HUTANG KAMBING - Projek Kambing Ntah Ke Mana Hutang Pula Tak Di Bayar

Thursday, February 10, 2011Gomo di fahamkan pada tahun kerajaan Negeri Kelantan di bawah selian Nik Ajis selaku Menteri Besar telah meluluskan satu projek Pusat Latihan dam Pembiakan Kambing jenis Baka Jamnapari dalam negeri Kelantan.

Projek yang di jalankan ini menelan belanja Kira kira RM 7 juta yang mana kerajaan PAS Kelantan telah melantik sebuah syarikat dalam menjalankan segala proses berkenaan daripada menyediakan Kandang, Makanan, Baka Kambing dan lain lain.

Malah di fahamkan juga beberapa Ecxo Negeri dan juga pimpinan PAS Kelantan telah Melancong membuat lawatan ke Indonesia dalam melihat proses Penternakan Kambing Jamnapari ini. Segala kos dalam siri kawatan ke luar negara ini juga di tanggung oleh Syarikat Swasta tersebut.

Setelah segala keperluan tersedian dalam penternakan Kambing Jamnapari ini dengan kandang kandang siap di bina, kambing kambing sudah di perolehi dan di beli maka Kerajaan Negeri Kelantan MEMBATALKAN projek Ternakan kambing ini.

Kenapa secara tiba tiba projek ternakan Kambing yang pada pandangan Gomo bagus untuk Rakyat Kelantan di hentikan secara Tiba tiba? Tambah menjadi persoalan kepada kita semua bagaimana Wang RM7 Juta lebih kurang yang telah di Modal kan dahulu oleh Syarikat Swasta berkenaan?

Apakah Wang tersebut di kira HANGUS? Ataupun Kerajaan Negeri Kelantan masih membuat perkiraan dalam membayar kepada Syarikat tersebut?
HALAL atau HARAM Wang RM7 Juta yang Kerajaan Kelantan Hutang itu?

Di harapkan agar ada pihak dari PAS Kelantan dapat menjawap persoalan Hutang Kambing Boer ini. Halal atau Haram Hutang tersebut?

Psssttt....Hutang di tuntut Akhirat Kelak....itu janji Allah kepada mereka yang Berhutang

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

GEMPAR 18 X - Khalid Gagap Kantoi LagiTak faham faham Pakatan haram Selangor ni, kepala Otak depa ni lain takda semua ingat nak ROMPAK Duit Rakyat tak sudah sudah. Aduh habis lah janaham macam ni. Tu lah padah nya bila di tadbir Kerajaan yang KORUP!!!

Sebelum ini pada tahun lepas Gomo dah keluarkan artikel mengenai permohonan Kerajaan Pakatan Haram Selangor yang ingin menubuhkan pasukan Polis Bantuan dalam negerinya sendiri. Kata mereka Pasukan Polis Bantuan ini akan dapat mengurangkan kadar jenayah di negeri Selangor.

Emmm Depa Pemimpin Pakatan Haram ni ingat kita semua BODOH ka? Depa ingat kita semua tak tahu apa matlamat depa dalam menubuhkan Pasukan Polis bantuan untuk Negeri Selangor ni?

Meh nak Khabar kat semua agar jelas dengan Permintaan Bodoh Kerajaan Negeri Selangor di bawah Khalid Gagap.

Seluruh Selangor mempunyai Pasukan Rela di setiap parlimen dan juga Dun, malah setiap kawasan perumahan juga mempunyai Rukun Tetangga dalam membantu pihak POLIS mengawal keselamatan penduduk.

Malah Majlis Perbandaran dalam Selangor ni pula mempunyai beribu ribu Penguatkuasa Perbandaran yang mana mampu melaksanakan tugas yang di amanahkan. Jadi apa masaalah nya sampai nak tubuhkan pasukan Polis Bantuan untuk kerajaan negeri?

Ni lah juga sebenarnya cara Kerajaan pakatan haram Selangor nak ROMPAK duit rakyat. Bila ada pasukan Polis Bantuan maka banyak lah Peruntukkan Keewangan negeri yang akan di keluarkan bagi menyediakan serba serbi yang baru baru belaka.

WANG RAKYAT JUGA YANG DI ROMPAK PAKATAN HARAM SELANGOR!!!

Ops...jangan kita semua tak tahu bila dah namanya Polis bantuan makan Pakaian Seragam nya juga Pakaian Polis warna Biru SAMA dengan PDRM. Cuma ada sedikit perbezaan sahaja dari segi no badan anggota Polis Bantuan.

Ni lah yang Kerajaan pakatan haram inginkan bagi menjaga RUMAH RUMAH URUT, JUDI ONLINE, RUMAH PELACURAN, PUB, dan macam macam lagi. Semua kegiatan haram ni nanti akan di tutup dengan Polis bantuan. Hebat depa ni beb.....

Gomo sekali lagi menggesa agar pihak KDN di bawah Dato Seri Hisyamuddin agar MENOLAK permohonan Kerajaan Pakatan haram Selangor yang ingin menubuhkan pasukan Polis Bantuan nya sendiri.

Buat Khalid Gagap dan Lathefa Koya di harapkan anda usahlah nak Merompak Lagi wang Rakyat Selangor. rakyat Selangor dah makin cerdik dan nampak apa yang berlaku sepanjang pakatan Haram ni mentadbir.


Psssttt...Polis bantuan depa nak tubuh untuk selangor, Khak Ptuih....Cover Line rumah Urut adalah....macam kita tak tahu!PDRM TERBAIK

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

HAMPEH - SPRM,KDN,KPDN,PDRM Di Butakan Penyeludup Gula Di Tebedu SarawakGula, sana sini gula. Gula Habis, gula naik harga, Kurang gula, lebih gula dan macam macam hal berkenaan Gula ni yang kalau nak di bukukan mengenai Gula memang cukup satu buku.

Gomo menghargai peranan dan tanggungjawap kerajaan Barisan Nasional yang memberikan SUBSIDI Gula kepada Rakyat Malaysia walaupun sudah ramai yang sebenarnya mampu untuk membeli Gula dalam kehidupan seharian ini.

Malah jika di tanya mengenai para pengguna Gula ini mereka tidak merasakan harga Gula yang ada ini merupakan satu bebanan malah mereka mampu membeli nya sampai berpaket paket. Namun demikian menjadi satu Kemaraahan buat mereka para pengguna ini iaitu Rakyat apabila Bekalan Gula tiada di pasaran.

Apabila bekalan Gula terputus maka di sinilah timbulnya kemaraahan Rakyat yang di tambah pula dengan hasutan Pakatan Pembangkang mengapi apikan yang Kerajaan BN Salah kerana menyebabkan kehabisan Gula di Pasaran.

Gomo melihat dalam konteks ini peranan dalam mengawal penjualan Gula perlu di lakukan dengan lebih efektif yang mana pengkuatkuasaan dalam mencegah mereka yang terbabit dalam penyeludupan dan penyembuyiaan Gula ini perlu di perhebat.

Dalam artikel ini Gomo ingin SEKALI LAGI bertanyakan kepada pihak berkuasa mengenai aktiviti penyeludupan Gula dan Beras yang berlaku di pintu Masuk TEBEDU Sarawak.

Untuk makluman pada bulan December 2010 Gomo sudah mengeluarkan artikel berkenaan penyeludupan Gula dan Beras di Pintu Masuk Tebedu Sarawak ini. KLIK DI SINI. Dan semalam Gomo di hubungi rakan dari Tebedu Sarawak yang menyatakan Kegiatan Penyeludupan Gula dan Beras di pintu masuk sempadan tersebut masih lagi berjalan seperti biasa seolah olah para Pengkuatkuasa buta mata dengan aktiviti yang di lakukan oleh para penyeludup.


KLIK IMEJ

Hari ini Gomo keluarkan Salinan Surat Rasmi yang yang di hantar dari Pejabat Timbalan menteri Di Jabatan Perdana Menteri kepada Dato Sri Haji Abu Kasim Ketua Pesuruhjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)

Dalam surat ini jelas menunjukkan satu Sindikit Penyeludupan Gula dan Beras di maklumkan dari Pejabat Perdana Menteri kepada Pihak SPRM bagi menjalankan Siasatan dan susulan mengenai kes berkenaan.

Surat yang di lampirkan ini juga jelas menunjukkan ianya telah di hantar pada tarikh 24 November 2010. Emmm sekarang dah Bulan Febuary 2011 yang mana sekitar 2 bulan lebih pekara mengenai penyeludupan Gula dan Beras di Pintu Sempadan Tebedu Sarawak di hantar kepada SPRM bagi menjalankan Siasatan ke atas Pegawai Polis yang terlibat dalam mendalangi penyeludupan ini

Kenapa sehingga ke hari ini tiada sebarang tindakan di ambil ke atas Dalang utama dalam penyeludupan Gula dan Beras di Pintu masuk Sempadan Tebedu ini? SPRM buat kerja atau Buat buat Bodoh dengan laporan yang di hantar?

Dalam kandungan surat yang di hantar kepada SPRM itu juga ada menyebut individu yang terlibat dalam aktiviti Penyeludupan Gula dan Beras di tebedu Sarawak ini. Dan sekali lagi Gomo ingin memetik nama nama mereka yang terlibat agar memudahkan pihak SPRM dan juga mana mana pihak yang bertanggungjawap menyiasat pekara ini.

Syarikat Lian Ham Seng SDN BHD
(Tauke Besar dalam Penyeludupan Gula ke Indonesia melalui Pintu masuk Tebedu Sarawak. Syarikat ini mendapat lesen pembekalan Gula dan Beras dengan harga Subsidi kerajaan)

Pegawai Polis berpangkat SUPT bernama Henry Chua Chiaw Soon
(merupakan Mastermind dalam aktiviti penyeludupan gula ini yang mana di laporkan menerima kira kira RM50 ribu sebulan hasil dari sogokkan syarikat Liam Ham. Wang di masukkan ke dalam akaun Isterinya)

Lelaki bernama Leonard Sabu
( bertindak sebagai Runner yang di laporkan menerima Wang Sogokan RM 20 ribu sebulan)

Syarikat Harvest Sdn Bhd
( Pemilik gudang yang di syaki telah menyembunyikan Gula dan Beras yang akan di seludup masuk ke Indonesia)

Rumah Kedai Hong Tat
( penyimpanan sementara Gula dan beras untuk di seludup ke Indonesia)

Emmm semua yang di nyatakan di atas ini sudah di lampirkan dalam surat yang di hantar kepada SPRM, PDRM, KPDN,KDN bagi menjalankan tindakan susulan mengenai aktiviti penyeludupan Gula ini.Gomo dengan ini meminta pihak bertanggungjawap untuk menjalankan siasatan terperinci mengenai pekara yang di bangkitkan ini. Surat Rasmi dan Aduan rasmi juga telah di hantar oleh masyarakat di Tebedu bagi tindakan susulan.

Pilihanraya Sarawak semakin hampir dan isu Penyeludupan Gula masuk ke sempadan ini boleh mendatangkan masaalah kepada kerajaan Barisan Nasional Sarawak kerana pasti isu yang sebegini akan di manipulasi oleh mereka dalam menjadikan modal berkempen.

Subsidi Gula dan Beras Kerajaan Berikan dan Rakyat mengucapkan terima kasih atas bantuan ini. Namun tidak ada guna nya jika harga Subsidi yang Layak buat rakyat Malaysia di jual pula kepada rakyat Negara jiran.

Psssttt....Matlamat menang PRU 13, jangan biarkan hal sebegini merosakkan kemenangan kita Barisan Nasional.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP