Duit Banyak Simpan Buat Apa? Jom Bantu Anak Kecil Ini

Saturday, February 19, 2011POHON JASA BAIK SEMUA RAKYAT MALAYSIA YANG PRIHATIN UNTUK MENGHEBAHKAN PENDERITAAN ADIK NUR UMAIRAH BINTI MOHD ZAIDI

Nama: Nur Umairah binti Mohd Zaidi

Umur: 1 tahun

Asal: Kampung Padang Kulim, Kedah

Penyakit: Hidrosefalus (kepala membesar)

Bantuan yang diperlukan:

1. Doktor pakar untuk tampil membantu

2. Hospital pakar tampil membantu dengan teknologi perubatan yang ada

3. Pengamal perubatan alternatif diminta tampil membantu

4. Pengamal perubatan tradisional juga dipelawa untuk tampil membantu

5. Bantuan kewangan

6. Semangat dan sokongan moral buat keluarga

7. Hebahan dalam online (Facebook, blog, forum dan lain-lain)

Sesiapa yang ingin membantu keluarga berkenaan boleh menyalurkan sumbangan melalui akaun Bank Simpanan Nasional (BSN) atas nama Norbaizura Dol (ibu adik Nur Umairah) yang bernombor 0711129000100633.

Doktor pakar, pihak hospital pakar swasta, pengamal perubatan alternatif dan tradisional yang ingin membantu boleh berhubung dengan saya seperti butiran di bawah:

Mohammad Rizan Hassan, Setiausaha ADUAN BELIA-MAJLIS BELIA MALAYSIA

+60137733676

Kerjasama semua amatlah kami hargai. Sama-sama kita berdoa agar ada jalan penyelesaian buat adik Nur Umairah. KEPADA ALLAH KITA BERSERAH !!!

Psssttt...ayuh sebarkan kepada semua dan pinta sama sama kita membantu...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

BONGKAR - Rompakan Kerajaan Pakatan Selangor Ke Atas Wang Rakyat

Kenyataan media

Salahguna wang rakyat adalah pelengkap SKANDAL KONGRES PKR 2010Penggunaan RM80,500.00 (Ringgit Malaysia Lapan Puluh Ribu dan Lima Ratus Sahaja) wang rakyat untuk membiayai penginapan perwakilan PKR ke Kongres PKR ke 7 2010 pada 26-28 November 2010 di Petaling Jaya merupakan satu jenayah penyelewengan, penyalahgunaan kuasa dan rasuah oleh kerajaan pakatan Selangor dibawah pimpinan YAB Tan Sri Khalid Ibrahim.Pencurian dan rompakan harta rakyat di Selangor sekarang bukan lagi dilakukan secara tersorok di malam hari seperti skandal pasir oleh kerajaan pakatan Selangor, malahan ianya dilaksanakan secara terang-terangan di siang hari. Tempahan dan pembayaran 100 bilik hotel di Petaling Jaya oleh Menteri Besar Incorporated (MBI) pada 25-29 November 2010 merupakan bukti jelas sudah terang lagi bersuluh salahguna kuasa dan penyelewengan oleh Menteri Besar.Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) sebagai sebuah NGO pemantau kerajaan pakatan Selangor amat kesal harta dan wang rakyat Selangor dirompak untuk membiayai penginapan perwakilan ke mesyuarat agung tahunan PKR itu.Khalid Ibrahim wajar membezakan peranan nya sebagai seorang Menteri Besar dan pemimpin parti. Harta negeri merupakan harta rakyat dan bukannya harta milik parti PKR yang boleh dibelanjakan sesuka hati mengikut nafsu serakah mazmumah kepartian.GAPS juga mempunyai bukti yang jelas mengenai rompakan harta rakyat disiang hari ini. GAPS akan membuat lapuran kepada pihak yang berkuasa dalam tempoh yang terdekat.Salahguna kuasa ini juga merupakan pelengkap kepada SKANDAL KONGRES PKR 2010 yang sebelum ini di cemari dengan pelbagai salah laku seperti korupsi kuasa, penipuan dan pemilihan paling kotor yang dipenuhi dengan adegan pergaduhan, baling kerusi, pengantungan cabang, perletakan jawatan pemimpin dan keluarnya ahli beramai-ramai dari parti itu.Tidak ada cara lain untuk kerajaan pakatan Selangor keluar dari salah guna kuasa dan penyelewengan dan rasuah ini kecuali Menteri Besar Khalid Ibrahim meletakkan jawatan atau membubarkan Dewan Undangan Negeri Selangor untuk menyerahkan mandat kepada rakyat memilih kerajaan yang lebih bersih dan bertanggungjawab.Hamidzun Khairuddin
Pengerusi
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

Read more...

ChinaTown,Little India Tapi Malay Town? - Rais Yatim


Wangsa maju 19 Febuari, pagi tadi berlangsungnya majlis perasmian Kg Warisan kg Puah Lembah dan 6 lagi kampung yang lain dalam Parlimen Wangsa Maju.

Perasmian tadi telah di Rasmikan oleh Dato Seri Utama Rais Yatim Menteri Penerangan,Kebudayaan dan Kesenian. Turut mengiringi majlis tadi Ketua Bahagian UMNO Wangsa Maju/Pengerusi BN Wangsa Maju Dato Shafei Abdullah.

Turut hadir dalam program tadi Yang Berhormat MP Wangsa Maju Wee Choo Keong yang mana merupakan MP Bebas setelah keluar meninggalkan PKR tahun lalu.

Dalam ucaptama pembukaan oleh Dato Shafei Abdullah tadi beliau menyampaikan hasrat para penduduk Kg Puah Lembah melalui Umno Wangsa Maju untuk meminta pihak kerajaan Persekutuan mengiktiraf Kg Puah Lembah serta 6 lagi Kg yang lain dalam Wangsa Maju sebagai Kg Warisan.

Menuruy Dato Shafei, Kg ini telah wujud sejak sebelum Merdeka lagi malah waris yang ada hari ini pun sudah masuk generasi yang ke 4. Kewajaran bagi pihak umno untuk memperjuangkan masyarakat di Kg Puah dan 6 kg yang lain akan di teruskan.


Dalam perasmian tadi Dato Seri Utama Rais Yatim melahirkan rasa bangga dengan semangat Kg Puah Lembah yang mempunyai semangat gotong royong dan kebudayaan yang sangat tinggi. Malah beliau juga tidak menyangka yang di dalam kota Kuala Lumpur ini masih wujud semangat Kg yang kuat perpaduannya.

Dalam ucapan nya juga tadi Dato Seri Rais juga menyuarakan hasratnya untuk menjadikan Kg Puah Lembah sebagai Kg Warisan yang akan di kenali dengan nama Malay Town.

Kata beliau "kaum Tiong Hua mempunyai China Town, kaum India mempunyai Little India di Brickfields namun di mana kawasan Melayu? Oleh itu Umno Wangsa Maju mesti mempertahankan Kg Puah Lembah ini yang sudah wujud sejak sebelum Merdeka lagi.

Oleh itu saya akan meminta agar Kg Puah Lembah ini di kenali dengan nama Malay Town yang di pamerkan kepada para pelancong dengan aktiviti kebudayaan dan kesenian.

Majlis berlangsung sehingga jam 1 tengahari dengan di sudahi aktiviti kemasyarakatan bergotong royong oleh para penduduk Kg Puah Lembah.

Gambar gambar selanjutnya akan menyusul.


Pssssttt·········Wee Choo Keong dah settle ke dengan Pak Rashid?
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

DEMO HINDRAF 18 SG - Elok Kita Pukul Guna Kayu Kriket, Sembelih Dan Bakar Hidup HidupDah banyak kali masyarakat Malaysia meminta pihak Kementerian Dalam negeri mengambil tindakan tegas terhadap Pertubuhan Haram HINDRAF ini. Bukan sekali kami nyatakan akan kebiadapan Hindraf malah dah beratus ratus kali.

Jika pihak KDN tidak mampu melaksanakan tuga maka elok sahaja biar kami yang menyelesaikan HINDRAF ini mengikut cara kami yang di fikirkan sesuai. Bukan susah pun...sekejap je dah selesai!!!Gambar di atas merupakan Bukti bahawa HINDRAF masih bergiat AKtif dengan cuba menghasut kaum India yang Berpendidikan untuk menyertai HINDRAF yang Takda OTAK taraf KELING PARIA. So KDN tak nampak ke?

Siap di tampal Poster poster Hasutan itu di sekitar bangunan banguna di Perak, Selangor, Pulau Pinang dan Kuala Lumpur. Takkan kita nak biarkan kot?Emmm di Poster tu juga jelas menunjukkan HINDRAF akan mengadakan Protes Menentang UMNO. Jelas lah HINDRAF cuba MEMBUNUH UMNO dan itu jugalah yang berlaku pada 4 Melayu di Banting yang di Bunuh dengan Kejam oleh Lawyer HINDRAF DAPig.Nak Biarkan ke??? UMNO nak tengok saje Hindraf Demo menentang Kita???


Psssttt...BUNUH je semua HINDRAF ni....Pukul pakai kayu Kriket, lepas tu Sembelih dan Bakar.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP