TERKINI - Adun PKR Sri Muda Di Tangkap

Thursday, January 6, 2011Gomo baru di fahamkan sebentar tadi Adun CELAKO Suhaimi Sri Muda telah di tahan oleh pihak berkuasa ekoran laporan Polis yang di buat ke atasnya dalam melakukan Penghinaan kepada Baginda Tuanku Sultan Selangor.

Suhaimi Celako ini telah di tahan di rumahnya dan kemudiannya di bawa ke Bukit Aman bagi soal siasat dan tindakan lajut ke atas adun Celako ini juga masih lagi belum di ketahui.

Gomo mengharapkan agar Adun Celako PKR Anjing ini di tahan reman selama 14 hari bagi membantu siasatan!!!

Ini lah akibat kurang ajar yang sememangnya nak kena Ajar!!! Untuk makluman mengenai isu ini sila baca Petikan Bernama di bawah ini:


Tujuh lagi laporan polis dibuat berhubung kenyataan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Muda, Shuhaimi Shafiei yang dianggap menghina Sultan Selangor dalam laman blognya.

Tiga laporan dibuat oleh Pemuda Umno, MCA dan MIC Bahagian Kota Raja, manakala empat lagi oleh badan bukan kerajaan - Persatuan Bugis Selangor, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) cawangan Klang, Gabungan Anti-Penyelewengan Selangor (GAPS) serta Pusat Komuniti Andalas.

Ketua Pemuda BN Kota Raja, Nur Azman Anuarul Perai yang mewakili Pemuda Umno, MCA dan MIC berkata kenyataan yang dibuat Shuhaimi pada 30 Disember lalu dalam laman blog http://srimuda.blogspot.com memberi gambaran Sultan Sharafuddin Idris Shah bertindak sewenang-wenangnya tanpa mengambilkira amalan perlembagaan ketika memperkenankan pelantikan Datuk Mohd Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Selangor yang baru.

"Saya berpendapat kenyataan Shuhaimi (kanan) sengaja dibuat untuk menaikkan kemarahan rakyat dan memberi persepsi negatif terhadap institusi Raja-Raja Melayu dan boleh menggugat ketenteraman awam dan negara," katanya.

Beliau memberitahu demikian ketika ditemui pemberita sebelum membuat laporan polis berhubung perkara itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Klang Selatan di Klang hari ini.

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Bugis Selangor, Raja Ahmad Raja Abdul Wahid berkata tindakan kerajaan Selangor yang masih mempertikaikan pelantikan Mohd Khusrin sebagai SUK disifatkan menderhaka kepada Sultan Selangor.

"Kami warga Bugis menganggap kenyataan Shuhaimi seolah-olah menghasut rakyat menentang institusi beraja di negeri ini serta mencabar kedudukan Sultan Selangor yang berasal daripada keturunan Bugis," katanya yang juga Ketua Umno Cawangan Bandar Klang Selatan.

Dalam blog itu, Shuhaimi antara lain, mendakwa jawatan SUK tidak memerlukan perkenan Sultan Selangor dan sebaliknya ia adalah di bawah bidang kuasa Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) dan baginda seharusnya bertindak berdasarkan nasihat majlis berkenaan, bukannya berkecuali.

Malah, wakil rakyat PKR itu menerusi kenyataan dalam blog berkenaan seolah-olah turut memberikan gambaran amaran kepada institusi beraja Selangor supaya “tidak berterusan bertindak membelakangkan MMKN atau terpaksa berdepan dengan gelombang kebangkitan rakyat bagi menentang pihak istana”.
- Bernama
Pssstttt.....Mampos lu......Biadap nak mampos...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

ROGOL 18 SX - Lagi Kekesalan Isu Menteri Rogol AmahPASIR PUTEH - Majlis Veteran Umno Kelantan mengutuk sekeras-kerasnya tuduhan liar yang disiarkan oleh sebuah blog di Internet yang mendakwa Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim terlibat dalam satu kes jenayah memperkosa pada 2007.

Pengerusinya, Datuk Rozali Isohak berkata tuduhan melulu tanpa usul periksa dibuat dengan niat jahat dan berkepentingan untuk menjatuhkan nama baik seseorang menteri yang diamanahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Veteran Umno Kelantan mengesa polis menyiasat laporan itu hingga ke akar umbi dan mengambil tindakan sewajarnya ke atas mereka yang bertanggungjawab meleparkan tuduhan buruk itu," katanya.Media hari ini melaporkan penafian Rais berhubung perkara itu dan meminta polis menyiasat pihak yang bertanggungjawab mengeluarkan kenyataan yang dianggapnya berniat jahat untuk menjatuhkan karier politiknya.

Rozali berkata Veteran Umno Kelantan akan membuat laporan polis berhubung laporan itu dan meminta siasatan rapi dan menyeluruh dibuat bagi memastikan pihak yang terlibat dihadapkan di mahkamah.

"Perbuatan yang merupakan tuduhan hina itu sengaja diadakan untuk membunuh karier menteri berkenaan adalah amat jijik dilakukan oleh kumpulan yang bermotif jahat, kita akan buat laporan polis hari ini," katanya.

Rais dalam kenyataanya menafikan sebarang alegasi tersebut sama ada yang berkaitan alegasi memperkosa mana-mana individu empat tahun lepas atau lain-lain dakwaan yang dicetuskan penulis liar blog di Internet atau mana-mana entiti politik

Sumber Sinar Harian!

GOMO: ini lah yang menunjukkan pemimpin BN telur dalam membersihkan nama yang tercalar! Rais Yatim dah minta pihak Polis jalankan siasatan terperinci ke atasnya dalam isu Rogol Amah ni! Jelas membuktikan Rais Yatim ada TELOR dan Pemimpin Berani!

Adun PAS Selising Saiful Bahri??? Mula mula dia diam, lepas tu kata akan Bincang ambil tindakan undang undang lepas tu Kereta saksi Di langgar Niat Membunuh dan kemudiannya Samseng Serang Saksi. Malah Ada ugutan Bunuh ke atas Azmy Awang Kelana Presiden Nadi Rakyat, Gomo pula di katakan Samseng nak datang Kutip! Macam macam!!!

Tapi sampai sekarang Adun Selising berdiam diri dan masih lagi tidak menjalankan apa apa tindakan Udang Undang ke atas Saksi Ustaz Saidi dan kami yang menyebarkan isu berkenaan! Pasal apa Takut???

Sah Adun Selising Takda KOTE!!!!

Big DOG dan Rocky Bru nak selamatkan diri katanya Isu Rais Yatim ini di keluarkan oleh Wikileaks! Ehhh Orang dah tahu hangpa ada masaalah dengan Rais Yatim! Ada Game di sebalik semua ni!

Takkan lah ada yang dah Balik Singapura bila Rais Yatim Mintak Polis Siasat??? Marah dengan SKMM pasal kena Geledah? Salah siapa??? Sendiri Fikir lah!!!

Jangan jadi Parasit!!!

Juak Pakatan? Mana jawapan lu orang??? Rais Yatim dah keluar kenyataan! Adun Selising bila??? Hehehe! Takkan diam je? Lawan Tetap Lawan!

Read more...

GEMPAR 18 SX - Ronie Liuw Ancam LIWAT Punca Kematian Teoh Beng Hock


Inkues gagal menemukan jawapan kepada punca kematian Teoh Beng Hock (TBH). Berikut adalah 23 dalil yang wajar diambil kira untuk menunjukkan bahawa kematian TBH adalah disebabkan bunuh diri.

1. Keterangan pakar-pakar forensik Dr. Khairul Azman, Dr. Prashant, Dr. Shahidan dan Professor Dr. Peter Vanesis secara keseluruhannya menunjukkan TBH mati akibat jatuh dari tempat tinggi dengan mengalami pelbagai kecederaan tanpa mengaitkan dilakukan oleh orang lain. Kematiannya lebih menjurus kepada akibat simati membunuh diri;

2. TBH merupakan saksi penting dalam kes penyelewengan peruntukan ADUN di Negeri Selangor. Oleh itu keterangannya amatlah penting sebagai saksi utama kes. Siasatan kes ini masih diperingkat awal dan ia bermula dengan pengambilan keterangan TBH. Tidak mungkin SPRM akan membunuh saksi penting.

3. TBH adalah saksi dan bukannya orang yang disiasat. Oleh itu, beliau bebas bergerak dalam pejabat SPRM tanpa kawalan. Beliau diberikan makan dan minum, rehat dan kebenaran untuk balik, tetapi beliau sendiri enggan balik;

4. Rumusan Pegawai Penyiasat kes ASP Ahmad Nazri bin Ismail – tiada sebarang keterangan fakta simati dicederakan atau disebabkan kematiannya oleh orang lain;

5. Keterangan TBH telah dicatatkan antara jam 1.30 pagi hingga 3.30 pagi. TBH diberikan kebebasan untuk berhenti makan, minum dan ke tandas secara bersendirian ketika proses rakaman percakapan dibuat. Ini bagi mengelakkan mengurangkan tekanan dan kebebasan kepada saksi;

6. TBH dibenarkan pulang setelah rakaman percakapan selesai pada jam 3.30 pagi. Sebaliknya beliau enggan pulang dan minta berehat di sofa ruang pejabat SPRM Selangor.

6. TBH ada meminta segelas air untuk diminum pada jam 5.15 pagi daripada Mohd Ashraf bin Mohd Yunus (pegawai SPRM).

7. Raymond Nion anak John Timban (pegawai SPRM) mengesahkan melihat TBH sedang berehat di atas sofa pada jam 6.00 pagi ketika beliau hendak pulang.

8. Tan Boon Hwa (saksi lain) mengesahkan melihat TBH berjalan mundar mandir dengan cara menundukkan muka dan tidak menyahut apabila ditegur olehnya pada awal pagi sebelum subuh.

9. Bulkini bin Paharuddin (pegawai SPRM) yang fasih berbahasa cina mengesahkan terjadinya pertengkaran kecil antara Tan Boon Hwa dan TBH di dalam tandas pada jam 2.30 pagi. Tan Boon Hwa telah menyalahkan TBH atas apa yang berlaku;

10. TBH sentiasa dalam keadaan gelisah, panik dan rasa kelam kabut sepanjang proses rakaman percakapan dibuat. Lebih-lebih lagi apabila beliau ditunjukkan dokumen-dokumen berkaitan tuntutan peruntukan ADUN yang telah dibuat.

11. Hasil siasatan di tempat kejadian oleh Unit Forensik PDRM tidak menemui tanda-tanda pergelutan di aras 14 Plaza Massalam. Kesan cap jari dan pemeriksaan menyeluruh tidak menunjukkan bahawa kematian TBH akibat perbuatan jenayah;

12. Tingkap di mana dipercayai si mati keluar hanya boleh dibuka 45 darjah dan tiada sebarang DNA ditingkap tersebut untuk menyatakan terdapat sesuatu perbuatan jenayah terhadap simati;

13. Pemeriksaan ahli kimia tidak menunjukkan sebarang perbuatan jenayah terhadap simati. Ini termasuk pemeriksaan darah simati menunjukkan beliau tidak dipengaruhi dadah, alkohol ataupun diracun.

14. Pemeriksaan DNA ke atas semua pegawai SPRM yang terlibat dalam kes ini juga tidak dapat mengaitkan sebarang perbuatan jenayah terhadap simati;

15. Dr. Khairul dan Dr Prashnant merupakan dua pakar forensik yang melakukan pemeriksaan ke atas mayat simati di tempat kejadian (tingkat 5, Plaza Masallam) dan melakukan post mortem pertama terhadap simati, mengesahkan bahawa tiada keterangan simati dicederakan oleh orang lain sebelum jatuh. Tiada kecederaan luaran atau dalaman yang boleh menggaitkan simati disiksa ataupun dipukul.

16. Keterangan Dr. Khairul Azman Hj Ibrahim – “in my opinion, he just climb up and jumped – pada pendapat saya simati panjat dan dia keluarkan kaki dan dia keluar”;

17. Dr. Prashant Naresh Sambikar – memberi 9 alasan kematian TBH disebabkan bunuh diri:
i. Punca kematian adalah suicidal or self inflicted death;
ii. Kecederaan yang dialami simati konsisten dengan akibat jatuh dari tempat tinggi;
iii. Kesan pada tapak kasut simati konsisten dengan keadaan di mana seseorang duduk atau bertinggung di atas tingkap;
iv. Tiada tanda-tanda penderaan atau mempertahankan diri sebelum jatuh;
v. Laporan kimia tidak menunjukkan bahawa simati dipengaruhi alkohol, dadah atau diracuni;
vi. Simati masih sedar semasa jatuh di aras 5 dan beliau mendarat dengan kakinya terlebih dahulu;
vii. Kecedaraan yang dialami dikedua-dua tangannya juga menunjukkan bahawa simati dalam keadaan sedar dan cuba mengurangkan impak (attempt to break his fall);
viii. Tiada tanda-tanda kecederaan pada lidah atau tergigit lidah;
ix. Kecederaan di leher dan dubur simati adalah kesan jatuh dari tempat tinggi dan bukan diakibatkan oleh perbuatan orang lain terhadap simati;

18. Dr. Shahidan bin Md Noor telah menjalankan bedah siasat kedua dan merumuskan bahawa – “the second examination performed showed that the deceased sustained multiple injuries consistent with that of a fall from a certain height.. there were also injuries to the neck which most likely formed or produced by the impact of fall. The pattern and severity of them were in keeping with the incident or event”.

19. Professor Dr. Peter Vanezis dalam laporan bedah siasatnya merumuskan bahawa None of the injuries show that he was killed by any other means and then thrown out of the window from the 14th floor… There is no evidence that the deceased’s neck had been compressed as in strangulation, prior to death. The bruising of the neck is part of the overall pattern of injury from yhe fall.”

20. Pakar Forensik Thailand yang penuh dengan kontroversi pada awalnya berdasarkan hanya pada gambar simati telah merumuskan bahawa 80 peratus simati dibunuh dan 20 peratus membunuh diri. Namun demikian, dalam keterangan kali kedua, beliau telah mengubah keterangan dan menyatakan tujuan beliau menyatakan 80 peratus dibunuh adalah untuk menarik perhatian koroner bagi membolehkan bedah siasat kedua dilakukan. Kenyataan beliau telah memberikan kesan yang cukup besar dari segi keadilan kepada pihak yang terlibat khususnya SPRM dan Kerajaan. Isu kematian TBH telah dipolitikkan dan rakyat disemai dengan perasaan benci terhadap pihak berkuasa.

21. Dr. Pornthip dalam keterangan kali kedua gagal mempertahankan teorinya yang mengatakan 80% TBH mati dibunuh. Keterangan kali keduanya menjelaskan bahawa:
i. Mengakui bahawa apa yang dikatakannya pada 21.10.2009 (keterangan kali pertama) bahawa terdapat kesan heretan di kasut simati adalah tidak benar;
ii. Apa yang beliau katakan terdapat kesan tusukan pada dubur simati tidak benar dan beliau bersetuju yang ianya adalah kesan akibat kejatuhan;
iii. Beliau gagal mempertahankan dakwaan awalnya terdapat kesan hentakan senjata tumpul di kepala simati;
iv. Lebih menghairankan apabila laporannya bercanggah dengan laporan awal iaitu tiada ‘manual strangulation”;
v. Kenyataannya yang tidak konsisten, sering berubah-ubah dan beliau gagal mempertahankan keterangan pertama yang dibuat pada 21.10.2009;
vi. Dr. Pornthip tidak diiktiraf sebagai pegawai perubatan di Malaysia. Oleh itu keterangannya sebagai “keterangan pakar” tidak sah dan diiktiraf.

22. TBH dalam keterangannya kepada SPRM telah mengesahkan bahawa semua tuntutan yang dibuat ditandatangani oleh beliau bagi pihak YB Ean. Simati dengan jelas telah menunjukkan rasa resah, gelisah, takut dan rasa bersalah kepada YB Ean. Disebabkan beliau, YB Ean disiasat oleh SPRM.

23. Penemuan nota bertulis tangan. Laporan kimia menunjukkan bahawa tulisan tangan dalam nota tersebut adalah sama dengan buku catatan milik simati. Isikandungan nota adalah selari dengan apa yang berlaku pada malam simati berada di pejabat SPRM. Tercatat 3 kali simati meminta maaf kepada YB Ean dan akhirnya mengucapkan selamat tinggal.

Sumber Blog ImRite

GOMO: Gomo malas nak ulas banyak dalam artikel ni memandangkan hangpa semua dah baca sebab penyebab yang boleh di katakan Teoh Beng Hock Ni membunuh Diri. Tapi ada sedikit yang Gomo nak ulas....

Teoh Beng Hock Mati kerana tidak dapat menerima UGUTAN Dari Ronie Liuw!!! Teoh Mengalami Tekanan akibat Ugutan dari Ronie yang menggugut untuk Merogol teman Wanitanya. Teoh Beng Hock gagal mengawal perasaan bila Ronie liuw juga mengancam akan MELIWAT nya jika Rahsia mereka terbongkar!!!

Punca Kematian adalah kerana Ronie Liuw DAPig!!!

KILL DAPig

Psssttt....Saiko....antara penyebab Kematian......tak percaya cuba try...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

ROGOL 18 SX - Rais Yatim Dah Jawap, Bila Rocky Nak Gegar?

Pembantu Rumah Papa Gomo

Kecoh di sana sini bila pendedahan di lakukan oleh rocky Bru blogger Emmm tak tahu lah nak cakap dia ni sebelah kerajaan or Pakatan Haram! Tapi memang Rocky Bru cukup hebat kerana mendedahkan satu skandal Seorang Menteri yang di katakan oleh Wikileaks CIA Seorang Menteri Telah Merogol pembantu rumahnya!

Gomo secara dasar merasakan hal ini suatu yang amat mendukacitakan kita rakyat Malaysia terutamanya pihak Kerajaan kerana jika terbukti benar inilah pekara yang amat memalukan Pentadbiran Kerajaan BN. Menteri Rogol Amah, kan semacam bunyinya?


Laporan Polis telah di buat oleh beberapa individu dan yang paling mendapat Tempat dalam Laporan Muka Depan Akhbar Malay Mail yang mana Editor nya Rocky Bru adalah berkaitan laporan Polis oleh Chegubard bagi meminta pihak polis menyiasat apa yang telah di keluarkan oleh Rocky Bru. Fuh... Muka Depan tu beb....

Gomo bersetuju dengan laporan Polis yang di buat dan berharap sangat agar siasatan yang terperinci dapat di jalankan bagi mengesahkan apakah benar atau tidak dakwaan yang seorang Menteri telah merogol pembantu rumahnya.Dan Gomo juga pinta kepada Rocky Bru dan BigDOG yang menjadikan isu berkenaan modal mereka sehingga berkelana ke Indonesia untuk memberikan kerjasama kepada pihak Polis bagi mengenalpasti Individu Menteri yang di laporkan itu. Kerjasama mereka amatlah penting bagi memastikan kebenaran dan Kesahihan berita tersebut.


Gomo tidak bersikap Hipokrit dalam hal ini memandangkan rakyat Malaysia ingin mengetahui siapakah Menteri yang di nyatakan ini! Malah kita juga ingin Rocky bru dan Big DOG mendedahkan apa yang ada!


Gomo telah keluarkan isu Adun Selising yang di Tangkap Khalwat bersama seorang Wanita isteri kepada seorang guru. Malah Video pengakuan individu yang menangkap Adun Selising itu juga telah tampil menjelaskan kepada semua apa yang berlaku. Malah Adun Selising juga telah menyatakan akan mengambil tindakan Undang undang kepada yang terlibat dalam mendedahkan isunya namun sehingga kini 3 minggu berlalu satu apa pun laporan Polis dan Tindakan Saman tidak di lakukan oleh Adun Selising!

Malah Saksi yang mendedahkan Adun Selising di tangkap Khalwat ini pula telah di ancam Bunuh sehingga pembunuh upahan di hantar untuk mematikan wataknya!

So kalau Gomo boleh dedahkan Adun Selising Saiful Bahri yang di tangkap Khalwat dengan pasangannya berserta pengakuan Saksi yang menangkap takkan lah Rocky Bru dan Big DOG tak boleh???


Buat pembaca semua Gomo bukan nak memihak kepada Menteri yang di katakan merogol amah itu namun ingin juga melihat Keadilan kepada mereka yang melakukan kesalahan ini di adili dan di hukum! Begituah juga dengan Anwar Ibrahim yang masih lagi bebas kemana sahaja walaupun jelas Air Mani nya berada dalam Jubor Saiful!

Harap Kita boleh Berfikir tentang Isu ini!!!

Dato Seri Utama Rais Yatim Meminta Pihak yang berkenaan Menjalankan Siasatan secara menyeluruh dalam Isu ini!!! Bila Keluar kenyataan D.S. Utama Rais Yatim ini maka adalah si Sipulan tu Keluar dari Malaysia menuju ke Singapura. Awat Lari???

Psssttt... Sampai Indon pi beli Laporan? Masyukkkkkkk.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Gang Bang - Aktiviti Yang Di Jalankan 7 - 9 January Ini Di Bukit Jalil Pasti Meleleh.....


KLIK IMEJ

Lagi Yang Terhangat

PECAH KEPALA - Non Stop 3 Hari 2 Malam Di Bukit Jalil

Bawa Rakan Rakan Ke Bukit Jalil 7 - 9 January Ini!!!

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP