Pahang Ruler Lost Money, Bloody Fool Kata Seorang Cina PKR

Tuesday, June 7, 2011


Cina BABI Lancau


KLIK IMEJKLIK IMEJ

Ni lagi Barua China Kafir yang kurang ajar dan tak beradap. Lain Cina pun ada lah juga perasaan Hormat dan kasih Pada Sultan Sultan dalam tanah Melayu ni. tapi kena kat Seekor anak BABI bernama Chris Chow ni memang haramjing.

Lu sedar lah Chris Chow, sudah beruntung lu dapat tinggal di Malaysia ni, Kalau Kita orang semua Halau lu keluar Malaysia mana lu mau tinggal?

Gua Bini pun Cina juga, Family pun sambut sana sini perayaan kaum Cina tapi tidak ada yang kurang ajar serupa lu punya Mak Bapak kasi ajar sama lu.

Buat Rakyat Pahang Gomo minta orang ini di ambil tindakan tegas dan Laporan Polis perlu di buat oleh rakyat Pahang kerana telah menghina baginda Tuanku Sultan Pahang.

Ni lah hasil dari Kurang ajar nya bangsa yang tak sedar di Untung!!!LINK KOMEN CINA PKR BABI DI TULIS DI WALL
TI LIAN KER
KLIK DI SINI


Psssttt...Nak kerat Kote ke si Lancau ni?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Wahai Datuk Musa Sheikh Fadzir Meh Sini Baca Jangan Dok Loklaq
KENYATAAN AKHBAR DATUK NUR JAZLAN TAN SRI MOHAMED, PENGERUSI UDA HOLDINGS BHD BERHUBUNG PROJEK PEMBANGUNAN TAPAK BEKAS PENJARA
PUDU (BUKIT BINTANG CITY CENTRE)

SAYA ingin mengulas mengenai kenyataan Datuk Musa Sheikh Fadzir, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang di Buletin Utama dan Utusan Malaysia Sabtu lalu, berhubung projek pembangunan tapak bekas Penjara Pudu atau Bukit Bintang City Centre (BBCC).

Ingin saya tegaskan bahawa projek ini, yang dibangunkan atas tanah seluas 7.76 hektar di Kuala Lumpur tidak akan langsung meminggirkan kepentingan masyarakat Bumiputera.

Atas sebab itu, saya berasa amat sedih atas tuduhan melulu Datuk Musa terhadap Ahli Lembaga Pengarah UDA Holdings Bhd tanpa mahu menghubungi UDA Holdings BHd terlebih dahulu untuk mendapatkan butir-butir mengenai pembangunan projek BBCC ini.

Saya ingin memaklumkan bahawa UDA Holdings Bhd menjemput 14 syarikat asing dan tempatan yang pernah menyatakan minat menyertai projek pembangunan BBCC ini, membentangkan kertas cadangan terhadap projek ini.

Daripada 14 syarikat, 11 syarikat hadir membentangkan kertas kerja kepada Ahli Lembaga Pengarah UDA Holdings Bhd pada 7 dan 8 Mac lalu dengan semuanya bukan milik Bumiputera sepenuhnya kecuali satu.

Ahli Lembaga Pengarah UDA Holdings BHd kemudian membuat penilaian secara telus dalam memastikan syarikat yang dipilih benar-benar dapat memberikan pulangan terbaik kepada syarikat tetapi juga kepada kepentingan masyarakat Bumiputera secara keseluruhannya.

Jadi, tuduhan Datuk Musa menyatakan bahawa UDA Holdings Bhd membelakangkan syarikat Bumiputera adalah tidak benar sama sekali kerana semua syarikat Bumiputera yang berminat membangunkan projek ini, menjalinkan kerjasama dengan syarikat bukan Bumiputera dan mereka tidak mempunyai pegangan majoriti dalam kerjasama strategik berkenaan.


Sebenarnya, dalam projek pembangunan BBCC ini, UDA Holdings Bhd yang memegang kepentingan Bumiputera dengan memastikan kontraktor Bumiputera yang berkelayakan bersama-sama dengan UDA Holdings Bhd menyertai projek pembangunan BBCC ini.

Semua perlu sedar bahawa kedudukan UDA Holdings Bhd pada waktu ini, bukanlah sama seperti 40 tahun lalu, di mana ketika itu, UDA adalah sebuah syarikat pemaju hartanah yang terkemuka.

Ketika ini, UDA Holdings Bhd mengalami masalah kewangan serta bank tanah yang amat kritikal kerana selepas UDA Holdings Bhd disenaraikan dalam Bursa Saham, syarikat ini, langsung tidak menerima suntikan kewangan atau bank tanah daripada kerajaan secara langsung.

Akibat keadaan ini, UDA Holdings Bhd tidak mampu lagi untuk memperjuangkan agenda Bumiputera seperti digariskan sebelum ini, dalam penubuhannya. UDA Holdings Bhd tidak sama seperti 40 tahun lalu, syarikat ini, tidak mampu lagi bersaing dengan syarikat hartanah swasta yang ada pada waktu ini, menyebabkan fungsinya kurang lagi dihormati seperti dulu.

Bagaimanapun, kepentingan 1,400 kakitangan UDA Holdings Bhd perlu diutama serta dipelihara dan sebab itu, UDA Holdings Bhd perlu teliti dan telus dalam melaksanakan pembangunan bekas Penjara Pudu.

Ini bagi mengelakkan projek ini terbengkalai seperti yang UDA Holdings Bhd alami pada projek Bandar Wawasan di Kampung Baru apabila tanah berkenaan diswastkan kepada sebuah syarikat kewangan dan akhirnya, ia terus terbengkalai sehingga kini. UDA Holdings BHd juga mahu mengelakkan perkara sama berulang seperti pada projek Plaza Rakyat apabila syarikat lain diberikan hak ke atas tanah, menyebabkan ia terbengkalai dan pemilik tanah tidak mempunyai hak lagi ke atas tanah berkenaan.

Perkara inilah, yang amat ditakuti UDA Holdings Bhd dan sebab itu, kita mengenakan syarat ketat supaya tanah berkenaan tidak boleh dicagarkan. Tetapi amat malang, tiada syarikat tempatan yang berkeupayaan dan mampu untuk tidak mencagarkan tanah berkenaan sebaliknya, semua mahu mencagarkannya bagi mencari sumber pembiayaan.

Terma Rujukan yang dikenakan UDA Holdings Bhd kepada semua syarikat yang berminat menyertai projek pembangunan BBCC ini, adalah bagi mengurangkan risiko kewangan kepada UDA sekaligus memberi jaminan bahawa UDA Holdings Bhd menjadi pemaju utama dalam pembangunan itu, dan mempunyai kata putus terhadap segala bentuk pembangunan di tapak berkenaan.


Selain itu, apabila projek BBCC ini siap, UDA Holdings Bhd akan memastikan bahawa semua ruang niaga yang dimiliki UDA dalam lokasi strategik di BBCC ini, akan memberi peluang kepada peniaga Bumiputera berniaga di sebuah kompleks beli belah bertaraf antarabangsa.

Pada masa sama, kontraktor Bumiputera yang berpeluang menyertai projek ini, akan dapat mempelajari konsep pembangunan baru yang digunakan dalam pelaksanaan projek BBCC.

UDA Holdings Bhd hanya akan memilih syarikat yang berupaya memberi pulangan terbaik bukan sahaja kepada UDA Holdings Bhd tetapi juga kepada masyarakat Bumiputera khususnya, peniaga kecil di Kuala Lumpur secara keseluruhannya. Sehubungan itu, saya kesal dengan dakwaan dan tuduhan Datuk Musa yang seolaholah mendahului saya selaku Pengerusi UDA seperti sudah mengetahui segala butir perjanjian sedangkan, UDA Holdings Bhd belum memuktamadkan sebarang perjanjian dengan mana-mana syarikat.

Projek BBCC ini, sebenarnya perlu dilaksanakan dalam tempoh terdekat ini, disebabkan ia termasuk dalam projek GTP/EPP kerajaan sekaligus dapat memberikan pulangan kepada negara dan rakyat.


Datuk Nur Jazlan Tan Sri Mohamed
Pengerusi
UDA Holdings Bhd
22 Mei 2011.

Psssttt.... Jangan lah bila tak dapat Projek menyalak nya lebih konon dia lah Hero Melayu.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kenapa Kau Ni Wahai Khalid Gagap?
Gagap ohhh Gagap....
Apa nak jadi dengan kau ni Gagap?
Lepas satu maka satu hal kau timbulkan,
Apa yang kau nak ni Gagap?

Gomo rasa kalau lah Kau ni boleh bercakap lancar pasti benda benda macam ni tak terjadi. tapi oleh kerana kau ni GAGAP maka benda yang akan menjahanamkan Selangor tak putus putus berlaku bagaikana Bala menimpa satu persatu.

Untuk melayan cerita si Khalid GAGAP ni Gomo nak ajak semua melayari Blogger yang juga seorang bekas Sahabat Khalid Gagap. Jom Layan cerita Porno Khalid GAGAP.... KLIK DI SINI


Psssttt...Kalau penampor si Gagap ni lu orang rasa dia pulih tak?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Nazri Aziz Tepat Dalam Merungkai Keputusan Pemilihan PAS Tak Mustahil Haji Hadi Bakal PM Malaysia
Gomo setuju 100% dengan kenyataan Dato Seri Nazri Aziz dalam ulasan nya mengenai keputusan Muktamar PAS yang baru berakhir kelmarin.


"Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz menggambarkan PAS dan presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai oportunis dengan cuba meletakkan dirinya sebagai pengganti kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bakal perdana menteri.

Nazri berkata, keputusan pemilihan PAS Sabtu lalu merupakan petanda bahawa pemimpinnya, terutama Hadi, sedar bahawa mereka perlu berusaha menguasai Pakatan Rakyat.

"Jika Hadi fikir mereka boleh tawan Putrajaya, maka dia (fikir) akan jadi PM kerana Anwar sekarang dalam masalah," kata Nazri, merujuk kepada perbicaraan tuduhan kes liwat dan video seks yang dikaitkan dengan ketua pembangkang itu.

Sabtu lalu, ramai calon bukan ulama menang dalam pemilihan parti itu. Selepas 20 tahun, perwakilan juga memilih calon bukan ulama Mohamad Sabu sebagai timbalan presiden PAS yang baru.

barisan kepimpinan baru PAS menunjukkan kesedaran bahawa mereka tidak mampu mengambil alih tampuk kekuasaan tanpa sokongan bukan Melayu.

Sementara itu, mengulas ucapan dasar Hadi dalam muktamar PAS yang menyebut parti itu kini memfokuskan kepada agenda negara kebajikan berbanding negara Islam, Nazri berkata, ia tidak banyak berbeza dengan yang dijuarai Umno sekarang.

"Saya rasa Hadi rasa beliau boleh menjadi PM, walaupun saya sendiri rasa beliau tidak mampu untuk itu. Beliau cuba meyakinkan DAP bahawa harimau bintang sudah menukar tompoknya," katanya. - Sumber Malaysiakini

Apa yang di katakan oleh Dato Seri Nazri Aziz benar sama sekali dan itulah yang mungkin tidak ramai orang UMNO melihat secara halus apa yang di lakukan oleh PAS pada pemilihan Muktamar kali ini.

Semua tahu Anwar Ibrahim akan GAGAL dalam pembelaan dirinya dalam kes Liwat dan Haji Hadi serta kepimpinan PAS yang lain tahu Anwar Ibrahim sudah tidak mampu mengalas tanggungjawap bagi memimpin Pakatan Rakyat bagi menghadapi PRU13 kelak.

Justeru dengan itu satu ikon baru perlu bagi menggantikan Anwar Ibrahim di dalam mengalas tugas Ketua Pakatan Rakyat dan orang yang paling layak waktu ini adalah Haji Hadi kerana beliau Presiden PAS.

berbalik kenyataan nazri Aziz yang menyebut PAS sudah tidak lagi menyebut Negara Islam dan beralih kepada Kebajikan memberikan petanda kepada kaum kaum Cina terutama DAP bahawa PAS layak menerajui Pakatan rakyat jika DAP ingin kuasa apabila menang pada PRU 13 kelak.

Gomo ada dengar desas desus pada pemilihan Muktamar yang Haji Hadi dan Mat Sabu sudah plan awal dalam memastikan siapa yang menang dan siapa yang kalah. Maka sebab itulah juga Mat Sabu yang terpalit dengan skandal Khalwat dan bukan lulusan Universiti di angkat menjadi Timbalan Presiden bagi memberikan kekuatan Vokal dalam memastikan PAS lebih lantang selepas ini.

Umum mengetahu Azmin Ali di lihat calon terbaik menggantikan Anwar Ibrahim namun bibit bibit pertengkaran di antara PAS dan Azmin Ali sebelum ini sebenarnya telah memberikan PAS satu tamparan bahawa mereka tidak lagi boleh bergantung harap dengan PKR dan kerjasama di antara PAS dan DAP perlu bagi memastikan Putrajaya dapat di tawan.

PAS sedang mengatur langkah bagi menjadi Kuasa Dominan dalam Pakatan Rakyat dan dengan sokongan DAP yang mempunyai agenda Tertentu maka tidak mustahil PAS akan menjadi lebih lantang dan Kuat berbanding sebelum ini.

Anwar Ibrahim waktu ini sebenarnya sudah tidak lagi memberikan Faedah buat Pakatan rakyat dan ini kita semua harus sedar apabila DAP proksi yang selama ini di belakang Anwar Ibrahim turut senyap sunyi dalam isu Video Seks dan Liwat.

Haji Hadi bakal PM Malaysia dan ini semua adalah tidak mustahil kerana sokongan Cina amat kukuh kepada DAP dan Melayu pula sudah berpecah pecah dan dengan perubahan kepimpinan PAS menjadikan PAS lebih berupaya menarik sokongan Pengundi Melayu.

CINA + MELAYU = Undi kepada PAS
MELAYU = Undi UMNO
INDIA = ???

Jika India mengundi UMNO sekalipun maka tidak berupaya juga UMNO untuk menang kerana Majority di setiap Dun ataupun parlimen lebih kepada pengundi Cina dan bukan India.

Psssttt... Apa salahnya Haji Hadi jadi PM? Melayu juga kan? Bangkitlah UMNO Woi !!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP