Bekas Kumpulan 4U2C Sertai UMNO Setelah Bob Lokman Menyertai PAS

Sunday, April 24, 2011


AC Mizal Tengah Sedang berdiri

IPOH: Pelakon dan pengacara, Datuk Mizal Zaini atau lebih dikenali sebagai AC Mizal bersama isterinya, Emylia Rosnaida menyemarakkan Program Jom Masuk UMNO di sini apabila bersama 500 yang lain mengemukakan borang kemasukan sebagai ahli parti itu hari ini. Read More....


Psssttt....Jelas AC takda niat macam Bob Lokman yang Gila nak jadi Calon

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Bila Cina DAP Bangsat Cuba Merampas Tanah Peribumi Rakyat Sarawak
Kecoh bila DAP suarakan untuk berkerjasama dengan SNAP parti milik Pribumi rakyat Sarawak yang mana SNAP ini di wakili majority kaum Iban. Apakah benar DAP ingin berkerjasama dengan SNAP? Sejauh mana kebenaran itu?

Read More.....

Psssttt...Pada Gua ini semua mainan Cina Bangsat DAP yang cuba merampas Negeri Sarawak dari kaum PeribumiDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Wahai Cina BANGSAT DAP Mari Sini Baca Pengorbanan Si Cina Tua Yang Mati Di Langgar Cina Bangsat
Membaca berita tentang kematian seorang lelaki Cina bernama Ong Kim Koon,52 tahun, telah menyentuh jiwa saya yang terdalam sebagai warga Malaysia berdaulat. Matinya adalah mati seorang wira. Hatinya suci seputih awan terindah.Jika saya mati sepertinya juga saya redha dan bangga.

Ketika mendiang pulang dari kerja 14 April lalu, beliau melihat sebuah kereta Perodua Viva terbabit dalam kemalangan. Beliau mendapati terdapat sepasang suami isteri sedang tersepit dan meminta pertolongan. Beliau dengan rela membantu mengeluarkan mangsa pertama seorang wanita dan meletakkannya di tempat yang selamat. Ketika hendak mengeluarkan mangsa kedua, malang menimpa apabila sebuah kereta Toyota Estima di pandu lelaki Cina merempuh beliau dari arah belakang menyebabkan beliau parah sehingga kaki kanannya terpaksa dipotong.

Menyedihkan sekali,hari ini, beliau disahkan meninggal setelah mengalami pendarahan teruk dan beberapa organ dalamannya tidak berfungsi.Tambah menyayat hati, mangsa yang diselamatkannya pun tidak sempat lagi bertemu untuk menjalin silaturrahim dengan mendiang. Namun, satu perkara yang sangat menyakitkan hati apabila kereta yang di pandu lelaki Cina yang melanggar beliau telah menghilangkan diri. Kejam dan tidak berperikemanusiaan.

Kawan, apa yang tambah membanggakan saya, mangsa yang dibantu oleh mendiang itu adalah pasangan Melayu dan Islam.Inilah nikmat terhebat menjadi warganegara Malaysia. Inilah yang wajar kita contohi. Ceritakan kepada semua generasi tidak kira bangsa dan agama.Jika Pengasas Malaysia dahulu masih ada, pasti inilah titisan airmata kegembiraan mereka. Ong mewakili masyarakat Cina yang rendah hati dengan nilai semangat Malaysia yang luhur.

Sayangnya apa terjadi dengan kebanyakan Cina hari ini di luar sana. Ketika statistik menunjukkan Melayu tertinggal dalam banyak bidang, mereka dengan mendabik dada mengatakan bahawa itu kerana Melayu /Bumiputra malas dan kami bekerja keras.Ketika kerajaan yang didominasi oleh Melayu Islam ini memberikan kebebasan dengan membuka sekolah SJK(C), mereka bayar dengan berbahasa Melayu yang cacamarba. Malah ada bangsa Cina yang mempersendakan Lagu Negaraku.

Setelah kesudian Raja-raja Melayu dan Pemimpin Melayu menerima Cina melalui prinsip JUS SOLI, inikah balasan yang harus diterima oleh Melayu. Jika kalian ingin terus menjadi warga Malaysia yang tidak dipandang serong, hayatilah pengorbanan Ong. Paling tidak pun jadilah seperti Tan Sri Lee Lam Thye, jadilah seperti Prof Madya Dr. Lim Swee Tin, yang bahasa Melayunya jauh lebih baik daripada kebanyakan bangsa Melayu sendiri.

Sekalung TAKZIAH buat seluruh keluarga Ong. Tabahlah...Tuhan lebih menyayanginya. Dan dia warganegara Malaysia yang Terhormat....


Sumber Blogg Nim YorzaGomo juga mengucapkan Takziah kepada keluarga Mangsa Ong Kim Koon yang Mati di langgar oleh pemandu yang tidak bertanggungjawap.

Memang menarik akan bantuan yang di hulurkan oleh mangsa ini walaupun beliau merupakan Kaum Cina namun kesudian nya membantu orang melayu Islam yang sedang di dalam kesusahan seharusnya memberikan satu pengajaran kepada kita semua rakyat Malaysia bahawa jika anda Kasih dan Sayang kepada Negara anda tidak akan mengira apa bangsa dan agama sekalipun dalam menghulurkan bantuan dan sokongan.

Ini lah bukti bahawa masih ada Kaum Cina yang tidak SEBANGSAT Kaum Cina DAP yang cuba menghasut dan memporak perandakan Rakyat Malaysia yang berbilang kaum ini.

Jangan Jadi CINA BANGSAT LUPA ASAL USUL!!!


Psssttt...Pengorbanan Ong besar makna nya kepada kita rakyat Malaysia


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Jawatan Timbalan Ketua Menteri Sarawak Wajib Di Berikan Kepada PRS Wakil Kaum Peribumi Dan Bukannya SUPP Kaum Cina

YB Dato Sri James Jemut Masing
Presiden PRS
Parti Rakyat Sarawak

Bukan lah niat nak menentukan siapa yang layak dan siapa yang tidak layak dalam pentadbiran Kabinet Negeri Sarawak. Malah Gomo orang Semenanjung juga tidak mempunyai apa apa kepentingan di dalam urusan pentadbiran Negeri Sarawak ini. Namun demi Negara Malaysia dan aspirasi rakyat Sarawak maka Gomo terpaksa masuk campur dalam memberikan pandangan dalam pentadbiran Negeri Sarawak.

Pehin Seri Taib akan sudah jelas kekal sebagai Ketua Menteri Sarawak dan yang menjadi teka teki kepada semua Rakyat Sarawak dan juga di sebelah semenanjung ini adalah Timbalan Ketua Menteri nya yang mungkin bakal di lantik dalam masa terdekat.

Sebelum PRN Sarawak Jawatan TKM di berikan kepada wakil kaum Cina dari parti SUPP namun apabila keputusan PRN Sarawak yang baru ini di lihat SUPP hanya mempunyai dua wakil sahaja dalam Kerajaan BN Sarawak yang mana dalam hal ini adalah tidak berpatutan sama sekali untuk di lantik wakil SUPP menjawat jawatan Timbalan Ketua Menteri.
Parti Rakyat Sarawak yang di ketuai Presiden nya James Jemut Masing bertanding di 9 kerusi Dun dan Menang 8 daripadanya yang mana satu kerusi yang kalah itupun adalah kerana Faktor Calon bebas yang di jadikan Kambing hitam oleh Larry Seng bekas Adun PRS terdahulu.


Sengketa Di Antara Larry dan James adalah
berpunca dari Larry Kaum Cina yang Cuba
Menguasai Parti rakyat Sarawak dengan ingin mengambil
Alih jawatan Presiden dan Menjadikan PRS sebagai
Parti yang di Kuasai Kaum Cina

Dari 9 kerusi 8 menang dan ini membuktikan bahawa PRS pasti yang berasaskan Kaum Iban majoritynya adalah Layak sama sekali dalam menjawat Jawatan Timbalan Ketua Menteri Sarawak. Jame Jemut Masing selaku Presiden PRS layak memegang jawatan tersebut.

Harus kita ingat bahawa PRS bukanlah sebuah parti yang baru malah telah lama menyokong Kerajaan Barisan Nasional. Walaupun hanya di berikan 9 kerusi Dun dan 6 kerusi Parlimen buat mereka dalam negeri Sarawak namun Komitmen mereka terhadap Barisan Nasional amatlah tinggi sama sekali. Ini lah parti yang berjuang untuk Rakyat dan juga Tulang belakang buat PBB dalam komponen Barisan Nasional.

Kami di sememanjung mengikuti perjalanan Politik Sarawak dan selepas PRN Sarawak kami dapati Kaum Cina adalah tidak menyokong Barisan Nasional walaupun wakil mereka dari SUPP memegang jawatan Timbalan Ketua Menteri dan Menteri kanan. Jelas di sini bahawa Kaum Cina sememangnya tidak memerlukan wakil mereka dalam kabinet Kerajaan Sarawak apatah lagi untuk jawatan Timbalan ketua Menteri Sarawak.Gomo nak nyatakan di sini agar Pehin Seri Taib membuat keputusan yang rasional dengan melantik Presiden PRS Datuk Seri James Masing menjawat jawatan Timbalan Ketua Menteri. Ingatlah bahawa kaum Iban memerlukan banyak sokongan dan dengan peluang yang ada dalam meletakkan Wakil kaum Iban dalam posisi Timbalan Ketua Menteri pasti banyak lagi kemajuan yang dapat di curahkan buat Masyarakat Iban di Sarawak.

Sepanjang Gomo di Sarawak Gomo dapati kaum Iban, Melayu, Melanau dan lain lain bangsa kecuali Cina menyokong penuh kerajaan Barisan Nasional sama ada dari PBB, PRS atau SPDP. Ini mengambarkan kepada kita semua bahawa Kerajaan BN Sarawak yang baru ini perlu memenuhi aspirasi rakyat yang jelas menunjukkan suara Kaum Iban di dalam pilihanraya Negeri yang lalu inginkan wakil mereka di dalam Kerajaan dan dapat menjaga mereka seadanya.

Usah lah Pehin Seri memberi muka kepada SUPP yang mewakili kaum Cina kerana tidak ada gunanya menjaga kaum Cina yang menolak Kerajaan walaupun pelbagai kemajuan di berikan kepada mereka. Lebih elok Pehin Seri menjaga Kaum kaum lain yang sudah terbukti menyokong kerajaan BN sehinggakan memberikan kuasa kepada Pehin Seri menjawat jawatan Ketua Menteri.

Pehin Seri Taib juga mesti kekal sebagai ketua Menteri kerana apa yang di bangunkan di Sarawak masih belum cukup dan Pehin Seri mesti meneruskan pembangunan yang sedia ada bagi kemajuan Negeri Sarawak.

Gomo dengan ini menyokong agar Datuk Seri James Jemut Masing di lantik ke jawatan Timbalan Ketua Menteri Sarawak demi Aspirasi rakyat Sarawak!!!


Psssttt...kita akan sokong 1 Melayu 1 Bumi.....Pedulikan kaum Cina yang sudah lupa asal usul


Lebih Baik jaga Kaum Peribumi Dari
Kaum
yang Tak Sedar Dek Untung


Rakyat Di Dahulukan

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP