Anwar Ibrahim Tidak Yakin Kepada Saksi Alibinya Wan Azizah Dan Nurul Izzah

Sunday, June 5, 2011


Anwar Al Juburi

Pemilihan Muktamar PAS akan berakhir hari ini dan seperti di jangka Pro Edrogan menang besar dengan mengetepikan Pro Ulamak yang selama ini menjadi tulang belakang di dalam PAS. Satu perubahan yang drastik berlaku di dalam kepimpinan dan struktur PAS zaman ini.

Kita lupakan seketika mengenai pemilihan PAS yang akan tamat hari ini sebaliknya isu pokok yang kita perlu Fokus apakah PAS akan terus menyokong Seks Luar Tabii Dato Seri Anwar Bin Ibrahim?

Untuk makluman esok Kes Liwat akan bersambung yang mana esok merupakan hari pertama Anwar Ibrahim di kehendaki membela dirinya dari pertuduhan liwat yang di hadapi. Esok merupakan satu hari bermakna buat kita semua kerana seluruh dunia akan dapat menyaksikan Anwar membela diri dan menjawap segala kemusyikilan yang ada dalam kes Liwat ini.

Tetapi...... Apakah esok perbicaraan yang mana Anwar Ibrahim membela diri akan di jalankan secara terbuka ataupun TERTUTUP?

Jangan kata perbicaraan terturup ataupun terbuka esok kerana jawapan yang sudah jelas waktu ini esok perbicaraan DI TANGGUHKAN lagi kerana Anwar Ibrahim melalui peguamnya memohon agar Hakim menarik diri dari menghakimi kes Liwat ini dengan pelbagai alasan yang tak munasabah.

Bayangkan lah sudah berpuluh kali tertangguh dan apabila sampai masa untuk Anwar Ibrahim membersihkan namanya dan rakyat ingin mendengar dan melihat apa yang Anwar Ibrahim nyatakan maka Penangguhan di buat.

Kalau penjenayah lain apabila sampai ke perintah Bela diri sudah pasti tidak sabar sabar untuk membela dirinya dan menampilkan saksi yang terbaik bagi mengelakkan diri dari di jatuhi hukuman. Tapi Anwar Ibrahim?

Apakah Anwar Ibrahim tidak mempunyai Saksi Saksi Alibi bagi menyokong kenyataan nya? Harus di ingat Saksi penting Anwar Ibrahim adalah isteri beliau Wan Azizah yang menyatakan Anwar Ibrahim pada waktu kejadian sedang bermesyuarat.Saksi yang boleh di anggap penting juga adalah anak Anwar Ibrahim iaitu Nurul Izzah apabila menyatakan bahawa Anwar Ibrahim bersama keluarga waktu kejadian.

Ini antara saksi saksi yang akan tampil bagi membela Anwar Ibrahim, apakah Anwar Ibrahim tidak yakin dengan saksi saksi ini? Anwar Ibrahim tidak yakin dengan Isteri dan anak beliau sendiri?

Apa sekalipun esok pasti sekali lagi episod Duka buat mangsa Liwat Saiful Bukhrai yang sudah bertahun menanti keadilan yang sewajarnya buat dirinya. mangsa liwat yang begitu rakus di robek Punggungnya oleh Dato Seri Anwar Ibrahim.


Psssttt...Tangguh tetap tangguh ehhh sampai bila nak habis lah.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

UDA Holdings - Bila Anjing Menyalak Konon Dia Lah Pejuang Melayu
Gomo tertarik dengan kata kata dalam Blogg Flying Kick bila menyatakan:

"layak sangatlah SPRM masuk ke dalam UDA Holdings untuk 'melihat-lihat' apa yang sedang berlaku"


Ini memang wajar dan wajib di laksanakanya memandangkan Datuk Jaafar Abu Hassan telah meletakkan jawatan serta merta sebelum mesyuarat Lembaga Pengarah bersidang. Emmm tapi betul ke Datuk Jaafar Abu Hassan meletakkan jawatan ataupun beliau sebenarnya telah di BERHENTIKAN SERTA MERTA?

Memang panas sebenarnya isu ini dan Gomo nampak akan kemelut yang berlaku di dalam isu Tanah, Bumiputera, GLC dan macam hal lagi. Ini bukan benda remeh temeh yang boleh di biarkan begitu sahaja namun kita sebenarnya perlu mencari kebenaran dalam isu.

Cuma Gomo sebenarnya agak hairan dengan penglibatan beberapa orang VVIP dalam UMNO yang dok gasak menyerang UDA Holdings dan pastinya Dato Nur Jazlan menjadi sasaran nya. Emmm ada motif apa? Demi membela Melayu atau kerana Tidak dapat Habuan?

Kebiasaanya yang menyalak nyalak ini adalah mereka yang tidak mendapat habuan dari sesuatu Projek maka strategi menarik sentimen rakyat di lakukan bagi mewujudkan seolah olah perjuangan mereka ini adalah kerana Melayu. Itu lah yang Gomo dapat lihat dari apa yang berlaku mengenai isu UDA Holdings.

Ya betul memang UDA banyak masaalah dan benda ni bukan baru malah lama dah berlaku. Sejak ada nya si Jaafar Abu Hassan ni pun dah macam macam pekara wujud malah kemasukkan Jazlan ke dalam UDA Holdings ini pun pekara sedemikian pasti akan berlaku sama ada kita sedar atau pun tidak.

Tapi dalam projek tanah Penjara PUDU ni ramai ke yang nampak kesan nya? Ramai ke nampak impak yang akan berlaku dari pembangunan dan pelaburan yang akan masuk? Cakap memang senang, UDA melayu mesti bagi melayu tapi kalau dah Syarikat Melayu modal nya hanya RM10 Juta nak bangunkan Projek RM8 Bilion nak cekau duit mana?

Oh...mungkin boleh lah kiranya Kerajaan melalui Bank Negara memberikan pinjaman kepada Syarikat Bumiputera yang nak membangunkan projek RM8 Bilion tu. Berapa banyak yang Bank Negara nak bagi pinjaman? berapa? 1 bilion? 7 Bilion?

Lepas tu bangunkan projek tak sampai setahun Dunia alami kemelesetan Ekonomi seperti yang berlaku pada tahun 1998. Macam mana pulak tu? Siapa yang tanggung? Siapa yang akan terima kesan besar dalam hal ini?

Ni semua boleh tanya sendiri dengan Dato Musa Sheikh Fadzil yang tahu sangat dengan Tender yang ada sangkut paut dengan beliau dan Dato Tajudin Pasir Salak. Bukan semua orang tak tahu mengenai pekara ini. Takkan nak keluarkan Dokumen kot?

Ni lah orang Melayu yang masih lagi di Takuk lama, Masih tidak faham faham dengan pelaburan yang perlu di bawa masuk dari luar bagi membangunkan Malaysia. Nama sahaja pemimpin Politik tapi bila tidak dapat Projek maka canang sana sini kata UDA tak bantu Melayu. nak tarik perhatian tapi diri sendiri pun nak bantu Melayu terkial kial.

Gomo rasa setakat di sini sahaja yang Gomo nak kasi PANAS menegenai cerita UDA Holdings ini kerana esok pastinya akan lebih hangat memandangkan isu UDA Holdings,Tanah Penjara Pudu, Syarikat itu ini melibatkan juga hujah demi hujah di dalam Media Maya.

Mungkin kita betul mungkin kita silap namun dalam apa cara sekalipun biar kita berhujah dengan waras dan berlandaskan Fakta bagi mencari jalan agar UDA Holdings Syarikat Bumiputera mampu bertahan dan terus kukuh di persada Dunia.

Tak salah bertegang urat tapi salah kalau sokong membabi buta tampa melihat kesan nya kepada Negara Malaysia ini. Penat penat Najib pi buat lawatan ke China dan bersusah payah PM China datang ke Malaysia ada pulak orang yang tak dapat projek nak menyalak nyalak konon dia lah Pembela Melayu.

Gomo juga tersenyum dengan kata Blogg Duke Of UMNO bila menyatakan:

"Syabas saya ucapkan kepada Datuk Jaafar Abu Hassan yang pada saya tindakannya itu jelas menunjukkan protes beliau kepada Pengerusi UDA, Nur Jazlan,"

PROTES Terhadap UDA? terhadap Nur Jazlan? sama sama kita Bongkar selepas ini!!!

Blogger Flying Kick dan Duke Of UMNO adalah rakan Gomo dalam dunia Blogging, masing masing mempunyai pendapat dan pemikiran masing masing. Ini lah kehebatan Blogger Pro Kerajaan yang boleh berhujah antara sesama Pro kerajaan.


Psssttt..Gua sokong PM Najib Razak dalam isu UDA Holding ni.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP