PANAS - Bukti Di Perolehi Video Aksi Calon PKR RASUAH

Friday, April 15, 2011




Dah terang dan nyata PKR merasuah Pengundi di dalam Piulihanraya Negeri Sarawak. So pihak bertanggungjawap nak tunggu apa lagi? Dah sah sah Wang bertukar tangan takkan nak lihat macam tu je?


Psssttt...Dah terang terang Rasuah so nak cakap ni pun Konspirasi ke?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Video Seks Anwar Ibrahim


Psssttt...Amacam? he he he



DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

DAP, PKR dan PAS Patut Tahu Kejayaan BN Di Sarawak



KORIDOR TENAGA BOLEH DIPERBAHARUI SARAWAK (SCORE)

Pendahuluan

  • Koridor Tenaga Boleh Diperbaharui Sarawak (Score) telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi pada 11 Feb 2008 di Bintulu Waterfront Prominade, Sarawak.
  • Score adalah koridor pembangunan kelima dilancarkan Perdana Menteri selepas Wilayah Pembangunan Iskandar di Johor, Wilayah Ekonomi Koridor Utara, Wilayah Ekonomi Pantai Timur dan Koridor Pembangunan Sabah.
  • Score terletak di wilayah tengah Sarawak merentasi kawasan sepanjang 320 kilometer dan meliputi kawasan seluas 70,000 kilometer persegi dengan kepadatan penduduk 607,800 orang.
  • Perkara utama yang akan dibangunkan ialah energy resources (28.000 MW), yang terdiri daripada tenaga air (20.000 MW), arang batu (5.000 MW), dan lain-lain (3,000 MW).
  • Ini akan membolehkan Sarawak medapatkan harga yang kompetitif bagi sumber tenaga, dan menggalakkan pelaburan di loji elektrik dan-intensif industri tenaga yang akan bertindak sebagai pencetus untuk pembangunan industri di koridor berkenaan.


Kepentingan SCORE

  • Impak pembangunan yang dicetuskan oleh Koridor Tenaga Boleh Diperbaharui Sarawak (SCORE), seperti peluang pekerjaan, perniagaan dan permintaan perkhidmatan yang meningkat dengan pertambahan populasi boleh menjadikan Sarawak sebagai negeri maju dan antara yang terkaya di Malaysia.
  • Kerancakan pembangunan SCORE seperti pemilihan Samalaju sebagai pusat industri berat akan menyokong pertumbuhan aktiviti hijau di Miri yang berada di landasan tepat sebagai penyedia produk tenaga hijau, pelancongan berteraskan alam sekitar dan rekreasi, selain menjadi pusat perubatan dan pendidikan popular di Asia.
  • Ini akan dirancakkan lagi dengan projek pembangunan di daerah-daerah kecil yang lain di seluruh Sarawak, yang juga bakal menjadikan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (LTAK) sebagai hub penerbangan serantau ekoran kerjasama yang dijanjikan oleh syarikat penerbangan tambang murah Air Asia.
  • Dijangkakan pendapatan perkapita rakyat Sarawak mampu meningkat sebanyak tiga kali ganda menjelang tahun 2020 dan lima kali ganda pada tahun 2030.
  • Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK) Sarawak dijangka meningkat lima kali ganda iaitu RM118 bilion dalam tempoh 20 tahun akan datang dengan dirangsang oleh pelaksanaan projek-projek empangan hidroelektrik serta penerokaan sumber tenaga secara mesra alam.
  • Kerajaan negeri juga turut memberi penekanan terhadap keperluan melahirkan modal insan yang berdaya saing serta memiliki kemahiran tinggi dalam industri berteknologi tinggi di Sarawak bagi menampung keperluan tenaga kerja di SCORE.
  • Kerajaan telah giat meningkatkan kadar penembusan teknologi maklumat (IT) di sekolah-sekolah di kawasan luar bandar di samping memperkasakan keupayaan institusi pengajian tinggi (IPT) di negeri ini dalam membekalkan sumber tenaga kerja mahir dan separa mahir.
  • Sarawak telah mempunyai enam IPT berstatus universiti malah mempunyai 70 pusat latihan dan kemahiran dalam usaha untuk menampung 1.5 juta peluang pekerjaan yang ditawarkan dalam pelbagai industri di wilayah SCORE.
  • Kekuatan SCORE adalah sumber tenaga yang memang sudah siap tersedia di sekeliling parameternya. Sumber inilah yang dirasakan sangat strategik - sekali gus menjadi pelengkap kepada banyak industri yang dibangunkan di sekelilingnya nanti.
  • Melalui SCORE, Sarawak sudah pun menerima banyak pertanyaan dan pelaburan daripada pelbagai syarikat antarabangsa seperti Tokuyama, Asia Zincox Resources, Rio Tinto, Acacia Cellulose International dan banyak lagi. Ini semua menzahirkan peluang jangka panjang untuk warga Sarawak.


Kesimpulan

  • SCORE merupakan teras dan landasan utama merangsang pertumbuhan ekonomi Sarawak ke tahap optimum selari dengan hasrat kerajaan Pusat untuk menjadikan Malaysia sebagai negara ekonomi berpendapatan tinggi.
  • Disamping itu, amalan pembangunan yang dilaksanakan oleh kerajaan adalah berpandukan prinsip sustainable development (pembangunan lestari) seperti yang dilakukan terhadap Miri yang dicadangkan kekal sebagai kawasan hijau dengan mengelak sebarang projek besar dibuat di utara Sarawak.
  • Miri dipilih kerana ia berada di landasan betul untuk muncul sebagai salah satu tempat yang bebas pencemaran dalam perancangan polisi pembangunan, ditambah pengiktirafan Taman Negara Mulu sebagai salah satu Tapak Warisan Dunia oleh Pertubuhan Bangsa- bangsa Bersatu (PBB).
  • Semua yang kita perlukan untuk mencapai status negeri maju sudah dilaksanakan kerajaan BN, bukan seperti pelan 100 hari pembangkang yang boleh menjadikan negeri muflis.


Psssttt.... Apa lagi yang nak di kata? Memang sah lah Pakatan haram Pembohong Besar


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Pak Polisi? Kita Udah Tahu Siapa Pelaku Video Seks Yang Hangat Itu. Sebarkan Saja Video Nya Kepada Rakyat




"Polis telah mengenal pasti identiti lelaki dan wanita dalam rakaman video seks yang mirip seorang pemimpin pembangkang yang didedahkan trio Datuk T baru-baru ini.Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata kesahihan itu diperolehi berdasarkan kepada bukti-bukti dan fakta-fakta kukuh sepanjang siasatan dilakukan. Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan siapa pelaku dalam video tersebut memandangkan ia akan mengganggu siasatan."

Petikan Bernama

Gomo tidak terkejut dengan pengumuman Pihak Polis ini memandangkan pihak Polis telah mengetahui pelaku dalam Video Seks yang di kaitkan dengan Anwar Ibrahim pada masa mereka melihat Video Seks yang di serahkan oleh Dato Eskay pada tempoh yang lalu.Malah sewaktu pengumuman Pihak Polis pada minggu lalu yang mengesahkan Rakaman Video tersebut TULEN juga pihak Polis tahu siapa pelakon Video Seks Porno.

Anwar Ibrahim hanya tunggu masa sahaja untuk di panggil memberi keterangan. Emmm Gomo dah dapat teka Anwar Ibrahim akan kata ini semua Konspirasi. Biasalah, Kote Nuar yang balun Pelacur China Dato Seri Najib dan Rosmah pula yang di persalahkan. Ini semua dah dapat di jangka oleh kami para Blogger.

Apa pun Kita tunggu sedikit masa lagi bagi Rakaman PART 2 Video Porno Anwar Ibrahim...he he he. Berani buat berani tanggung. Gomo dan rakan Blogger lain akan keluarkan Video Seks Anwar Part 2 bila sampai masanya. Kita kasi Can pada Anwar Brahim main wayang....he he he


FREE DOWNLOAD VIDEO SEKS KLIK DI SINI


Psssttt...Anwar Brahim bila nak Lari? He he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Sarawak 4 Change? Change For What? For RACIST?




Jika kita memerhati gambar maskot DAP secara tidak terperinci, memang sudah banyak maksud untuk kita simpulkan mengikut kefahaman dan pengetahuan masing-masing. Di sini saya hendak merungkai maksud yang boleh dikatakan antara mesej yang disampaikan oleh maskot tersebut. Maksud-maksud atau mesej yang disampaikan adalah berkaitan dengan politik sahaja.

  1. MULUT BESAR - Ini menunjukkan mereka yang terlibat hanya pandai bercakap besar dengan menabur janji-janji kosong kepada rakyat. Ia juga menunjukkan kegelojohan atau nafsu golongan yang terlibat untuk melahap segala kekayaan negeri yang diperintah atau bakal diperintah. (Contoh: Pulau Pinang & Selangor)
  2. KEPALA KECIL - Ini bermaksud mereka yang terlibat tidak mempunyai tahap pemikiran yang luas dan lebih berfikiran pendek. Secara lojik kepala kecil bermaksud otak pun kecil. Maka, kapasiti untuk berfikir juga amat terhad dan tidak dapat berkembang.
  3. SAYAP & EKOR KECIL - Ini menunjukkan mereka yang terlibat tidak mempunyai wawasan dan cita-cita tinggi. Tidak mempunyai kemampuan untuk memajukan diri serta rakyat. Tidak dapat membawa rakyat ke arah masa depan yang cerah. Mengikut anatomi burung yang normal, sayap dan ekor seekor burung harus lebih besar manakala badannya pula lebih kecil. Ini kerana sayap dan ekor merupakan anggota badan yang paling penting bagi seekor burung iaitu untuk terbang tinggi dan menuju satu destinasi.
  4. KAKI PENDEK - Ini bermakna DAP tidak dapat membawa kita ke satu arah masa depan yang lebih jauh dan cerah. Kalau pun dapat, ia memerlukan masa yang lama dan ia juga berkait rapat dengan deskripsi seperti dinyatakan diatas. Dan mengikut anatomi burung normal, kaki juga memainkan peranan penting untuk membantu seekor burung terbang dan mendarat dengan selamat. Ini menunjukkan DAP tidak dapat menjamin masa depan yang baik kepada rakyat khususnya di Sarawak.
Kesimpulan dari pemerhatian kita ini, boleh dikatakan DAP adalah satu parti yang tidak berkemampuan dan tidak berwawasan. Masa depan rakyat berada dihujung tanduk jika mereka menyokong para pemimpin DAP tidak kira bangsa dan agama. Akan tetapi, setiap individu ada hak dan terpulanglah siapa yang mereka pilih asalkan ia berbaloi. ADAKAH IA BERBALOI???


Petikan Blogg Sarawak.Dot.Com



Psssttt....Kaum Cina Undi DAP untuk apa? Kerajaan yang ada adalah BN nak main Game apa?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Negeri Sarawak Lebih Maju Ekonomi Nya Berbanding Negeri Di Bawah PAS,PKR dan DAP


Rumah Panjang Dahulu

Berikut adalah apa yang PR tidak tahu tentang bukti kecekapan Tadbir Urus Kerajaan BN:

  • Kestabilan politik - Penyertaan pebagai pihak dalam membuat keputusan yang diamalkan oleh kerajaan BN telah menyumbang kepada kestabilan politik dan keamanan serta keharmonian negara.
  • Pengurusan kewangan yang baik - Pengurusan kewangan Kerajaan BN telah diiktiraf dan oleh Ketua Audit Negara untuk 8 tahun berturut-turut sehingga sekarang.
  • Aliran pelaburan antarabangsa terus ke Sarawak meningkat setiap tahun. Pada 2009, ia mencapai RM5.7 bilion berbanding RM1.7 bilion pada 1990.
  • Pengkadaran Kredit Gred pelaburan yang positif oleh Agensi Pengkadaran Antarabangsa (Moody’s Coorperation) dan (Standard & Poor’s). Tiada negeri lain di Malaysia yang menerima pengkadaran tersebut.
  • Menyedia, membaiki dan menaiktaraf infrastruktur di kawasan luar bandar di bawah NKRA melibatkan 750,000 km jalan raya, 92,000 isi rumah mendapat bekalan air bersih, 78,000 isi rumah menerima bekalan elektrik 24 jam, dan 16,500 unit rumah akan dibina untuk rakyat termiskin.
  • Rekod prestasi Sarawak dalam kecekapan tadbir urus adalah penting dalam meningkatkan keyakinan pelabur antarabangsa.

Aliran pelabur Antarabangsa terus ke Sarawak:

  • 1990 - RM1.7 bilion
  • 2000 – RM1.9 bilion
  • 2009 – RM5.7 bilion
  • 2010 – 2020 – RM147.5 bilion (dijangka untuk SCORE sahaja)


Rumah Panjang Moden Hasil Usaha Kerajaan BN

Sarawak sekarang maju kerana telah ditadbir dengan baik dan cekap. Maka atas sebab itulah rakyat perlu meneruskan sokongan padu kepada BN dan menolak parti pembangkang yang tidak menyumbang sedikit faedah pun kepada mereka.



Psssttt..Negeri Pakatan Rakyat Haram Tadbir pernah buat? Bangkrup memanjang adalah


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Calon PKR Kantoi Lagi Kali Ini Di Dun Belaga



Tembelang calon PKR untuk Dun Belaga sudah pecah..penduduk sudah mengamuk Pembangkang memperbodohkan ketua masyarakat kawasan tadahan projek hidro bakun demi kepentingan Read More....


Psssttt...PKR cakap lebih tapi Habuk pun takda..Khak Ptuih

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP