Senjata Api Tengku Fakhry Tidak Sepadan Dengan Peluru Yang Menembak Mati Pengawal Istana Kelantan.Habis Tu Siapa Yang Bunuh?

Wednesday, April 20, 2011

TUMPAT: Mahkamah Koroner pada Rabu diberitahu bahawa peluru yang menyebabkan kematian pengawal Istana Kelantan Ramli Mohamad disahkan tidak sepadan dengan senjata api milik bekas Tengku Temenggong Kelantan, Tengku Muhammad Fakhry Petra.

Pegawai penyiasat di Jabatan Siasatan Jenayah Polis Kelantan, ASP Kamarulnizam Alias berkata, oleh itu, semua senjata api dan peluru milik baginda dikembalikan selepas siasatan selesai.

"Peluru yang dianalisis Bahagian Balistik Makmal Forensik Polis Diraja Malaysia, Cheras mengesahkan ia berlaras .32 manakala senjata api dan peluru yang diambil dari Istana Mahkota milik (bekas) Tengku Temenggong pada 5 Mei 2010 adalah tidak sepadan.

"Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (kini Timbalan Ketua Polis Kelantan) Datuk Mazlan Lazim telah mengarahkan agar semua senjata api dan peluru itu diserahkan kembali selepas itu," katanya ketika memberi keterangan pada inkues bagi menyiasat kematian Ramli dalam kejadian di Palekbang, Tumpat pada awal pagi, 1 Mei tahun lepas.

Inkues itu didengar oleh Koroner Raja Norshuzianna Shakila Raja Mamat yang dibantu Timbalan Pendakwa Raya Wan Abdul Razak Wan Hussein.

Pada prosiding 30 Mac lalu, juruanalisis polis Inspektor Amir Abdullah mengesahkan peluru yang diperiksanya berkaitan kes pembunuhan itu adalah sepadan dengan pistol berlaras .32.

Kamarulnizam berkata, polis telah mengambil selaras "shot gun" jenis Benelli, 10 butir peluru jenis Winchester, tali silang, selaras pistol jenis "Auto Glock", 41 butir peluru Winchester, dua kelopak peluru dan lesen memiliki senjata api milik Tengku Muhammad Fakhry Petra.

Sumber Mstar Online

GOMO: Dari awal lagi Gomo dah dapat jangka hal ni memandangkan ini semua ada kena mengena dengan perebutan Mahkota Sultan Kelantan.

Gomo tidak mahu mengulas panjang namun Gomo nak nyatakan di sini mengenai kes kematian Pengawal Istana Kelantan. Dua soalan yang mudah buat semua patut bertanyakan diri masing masing terutama anak Kelantan.

SIAPA YANG AKAN UNTUNG DALAM KEMATIAN PENGAWAL ISTANA INI? SIAPA AKAN PEROLEHI SIMPATI?

Renung renungkanlah


Psssttt Masih bergema di telinga ini bila dapat mendengar Baginda Tuanku Sultan Kelantan Ismail Petra bercakap bila di ajukan soalan wartawan pada hari kelahiran Baginda Sultan Bulan yang lalu.

ALLAH PANJANGKAN UMUR SULTAN ISMAIL PETRA

Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Ustaz Nasarudin Mat Isa Sudah Menonton Video Seks Anwar Ibrahim Apa Komen Beliau?
Lain macam bila Puak PAS di lihat menyepi berhubung isu Video Seks Anwar Ibrahim. Malah kepimpinan PAS di lihat jarang bercakap mengenai Skandal Video Seks Anwar Ibrahim ini. Kenapa senyap? Kenapa membisu? Bukankah PAS WAJIB menyiasat kebenaran Video Seks Anwar Ibrahim Ketua Umum Pakatan Rakyat?

Gomo tidak mahu mengulas panjang namun untuk makluman semua Gomo boleh SAH kan bahawa di dalam kepimpinan PAS yang sudah melihat Video Seks Anwar Ibrahim adalah Timbalan Presiden PAS iaitu Ustaz Nasarudin Mat Isa.

Boleh sesiapa sahaja di dalam PAS berjumpa dengan Beliau dan bertanyakan apakah kebenaran dalam Video Seks Anwar Ibrahim itu.

Psssttt.... Siapa lagi di dalam PAS yang sudah melihat Video Seks tersebut? Akan di dedahkan kebenarannya kelak...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Terkini - Sidang Media Wan Azizah Berkenaan Logo Baru PKR Dalam Menghadapi PRU13Kuala Lumpur 20 April . Kepimpinan PKR telah sebulat suara bersetuju untuk menggunakan lambang baru Parti Keadilan Rakyat. Logo di atas di cadangkan oleh Presidennya sendiri iaitu Wan Azizah dan di sokong oleh Nurul Izzah selaku Naib Presiden dan timbalan presiden Azmin Ali.

Pada pelancaran Logo bqru PKR itu juga Wan Azizah selaku presiden mengumumkan PKR akan menggunakan Logo baru ini pada PRU 13 dan bermula hari ini logo PKR yang ada di minta untuk di gantikan dengan logo yang baru seberapa cepat yang boleh.

Turut di fahamkan pada majlis pagi tadi, punaisihat PKR Anwar Ibrahim yang waktu ini berada di London sedang mendapatkan Sponsor dari syarikat Jam Tangan Omega bagi membantu kempen PKR pada PRU 13 nanti.


Pssssttt. Hehehe jam tangan omega makin laris sekarang ni
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Anwar Ibrahim Pemimpin Yang Tidak Bermoral Menyamai Iblis SyaitanPILIH PEMIMPIN BERMORAL

PENGENALAN

Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) telah melakukan pelbagai kesalahan sepanjang beliau berkecimpung dalam politik tanah air. Akibatnya, satu persatu pengikut dan sahabat setia beliau bertindak keluar parti dan menyertai Barisan Nasional (BN).

Antara kesalahan yang dilakukan oleh beliau termasuklah penyalahgunaan kuasa, politik wang, kronisme dan masalah moral yang kronik (seks luar tabii).Terkini beliau dikaitkan pula dengan satu lagi kesalahan seks iaitu melanggan pelacur di hotel sebuah negara jiran. Isu ini sedang hangat dan telah menjadi kes polis apabila ianya telah didedahkan oleh kumpulan Datuk “ T ” (Tan Sri Rahim Tamby Chik, Datuk Eskay Abdullah dan Shuib Lazim).PERANAN DSAI DALAM POLITIK TANAH AIR

Apabila DSAI dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO pada tahun 1998 akibat daripada isu moral yang dihadapi oleh beliau pada masa itu (seks luar tabii dan penyalahgunaan kuasa), beliau telah bertindak menggerakkan rakyat untuk bangkit menentang kerajaan Barisan Nasional (BN) yang kononnya dianggap melakukan kezaliman terhadap beliau. Dengan slogan “REFORMASI” beliau telah memimpin pakatan pembangkang (gabungan PAS, DAP dan PKR) untuk menentang BN dalam setiap kali pilihan raya diadakan. Dalam pilihan raya umum 1999 (PRU 1999) pakatan mereka digelar “Barisan Alternatif (BA)”, PRU tahun 2004 pakatan mereka sangat kelam kabut dan kalah teruk. Namun pada PRU 2008 sekali lagi DSAI berperanan penting dalam pakatan pembangkang dengan penubuhan “Pakatan Rakyat (PR)” dan berjaya menang 82 kerusi Parlimen dan mengambil alih kerajaan negeri di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Perak disamping mengekalkan Kelantan di bawah PAS. Tetapi pada awal tahun 2009, Perak telah ditawan semula oleh BN apabila 5 ADUN PR memilih untuk menjadi ADUN Bebas dan bersama dengan BN akibat hilang keyakinan terhadap DSAI. Sehingga kini, DSAI adalah Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pengerusi Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat. Beliau bercita-cita besar untuk menumbangkan BN dan menjadi Perdana Menteri Malaysia.

PEMIMPIN DAN MASALAH MORAL

Aspek moral sangat dititik beratkan dalam ajaran Islam apatah lagi jika melibatkan seorang pemimpin kerana masalah kepimpinan adalah bersangkut paut dengan ibadat. Pemimpin diibaratkan sebagai seorang imam yang memimpin makmum melakukan ibadat kepada Allah SWT. Jika salah imam memimpin maka rosaklah makmum yang dipimpin. Jika buruk perangai imam maka buruklah akibat yang akan diperolehi oleh makmum. Hakikatnya umat Islam sepatutnya menjadi umat contoh kepada umat lain. Maka amat tidak wajar jika orang yang menawarkan diri sebagai pemimpin mempunyai masalah moral yang teruk.

Sebagai agama yang sesuai untuk sepanjang zaman,keadaan dan masyarakat, maka sifat-sifat universal ada pada agama Islam. Demikian, jika isu moral menjadi perkiraan penting dalam Islam, begitu jugalah dalam agama-agama lain yang juga mahukan pemimpin bermoral tinggi dan berperibadi mulia.

KESIMPULAN

Sebagai rakyat, kita berhak untuk memilih individu atau kumpulan yang benar-benar layak dan bermoral tinggi untuk diangkat sebagai pemimpin. Adalah amat tidak wajar sama sekali jika aspek moral tidak dijadikan asas penting dalam perhitungan kita memilih pemimpin. Jika isteri, anak-anak, saudara mara serta sahabat dan pengikut setia pun sanggup ditipu oleh DSAI, maka sangat tidak mustahil untuk beliau menipu kita. Justeru, individu sebegini serta parti dan pakatan yang beliau sertai mestilah ditolak agar kita tidak dibebani dengan masalah yang beliau hadapi sekaligus bakal menjadikan rakyat hidup dalam sengsara apabila terpaksa bergelut dengan krisis moral dan peribadi.


FREE VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM KLIK DI SINIPsssttt....Sudah nyata dan jelas Wajib kita nyahkan Anwar Ibrahim ini dengan segera

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP