PRK TENANG - Perebutan Menjadi Calon Kem PAS Merebak Ke Kedai Kopi

Sunday, January 2, 2011
PRK Tenang ....nama nya sahaja Tenang namun tidak lah setenang mana pun waktu ini. Malah selepas Pemergian Adun Tenang Arwah Datuk Sulaiman Taha keadaan yang Tenang semakin tidak menjadi keruan. Emmm apa yang tidak Tenang?

Gomo telah mendapat pengesahan dari seorang Ahli Jawatankuasa PAS Labis sendiri dalam isu Perebutan untuk menjadi Calon bagi PRK Tenang ini. Perebutan yang begitu hebat namun berjaya di tutup oleh puak puak PAS. Namun setakat mana boleh Tutup kemelut yang berlaku jika orang dalaman sendiri bercakap cakap sampai membawa ke kedai Kopi?

Untuk makluman semua sebaik sahaja Arwah Datuk Sulaiman Taha meninggal dunia, YDP PAS Sekijang yang mana seorang Peguam bernama Firdaus Masod yang mana merupakan anak tempatan telah menjalankan kempen sekitar Dun Tenang. Setiap hari Firdaus Masod ini berkempen sampaikan dah seakan CoMFORM lah si Lawyer ni akan menjadi Calon PAS bagi PRK Tenang.

Tapi sayang buat Firdaus Masod bila seorang Wanita iaitu seorang Guru telah melobi secara membuta Tuli akan Calon PRK Tenang sehingga sanggup Guru wanita itu meletakkan jawatan yang di sandangnya semata mata ingin bergelar Wakil rakyat.

Apa lagi waktu itu adalah lah di laporkan tercetusnya Perang di antara Kem Lawyer dan Kem Guru Wanita dalam perebutan menjadi Calon PAS.

Sampai sekarang ini pun masih dengan Mulut mulut di kedai kopi yang bengang dengan tindakan Guru Wanita itu kerana sewaktu kematian Arwah Datuk Sulaiman Taha Cikgu berkenaan berada di Pulau Pinang bercuti dan sebaik sahaja pulang ke Tenang maka terus di Lobinya jawatan Calon dari semua Jemaah PAS.Emmm nampak gayanya memang Sah lah apa yang di sampaikan oleh AJK PAS Labis ni memandangkan sudah keluar di dada akhbar bahawa desas desus :

LABIS, 30 Dis – Seorang wanita adalah antara yang disenaraikan untuk dipertimbangkan sebagai calon PAS dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang, 30 Januari depan.

“Beliau adalah bekas seorang guru, anak tempatan, dan memegang jawatan di cabang tempatan parti itu,” kata satu sumber kepada media.

Sumber Bernama

Antara nama Lain yang di Sebut:

1) Md Saim Bin Siran, bekas calon PAS dua penggal yang lalu... seorang pemandu lori yang berjaya dan menetap di Desa Bertemu Jodoh, Chaah, Segamat....

2) Mazlan Aliman, Presiden ANAK, anak Felda di Felda Bukit Ramon, Kota Tinggi (parlimen Tenggara)... tak de pekerjaan tetap.. tapi tak tahu siapa bela dia ni... juga orang luar

3.) Md Zain Johar , bekas pengurus CIMB dan Bank Muamalat dan sekarang berniaga sendiri.. orang kata dia ni ego sikit.. dan suka tonjolkan diri

Nampaknya Lobi melobi masih terus berlaku di dalam Kem PAS bagi PRK Tenang ini, Namun Gomo sebenarnya masih mengharapkan sangat agar Mazlan Aliman Presiden ANAK yang akan mewakili PAS pada PRK Tenang ini.

Biarlah orang lain nak kata apa namun pada Gomo si Mazlan Aliman ini mempunyai aura yang tersendiri memandangkan selama ini pun kita lihat si Mazlan Aliman lah yang paling menonjol di kalangan Pembangkang dalam isu FELDA.


Jadi usahlah tunggu tunggu lagi dalam pemilihan Calon PAS Bagi PRK Tenang, Harap pemimpin PAS dapat memberikan laluan Kerusi berkenaan kepada Mazlan Aliman. Mazlan Aliman punya Kepakaran dalam isu ini dan ini lah peluang buatnya dalam membuktikan dirinya di TERIMA PENEROKA FELDA.


Psssttt...Ahli PAS berebut rebut nak jadi Calon, jaga kebajikan Rakyat taknak pulak..Khak Ptuih!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

18 PL - Isu Aurat Teoh Nie Hancing Agenda DAP Bagi PRK TenangHebat nya DAP bila munculnya Pilihanraya, ini lah yang berlaku di setiap kali berlangsungnya PRK. Apa yang hebatnya mereka? Emmm Gomo nak ulas sedikit mengenai isu Adun Serdang DAP Teoh Nie Hancing yang berpakaian menjolok Mata ketika mengadakan Senam Robik di perkarangan sebuah Masjid di Serdang.

Dalam amatan Gomo isu ini sengaja di reka oleh DAP bagi menaikkan kemarahan orang orang Melayu khususnya UMNO kerana PAS Merelakan seorang Pemimpin DAP masuk ke perkarangan Rumah Allah dengan berpakaian tidak menutup aurat.

DAP akan menjadikan ini sebagai satu kempen buat mereka dalam membantu PAS di PRK Tenang dengan berkempen kepada para pengundi Cina bahawa orang UMNO ini RACIST dan tidak menghormati bangsa lain.

DAP akan berkempen agar pengundi menyokong PAS yang di lihat lebih keterbukaan dan amat mesra dengan bangsa Lain yang berlainan Ugama. DAP akan menyucikan PAS seolah olah UMNO Racist dan Taksub ugama sedangkan PAS tidak bertindak Demikian.Lihat sahaja kenyataan Nik Ajis yang berulang ulang kali dengan nada seakan Lembut menyatakan:

Mengenai pakaian Teo yang memakai baju ketat ketika bersenamrobik di perkarangan masjid berkenaan, Nik Aziz berkata, itu adalah masalah kedua.

“Itu masalah yang kedua... (yang penting) aurat ini kena jaga usahkan Cina, Melayu pun kena jaga aurat, sepatutnya (pihak masjid) tegurlah dia (Teo), dia tak nak tahu sebab dia bukan Islam, jadi perlu ajar (bahawa) aurat kena jaga,” katanya.

Itulah permainan Politik DAP yang di bantu oleh PAS dalam isu ini. Watak dan Peranan yang memberikan mereka kelebihan dalam berkempen menarik sokongan pengundi Cina di PRK Tenang.

Mungkin ada pengundi Cina yang nampak Motif Liar DAP namun tidak kurang yang akan mengiyakan apa yang di kempen DAP ini memandangkan Jelas terbukti PAS amat bertoleransi walaupun dalam isu Ugama.

Ini hanyalah secebis pandangan Gomo kerana tiap kali PRK maka DAP pasti akan memainkan Sentimen Ugama dan Bangsa bagi menarik Pengundi Cina menyokong Pakatan Rakyat(HARAM)

Orang Melayu yang marah akan isu ini? Ada lah segelintir yang marah namun harus kita ingat Melayu berpecah tiga dan apa sahaja boleh berlaku terutama sekali di PRK Tenang ini.

Ingatlah Agenda DAP amat mudah, berbaik baik dengan PAS dan Melayu. Beri jawatan itu ini dan bila sudah dapat apa yang di Inginkannya maka masa itulah baru orang Melayu dan Cina serta India tahu matlamat DAP yang sebenar.

Harap kita BUNUH DAPig dari sekarang dan jangan Biarkan ia terus Menghancurkan Kesejahteraan dan Keharmonian Malaysia yang rakyatnya Berbilang Ugama dan Bangsa ini.

Psssttt....Agenda DAP berpaksikan semangat Komunisme......hati Hati

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

PECAH KEPALA - Non Stop 3 Hari 2 Malam Di Bukit JalilPerhimpunan Wira Negara Revolusi 1 Malaysia

Apa yang menarik dalam perhimpunan ini?


Antara acara acara yang akan berlangsung pada Perhimpunan ini
selama 3 hari 2 malam.


Menghimpunkan Jentera jentera pasukan bermotor
Seluruh Malaysia dalam pelbagai Kategori.


Dari Race MAUT Haram baik melepak dengan kami di
Perhimpunan ini dan anda boleh juga menyertai pertandingan
Sprint Test yang di anjurkan ini.


Gaya hidup anak muda sekarang ini yang di lihat
banyak menceburi sukan Ekstreme.


KL 1'st Ever Woodstock 2011

Senarai bands untuk 8/1/11.

1.Dead Mushroom 2. Nota Muzika 3. Hey miss chenta 4. Skudap Skudip 5. Dichi Michi 6. Classmates 7. Plague of Happiness 8. Friday band 9. Lolila 10. Stop thingking 11. Marble 12. Flip Fall 90 13.Cofeecandy

Senarai bands utk 9/1/11.

1.The Times 2. The Couples 3. Abstrak hingga kebulan 4. Dish 5. The Everyday 6. Bliz7. Roti 8. Sinopsis 9. The D.I.A 10. 67911. secretype 12. The sircurse 13. The Nationhead 14. Dreamknight 15. Seismic 16.Bactrim
Lokasi kami di Bukit Jalil berhadapan dengan LRT
Jom Kita Meriahkan
Perhimpunan Wira Negara

Cabutan Bertuah juga akan di adakan yang mana
pemenang akan membawa pulang sebuah Motosikal berkuasa Tinggi.Kami Mendengar Denyut Nadi Anak Anak Muda Malaysia


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP