Minyak Ron 95 Akan Di Naikkan? Bagaimana Janji Kerajaan Sebelum Ini?

Monday, May 16, 2011


Janji Mesti Di Tunaikan Demi rakyat Malaysia


Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia (Pemuda UMNO) gusar dengan kenyataan YB Menteri Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang menggesa rakyat untuk bersiap sedia dengan kemungkinan kenaikan harga minyak RON 95.Ini kerana usaha-usaha ke arah penjimatan kos pengurusan dan peningkatan produktiviti serta kecekapan Kerajaan haruslah mendahului sebarang langkah pengurangan perbelanjaan fiskal berupa pengurangan subsidi minyak.Sebagai contoh, menurut Perbadanan Produktiviti Negara, kos tanggungan bagi memenuhi pelbagai peraturan Kerajaan dalam memulakan sebarang aktiviti ekonomi adalah sebanyak RM17.0 bilion atau 2.5 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar. Jumlah kos peraturan dan pematuhan ini adalah 21 kali ganda lebih banyak daripada hasil penjimatan daripada pengurangan subsidi ke atas komoditi gula dan barangan berasaskan minyak pada Julai 2010 dan 14.4 kali ganda bagi tindakan yang sama pada Disember tahun lalu.Oleh itu, Pemuda UMNO menyarankan agar usaha-usaha ke arah penjimatan bestari melalui kecekapan operasi seperti di atas disamping tindakan bagi meningkatkan nilai (unlock the value) aset dan sumber pendapatan negara di terokai dengan serius dan dilaksanakan terlebih dahulu, sesuai dengan cogan kata 1Malaysia yang sentiasa mendahulukan rakyat dari segi kepentingan, kebajikan dan hal ehwal mereka.Pada masa yang sama, Pemuda UMNO ingin menegaskan bahawa sungguhpun statistik terkini bagi harga barangan pengguna menunjukkan kadar inflasi 3.0 peratus pada Mac 2011 berbanding bulan yang sama tahun lalu, namun perinciannya menunjukkan bahawa barangan makanan bukan alkohol mencatat kenaikan yang lebih tinggi iaitu 4.7 peratus. Selanjutnya, jika diteliti kepada pecahan kecil bagi barangan makanan bukan alkohol ini, daging mencatat kenaikan 7.6 peratus, susu dan telur 7.9 peratus, sayur-sayuran 11.4 peratus, gula, jem dan barangan manisan 10.9 peratus, buah-buahan 6.8 peratus dan ikan serta hasil laut 3.8 peratus - yang mana kesemuanya melampaui kadar purata inflasi 3.0 peratus yang dicatatkan.Malahan dalam isu ini, Asian Development Bank juga telah membuat kenyataan pada akhir bulan lalu bahawa sepanjang dua bulan pertama tahun ini sahaja, harga bagi barangan makanan dunia telah meningkat sebanyak 30 peratus dan dijangka akan berterusan.Sehubungan dengan itu, Pemuda UMNO dengan ini mendesak agar Kerajaan tidak menaikkan harga minyak RON 95 dan menyeru agar tindakan ke arah penjimatan bestari dan penerokaaan usaha bagi meningkatkan nilai aset dan hasil dilaksanakan terlebih dahulu demi memastikan kebajikan dan kepentingan rakyat semua.


Ketua Pemuda BN Yb Khairy Jamaluddin
Gomo menyambut baik apa yang di sampaikan pemuda UMNO mengenai rayuan mereka dalam harga Kenaiikan Harga Minyak Ron95 yang di berkemungkinan akan berlaku waktu terdekat ini.

Gomo sependapat dengan Pemuda UMNO kerana dalam amatan Gomo waktu ini belum p[un Ron 95 di naikkan harga barang keperluan harian banyak yang meningkat. Ini merupakan beban yang harus di pikul rakyat dalam meneruskan kehidupan seharian.

Tidak di nafikan bahawa bukan negara Malaysia sahaja yang mengalami masaalah kenaikan harga minyak dan juga barang malah seluruh Dunia mengalami masaalah yang sama yang mana isu kenaikkan harga barang dan minyak ini merupakan satu masaalah Global yang kita semua perlu akui nya.

Namun Gomo nak ingatkan kepada kerajaan Barisan Nasional mengenai JANJI yang di berikan kepada Rakyat Malaysia pada bulan Febuary yang lalu. Gomo pada 24 febuary ada mengeluarkan Artikel mengenai janji Kerajaan Barisan Nasional yang akan menampung Subsidi Minyak sehingga RM14 Bilion berbanding 2010 iaitu sebanyak RM 10 Bilion bagi mengekalkan Harga RON95 pada yang sedia ada.

Artikel berkenaan KLIK DI SINI

Jadi di sini Gomo nak ingatkan Kerajaan Malaysia agar mengekalkan harga Ron 95 sebagaimana yang di janjikan. Peruntukkan tambahan sebanyak RM4 Bilion hendaklah di tunaikan dan jangan membuat rakyat di bawah menerima kesannya kelak.

kita bercakap demi rakyat di bawah dan bukan mengikut kapasiti pihak pihak tertentu. Semoga apa yang di sampaikan dapat di terima oleh Kerajaan Malaysia.


Psssttt....Gomo ingat janji tu dan ianya adalah untuk Rakyat Malaysia.


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM
DAP ANTI ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

SODOMY 18 SX - Anwar Bela Diri Kak Wan Dan Nurul Izzah Pula Selepas Ini Sebagai Saksi Alibi
Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah hari ini memerintahkan Datuk Seri Anwar Ibrahim membela diri terhadap tuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari.

“Berdasarkan bukti, saya dapati ada kes prima facie terhadap tertuduh dan arahkannya untuk mempertahankan diri,” katanya.

Dalam penghakiman lebih dua jam itu, Hakim Zabidin berkata beliau mendapati keterangan mangsa Mohd Saiful boleh dipercayai dan di terima sebagai seorang yang berwibawa.

Dalam pada itu Hakim Zabidin memutuskan Tarikh untuk Dato Seri Anwar Ibrahim membela Diri adalah pada 6hb Jun sehingga 30 Jun 2011.

Dengan keputusan mahkamah ini Gomo nak nyatakan kepada anda semua bahawa Mahkamah menerima 100% kes Pendakwaan dan selepas ini Anwar Ibrahim tertuduh dalam kes liwat ini akan Bela Diri dan sudah semestinya beliau akan membawa Saksi saksi Alibi nya.

Siapa saksi Saksi ALibi Anwar?

WAN AZIZAH - yang Kata Anwar sedang bermesyuarat pada waktu kejadian
NURUL IZZAH - yang kata Anwar sedang bersama Keluarga waktu Kejadian

Dan ada lebih kurang 20 orang lagi Saksi bagi ALibi Anwar Ibrahim.

Dan jika Saksi Saksi ALibi yang akan Anwar Ibrahim bawa selepas ini GAGAL membuktikan Keraguan dalam kes Liwat ini alamatnya Anwar Ibrahim akan segera Berangkat ke Sg Buloh!!!

HA HA HA


Ni Kat Rumah Ke tengah bermesyuarat?Anwar Al Juburi Ingat kata kata Saiful Bukhari
Yang Hak Pasti Berdiri,
Yang Bathil Pasti Jatuh.

Lagi Menarik KLIK DI SINI


Psssttt...Syukur atas keputusan Mahkamah ini....Keadilan semakin terlaksana...aminDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

LIVE - Mahkamah Putuskan Anwar Al Juburi Bela Diri Penyokong Mula Mengganas
AMK nak mula pergaduhan dengan Pihak Polis Pulak...Cilakak.....

MAHKAMAH PUTUSKAN ANWAR IBRAHIM MEMBELA DIRI

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah hari ini memerintahkan Datuk Seri Anwar Ibrahim membela diri terhadap tuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari.

“Berdasarkan bukti, saya dapati ada kes prima facie terhadap tertuduh dan arahkannya untuk mempertahankan diri,” katanya.

Dalam penghakiman lebih dua jam itu, Hakim Zabidin berkata beliau mendapati keterangan mangsa Mohd Saiful boleh dipercayai dan di terima sebagai seorang yang berwibawa.


Dalam pada itu Hakim Zabidin memutuskan Tarikh untuk Dato Seri Anwar Ibrahim membela Diri adalah pada
6hb Jun sehingga 30 Jun 2011.

Pagi tadi...Di khabarkan ribuan rakyat hadir memenuhi Kompleks Mahkamah Jalan duta Hari ini dalam menyuarakan sokongan kepada Anwar Al Juburi peliwat Tegar dalam Negara yang mana kita tahu hari ini mahkamah akan mengumumkan sama ada Si Al Juburi akan Membela diri ataupun Di lepaskan.


Ramai gila lah rakyat Hadir, ada yang datang dari Perak dan Permatang Pauh dalam menyokong Anwar Ibrahim ketua Pakatan Rakyat ni........Fuh...Lebih ramai dari Tahun 1998.....Jom layan gambar gambar pendemo Lubang Kunyit.


Gambar Mahkamah Pagi Ini Dan Artikel Penuh KLIK DI SINIPsssttt...Syukur kerana Keadilan semakin jelas kelihatan


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Rekayasa AMK Pagi Ini Anwar Ibrahim Akan Di Tangkap Polis
video

FREE DOWNLOAD KLIK DI SINI


Hari ini Anwar Ibrahim akan di arahkan membela diri di atas pertuduhan Liwat yang di lakukannya. Dan hari ini juga AMK Taik Kucing telah menyebarkan mesej kepada rakyat kononya Anwar Ibrahim akan di Tangkap Polis. Ini merupakan satu rekayasa AMK bagi menarik rakyat yang tidak berdosa menyokong Peliwat Tegar.

Gomo mengingatkan rakyat Malaysia agar usah hadir pada hari ini di Mahkamah Jalan Duta memandangkan perjuangan menyokong Anwar Ibrahim dalam Kes Liwat ini adalah sia sia belaka.

Renung kembali Reformasi tahun 1998 yang mana kita dapat lihat puluhan ribu rakyat Malaysia di Tipu hidup hidup oleh Anwar Ibrahim. Usah lagi kita terjebak buat kedua kalinya menyokong seorang yang mengamalkan Seks Luar tabii.

Yang hak Pasti Berdiri
Yang bathil Pastil Jatuh

Psssttt....Ada permohonan yang nak lihat lagi Video nya....huhuhu


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP