Tik Tok Tik Tok Utusan Malaysia Bikin Panas Punggung

Monday, May 23, 2011


Gomo takda nak cerita banyak malam ni memandangkan sibuk dengan urusan perniagaan. Namun Gomo minta setiap rakyat Malaysia mendapatkan akhbar Utusan Malaysia esok kerana ada berita panas yang akan mengegarkan Tanah Air.

Berita mengenai apa dan siapa sama sama lah kita nantikan namun yang pasti esok Meletop. Hehehe


JANGAN LUPA BELI AKHBAR UTUSAN MALAYSIA ESOK

psssttt . . . . Ada yang kena dakwa esok? Ntah lah. Hehehe
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Janji Kerajaan PR Selangor RM1000 Buat Keluarga Mangsa Tragedi? TBH Dapat RM300 Ribu, Kugan Dapat RM30 Ribu, Melayu RM1000 Je?
Takziah kepada mangsa yang terlibat dalam Tragedi Tanah Runtuh di Kuala Langat Selangor dan tahniah juga kepada kerajaan negeri Selangor yang akan menyumbangkan sebanyak RM1000 kepada keluarga mangsa yang terlibat.

Kenyataan Khalid Gagap MB Sleangor:

"Menteri Besar akan menyumbangkan RM1,000 kepada setiap keluarga yang anak mereka terkorban dalam kejadian ini sebagai tanda prihatin dengan nasib malang yang tidak dijangka ini"

RM1000 Untuk setiap keluarga Mangsa Yang terlibat!!!

Gomo bukan nak mempertikaikan wang yang di berikan kepada mangsa yang terlibat namun Gomo tidak berpuas hati sama sekali dengan jumlah amaun RM1000 yang akan di berikan kepada keluarga mangsa Kejadian Tanah Runtuh. Kenapa hanya RM1000?

Teoh Beng Hock yang mati BUNUH DIRI di berikan dana oleh kerajaan Selangor yang di anggarkan sekitar RM300 Ribu yang tidak lagi termasuk dengan kos Pakar Forensik yang di import dari Thailand.

Teoh Beng Hock RM300 Ribu yang mana mati pun akibat BUNUH DIRI dan bukan nya di timpa bencana sebagaimana yang berlaku ke atas mangsa kejadian Tanah Runtuh ini.

Kugan penjenayah yang MATI ketika di dalam tahanam Polis di berikan sebanyak RM30 Ribu kepada keluarga mangsa bagi menguruskan pengebumian si mati. RM30 Ribu hanya untuk seorang PENJENAYAH!!!

Apa sudah berlaku? Kenapa bila tang Melayu, bila bab orang Islam maka RM1000 sudah memadai bagi kerajaan PR Selangor membantu?

Jelas lah di sini orang Melayu tidak lah penting dalam apa yang Pakatan Rakyat perjuangankan. Mereka PR hanya mementingkan Undi Kaum Cina dan India sahaja. tergolek Tergadai Melayu pun siapa yang kisah kerana Melayu Totok UMNO.

Barangkali dalam nada Pemimpin PR lebih elok mereka menjaga Kaum Cina dan India dari menjaga Orang Melayu yang mudah Lupa.


Psssttt...RM1000, fuh tu pun melayu masih mudah di tipu.....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

EDISI KHAS - Batu Asas Dah Jadi Tugu Peringatan Kematian Nik Aziz Mentadbir Kelantan
Kelantan Darul Naim merupakan negeri kelahiran Gomo, walaupun Gomo lahir di Kelantan dan membesar di Johor Bahru namun dalam badan ni tetap darah Kelantan yang mengalir, keluarga Gomo masih ramai di Kelantan malah Gomo pulang ke Pasir Puteh bila ada kesempatan. Tiap apa sahaja yang berlaku dalam negeri Kelantan pasti Gomo pun nak ambil kisah apatah lagi dengan pentadbiran PAS yang selama 20 tahun telah Gagal membangunkan Kelantan.

Gomo menerima emel dari seorang yang bernama Che Omar yang menetap di Kelantan berhubung isu jambatan yang di bina oleh Kerajaan Pusat (BN) PAS sibuk dalam kempen nya mencerca bahawa Kerajaan BN sapu duit Rakyat dengan membina Jambatan, malah di katakan pulak buat Jambatan tapi tak siap siap lagi sampaikan rakyat terpaksa menanggung akibat dari kesesakkan yang berlaku.

Apakah itu satu mentaliti pemimpin PAS yang baik buat Rakyat? Apakah ini merupakan satu permainan Politik Kotor PAS dalam menafikan apa yang telah di bangunkan oleh Kerajaan BN buat Rakyat Kelantan?

Che Omar turut mengirimkan beberapa keping Gambar kepada Gomo yang mana jelas menunjukkan satu perbedaan ketara di antara apa yang di janjikan Kerajaan BN dan juga kerajaan PAS Kelantan.


Gambar di Atas merupakan gambar Jambatan yang di bina oleh kerajaan Pusat (BN) yang hampir siap dan akan di gunakan oleh Rakyat Kelantan termasukklah pemimpin PAS yang membantah pembinaan Jambatan ini.
Gambar ini pula merupakan Batu Asas di Palekbang yang pernah satu ketika lalu Nik Ajis MB Kelantan menjanjikan Jambatan Baru buat rakyat dari Palekbang ke kg Cina dan Tuanku Sultan mencemar duli meletakkan Batu Asas ini sebagai tanda Kerajaan PAS akan membina jambatan.

Tapi sampai sekarang batu Asas ni dah macam Tugu Peringatan pulak. tak di buat langsung Jambatan yang di janjikan. Apa Nik Ajis sudah Nyayok dan Lupa? Kalau Nik Ajis lupa bagaimana pula dengan pimpinan PAS lain? Pun turut lupa?

Gomo harap rakyat Negeri Kelantan sedarlah diri tu, Kerajaan PAS membohongi anda dah bertahun lamanya. Buat gapo bui undi ko Kerajaan Pelawok? Pelawok kot tu, pelawok kot ni habis belako keno pelawok ko PAS.

20 Tahun lebih doh Cukup cukup lah tu, tukar pulok kito cari hok molek buat Rakyat!!!


Psssttt....Gila batu asas jadi tugu dah...mampos!!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP