Pembangkang Kecut Telor Dengan TVi Yang Di Lancarkan Untuk Rakyat Sabah & Sarawak

Sunday, April 10, 2011


Petang tadi berlangsung nya majlis pelancaran TVi yang di sempurnakan oleh Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Dato Seri Utama Rais Yatim bertempat di Dewan P.Ramlee RTM Bandar Satok Kuching Sarawak.

Pelancaran TVi ini merupakan satu saluran baru yang mana 50 peratus kandungannya memuatkan aktiviti di Sabah dan Sarawak, adalah satu platform yang baik untuk kerajaan negeri mendedahkan program-program pembangunan yang dilaksanakannya kepada rakyat.
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata saluran baru tersebut bakal menjadi jendela berita yang akan memaparkan berita wilayah setempat di kedua-dua negeri itu.Pemangku Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Norhayati Ismail dalam satu temubual dengan Bernama baru-baru ini berkata TVi atau TV Interaktif akan menggunakan saluran Astro 180 yang kini menyiarkan siaran Muzik Aktif.Dengan pelancaran TVi ini yang merupakan satu medium terbaik bagi rakyat Sabah dan Sarawak memberikan satu tamparan buat Pembangkang yang hanya pandai menabur janji dari menunaikan tanggungjawap kepada rakyat.

Jangan kata alasan mereka bukan Kerajaan Pusat kerana di negeri yang mereka kuasai pun tidak ada pembangunan yang di jayakan buat rakyat. Malah jangan kata mereka masih baru mentadbir sedangkan di Kelantan setelah 20 tahun PAS mentadbir tidak ada apa pun pembangunan yang di jayakan malah hanya di banggakan dengan pasaraya TESCO sahaja.

Ini lah bukti kami Barisan Nasional yang sentiasa menjaga Rakyat seluruh Malaysia demi kesejahteraan hidup di dalam pelbagai Agama dan bangsa. Kita semua 1 Malaysia.

Lagi Gambar Gambar Menarik klik
PAPA GOMO WORLD FOTOPAGES

Psssttt... Kerajaan BN sentiasa peka dengan kehendak rakyat Malaysia, PR buat apa? Blue Filem?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Sumpah Takut, DNA Takut, Saman Takut, Ehhh Macam Macam Lagi Anwar Ibrahim TAKUT
Rakyat minta Anwar Ibrahim BERSUMPAH tetapi Anwar Ibrahim GAGAL untuk melaksanakanya.

Rakyat minta Anwar Ibrahim SERAH DNA tetapi Anwar Ibrahim GAGAL untuk Menunaikannya.

Rakyat minta Anwar Ibrahim MENYAMAN Ummi Hafilda, Ezam Mohd Nor, Dato Eskay, Tan Sri Rahim dan Dato Shuib tetapi Anwar Ibrahim GAGAL melakukannya.

Rakyat minta Anwar Ibrahim TUNJUKKAN JAM TANGAN OMEGA tetapi Anwar Ibrahim GAGAL membuktikannya.

Sekarang rakyat sudah tidak peduli lagi, Rakaman Penuh Seks yang di kaitkan dengan Anwar Ibrahim akan di dedahkan demi Hak Rakyat bagi mengetahui pekara sebenar. Tunggu masa dan Ketika Rakaman Penuh akan menjadi Titik penolakkan besar besaran Rakyat kepada Anwar Ibrahim dan PKR yang selama ini melindungi Anwar Ibrahim.

Ingat lah Anwar Ibrahim, Rakyat punya HAK untuk mengetahui Kebenarannya

Psssttt...... Sedikit masa lagi......harap bersabar semua.... : )

video

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kak Wan Bikin Suspen Bila Minta Calon Bebas Undur Diri...Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menasihatkan calon Bebas bagi DUN Padungan, Dominque Ng Kim Ho supaya menarik diri daripada bertanding dalam pilihan raya negeri Sarawak 16 April ini.-

Petikan Malaysiakini


Sudah sudah lah tu kak Wan, jangan lah dok nak desak orang lain untuk menarik diri dari sesuatu pekara. Suami anda Anwar Ibrahim tu bukan satu tapi beribu masaalah tidak pula Kak Wan nak suruh beliau Letak jawatan.

Kak Wan lupa kah bahawa satu ketika Anwar Ibrahim berhadapan dengan Kes Liwat yang Kak Wan telah meletakkan jawatan bagi memberikan Tertuduh dalam Kes Liwat bertanding di Kerusi Parlimen Permatang Pauh?

Cukup cukup lah tu Kak Wan, Rakyat bukan lagi senang di momokkan dengan isu sebegini. Kak Wan Presiden PKR tapi apa yang dapat kita lihat Kak Wan tidak ubah hanya Boneka Anwar Ibrahim yang boleh di arah itu ini dan sanggup menjadi kambing Hitam buat Awnar Ibrahim.

Eli Wong PKR Adun Bukit Lanjan dengan gambar Aksi Bogel nya tersebar namun tidak pula Kak Wan minta Eli Wong letak jawatan sebalinya mendiamkan hal ini walhalkan Kak Wan merupakan Presiden PKR dan Kak Wan berhak memutuskan sesuatu isu dan bukannya mendiamkan diri.

Cukup cukup lah Wan Azizah dengan sandiwara demi sadiwara yang telah di tulis skrip nya oleh Anwar Ibrahim. Kak Wan patut cermin muka dulu apakah kemampuan yang Kak Wan dapat beri buat Anwar Ibrahim.


Psssttt...Wan Azizah ni aku rasa dah kena Santaun dengan Anwar Ibrahim

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

PKR Sudah Hilang Arah Di Dun N4 Pantai Damai Santubong
Santubong sebuah kawasan yang semakin pesat membangun waktu yang memang terkenal dengan pusat pelancongan dan makanan laut nya yang pastinya menarik pengunjung dari luar terutama pelancong Asing.

Semalam Gomo dan rakan rakan Blogger meninjau Santubong ke lokasi N4 Dun Pantai Damai, memang tak dapat di nafikan Dun Pantai Damai Santubong memang menarik dan pembangunan juga semakin pesat membangun demi kebaikkan rakyat di dalam parlimen Santubong.Dalam masa meninjau semalam terdapat beberapa projek Baru yang di anggarkan akan siap dalam masa terdekat ini bagi kemudahan penduduk. Malah ada banyak projek Rakyat yang di bina bagi Rakyat santubong menikmati hasil dari Pentadbiran Kerajaan Barisan Nasional.Di dalam Dun Pantai Damai sahaja banyak Projek rakyat di bangunkan malah Dua buah sekolah telah di bina bagi kemudahan Rakyat dalam menempatkan anak anak mereka menimba Ilmu. Itu tidak termasuk lagi dengan pembinaan Gelanggang Futsall buat para Belia di dalam Dun N4 Santubong.Ternyata apa yang di bangunkan oleh Kerajaan Barisan Nasional buat rakyat Santubong memang memberi kesan kepada mereka dan anak anak mereka. Hasil dari tinjauan juga mendapati rakyat di Santubong selesa dengan Pentadbiran kerajaan BN yang sungguh prihatin dengan masaalah rakyat. Malah Adun dan MP mereka juga sering turun padang bagi meninjau kawasan yang telah di amanahkan kepada mereka.Untuk makluman Dun N4 Pantai Damai pada Pilihanraya Negeri kali ini akan di Tandingi Dua parti iaitu Barisan Nasional yang meletakkan Calon nya Yb Dr Abdul Rahman Junaidi (PBB) dan penentangnya dari PKR Wan Zainal Abidin Wan Sanusi yang mana merupakan orang luar Pantai Dalam.***Secara keseluruhannya Pantai Damai mempunyai 32,000 penduduk yang menetap di 36 buah kampung dan empat taman perumahan.Daripada keseluruhan penduduk di kawasan tersebut, hampir 95 peratus terdiri daripada masyarakat Melayu, tiga peratus (Cina) dan dua peratus (lain-lain).Seramai 14,132 orang pengundi berdaftar di kawasan itu yang merangkumi 48 peratus berumur bawah 45 tahun manakala 52 peratus berusia 45 tahun ke atas.

Dengan pembangunan yang sebegini hebat dan memuaskan rakyat di Dun Pantai Damai apa lagi yang PKR ingin lakukan? Adu Domba dengan Rekayasa Fitnah? Cukup cukup lah untuk menipu Rakyat Sarawak. Di Semenanjung pun PKR Gagal mentadbir.

Lagi Gambar Gambar Menarik Dun Pantai Damai
KLIK PAPA GOMO WORLD FOTOPAGES


Psssttt....BN sentiasa prihatin dengan keperluan rakyat agar kehidupan semakin hari semakin selesa...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP