Minyak Malaysia Termurah Di Asean Namun Ku Tak Peduli Semua Itu

Tuesday, May 24, 2011


Yang Benar Dan Tetap Benar


Benar dan sememangnya Benar harga minyak di Malaysia adalah yang di antara yang terendah di dalam Dunia apatah lagi di kalangan negara negara Asean. Hal ini memang memberikan satu keuntungan buat Rakyat Malaysia yang bergantung harap kepada kerajaan Malaysia dalam mengekalkan subsidi minyak petrol terutama RON95.

Namun sekali lagi Gomo nak tegaskan kepada Kerajaan Malaysia. Biar sekarang ini minyak rendah sekalipun di kalangan negara negara lain namun Janji Kerajaan untuk mengekalkan harga RON95 dengan harga RM1.90 mesti di teruskan.Bukan Rakyat yang minta Kerajaan Kekalkan harga Ron 95 tetapi Kerajaan sendiri yang berjanji kepada Rakyat bahawa Minyak RON95 tidak akan di Naikkan Tahun ini. Dan ini satu hal yang sewajarnya di pertanggungjawapkan oleh Kerajaan Malaysia.

Gomo suka menemplak kerajaan BN sendiri dari puak Pembangkang yang mengambil kesempatan dalam isu Kenaikan harga minyak. Biar kami para Blogger Pro Kerajaan menegur kerana Baik atau Buruk sesuatu yang berlaku juga akhirnya tercalit pada diri kami para Blogger Pro Kerajaan BN.

Sekali lagi buat Kerajaan Malaysia, Tolong Kekalkan harga Minyak Petron RON95 dan jika boleh Naikkan RON97 kepada semaksimun Mungkin. Biar jaga Rakyat yang kurang pendapatan. Yang pakai Kereta Besar tu dia kenalah keluar duit lebih.


Psssttt...Ada baiknya kita menegur dari Pembangkang yang mengambil kesempatan di atas isu ini,.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Anwar Ibrahim Di Perlekehkan Pemimpin PAS Bagaikan Habis Madu Sepah Di Buang
Gua makin pelik dengan pemimpin PAS ni, makin lama depa ni makin bercelaru dan tidak menunjukkan sikap sefahaman dengan Anwar Ibrahim. Apa sudah jadi?

Gomo berminat memetik kata kata Mahfuz Bean:

"Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar hari ini mencadangkan kepada kerajaan supaya Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar dicalonkan menerajui Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) susulan peletakkan jawatan pengarah urusannya Dominique Strauss-Kahn beberapa hari lalu. Mahfuz yang juga ahli parlimen Pokok Sena berpendapat Zeti Akhtar mempunyai kelayakan dan berkemampuan untuk memegang jawatan tersebut"
Wow....Awat pulak si Mahfuz Bean ni cadangkan tan Sri Zeti dan bukan Anwar Ibrahim? Apa puak puak PAS sudah lupa ke Jasa Anwar Ibrahim waktu menjawat jawatan Menteri Keewangan? Apa mereka pemimpin PAS lupa ka Anwar Ibrahim merupakan Punaisihat Keewangan Selangor?

Celako punya PAS, dah guna Anwar Ibrahim kiri kanan atas bawah Depan Belakang blah macam tu je. Sikit pun tidak menunjukkan rasa Hormat ke atas Anwar Ibrahim yang dah terang terang berjaya memajukan Ekonomi Dunia.Anwar Ibrahim dah lama dalam IMF ni dan dah terlibat cukup rapat dengan pelobi pelobi IMF seluruh Dunia. Malah bekas Ketua IMF juga merupakan Sahabat karibnya. Kenapa nak biarkan Anwar Ibrahim terkapai kapai?

Ini satu hal yang tidak sepatutnya berlaku dalam Pakatan Rakyat memandangkan tampa Anwar Ibrahim jangan harap lah PAS boleh menang Pilihanraya. Tampa Anwar Ibrahim juga jangan harap PAS dapat berkerjasama dengan DAP.

Anwar Ibrahim LAYAK Menerajui IMF


Psssttt...Hidup Anwar Brahim Iblis Syaitan.........hua hua huaDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

EDISI KHAS - Seluar Dalam Anggota Polis Pun Basah


Bayangkan kalau depa basah kena Hujan apa akan
jadi? Cer bayangkan...cer cer cer......
Datuk Zulkifli Abdullah
dilantik sebagai Pengarah Jabatan Logistik,
Polis Diraja Malaysia (PDRM) berkuat kuasa 11 Mei 2011

Tahniah buat pengarah Logistik PDRM yang baru naik pangkat ni dan belum terlambat rasanya Gomo mengucapkan Tahniah yang tak seberapa ni.

Gomo bukan nak cakap pasal naik pangkat pegawai Polis ataupun mengenai pertukaran jawatan PDRM tetapi lebih kepada kebajikan Anggota Polis yang bertugas di bawah tu.

Isu yang Gomo nak ketengahkan di sini adalah isu mengenai BAJU HUJAN yang di bekalkan pihak Logistik Bukit Aman kepada Anggota dan Pegawai Polis seluruh Malaysia termasuk lah sekali di Sabah dan Sarawak yang mana di bekalkan dengan baju Hujan yang sama.

Gomo perolehi banyak aduan dari anggota dan pegawai Polis yang bertugas di lapangan mengenai Kualiti Baju Hujan PDRM yang di bekalkan kepada mereka. Baju Hujan CAP AYAM yang tiada kualiti dan tidak langsung memberikan keselesaan kepada pemakainya.

Baju Hujan jenis apa kalau bila waktu hujan kita pakai baju hujan tersebut boleh menyebabkan sampaikan SELUAR DALAM pun BASAH? Kalis Air?

Dulu kualiti Baju Hujan yang di bekalkan adalah amat tinggi kualitinya namun semenjak dua menjak ni lain macam pulak. Dah macam tak nak jaga kebajikan anggota Polis yang bertugas di lapangan. Awat jadi lagu tu PDRM?
Hangpa yang Boss besar besar tu takpa lah duduk kat Pejabat, tu anggota yang di bawah jaga jalan waktu sesak berhujan berpanas tu yang tanggung akibat. Cer try sekali waktu Hujan hangpa pakai baju hujan dok tengah Hujan. Aku nak tengok jugak BASAH ke Tidak SELUAR DALAM tu.

Buat pengarah Logistik yang baru di minta untuk menilai kembali Baju Hujan yang di bekalkan kepada Anggota Polis yang bertugas di lapangan. Depa tu semua nak buat keraja tapi kalau peralatan yang di bekalkan tak berkualiti nak buat kerja apa?

Jangan pertikaikan orang lama bertugas kerana ni zaman 2011 dan semua kena maju ke hadapan dan jangan bila bab kita kata Maju maka boleh di pandang mudah kelengkapan yang sewajarnya di berikan kepada anggota Polis yang bertugas.

BAJU HUJAN TIDAK BERKUALITI!!! Tolong prihatin dengan Anggota yang bertugas di lapangan dan jangan abaikan kebajikan yang sekecil ini. Jika perlu Tamatkan Kontrak pembekal baju hujan yang sedia ada kerana tidak berkualiti.

Kalu ye pun PDRM nak save Budjet jangan lah sampai menyusahkan Anggota Polis di bawah. Mintak dengan Kementerian Dalam Negeri untuk tambah lagi peruntukkan buat PDRM. Kerajaan BN sentiasa membantu PDRM walau apa cara sekalipun.


So Tugas pertama Pengarah Logistik Yang Baru Sila Pastikan BAJU HUJAN Yang Berkualiti Buat Anggota Polis Yang Bertugas Di Lapangan!!!


Psssttt...kesian dengan WPC yang berugas, basah spender depa..he he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP