Najib Razak Alpa Sehingga Pelampau Ugama Kristian Semakin Rakus Memperlekehkan Islam

Wednesday, December 28, 2011




"Wake Up Sir"




Pertubuhan Peribumi Perkasa (PERKASA) hari ini mengulangi amaran terhadap seorang pemimpin tertinggi Gereja National Evangelical Christian Fellowship (NECF) Rev. Dr Eu Hong Eng yang didakwa mempertikai Artikel 153 Perlembagaan Negara di sebuah Gereja pada sambutan Hari Krismas baru-baru ini. Read More....

PERKASA sekali lagi mengulangi amaran nya kepada mereka yang tidak bertanggungjawap cuba mencetuskan isu sengketa ugama dalam Malaysia ini. Malah jika kita lihat hal ini sudah berkali kali berulang seolah olah mereka yang bermain sentimen ugama ini kebal dan tidak takut dengan perlembagaan negara yang telah menjelaskan apa yang boleh dan apa yang tidak boleh.



Isu Gereja DUMC yang mana telah terbukti memurtadkan remaja Islam sehingga kini tidak diambil tindakan oleh pihak bertanggungjawap. Mereka yang terlibat dengan aktiviti memurtadkan umat Islam itu juga sehingga kini belum ada seorang pun yang didakwa.


"Muka Penuh Bangga Mencabar Islam ke Mahkamah"

Kalimah Allah dijadikan perdebatan sehingga memperlekehkan perlembagaan negara yang jelas menyatakan Islam agama rasmi. Malah isu Kalimah Allah telah dicabar oleh pelampau ugama ini sehingga ke Mahkamah yang mana pada Gomo amat memalukan kita sebagai sebuah negara Islam kerana tidak berupaya berinteraksi secara waras akan hal tersebut.

Apa sebenarnya masaalah kerajaan hari ini? Kenapa perlu takut kepada pelampau ugama yang berniat mencetuskan kekecohan dan dengan berani mempermainkan perlembagaan negara?

Kepimpinan dibawah Dato Seri Najib Razak memang terbukti mengamalkan kebebasan bersuara. Gomo memuji apa yang dilakukan Perdana Menteri dalam keterbukaan ini, namun dalam isu agama ianya tidak boleh dikompromi sama sekali. Apakah pentadbiran Najib Razak takut untuk bertindak?


"barua Pemimpin Pembangkang yang Bersekongkol"

Memang tidak dinafikan Pembangkang baik PAS mahupun PKR berada dibawah penguasaan DAP yang menyebarkan fahaman pelampau ugama dengan mempertikaikan perlembagaan yang ada. Pemimpin pembangkang bersilih ganti menyokong usaha usaha memperlekehkan perlembagaan negara termasuk bab Artikel 153.

Pembangkang sememangnya ingin menghapuskan perlembagaan negara yang telah termaktub sekian lama dan ianya tidak dapat disangkal lagi dengan kenyataan demi kenyataan yang mereka keluarkan. Namun bagaimana pula dengan kerajaan BN yang menerajui negara? Apakah turut sama bersekongkol dengan pembangkang?


"Sultan Selangor Akui Aktiviti Memurtadkan Umat Islam Di DUMC"

Najib Razak sepatutnya lebih berani dalam soal ini, jangan kerana inginkan undi dari bangsa lain maka sanggup untuk mendiamkan diri dari mengambil tindakan tegas keatas mereka pemlampau ugama.

Islam adalah agama Rasmi dan semua orang tahu akan pekara tersebut, namun bila ada pihak yang menginjak injak perlembagaan negara sudah pasti tindakan tegas perlu diambil kepada mereka pelampau ugama ini.


"Kanak Islam diajar menyayi Sayangi Jesus"

Semakin hari semakin kuat gerombolan pelampau ugama ini dalam menyebarkan dakwah mereka kepada umat Islam. Malah isu DUMC menjadi bukti terpenting bahawa mereka ini tidak segan silu untuk memurtadkan umat Islam yang ada dalam Malaysia. Hal di Seputeh yang mana kanak kanak Islam diajar untuk menyayikan lagu Sayang Jesus juga membuktikan mereka ini semakin hari semakin berani memperkotak katikan Islam.

Apa respon pentadbiran dibawah kerajaan Najib Razak? Apakah kerana pilihanraya maka pekara sebegini mesti didiamkan sahaja? Gomo sebenarnya sudah meluat dan menyampah dengan karenah pemimpin kerajaan yang mendiamkan diri apabila timbul soal pelampau ugama yang mengejek ngejek Islam. Sampai bila kita perlu berakata "Tak pa, kita sabar. Biar pi depa tu"


"Mereka semakin Berani"

Undi tetap undi namun dalam soal Ugama Islam yang mana agenda memurtadkan dan memesongkan akidah umat Islam ini peranan yang lebih besar ditagih oleh kami semua masyarakat Islam Malaysia. Apakah kita perlu lihat lebih banyak lagi aktiviti memurtadkan Umat Islam berlaku sebelum PRU 13? Apakah kita perlu lihat lebih banyak keceluparan dan kebiadapan dilakukan mereka pelampau Kristian ini?



Kepala Babi diletakkan di Masjid dan surau, cat merah dan arak disimbah dirumah Ibadat umat Islam. Semua itu agenda siapa lagi? Semakin hari semakin menjadi jadi pelampau ugama ini. Bila ada umat Islam yang bertindak balas maka hukuman yang dikenakan kepada umat Islam itu berat sama sekali. Tetapi kepada mereka yang pelampau ugama Kristian diberikan kemaafan atas tindakan biadap mereka itu.



Gomo nak tegaskan kepada semua pemimpin politik tanpa mengira parti agar jangan sekali-kali menggadaikan kedaulatan Islam atas tekanan sokongan politik. Jika tunduk kepada tekanan politik ianya boleh membawa hasil sementara, tetapi dalam jangka panjang ia akan meruntuhkan paksi pembinaan negara-bangsa dan turut merugikan semua pihak dan negara.


1. RAYMOND KOH


2. SUZANA @ LIEW SOW YOKE (ISTERI RAYMOND KOH)


PASTOR DUMC DANIEL HO

(Mereka Yang Memurtadkan Remaja Islam Di DUMC)

Semakin hari mereka ini semakin melampaui batas, umat Islam yang mana berkepentingan dalam politik turut bersekongkol dengan mereka pelampau ugama ini. Harapan yang ada kini hanya pada kerajaan dibawah pentadbiran Najib Razak untuk mematikan langkah mereka pelampau ugama ini. Jika Najib Razak masih berkira kira akan undi yang diperlukan takut akan berlaku satu pertumpahan darah yang tidak mampu dikawal sepertimana yang berlaku sebelum ini.

Undang undang ada tetapi ???


Psssttt... Gua bukan baik sangat tetapi bab akidah umat Islam ni kita wajib menentang aktiviti biadap pelampau Kristian ini.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

22 comments:

Aku Peduli Apa @ APA December 28, 2011 at 3:54 PM  

Assalam bro Gomo.
Sebenarnya terlalu ramai 'anasir' perosak dalam sistem pentadbiran Najib.Sama ada dia sadar atau dia buat buat tak nampak APA tak pasti.

Yang pasti ini adalah 'warisan' dari pemimpin lama dan kita harap bila Najib diberi 'mandat sdri' PRU13 kelak dia ada keberanian untuk menghapuskan semua parasit ini

Jika dibiarkan akan merosakan kerajaan dari dalam

Anonymous,  December 28, 2011 at 4:02 PM  

sabar la gomo,
nk PRU , biar la kristian pijak2 Islam, selepas PRU, kalo kristian(cina) masih tolak BN yg masih berlembut,
INI LAH MASANYA BN ajar kekerasan kpd CINA kristian ni,selepas PRU 13 ni la najib kena mengasimilasikan org cina kat malaysia ni!

Anonymous,  December 28, 2011 at 4:33 PM  

Kristian naik kepada kah Papagomo. Siapa kasih muka diaorang ni?
Siapa menjaga hal ehwal agama di negara ni? siapa Kerajan?
Kenapa salahkan Pembangkang. Papagomo lihat lah nanti Bila PR memerintah.....entah-entah sekedudukan dengan engko. Padan Muka Engko

Anonymous,  December 28, 2011 at 4:46 PM  

100% sokong Perkasa! Tetapi sebarang tuntutan mesti kena pada waktunya la ni dekat pilihanraya parti dlm Pakatan semua dok sebok mengampu golongan ini takkan kerajaan nak tunjuk mereka mahu menentang golongan ini.
Tungglah lepas PRU13 ni Perkasa dan mana2 NGO boleh duduk semeja dgn kerajaan lebih terutama JPM berbincang cara serius hal ini, kita tuntut diberi mandat yg lebih besar kpd JAKIM, Majlis Agama dll utk bergerak secara aktif memerangi gejala ini.

PR mesti dikalahkan!

Anonymous,  December 28, 2011 at 4:57 PM  

woi gomo lu baik2 sikit jangan letak gambar pemimpin kita macam tu

lu ni macam duri dalam daging la senyap2 nak buruk burukkan najib

macam gua xtau lu ni proksi muhyidin nak jatuhkan najib

halus betul cara lu

Anonymous,  December 28, 2011 at 5:04 PM  

Orang MALAYU sekarang sudah tak ada bigi palil- bukan macam jaman Dto Harun dulu. sesama sendiri pun bergaduh fitnah mefitnah- ni la masa nya orang bukan islam mengambil peluang- " its now or never"- jangan salahkan DAP, PAS atau PKR- salahkan orang Melayu sendiri " tepok dada tanya selara"
Orang Melayu sebuk dengan perkara yg remeh diorang focus pada yg tidak memberi kuntungan kapada ugama, bangsa dan negara- They fail to see the big picture diorang nampak kabur2- rabun, so in the final analysis- This is the begining of the end for the malay race- bangun la saudara2 ku- bela la bangsa dan ugama mu. Don't be too emotional- perkara yg kecil tu let it pass , focus lah yg besar demi ugama bangsa dan negara- non malay bumi.

Anonymous,  December 28, 2011 at 5:05 PM  

PAS APE BUAT????DIAM JE.....GENG SEKULAR DAH PEGANG DALAM PAS...GENG ULAMAK DOK DIAM2 CM ANJING MAKAN KAPOR..MAT SABUN APE CITE ??? BAIK BUBAR LA PAS NI MAKIN HARI MAKIN NAMPAK XDE FUCNTION PUAK2 PAS NI....HABIS BOREH JE...PUI!

Anonymous,  December 28, 2011 at 5:43 PM  

Kebebasan bersuara.
Teriak lah kuat- kuat arah kristian , membabi buta kearah PAS, arah pembangkang. Kalau menteri ambil duit rakyat sekalipun teriak lah, cakap apa saja, tomah apa saja. PM tak akan cakap atau jawab apa-apa sebab itu namanya 'kebebasan bersuara' seperti rakyat mahukan.
Syabas gomo, Melayu banggang

Anonymous,  December 28, 2011 at 6:00 PM  

Gymo tahu kah Artikal 153 tu , apa tujuan asal artikal tu diadakan ? Jangan main hentam hentam istilah....aziz bari kan ada yang sudah mendalami mempelajar mengaji dari ribuan buku dan artikal. Buang masa aja jika berpandukan kepada cerita blogger banggang ni. Pengajian mereka setakat dari pebacaan dari blog ke blog.

PAShit,  December 28, 2011 at 6:01 PM  

I would like to convey season greetings to all moderate Christians in Malaysia. May we continue to prosper in this blessed nation of ours and reject all forms of extremism whatsoever.
There are some extreme Christians going around the country trying to convert gullible and needy people and preying to exploit on their weaknesses and monetary needs.
These are all low handed tactics which will only attract low class people in their time of need.
Whereas so many educated and open minded people in the West are discovering the truth in Islam by their own accords and converting openly without persuasion or manipulation. Most of them first start their research on the internet and will convert once they are absolutely sure of Islam as the rightful religion.
Feel free to google the facts online.
So we can safely come to a conclusion that generally high quality people are coming into Islam and ignorant rebelliousg low quality desperados are coming into Christianity.
Why is this happening now? Because truth will eventually prevail no matter what.
When The Holy Quran challenged all mankind and angels to produce a book comparable to it was no empty boast from the AlMighty Creator.
Intricate mathematical equations and formulas make the Holy Quran impossible to imitate and not even a single letter or word can be taken out lest it upsets the equations.
Intrigued? Feel free to check the facts on your own accord. There is no compulsion in Islam and I am just stating the facts which many people with devious intentions are trying to keep secret.
“The Canadian Council on the Study of Religion reported in its QUARTERLY REVIEW of April 1983 that the code in the Holy Quran is "an authenticating proof of the divine origin of the Quran."
Have a look how many times the
following words
appear In The Holy Quran:-
* Solat (Prayer ) 5
* Month 12
* Day 365
* sea 32
* Land 13
* Sea + land = 32 + 13 = 45
* % sea = 32/45 x 100 = 71.11111111%
* % land= 13/45 x 100 = 28.88888889%
Modern Science has only recently proven that the water
covers 71.111 % of the earth, while the land covers
28.889 %. Is this a coincidence?
Who taught prophet Mohammad (PBUH) all this?
Allah, the All Mighty taught him this.
As the Quran tells us:
(This is) a Book, the Verses whereof are perfected (in
every sphere of knowledge, etc.), and then explained
in detail from One (Allâh), Who is
All-Wise and Well-Acquainted (with all things).
'(Quran 11:1)'
Quran has all the secrets of world and answer to every question is presenting Quran, but it just needs to research on it or to explore it. On exploration one can find the answer of each and every question.
There are so much more to discover! What’s the importance of the number 19? Why 19? Well mathematicians will immediately realise the significance! Go ahead and start your research now!
Da Vinci’s Code? Haha it can not even light a fire to the greatest miracle of all time!

PAShit

Anonymous,  December 28, 2011 at 6:59 PM  

Sekejap aja Jamil Khir ambil duit zakat RM63k untuk bayar yuran guaman. Tapi bila keluarga daif islam minta bantuan RM300 sebulan tak kasih. Bila Kristian kasih , Hasan Ali kecoh , ada usaha penkafiran islam kunun. Sedikit pun Hasan Ali tak kritik Jamil Khir. Terang2an Hasan Ali tak minat tentang ehwal islam. Arak tak cakap, judi tak cakap, rompak tak cakap, rasuah tak cakap.
Bohong punya orang agama . Bercakap dari lubang dubur.!!!!!!!!!!!

Anonymous,  December 28, 2011 at 7:27 PM  

Gomo Punk Rock ! rock bebeyh rockk !!

Anonymous,  December 28, 2011 at 7:30 PM  

Lantang betul si mulut burit Hasan Ali bercakap mengeritik kepimpinan PAS. Habis 1 minggu minta maaf pulak dia. Apa punya manusia ni. Boleh pegang mulut burit dia ni, papagomo . Habis tu, amnog up RM3, dia salak lagi, maaf lagi , Up lagi RM4 salak lagi, maaf lagi, up lagi. Jadi lahbdia anjing rasmi amnog bagi menggantikan Wan md azry.

Anonymous,  December 28, 2011 at 7:36 PM  

Hasan Ali terlupa nak kritik kristian kerana terlalu taksub dengan agenda dua sendiri.
Tahun hadapan kerajaan selangor tukar dia pulak ke jawatan exco kewangan dan berikan jawatan exco agama kepada Ibrahim katak.

Anonymous,  December 28, 2011 at 9:38 PM  

kritian jd berani disbbkan oleh Pas..

Pas nakan undi puak2 kristian sbb tu sanggup membela org2 kristian yg memurtadkan org islam dan yg disalahkan hassan ali plak yg berusaha membongkar dan menyekat kegiatan puak2 kristian ni...

peliknya Pas pula sanggup menjilat dan mempertahankan bermati2an puak2 kristian ni...
sedihnya hassan ali pula yg dihina dan dikeji....oleh Pas sendiri, tindakan yg amat mengejutkan

sekarang kalimah Allah pun Pas sanggup jual kepada puak2 kristian...

kerana politik dan undi puak2 kafir...
islam pun sanggup dijual oleh Pas..

Pas parti rosak

Anonymous,  December 28, 2011 at 10:50 PM  

Kristian jadi berani disebabkan kebodohan melayu.
Cina semakin bijak sebab melayu lalai asik nak curi dan curi lagi.
Melayu lalai kerana perjuangkan Perkasa terpisung
Melayu lalai sebab melayu cedok mengaku pejuang sebenar
melayu lalai sebab melayu sendiri tak sokong melayu............malang bagi melayu

Anonymous,  December 28, 2011 at 10:56 PM  

Anon9.38, rasakan lah sendiri macam mana apabila kristian control lu punya negeri. Sama lah rasa sabah bila islam philipin di masukan kesabah. Baru anon tahu sekarang.

Anonymous,  December 28, 2011 at 11:03 PM  

PapaGomo tak nak sebar berita rasuah pegawai projek Iskandar kah? Tak ada om lah berita berita gomo bawakan ni. Najib, Perkasa , kristian , Hasan Ali.Macam berita hayalan aja!

Anonymous,  December 29, 2011 at 12:15 AM  

Hahaha... Tgk blogger yg 1st ranking pro umno pon dah nampak yg najib tido. Ape nak cerita lagik... Syabas gomo.

gomo2 man,  December 29, 2011 at 12:42 AM  

"Barua" YG KO KTUK tu ulama..ko sape nak ktuk die,blog dah la LUCAH,,ade hati nk cite psal islam..GEMOK2,,tnggu ar ko lpas pru,,aku nk tgk cne ko nk cari mkan

Anonymous,  December 30, 2011 at 5:26 PM  

masalah ini sudah lama berlanjutan sejak BN masih mendominasi parlimen. Kenapa jadi mcm ni? Kenapa umat Islam begitu goyah imannya sehingga tergamak masuk Kristian? Salah siapa apabila masyarakat islam di negara ini punya iman senipis kulit bawang?

Sejak merdeka, negara ini tidak mempunyai DASAR yang jelas tentang tatacara memelihara akidah umat Islam. Undang2 Murtad yg dicadangkan oleh pembangkang ditolak mentah2 hanya kerana memelihara ego politik; takut dianggap mengikut telunjuk pembangkang.

hamba takut Allah,  January 2, 2012 at 6:35 AM  

papagomo kalo bab ni da bgus da..takot jgk org main2kan agama islam ye..papagomo xnk kecam ke mulut2 yg hina hudud dlm sembg rakyat tu..tu pn pelampau ugama jgk tu..tu lg laa syirik lg tu..smyg pn Allah xtrima kalo xtaubat..kecam laa yg tu skali papagomo..bkn plakon je..pengarah..pnulis skrip..penaja..sume2 lah yg ade kaitan ngan video sembg rakyat tu..ada bran ke papagomok..eh papagomo

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP