Pengakuan Hassan Ali Yang Jawatan Nya Cuba Dirampas Khalid Samad

Wednesday, June 8, 2011

Gua memang perasan dengan kedudukan Hassan Ali Pesuruhjaya PAS Selangor yang semakin lama semakin sepi dalam arena politik Selangor. Macam dakwaan timbul dan yang paling kuat kedengaran adalah beliau di katakan Agen UMNO bagi Kerajaan Perpaduan.

Gua baca apa yang di nyatakan dalam Portal KL POS yang telah membuat temubual bersama Hassan Ali dan gua tertarik dengan kata Hassan Ali yang di antaranya:

"Orang-orang yang cuba membuat spekulasi cuba menjatuhkan saya menganggap saya ini ada keistimewaan yang tersendiri. Saya yakin mereka sehingga kini tidak berjaya. Dalam keadaan saya tidak keluar berkempen, saya masih lagi diberi amanah oleh perwakilan untuk terus memegang kerusi AJK PAS Pusat pada Pemilihan baru-baru ini."


Siapa orang orang itu? Untuk makluman Gomo nampak orang yang di maksudkan adalah dari kalangan parti PAS sendiri. dan kalau tanya Gomo siapa gerangannya sudah tentu Khalid Samad MP Shah Alam yang sekarang di lihat beriya iya melobi jawatan Pesuruhjaya PAS Selangor bagi menggantikan Hassan Ali.


"Saya maafkan pada mereka yang pernah membuat spekulasi dan pernah merancang untuk menjatuhkan saya. Pada saya dalam gelanggang politik, saya mesti mengangkat diri saya, saya mesti lebih sabar, saya mesti lebih adil, apapun orang pandang tentang saya, sebagai manusia politik, kita mesti memandang positif."Tak di nafikan memang wujud pekara ini dalam mencemarkan nama Hassan Ali. Gomo tidak memihak kepada Hassan Ali namun dalam pekara ini jelas wujud Cah Keting dalam Politik PAS Selangor dalam merebut jawatan Pesuruhjaya PAS Selangor. Bukan baru tapi lama dah berlaku.

Lagi Temubual penuh KLIK DI SINI


Psssttt...Khalid Gereja melobi sakan sekarang ni nak jadi Pesurujaya PAS Selangor sampai menggunakan jentera cybertroopers. ha ha ha...Cas keting le.....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Anak Hannah Yeoh Berumur 6 Hari Di Lacurkan Menjadi Boneka Politik DAP
Bila Melayu lemah maka Cina naik tocang Bila UMNO lemah yang kuat bukan nya PAS ataupun Melayu PKR sebaliknya Cina DAP. Itu lah yang Gomo boleh gambarkan waktu ini dalam suasana politik tanah air.

Sentimen Perkauman semakin hari semakin ketara dan bukan lah Melayu yang menjadi punca nya sebaliknya Kaum Cina yang di lihat semakin hari sudah tidak sabar sabar untuk menjadi Ketua dalam Malaysia ini agar mudah bagi mereka membuat apa sahaja demi anak cucu cicit mereka.

Gomo nak ulas mengenai isu yang di timbulkan oleh seorang Adun DAP bernama Hanah Yeoh yang telah selamat melahirkan anak bersama pasangannya seorang bangsa India Ramachandran Muniandy. tahniah di atas kelahiran orang baru kepada pasangan keluarga ini namun Gomo merasakan anak Hanah yeoh sepatutnya tidak wajar di lahirkan ke dunia ini dan menjadi Boneka Politik perkauman DAP.

Baru sahaja berumur 6 hari Hannah Yeoh telah melacurkan anaknya menjadi boneka Politik apabila mempertikaikan status bangsa anaknya itu sendiri. Hannah Yeoh bertindak dengan mengisi borang pendaftaran dengan bangsa " Anak Malaysia" Walaupun di dalam borang itu di beri pilihan sama ada Bangsa Melayu, Cina, India, atau lain lain bangsa.

Kenapa Hannah Yeoh ingin meletakkan bangsa anaknya sebagai "Anak Malaysia" dan tidak Bangsa Cina ataupun India? Dah berpuluh tahun Kaum Cina dan India di beri Taraf kewarganegaraan. Dah berpuluh tahun Orang Melayu memberikan Kad pengenalan kepada bangsa Asing ini bagi turut sama membangunkan Malaysia. Dan selama itu juga belum ada Seorang pun bangsa Cina atau India mengisi ruangan yang di sediakan di borang Pendaftaran sebagai Bangsa " Anak Malaysia".Ini pertama kali terjadi dan ianya terjadi apabila bangsa Melayu Lemah dab Bangsa Cina semakin besar Kepala setelah hidup sekian lama menumpang di tanah Melayu ini. Apakah wajar Hannah Yeoh di berikan keistimewaan dengan membenarkan Anaknya di berikan Status Bangsa " Anak Malaysia"?

Kita semua adalah anak Malaysia dan pergi ke mana sahaja luar dari Malaysia pasti kita akan berbangga dan menyatakan bahawa kita adalah anak Malaysia. Tak pernah lagi Gomo dengar ataupun jumpa orang Malaysia yang tak berbangga bila menyatakan negara mereka. " Anak Malaysia"

Ini lah yang sepatutnya Kaum Cina sedar bahawa Bangsa tetap bangsa dan tiada perubahan dalam hal ini. Kita Malaysia terdiri dari Bangsa Melayu, Cina dan India serta Bangsa Bangsa lain di Sabah dan Sarawak dan ini merupakan Keistimewaan kita yang tidak ada pada negara negara lain. Apakah kaum Cina tidak nampak akan hal ini?

Buat Hannah Yeoh dan suami sewajarnya jangan menjadikan anak kecil yang tidak berdosa dan tahu apa apa itu sebagai Boneka Politik Perkauman. Cukup cukuplah menggunakan remaja lain dalam menghasut mereka membenci Melayu. Anak kecil itu tidak tahu apa apa akan sejarah negara Malaysia yang tercinta ini.

Buat Hannah Yeoh dan juga suami beliau, adalah baik jika segera mendaftarkan segera kelahiran anak anda itu. Berbangga lah menjadi "Anak Malaysia" kerana orang lain siap sedia menunggu untuk mendapat kewarganegaraan Malaysia bagi hidup cerah di Malaysia.

Rakyat Negara Indonesia, Bangla, India, China dan banyak lagi negara luar mengimpikan untuk menjadi Warganegara Malaysia. Syukur lah kepada anda Kaum Cina dan India yang telah awal awal lagi di angkut ke tanah Melayu oleh British dan akhirnya mendapat Kewarganegaraan. Cuba bayangkan jika dahulu British membawa masuk rakyat Afrika dan India sudah pasti mereka lah yang mendapat Kewarganegaraan dan pada masa itu Kaum Cina di Malaysia ini hanyalah PENDATANG yang hanya membawa pasport ke hulu ke hilir.

Berbanggalah menjadi " Anak Malaysia " Jangan di buat pekara yang boleh mencetuskan sengketa antara kaum kerana Kaum Cina harus belajar dari sejarah yang tidak mungkin dapat di lupakan.

Wahai orang Orang Melayu, apakah kamu tidak nampak dan jelas dengan perubahan dari hari ke hari akan Orang Orang Cina DAP ini? Apakah kamu tidak nampak apa yang mereka mahukan? Politik lah apa cara sekalipun namun Pegangan kita sebagai Bangsa Melayu mesti di pertahankan.

Psssttt..Gua Bini cina, Anak gua lahir gua letak status Bangsa Melayu, apa masaalah?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Sudah Sampai Masanya UMNO Ketengahkan Muka Baru

Keputusan terbaru pemilihan PAS membuktikan bahawa ianya bukan lagi didominasi oleh golongan ulamak tetapi lebih menampilkan yg bukan ulamak termasuk yg bukan berpengajian sekolah pondok. Soalnya adakah ini akan menjadikan parti ini lebih menarik kpd orang muda Melayu dan kpd bukan Islam?

Apakah golongan Melayu profesional akan lebih tertarik kpd PAS selepas ini? Kita harus menduga bahawa apabila Melayu serik dan meluat dgn UMNO seperti yang terjadi sekarang, maka satu trend baru akan muncul yg akan menguntungkan PAS selepas ini, dan ini akan menjadikan PRU 13 LEBIH MENCABAR. Boleh kah kerajann menukar imej BN khususnya UMNO ? Apakah UMNO akan lebih sanggup untuk mengemukakan muka muka baru nanti apabila tiba PRU13?


Maka sudah menjadi lebih penting bagi kita untuk mengutip isu isu yang boleh mendedahkan siapa sebenarnya orang orang baru dalam kepimpinan PAS sekarang.


Adalah menjadi lebih penting selepas ini untuk UMNO bergerak secara lebih berhati berhati agar tidak menonjolkan diri secara negatif dan tidak terlibat dgn kontroversi. Muka muka yg kontroversial harus di ketepikan agar perasaan meluat pemilih tidak meningkat.


Sudah tiba masanya UMNO mencari kesanggupan untuk menarik dan mengenengahkan muka muka yg ada kredibiliti dan bersih. Kuota untuk golongan profesional dan sektor2 lain mungkin boleh di gunapakai dm mencari nama nama baru? Biar ada orang ugama, pegawai2 yg banyak berjasa di sesuatu lokasi, serta juga nama nama terkenal di tonjolkan sebagau bukti kepimpinan Najib amat menarik dan ada kelainannya.

Sekian, terima kasih.

Kiriman Emel

Gomo nampak point di sini adalah muka baru yang harus UMNO tonjolkan dan ketengahkan dalam menawan hati para pengundi di setiap kawasan yang ada. Calon lama ada yang sesuai dan ada yang tidak sesuai namun harus kita ingat matlamat kita adalah menang pilihanraya.

Gomo juga nak nyatakan di sini bahawa Undi kaum Cina 80% memihak kepada Pakatan Pembangkang. Melayu pula mungkin sekitar 25%. Itu penilaiaan Gomo sepanjang terlibat dengan pilihanraya yang di adakan dan melihat sentimen yang ada waktu ini.

Jadi untuk itu adalah wajar bagi UMNO untuk memastikan kerusi yang di tandingi UMNO mewakili BN kelak Menang walaupun dengan majority 1 undi sahaja.

Kemenangan UMNO di semenanjung dan Sabah serta PBB, PRS,SPDP di Sarawak iaitu kerusi Bumiputera memberikan Kemenangan buat Barisan Nasional dalam mempertahankan Putrajaya.

Ingatlah bahawa Kaum Cina sudah tidak mampu mengunyah lagi gula gula yang di beri oleh kerajaan BN selama ini. Mereka dahagakan kuasa, mereka lapar dan DAP memberi mereka ruang dalam meratah apa yang ada.

UMNO Mesti MENANG


Psssttt.... Nak simpan apa lagi hal ni jika dah terbukti Cina tak menyokong MCA, GERAKAN?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP