Apakah Sultan Muhammad Ke V Terlepas Pandang Aktiviti Penasihat Baginda?

Thursday, May 19, 2011


Hal Yang Menjadi tanda Tanya Rakyat Kelantan


Sebelum ini Gomo ada mengeluarkan artikel mengenai satu laporan yang penyelewengan yang di kaitkan dengan Penasihat Ke bawah Duli Sultan Muhammad ke V yang mana menggunakan wang pejabat tanah dan jajahan Pasir Puteh dengan menurap kawasan rumah beliau bagi majlis pernikahan anaknya yang mana di anggarkan berjumlah RM200 ribu tidak termasuk kos lain lain.


KLIK IMEJ

Tindakan susulan atas apa yang di laporkan itu ada sedikit kesannya apabila selang dua hari kemudiannya Sultan Muhammad ke V telah mengeluarkan titah akan pembangunan Infrastruktur dengan kenyataan baginda yang menyatakan:

"Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V mahukan lebih banyak kemudahan infrastruktur termasuk pembinaan jalan untuk rakyat negeri itu dilaksanakan bagi merancakkan lagi ekonomi dalam negeri."


Emmm Gomo malas nak mengulas panjang akan Titah Sultan Muhaamad ke V dalam hal pembangunan Infrastruktur namun Hati Gomo sebagai anak Kelantan ingin juga mengetahui apa tindakan dari laporan yang menyatakan Penasihat Sultan menggunakan Wang rakyat untuk kegunaan peribadi? Menurap Jalanraya di kediaman peribadi apakah ianya merupakan satu kebiasaan?


Apakah tidak ada siasatan di jalankan ataupun hal ini sudah selesai?


Psssttt....Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra!!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Pertumpahan Darah Bakal berlaku Jumaat Ini?
Semalam Gomo dapat tiga mesej penting :

Mesej yang pertama Gomo perolehi:

" Salam Amk - Prgrm Anjuran AMK MALAYSIA. Ketua Amk Malaysia Shamsul Iskandar Md Akin akan ketuai ' Himpunan Suara Keadilan Angkatan Muda Tolak Fitnah Politik akhbar Utusan 1Malaysia - Sokong Suara Keadilan'. Jumaat 20 Mei jam 2.30ptg Depan Pjbt Utusan Malaysia Jln Chan Sow Lin KL Pudu.

Pelbagai acara simbolik boikot Utusan - kempen sokong akhbar Suara Keadilan akan dijalankan. Tk.Rozan Biro Penerangan Amk Malaysia. "

Mesej kedua yang Gomo perolehi:

Pemuda UMNO & NGO Melayu akan turun ke Pejabat Utusan Mal d jln Chan Sow Lin dlm menyatakan sokongan serta menghantar MEMO bahkan Pemuda UMNO bersedia utk bertembung dgn pemuda AMK yg d katakan akan hadir bersama, pd Jumaat ini jam 230 ptg 200511, mohon pejuang2 UM BERKUMPUL d Dewan UMNO Bhg Cheras Jln Peel (Pusat Rekreasi Cheras) jam 1230 tghari, prog seterusnya d beritahu d lokasi nanti, MOHON D SEBARKAN, WIP - GAPS

Mesej ketiga pula:

Kita sudah BERTEKAD DGN IKRAR MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH.GENGGAM BARA API BIAR SAMPAI JADI ARANG.. AYOH KELUAR AHLI PERKASA, WP DAN SGOR, KELUAR RAMAI RAMAI PD 2OHB MEI JUMAAT JAM 2.3Optg (selepas solat jumaat) DI JALAN CHOW SOW LIM, 500 ela dari Pejabat UTUSAN MALAYSIA..Angkatan Muda Keadilan Mahu Ganyang UTUSAN..Ini puak2 barua yg jadi alat DAP dan kumpulan boneka Anwar. Mereka nak datang utk tunjuk perasaan thdap Utusan. Satu Usaha Biadap. UTUSAN MILIK MELAYU, SUARA MELAYU DAN SATU2NYA MEDIA YG BELA MELAYU. AYOH KORBAN SEDIKIT MASA DEMI PERJUANGAN. PERHIMPUNAN KITA AMAN, ELAK PROVOKASI DAN JAGA UNDANG2 NEGARA. KITA BERHIMPUN HANYA UTK MEMPERTAHANKAN UNDANG2. ALLAHU AKBAR! ~IRWAN FAHMI, KETUA WIRA PUSAT

Apakah ini semua menjadi satu titik perpaduan kepada Orang melayu ataupun pepecahan Melayu semakin Ketara dan yang untung dalam isu ini adalah kaum lain?
Gomo tertarik untuk mengimbas semula kejadian yang berlaku di Perak yang mana kita sendiri dapat lihat apabila Jatuhnya Kerajaan Boneka PAS yang di taja DAP yang berguling di atas jalan adalah Orang melayu manakala kaum lain hanya berpeluk tubuh sambil ketawa melihat kebodohan Orang melayu.


Sama sama lah kita mendoakan agar pada Hari Jumaat ini Pertembungan 3 penjuru yang menggabungkan AMK, UMNO dan NGO menjadi Titik perpaduan kepada Orang Melayu.


Pijak Melayu


Psssttt....jangan jadi balaci DAP macam Anjing Besar Bodoh tu....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

EDISI KHAS - Persatuan Penjaja Melayu Hisap Darah Peniaga Uptown Danau Kota Apa Tindakan DBKL Dan Menteri Wilayah?


KLIK IMEJ

Lepas satu Rompakan maka satu lagi rompakan cuba di lakukan oleh Persatuan Penjaja Penjaja dan peniaga Peniaga Kecil Melayu Wilayah Persekutuan Cawangan SETAPAK/ GENTING KLANG yang mana di pengerusikan oleh Ahmad bin Selamat.

Gomo sudah beberapa kali mengutarakan isu Persatuan yang di pimpin oleh Pak Selamat Pendek ini yang di lihat lebih mencari keuntungan dari membela nasib para peniaga. Malah Gomo boleh katakan di sini Persatuan yang di pimpin oleh Pak Selamat ini Penghisap Darah Peniaga Peniaga Melayu Uptown Danau Kota.

Pada Tahun lepas bulan July 2010 Pihak Persatuan cuba menaikkan Yuran Sampah yang dari RM150 sebulan kepada RM 300 Sebulan. Namun kenaikan ini Gagal apabila para peniaga membuat bantahan dan menghantar memorandum kepada Pihak DBKL, Penjaja dan juga Menteri Wilayah Persekutuan.

Barangkali tidak cukup dengan Menghisap Darah para peniaga Uptown Danau Kota dan Gagal menaikkan Yuran sampah maka pihak Persatuan dengan keadaan terdesak telah membuat satu lagi Desakan terhadap para peniaga Uptown Danau Kota dengan MEMAKSA membeli Kanopi dari pihak persatuan Peniaga.

Untuk makluman sebelum ini memang para peniaga di wajibkan membeli Kanopy dengan Persatuan dengan kadar harga RM450 satu unit kanopy 8x8 yang jika di beli di kedai Basikal pun harganya hanyalah sekitar RM180-200 seunit. Walaupun terdapat rungutan mengenai harga yang terlalu mahal namun para peniaga membayar RM450 kepada Pihak persatuan Pak Selamat kerana tidak mahu di panjangkan kepada pihak yang berkenaan.

Namun kali ini berbeza apabila para peniaga merasakan tindakan Persatuan Pak Selamat yang mengurus bazar Uptown Danau Kota keterlaluan dan sungguh KEJAM sama sekali.

Bayangkan harga sebelum ini yang di jual persatuan Penjaja dengan harga RM450 sebulan telah di naikkan dengan kadar harga RM650 seunit Kanopy. Alasan yang di berikan kali ini adalah kerana Kanopy yang baru ini berukuran 8x12 kaki.

Sungguh keterlaluan Persatuan peniaga yang di pengerusikan Pak Selamat ini. Bayangkan Kanopy yang berukuran 8x12 kaki ini kalau di beli di kedai Basikal pun harganya hanya sekitar RM230-RM280 sahaja. Bagaimana seunit Kanopy yang harganya tidak sampai RM300 hendak di jual kepada para peniaga dengan harga RM650 seunit? GILA APA???

Lebih memeranjatkan Paksaan di lakukan kepada para peniaga dengan menyatakan Jika peniaga tidak membeli kanopy yang di jual persatuan maka para peniaga yang tidak membeli itu TIDAK BOLEH MENJALANKAN PERNIAGAAN.

Hebat benar kah Persatuan Pak Selamat ini? Persatuan Penjaja Peniaga MELAYU? Ini bukan lagi Membantu Melayu sebaliknya MENINDAS para peniaga di Uptown Danau Kota yang 99% adalah peniaga Melayu.

Gomo dengan ini Mendesak agar pihak Bertanggungjawap DBKL, Penajaja DBKL dan Menteri Wilayah Persekutuan Mengambil berat aduan ini. Para Peniaga di Uptown Danau Kota bukanlah Kaya bagai nak gila sampai sanggup membuang Wang ringgit begitu sahaja kepada pihak Persatuan.

Mohon DBKL dan Menteri Wilayah Persekutuan Menghalang dari Penindasan yang cuba di lakukan oleh pihak Persatuan kepada para peniaga Uptown Danau Kota dan kita juga minta pihak DBKL menyiasat mengapa begitu tinggi harga yang di kenakan ke atas Kanopy bersaiz 8x12 kaki yang mana sedangkan di pasaran harganya tidak sampai RM300.


JANGAN BEBANKAN RAKYAT, PARA PENIAGA PUN RAKYAT JUGA JANGAN AMBIL KESEMPATAN DENGAN MENGHISAP DARAH PARA PENIAGA YANG KAIS PAGI MAKAN PAGI, KAIS PETANG MAKAN PETANG.

Majority peniaga di Uptown Danau Kota menjual barang yang sama macam di Pasar malam. Ada yang jual mainan kanak kanak sekarang nak dapat rm50 Semalam pun susah belum lagi yang jual Ubat gegat dan pengilap tayar kereta.

Jika perlu para peniaga juga bersetuju untuk membuat Laporan ke atas SPRM bagi menyiasat bagaimana sebuah Kanopy yang berharga tidak sampai RM300 seunit ini di jual sehingga RM650 seunit.


Artikel Sebelum Ini mengenai Kenaikan yuran Sampah KLIK DI SINI


Psssttt.....Tak cukup ke depa Dapat sebulan lebih dari RM100 Ribu?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP