Pantun Nik Ajis Akhirnya Membawa SIAL Sampai Ke Lubang Kubur

Tuesday, March 15, 2011


Sial Membawa Ke Lubang Kubur


“Tuan Tabal Tuan Guru,

Telok Kemang Masjid Tanah,

Jangan tabal Sultan baru,

Sial majal lah ke lubang tanah.”

Di dalam persidangan Dewan Undangan Negeri Kelantan di bulan November 2007, sewaktu menggululung perbahasan belanjawan Kerajaan Negeri 2008, Tuan Guru Nik Aziz membaca serangkap pantun untuk menyindir UMNO Barisan Nasional khasnya, Tan Sri Panglima Annuar Musa.

“Tuan Tabal Tuan Guru, Telok Kemang Masjid Tanah, Jangan tabal Sultan baru, Sial majal ke lubang tanah.” Pantun Tok Guru mengungkap insiden di mana Annuar Musa menabalkan Sultan baru bagi Kelantan di bawah pokok ketapang di Ketereh dua dekad yang lalu.

Riuh rendahlah dewan dengan ketukan di meja oleh penyokong-penyokong kerajaan.

Beberapa bulan yang lalu, Nik Aziz membaca pemashyuran Sultan Kelantan yang baru

Petikan Blogg Kickdeffela

Apa yang Anda faham mengenai Pantun Nik Ajis di atas tu?

“Tuan Tabal Tuan Guru,

Telok Kemang Masjid Tanah,

Jangan tabal Sultan baru,

Sial majal lah ke lubang tanah.”Faham atau tidak? Mari Gomo terangkan serba sedikit mengikut Fahaman Gomo. "Tuan Tabal Tuan Guru dan Telok Kemang Masjid Tanah" tu kita tolak tepi kerana tak berapa penting sangat pun. Tapi ayat " Jangan Tabal Sultan Baru, Sial Majal Lah Ke Lubang Tanah" itu lah yang penting dan kita semua kena tahu.

Maksud ayat " Jangan Tabal Sultan Baru" itu bermaksud Jangan menabalkan Sultan baru manakala ayat "Sial Majal Lah Ke Lubang Tanah" bearti Membawa SIAL sampai ke Lubang Kubur.

Itu bukan Gomo ataupun Kickdeffela yang kata tapi Nik Ajis yang kata sewaktu dia berucap dalam dewan Kerajaan Negeri Kelantan dan di berikan Sorakan dan Pekikkan oleh Anggota dewan Kerajaan PAS Kelantan.

Itu dulu lah, tapi sekarang? Gomo taknak ulas panjang panjang tapi nampak gayanya memang dah Kena lah pada Nik Ajis bahawa SIAL tu membawa ke Lubang Kubur Nik Ajis.

Satu persatu Bala menimpa Nik Ajis sampaikan terpalit pada Pemimpin pemimpin PAS yang lain. Daulat Daulat...........

Apa pun pada Gomo.........
Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra

Psssttt....Akhirnya Nik Ajis kena balik pantun SIAL nya tu....he he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Gomo Sokong 100% Pengkuatkuasaan Saman Ekor


Nora Danish pun sokong Saman Ekor

Kecoh sana sini mengenai Saman Ekor yang di desak oleh sebilangan rakyat untuk di Hapuskan Saman Ekor ini kerana membebankan rakyat dan di anggap kejam. Apakah benar saman Ekor ini Kejam dan membebankan Rakyat?

Gomo menyokong 100 % agar Saman Ekor di teruskan walau apa cara sekalipun. Kenapa Gomo sokong? Kenapa Gomo tidak bersama dengan rakyat yang inginkan Saman ekor ini di Hapuskan?

Untuk makluman semua Saman Ekor ini merupakan satu jenis tindakan undang undang yang Efektif dan sesuai bagi mengajar pesalah jalanraya yang ada di Malaysia ini. Saman Ekor ini sebenarnya tidak membebankan rakyat malah amat sesuai jika nak mendidik rakyat Malaysia mengenai Ekita dan Nilai kita bila di jalanraya.

Saman Ekor biasanya terjadi bila kita memandu melebihi Had yang di tetapkan dan juga Saman parking. Ini merupakan Kesalahan kesalahan yang sering di kaitkan dengan Saman Ekor. Saman yang kita pun tak tahu datang dari mana tiba tiba sepucuk surat sampai ke rumah menyatakan kita mempunyai Saman tertunggak.

Jangan anda semua risau dan curiga mengenai saman Ekor ini, jika anda tidak melakukan kesalahan maka tidak lah perlu di khuatiri kerana setakat ini Saman Ekor tidak membebankan rakyat Malaysia terutama kepada mereka yang patuh pada undang undang jalanraya. Yang selalu Marah dan protes saman ekor ini adalah mereka yang sering melakukan kesalahan berulang ulang di Jalanraya.

Bagaimana kita nak mendidik pengguna jalanraya jika saman Ekor ini di mansuhkan? Di Malaysia ini kadar kemalangan masih lagi tinggi dan salah satu penyebabnya adalah Kelajuan yang membawa maut. Sebab itulah banyak saman ekor di keluarkan atas kesalahan melebihi Had Laju yang di tetapkan.

Apa pun yang anda kata pada Gomo Saman Ekor tetap merupakan satu elemen yang terbaik bagi mendidik rakyat Malaysia di Jalanraya ini. Kalau saman Ekor tidak ada alamatnya makin banyak lah Kenderaan yang melakukan kesalahan jalanraya tampa perlu risau kerana tidak ada tindakan Saman apabila mereka melakukan kesalahan.

Mohon PDRM Meneruskan SAMAN EKOR seperti biasa dan kalau boleh perhebatkan lagi Operasi Had Laju. Minta juga pihak PDRM untuk tidak menyenarai Hitam kenderaan yang mempunyai Saman Ekor dan kekalkan prosedur seperti sediakala.


Psssttt...Nak tahu apa pasal Gomo sokong Saman Ekor? sebenarnya ada kelebihan dalam Saman Ekor buat rakyat Malaysia. he he he, yang tahu sahaja tahu.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Peniaga Tak Mohon Maaf Pada Nik Ajis Akan Mendapat Dosa - Nik Ajis Nik Mat


Habis Duit Rakyat

" Nik Ajis Kato Tok Perlu Pembangunan
Akhirat Nanti Lagi Besar Dan Comel Kito Buleh.
Tapi Hakikatnya Seperti gambar di Atas?
Kemewahan Luar Biasa di Makkah. Rakyat Merana"Tak sudah sudah Nik Ajis pembawa Celako ni, makin lama makin meroyan sampaikan dengan peniaga yang kais pagi makan pagi pun nak di Lawan nya. Memang Gebede Nik Ajis ni, Gedebe yang membawa Bala.

Ikuti Petikan Akhar ini:

"Nik Abdul Aziz meminta kedua-dua persatuan tersebut supaya meminta maaf secara terbuka kepada Anuar yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan, Perdagangan dan Perpaduan Masyarakat negeri kerana melakukan serangan terbuka ke atas Exco berkenaan.

Menurut Nik Abdul Aziz, tindakan kedua-dua persatuan peniaga terbabit yang melakukan serangan peribadi secara terbuka adalah berdosa dan bertentangan dengan Islam."


Nik Ajis suruh Peniaga di Bazar Mohon Maaf dan kalau tak mohon Maaf Berdosa. Berdosa pasa apa pulak ni Nik Ajis oi? Hang memandai je suruh orang Minta Maaf dan keluar kenyataan kalau tak Mohon Maaf maka Berdosa kepada peniaga peniaga tersebut. Nik Ajis ni Buta Hati dah sampaikan tak tahu sapa yang sepatutnya Minta Maaf.

Ini jawapan Peniaga tersebut:

"Saya tidak akan minta maaf, tiada sebab untuk saya minta maaf. Saya kritik depan ramai, itu adalah curahan hati saya untuk tolong tok guru (Nik Abdul Aziz) dan saya minta tok guru dengar rintihan di bawah, jangan dengar Exco sangat.

“Kalau tok guru suruh saya minta maaf, lebih baik suruh Exco, Datuk Husam Musa minta maaf kepada Ahli Parlimen Kota Bharu sebab dia yang katakan Ahli Parlimen Kota Bharu tidak turun padang sebab takut. Saya ambil cerita ini daripada mulut Husam dalam mesyuarat di sebuah hotel pada 1 Februari lalu,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Abdul Salim berkata, sebagai seorang ulama, Nik Abdul Aziz perlu menunaikan janji yang dibuatnya iaitu menyediakan ruang niaga yang selesa kepada 415 peniaga dari Pasar Lama MPKB dan Bazar Arked UDA yang akan dipindahkan ke Bazar Tok Guru.

“Saya bagi pihak peniaga di pasar besar kalau tersinggung, saya mohon maaf kepada tok guru, tetapi saya ingin bertanya kepada tok guru adakah selesai perjanjian dia dengan peniaga Pasar Lama MPKB dan Bazar UDA semasa ucapannya dua hari sebelum pilihan raya.

“Ingat kembali apa yang dia janji kepada peniaga kecil, apakah saya perlu mohon maaf atau tok guru sendiri mohon maaf kerana saya tengok tidak ada jalan penyelesaian (bagi masalah ini),” soalnya."Nah ambik tu Nik Ajis oiiiii, Mu lah patut minta Maaf kepada para peniaga kerana dari Pentadbiran mu itulah maka hal sebegini terjadi. Memang kerajaan Mu Nik Ajis adalah Penghisap Darah rakyat.

Suka hati Nik Ajis nak menyatakan Dosa dan Pahala sedangkan dirinya sendiri lah penyebab DOSA yang berlaku dalam hal ini. Janji kepada rakyat tidak di tunaikan malah cuba pula menyalahkan para peniaga. Memang meroyan Nik AJis Celako ni.

Artikel Penuh mengenai isu Maaf Dosa Pahala terbitan Nik Ajis ni Sila Layari Blogg KICKDEFFELA KLIK DI SINI


Tuan Tabal Tuan Guru,

Telok Kemang Masjid Tanah,

Jangan tabal Sultan baru,

Sial majal lah ke lubang tanah.”


Psssttt...Tak silap gua projek Bazar tu ada melibatkan Menantu hantu Nik Ajis, Songlap duit lagi....Celako....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

SODOMY 18 SX - Wartawan Di Balun Anwar Pendemo Pula Di Kenakan Tindakan Undang Undang


Tak Perlu sampai begini untuk Anwar Ibrahim
menyerahkan DNA nya kepada Mahkamah

Semalam Gomo tak dapat ke mahkamah untuk membuat liputan secara langsung di atas perbicaraan kes Liwat Anwar Ibrahim. Walaupun demikian beberapa maklumat telah sampai ke tangan Gomo tentang kejadian yang berlaku sepanjang perbicaraan semalam.

Anwar Ibrahim melalui peguambelanya meminta Mahkamah mengambil Tindakan undang undang ke atas pendemo pendemo yang di katakan tidak menghormati Mahkamah kerana mendesak DNA Anwar di serahkan kepada pihak Mahkamah. Usul ini turut di keluarkan oleh media media Elktronik pada petang semalam.

Dalam soal ini Gomo lihat dengan jelas bahawasanya Anwar Ibrahim semakin takut dengan kuasa RAKYAT yang mendesak agar DNA nya di berikan dalam membuktikan pemilik si DNA Lelaki Y.

Selepas dari tumbangnya Kerajaan Mubarak Mesir di tangan Rakyat Anwar Brahim sibuk mencanang sana sini untuk melakukan Protes terhadap kerajaan sepertimana yang berlaku di Mesir. Lihat sahaja kempen ceramah nya di PRK Kerdau dan Merlimau yang menyebut isu Kebangkitan Rakyat menentang kerajaan Zalim malah Anwar Brahim turut menyamakan TV3 sama seperti Mesir dan Utusan sebagai Utusan Mesir.

Sekarang bila RAKYAT bangkit mendesak agar DNA Anwar di serahkan kepada pihak Mahkamah maka Anwar Brahim pula yang senak perut sehinggakan meminta Mahkamah Menggunakan Kuasa nya mendakwa mereka yang terlibat dengan demo tersebut kerana di katakan menghina mahkamah.

Apakah ini tidak jelas bahawa Anwar Ibrahim sebenarnya yang takut kepada kuasa Rakyat? Anwar Ibrahim ingat rakyat Bodoh untuk bersama dengannya menggulingkan Kerajaan Malaysia yang ada, tapi hakikatnya Rakyat bijak bila bersama dengan yang lain demi menegakkan Keadilan buat Saiful Bukhari.

Anwar Brahim minta Mahkamah ambil tindakan undang undang kepada mereka yang Menghina Mahkamah kerana berdemo. Tapi Anwar Brahim lupa bahawa dirinya telah mencanang isu liwat ini ke seluroh pelusok Malaysia malah di jaja nya kes Liwat ini sampai ke luar Negara.

Apakah itu juga bukan satu penghinaan ke atas Mahkamah?

Apa yang jelas dan nyata dalam hal ini Anwar Ibrahim sudah tahu dan semakin Gusar kerana RAKYAT sudah bangkit dan sedar bahawasanya Anwar Ibrahim adalah Peliwat Tegar dan Wajib untuk di Gulingkan.

Semoga Keadilan Buat Saiful Bukhari terus di perjuangkan rakyat.

Antara lain isu yang menarik Bila Anwar Ibrahim Balun Wartawan Agenda Daily semalam selepas sidang media nya. Isy memang Celaka lah ANwar Brahim ni. Tanya soalan pun nak di Marah kat Wartawan. Awat Takut?


KLIK AGENDA DAILY untuk Artikel Anwar Balun Wartawan


Psssttt...Meroyan betul Nuar berahim....Nasib kau lah Nuar, kau buat kau tanggung

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP