Laksanakan Dengan Kadar Segera Demi Keselamatan Negara

Tuesday, February 8, 2011Dewasa ini semakin melampau lampau pakatan pembangkang yang melakukan tindakan keterlaluan dalam menggugat keselamatan negara. Tiap hari ada sahaja isu tak berfakta dan fitnah mereka buat kerajaan.

Gomo merasakan satu tindakan yang sememangnya amat tidak tepat apabila isu pembelian Kapal Perang yang di beli kerajaan Malaysia bagi menjamin keselamatan Negara cuba di putar belit DAP melalui YB nya Tony Pua.

Adalah tidak wajar bagi Tony Pua mencetuskan isu yang tidak berfakta ini dengan memberi peluang kepada seluruh dunia menfokuskan akan peningkatan ketenteraan Malaysia.

Keselamatan negara bukan pekara yang boleh di anggap mudah dan remeh temeh kerana ianya melibatkan keselamatan negara, rakyat Malaysia sendiri.

Gomo menggesa pihak Kerajaan Malaysis khususnya Menteri Dalam Negeri menjawap dan mengambil tindakan sewajarnya kepada mereka yang cuba menggugat keselamatan negara.


Isu keselamatan negara bukan pekara yang boleh di perkotak katikkan kerana seluruh dunia sentiasa meningkatkan keselamatan negara mereka bagi menjamin kehidupan rakyat.

Gomo lihat dalam konteks ini Tony Pua telah mendapat arahan dari PAP dari Singapura dalam cuba mencetuskan isu Fitnah bagi menggugat keselamatan negara.


Semua orang tahu Singapura ini di bawah PAP dan mempunyai hubungan jelas dengan Israel dalam ketenteraan mereka.

Jangan kita Alpa dan Leka akan hal ini.


Pssssttt·········sumbat dalam ISA je mereka yang menggugat keselamatan negara.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Kapal Perang Buatan Malaysia Satu Pembaziran? OPV or LCS?Kecoh mengenai Kapal Perang yang akan di bina oleh Malaysia! Emmm Kapal Perang jenis apa? Tony Pua kata jenis OPVs. Betul ke kapal Peronda? Meh sini baca........
Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) tidak akan menggunakan kapal Meko A-100 yang menjadi asas kepada Kapal Ronda Generasi Baru (NGPV) untuk membangunkan skuadron Kapal Tempur Pesisir (LCS) sebaliknya, ia menggunakan model baru yang lebih canggih.model baru itu mempunyai reka bentuk halimunan termoden yang setanding dengan keupayaan halimunan kapal friget kelas Delta milik Singapura yang diiktiraf selaku kapal perang tercanggih di rantau ini selain, memiliki kemampuan tempur tiga dimensi yang mantap.Jelasnya, pembinaan LCS daripada model baru tersebut juga akan membolehkan negara menguasai pembuatan kapal perang termoden sekali gus, memenuhi tuntutan pertahanan abad ke-21 yang menekankan kepada ciri-ciri halimunan kerana kerajaan bukan sahaja membeli kapal tersebut tetapi teknologinya sekali."Sebuah kapal akan dibina di negara asal syarikat pengeluar tersebut iaitu di Perancis, manakala baki lima lagi kapal akan dibina oleh syarikat tempatan iaitu Boustead Holdings Berhad yang mana surat tunjuk minat (LOI) sudah pun diserahkan kepada syarikat ini."Kita memilih kapal ini kerana ia mempunyai keupayaan tempur termoden sesuai dengan kehendak TLDM memandangkan kapal-kapal perang negara serantau juga sudah memiliki teknologi terkini dan langkah ini bertujuan bagi menjaga perairan negara terutama di Laut China Selatan,"Selain dibina dengan aplikasi teknologi halimunan, Kapal Gowind yang sepanjang 105 meter juga mampu membawa 16 peluru berpandu pertahanan udara jarak sederhana (50 kilometer) sama ada Aster 15 atau Mica RF; lapan peluru berpandu antikapal (Exocet, Harpoon atau RBS-15 MK.3) serta torpedo.Pada masa yang sama, kapal berkenaan juga boleh membawa helikopter serta berupaya menjadi kapal induk kepada semua jenis pesawat tanpa pemandu (UAV) bagi tujuan pemantauan laut.GOMO nak nyatakan di sini bahawa kenyataan Tony Pua adalah satu kenyataan Bangang yang mana tidak berfakta! Dalam kenyataan Tony Pua di Malaysiakini beliau menyatakan Malaysia akan membina Kapal jenis OPVs walhalkan Kapal yang akan kita bina adalah jenis LCS yang mana setaraf kapal Perang dan bukan kapal Peronda.

Tony Pua menyatakaan kerajaan Membazir kan Wang Negara!!!
Apakah keperluan dalam peningkatan keselamatan Negara di anggap satu Pembaziran?
Gomo dan beberapa Rakan Blogger baru sahaja selesai bertemu dengan Panglima Angkatan Tentera Laut Tan Sri Abdul Aziz Bin Hj Jaafar dalam mendengar penjelasan lebih terperinci mengenai isu Kapal Perang Laut yang di putar belitkan Pakatan Pembangkang!
Harus anda semua ingat! Kenapa DAP adik kepada PAP yang cuba mencetuskan propaganda mengenai pembelian Kapal Perang milik Malaysia ini?
Psssttt... Keselamatan negara semakin di perkotak katikkan Pembangkang! Bahaya!!!

Read more...

PANAS - Jambu Terbaru Anwar Dan Kali Ini Dari Sarawak
Bila dapat berita ni pun Gomo sebenarnya terkejut memandangkan Anwar Brahim ni kes tak selesai lagi dah sibuk cari Mangsa Liwat nya yang terbaru. Isy isy isy...Nuar nuar...apa lah nak jadi dengan kau ni!

Ni cerita terbaru Anwar Ibrahim simpan Jambu di Sarawak pulak, Katanya Stock nak melepaskan kerinduan bila ke Sarawak. Wah hebat nuar sana sini semua ada Stock Lubang Kunyit. Memang tak pernah putus stock Kunyit Pekat ni.

Meh sini Baca Selanjutnya akan pendedahan Jambu baru Anwar Ibrahim terbaru dari Sarawak

KLIK DI SINI


Psssttt....Lu orang pernah try ke Lubang Kunyit ni? He he he

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Sam Ketot Ketua AMK Malaysia Kantoi Di Negeri Sendiri....Ha ha ha
Hua hua hua.....

Apa cerita ni Sam Ketot? Macam mana PKR nak bertanding di Dun Merlimau Melaka kalau Laman Website AMK Melaka pun tak di Update langsung setahun lamanya. Ha ha ha

PAS nak bagi laluan ke? Meh sini Layan cerita Sam Ketot....

KLIK DI SINI N-27 Dun Merlimau

Psssttt....Macam mana Sam ketot ni layak di lantik pengerusi PKR Melaka? Jolok lebih lah ni...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Gambar Gambar Menarik Khas Buat Anwar Ibrahim Raja Kunyit@Raja DramaSaje je pepagi ni kita melayan Gambar gambar menarik. Hehehe.


Apa sekalipun tanggal 14 hb Febuary sudah semakin hampir dan Anwar akan di pastikan oleh kita semua hadir tampa gagal.

Anwar Al Juburi Harus Bertaubat
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP