Laporan Polis Ugutan Kutip Dan Potong Dari Bodyguard Shukri Penasihat Sultan Muhammad Ke V

Wednesday, May 25, 2011KLIK IMEJ

Di atas adalah laporan Polis yang di buat berhubung Ugutan yang telah di lakukan oleh lelaki yang mengakui Bodyguard kepada Dato Shukri Penasihat Sultan Muhammad ke V. Laporan Polis yang mana menjelaskan bahawa apa yang Gomo utarakan pada artikel jam 3.00 petang tadi bukan satu Rekayasa ataupun Fitnah semata mata.

Benar bagai di kata rakan rakan Blogger sebelum ini bahawa isu yang Gomo mainkan dalam menerjah hubungkait Kelantan akan mendapat kesan negatif. Malah ada rakan yang memaklumkan bahawa Gomo akan menjadi perhatian beberapa pihak yang akan tidak berpuas hati dengan isu yang Gomo ketengahkan.

Namun sebagai anak Jantan dan anak Jati Kelantan yang mana tempat tumpah nya darah Gomo maka kewajipan buat Gomo memperjuangkan apa yang sewajarnya demi Rakyat Kelantan itu sendiri. Ini juga satu contoh kepada negeri negeri lain yang mana jangan dek kerana mereka orang Besar dan berjawatan maka dengan sesuka hati boleh Menggugut individu lain.

Laporan Polis yang Gomo buat ini adalah sebagai pelindungan diri jika ada apa apa yang berlaku terhadap Gomo, isteri, anak anak, Pekerja dan juga Harta Benda Gomo, maka lebih mudahlah pihak Polis mencari siapa yang bertanggungjawap melakukannya.

Untuk berdiam diri dalam isu ini adalah TIDAK SAMA SEKALI kerana apa yang Gomo serta rakan Blogger lain perjuangkan adalah kebebasan Media dengan mengeluarkan setiap apa yang kami perolehi berlandaskan Fakta dan bukan Rekayasa.
Isu Penyelewengan Wang Majlis Daerah Pasir Puteh masih lagi belum di perjelaskan oleh Shukri Penasihat Sultan Muhammad ke V dan Rakyat di Pasir Puteh akan terus tertanya tanya apakah tindakan yang akan di lakukan seterusnya oleh Dato Shukri Penasihat Sultan Muhammad ke V.


Psssttt....Timbang Darah Sukat Daging.....
DAULAT TUANKU SULTAN ISMAIL PETRA


Kalau berkunjung ke negeri berhala,

Menara masjid tingginya lagi,

Kerana angkara menteri pasola,

Raja dibuang Permaisuri diketepiDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Bodyguard Shukri Penasihat Sultan Muhammad Ke V Ugut Kutip Dan Potong Papa Gomo?
Bertitik tolak dari artikel pertama pada tanggal 4 May 2011 dengan tajuk Ratusan Ribu Wang Rakyat Lesap Di Samun Penasihat Sultan Kelantan? dan selepas itu Gomo susuli pula dengan artikel Sultan Kelantan Mahukan Infrastruktur Pembinaan Jalan? Isu Salahguna Kuasa Penaihat Sultan Guna Wang rakyat Macam Mana?

Dan pada tanggal 19 Mei 2011 yang mana tarikh sama dengan kenduri Arwah Ramli Mohammad Pengawal Istana Kelantan yang di tembak mati Gomo keluarkan artikel susulan dengan tajuk : Apakah Sultan Muhammad Ke V terlepas Pandang Aktiviti Penasihat Baginda?

Gomo menjalankan kewajipan sebagai seorang penulis Blogg yang akan mengeluarkan apa sahaja yang di lihat mempunyai asas yang kukuh dalam menyampaikan sesuatu berita kepada rakyat Malaysia. Begitulah juga dengan kes Anwar Ibrahim yang mana sehingga ke hari ini Gomo tetap menjelaskan kepada rakyat siapa itu Anwar Ibrahim Pengkhianat Agama Bangsa dan Negara.

Mungkin dalam isu Istana Kelantan agak berbeza dengan artikel politik kerana bahasa yang di gunakan adalah lebih kepada persoalan dan jawapan yang di tuntut oleh Gomo.

Gomo anak Kelantan dan lahir di Pasir Puteh Kelantan, nak kata kenal dengan Dato Shukri penasihat Sultan Muhammad ke V ini tidak lah sama sekali. Tengok muka nya secara berhadapan pun belum pernah berlaku walaupun Dato Shukri tempat nya di Pasir Puteh Kelantan.Dalam isu Penyelewengan Wang pejabat tanah Jajahan Pasir Puteh Gomo perolehi salinan nya dalam emel. Maklumat yang datangnya dari Negeri Kelantan sendiri dan setelah Gomo nilai dan tanya kepada beberapa kenalan di pasir Puteh Kelantan maka pengesahan telah di buat memang ada penurapan jalan di lakukan.

Gomo keluarkan artikel tersebut dan meminta Tuanku Sultan Muhammad Ke V menyiasat apakah benar atau tidak Penasihat Tuanku telah melakukan penyelewengan dengan menggunakan Wang Rakyat. Satu soalan yang Gomo ajukan dan bukan satu Dakwaan kepada Dato Shukri.

Tapi semalam...........

Tak semena mena seorang lelaki menalifon Gomo dengan bahasa yang cukup angkuh dan bongkak ingin MENGUTIP dan MEMOTONG Gomo. Bila di tanya atas apa nak Kutip orang lelaki itu menjawap beliau adalah BODYGUARD DATO SHUKRI dan ianya adalah berkaitan artikel Penyelewengan Wang majlis Daerah yang Gomo keluarkan di dalam Blogg.

Malah lelaki tersebut memberitahu Lokasi rumah Gomo sekeluarga tinggal, tempat perniagaan Gomo dan memberikan satu UGUTAN kepada Gomo sekeluarga.

Apa salah Gomo? Apakah kerana artikel Penyelewengan Wang rakyat maka ada kumpulan samseng yang nak menyerang Gomo? Siapa di belakang samseng samseng ini? Dato Shukri Penasihat Sultan Muhammad Ke V?
Dari apa yang di laporkan oleh Lelaki yang menggugut Gomo beliau menyatakan BODYGUARD KEPADA DATO SHUKRI. Emmmm Betul ke Dato Shukri hantar Samseng?

Jika benar Dato Shukri tak terlibat dalam menyelewengankan Wang Pejabat tanah Kelantan kenapa nak gundah gulana? Kenapa kelam kabut? Jika tidak lakukan penyelewengan jelaskan kepada rakyat dan buktikan yang anda tidak menggunakan Wang Majlis Tanah Pasir Puteh.

Tapi kalau tanya Gomo sekarang ni jelas dan nyata ada hal yang membuatkan Dato Shukri Penasihat Sultan Kelantan Kelam Kabut sampai Gomo di Ugut. Tepuk Dada tanya sendiri dalam hati kenapa GEGE satu Pasir Puteh isu Wang Majlis Daerah yang di gunapakai ni.

TIMBANG DARAH SUKAT DAGING!!!
GOMO ANAK KELANTAN!!!
NOK GOCOH KO?


Buat Dato Shukri Penasihat Sultan Kelantan, BERANI KERANA BENAR!!!


Psssttt.....Laporan Polis yang di laporkan Malam ni menyusul buat pembaca....


Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Titah Sultan Muhammad Ke V Setahun lalu Tidak Membantu Keluarga Si Mati
Al Fatihah buat pengawal Keselamatan Tuanku Sultan Muhammad ke V yang di tembak sehingga meninggal dunia pada tarikh 1 Mei 2010. Pada tanggal 1 Mei itu pengawal Keselamatan Istana itu di tembak dan kemudiannya pada tanggal 19 Mei 2010 pengawal meninggal dunia akibat kecederaan parah yang di alaminya.

Setahun sudah berlalu dan Penembak yang menyebabkan Ramli Mohamad yang waktu kejadian berumur 50 tahun masih lagi Gagal di kesan dan di dakwa oleh pihak PDRM. Bagaimana pula keadilan buat isteri arwah dan lima orang anak nya?Pihak PDRM sejurus kejadian di laporkan telah menangkap tukang masak peribadi Tengku Muhammad Fakhry iaitu Mohd Rusdee Hassan@Thopearoh, 46, atau Chef Dee pada 12 Mei 2010, kira-kira jam 3 pagi dan Mohd Salleh@Abd Ghani Ismail, tanpa menyebut tarikh dan waktu ditangkap.

Tidak ada sebarang pertuduhan di kenakan ke atas suspek yang di tangkap ini walaupun Reman selama berhari hari di jalankan ke atas kedua dua suspek.

Pada 19 Mei 2010 Pemangku Raja Kelantan waktu itu Tengku Muhammad Faris Petra Ibni Sultan Ismail Petra yang kini Sultan Muhammad ke V telah menitahkan agar pihak PDRM mengutamakan kes ini bagi mencari pembunuh nya.

Satu Inkues di adakan bagi mencari pembunuh Ramli Mohamad dan pada tanggal 21.04.2011 Inkues mengesahkan bahawa senjata milik tengku Temenggong Tengku Fakhry tidak sepadan dengan peluru yang menembak mati Pengawal Istana.

Setahun telah berlalu sejak pemergian Arwah Ramli Mohamad dan pihak PDRM juga sehingga kini masih lagi Gagal mencari pembunuh nya.

Gomo tidak menyalahkan pihak PDRM dalam isu pembunuhan pengawal Istana ini kerana Gomo faham bukan mudah untuk mengesan penjenayah apatah lagi hendak menuduh seseorang di mahkamah. Lihat sahaja Anwar Ibrahim sebagai contoh, Air Mani nya dalam dubur Saiful Bukhari pun masih susah nak di dakwa dan di hukum.

Namun Gomo berminat ingin mengetahui bagaimana perkembangan semasa dalam kes Pembunuhan pengawal Keselamatan istana ini? Apakah siasatan telah di tutup setelah Inkues yang di adakan juga gagal mengesan pembunuh nya? Atau pun kertas siasatan masih di buka?Dan di dalam kronologi ini Gomo lihat suspek lebih tertumpu kepada pihak Tengku Fakhry yang mana dua orang Tukang masak Tengku Fakhry di jadikan suspek utama malah senjata api Tengku Fakhry juga di rampas dan di jadikan bahan bukti untuk Inkues siasatan.

Setelah dua orang tukang masak Tengku Fakhry di bebaskan apakah ada lagi tangkapan susulan? Apakah selain dari Dua orang tukang masak itu pihak PDRM mempunyai suspek suspek yang lain?

Pernahkah pihak Polis keluar dari skop kebiasaanya dengan mencari suspek di sebelah pihak yang satu lagi? Kerana di dalam hal ini jelas mengambarkan kesalahan di letakkan kepada pihak Tengku Fakhry dan suspek suspek juga adalah di sebelah Tengku Fakhry. Bagimana dengan sebelah sana? Tiada suspek? Tiada maklumat?

Setahun sudah berlalu dan Titah Sultan Muhammad ke V juga di lihat tidak berupaya memberikan kesan kepada siasatan mencari Pembunuh Ramli Mohamad. Anak anak arwah dan juga isteri sehingga ke hari ini masih menunggu untuk melihat siapa pembunuh kepada Ayah mereka.

Harapan agar Pihak Polis dapat melihat dari setiap sudut dalam penyiasatan kes Ini bagi memberikan keadilan kepada Anak anak Arwah. Malah pihak Polis sewajarnya melihat kembali kedua dua pihak dan bukan hanya mensasarkan ke arah satu pihak semata mata.


Kadang kadang bila seseorang itu mati maka ianya memberikan kelebihan kepada seseorang, Simpati yang datang memberikan keuntungan dalam meneruskan agenda seperti yang di rencanakan.


Psssttt...jam 3.30 petang ni lagi panas......Hati Gua sudah Panas...


LINK BERKAITAN

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/PengawalIstanaKelantanyangparahditembak_meninggalduniapagiini/Article/

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0519&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_26.htm

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/SenjatamilikTengkuFakhrytaksepadanpelurukestembak/Article


Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra


UMNO ITU ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP