December 17, 2011 at 3:31 PM  

GOMO hang jgn lupa pulak. 9/1/12... turun ke mahkamah... AMK nak bagi kat hang "riot of the year" kat hampa ngik2 ngok umngok.. hehe. Jangan lupa.

Hang ingat abg non nak dok diam ker. Senang2 nak heret dia pi jail. Haaaa huruhara satu Malaysia, baru hang tau. Cara melawan fitnah adalah demo besar besaran/rusuhan/spring... IKD dah ready, reformist dah siap keris. Belum NGO NGO lagi, suaram suhakam mtuc LBGT puak gereja komunis soros cia ect ect. Perarakan mengepung black maria.. hehe

Anonymous,  December 17, 2011 at 4:41 PM  

Bodor melantung2. kami ramai lagi dari puak fucktan tuh... Ada fire briged, field force, ada army, atm, bsn, mybank u ll after tu kena masuk celah pundikutyy...

Anonymous,  December 17, 2011 at 5:05 PM  

Imam Syafie berkata "Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu ."

Anonymous,  December 17, 2011 at 5:07 PM  

Perarakan besar-besaran masa mahkamah jatuh hukum 9 januari 12? Sori lah ni bukan 1998? Mi time orang dah tau sapa Anwar Ibrahim.

Anonymous,  December 17, 2011 at 5:36 PM  

Tidak mengapa yang AI fuck.Moodin anda dan Nak-Jibby sudah merogol negara anda dan masa depan anak-anak anda.Yang Minster suami mempunyai RM250million untuk membeli kondo?Yang bekas Perdana Anak Minster boleh menjadi jutawan syarikat minyak sebanyak 29?

Hidup Um-MOOOOO! Ketuanan Mamak!Gemuk puki adalah alat dildo perogol anda

PAShit,  December 17, 2011 at 6:15 PM  

pencacai2 sialan anjing PR dah merapu hahaha memang mbodoh macam babi hahaha cepat lah bertaubat sebelum korang mampus wahai umat kaum Nabi Lut.

PAShit

Anonymous,  December 17, 2011 at 6:32 PM  

Kaum nabi Lut muncul semula..... haruskah kita biarkan kaum songsang ini terus mempersendakan bumi yg kita cintai ini....

Anonymous,  December 17, 2011 at 6:39 PM  

Turut hiba bila seorg penceramah bebas mengalirkan airmataberkingsi kekuatiran beliau terhapap xtvt songsang yg semakin bleluasa... tanpa menyebut nama beliau turut mengajak yg hadir solat hajat agar si sipolan berubah menjadi mukmin sejati.... bukan mcm pok nik solat hajat agar org yg tdk disukainya di timpa bala... jauh mcm langit dgn bumi penceramah tu di banding dgn pok nik....

Anonymous,  December 17, 2011 at 6:45 PM  

Kalau tu hari tn hj saifool al bontot disuruh hisap konek..tn hj hisap .konek bengkok jadi keras boleh rabak lubang jubor......baru kes nampak real....ni lembu aje percaya....ingat lembu ingat ???

Anonymous,  December 17, 2011 at 7:51 PM  

tunggu la 901, bengkak kote hangpa kena balon AMK. hehe. AI tak kan masuk jel punya. Kami bakor satu KL... hehe

GOMO boleh buat apa? Cakap jer lebih.

Reformasi... reformasi.. reformasiiii.. jom BERSIH 3.0 aka BAI 901... huh takuuut!

Anonymous,  December 17, 2011 at 7:57 PM  

Nampaknya sisa kaum nabi lut ade lagi... Semoga Allah memelihara kita dr golongan penjuboq... ameen

Anonymous,  December 17, 2011 at 8:00 PM  

Anon 7:51 nak reform atok.... alhamdulilah.... marilah kita berdoa agar atok anuar bertaubat.....

Anonymous,  December 17, 2011 at 8:04 PM  

Dia nak reform kasi lurus atok punye totey.... ha ha bagus2 bole buat video baru Atok Anugay Part ii balun china doll.... ha ha... gomo mane video siam atok pojaan hati anon kt atas tuh.. meroyan dah diaorg tak sabao nak nengok kekdahnya.... huhuhu

Anonymous,  December 17, 2011 at 8:06 PM  

Gomo ..kasi tukar gmbar rajah kt atas.... geli aku tgk....

Anonymous,  December 17, 2011 at 8:12 PM  

Anon2 yg nak buat riot utk membela peliwat... sejarah kaum luth... sejarah pompei.... kamu pilih la...

Anonymous,  December 17, 2011 at 8:19 PM  

Jam omegay mana... sumpah mane... saman eskay mana.... vongox ...vahlull ... vangangs..milo... ko tonggeng ckit... ky jel jgn lupe... atok dah kena checkmate... kapal da tak bole selam.... ko kena cari keje lain la milo.... bukak kedai runcit jual ky jel...tulunnnn

Anonymous,  December 18, 2011 at 1:14 AM  

tak sabar rasenye nak tunggu PRU 13 ni... mau kasi ajar puak2 bodoh ni...

cukuplah sekali kena tipu...

tonggang langgang dibuatnya negara ni

hidup BN/Umno....

ting tang,  December 18, 2011 at 2:52 PM  

sememangnya aku tahu PR pun mungkin tak mengamalkan kebebasan bersuara. PR hanya melaungkan kebebasan bersuara bila menguntungkan PR.

Tapi itu bukan alasan untuk terus biarkan UMNO mengekang media.

Kalau bijak jatuhkan saja UMNO untuk pengajaran semua. Bukan kerana menyokong PR tapi kerana kita rakyat yang bijak.

Tapi, kalau bodoh piang macam papagomo ni, teruslah menyokong BN. last-last perubahana apa pun tak dak

Anonymous,  December 18, 2011 at 9:49 PM  

syoknya mengutuk, menghina...confirm ke DSAI tu meliwat...tuhan je tahu...awk2 semua tak payah lah tumpang semangkok jadi penfitnah pulak...tahu ke dapat balasan apa?

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP