TERKINI - TPM Tan Sri Muhyiddin Yassin Hadir Di Lokasi Tanah Runtuh

Saturday, May 21, 2011HULU LANGAT 21 Mei - Setakat ini pihak Sukarelawan dan Operasi Bertindak sedang berusaha untuk mengeluarkan baki mangsa dari kalangan Anak-Anak Yatim yang masih tertimbus.

Kelihatan beberapa Pemimpin Politik turut hadir melihat lokasi kejadian dan membantu pihak yang terlibat.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin dijangka akan turut hadir untuk melihat kawasan kejadian.

Sementara itu, beberapa tokoh politik telah mengucapkan takziah kepada Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa termasuklah dari pihak Presiden PAS, Dato' Seri Abdul Hadi Awang.


Sumber KL POS Lagi Gambar gambar kejadian KLIK DI SINI


Al Fatihah buat seluruh mangsa dan juga Takziah kepada keluarga mangsa yang terlibat....Apa pun esok kita perlu bangunkan semula rumah buat anak anak Yatim ini.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

TERKINI - 5 Orang Di Sahkan Meninggal 11 Orang Lagi Belum Di Temui


"Saya dengar bunyi dentuman kuat, tiba-tiba tanah kejar saya," kata Ketua Warden Rumah Anak Yatim Al-Takwa, FELCRA Semungkis, Mohamad Hambali Ismail, 34, ketika ditemuramah wartawan Berita Harian Online, sebentar tadi.

Katanya, ketika kejadian 2.15 petang itu, seramai 23 penghuni sedang membuat persiapan untuk menyambut ketibaan rombongan FINAS yang dijadualkan makan tengah dan beramah mesra dengan anak yatim.

"Ketika sedang sibuk membuat persiapan, saya terdengar dentuman kuat. Saya tidak dapat berbuat apa-apa dan terpaksa lari menyelamatkan diri," katanya.

Beliau berkata, sementara menunggu rombongan FINAS, anak yatim terbabit sebahagiannya berlatih kompang dan nasyid.

Ketika kejadian, 23 orang berada di bawah khemah untuk majlis makan tengah hari itu.

Rumah anak yatim berkenaan mempunyai 34 penghuni, semuanya lelaki.

Setakat ini, lima penghuni maut dan lapan pula cedera parah. Manakala 11 orang lagi belum di temui.

Sementara itu, seorang penghuni rumah anak yatim berkenaan, Mohd Faizal Isni, 17, berkata, ketika kejadian dia ke tandas dan tiba-tiba kejadian berkenaan berlaku.

"Saya nampak kawan-kawan yang berada bawah khemah sudah tertimbus, cuma nampak tangan dan kepala mereka. Semuanya terkambus.

"Masa yang sama, ketika saya menoleh ke belakang ternampak tanah runtuh seperti mengejar saya," katanya. -BH

Sehingga waktu ini Gomo di fahamkan segala bantuan misi menyelamat terus di jalankan. Semoga 11 orang yang belum di temui selamat hendakNya. Amin
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

TERKINI - Satu Lagi Mayat Di Temui Di Bawah Runtuhan

HULU LANGAT: Satu lagi mayat kanak-kanak penghuni Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis, Kampung Gahal dikeluarkan dari tapak kejadian tanah runtuh kira-kira jam 6.15 petang tadi.Walaupun dalam hujan lebat, kerja menyelamat oleh pihak berkuasa masih diteruskan bagi mengeluarkan 15 mangsa yang tertimbus termasuk empat kakitangan pengurusan rumah berkenaan.Setakat ini, seramai 9 orang telah berjaya dikeluarkan dengan tiga kanak-kanak terkorban dan enam cedera.Kesemua mangsa dihantar ke hospital untuk rawatan dan bedah siasat.sementara itu pasukan DBKL telah menghantar 2 pasukan penyelamat ke tempat kejadian namun setakat ini juga kerajaan negeri di bawah PR masih belum bertindak dalam membantu mangsa yang terperangkap.

Read more...

AMK Penakut - Ketua Pemuda UMNOHua hua hua....AMK Gagah Berani? Taik Kucing Lah AMK ni semua....Gebang je lebih tapi apa pun takda. Khak Ptuih!!! Ni kenyataan Ketua Pemuda UMNO pulak mengulas insiden di mana AMK melarikan diri dari bersemuka dengan pemuda UMNO dan juga NGO Perkasa.

Pergerakan Pemuda UMNO akan sentiasa mempertahankan akhbar Utusan Malaysia untuk memastikan wadah perjuangan Melayu itu dapat diteruskan, biarpun ia dikecam dan diancam pihak pembangkang.

Malah Ketuanya, Khairy Jamaluddin turut menyifatkan Angkatan Muda Keadilan (AMK) sebagai penakut kerana tidak berani bertembung dengan pihaknya di hadapan ibu pejabat akhbar tersebut untuk menyerahkan memorandum semalam.

Beliau berkata, tindakannya mengerahkan ahli-ahli pergerakan Pemuda UMNO dari Wilayah Persekutuan dan Selangor ke hadapan ibu pejabat Utusan Malaysia di Kuala Lumpur hari ini adalah untuk menunjukkan bahawa Pemuda UMNO sentiasa menyokong akhbar yang berpengaruh itu.

“Saya mendapat tahu bahawa AMK akan mengadakan demonstrasi di hadapan ibu pejabat Utusan. Saya hendak bagi tahu kalau mereka cuba untuk mengadakan demonstrasi bantahan, kita juga boleh tunjukkan kekuatan untuk pertahankan Utusan.

“Saya mendapat maklumat daripada rakan-rakan di Kuala Lumpur bahawa AMK tidak datang, saya minta perkara ini disampaikan kepada Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Saifuddin Nasution bahawa AMK penakut untuk berhadapan dengan kita,” katanya ketika berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Machang pada hari jumaat, semalam.He he he Apa cer Sam Ketot? Takkan nak berdiam diri je dalam hal ni? lawan le Pemuda UMNO tu. Tak kan AMK dah kena injak injak Maruah nya hang masih nak berdiam diri? He he he.


Psssttt...AMK memang gebang je lebih...dasar Pandy Kutty Memang macam tu lah


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

VIDEO PANAS - Ketua Wira Perkasa Gelarkan AMK Pengecut Dan Bukan Anak JantanKetua Wira Perkasa Malaysia
Saudara Irwan Fahmi
Kaw Kaw AMK kena balun..hua hua hua
Betul kata Dio Ketua Wira Perkasa yang AMK ni
hanya cicak cicak Mengkarong je.

AMK takkan nak diam je dengan kenyataan Ketua Wira Perkasa?
Lawan Lah...hua hua hua

AMK PENGECUT
HA HA HA

Psssttt....Pundek punya AMK


Lagi Gambar Demo KLIK DI SINI


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP