GASAK - Gelombang Biru Wanita PKR Zuraidah Mak Lampir DI Tangkap Polis

Thursday, March 10, 2011
Apa sudah jadi? Nampaknya PKR sudah kehabisan Modal dalam mendekati pengundi terutama kaum Wanita. Ha ha ha....

Gomo agak terkejut bila Wanita PKR berarak di bandar Kucing pada pada hari wanita yang lalu dengan memakai baju Biru Cair ala ala Najis Anwar Brahim. Apa depa buat?Ha ha ha... nampak jelas lah di sini mereka wanita PKR telah MENIRU apa yang di lakukan oleh Wanita UMNO dalam Gelombang Merah. Isy isy isy, dah habis modal agaknya sampaikan kempen Gelombang Merah yang di jana oleh Wanita UMNO di tiru Mak Lampir si Zuraidah ni. Kesian......Emmm Kesian lagi si Zuraidah bila di tahan Polis. Ha ha ha, Meh Baca Mak Lampir di Tahan Polis Di Sarawak Sampaikan Terkencing Kencing KLIK DI SINI

Psssttt...Kesian, modal dah takde puak puak PKR ni sampaikan Meniru gerak kerja wanita UMNODAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

YB Timbalan Menteri Shaifuddin Abdullah Nak Kawtim Dengan Blogger? Masyukkkk
Tok sah memandai lah malam ni jika ada Blogger yang berjumpa dengan Timbalan Menteri Y Dato Shaifuddin Abdullah menyatakan Hal di antara kami para blogger dan selesai dengan beliau.

Gomo tidak akan hadir begitu juga dengan rakan rakan blogger yang lain. Usahlah ada yang datang nak menyatakan wakil kepada kami kerana isu di antara Yb Pudin ni makan dalam dan amat berat sama sekali.

Tak kiralah lu Timbalan Menteri ke, Menteri ke tapi bila dengan kami Blogger hantu raya ni sendiri lah mau ingat.

Gomo tak kisah kepada mereka yang nak datang menyemak malam ni dengan si Pudin tapi ingatan kepada anda jangan sesekali mewakili kami Blogger Blogger yang di Hina oleh Timbalan Menteri ni sewaktu di Kerdau.

Dia bagi duit malam ni hangpa semua sapu jangan tak ambik pulak. Hehehe

Yb Pudin? Hang sudah silap besar. Terlajak perahu boleh undur tapi terlajak kata parah akibatnya.

Kenapa Blogger Tak Heran dengan Pelawaan Timbalan menteri Y ni? KLIK DI SINI

Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

EKSLUSIF Siri 2 - Blogger Bukan Sokong PAS Tapi Sokong PAS MediaSusulan sambungan Siri 1 Semalam:

Gomo bukanlah seorang yang suka nak membelakangkan Institusi Pemuda UMNO ini walaupun baru dalam UMNO. Namun dalam kes UMB yang agak panas ini maka terpaksalah Gomo menjelaskan kepada semua akan kebenarannya.

Gomo dan Gelombang Rakyat bersama sama ke Kerdau bagi membantu Barisan Nasional menang pada PRK N 28 Kerdau. Sebagaimana Gomo nyatakan dalam Siri 1 Gomo dan gelombang Rakyat menetap di Mentakab tak jauh dari Dun Kerdau.

Hari penamaan Calon Gomo dan beberapa rakan Blogger awal awal pagi sudah sampai di Stadium Mini Temerloh bagi membuat liputan PRK Kerdau ini. Di sini lah berkumpul nya para penyokong BN dan juga Calon BN iaitu Yb Syed Ibra.

Dalam waktu ini kami masing masing sibuk bertanyakan Pas Penyokong Parti kepada Jentera BN Pahang malah Gomo sendiri ke hulu ke hilir cuba mendapatkan Pas Penyokong parti yang mana dengan adanya Pas ini maka boleh lah Gomo masuk ke dalam kawasan pusat Penamaan Calon dan membuat liputan secara langsung perjalanan PRK Kerdau pada pagi itu.

Seorang demi seorang Gomo temui dan memang tidak ada seorang pun yang mempunyai Pas Penyokong parti, kalau yang ada pun mereka sendiri hendak Gunakan nya bagi masuk ke dalam kawasan tersebut. Gomo juga bertemu seorang Pemuda yang di tugaskan menjaga Calon BN namun hampa juga kerana beliau tidak di peruntukkan Pas penyokong Parti.

Masing masing Blogger juga sama dengan Gomo yang berkeliaran cuba mendapatkan Pas Penyokong Parti dan semuanya hampa kerana tidak ada yang sanggup memberikan kami Pas Penyokong Parti.

Apa yang di fahamkan Gomo setiap PRK Pas Penyokong Parti akan di berikan kepada kedua dua belah pihak sebanyak 100 keping. Ini bermakna 100 Keping Pas penyokong parti di berikan kepada BN pada PRK Kerdau. Namun itulah hakikatnya apabila kami tidak memperolehi Pas tersebut.

Mesti ada yang bertanya kenapa kami tidak mempunyai PAS MEDIA. Itu lah yang sebenarnya Gomo nak sampaikan kepada semua bahawa isu Pas Media lah yang sebenarnya membuatkan Gomo dan juga rakan rakan Blogger Meluat dan menyampah dengan UMB ini.

UMB sudah Wujud sejak tahun 2009 lagi namun sehingga kini sekeping Pas Media pun mereka di bawah Pengerusi Tun Faisal tidak mampu membuatnya. Gomo dan rakan rakan Blogger berbuih memaklumkan hal PAS Media ini dan jawapan yang sama di berikan UMB masih dalam Proses..masih dalam Proses...masih dalam Proses....

Siapa yang tak kecewa bila kita yang nak buat liputan ni Sebarang Pas pun takda? Macam macam yang UMB berikan alasan sampaikan di salahkan pula Kementerian yang bertanggungjawap kerana tak meluluskan Pas Media UMB. Gomo sebenarnya pun tak tahu apakah mereka di dalam Struktur Organisasi UMB ini ada memohon ataupun tidak PAS Media buat kami para Blogger.

UMNO Online yang baru pun boleh mempunyai Pas Media nya sendiri, semua jentera UMNO Online mempunyai Pas Media dan itu juga membuatkan kami para Blogger terpingga pingga mengapa UMNO Online boleh mempunyai Pas Media sedangkan UMB yang sudah wujud lebih lama dari UMNO Online masih tidak mempunyai Pas Media.

Bukan kami marah kepada UMNO Online namun ini lah yang menunjukkan UMB Gagal dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawap kepada kami para Blogger untuk mendapatkan Pas Media.

Berbalik kepada hari penamaan Calon yang mana kami tidak mempunyai sebarang Pas untuk masuk ke pusat penamaan Calon. Gomo akhirnya masuk juga ke dalam pusat penamaan Calon dengan menggunakan Pas Penyokong Parti. Macam mana Gomo dapat? Last nanti Gomo cerita macam mana Pas Penyokong parti Gomo boleh perolehi.

Waktu berarak nak masuk ke pagar kawat Berduri sekatan Polis itu Gomo berjaya masuk dengan Pas Penyokong parti manakala Blogger GAP, dan Pisau.Net pula menyelit di tengah tengah Pak Menteri yang kononya sebagai pegawai Khas menteri ataupun Bodyguard Menteri. Blogger Medan Info kita juga berjaya masuk kerana mempunyai Pas Penyokong parti.

Rakan rakan Blogger yang lain seperti Gelombang rakyat, Media Permatang pauh, DET, Pejuang Bangsa, Minda Intelek, Empayar Melaya, Keris Putra dan Gerakan Timur tidak berjaya masuk kerana di halang oleh pihak Polis yang mengawal Pagar Kawat Berduri. Fuh...memang kesian kepada mereka yang tak dapat masuk namun nak buat macam mana itulah perjuangan yang terpaksa kami tempuhi dalam memastikan liputan buat pembaca dapat di salurkan.

Dan pada pagi itu sewaktu penamaan Calon Gomo, dan Pisau.Net dan Medan Info menyalurkan maklumat seberapa yang boleh kepada pembaca Blogg, Tweeter, Facebook dan juga rakan rakan BBM. Setiap pengumuman akan di update terus melalui Blackberry yang kami guna. Cuma GAP seorang je tak mempunyai Blackberry...so terpaksa lah dia ambil Gambar je.

Cuba tanya kepada para pembaca semua apakah liputan LIVE yang kami lakukan tidak memberikan Faedah kepada pembaca? Cuba tanya kepada pemimpin BN apakah tindakan kami itu tidak mendatangkan Faedah buat Barisan Nasional?Itu semua adalah Inisiatif kami para Blogger yang sanggup berjuang demi memastikan maklumat yang Tepat dan seberapa pantas dapat di salurkan kepada pambaca seluruh Dunia.

Apakah kami dapat Wang Ringgit dalam menjalankan Tugas membuat liputan secara langsung di Pusat Penamaan Calon? Jawapannya TIDAK sama sekali. Kami buat semua tu bukan Lapor ke Duit pun. kami buat kerana perjuangan Agama Bangsa dan Negara yang mana pada hemat kami para pembaca inginkan maklumat yang seberapa pantas dan Cepat agar ianya dapat di hebahkan kepada yang lain.

Gomo berani katakan bahawa jika nak di bandingkan di antara Blogger dan juga Media Media lain Kami lah yang paling Cepat Update berita terkini. Tanyalah sesiapa sahaja malah wartawan Media pun mengakui hebahan kami lebih cepat daripada mereka.

Selesai sahaja penamaan Calon maka kami pun beransur keluar dari pusat penamaan Calon dan di luar sudah menunggu rakan rakan Blogger yang tadinya tidak dapat masuk ke dalam pusat penamaan Calon kerana tidak mempunyai Pas Media. Waktu itu jugalan ada yang menyuarakan ketidak puashatian kerana tidak dapat masuk ke dalam. Malah UMB juga di balun kerana keGAGALan menyediakan Pas Media yang sepatutnya Wujud dua tahun yang lalu.

Hari penamaan Calon yang sungguh memenantkan dan masing masing masing pulang untuk Update berita selanjutnya susulan dari penamaan Calon pada awal pagi. Harus anda semua ingat bahawa Blogger bertindak secara Individu, Kami lah yang ambil gambar mahupun Rakaman Video maka kamilah juga yang membuat Artikel berkaitan Gambar dan Video. Segala galanya adalah kami dan bukan ada bantuan dari mana mana pihak.

Tidak seperti Portal mahupun Media lain yang mana Gambar mahupun artikel di hantar dan kemudiaanya ada yang menyunting dan kemudiannya mengeluarkan Cerita tersebut. Itu lah bezanya kami Blogger yang tak bertuan ini berbanding Media mahupun Portal yang bergaji.

Itulah kesengsaraan kami semasa membuat Liputan Penamaan Calon pada hari pertama Kempan PRK kerdau. Kesengsaraan untuk mendapatkan Pas penyokong parti di tambah dengan kekecewaan rakan rakan lain yang tidak dapat masuk ke pusat penamaan calon. Apakah ini tidak di sedari UMB?

Untuk makluman sebenarnya setiap kali PRK ini lah yang berlaku, Blogger Blogger merayu dan menagih simpati dari mana mana individu untuk mendapat Pas Penyokong parti. UMB tahu mengenai hal ini namun setakat yang Gomo ketahui tidak ada Sekeping Pun Pas Penyokong parti pernah di sediakan atau pun cuba di dapatkan oleh UMB. Blogger yang ligat sahaja yang dapat pas penyokong parti dan kerana itulah jika anda semua lihat PRK Hulu Selangor Gomo dapat masuk, PRK Galas Gomo dapat masuk, PRK Tenang Gomo dapat masuk dan PRK Kerdau juga Gomo dapat masuk.Semuanya untuk pembaca yang di kasihi bagi menyalurkan maklumat yang terkini dan terpantas bagi membantu Barisan Nasional.

Siri 3 dan akhir akan menyusul esok di waktu yang sama jam 3.30 petang dan Gomo akan terus menceritakan bagaimana Gomo di halang masuk ke Pusat pengiraan Undi Barisan Nasional di CC walaupun Gomo Blogger Pro Kerajaan Barisan Nasional.


Esok Jam 3.30 petang......


Ops..lupa nak cerita macam mana Gomo dapat masuk ke pusat Penamaan Calon PRK Kerdau. Emmm Gomo mempunyai Pas Penyokong parti yang Gomo sentiasa bawa setiap kali PRK. Pas penyokong parti ini di gunakan saat saat kecemasan apabila tidak ada jalan lain untuk masuk ke pusat Penamaan Calon.Harap pihak PDRM dan SPR tak marah kerana menggunakan Pas Penyokong parti yang dah Tamat tempoh ni. Nak buat macam mana dah terdesak... harap di halalkan...huhuhu


Psssttt...Demi pembaca kami para Blogger berkorban, apakah pemimpin BN sedar akan hal ini? UMB? Hampeh.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

New Politic - Mengapa Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri Y Menangis?


Timbalan Menteri Y

Lepas satu isu maka timbul pula isu baru mengenai Yb Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Ahli Parlimen Temerloh ini. Sudahlah mengeluarkan kenyataan Blogger tidak Intelligent dan Menggugut nak Balun Blogger dan sekarang ini nampak gaya nak Memperkotak katikkan kepimpinan Dato Seri Najib dan juga pemimpin BN yang lain.

Semalam ramai rakan rakan menyuarakan kekesalan di atas tindakan Tim Menteri Y ini yang menyokong Dasar Dasar Buku Jingga yang di buat oleh Pakatan Pembangkang. Apa kena dengan Tim Menteri Y ni? Kenapa sokong buku Jingga yang kita semua tahu itu adalah satu Retorik pakatan Pembangkang semata mata. Dia ni dah Biol ke?

Udah udahlah tu Timbalan Menteri Y, ramai dah nampak yang anda merupakan Balaci kepada Anwar Ibrahim. Jangan lupa sewaktu Anwar masuk Penjara apabila Anda Menagis nangis tak merelakan pemergian Anwar masuk ke Penjara. Fuh.....hangpa dua ni ada Skandal ka?

Mintak Mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO bertanyakan kepada Yb Timbalan Menteri ini mengapa beliau Syok sangat dengan New Politic yang Anwar bawa dan tanya sekali kepada beliau mengapa beriya iya nak BALUN BLOGGER.

Apakah beliau Waktu di ucapkan perkataan Balun tersebut di dalam keadaan datang haid yang membuatkan Emosi nya terganggu? Emmm biarlah Yb Tim Menteri Y jawap......


Psssttt...Sorry Yb, Gua bukan jenis suka balun pemimpin tapi lu silap orang bila sebut perkataan nak Balun BloggerDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

BREAKING NEWS - Satu Lagi PRK Akan Di Adakan Dalam Masa Terdekat
Dua malam lepas Gomo mendapat satu perkhabaran dari Ng Lum Yong Bekas Pimpinan PKR yang no keahliannya 000012 yang sekarang ini sudah sah masuk ke dalam parti MCA. Perkhbaran yang pada hemat Gomo merupakan satu hal yang tidak Elok dan bertujuan semata mata untuk membazirkan wang Negara.

Satu demi satu kemenangan di perolehi Barisan Nasional semenjak PRK Bagan Pinang yang mana sehingga menyaksikan Pakatan Pembangkang Tewas terok di semua Kerusi yang di pertandingkan. Cuma satu kerusi Parlimen sahaja di menangi DAP dengan majority Tipis di Sibu memandangkan waktu itu Undi Kaum Cina masih lagi melekat bersama Pakatan Haram.

Yang terbaru apabila kemenangan Besar dan berganda di perolehi BN di PRK Kerdau dan Merlimau. PAS bagaikan jatuh di timpa tangga dengan kekalahan demi kekalahan mereka dan jika di hitung undian PAS jatuh merosot sama sekali.

Undi Kaum Cina juga di lihat semakin meningkat kepada Barisan Nasional manakala Undi Kaum Melayu dan India naik mencanak. Hal ini memberikan Nafas baru buat Barisan Nasional dalam memastikan PRU 13 kelak BN akan menang Majority 2/3.
Namun demikian agak Murung bagi kem Pakatan Pembangkang bila mereka Tewas berturut turut dan dengan Majority yang besar. Faktor ini lah yang menyebabkan satu Usaha Terancang sedang di lakukan oleh mereka Pakatan Pembangkang bagi menghidupkan peluang kemenangan dalam Pilihanraya Kecil.

Gomo nak nyatakan di sini bahawa terdapat Bukti Sahih bahawa satu mesyuarat telah di adakan di antara kepimpinan PAS, DAP dan PKR bagi mencipta satu lagi Pilihanraya Kecil sama ada di Pulau Pinang ataupun Selangor.

Di jangkakan satu Dun milik Pembangkang akan di korbankan bagi memastikan Pilihanraya Kecil di adakan dan Dun tersebut juga pastinya merupakan Kubu kuat kepada Pakatan Pembangkang.

Dun yang di cadangkan oleh Kepimpinan Pakatan merupakan satu Dun yang mempunyai majority ataupun kuasa penentunya undi kaum Cina. Ini di buat berdasarkan pihak Pakatan pembangkang ingin melihat bagaimana sentimen pengundi Cina kepada mereka bagi memastikan strategi dapat di atur menjelang Pilihanraya Umum ke 13 kelak.

Gomo tak terkejut dalam soal ini memandangkan Pakatan Pembangkang sedar bahawa undi orang Melayu dan India sudah kembali semula kepada BN namun Undi kaum Cina hanya meningkat sedikit berbanding undi kaum lain. Maka atas sebab itulah di muktamadkan oleh mereka untuk melihat apakah pengundi Cina benar benar sudah kembali kepada BN ataupun masih lagi bersama mereka pakatan Pembangkang.

Emmm itulah strategi mereka Pakatan pembangkang, dah kalah Pilihanraya taknak terima. Sekarang nak adakan pula PRK bagi mereka menjadikan Contoh. Jelas di sini mereka sebenarnya ingin memperbodohkan Rakyat Malaysia dan bukannya serius terhadap perjuangan kepada Rakyat.

Sah sah apa yang di rencanakan oleh mereka Pakatan pembangkang ini merupakan satu pembaziran Wang Negara dalam menjalankan PRK yang sengaja di reka oleh mereka.

Psssttt...Kalau berani Bubar lah Dun Selangor dan Pulau Pinang....amacam pakatan? baru lah kita tahu Test Power macam mana...ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Apakah Benar Timbalan Menteri Y Letak Jawatan?
Timbalan Menteri Y sekarang ni agak sibuk dengan tugasan Menterinya. Emmm biarkan lah dia membuat urusan yang di pertanggungjawapkan kepadanya namun Tanggungjawap kita adalah mendesak Beliau mengundurkan diri dari Barisan Kabinet Dato Seri Najib.

Jom JOIN FB Saifuddin Abdullah Wajib Letak Jawatan KLIK DI SINI

Psssttt... khabarnya beliau ada hubungkait dengan perancangan 16 September, apakah benar?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP