AWAS UMNO - Lipas Lipas Dari Dalam Masih Ligat Menjalankan Kerja

Thursday, June 9, 2011
AWAS UMNO
tajuk yang memberikan amaran Maut buat UMNO Parti Keramat Orang Melayu dari dulu hingga kini. Namun untuk akan datang kita juga masih mencari cari apakah UMNO mampu di pertahankan dalam mentadbir Malaysia.

Mungkin agak cemas tajuk tersebut namun sememangnya pemimpin UMNO, ahli UMNO dan siapa sahaja perlu merasa gusar dengan perkembangan yang berlaku sejak muktahir ini. Perkembangan Politik yang mana waktu ini kita lihat UMNO masih Gah di kalangan orang melayu.

Gomo nak membariskan beberapa pekara yang Gomo buat penilaian dan juga pandangan dari beberapa rakan politik. Satu hal yang agak rumit dan ianya mungkin ada kebenaran dan jawapan di sebalik semua yang berlaku.

PERTAMA
Demonstrasi yang di anjurkan Pakatan Rakyat sejak kebelakangan ini sering GAGAL dan tidak berupaya mendapat sambutan yang menggalakan dari rakyat khusunya orang melayu. Paling banyak pun dapat di kumpul oleh Pakatan Rakyat ini hanya beberapa ratus orang sahaja termasuk lah dalam kes liwat Anwar Brahim yang mampu mengumpul kira kira 200 orang. Jika dulu 100 Ribu orang kini hanya tinggal 100 orang.

KEDUA
Aktivis aktivis yang bersama Pakatan Rakyat sebelum 2008 cukup ramai dan NGO NGO yang wujud bagai juga bertambah menjadi tulang belakang kepada Pakatan Rakyat. Namun kini kita dapat lihat bahawa Aktivis dan NGO sudah makin lama menghilang dan tidak berupaya berdiri bersama Pakatan Rakyat.
KETIGA
Tokoh tokoh penggerak Pakatan Rakyat yang dahulunya berjuang bermati matian bersama Pakatan Rakyat kini semakin mengecil. Lihat sahaja Komander Pakatan rakyat seperti Zulkifli Nordin, Zaharin, Gobala dan kini yang hanya tinggal Mat Sabu dan beberapa orang Edrogan di dalam PAS.

KE EMPAT
Bahaya nya waktu ini adalah di kalangan orang UMNO sendiri yang akan masuk bertanding pada PRU13 kelak. Mereka ini yang dulunya pro kepada Anwar Ibrahim perlu di awasi bagi mengelakkan sebarang hal yang akhirnya akan memusnahkan UMNO.

Gomo sebenarnya ingin sampaikan mengenai pengaruh Anwar Ibrahim yang masih lagi kekal di dalam orang UMNO yang begitu taksub dengan kepimpinan Anwar Ibrahim. Ini wujud dan tidak dapat di nafikan malah jika tanya kepada Dato Seri Najib pun beliau akan mengesahkan masih ada di kalangan pemimpin UMNO yang di dalam hati mereka adalah Anwar Ibrahim.

Gomo nak ingatkan UMNO bahawa kekuatan Pakatan Rakyat semakin tenggelam dan rakyat mula melihat Pakatan Rakyat tidak mampu menjana negara dan berkebolehan mentadbir Negara dengan berkesan sepertimana Kerajaan BN. UMNO mungkin akan tewas beberapa kerusi namun dalam mengekalkan kuasa Politik bagi menjadi kerajaan maka kemenangan buat UMNO cukup penting sama sekali.

Faktor calon menjadi isu yang agak panas waktu ini memandangkan semakin ramai yang sudah melobi untuk menjadi Calon pada PRU13 kelak. Ini satu kelaziman apabila desas desus pilihanraya bertiup kencang tidak kira sama ada UMNO, DAP,PAS,PKR dan lain lain parti.

Ini lah pekara yang di takutkan oleh Gomo dan beberapa rakan yang lain malah Gomo merasakan ramai ahli UMNO yang turut sama merasai bahaya nya pekara ini. Bahaya dari sudut mana?Bahaya apabila mereka yang melobi itu adalah di kalangan orang yang Taksub kepada Anwar Ibrahim. Orang yang masih memuja Anwar Ibrahim dan masih kekal sebagai Idola nya. Ini wujud dan tidak dapat di nafikan malah di dalam Barisan Jawatan Kerajaan juga ramai orang Anwar Ibrahim menjawat posisi yang Penting Kerajaan.

Bayangkan jika calon yang di pilih untuk bertanding di Parlimen merupakan orang Anwar Ibrahim, Baju UMNO tapi hati setia bersama Anwar Ibrahim maka apa yang akan kita alami jika Selesai PRU13 BN dan Pakatan Rakyat seri ataupun hanya menang Majoriti Mudah?

Bila bila masa sahaja Mereka yang merupakan pro Anwar Ibrahim di dalam UMNO akan bersama dengan Anwar Ibrahim dan seterusnya menjadikan Pakatan Rakyat menjadi Kerajaan Malaysia. Ini amat Bahaya sama sekali buat UMNO kerana orang yang salin kulit ini akan bertukar sekelip mata sahaja.

Pekara ini tidak mustahil berlaku memandangkan sudah ada kedengaran suara suara sumbang dari kalangan pemimpin UMNO yang dulunya Pro Anwar Ibrahim sibuk Melobi untuk bertanding di kerusi Parlimen.

TARGET mereka adalah Kerusi Parlimen kerana itu lah yang memberikan Faedah menjelang PRU 13 kelak dan mereka ini lah yang akan menjadi Masterkey bagi Anwar Ibrahim membentuk kerajaan baru Pakatan Rakyat.

Sejarah sudah membuktikan bahawa di dalam Politik ini apa sahaja boleh berlaku dan dengan pudarnya sokongan rakyat terutama orang Melayu kepada Pakatan Rakyat adalah tidak mustahil Strategi ini di gunakan oleh Anwar Ibrahim bagi meletakkan orang nya yang merupakan pemimpin UMNO untuk melobi Kerusi Parlimen yang akan di pertandingkan kelak.

Gomo juga telah terima maklumat yang mana Pemergian Anwar Ibrahim ke Solo Indonesia baru baru ini turut di hadiri oleh beberapa orang Pemimpin UMNO yang pro kepada Anwar Ibrahim. Mereka pergi berasingan dan ini yang perlu di tanya oleh Kepimpinan Dato Seri Najib dan pemimpin UMNO apakah strategi ini tidak berjaya di gunakan Anwar Ibrahim dalam membentuk kerajaan selepas PRU13?Semoga Pemimpin UMNO sedar akan hal ini dan jika ada sebarang keraguan mengenai seseorang pemimpin maka laporkan lah seberapa segera kepada pihak yang bertanggungjawap bagi menyiasat kesahihan dan seterusnya kita boleh berhati hati terhadap mereka Talam dua muka ini.

Gomo akan dedahkan seorang pemimpin UMNO dari Kelantan yang di laporkan telah hadir Ke Solo Indonesia. Anwar Ibrahim juga ke Solo Indonesia pada masa yang sama. Apa urusan mereka? Malah pemimpin UMNO tersebut juga sedang sibuk melobi untuk bertanding di kerusi Parlimen bagi mewakili Barisan Nasional pada PRU 13 kelak.


Psssttt.... Demi mempertahankan Putrajaya dari Pakatan apa sahaja perlu di perhalusi barisan kepimpinan Dato Seri Najib Presiden UMNO


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kenapa Kote Anwar Yang Balun China Doll Dan Dubur Saiful Rakyat Pula Di Heret Dalam Demo BERSIH?
Buat Rakyat Malaysia yang Cintakan Keamanan dan negara Malaysia yang tercinta ini Gomo harap usahlah kita terpedaya dengan Demo Bersih yang di anjurkan oleh Pakatan Pembangkang iaitu terdiri dari PAS, DAP dan PKR.

Tanya pada diri kita untuk apa Demo Bersih ini perlu di adakan di kala Malaysia aman dan tenteram dan kita mempunyai peluang yang cukup besar dalam mencari rezeki. Apakah kita ingin menjadi seperti negara jiran Indonesia, Thailand, Bangladesh, India yang demosntrasi sebegini akhirnya akan merugikan rakyat sendiri?

Ingatlah matlamat Pakatan Pembangkang, apabila mereka menang 5 negeri pada Pilihanraya yang lalu mereka tidak menyatakan sistem pengundian yang ada tidak adil sebaliknya memuji muji SPR.Bila mereka tewas pada pilihanraya kecil kepada BN mereka katakan SPR tidak adil, undi hantu dan sebagainya bagi menidakkan keputusan yang telah di buat pengundi.

Jadi perlu apa BERSIH di adakan? untuk apa?

Ini semua demi menyelamatkan Anwar Ibrahim yang sekarang ini sedang menghadapi tuduhan Kes Liwat dan waktu ini Anwar Ibrahim telah GAGAL membawa saksi ke dalam pembelaan nya. Malah Video Seks Anwar Ibrahim juga telah membuatkan rakyat sedar bahawasanya Anwar Ibrahim bukanlah seorang pemimpin yang layak untuk di julang menjadi negarawan.

Pada 9 Julai ini jika anda semua sayangkan Negara dan bersama menjaga keamanan usahlah terikut ikut dengan mereka Pakatan Pembangkang yang akan menggunakan anda sebaik mungkin dalam agenda politik mereka.

Anda yang berlari lari, anda yang di sembur Gas pemedih mata namun mereka Pimpinan Pakatan Rakyat hanya menyapu peluh di dahi melihat anda semua sedang bertempik melolong tampa arah tujuan.

Bersama sama kita Menentang Demo BERSIH yang akan di anjurkan 9 Julai Ini. BERSIH membawa BERCANA kepada Malaysia.


Psssttt....Kote Anwar Ibrahim balun jubor dan china doll rakyat pulak yang di heret....jahanam


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Akhirnya Serangan Kini Bertumpu Pada Nur Jazlan Pula
Nampaknya isu UDA Holdings semakin membara di kalangan Blogger Blogger pro kerajaan. Gomo menyebelahi UDA holdings dalam menjelaskan mengenai projek di bekas tapak penjara Pudu kerana jelas UDA tidak salah dalam hal berkenaan di tambah dengan kenyataan Menteri Keewangan ke2 yang juga menyatakan dengan jelas prosedur yang di jalankan UDA adalah tepat sama sekali.

Tapi yang tak syoknya bila penjelasan mengenai UDA Holdings di jelaskan oleh beberapa Blogger maka serangan kini beralih pula kepada Dato Nur Jazlan MP Pulai yang juga Pengerusi UDA Holdings Bhd. Serangan yang menyatakan Datuk Nur Jazlan tak bela Bumiputera.

Gomo tidak lah mahu mengulas panjang mengenai serangan ini kerana apa yang Gomo nak nyatakan di sini Gomo telah menjelaskan mengenai Projek Bekas Tanah Tapak Penjara yang mana ianya ada kena mengena dengan Kerajaan China dan Kerajaan Malaysia. Jadi itu telah memberikan satu penjelasan yang cukup jelas mengenai tomahan dan dakwaan bahawa Projek tersebut telah menidakkan Syarikat Bumiputera.

Gomo pun nak tanya juga kepada mereka yang marah Datuk Nur Jazlan ni, tak salah menegur apa yang di lakukan oleh Datuk Nur Jazlan kerana ianya bagus buat kita UMNO dan Barisan Nasional. Tapi kena ingat juga isu utama yang sepatutnya adalah Pembangunan Tanah Bekas tapak Penjara Pudu. So jika isu Pembangunan tersebut sudah tidak di ulas dan serangan kini beralih kepada Nur Jazlan nak buat macam mana? Ni lah ragam politik.

Kadang kadang gua Fikir jugak, selama UDA Holdings wujud ni Pengerusi UDA Holdings ni Datuk Nur Jazlan ke? Sebelum sebelum ni tak kena ke serang? berapa lama dah Nur Jazlan duduk di kerusi Uda Holdings ni? 5 tahun? 10 tahun? 20 tahun?

Tapi tu lah ceritanya, sapa yang duduk di kerusi Panas macam UDA Holdings ni tak kira lah lama ke baru ke Taik taik yang dulu nya ada pun turut sama tercalit pada yang kini memegang jawatannya. Kira nasib Nur Jazlan lah.........Bab si Jaafar yang tuntut syarat Gila ni tidak ada ke yang nak tanya dan soalkan permintaan yang di buat? Errr ada lah satu dua blogg yang nampak tak merasakan satu kesalahan pun dengan tuntutan yang di buat Jaafar ni. Tak salah tapi tuntutan nya meragukan.

Ni lah jadinya bila UDA Holdings cuba CUCI TAIK dan akhirnya Si TAIK yang mendapat pembelaan. Emmmm gua nak makan nasi Kandar le kat Pineng, ada member nak belanja. Sapa nak pi sekali dengan aku?


Psssttt..... takkan lah Menteri Keewangan Dato Seri Najib tak tahu kelulusan Projek Penjara Pudu....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP