MPN KELANTAN HAPRAK - Mahkamah Khas Yang Berhak Habis Tu Segerakan Lah Cepat!!

Friday, February 11, 2011Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra

Apa hal sampai sistem kehakiman Mahkamah ni pun dah macam Bangsat bila di lihat cuba nak perkotak katikkan Sultan Ismail Petra? Gomo nak mengulas mengenai kes Mahkamah yang mana telah di tolak oleh Mahkamah

PUTRAJAYA: Mahkamah Persekutuan hari ini menolak petisyen bekas Sultan Kelantan, Tuanku Ismail Petra untuk mencabar pelantikan putera sulung baginda, Sultan Muhammad V, menaiki takhta.

Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff yang mengetuai panel tiga hakim membenarkan permohonan Sultan Muhammad V (Tengku Muhammad Faris Petra), untuk membatalkan petisyen ketiga ayahanda baginda yang memohon diisytiharkan permasyhuran baginda (Sultan Muhammad V) sebagai Sultan, adalah melanggar perlembagaan.

PUTRAJAYA: Mahkamah Persekutuan menolak petisyen bekas Sultan Kelantan, Tuanku Ismail Petra untuk mencabar pelantikan putera sulung baginda, Sultan Muhammad V, menaiki takhta.

Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff yang mengetuai panel tiga hakim membenarkan permohonan Sultan Muhammad V (Tengku Muhammad Faris Petra), untuk membatalkan petisyen ketiga ayahanda baginda yang memohon diisytiharkan permasyhuran baginda (Sultan Muhammad V) sebagai Sultan, adalah melanggar perlembagaan.
Permohonan untuk membatalkan petisyen itu difailkan atas alasan bahawa Tuanku Ismail Petra tidak mempunyai locus standi untuk mengemukakan petisyen itu dan forum yang betul untuk membuat keputusan terhadap pertikaian itu ialah Mahkamah Khas.


Ini kerana Tengku Muhammad Faris ialah Sultan Kelantan dan permohonan tuntutan mempertikaikan pelantikan seorang Sultan perlu dibuat di Mahkamah Khas.

Panel hakim menyampaikan keputusan itu tanpa kehadiran peguam yang mewakili Tuanku Ismail Petra.

Peguam yang mewakili Tuanku Ismail Petra sebelum ini, Raja Aziz Addruse dan Abdul Rashid Ismail telah menarik diri daripada mewakili baginda pada 18 Januari laluselepas mahkamah menolak permohonan mereka supaya petisyen itu didengar pada pertengahan Mac kerana Raja Aziz perlu menyelesaikan rawatan perubatannya di sebuah hospital di Singapura pada awal Mac.


Pada 13 September tahun lalu, Majlis Perajaan melantik Tengku Muhammad Faris Petra sebagai Sultan Kelantan, menggantikan ayahanda baginda, berikutan mengalami ketidakupayaan sejak Mei 2009.

Pada 26 November tahun lalu, dua petisyen yang mempersoalkan tahap kuasa dan kewibawaan Tengku Mahkota semasa Sultan mengalami ketidakupayaan yang difailkan oleh Tuanku Ismail Petra, ditolak oleh Mahkamah Persekutuan.

Mahkamah Persekutuan, dalam dua petisyen itu telah memutuskan bekas Sultan tidak mempunyai kedudukan undang-undang untuk merujuk persoalan berkenaan kepada mahkamah tertinggi itu untuk diputuskan.

- BERNAMA


Emmm semua boleh lihat bagaimana hal ni boleh terus berlanjutan dan Gomo sendiri akui hal ini akan terus menerus sehingga ke akhir hayat Baginda Sultan Ismail Petra. Umum mengetahui Tahap kesihatan Baginda Sultan Ismail Petra semakin baik dari masa ke semasa.

Awal awal mahkamah tak pula kata kena bawa isu Kes ini ke Mahkamah KHAS, sekarang kata kena Mahkamah Khas pulak. Ehhh auta sana sini lah pulak.....

Gomo juga berminat dengan kenayataan dalam petikan bernama ini yang menyatakan;

"Pada 13 September tahun lalu, Majlis Perajaan melantik Tengku Muhammad Faris Petra sebagai Sultan Kelantan, menggantikan ayahanda baginda, berikutan mengalami ketidakupayaan sejak Mei 2009. "Emmm bagaimana pula dengan surat perakuan dari Pakar pakar yang di lantik oleh Tuanku Sultan Ismail Petra? Takkan tak boleh pakai kot laporan Pakar perubatan dari Singapura ni?

Majlis Perajaan Negeri Kelantan!!! Perngubalan Undang Undang negeri di buat secara tergesa gesa! Sebab apa??? Moga Allah SWT sentiasa merahmati Tuanku Sultan Ismail Petra. Amin...


Psssttt...Allah bersama di pihak yang benar...amin


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

RM60 Sekali Pancut - Pelacuran Wanita Dan Pondan Berleluasa Di Dalangi Kerajaan Negeri PAS Kelantan


Shahidan, seorang pelacur Pondan yang menjalankan aktiviti di premis perlancongan berlesen di tengah bandar Kota Bharu Bandaraya Islam.

Pelacuran, Pondan ni dua pekara memang tak dapat lari dalam kehidupan di Ibu kota Metropolitan malah setiap negeri, pelusok daerah pasti kegiatan tak bermorak sebegini akan berlaku. Nak tak nak pengkuatkuasaan mesti terus menerus membanteras aktiviti tak bermoral ini dari terus berlaku.

Kelantan Negeri yang kononya di katakan Serambi Makkah, benar kah serambi Makkah? Gomo anak Kelantan dan kalau tanya Gomo maka Gomo tidak mengesahkan Kelantan negeri Serambi Makkah kerana di Kelantan lah sebenarnya paling banyak aktiviti Pelacuran yang tak bermoral berlaku.

Tambahan pula bersebelahan dengan Golok Syorga Maksiat bagi mereka yang inginkan kepuasan Seks dengan harga yang murah dan servis yang mantap. Ops,.,... Gomo sendiri tak pernah menjejakkan kaki ke Golok kalau ke Bangkok tu biasalah..he he he

Apa yang Gomo nak ulas hari ni mengenai Kegiatan tak bermoral yang telah di laporkan melalui Blogg Kickdeffela akan Pelacuran yang di dalangi oleh kakitangan MPKB Majlis Perbandaran Kota Bharu yang mana pusat aktiviti Pelacuran Wanita dan Pondan ini hanya terletak kira kira 1 kilometrer sahaja dari pejabat Menteri Besar Kelantan.


Gomo petik kenyataan Kickdeffela dalam Blogg nya:

Kalau 21 tahun PAS masih gagal menghapuskan aktiviti pelacuran di Kelantan, janganlah PAS bercakap untuk menghapuskan maksiat di Malaysia yang terpaksa Kerajaannya di kongsi dengan parti-parti bukan Islam.

Untuk artikel penuh KLIK DI SINI


Liza, seorang Pelacur sedang bersedia untuk melayan pelanggan di premis pelacuran tidak sampai satu kilometer dari Pejabat Nik Aziz dan premis ini di dakwa dilindungi oleh MPKB Bandaraya Islam

Emmm jelas lah disini PAS ni hanya menggunakan nama Islam dalam pertarungan Politik yang gilakan kuasa semata mata. DI negeri sendiri pun mereka tak mampu nak mengawal aktiviti Maksiat sebegini malah Orang dalam PAS sendiri yang menjadi dalang akan kegiatan tak bermoral ini.

Gomo sebagai anak Kelantan merasakan agak terkilan dengan hal sebegini yang berlaku di negeri yang kononya mengamalkan sistem Kerajaan Islam. Pada Gomo Islam yang ada pada PAS hanyalah Islam PLASTIK semata mata.

Untuk makluman semua Laporan mengenai kes Pelacuran Wanita dan Pondan akan di susuli kemudian hari berserta dengan Video Panas bagaimana aktiviti ini di restui oleh Kerajaan PAS Kelantan.

Pembongkaran Maksiat akan di lakukan. Dan di harapkan Nik Ajis sempat Bertaubat sebelum menjadi GILA dengan pendedahan yang akan kami keluarkan kelak.


Psssttt...Gila babi PAS Kelantan ni, depa yang menjadi dalang rupanya.....Kimak betul


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Nik Ajis SEWEL - Tuanku Ismail Petra Tak Perkenan, Kerajaan Negeri Tak Faham Bahasa Ke?
Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra

Gomo sebenarnya agak meluat dengan kerajaan Negeri Kelantan yang bertindak menubuhkan jawatankuasa Kesihatan bagi memantau kesihatan Baginda Tuanku Ismail Petra tampa perkenan Sultan Ismail Petra sendiri.

Kenapa begitu BIADAP Kerajaan Negeri yang membelakangkan Sultan Ismail Petra? Apakah kerajaan Negeri tidak mengetahui bahawasanya Titah Sultan yang harus mereka laksanakan dan bukannya dengan sewenang wenangnya membuat sesuatu pekara tampa perkenan Baginda Sultan.

"KOTA BHARU: Bekas Sultan Kelantan, Sultan Ismail Petra menolak tawaran perkhidmatan perubatan yang diwujudkan kerajaan negeri menerusi penubuhan Jawatankuasa Khas Bagi Menjaga Kepentingan Dan Hak Istimewa serta Keselamatan Sultan Ismail Petra.

Setiausaha Sulit kepada Sultan Ismail Petra, Datuk Wan Hashim Wan Daud berkata, penolakan tawaran itu berikutan baginda sudah mendapat rawatan daripada tenaga profesional.


Beliau berkata, baginda bagaimanapun mengucapkan terima kasih kepada kerajaan negeri yang menubuhkan jawatankuasa berkenaan.


“Sultan Ismail Petra juga dinasihati bahawa di bawah undang-undang, tidak ada sesiapa pun boleh dipaksa menerima rawatan atau bantuan perubatan daripada mana-mana pihak tanpa kerelaannya sendiri,” katanya dalam satu kenyataan dikeluarkan di sini, semalam.


Akhbar sebelum ini melaporkan kerajaan negeri menubuhkan satu jawatankuasa bagi menjaga kepentingan dan hak istimewa serta keselamatan Sultan Ismail Petra, berkuat kuasa 29 Disember tahun lalu.

Sementara itu, Wan Hashim berkata, Sultan Ismail turut memaklumkan bahawa baginda tidak pernah dihubungi atau dimaklumkan mengenai penubuhan jawatankuasa itu."

Kenyataan Akhbar yang Gomo petik dari Harian Metro:

Mengapa Sultan Ismail Petra sendiri pun tidak mengetahui akan kewujudan jawatankuasa tersebut?

Sebelum ini Gomo dah nyatakan banyak kali menegani Kurang ajar nya Nik Ajis yang mana sebelum ini pernah dengan sewenang hatinya mewar warkan kepada rakyat akan Kesihatan Tuanku Ismail Petra. Hal yang sepatutnya tidak boleh di cakap oleh Nik Ajis telah di cakap tampa kebenaran dan Izin dari Tuanku Ismail Petra.

Apa yang Gomo nampak di sini ianya tak ubah seperti kali kedua untuk menjatuhkan Martabat Tuanku Ismail Petra di khalayak umum.

Harus kita ingat bahawasanya Kesihatan Tuanku Ismail Petra semakin bertambah baik dari masa ke semasa sebagaimana yang pernah Ku Li nyatakan pada 20 hb January 2011 sewaktu sidang media di kediaman Rasminya.Ku Li nyatakan Tuanku Ismail Petra semakin baik dalam bertutur, mendengar dan melihat. Malah Tuanku Ismail Petra banyak berbicara kepada Ku Li akan isu isu semasa.

Di harapkan agar Kerajaan Negeri Kelantan mengadakan Jawatankuasa Khas buat Nik Ajis. Itu lah pekara yang sewajarnya di lakukan oleh Kerajaan Negeri memandangkan Tahap Kesihatan dan Mental Nik Ajis sudah semakin Meroyan tahap Gila Babi.

Psssttt....Sama sama kita mendoakan kesihatan Tuanku Ismail Petra....amin

DAP ANTI ISLAM

PAS ITU MELAYU

UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Bukti Terbaru Khalid Amalkan Keronisme

Kenyataan Media

Yayasan Selangor diterajui seorang bangkrap - Bukti terbaru penyelewengan MB Selangor

Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) hari ini ingin mendesak Menteri Besar Selangor membersihkan Yayasan Selangor dari individu bangkrap yang masih berkhidmat dalam pengurusan kanan dalam Yayasan tersebut.

Yayasan Selangor ditubuhkan untuk membantu rakyat miskin di negeri ini dan sewajarnya kerajaan negeri melantik mereka yang amanah dan mempunyai intergriti dalam menguruskan yayasan ini. Melantik seorang bangkrap untuk berkhidmat adalah bertentangan dengan Akta Kebangkrapan 1967.

GAPS berpendapat kerajaan negeri seharusnya melantik anak melayu Selangor yang berpotensi dan berpengalaman luas dan bukan dari kalangan kroni atau mereka yang bangkrap. Kenapa kerajaan Khalid Ibrahim terlalu laih dalam soal intergriti yang selama ini menjadi modal menyerang lawan dalam mana-mana kempen pilihanraya ?

GAPS difahamkan individu berkenaan dikaitkan dengan notis kebankrapan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam pada 2009 yang melibatkan sebuah bank tempatan.

Perlantikan individu seperti ini juga adalah satu contoh dan bukti apa akan terjadi terhadap institusi jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) jika kuasa perlantikan itu diberikan kepada Menteri Besar.

Jikalau perlantikan pengurusan kanan Yayasan Selangor pun sudah kacau bilau, bagaimana rakyat boleh percaya kepada MB jika kuasa melantik SUK diberikan kepada nya ? Tentu akan bobrok lah pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan.


Hamidzun Khairuddin
Pengerusi
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)
019-2233405

Read more...

Harapan Saya Untuk Kehancuran Negara
Renung renungkan lah apa yang menjadi matlamat mereka Pakatan Rakyat Haram


Wajib Tolak Sekarang Sebelum Terlambat

Anwar Al Juburi Harus Bertaubat

Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP