PAS BODOH - Ni Apa Cerita Wahai PAS Si Pelacur Islam!!!

Tuesday, January 18, 2011

Isu pekerja Islam di Selangor kelihatan semakin menemui jalan kusut setelah beberapa pemimpin DAP Subang pula bertindak menyokong tindakan Ronnie Liu mengenai isu pekerja Islam di premis dan kelab malam yang menyediakan arak. Mereka mendakwa tindakan menggunakan Enakmen Syariah yang ditetapkan menunjukkan Undang2 Syariah zalim untuk dipraktikkan di Selangor.

Ianya terbukti apabila beberapa pekerja Islam di Kelab2 Malam dikatakan berang dengan penguatkuasaan Enakmen tersebut yang akan menyekat mata pencarian mereka. Benar atau propaganda menghapuskan Enakmen Syariah di Selangor?
DAP kelihatan cuba mempertahankan tindakan Ronnie Liu ini dan mahu menjulang beliau sebagai wira yang sanggup membela nasib pekerja2 di premis yang menjual minuman arak. Beberapa pemimpin DAP Subang mendakwa tindakan Ronnie ini membuktikan bahawa DAP pembela nasib rakyat secara keseluruhan termasuk yangf beragama Islam.Mereka juga mencabar Kerajaan Negeri Selangor pimpinan Khalid Gagap agar menghentikan terus perlaksanaan Enakmen Syariah yang ternyata tidak releven dilaksanakan.

DAP mendakwa Kerajaan Negeri tidak sewajarnya menghalang mana2 pihak untuk mencari punca rezeki masing2 terutamanya dengan keadaan Ekonomi yag kurang stabil pada ketika ini.Sebelum ini, Nik Aziz menyalahkan Tun Mahathir sebagai punca kegagalan Kerajaan Negeri Kelantan untuk melaksanakan Hukum Hudud. Kepala Gila.. Sekarang? DAP bukan sahaja tidak menerima Hukum Hudud, malah cuba menafikan Enakmen Undang2 Syariah.

Di kala Khalid Gagap dok sibuk meminda Undang2 Tubuh Negeri, DAP mengejar sasaran untuk menghapuskan terus Enakmen Undang2 Syariah. Inilah gambaran sebenarnya Kerajaan gabungan 3 parti yang hanya rakus mengejar kuasa politik sehingga lupa pada asas perjuangan membela nasib rakyat

Sumbangan Blogg Gelombang Rakyat!
Terima Kasih Amat!!!Psssttt masih dalam mood luarbiasa! Hehehehe

Read more...

KENCING - JOM Kencing PAS Beramai Ramai

Hehehe......

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP