Tanah Rakyat Di Rampas Kepimpinan Nik Ajis Wali Terompah

Saturday, June 18, 2011


Video di atas memaparkan bagaimana luahan Rakyat Kelantan yang tanah yang mereka usahakan berpuluh tahun lamanya di RAMPAS oleh Kerajaan PAS Kelantan yang sekarang ini tidak ubah persis ZIONIS.

Bukan sekali pekara ini berlaku malah dah berlarutan bertahun lamanya. Lihat bagaimana Ladang Rakyat yang di bangunkan dengan MERAMPAS Tanah milik orang Asli.

Gomo seru anak anak Kelantan untuk bertindak melakukan perubahan apabila PRU13 kelak. Lamo doh Bumi Kelantan sengsara akibat dari kerajaan PAS yang merompak harta Rakyat. Kita perlu lakukan demi negeri Kelantan kita.


SELAMATKAN KELANTAN DARI KERAJAAN PAS ZIONIS.


Psssttt....Manatang sungguh PORK NIK ni,....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Chua Soi Lek Berniat Jahat Punya Agenda Sekata Bersama DAP
SAMPAI bila Chua Soi Lek (CSL)mahu menjadi duri dalam daging?Sampai bila beliau mahu menjadi seperti telunjuk lurus kelingking berkait mlah semakin hari beliau dilihat menjadi liabaliti kepada Barisan Nasional dan gunting dalam lipatan kepada kepimpinan kerajaan PM Najib.


CSL dilihat penyambung kepada suara dan tentangan DAP terhadap kerajaan serta Barisan Nasional Cuma bezanya DAP adalah parti pembangkang,parti chauvinis Cina dan CSL pula adalah Presiden MCA,komponen Barisan Nasional.


Dalam isu terbaru,DAP menentang penarikan balik subsidi kepada nelayan-nelayan laut dalam (C2) yang telah diputuskan oleh jawatankuasa Ekonomi (Economic Counsil) dan CSL juga turut menentang keputusan tersebut serta membidas penarikan balik subsidi itu sebagai keputusan yang tidak wajar.
Mengapa setelah keputusan tersebut dibuat,CSL melenting dan bangun mempertahankan pengusaha-pengusha kapal laut dalam ini sedangkan beliau sendiri adalah anggota Jawatankuasa yang memutuskan penarikan balik subsidi itu? Mengapa beliau tidak menyuarakan pendapat atau menentang keputusan tersebut dalam mesyuarat itu.Beliau bersetuju dengan keputusan yang telah dibuat.
Beliau berlagak sebagai hero membela tauke-tauke Cina yang sebahagian besar memonopi lesan tangkapan ikan laut dalam malah sikap CSL ini memperlihatkan sikap pengkhianatannya dan talam dua muka..
Sebagai seorang Presiden dan ahli jawatankuasa,CSL seharusnya menemui tauke-tauke Cina itu dan memberi penjelasan relevensi di sebalik penarikan balik subsidi minyak tersebut dan bukannnya menikam kerajaan dari belakang atau mengkhinati consensus yang dipersetujui semasa mesyuarat Jawatankuasa Ekonomi itu.
CSL juga patut sedar bahawa pengusaha-pengusaha bot laut dalam ini telah sekian lama mengkhianati wang rakyat,mengkhianati subsidi minyak yang diberikan oleh kerajaan kerana rata-rata dari kalangan mereka menjual minyak subsidi itu kepada nelayan-nelayan dari Negara luar dan mereka hanya memegang lesen tersebut atau kapal itu didaftarkan di Malaysia hanya bertujuan mahu memperolehi subsidi yang diberikan oleh kerajaan sedangkan bot atau kapal tersebut dikendali oleh bukan Warganegara Malaysia.
Bukti penjualan minyak subsidi secara berleluasa kepada nelayan-nelayan Indonesia,Filipina,Vietnam dan Thailand terbukti dan ini dketahui serta diterangkan dengan jelas dalam mesyuarat jawatankuasa itu malah CSL menyedari hakikat ini.Terbukti lagi apabila ada tangkapan yang dibuat oleh penguatkuasaan laut,yang tertangkap adalah tekong atau awak-awak dari negara luar sedangkan kapal atau bot tersebut didaftrakan di Negara Malaysia semata-mata mahu mendapatkan subsidi yang kerajaan sediakan.
Jika penarikan subsidi minyak ini tidak dibuat seolah-olah kerajaan Malaysia turut memberikan subsidi minyak kepada nelayan-nelayan dari Negara-negara berkenaan dan inilah kewajaran di sebalik penarikan balik subsidi minyak tersebut.Ini yang sepatutnya CSL terang dan jelaskan kepada pemegang-pemegang lesen ini dan bukannya menghasut ataupun membela tauke-tauke Cina tersebut. dengan alasan-alasan yang tak masuk dek akal.
1019 jumlah bot laut dalam ini yang menggunakan pukat jerut ataupun pukat tunda tidak sama dengan bot nelayan pesisir pantai yang menggunakan petrol dan juga nelayan-nelayan dalam kategori C1 dan kedua-dua kategori ini tetap mendapat subsidi minyak daripada kerajaan malah tindakan CSL membandingkan kategori ini dengan C2 jelas satu tindakan yang tidak cerdik serta membodohkan dirinya sendiri
Harga bot C2 ini sendiri berjumlah jutaan ringgit,tidak semua orang mampu membelinya apatah lagi tidak ada lesen yang diberikan kepada orang Melayu kerana kos belian bot itu sendiri terlalu mahal apatah lagi bot-bot tersebut dilengkapi dengan kelengkapan canggih serta terkini dan mempunyai radar untuk mengesan sebarang pergerakan kapal yang lain termasuklah kapal-kapal pencegahan daripada unit Marin dan dengan adanya teknologi terkini bot-bot ini mampu mengelak dari sebarang tindakan walaupun mereka menjual minyak subsidi itu di tengah-tengah laut.EHSAN http://sanggahtokjanggut.blogspot.com

Psssttt..Nak Jadi jaguh tapi salah Lubang, China Doll juga dia balun....bingai


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

25 Pekara Yang Anda Perlu Tentang Bakal Perdana Menteri Malaysia


Bakal Perdana Menteri Malaysia?


1. PECAT DAN TUKAR PEGAWAI: Menteri Besar Haji Hadi Awang sebaik dilantik menjadi Menteri Besar pada 1 Disember 1999 berjanji tidak akan balas dendam kepada penyokong Umno, tetapi beberapa hari selepas itu pegawai dan kakitangan kerajaan negeri yang menyokong Umno ditukar dan dipecat.

2. TUDUH BERLORI-LORI FAIL PENYELEWENGAN TANPA BUKTI: Haji Hadi membuat ketika berucap di perhimpunan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah selepas menang berkata, terdapat berlori-lori fail penyelewengan Kerajaan BN Terengganu yang lalu, tetapi sampai sekarang satu pun tidak dapat dibuktikan.

3. JANJI NAK BUAT KHARAJ: Pada 4 Disember Haji Hadi umum di Masjid Pulau Rusa bahawa akan mengadakan Kharaj (cukai untuk bukan Islam) tetapi sampai sekarang tidak dilaksanakan.

4. BERBOHONG JUMPA MINYAK DI DARATAN: Pada 25 Oktober 1999 Haji Hadi selepas mempengerusikan mesyuarat Exco mengumumkan bahawa telaga minyak ditemui di daratan Terengganu (Warta DarulIman 13-22 Disember 2000) dan akan jalankan carigali sendiri, tetapi pada persidangan Dewan Undangan Negeri Haji Hadi berkata pada Disember 2000 berkata “Cuma ada tanda awal yang mungkin ada.”

5. WANG EHSAN HARAM: Haji Hadi berkata di Gemuroh pada 20 Januari 2001 wang ehsan adalah haram, tetapi selepas itu berkata halal pula setelah Kerajaan Pas Terengganu turut mendapat wang berkenaan. Pada 4 Februari 2002 Haji Hadi meminta semua agensi negeri yang menerima wang ehsan agar mengambilnya.

6. BENAR TERNAK KHINZIR: Pada 15 Disember 1999 Haji Hadi menarik balik larangan menternak babi oleh Kerajaan BN sebelum ini dengan motif mendapat sokongan bukan Islam, sedangkan sebelum ini beliau menentang sebarang bentuk tolak-ansur dan pakatan dengan bukan Islam/Melayu.

7. LULUS 8 LESEN ARAK: Dulu tuduh Kerajaan BN tidak Islam kerana benarkan jual arak, tiba-tiba bila memerintah Kerajaan pada tahun 2000 Pas Terengganu meluluskan 8 lesen penjualan arak di Terengganu dengan alasan Islam tidak menghalang berbuat demikian.

8. HADI BERPELUK-CIUM DENGAN LIM KIT SIANG:Dulu pemimpin Pas kata tidak boleh berpakat dengan bukan Islam kerana jadi kafir jika berbuat demikian, tiba-tiba Pas bukan sahaja berpakat dengan DAP tetapi Haji Hadi berpeluk-cium dengan pemimpin DAP, Lim Kit Siang.

9. BUKA DAN TUTUP LOMBONG EMAS LUBUK MANDI:Dulu tuduh kerajaan BN zalim kepada rakyat kerana tutup lombong emas di Lubuk Mandi lalu dibuka semula kononnya untuk bela rakyat, tetapi sekarang ini ditutup kembali kerana tiada sambutan dan tidak menguntungkan.

10. TARIK BALIK PERUNTUKAN ADUN BN: Dulu pada tahun 2000 peruntukan RM100,000 diberikan kepada empat wakil rakyat BN kononnya Kerajaan Pas adil, tetapi mulai 2001 dihentikan.

11. GUNA KERETA MEWAH: Dulu tuduh pemimpin Kerajaan Umno guna kereta mewah tetapi pada 5 Februari 2001 Haji Hadi ketika beucap di Kompleks Seri Iman mempertahankan Exco Kerajaan Pas menggunakan kereta mewah (Mercedes) dengan alasan untuk lebih laju, selesa, elak kerosakan dan cepat sampai.

12. TIPU SULTAN MENGENAI PENERBANGAN Haji Hadi sewaktu berucap di hadapan Tuanku Al-Sultan berbohong dengan mengatakan kekerapan kapalterbang di Terengganu ialah 11 penerbangan sehari sedangkan perkara itu tidak benar sama sekali.

13. TAK BACA FATIHAH: Exco Pas Abu Bakar Chik tidak baca al-Fatihah semasa mengimamkan solat Jumaat dipertahankan oleh Ketua Dewan Ulamak Pas, Harun Taib dengan mengatakan baca perlahan, tetapi mengapa pula Abu Bakar sujud sahwi?

14. WARTAWAN DITUDUH KERA: Pada Februari 2002 sewaktu berucap di Dungun, Haji Hadi melebelkan wartawan sebagai golongan yang lebih hina dari kera atau tupai dan apabila Kelab Wartawan Terengganu (KAWAT) membuat bantahan Haji Hadi berdalih bahawa dia tidak tuduh wartawan di Kuala Terengganu tapi Ketua-ketua Pengarang di Kuala Lumpur. Pada Ogos 2002 Haji Hadi berjumpa dan memuji pula Ketua-Ketua Pengarang di Kuala Lumpur.

15. DAPAT MASUK KUSZA TANPA SPM: Dapat masuk Kusza tanpa memiliki sijil SPM, terdiri dari pelajar sekolah Pas di Kubang Lembik, milik Dato’ Harun Taib dan Rusila milik Haji Hadi sendiri; sedangkan syarat yang ditetapkan oleh KUSZA, pelajar mestilah lulus SPM.

16. BAHASA INGGERIS DITENTANG: Haji Hadi berkata Pas menentang pengajaran matematik dan sains Bahasa Inggeris tetapi peliknya ikut serta melaksanakan pengajaran itu di peringkat sekolah agama negeri Terengganu.

17. SAR DIBELA TAPI HANTAR ANAK KE SEKOLAH KERAJAAN: Mengecam sekolah kebangsaan dan menghasut rakyat berkaitan isu penarikan bantuan kepada SAR tetapi anak pemimpin Pas belajar di Sekolah Kebangsaan dan institusi pendidikan milik Kerajaan.

18. PUSAT HIBURAN DAN UNISEX SALON: Unisex saloon dan pusat hiburan dikatakan sudah dihapuskan di Terengganu tetapi sebaliknya berada di mana-mana di Bandar Kuala Terengganu

19. HADI TAK DAPAT MASUK KE CHINA:Haji Hadi tidak dapat masuk ke negara China, Warta Darul Iman melaporkan Haji Hadi selamat tiba mengetuai rombongan pelaburan ke China.

20. HISBAH TAK BERFUNGSI: Suruhanjaya Hisbah yang diwujudkan oleh Kerajaan Pas Terengganu tidak menjalankan peranannya membanteras penyelewengan, sedangkan skim gaji Pesuruhjaya sama dengan Setiausaha Kerajaan Negeri.

21. EXCO AMBIL ELAUN DALAM SYARIKAT KERAJAAN: Haji Hadi berkata, Exco yang menduduki anak syarikat Kerajaan tidak ambil elaun dan buat sementara sahaja, tetapi bohong, tahun 2001 Wan Mutalib dibayar elaun RM42,408 dalam Epic (syarikat milik Kerajaan Negeri).

22. ANAK EXCO PUN DAPAT WANG ZAKAT: Wang Zakat dipergunakan sesuka hati oleh Pas termasuk dibelanjakan untuk bayar elaun kader Pas antara RM600 dan RM800 sebulan dan wang zakati itu juga diberikan bantuan kepada sekolah-sekolah milik parti Pas.

23. SYARIKAT KERAJAAN TERUS RUGI: Syarikat Kerajaan Negeri didakwa untung di bawah pentadbiran Pas tetapi sebaliknya banyak yang rugi, Pelangi Air rugi RM208 juta, Ladang Rakyat, Syarikat Percetakan Yayasan Islam dan lain-lain, bahkan ada yang dijual oleh Kerajaan Pas.

24. KRONI PAS CETAK WARTA DARUL IMAN: Akhbar rasmi Kerajaan Pas Warta Darul Iman dicetak oleh kroni Pas, Angkatan Edaran di Shah Alam, tetapi dicatatkan di akhbar berkenaan kononnya dicetak oleh Percetakan Yayasan Islam Terengganu.

25. MAKSIAT BERLELUASA, POLIS DITUDUH: Terbaru awal Mei 2003 Haji Hadi membuat kenyatan bahawa Polis membawa masuk maksiat ke Terengganu. Tetapi apabila dicabar supaya membuktikan, beliau gagal membuktikannya dan membuat alasan hendak menyatakan hanya kepada Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Abdullah Haji Ahmad Badawi sendiri.

Psssttt.....Haji Hadi Kluk Klek...Manatang Sungguh


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Gambar Hok Ni PAS Nok Kato Gapo? Islam Ko Isle?
Tidakkah kartun ini juga memiliki unsur menghina Islam? Di mana pendirian PAS dan pembangkang dalam hal menghina Islam jika kartun ini dinilai?

Sedarkah Pas bahawa mereka telah menghina Islam sudah lama demi politik mereka sanggup melupakankan kesucian agama hendak dipertahankan, semua pihak harus jauhkan ia dari politik, kerana politik adalah perebutan untuk mendapatkan kuasa semata-mata, bukannya mencari kerahmatan tuhan.

(Bahagian kartun Ulama ditulis perkataan Muhammad dan Allah , manakala bahagian kartun Ulama UMNO ditulis pula Mahathir Muhammad dan AbdulALLAH Badawi.) Apakah itu tidak dikira menghina kesucian Islam

sumber sungai rapat online

Amacam? Yang ni tak haramjadah ke? Lepas ni depa tukar pulak kalimah Allah jadi nama Yesus. Biasalah PAS FOR ALL.

Psssttt anak haramjadah pas iblis syaitan.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP