Gambar Dan Fakta Nelayang Laut Dalam Pengkhianat Ikang

Tuesday, June 14, 2011Semalam Gomo berada di parlimen dalam mendapatkan penjelasan dari Dato Seri Noh Omar Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani mengenai Penarikan Balik Subsidi Minyak kepada Nelayan Laut dalam Zon C2 yang di umumkan kerajaan Malaysia.

Gomo di berikan penjelasan serba ringkas akan hal ini dan ternyata keputusan yang tepat telah di ambil kerajaan dalam menarik Subsidi Minyak kepada nelayan Laut dalam C2 ini.

Gomo ingin berkongsikan beberapa Fakta yang perlu kita ketahui mengenai Keperluan Penarikan Subsidi Minyak kepada nelayan Laut Dalam ini.

PERTAMA
Sebelum ini Nelayan Laut dalam memperolehi Subsidi sekitar RM24 ribu setiap kali turun ke laut berbanding Nelayan pesisir pantai yang hanya mendapat subsidi sekitar RM4 Ribu.

KEDUA
Nelayan Laut Dalam berjumlah 1019 buah Kapal berbanding Nelayan Pesisir pantai yang berjumlah 40 Ribu buah.

KETIGA
Daripada jumlah 1019 Buah Kapal Nelayan Laut Dalam yang keluar dengan di bekalkan subsidi Minyak RM24 ribu setiap kali turun ke laut mereka hanya membawa pulangan Ikan sekitar 5 Tan sehingga 10 Tan sahaja. Hanya beberapa buah Kapal yang tidak sampai 5 kapal sahaja yang membawa pulangan 40 Tan.

KE EMPAT
Nelayan Laut Dalam memperolehi Inisiatif tambahan dengan pembinaan Kompleks Laut Dalam yang menelan Kos sekitar RM200 Juta berbanding Nelayan pesisir pantai yang hanya perlu membina Jeti pelabuhan yang berharga sekitar 36 Juta.

KE LIMA
Boleh di katakan hampir semua Nelayan Laut Dalam menjual subsidi Minyak yang di bekalkan sewaktu berada di peraiaran dan turut menjual Ikan kepada nelayan negara lain. Ini terbukti apabila ramai di kalangan nelayan laut dalam hanya membawa pulang Ikan Kembung berbanding tangkapan yang sepatutnya.

Kelima lima di atas merupakan FAKTA yang TEPAT Gomo perolehi dari kenyataan Dato Seri Noh Omar malah turut di sertakan Gambar gambar aktiviti Penjualan Minyak yang berlaku di perairan dan Radar yang mengesan Kapal Laut Dalam keluar dari lingkungan bagi menjual Ikan kepada Nelayan negara luar.Aktiviti penjualan Minyak Subsidi kepada Nelayan negara Luar

Radar menunjukkan Kapal Laut Dalam Yang Keluar dari Grid di Tetapkan


Dengan bukti dan segala Fakta tepat ini sememangnya adalah satu kemestian buat Kerajaan Malaysia yang di tadbir BN untuk menarik subsidi minyak yang di bekalkan kepada Nelayan Laut Dalam.

Jumlah Subsidi RM24 Ribu adalah tinggi sama sekali bagi sebuah Kapal Laut Dalam sedangkan hasil tangkapan yang mereka bawa pulang hanya sekitar RM5 hingga 10 Tan sahaja. Keuntungan Kapal Laut Dalam ini sebenarnya hanya menjual minyak kepada kapal luar negara.

Kerajaan bertindak tepat dengan mengekalkan Subsidi kepada 40 ribu Nelayan Pesisir pantai yang sememangnya perlu mendapatkan subsidi kerana hasil tangkapan yang di tangkap mereka akan di bawa pulang ke Darat dan tidak di jual ke negara Luar.

Untuk makluman juga Kerajaan tetap memberikan imbuhan kepada Nelayan Laut dalam yang berjaya membawa pulang hasil tangkapan dengan memberikan 10 sen hingga 20 sen bagi setiap tangkapan Ikan yang berjaya di raih. Jika tangkapan sebanyak 40 Tan maka mereka sudah boleh menanggung harga minyak yang di beli.

Ini pilihan terbaik dari kerajaan Malaysia bagi menggalakkan Nelayan Laut Dalam Zon C2 membawa pulang lebih tangkapan ke Malaysia dan menggelakkan Nelayan ini menjual Minyak dan Ikan kepada negara luar.

Gomo harap penjelasan ini dapat memberi maanfaat kepada Rakyat Malaysia yang mungkin di Momokkan oleh Pakatan Pembangkang dengan penarikkan balik Subsidi minyak Nelayan Laut Dalam Zon C2.

Dalam Artikel sebelum ini Gomo turut menceritakan mengenai Agenda Sulit tauke Tauke Ikan ini bersama Pakatan Rakyat dalam menghasut rakyat KLIK DI SINI.


SOKONG KERAJAAN BARISAN NASIONAL YANG BERUPAYA MENJAGA KEBAJIKAN RAKYAT TIDAK HANYA SEKADAR JANJI RETRORIK SEMATA MATA


Psssttt... Ops...Gua Pakai Slang Ganu Pasal Ganu Menang Bola....Na Na Na Na Na Ganu Kite....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Dari 100 Juta Si RockyNgah Spin RM10 Juta PulakNah Ambil Lah Ni Buat Beli BMW X6

Akibat dari kesilapan Wartawan yang menulis RM100 Juta maka kecoh habis dunia Politik tanahair dengan serangan bertubi tubi terhadap Dato Seri Utama Rais Yatim. Kesilapan Wartawan yang kemudiannya telah di perbetulkan tidak di endahkan pihak yang memang anti pada Kerajaan dan kesannya D.S.Rais Yatim mendapat tempias nya.

Yang menyalak sana sini adalah di kalangan pembangkang dan termasuklah juga dengan si RockyNgah yang Dendam nya tak sudah sudah terhadap D.S.Rais Yatim. Buat RockyNgah udah udahlah tu, BERNAMA TV dah di ambil balik Kementerian Penerangan dan Hutang Piutang pun dah selesai. Tok Sah nak buat kerja Gila nak keluar cerita RM10 juta pulak.

Dah lah Juak Pakatan Pembangkang SPIN isu RM100 Juta ni Kaw Kaw, Ada pulak si RockyNgah yang tokok tambah nak bagi cerita lagi sedap rekayasa RM10 Juta. Apake BENAK si RockyNgah ni? Meroyan apa lagi dengan Rais Yatim?

Gua dengan RockyNgah takda lah kenal sangat pun, kalau nak banding dengan dia yang bergelar DATUK ni apa lah standard aku. Sama lah jugak dengan Status keewangan aku ni, bukan mewah sangat pun tak mampu nak pakai BMW X6 macam RockyNgah pakai.

Buat Dato RockyNgah udah udahlah tu, Fokus je pada Projek Projek lain yang ada dalam tangan. Jangan lah dek kerana SKMM ambil lu punya Laptop dan soal siasat lu sampai nak dendam bagai tak sudah. Gua pun kena panggil SKMM tapi Rileks je. PDRM Rampas Laptop gua pun Gua tenang je. Nak gelabah apanya RockyNgah?

Apa pun buat Puak Pembangkang dan RockyNgah yang Spin isu Rais Yatim RM100 Juta dan 10 Juta ni minta ada Faham Fakta dan penjelasan dari wartawan yang telah mengakui kesilapannya dalam membuat liputan Hari Seniman.


KUALA LUMPUR, 13 Jun (Bernama) -- Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) hanya membelanjakan RM97,800 untuk sambutan Hari Seniman 2011 pada 29 Mei lepas, kata Setiausaha Bahagian Pengurusan Acara Majlis Sepetang Bersama Seniman Modzaki Din, Isnin.

Beliau menjelaskan laporan media yang mengatakan bahawa perbelanjaan RM100 juta digunakan bagi sambutan itu merupakan salah faham.

"Ini kerana jumlah RM100 juta itu sebenarnya merujuk kepada wang yang telah disalurkan sehingga kini kepada para penggiat seni di bawah Dana Industri Kreatif," katanya kepada Bernama hari ini.

Di bawah Bajet 2011 kerajaan memperuntukkan RM200 juta di bawah Dana Industri Kreatif dalam usaha membantu menyemarakkan lagi industri kreatif negara. Pada program Sepetang Bersama Seniman sempena sambutan Hari Seniman 2011 di Kompleks Kraf di sini pada 29 Mei lepas, Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim menegur pengamal dan penggiat seni yang tidak menghargai usaha kerajaan mengiktiraf penglibatan mereka melalui sambutan Hari Seniman yang diadakan itu.

Sementara itu, Setiausaha Bahagian Dasar Kebudayaan KPKK Fauzia Sabiri berkata pihak kementerian telah membantu pembangunan para penggiat seni melalui pinjaman dana industri kreatif yang diuruskan bersama oleh kementerian dan Bank Simpanan Nasional (BSN).

Selain itu, katanya terdapat dana geran pembangunan industri kreatif yang diuruskan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), di samping bantuan kebudayaan yang diberi kepada badan bukan kerajaan yang bergiat dalam bidang seni, budaya dan warisan yang lain.
-- BERNAMA

So kalau lu orang tak faham bahasa lagi ada baiknya lu orang pi Jumpa Nik Ajis dan pakat sembah Berhala kat Kelantan tu. Gua rasa Nik Ajis mampu memberi pemahaman buat lu orang ni semua.

Ops...sebelum itu kepada pengkomen Pengkomen yang akan Komen Gua ni Jilat Rais Yatim gua persilakan sebab memang Gua ni Kaki Jilat sama macam RockyNgah yang Jilat Tauke CINA Bekas BOSS Bernama TV tu!!!

Cuma Moral nya gua ni Blogger Nyamuk dan RockyNgah Elitis!!!

Lagi Menarik

RockyNgah Tumpang Sekaki

Kenapa RockyNgah masih Balun Rais Yatim


Psssttt..Gua bukan Nak Gaduh tapi gua rasa patut gua tegur depa yang Elitis nak jahanamkan Kepimpinan Negara. Projek Sauk sana sini Khak PtuihDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Malam Ini NGO NGO Melayu Wajib Hadir
Malam ini bertempat di Kelab Sultan Sulaiman Dato Ibrahim Ali akan mengumpulkan seberapa ramai NGO NGO Melayu bagi berbincang bagi menggagalkan Demo GANAS yang bakal di anjurkan oleh BERSIH.

Mohon agar Seluruh NGO NGO Melayu menyokong usaha yang di lakukan Tok Him PERKASA ini bagi menyelamatkan Orang Melayu dari terjebak dalam Kancah Kebocohan oleh mereka yang tidak bertanggungjawap.

Pohon sebaran...

JAM 8 MALAM
KELAB SULTAN SULAIMAN

Psssttt...Nak buat Demo Bersih tapi depa sendiri pun tak bersih..Khak Ptuih


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Bila Khir Toyo Dijadikan Kambing Hitam
Gomo sebenarnya agak sangsi dengan kes Perbicaraan Dato Seri Khir Toyo yang di dakwa SPRM. macam mana yang di tuduh selain dari D.S.Khir Toyo boleh secara tiba tiba menjadi SAKSI kepada SPRM? Ada Deal kot mana? Jolok kot mana?

Nampak gayanya ada kambing Hitam yang nak kena dalam hal ni dan lain dan tidak bukan adalah D.S.Khir Toyo Bekas MB Selangor.


Kambing Hitam macam mana? Meh layan......Read More


Psssttt...SPRM nak jadi Kuda Tunggangan siapa?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP