Kaum Cina Di Beri Pilihan Dan Fahami Sebenar Benarnya

Sunday, May 1, 2011

KUALA TERENGGANU, 30 April – Kaum Cina perlu membuat pilihan sama ada untuk memilih MCA pada pilihan raya umum ke-13 atau kehilangan wakil dalam Kabinet pusat dan negeri, kata Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Sehubungan itu Perdana Menteri berkata masyarakat Cina telah diberikan mesej yang jelas dalam isu tersebut.

“Pengundi kaum Cina telah diberi mesej jelas berhubung perkara itu,” kata beliau dipetik beberapa media hari ini.

Najib yang juga Pengerusi BN berkata beliau melihat MCA mahu memberi satu mesej kepada pengundi keturunan Cina bahawa mereka tidak boleh menyokong pembangkang dan dalam masa yang sama mahu penyertaan kuat dalam kerajaan.

Semalam, MCA, komponen kedua terbesar dalam BN, mengumumkan pendirian tidak akan menerima sebarang jawatan peringkat pusat dan negeri jika calonnya gagal mencapai keputusan terbaik pada pilihan raya umum ke-13.

Presidennya, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek berkata, penolakan jawatan tersebut turut melibatkan di peringkat pihak berkuasa tempatan (PBT) termasuk Ketua Kampung serta Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung.

‘‘Keputusan yang diambil hari ini hanyalah (bermakna) kita tidak akan menerima apa-apa jawatan di peringkat Kabinet dan negeri, bagaimanapun MCA masih tetap kekal sebagai parti komponen BN.

‘‘MCA akan terus duduk dan menyokong BN kerana kita masih yakin dengan kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib khususnya dalam program transformasi ekonomi dan negara,” kata beliau.

‘‘Kami yakin kewibawaan Perdana Menteri selaku pemimpin masyarakat majmuk untuk mencapai gagasan 1 Malaysia,” katanya.

Dr Chua berkata, keputusan yang diambil itu secara tidak langsung akan menyuntik semangat kepada seluruh ahli MCA untuk menggandakan usaha bagi meningkatkan sokongan masyarakat Cina menjelang pilihan raya umum ke-13 yang akan diadakan pada bila-bila masa.

‘‘MCA perlu berubah kerana kita kena capai keputusan yang lebih baik daripada pilihan raya umum yang lepas,” ujarnya.

Pada 8 Mac 2008, MCA memenangi 15 daripada 40 kerusi Parlimen dan 31 daripada 90 kerusi Dewan Undangan Negeri yang ditandingi parti terbabit.

GOMO: Inilah satu kenyataan yang sepatutnya sudah lama di ucapkan pemimpin Barisan Nasional. Dengan ucapan Dato Seri Najib ini maka di harap selepas ini pemimpin pemimpin BN akan lebih lantang dalam menheluarkan kenyataan terhadap kaum Cina yang di lihat semakin lupa diri dan asal usul.

Kaum Cina merasakan mereka sudah mampu berdiri di Malaysia ini dan merasakan sudah sampai masanya mereka menjadi ketua Dalam kerajaan Malaysia. Walhal mereka sebenarnya lupa bila bila masa sahaja mereka boleh di pinggirkan oleh kerajaan yang ada.

Ingatlah wahai kaum cina untuk berpijak di bumi yang nyata. Esok lusa belum tentu langit akan cerah. Sekelip mata juga badai boleh menimpa anda semua.

Psssttt Najib dah bagi amaran, PRU 13 dah semakin hampir

Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

18SX Video Kote Anwar Ibrahim Yang Pastinya Hangat

videoBesar macam tu Anwar Ibrahim Pakai Apa? Patut lah Saiful Bukhari 2 Hari tak berak. Patutlah Azmin Ali pernah berdarah Jubornya.

Published with Blogger-droid v1.6.7
Read more...

Bila Duta US Sahkan Anwar Ibrahim Pelakon Seks

Kenyataan Duta AS, ,Paul W Jones bahawa Malaysia berada dilandasan terbaik dan tepat dalam mengendalikan kes liwat Anwar Ibrahim pasti menggusarkan pihak pembangkang.

Beliau yang telah berada tujuh bulan di Malaysia mengikuti perkembangan kes tersebut atas arahan Setiausaha Negara Hillary Clinton, berpuas hati dengan tatacara dan perjalanan kes liwat. Paul W Jones dipertanggungjawabkan untuk melaporkan perjalanan kes Anwar Ibrahim ke Washington D.C.

"Kami percaya cara kes tersebut dikendalikan boleh meningkatkan keyakinan terhadap perundangan di Malaysia dari aspek ketelusan dan keterbukaannya" kata beliau.

Tambah beliau lagi "Kami mengikutinya dan yakin ia akan dijalankan untuk mengembalikan keyakinan rakyat Malaysia terhadap kedaulatan undang undang.

Anwar Ibrahim yang masih lagi berang dengan gagalnya usaha merosakkan dan menangguhkan majlis sumpah mubahalah Datuk Eskay, pasti lebih tercabar dengan keyakinan mendadak AS terhadap sistem perundangan dan demokrasi di Malaysia.  


GOMO: Harap Anwar Ibrahim nak menyesal di atas perbuatannya emmmm sampai ke sudah dia tidak akan insaf. Anwar Ibrahim pakar putar alam.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Eskay Berani Bersumpah Kerana Benar Anwar Ibrahim Pelakon Video Seks

Kenyataan Media

Keberanian Datuk Eskay bersumpah Mubahalah semalam merupakan satu jihad memerangi maksiat yang sekarang bermaharaja lela dikalangan pemimpin pembangkang terutamanya Anwar Ibrahim yang juga penasihat ekonomi kerajaan Negeri Selangor .

Ketakutan Anwar dengan sumpah laknat, DNA, video seks, jam omega adalah sangat luar biasa diluar tahap manusia normal. Dia seperti sudah tidak siuman sekarang kerana sangat taksub kepada naluri seksual diluar batasan.

Budaya maksiat seperti bergambar bogel, melakukan meliwat dan melakukan zina semakin sudah sebati dalam kehidupan pemimpin utama pembangkang itu.

Adalah amat malang, institusi pembangkang dalam demokrasi di negara ini dipimpin oleh pemimpin yang sangat pro kepada hubungan seks sejenis dan seks bebas luar perkahwinan.

Sumpah mubahalah merupakan sesuatu yang harus dalam sistem pembuktian Islam. Mengambil sumpah mubahalah dengan telus, tulus dan ikhlas merupakan hak seseorang individu. Namun individu itu harus faham akibat pengambilan sumpah itu.

Sikap cuba menghalang, mencemuh, menakutkan Datuk Eskay seperti yang dilakukan oleh penyokong Anwar Ibrahim semalam merupakan perbuatan yang amat kurang ajar. Mereka berperangai seperti Haiwan.

Mengadakan demontrasi dalam masjid semalam oleh AMK PKR itu juga satu perbuatan sangat biadap. Mereka nampak nya mahu benar-benar menggunakan hukum rimba dalam usaha mahu merebut dan merampas kuasa.

GAPS mendesak Jakim, JAWI dan Pasukan Polis mengambil tindakan tegas undang-undang terhadap pengacau-pengacau ketenteraman awam ini.

Semoga Menteri Jakim dan Menteri Dalam Negeri tidak menjadi pondan dengan hanya berpeluk tubuh apabila hukum rimba menjadi pilihan penyokong fanatik Anwar yang mahu mempertahankan pemimpin yang sangat nyata sudah bergelumang dengan dosa meliwat dan perzinaan itu.


Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

30 April 2011

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP