Haji Hadi Bukan Bodoh Macam Wan Azizah Bini Nuar Berahi

Thursday, June 16, 2011
Tuan Guru Presiden Haji Hadi Awang nama yang cukup Gah waktu ini di dalam PAS apabila mengekalkan jawatan selaku Presiden PAS tampa sebarang cabaran dari mana mana pemimpin PAS yang ada. Memang handal dan cukup hebat Haji Hadi ini.

Sejurus tamat Muktamar PAS yang lalu Haji Hadi mengumumkan bahawa beliau:
"tidak mahukan jawatan Perdana Menteri jika pakatan pembangkang berjaya dalam pilihan raya umum ke-13 nanti. Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, perjuangan PAS adalah untuk menyelamatkan negara dan memperkenalkan dasar negara berkebajikan yang dibawa oleh pakatan pembangkang."

Emmm boleh percaya kah dengan kata kata nya itu? Atau kata kata beliau sekadar menyedapkan hati pihak PKR dan DAP terutama Anwar Ibrahim?

Cuba Haji Hadi imbas semula apabila beliau di lantik menjadi Pesuruhjaya PAS Terengganu sebelum BN tewas kepada PAS tahun 1999. Apa Haji Hadi kata?Beliau Haji Hadi cakap serupa jugak macam apa yang di katakan beliau hari ini. Beliau tidak mahu jawatan Mentyeri Besar sebaliknya tumpuan beliau adalah untuk menegakkan Islam di Terengganu.

Namun realitynya? Menang sahaja PAS di Terengganu maka sudah berkampung ahli PAS mengepung bangunan Kerajaan Negeri, semua pejabat kerajaan di kepung seolah olah Kerajaan BN yang tewas tidak mahu menyerahkan bangunan Kerajaan kepada PAS yang sudah menang Majority.

Haji Hadi di julang ke atas ke bawah sampaikan berduyun duyun ke rumah beliau dan tak putus putus tetamu yang datang mengucapkan tahniah dan syabas kepada beliau. Antara kata kata yang keluar dari mulut tetamu yang hadir:

"Ini MB kita Hok Baru, Haji Hadi MB kita"
Dalam waktu ini apakah anda rasa Haji Hadi akan kata " Saya Tidak Layak Menjadi MB" atau pun Haji Hadi kata " Biar kita ikut keputusan ramai"

Haji Hadi waktu itu hanya tersenyum riang sampai ke Telinga dan pada malam itu tak tidor kerana menghitung detik waktu untuk di gelarkan Menteri Besar Terengganu yang baru. Al maklum kerusi empuk, sana sini projek. Masyukkkkk

Dan tampa halangan dan kata tidak Haji Hadi menjadi Menteri Besar Terengganu. Sekali pun Haji Hadi tidak kata beliau tidak layak menjadi MB malah tidak pernah sekali pun Haji Hadi mencadangkan nama lain bagi menjawat jawatan MB Terengganu.

Itu lah ironinya dalam dunia Politik, bila anda sudah mempunyai kuasa anda tidak akan menyatakan Tidak apatah lagi jawatan yang bakal di galas itu besar ertinya dan banyak hasilnya.

Sekarang Haji Hadi Presiden PAS beliau menyatakan tidak mahu jawatan Perdana Menteri Malaysia, tetapi andaikata Pakatan Rakyat menang dan bentuk kerajaan bersama DAP dan PKR apakah Haji Hadi akan menyatakan serahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim?

Hanya Wan Azizah sahaja Pemimpin yang letak jawatan Parlimen dan serah pada Lakinya Anwar Ibrahim pemimpin lain tidak ada yang BODOH macam Wan Azizah......


PAS KLUK KLEK


Psssttt.....Haji Hadi jadi PM, Anwar Ibrahim? Sah sah lah dalam penjara beb...ingat DAP dan PAS nak lepas ke si Al Juburi tu?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

AMARAN - Jangan Ganggu Adik Sya Reformis Bekas X-Girlfrend Papa Gomo

Im Still Loving U

Jangan Ganggu Adik Sya Reformis Papa Gomo ini, Gomo nak bagi amaran kepada sesiapa sahaja bahawa X- Girlfrend Papa ni jangan di apa apakan kelak binasa kepada pelaku yang cuba Merogol Adik Sya Reformis ni.


Adik Sya terima ugutan ROGOL

Gomo akui Kisah Cinta lama antara Abang Gomo dan Adik Sya telah berlalu namun Sayang nya pada Adik Sya masih lagi menebal walaupun Adik Sya sekarang ini berjawatan Srikandi PKR dan Abang Gomo hanyalah seperti dulu Blogger jalanan.

Percintaan antara kita dulu masih mekar dalam jiwa ini dan akan Abang Gomo akan pertahankan kesucian adik Sya dari di Nodai oleh mereka yang tidak bertanggungjawap. Abang Gomo tidak sanggup melihat adik Sya di Nodai oleh manusia yang tidak bertanggung jawap seperti Binatang.

Buat Adik Sya Kesayangan,Abang Gomo doakan semoga sentiasa sihat dan di harapkan terus dengan perjuangan kerana walaupun kita berlainan parti namun cinta kita masih utuh mengetepikan politik yang ada. Ini lah Cinta sejati yang ada pada kita.

Abang Gomo masih ingat sewaktu pagi hari ketika adik Sya belum mandi dan Abang Gomo menalifon adik Sya sampaikan Kredit Abang waktu tu rm45 habis begitu sahaja. Tak banyak yang kita cakap pagi tu hanya sekadar bertanya soalan makan apa, dah mandi, buat apa, namun bibit bibit pagi tu masih menyusuk jiwa Abang sehingga ke hari ini.

Abang Gomo akan pastikan agar blogger Blogger seangkatan Abang Gomo tidak menyerang dan menuduh adik Sya dengan hal yang tak sepatutnya. Abang Gomo harap adik Sya maafkan Abang dengan kekasaran yang rakan Abang luahkan di dalam Blogg Blogg ni.


"Jaga Jaga Adik Sya, Abang tak Percaya Pada Lelaki Ni
Dia punya senyum pun nampak lain macam"


Akhir sekali Abang Gomo pinta agar Adik Sya berhati hati kerana ancaman yang datang kadang kadang bukan nya dari luar tetapi adalah dari dalam kumpulan Adik Sya sendiri. Abang Gomo akan menjaga Adik Sya selagi termampu hidup ini.

Salam Sayang Buat Adik Sya Reformis Serikandi PKR

Pen Merah Pen Biru,
U Marah I Love U

Pecah Kaca Pecah Gelas
Lepas Baca Harap Balas

Psssttt....Salah ke Papa jiwang sekali sekala?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Bila Anwar Ibrahim Dan Tauke Gula Bangsat Buat Percaturan Politik Menjadikan BN Di PerbodohkanBANGSAT

Ni lah bila Bangsa yang tak kenang dek untung, memang haramjadah dan menjadi Petualang kepada Kerajaan BN. satu persatu pembongkaran di lakukan oleh rakan rakan Blogger dan kali ini nak cerita berkenaan Tauke Gula dan Orang paling kaya di Malaysia.

Haramjadah Cina Bangsat ni ada DEAL rupanya dengan Anwar Ibrahim di Hong Kong, Anwar Ibrahim dah lah bangsat, si Robert ni pun lagi bangsat bila main 2 kolam. BN dia bodek, si Pembangkang pun dia Bodek. Yang di perbodohkan Rakyat le jawapnya.

Apa pun meh kita baca pembongkaran mengenai Cina Bangsat Tauke Gula ni READ MORE......

Psssttt...Memang gampang lah Anwar Brahim dan Robert kuok ni.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP